Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-05, 14:11   #3661
jagusiek
Raczkowanie

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Na cieplo? Tzn jak?
Trzeba zamoczyć tę część atomizerową, która nachodzi na szkło na chwilę w gorącej (ale nie wrzącej) wodzie - wtedy staje się bardziej elastyczna i łatwiej jest ją nałożyć na szklaną szyjkę.
jagusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 14:16   #3662
Krusiak
BAN stały

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Cytat:
Napisane przez jagusiek Pokaż wiadomość
Trzeba zamoczyć tę część atomizerową, która nachodzi na szkło na chwilę w gorącej (ale nie wrzącej) wodzie - wtedy staje się bardziej elastyczna i łatwiej jest ją nałożyć na szklaną szyjkę.

Strasznie Ci dziekuje ;-)
mam ich jeszcze troche a nie uzywam bo mnie paluchy bola od wciskania
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:17   #3663
michal13031986
Przyczajenie

Dot.: Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum

Witam. Uważam że przydało by się zrobić dział dla mężczyzn, bo też tutaj pewnie trochę jest ich, zrobić dział Wspólne zakupy ale mężczyzn. Może jest to jak można proszę o podanie linka bo ja nie widzę
michal13031986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 16:56   #3664
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michal13031986 Pokaż wiadomość
Witam. Uważam że przydało by się zrobić dział dla mężczyzn, bo też tutaj pewnie trochę jest ich, zrobić dział Wspólne zakupy ale mężczyzn. Może jest to jak można proszę o podanie linka bo ja nie widzę
Ale przecież różne zapachy się tu rozbiera, tzw "damskie", które używają i kupują panowie (np T4T, Habanita) i "męskie", które kupują panie (Gucci PH, Carbone itp) i różne "unisexy" - do wyboru, do koloru. Tylko trzeba sobie poczytać, pomyszkować.

Swoja drogą, wielu nowych panów tu na forum ma awersję do czytania. a poza tym jestem przeciwniczką takiego dyskryminacyjnego podziału.

Edytowane przez dobbinka
Czas edycji: 2012-08-08 o 17:08 Powód: ę
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 17:09   #3665
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
a czemuj ?
kulega jest mizoginista , czy co ?

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2012-08-08 o 17:23 Powód: ista
BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 17:41   #3666
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Ale po co taki podział? Tak jak koleżanka zauważyła, rozbieramy tu przeróżne zapachy (męskie, damskie, uniseksy) i co, na każdą grupę robić oddzielny dział. Czy może podział miałby się tyczyć płci rozbierającego
Ogromny odsetek użytkowników perfumowego Wizażu to płeć piękna i siłą rzeczy dużo częściej zapachy damskie są brane na warsztat, uniseksów też sporo się rozbiera. Niestety męskich zapachów trochę mało rozszarpujemy, ale będąc cierpliwym i czujnym można trafić na ciekawe akcje

Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Czas edycji: 2012-08-08 o 17:42
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 23:56   #3667
Bellatrix
gamma Orionis

Nie widzę sensu sztucznego podziału na damskie/męskie i rozdzielania pod-forum.
Wszystko w tym temacie w zasadzie zostało już powiedziane.

Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 18:29   #3668
Emiks
Zakorzenienie

Planuję zakupy w Essenza Nobile, jeśli są pilnie potrzebujący proszę o informację na PV
Emiks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 19:20   #3669
joanat
Rozeznanie

