Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-31, 08:20   #3091
Luzia
Zakorzenienie

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Czy w przyszłości kroi się jakieś zamówienie atomizerów?

To może inaczej Poczytałam trochę i w sumie jestem zdecydowana na zamówienie atomizerów we własnym zakresie- wiadomo, że wtedy nie dobije do kwoty 251zł.

W związku z tym przemyślałam sprawę i w sumie mogłabym się podjąć zrobienia takiego mini, mini rzutu. Tak żeby dobić do 251zł.

Za sobą mam parę rozbiórek perfum, które sama przeprowadzałam i w których brałam udział. Czy są jakieś przeciwskazania, żebym sama się podjęła małego rzutu?

Jeżeli tak, to atomki zamówie sama i najwyżej zapłacę więcej za wysyłkę. Ale jeżeli mogę pomóc jakimś wizażankom to czemu nie

Edytowane przez Luzia
Czas edycji: 2011-11-01 o 16:20
Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-02, 23:45   #3092
mettemarit
Wtajemniczenie

Mam w planach zorganizowanie rzutu atomkowego "stolicowego" - bez wysyłki, tylko z odbiorem osobistym na Bankowym.
Byliby chętni?
Stary 2011-11-03, 07:54   #3093
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mettemarit Pokaż wiadomość
Mam w planach zorganizowanie rzutu atomkowego "stolicowego" - bez wysyłki, tylko z odbiorem osobistym na Bankowym.
Byliby chętni?
Ja byłabym chętna tylko z odbiorem na Wrzecionie a nie na Bankowym
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 09:44   #3094
EMNE
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Czy w przyszłości kroi się jakieś zamówienie atomizerów?

To może inaczej Poczytałam trochę i w sumie jestem zdecydowana na zamówienie atomizerów we własnym zakresie- wiadomo, że wtedy nie dobije do kwoty 251zł.

W związku z tym przemyślałam sprawę i w sumie mogłabym się podjąć zrobienia takiego mini, mini rzutu. Tak żeby dobić do 251zł.

Za sobą mam parę rozbiórek perfum, które sama przeprowadzałam i w których brałam udział. Czy są jakieś przeciwskazania, żebym sama się podjęła małego rzutu?

Jeżeli tak, to atomki zamówie sama i najwyżej zapłacę więcej za wysyłkę. Ale jeżeli mogę pomóc jakimś wizażankom to czemu nie

Ja jestem chętna na atomki.
Muszę dorwać Lady Million, a znowu się spóźniłam na rozbiórkę
Może dostanę pozwolenie na pierwszą własną.
EMNE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 09:54   #3095
Goldlight
Zona najukochanszego Meza

Ja bylabym chetna z odbiorem od Asiuuuuulki jezeli sie zgodzi
Stary 2011-11-05, 14:50   #3096
ssue
Zadomowienie

Przychodzę z takim pytaniem (może moderatorzy odpowiedzą ?).
Być może wkrótce będę musiała zmienić nicka z pewnych osobistych powodów. A raczej przestać używać konta "ssue" i zalożyć inne. Czy znowu od początku będę musiała "pracować" na status organizatorki zakupów?
Jest możliwość wpisania mojego nowego nicka na podstawie dorobku z tego konta? Wszak ja to ciągle ja
ssue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 14:54   #3097
Bellatrix
gamma Orionis

Nie wiem, to chyba zależy od Ciebie - mogę Cię dopisać, ale czy wtedy nie będzie zbyt oczywiste, że ta nowa Wizażanka, od razu dopisana do Listy Organizatorek to będzie dawna ssue?

Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-06, 15:12   #3098
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bellatrix Pokaż wiadomość
Nie wiem, to chyba zależy od Ciebie - mogę Cię dopisać, ale czy wtedy nie będzie zbyt oczywiste, że ta nowa Wizażanka, od razu dopisana do Listy Organizatorek to będzie dawna ssue?
Dokładnie Wtedy zmiana nicka nie będzie miała większego sensu
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 00:26   #3099
ssue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Dokładnie Wtedy zmiana nicka nie będzie miała większego sensu
Jak się zdecyduję na zmiane to zgłoszę się do Bell.
Kłapłam za bardzo językiem na temat swojego nicka i teraz mam "wizażowego szpiega" w realu co juz mi działa na nerwy. Ale osoba ta nie jest na tyle obeznana w tym forum żeby mnie wytropić po nowym, przyszłym nicku.
ssue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-07, 09:35   #3100
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez ssue Pokaż wiadomość
Jak się zdecyduję na zmiane to zgłoszę się do Bell.
Kłapłam za bardzo językiem na temat swojego nicka i teraz mam "wizażowego szpiega" w realu co juz mi działa na nerwy. Ale osoba ta nie jest na tyle obeznana w tym forum żeby mnie wytropić po nowym, przyszłym nicku.
tak czy siak, proponowalabym, abys poprosila Moderatora o usuniecie tych ostatnich postow, bo jednak jest to jakas wskazowka^^.
Stary 2011-11-07, 14:10   #3101
rinos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mettemarit Pokaż wiadomość
Byliby chętni?
Ja!!! , bankowy mi pasuje.
rinos jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 19:44   #3102
Priyaa
Zakorzenienie

a ja mam pytanie, tylko nie wiedziałam gdzie je zamieścić, więc piszę tu

otóż mam możliwość sprowadzenia od jednego pana perfum (nowość AoD le secret elixir produkt nie tester) za okazyjną na ten czas cenę (290zł), jednak jest to po znajomości i że tak powiem "na czarno", czyli bez żadnej faktury, rachunku, niczego

jest jakakolwiek szansa, że mogłabym je rozebrać na wspólnozakupowym, czy nie za bardzo przez brak w/w?

Priyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 20:59   #3103
Asiuuuuula
Zakorzenienie

A ja też z pytaniem, z którym nie wiedziałam gdzie się udać

Ponieważ pani na poczcie mnie ostatnio ochrzaniła, że na 13 przesyłek nie mam książki to takową zakupiłam . I teraz nie wiem co dalej . Tzn. wiem, że na górze każdej strony wpisuję swoje dane (dane nadawcy) i w rubrykach wpisuję dane adresata ale czemu one są samokopiujące . No czemu one mają niby przyspieszyć cokolwiek przy okienku skoro pani i tak musi przy każdej rubryce wpisać kwotę i nr nadania ? Przecież na świstkach musi zrobić dokładnie to samo...
Stary 2011-11-14, 21:07   #3104
Priyaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość

Ponieważ pani na poczcie mnie ostatnio ochrzaniła, że na 13 przesyłek nie mam książki to takową zakupiłam . I teraz nie wiem co dalej . Tzn. wiem, że na górze każdej strony wpisuję swoje dane (dane nadawcy) i w rubrykach wpisuję dane adresata ale czemu one są samokopiujące . No czemu one mają niby przyspieszyć cokolwiek przy okienku skoro pani i tak musi przy każdej rubryce wpisać kwotę i nr nadania ? Przecież na świstkach musi zrobić dokładnie to samo...
to takie książki są płatne?
hahaha chyba naciągnąć Cię chciała
drogie toto?

ja się niestety nie znam, ale jakby mi pani w okienku powiedziała, że mam kupić jakaś książkę nadawczą, mimo że karteczki są za friko, to bym ją najzwyczajniej w świecie wyśmiała

Priyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:07   #3105
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:

nie strasz Asiu, bo ja chce nadac ponad 30 za jednym zamachem

a co im to ulatwia, to nie mam pojecia

oczywiscie ksiazki nie posiadam
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 21:18   #3106
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Priyaa Pokaż wiadomość
to takie książki są płatne?
hahaha chyba naciągnąć Cię chciała
drogie toto?

ja się niestety nie znam, ale jakby mi pani w okienku powiedziała, że mam kupić jakaś książkę nadawczą, mimo że karteczki są za friko, to bym ją najzwyczajniej w świecie wyśmiała
3 zł

Karteczki są za friko ale bez książki można nadać max. 10 przesyłek tylko w większości nie zwracają na to uwagi a tu kolejka była duża za mną i mi się dostało . Tylko właśnie nie za bardzo wiem co to ma przyspieszyć

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość

Ja jutro z 15 przesyłek muszę nadać ale nie wiem jak to powpisywać, czy potrzebna jest kopia czy pod każdą kartkę wkładać przekładkę, żeby nie kopiowało
Stary 2011-11-14, 21:23   #3107
magdulenka
Zakorzenienie

Cytat:
3 zł

Ja jutro z 15 przesyłek muszę nadać ale nie wiem jak to powpisywać, czy potrzebna jest kopia czy pod każdą kartkę wkładać przekładkę, żeby nie kopiowało
Ja tez nie wiem, co im to przyspiesza, ale jak jestem w PL i robie jakies wspolnozakupowe przesylki, to wpisuje do ksiazki.
Mam wszystko w jednym miejscu i swoich danych nie musze na kazdym swistku wpisywac

O ile dobrze pamietam to w 1 rubryce wpisywalam imie i nazwisko, w 2 adres, w 3 prio lub ekonomiczny, a pani okienkowa uzupelniala nr nadania, wage i cene

I robilam kopie - czyli 2 kartki i przekladka, bo myslalam, ze ta kopie sobie poczta zostawia - ale nikt tego nigdy nie bral

Ulatwienie moze - dla mnie bylo....

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:24   #3108
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:

Taka książka (kosztuje parę złotych) naprawdę wiele ułatwia. Nadawanie idzie dwa razy szybciej, zwłaszcza jak sobie ponumerujemy przesyłki i podajemy do oklejania. Wpisywany jest pełny numer tylko pierwszej przesyłki, a później tylko ostatnie cyfry kolejnych. Nie stempluje się każdej karteczki z osobna tylko przybija jedną piecząchę na każdej stronie książki. Dla pań na poczcie jest to szalenie wygodne, dla wysyłających w zasadzie też, poza jednym drobiazgiem. Kiedy ktoś poprosi nas o skan dowodu nadania musimy zeskanować całą stronę, żeby było widać pieczątkę i pozamazywać (albo wyciąć) w jakimś programie graficznym pozostałe adresy. Poza tym jest naprawdę ok.
Stary 2011-11-14, 21:25   #3109
jowisz
Zakorzenienie

Dziewczyny "książkę" same możecie wydrukować. u mnie w pracy robimy tak,że drukujemy książkę poleconych codziennie, nie piszemy ręcznie. nagłówek na górze nadawca, data i potem liczba porządkowa w tabeli i przy każdej adres, ewent. uwagi (PRIO/ ZPO itp.). układamy listy wg listy żeby szybciej szło i potem tylko pieczętują nam ten wydruk na A4.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:26   #3110
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
3 zł

Karteczki są za friko ale bez książki można nadać max. 10 przesyłek tylko w większości nie zwracają na to uwagi a tu kolejka była duża za mną i mi się dostało . Tylko właśnie nie za bardzo wiem co to ma przyspieszyć

nigdy nie korzystalam z ksiazki, to nie pomoge...

ale a propos wyboldowanego ...to znaczy, ze majac ksiazke mozna nadac nawet 100 sztuk? a na karteczki tylko 10 sztuk?
jest na to jakis przepis?

ja ostatnio nadawalam polecony w malym kartoniku i pan mnie poinformowal, ze od listopada polecony tylko w kopertach, bo tak mu dyrektor przekazal...na co ja od razu wypalilam, zeby poprosil od dyrektora przepis na to, bo z tego co czytalam, to nie ma takiego przepisu...pan mi przyznal racje, ale uznal, ze przepis jest niepisany a on nie chce miec problemow...
Stary 2011-11-14, 21:28   #3111
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdulenka Pokaż wiadomość
Ja tez nie wiem, co im to przyspiesza, ale jak jestem w PL i robie jakies wspolnozakupowe przesylki, to wpisuje do ksiazki.
Mam wszystko w jednym miejscu i swoich danych nie musze na kazdym swistku wpisywac

O ile dobrze pamietam to w 1 rubryce wpisywalam imie i nazwisko, w 2 adres, w 3 prio lub ekonomiczny, a pani okienkowa uzupelniala nr nadania, wage i cene

I robilam kopie - czyli 2 kartki i przekladka, bo myslalam, ze ta kopie sobie poczta zostawia - ale nikt tego nigdy nie bral

Ulatwienie moze - dla mnie bylo....
Ja się dopytałam o te kopie - prywatnym są niepotrzebne. Wystarczy podłożyć tekturkę pod kartkę i pisać w jednym egzemplarzu
Stary 2011-11-14, 21:29   #3112
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedzi

Ale czemu to jest samokopiujące?
Mam przekładać co 2 strony, żeby były po 2 strony takie same czy nie?

A tak w ogóle to zainwestowałam w pieczątki: jedną z moim imieniem i nazwiskiem oraz adresem a drugą z napisem Priorytet . Będzie szybciej i nie będę musiała na kopertach wypisywać nadawcy . Tylko jeszcze nie doszły

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Ja się dopytałam o te kopie - prywatnym są niepotrzebne. Wystarczy podłożyć tekturkę pod kartkę i pisać w jednym egzemplarzu
O, dzięki
Stary 2011-11-14, 21:31   #3113
RenWier
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się dopytałam o te kopie - prywatnym są niepotrzebne. Wystarczy podłożyć tekturkę pod kartkę i pisać w jednym egzemplarzu:-)
Dokładnie
RenWier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:41   #3114
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
nigdy nie korzystalam z ksiazki, to nie pomoge...

ale a propos wyboldowanego ...to znaczy, ze majac ksiazke mozna nadac nawet 100 sztuk? a na karteczki tylko 10 sztuk?
jest na to jakis przepis?

ja ostatnio nadawalam polecony w malym kartoniku i pan mnie poinformowal, ze od listopada polecony tylko w kopertach, bo tak mu dyrektor przekazal...na co ja od razu wypalilam, zeby poprosil od dyrektora przepis na to, bo z tego co czytalam, to nie ma takiego przepisu...pan mi przyznal racje, ale uznal, ze przepis jest niepisany a on nie chce miec problemow...
Na te max. 10 szt. jest ponoć ale na polecony w kopertach to ich taki bunt bez poparcia w przepisach , to taki przeciwstawianie się temu, że listonosz ma dźwigać to co można wysłać paczką, ale przepisu na to nie ma. Mi mówił kiedyś listonosz, że takie przesyłki nie będą w ogóle opuszczały poczty tylko będą od razu zostawiać awizo. Pani w okienku też kilka razy mnie pytała czemu nie wysyłam tego paczką i czemu listonosz ma tyle dźwigać
Stary 2011-11-14, 21:45   #3115
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Taka książka (kosztuje parę złotych) naprawdę wiele ułatwia. Nadawanie idzie dwa razy szybciej, zwłaszcza jak sobie ponumerujemy przesyłki i podajemy do oklejania. Wpisywany jest pełny numer tylko pierwszej przesyłki, a później tylko ostatnie cyfry kolejnych. Nie stempluje się każdej karteczki z osobna tylko przybija jedną piecząchę na każdej stronie książki. Dla pań na poczcie jest to szalenie wygodne, dla wysyłających w zasadzie też, poza jednym drobiazgiem. Kiedy ktoś poprosi nas o skan dowodu nadania musimy zeskanować całą stronę, żeby było widać pieczątkę i pozamazywać (albo wyciąć) w jakimś programie graficznym pozostałe adresy. Poza tym jest naprawdę ok.
Cytat:
Na te max. 10 szt. jest ponoć ale na polecony w kopertach to ich taki bunt bez poparcia w przepisach , to taki przeciwstawianie się temu, że listonosz ma dźwigać to co można wysłać paczką, ale przepisu na to nie ma. Mi mówił kiedyś listonosz, że takie przesyłki nie będą w ogóle opuszczały poczty tylko będą od razu zostawiać awizo. Pani w okienku też kilka razy mnie pytała czemu nie wysyłam tego paczką i czemu listonosz ma tyle dźwigać
ale moje lekkie bylo (mala flaszka), tylko chcialam super zabezpieczyc

a teraz kartki od poleconym przyczepilasz zszywaczem do koperty...to ulatwienie prawie jak ksiazka chyba...
Stary 2011-11-17, 18:55   #3116
Dominkab
skacze bryka i wiruje ...

Chyba jeszcze nie dostałam wystarczającej nauczki od urzędu celnego, bo marzy mi się mały napad na indiescents Musze się tylko w atomki zaopatrzyć i sprzedać coś z mojej kolekcji coby miejsce zrobić Czy ktoś byłby zainteresowany zakupami w tym sklepie? Czekam na ich odpowiedź w sprawie limitu na jedną paczkę, tzn. czy mają takowy, bo jeśli bym się zabrała za zakupy to wolałabym szybszą przesyłkę, a ta kosztuje 50$ więc lepiej na więcej taką sumę rozlożyć Doszukałam się tylko informacji, że przysługują cztery próbki na flaszkę

elska

flickr

Moment Uchwycony
Dominkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:46   #3117
aileenn
Mother of Cats

Dominko, ja bym chciała - Vikt i/lub Jeke Slumberhouse (czyli 60 $ lub 120 $). Kiedy orientacyjnie chciałabyś napadać? Bo rzeczywistość skrzeczy i najpierw środki musiałabym jakoś pozyskać

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2011-11-17 o 19:47
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 19:57   #3118
Dominkab

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Dominko, ja bym chciała - Vikt i/lub Jeke Slumberhouse (czyli 60 $ lub 120 $). Kiedy orientacyjnie chciałabyś napadać? Bo rzeczywistość skrzeczy i najpierw środki musiałabym jakoś pozyskać
Ja też własnie chcę wziąć oba + roots sarah horowitz (to są tak małe buteleczki, że pewnie wszystkie się rozbiorą jak cos ), ale też na razie środki musze pozyskać i atomki jeszcze. Myślę, że nie wcześniej niż w połowie grudnia. Chciałam tylko rozeznać wstepnie, czy to miałoby sens w ogóle, ale widzę że miałoby No to zbieramy środki

elska

flickr

Moment Uchwycony
Stary 2011-11-17, 20:00   #3119
__nika__
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dominkab Pokaż wiadomość
Chyba jeszcze nie dostałam wystarczającej nauczki od urzędu celnego, bo marzy mi się mały napad na indiescents Musze się tylko w atomki zaopatrzyć i sprzedać coś z mojej kolekcji coby miejsce zrobić Czy ktoś byłby zainteresowany zakupami w tym sklepie? Czekam na ich odpowiedź w sprawie limitu na jedną paczkę, tzn. czy mają takowy, bo jeśli bym się zabrała za zakupy to wolałabym szybszą przesyłkę, a ta kosztuje 50$ więc lepiej na więcej taką sumę rozlożyć Doszukałam się tylko informacji, że przysługują cztery próbki na flaszkę
Ja najpewniej też pisałabym się na zakupy w indiescents. Rozejrzę się tam trochę

__nika__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:05   #3120
Dominkab

Cytat:
Napisane przez __nika__ Pokaż wiadomość
Ja najpewniej też pisałabym się na zakupy w indiescents. Rozejrzę się tam trochę
rozglądaj się, rozglądaj, a ja tymczasem będę myśleć skad wziąć atomki ... i fundusze

elska

flickr

Moment Uchwycony
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości