| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2012-05-27, 13:07 | #3511 | |
| Killing me softly Zarejestrowany: 2003-11 
				 | 

Dot.: Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum

Cytat: 
  Domyślam się, dlaczego nie piszesz zbyt wiele na forum. Z każdym kolejnym postem wydajesz się coraz bardziej antypatyczna. Zamiast przyjąć ze spokojem pierwszy post Bellatrix zabraniający, póki co, organizowania rozbiórki, zaczynasz wytykać błędy (  ) i historie o kółkach wzajemnej adoracji- bardzo to oklepane, serio, zarzut ten pojawia się niemal zawsze, gdy ktoś nie osiąga tego co chciał  I naprawdę myślisz, że po takich akcjach ktoś będzie chciał uczestniczyć w twojej rozbiórce? Następny post będzie już z gatunku: zabieram zabawki i idę do innej piaskownicy, wy niegodne mojego flakonika. 
				__________________ Nienawidzę nieoświeconego tłumu i unikam go. | |
|     | 
|  2012-05-27, 13:08 | #3512 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Nie ma wyjątków na podforum, a każdy aby zorganizować zakupy, przechodzi przez to samo a dane adresowe, nr telefonu podajesz moderatorom co do podkreślonego...naprawdę nie masz pojęcia? o prowokację i pretensje mi chodzi i to nie ja się oburzam, jak dla mnie zasady działania są jasne i sprawiedliwe EOT 
				__________________ Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę   www.facebook.com/FigarroScentStories https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam  Wymieniam się    | 
|     | 
|  2012-05-27, 13:11 | #3513 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2010-12 Lokalizacja: Szczecin/Z.Góra/Kołobrzeg 
				 | 

Ciekawa jestem jednego-czy ktokolwiek procz jaguśki wierzył w to,ze moze rozebrac z takim dorobkiem ten flakon? ;-)

| 
|     | 
|  2012-05-27, 13:13 | #3514 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-12 
				 | 

Cytat: 
 Właśnie dlatego, jak mniemam, na współzakupowym istnieje zobowiązanie uczestnictwa w iluś tam rozbiórkach zanim przeprowadzi się własną. Zdaje się być to dość logiczne, stanowcze i konkretne. 
				__________________ Jedynie skóra rozlicza zapach... | |
|     | 
|  2012-05-27, 13:13 | #3515 | |
| Perfume Lover Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

Cytat: 
  No, ale w końcu musiał być ten pierwszy raz. 
				__________________ [B]Z perfumami jest jak z alkoholem. Liczy się tylko kolejna flaszka  WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992 | |
|     | 
|  2012-05-27, 13:28 | #3516 | 
				 | 

Nie ogarniam takiej postawy. Jagusia Ty chyba nie rozumiesz,ze aby moc zorganizowac rozbiórke MUSISZ wziasc udzial w nich sama. Taka butna postawa to nic nie zdzialasz.. Bo wybacz z twoich postwo az bije DOMAGAM SIĘ! Skoro masz 32lata wez rodzine na spacer, przemysl to, pozniej wez udzial w paru rozbiórkach i zapytaj ponownie  ps nie bardzo rozumiem jedno-po kij kupowalas flaszke jesli nie mialas zgody i nigdy nie rozbieralas flakonu? I teraz MOJE PRZEMYSLENIA wg MNIE zapach Ci sie nie spodobal i postanowilas niz z gruszki ni z pietruszki rozebrac go tutaj.. ale to tylko moje zdanie ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- To ja juz w innym temacie-wie ktos moze kiedy beda atomki rzucone? Bo chciala bym zmienic ew gdzie dostane atomki-flakoniki bo te podlozne mi jakos nie pasuja... | 
|     | 
|  2012-05-27, 13:40 | #3517 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-08 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

To ja przepraszam Krusiaku, ale jeszcze w sprawie jagusi. Zarzuca, że tu jest kółko wzajem nej adoracji, a ona interesy z zimną krwią chce robić. A nawet jeśli, to co w tm złego? Tu nie allegro ani inny sklep netowy, rozbiórki opierają się na zaufaniu i mają pomagać osobom lubiącym perfumy i cieszącym się nimi, dzielącym się z innymi na zasadzie pro bono trochę - bo przecież nie narzuca się tu dodatkowych opłat. Miło, tak właśnie - miło, ze strony rozbiórkowczyń, że dopuszczają nawet osoby z zerowym dorobkiem i nie zamykają się tylko w swoim gronie przy zdobywaniu zapachów w cenach niemożliwych przy kupnie w sklepie.  A jak się nie podoba, to przecież nie ma przymusu tutaj kupowania - jest wątek o polecanych perfumeriach i polecanych allegrowiczach, można skorzystać. I pewnie jagusi znów będzie mnie żal za takie myślenie, ale trudno. Jeśli się mylę, proszę mnie poprawić. | 
|     | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2012-05-27, 13:55 | #3518 | |
| Perfume Lover Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

Cytat: 
  I przyznam, że też mi coś śmierdzi z tą rozbieraną flaszką... Że najpierw była flacha, a dopiero potem zakiełkował pomysł, żeby rozebrać. 
				__________________ [B]Z perfumami jest jak z alkoholem. Liczy się tylko kolejna flaszka  WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992 | |
|     | 
|  2012-05-27, 20:17 | #3519 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................ 
				 | 

... to i ja się ochoczo wypowiem w tej dyskusji , jako (prawie) najstarsza starowinka    no niestety, niestety możecie mnie obrzucić pomidorami i wybatożyć ale jagusiek rację ma w sprawie krytykowanego zapisu regulaminowego a " niestety" dlatego, że krytykę swą wyraziła w sposób, jaki wyraziła  a ma rację, bo zapis jest rzeczywiście niekonkretny powinno być jasno i rzeczowo : zanim przeprowadzisz pierwszą rozbiórkę własnego flakona perfum powinieneś wziąć udział w <określona liczba bez miejsc po przecinku> rozbiórkach i teraz jest tylko problem ,ile by to miało być  (10 ?) edit : nie bić, to luźna propozycja 
				__________________  Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2012-05-27 o 20:35 | 
|     | 
|  2012-05-27, 20:37 | #3520 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Ale była gdzieś mowa o 3 rozbiórkach ... zdaje się, że min. w tylu trzeba wziąć udział . Ale rzeczywiście jeżeli nie ma tego jasno określonego to powinno być.  A panna wyskoczyła z prośbą o rozbiórkę, nikt jej tu nie zna i nie kojarzy nawet z nicka, od razu chce swoje nowy rządy wprowadzać i pisze jak tu beznadziejnie i bezsensownie w chamski sposób, wytyka pisownię a za to ostrzeżenie można złapać  . Myślę, że nikt już u niej nie weźmie udziału w rozbiórce po dzisiejszym popisie  . Jakoś do tej pory nikt nie miał problemu ze zrozumienien zasad tu panujących  . | 
|     | 
|  2012-05-27, 20:41 | #3521 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2012-05-27, 20:42 | #3522 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................ 
				 | 

... współzakupowe jest coraz popularniejsze, Aś i obawiam się , że coraz częściej będzie się pojawiał ktoś, kto spróbuje wypchnąć tutaj nietrafiony zakup 
				__________________  | 
|     | 
|  2012-05-27, 20:46 | #3523 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Cytat: 
 (...) Po trzech przeprowadzonych dobrze rozbiórkach, nowa organizatorka zostaje włączona do listy nowych sprawdzonych organizatorów - proszę o przesłanie przypominającego PW iż 3 rozbiórki zakończyły się sukcesem"... To z wypowiedzi Blue na ten temat   | |
|     | 
|  2012-05-27, 20:52 | #3524 | ||
				 | 

Cytat: 
  . ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat: 
  . | ||
|     | 
|  2012-05-27, 20:52 | #3525 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-04 Lokalizacja: Ww 
				 | 

Z tego co ja zapamiętałam jak zaczynałam to była informacja ze przed organizacja własnej trzeba wziąć udział w min 3 rozbiórkach innych osób.

__________________ [SIZE=2]Szukam flaszek z ubytkiem: ANGEL EDP | 
|     | 
|  2012-05-27, 21:00 | #3526 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

Cytat: 
  ile trzeba miec zakupow przed pierwsza, to chyba nigdy nie bylo okreslone  moze to jest okazja, aby to dookreslic  , zeby nikt, kto przeczyta regulamin nie mial watpliwosci...tzn. postow....(tyle), udzialu we wspolnych....(tyle)...:eh  em: choc jak widac i niewielka liczba postow pozwala troszke 'poznac' autora   
				__________________      Burberry Body Intense i inne oddam    książki i elektronika   ciuchy, buty, torebki itp. | |
|     | 
|  2012-05-27, 21:02 | #3527 | |
				 | 

Abstrahując od ilości rozbiórek: Cytat: 
 | |
|     | 
|  2012-05-27, 21:09 | #3528 | ||
				 | 

Cytat: 
 reszta - jaka była każdy widział Cytat: 
  Dobbinko - nikt się nie obraża na regulamin (poza jedną panią) 
				__________________  | ||
|     | 
|  2012-05-27, 21:22 | #3529 | 
				 | 

Grzebię na forum i takie cuś znalazłam https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=763 i odpowiedź https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=764 i jeszcze: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=893 Jak się komuś chce czytać. Na dowód, że ogólne przekonanie o min. 3 rozbiórkach istnieje. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- No, ja właśnie o tej pani... Edytowane przez dobbinka Czas edycji: 2012-05-27 o 21:21 | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2012-05-27, 23:09 | #3530 | 
				 | 

Ok teraz ja mam pytanko-a nie powinno byc tak,ze flaszka kupowana jest na rozbiorke a nie najpierw jest flaszka a pozniej rozbiorka? ew termin 3dni przed rozbiorka... ?

| 
|     | 
|  2012-05-27, 23:30 | #3531 | 
				 | 

Czasem , Krusiaku, trafia się gratka, i trzeba kupować już,  bo zniknie, zanim się zbierze lista chętnych (takie rozpaczliwe wołania na perełkach z allegro : niech ktoś rozbierze ! )   
				__________________  | 
|     | 
|  2012-05-27, 23:31 | #3532 | 
				 | 

ech tez fakt... kurcze i tak zle i tak niedobrze...

Edytowane przez Krusiak Czas edycji: 2012-05-27 o 23:45 | 
|     | 
|  2012-05-27, 23:34 | #3533 | |
				 | 

Cytat: 
 Chociaż zazwyczaj jest tak, że zakładam wątek po kliknięciu ale zanim flaszka dotrze, wtedy wiadomo, że nie chodzi o pozbycie się wody, która mi się nie podoba bo zazwyczaj kupuję w ciemno  . Ale zdarza się, że zakładam jak już mam wodę (np. z Womanity teraz tak zrobiłam) bo wszystkie rozbiórki miałam niezakończone a woda była jedna na all, wtedy wyjątkowo wątek założyłam wcześniej czekając jednak z rozliczeniem i zbieraniem pieniędzy na zakończenie poprzednich. Ale to było z 3 dni po otrzymaniu flakonu. Osobiście też uważam, że nieładnie to wygląda i nie powinno być tak, że ktoś ma już wodę u siebie, zawsze można założyć wątek po kupnie a przed dotarciem wody i poczekać ze zbieraniem pieniędzy aż woda przyjdzie jeżeli ktoś obawia się, że towar może mieć jakieś wady  . Była jakiś czas temu o tym mowa i chyba stanęło na 2 tyg., tzn. flaszka na rozbiórkę nie może być kupiona wcześniej niż 2 tyg. wstecz. Dlatego wklejamy potwierdzenie zakupu, żeby nie było takich sytuacji, że komuś zapach się nie spodobał i chce się go pozbyć  . Poza tym czasami ktoś nakupuje jak głupi a potem wszystko zalega i nie wyrabia się bo jest ograniczenie do 4 flakonów w jednym czasie, to nie fabryka.... | |
|     | 
|  2012-05-27, 23:45 | #3534 | 
| Zakorzenienie | 

Ja np kupilam Diora na rozbiorke, bo wiedzialam ze bede chciala go rozbierac jak skoncze Chanel. Przyznaje sie ze polowalam w necie na okazje i szukalam dokładnie tych perfum pod kątem rozbiorki (nie moge sobie niestety teraz pozwolic na kupno calego flakonu, a zapach lubie). Tylko dlatego nabyłam flakon wczesniej, bo byla okazja cenowa w perfumerii internetowej i bałam sie ze mi wszystkie flaszki sprzatna sprzed nosa. W normalnej cenie to ponad stowke wiecej, wiec trzeba bylo działac szybko. W innym przypadku poczekalabym z zakupem az zbiore chętne, albo zalozylabym watek tak jak w przypadku Chanel, po tym jak kliknelam wode i jeszcze  jej nie mialam u siebie.

Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-05-27 o 23:46 | 
|     | 
|  2012-05-27, 23:49 | #3535 | |
				 | 

Faktycznie jesli jest okazja to warto najpierw kupic a pozniej zalozyc watek... Dziewczyny jeszcze ost pytanko-kiedy bedzie rzut atomkow? ew gdzie moge sie w nie zaopatrzyc-moze jakies namiary ;-) mam swoje dlugie fiolki ale wolala bym flakony ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat: 
 http://allegro.pl/acqua-di-parma-ara...220117438.html a na truskawie teraz kupie za 400 http://pl.strawberrynet.com/perfume/.../73915/#DETAIL ech gapowe sie placi a ten zapach wymagana najwiekszych poswiecen ;-) Edytowane przez Krusiak Czas edycji: 2012-05-27 o 23:53 | |
|     | 
|  2012-05-28, 00:16 | #3536 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-12 Lokalizacja: białystok 
				 | 

Cytat: 

__________________ WYMIENIĘ | |
|     | 
|  2012-05-28, 00:34 | #3537 | 
				 | 

he he dawno napisane ;-) nie ma-sprzedal nie dziwie sie bo cena super wziela bym 3butle w tej cenie uwielbiam capri

| 
|     | 
|  2012-05-28, 00:47 | #3539 | 
				 | 

watpie wiesz te wody raczej sa trudno dostepne chyba 120ml nigdzie sie w pl nie kupi a zapach jest genialny to najpiekniej oddana pomarancza jaka wachalam /ona zaczyna ;-) pozniej jest zapach hmm... luksusu wlasnie tak mi sie kojarzy ;-) naprawde jesli bedziesz miala mozliwosc powachac to polecam ;-))

| 
|     | 
|  2012-05-28, 09:32 | #3540 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.