Mam nieśmiałą propozycję, aby wprowadzić obowiązek zrobienia i dodania do wątku przez Organizatorkę jednej fotki atomków PO zabezpieczeniu ich taśmą. Już dwukrotnie spotkałam się z atomkami zupełnie niezabezpieczonymi taśmą, co oczywiście każdorazowo spowodowało rozlanie się części perfum do koperty Gdy zapisuję się na kilka ml mojego ukochanego zapachu, to każdy z tych ml jest dla mnie ważny (i za każdy przecież płacę), więc naprawdę przykro jest otwierać taką mokrą w środku od utraconych kropelek kopertę... Nie twierdzę oczywiście, że dziewczyny zrobiły to specjalnie, na pewno po prostu zapomniały zakleić atomków, ale gdyby do Regulaminu dodać obowiązek udokumentowania tego faktu za pomocą zdjęć, to na pewno każdy by o tym siłą rzeczy pamiętał
joanat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 19:32   #3670
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanat Pokaż wiadomość
Mam nieśmiałą propozycję, aby wprowadzić obowiązek zrobienia i dodania do wątku przez Organizatorkę jednej fotki atomków PO zabezpieczeniu ich taśmą. Już dwukrotnie spotkałam się z atomkami zupełnie niezabezpieczonymi taśmą, co oczywiście każdorazowo spowodowało rozlanie się części perfum do koperty Gdy zapisuję się na kilka ml mojego ukochanego zapachu, to każdy z tych ml jest dla mnie ważny (i za każdy przecież płacę), więc naprawdę przykro jest otwierać taką mokrą w środku od utraconych kropelek kopertę... Nie twierdzę oczywiście, że dziewczyny zrobiły to specjalnie, na pewno po prostu zapomniały zakleić atomków, ale gdyby do Regulaminu dodać obowiązek udokumentowania tego faktu za pomocą zdjęć, to na pewno każdy by o tym siłą rzeczy pamiętał
Moim zdaniem obowiązkiem każdej organizatorki powinno być zabezpieczenie parafilmem, taśma teflonową czy inną izolacyjną . Wysyłanie bez takiego zabezpieczenia jest nierozsądne. Ale nie zgodze się z udokumetowaniem na zdjęciach bo bardzo często wystarczy taki atomek owinąć taśmą izolacyjną na gwincie przed zakręceniem atomizera a tego juz na zdjęciach nie będzie widać . No i dodatkowa robota .
Rzadko zdarzaja się wycieki ale jednak się zdarzają...
Ja chyba nie dostaję niezabezpieczonych odlewek
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 01:22   #3671
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

A ja powiem z własnego doświadczenia, że parafilm nie daje gwarancji, że nic się nie uleje
Kilka razy miałem sytuację, że otrzymywałem odlewkę zabezpieczoną parafilmem/folią i mimo wszystko przeciekł, zresztą zdarzało się podobnie w drugą stronę. Najważniejsze to dokręcić mocno atomek, na resztę nie mamy wielkiego wpływu, bo wadliwy atomek może przeciekać w kilku miejscach, a żeby to zdiagnozować trzeba kilka godzin odczekać, a wiadomo, że czasu szkoda, bo każdy chce mieć swoje mililitry szybko u siebie
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-14, 08:26   #3672
Asiuuuuula
Zakorzenienie

No ale lepiej dostać taką owinięta jednak, zawsze wiadomo, że wysyłający zrobił co w swojej mocy .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 15:29   #3673
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
No ale lepiej dostać taką owinięta jednak, zawsze wiadomo, że wysyłający zrobił co w swojej mocy .
Dokładnie ja niestety dostałam kiedyś odlewkę zabezpieczoną zwykłą taśmą klejącą i na dodatek niepodpisaną na szczęście to było tylko raz, dużej szkody nie było (uciekł jakiś 1ml) i mam nadzieję, że więcej razy się nie zdarzy takie "zabezpieczenie".

Z kolei dziś moje pierwsze odlewki zaniosłam na pocztę, mam nadzieję, że żaden wyciek się nie stanie

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:13   #3674
syylwuska
Zakorzenienie

Dziewczyny bardzo zainteresował mnie ten wątek, bo nawet nie wiedziałam, że jest możliwość kupienia razem małej ilości perfum, ale nie wiem za bardzo na czym to wszystko polega. Po prostu muszę zaklepać sobie ile chce ml i już? Co z tymi atomkami? Sama mam je kupić, czy osoba organizująca rozbiórkę nimi dysponuje, a ja tylko mówię jaki chcę i za niego płacę?

Proszę pomóżcie, nie wiedziałam gdzie mam o to zapytać, więc piszę tu, nie krzyczcie. Czytałam regulamin forum i podforum, ale nigdzie nie znalazłam informacji. Proszę o jakiegoś linka, albo wytłumaczenie
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:17   #3675
rotunda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo zainteresował mnie ten wątek, bo nawet nie wiedziałam, że jest możliwość kupienia razem małej ilości perfum, ale nie wiem za bardzo na czym to wszystko polega. Po prostu muszę zaklepać sobie ile chce ml i już? Co z tymi atomkami? Sama mam je kupić, czy osoba organizująca rozbiórkę nimi dysponuje, a ja tylko mówię jaki chcę i za niego płacę?

Proszę pomóżcie, nie wiedziałam gdzie mam o to zapytać, więc piszę tu, nie krzyczcie. Czytałam regulamin forum i podforum, ale nigdzie nie znalazłam informacji. Proszę o jakiegoś linka, albo wytłumaczenie
Organizatorka takich zakupów zapewnia atomizery. Ty podajesz ile ml danego zapachu chciałabyś dla Siebie. Po otrzymaniu danych od Organizatorki- przelewasz należną kwotę, jednocześnie na PW wysyłasz dane do wysyłki. Później czekasz tylko na listonosza. To tak w skrócie
rotunda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-15, 12:47   #3676
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rotunda Pokaż wiadomość
Organizatorka takich zakupów zapewnia atomizery. Ty podajesz ile ml danego zapachu chciałabyś dla Siebie. Po otrzymaniu danych od Organizatorki- przelewasz należną kwotę, jednocześnie na PW wysyłasz dane do wysyłki. Później czekasz tylko na listonosza. To tak w skrócie
Ok, a co z tym podliczaniem, czasami oprócz zapachu i atomków, doliczana jest wysyłka atomków do organizatorki i wysyłka zapachu do mnie, koperta itd, myślę, że nie w każdym wątku byłoby mi łatwo to odczytać ile pieniążków mam przesłać i kiedy dostaje dane, to czy organizatorka podlicza cały mój koszt? Bo widziałam w pierwszych postach u niektórych było wszystko pięknie rozpisane, co nie ukrywam jest łatwiejsze, bo od razu podana cena. Po prostu bezpieczniej jest tak, bo kiedy trafi się ktoś początkujący może coś źle obliczyć i wysłać złą kwotę, a potem mogą być problemy, że jest nierzetelny, czy dosyłanie reszty. Jak to z tym jest? Jestem w tym zielona, więc wybaczcie
Stary 2012-08-15, 12:59   #3677
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Ok, a co z tym podliczaniem, czasami oprócz zapachu i atomków, doliczana jest wysyłka atomków do organizatorki i wysyłka zapachu do mnie, koperta itd, myślę, że nie w każdym wątku byłoby mi łatwo to odczytać ile pieniążków mam przesłać i kiedy dostaje dane, to czy organizatorka podlicza cały mój koszt? Bo widziałam w pierwszych postach u niektórych było wszystko pięknie rozpisane, co nie ukrywam jest łatwiejsze, bo od razu podana cena. Po prostu bezpieczniej jest tak, bo kiedy trafi się ktoś początkujący może coś źle obliczyć i wysłać złą kwotę, a potem mogą być problemy, że jest nierzetelny, czy dosyłanie reszty. Jak to z tym jest? Jestem w tym zielona, więc wybaczcie
Organizatorka oblicza i podaje kwotę - zadaniem udziałowca jest tylko jej sprawdzenie, bo organizatorka też człowiek i może się bez złych intencji pomylić
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 13:00   #3678
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
To wszystko o co pytasz znajduje się w regulaminie! Zakładając wątek z zapachem do rozdzielenia, organizatorka powinna korzystać z szablonu który zawiera wszystkie potrzebne dane. Wskaż mi proszę rozbiórkę gdzie nie były jasno podane wszystkie koszty.
zawsze podana jest cena z ml perfum, koszt poszczególnych atomizerów i koszt wysyłki który zawiera opłatę pocztową i inne materiały zabezpieczające (koperty, folię bąbelkową, taśmę zabezpieczającą).
Koszt przesyłki perfum ze sklepu, czy od sprzedającego z Allegro, czy innego źródła zawarty jest w cenie militrów (chyba że organizatorka weźmie go na siebie czy podzieli na inne kupowane jednocześnie produkty).
Jeżeli chodzi Ci o informację o tym że "do ceny atomizerów wliczony jest koszt przesyłki ich do organizatorki" to jest on już wliczony do ceny atomka którą podaje organizatorka w cenniku.
Gdy już wszyscy zapiszą się na wolne ml organizatorka zamieszcza rozliczenie. Należne kwoty wylicza sama (możesz sprawdzić czy się nie pomyliła, w końcu wszyscy tu jesteśmy tylko ludźmi ) i kwotę całkowitą jaką musisz uiścić by otrzymać perfumy zapisuje przy Twoim nick-u w rozliczeniu.
To by było tak w skrócie.

Edytowane przez _carlajna_
Czas edycji: 2012-08-15 o 13:02
_carlajna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 13:04   #3679
rotunda
Raczkowanie

Cytat:
Zazwyczaj cena atomków zawiera ich koszt przesyłki do organizatorki- taka notka pojawia w punkcie dot. posiadanych atomków i ich cen.
Na koszt zapachu będzie się wliczało:
-koszt mililitrów zapachu
-koszt atomka
-koszt wysyłki zapachu do Ciebie.
Zazwyczaj w rozliczeniu masz już podaną zsumowaną kwotę, którą podliczyła Organizatorka rozbiórki. Sama też możesz podliczyć i zweryfikować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-15, 13:10   #3680
syylwuska
Zakorzenienie

Ok, już wszystko jasne Maiłam wątpliwości tylko co do tych atomków i czy organizatorka każdemu potem to podlicza. Dziękuję za wyjaśnienia i przepraszam za problem

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2012-08-15 o 13:12
Stary 2012-08-15, 14:04   #3681
rotunda
Raczkowanie

Cytat:
Ok, już wszystko jasne Maiłam wątpliwości tylko co do tych atomków i czy organizatorka każdemu potem to podlicza. Dziękuję za wyjaśnienia i przepraszam za problem
Żaden problem. Kto pyta- nie błądzi
Stary 2012-08-15, 16:22   #3682
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez confusion Pokaż wiadomość
Czy możecie powedzieć czy takie atomki nadają się do rozbiórek?
http://allegro.pl/fiolka-atomizer-na...507575207.html
Czy używacie tylko tych z wspólnych zakupów?
Nie polecam tych atomkow, nie psika tylko się skrapla, a do tego są bardzo delikatne jeden mi spadł z niedużej wysokości i 9 ml poszło w panele
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2012-08-15 o 17:31
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 17:10   #3683
confusion
Rozeznanie

Dostałam odlewkę w jednym z nich i się nie zgodzę- mój pięknie psika, trzeba tylko naciskać go z wyczuciem

Ale racja, wygląda na nieco kruchy, trzeba uważać :/

Moim zdaniem to niezła alternatywa dla rozchodzących się z prędkością światła atomków ze wspólnych zakupów. Ja, niestety, mimo dość częstego przeglądania forum, nigdy nie załapałam się na rozbiórkę.
confusion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 18:24   #3684
joanat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Nie polecam tych atomkow, nie psika tylko się skrapla, a do tego są bardzo delikatne jeden mi spadł z niedużej wysokości i 9 ml poszło w panele
Ja mam takie 3 z różnych rozbiórek i wymian, i 2 działają super, a 1 faktycznie nie psika, musiałam go rozkręcić i przelać zawartość do innego atomka
joanat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 22:24   #3685
LeejdiNaati
Zakorzenienie

A co Wy na to, żeby stworzyć osobny wątek i osoby, które będą chciały zorganizować rozbiórkę będą tam o tym informować kilka dni wcześniej? Tym sposobem będzie większa szansa na załapanie się na konkretną odlewkę Bo często widzę w wątkach, że ktoś bardzo chciał odlewkę ale nie zdążył na rozbiórkę.

To tylko taka moja luźna sugestia
Stary 2012-08-16, 22:29   #3686
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
A co Wy na to, żeby stworzyć osobny wątek i osoby, które będą chciały zorganizować rozbiórkę będą tam o tym informować kilka dni wcześniej? Tym sposobem będzie większa szansa na załapanie się na konkretną odlewkę Bo często widzę w wątkach, że ktoś bardzo chciał odlewkę ale nie zdążył na rozbiórkę.

Moim zdaniem pomysł może nie wypalić z prostego powodu: Organizatorka musiałaby podać datę i godzinę, co mogłoby być b.trudne do przestrzegania, a nie chciałabym np. żeby przez mój poślizg czasowy "bo coś wypadło", chętne osoby musiały długo czekać lub nawet nie załapać się na dany zapach

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2012-08-16 o 22:31
seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 22:29   #3687
beyza
Perfume Lover

Cytat:

I potem do organizatorek będą kierowane rozpaczliwe PW w stylu: zaklep mi 5/10/15ml i jak przyjdzie co do otwarcia wątku, wszystkie ml będą już zaklepane. I tak źle, i tak nie dobrze. System jest taki, a nie inny, by wszyscy mieli równe szanse.

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 22:33   #3688
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Moim zdaniem pomysł może nie wypalić z prostego powodu: Organizatorka musiałaby podać datę i godzinę, co mogłoby być b.trudne do przestrzegania, a nie chciałabym np. żeby przez mój poślizg czasowy, nawet kilka godzin "bo coś wypadło" chętne osoby musiały długo czekać, a w końcu finalnie, być może, nie załapać się na dany zapach
Chodziło mi bardziej o sam dzień, bez podawania konkretnej godziny
Cytat:
Napisane przez beyza Pokaż wiadomość
I potem do organizatorek będą kierowane rozpaczliwe PW w stylu: zaklep mi 5/10/15ml i jak przyjdzie co do otwarcia wątku, wszystkie ml będą już zaklepane. I tak źle, i tak nie dobrze. System jest taki, a nie inny, by wszyscy mieli równe szanse.
Z tego co wiem, to nawet teraz nie można zaklepywać sobie ml przed otwarciem wątku, więc wtedy też nie powinno to mieć miejsca
Stary 2012-08-16, 22:37   #3689
beyza
Perfume Lover

Cytat:
Chodziło mi bardziej o sam dzień, bez podawania konkretnej godziny

Z tego co wiem, to nawet teraz nie można zaklepywać sobie ml przed otwarciem wątku, więc wtedy też nie powinno to mieć miejsca
A jak chciałabyś tego upilnować? Monitorować PW? Jeśli zapach jest popularny to rozejdzie się w kilka minut bez względu na to czy rozbiórka była ogłaszana z wyprzedzeniem czy pojawiła się nagle. A co w sytuacji, gdy ktoś się nie załapie mimo wcześniejszego uprzedzenia (vide wątek atomkowy, atomki rozchodzą się w czasie poniżej minuty, można warować przy klawiaturze z najszybszym palcem świata, a i tak można się spóźnić) to co wtedy?

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 22:39   #3690
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Moim zdaniem pomysł może nie wypalić z prostego powodu: Organizatorka musiałaby podać datę i godzinę, co mogłoby być b.trudne do przestrzegania, a nie chciałabym np. żeby przez mój poślizg czasowy "bo coś wypadło", chętne osoby musiały długo czekać lub nawet nie załapać się na dany zapach
Dokładnie tak Zresztą ja organizuję rozbiórki dość spontanicznie - klikam flachę i zaraz potem zakładam wątek. Prawie nigdy nie planuję wcześniej co rozbiorę, bo nie wiem co ciekawego i kiedy uda mi się upolować
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości