|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
El Cumpleaños Secreto
|
Dot.: Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum
Cytat:
Oni też są na all: http://allegro.pl/atomizer-buteleczk...751072653.html. Te na all są najtańsze. Może jakby kupowało się hurtem, byłyby inne ceny Warto spróbować chociaż, tak sądzę
|
|
#3932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Eeeee, a czemu na tej stronie jest napisane, że Gardeny jest z Krakowa, a na allegro wysyłkę prowadzą z Olkusza? -> ok, rozumiem, 'Gardeny' to marka, nie firma.
Dołączę się do zamówienia z ZSK/Mazideł/Naturalisa/Naturalnego Piękna? <- za jakiś czas Edytowane przez silkmoon Czas edycji: 2012-11-05 o 18:04 |
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3934 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam się do Was zwrócić z dwoma pytaniami, uprzedzę na początku że jako początkująca organizatorka w trakcie rozbiórki nie chcę niczego poganiać (znam regulaminy i zgodnie z całą procedurą przed rozpoczęciem kolejnej rozbiórki poczekam do zakończenia trwającej), a wręcz przeciwnie - zaplanować
Otóż od czasu do czasu uruchamia się we mnie perfumowy diabeł i w takich momentach najchętniej kupiłabym wszystkie chciejstwa od razu i jak leci, albo bazując na "najbardziej naglących". Jednak ze względu na dopuszczalne odstępy czasowe między kupieniem i rozbiórką (która jakby na to nie patrzeć ratuje nieco kieszeń w okresie diablenia), wiem że nie mogę zrobić zakupów w najbliższym czasie, jednak okropnie ważne byłoby dla mnie ustalenie kolejności i tego co jest w ogóle realne do skutecznego rozebrania - dałoby mi to możliwość zaplanowania części zakupów w ilościach tylko dla siebie. Ptanie 1: czy jest gdzieś miejsce na forum gdzie można zadać pytanie sondażowe z punktu widzenia organizatora (nie udziałowca) ewentualnej przyszłej rozbiórki? Może warto by było założyć wątek taki wątek? Rozumiem że w wątku "nie załapałem się na.." - jak wynika z jego regulaminu - wypowiadają się tylko osoby które nie chcą rozbierać flakonu, a dołączyć się do rozbiórki (mimo przeszukania, nie znalazłam tam osób polujących na zapachy które mnie interesują). Widziałam też jakiś czas wątek "sondażowy przedorozbiórkowy" obok rozbiórek, który przez przypadek się rozebrał - i też nie o to mi chodzi. Chciałabym żebyście pokierowali mnie do miejsca, gdzie mogłabym dać informację, że prosiłabym o PW osoby które byłyby zainteresowane rozbiórką konkretnego zapachu, nie chodzi też broń Boże o zaklepywanie ml, podawanie godziny itd - bo nie mogę tego określić, - a o informację dla mnie - głównie ze względu na to że właśnie jako początkująca organizatorka nie chciałabym "utknąć" na zapachu z którego rozebraniem będzie problem, co wstrzymałoby pewnie na dłuższy czas możliwość zajęcia się kolejnym. Na przykładach rzeczywistych: (w jakich sytuacjach wątek sondażowy by sie przydał) - chciałabym rozebrać Kenzo Kashaya, którego zapach uwielbiam jeszcze z dzieciństwa, ale na forum większość opinii na jego temat było niepochlebnych, co samo w sobie nie było by przeszkodą, natomiast jest nią że jedyna opłacalna aktualnie pod kątem rozbiórki to 200ml więc przed zaryzykowaniem wolałabym przynajmniej zobaczyć czy znajdzie się ktoś chętny - drugi zapach z którym mam kłopot to Givenchy Very irresistible L'intense, który nigdy nie był rozbierany (w ogóle irresistible w innych wersjach pojawił się zaledwie 3 razy), a przez maksymalną pojemność 75ml, nawet w wersji testetowej cena to teraz w najlepszym wypadku to 2,63/ml czyli dość sporo, jeżeli nie byłoby chętnych to dla siebie wzięłabym najmniejszą pojemność zamiast testera do rozlania. Pytanie 2: Tym razem dotyczy czasu - jest regulaminowy maksymalny miesiąc od kupienia do rozbiórki - ok. Rozważam bardzo mocno kupienie na amerykańskim ebayu Habanity (w baaardzo korzystniejszej cenie niż z dostawą do Polski lub w Polsce), co jednak wymagałoby pośredniczenia mojej przyjaciółki w transakcji, która ze stanów do Polski będzie lecieć gdzieś w okolicy 20.11 i jeżeli wszystko by się udało to najwcześniej spotkałabym się z nią w okolicy 30.11, ponieważ data kliknięcie na ebayu byłaby pewnie wiążąca ( a konieczny jest jeszcze czas do tego aby flakon dotarł do niej w stanach ), czy w takiej sytuacji byłoby możliwe wydłużenie czasu od zakupu do rozbiórki przez ewentualne poślizgi? Ps: jeżeli coś napisałam źle, nieregulaminowo, cokolwiek, czegoś nie zauważyłam - to śmiało proszę poprawiajcie, chętnie zrobię edycję i jestem wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem nie ma potrzebu zakładania wątku sondażowego... przecież sama rozbiórka jest pewnego rodzaju rozeznaniem. Zakładasz wątek, zbiorą się chętni to kupujesz, nie to trudno, nie kupujesz.
|
|
|
|
#3936 |
|
gamma Orionis
|
Odnośnie zakupów zagranicznych, terminy są zdecydowanie dłuższe niż w przypadku tradycyjnych zakupów w kraju - więc tutaj nie będzie żadnego problemu. Takie sytuacje już się zdarzały.
Odnośnie wątku sondażowego - nie przepadam za nimi, choć przyznaję że na dwa czy trzy wyraziłam zgodę. Jak już Asiula wspomniała, nie trzeba kupować flakonu od razu i natychmiast, można zaczekać na zebranie się kompletu chętnych. Również w przypadku początkujących organizatorek. Zawsze możesz zgłosić chęć rozebrania flakonu x w wątku kandydaturowym, jeśli znajdą się chętni - to kupujesz flakon i go rozbierasz. Jeśli chętnych nie będzie, zamykamy wątek, a Ty próbujesz z kolejnym zapachem. Nikt nie wymaga, żeby organizatorka miała flakon w garści jeszcze przed rozpoczęciem rozbiórki.
Swung by Seraphim whose foot-falls tinkled on the tufted floor... avatar: Edward Okuń "Noc" Edytowane przez Bellatrix Czas edycji: 2012-11-07 o 19:26 |
|
|
|
#3937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję Bello za odpowiedź w takim razie uspokoiłam się w sprawie zakupów zagranicznych. Natomiast odnośnie sondażu, wnioskując z tego że ich nie lubisz, rozumiem że nie byłoby możliwości zrobienia czegoś w tym stylu, nawet jeżeli pytanie podpięte byłoby pod inny wątek z prośbą o odpowiedzi na pw?
Edytowane przez n_angel Czas edycji: 2012-11-07 o 19:43 |
|
|
|
|
#3938 | |
|
gamma Orionis
|
Cytat:
Nie przesadzajmy z tym przechodzeniem procedur, tygodni to nie trwa, znaczków skarbowych kupować nie trzeba ;] Jak się chętne nie zbiorą, to po prostu piszesz że nie wyszło i co chcesz zamiast tego rozebrać.
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
No tak jest dla wszystkich... procedury nie trwaja długo, bez przesady, dzień, dwa
![]() Może źle się wyraziłam, taki wątek gdzie sie bada czy są chętni na dany zapach moim zdaniem jest niepotrzebny bo właśnie po to są wątki rozbiórkowe. A że sie śpieszy komuś no to trudno... ale to tylko moje zdanie
|
|
|
|
#3940 |
|
gamma Orionis
|
A, edytowałaś trochę wiadomość, to jeszcze się odniosę:W tej sytuacji chodziło o połączenie zakupów dwóch flakonów z jednej perfumerii internetowej, co oznaczało niższe koszty wysyłki dla obu i niższą cenę za ml.
|
|
#3941 |
|
Raczkowanie
|
Ok dobra, już ogarniam. Wszystko gra i rzeczywiście być może pytanie w podpisie jest dobrym pomysłem
A usunięcie tamtego fragmentu postu było ze względu na to że nie widziałam jeszcze Twojej odpowiedzi, w której napisałaś że rzeczywiście takie zgody były, z jakiego powodu już nie jest takie istotne, chociaż wierzę że był sensowny ![]() Jeszcze w takim razie na wszelki wypadek jedna sprawa, ponieważ żeby kupić w ten sposób Habanitę musiałabym ją kliknąć właściwie już (biorąc pod uwagę to że musi zostać dostarczona przed wylotem) - czy z tym nie będzie problemu że będzie kliknięta jeszcze podczas trwania mojej innej rozbiórki? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3942 |
|
gamma Orionis
|
Możesz kliknąć teraz, oczywiście, tym bardziej że jak pisałaś musi dotrzeć do Twojej przyjaciółki w wyznaczonym czasie.
Tylko dla pewności napiszę, że wątek ze zbieraniem chętnych i wpłaty za ml będziesz mogła realizować dopiero po zakończeniu obecnej rozbiórki, ale to pewnie jest jasne, tylko ja mocno nieprzytomna ;]
|
|
#3943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może dałoby się kupować u nich buteleczki a gdzie indziej dopasowane atomizery? Ktoś ma od nich jakąś buteleczkę i mógłby sprawdzić czy np te z globe pasują?OFERTA CENOWA ceny netto 1. Woda perfumowana: 1 litr - 160,00 2. Butelki szklane: 8 ml. (GALA) 1 szt. - 0,60 9 ml. (DEBORAH ) 1 szt. - 1,00 10 ml. (MIKA)1 szt. - 1,00 11 ml. (GALA)1 szt. - 1,00 14 ml. (ALEXANDRA) 1 szt. - 1,30 15 ml. (WATCH)1 szt. - 1,30 16 ml. (TULIPAN) 1 szt. - 0,80 22 ml. (LAVITA) 1 szt.- 1,20 32 ml. (GOYA)1 szt. - 1,50 34 ml. (NANCY) 1 szt. - 2,00 53 ml. (GOYA) 1 szt. - 2,00 103 ml. (GOYA) 1 szt. - 3,00 3. Atomizer+nasadka metalowa: (złota - srebrna) produkcja WŁOSKA AV-13/415 1 szt. - 1,20 EU-4 1 szt. - 1,20 EU-5 1 szt. - 1,30 4.Paski zapachowe (testery) 100 szt. - 5,00 5. Epruwetka szklana 1,00 ml 100 szt. - 25,00 6.Naklejka mała (pasek) 1 szt. - 0,60 7.Dozownik (pompka) 1 szt. - 3,50 Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2012-11-08 o 22:27 |
|
|
|
|
#3944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zamawiałam od firmy Gardeny trzy rodzaje Goya, bardzo ładne, solidnie wykonane, poręczne i wygodne
|
|
|
|
|
#3946 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, gdzie się wpisać z tą informacją, ale chciałam powiedzieć, że wątek rozbiórkowy z Ambre Nuit założę w niedzielę około 19stej.
|
|
|
|
#3947 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby przypadkiem ktoś był zainteresowany to jutro (środa 14.11) o godz. 19.00 zakładam wątek z dwoma zapachami: Kerosene Copper Skies i Shalimar Ode a la Vanille Sur la route de Madagascar (2012). Na razie będę tylko zbierać chętnych, a przelewy, adresy i takie tam, dopiero kiedy zakończę jedną z trzech obecnych rozbiórek, konkretnie Opusa V. W tej chwili dwie ostatnie odlewki są już w drodze do adresatek, tak, że w tym tygodniu powinnam finiszować
![]() Edit Sorrki, Shalimara nie będzie - Asia mnie ubiegła
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2012-11-13 o 18:56 |
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3951 |
|
Konto usunięte
|
Planuje ktoś z was w najbliższym czasie rzut atomizerków?
|
|
|
|
#3952 |
|
El Cumpleaños Secreto
|
Też o tym myślałam, ale jako pierwszaka ogranicza mnie limit i płatna dostawa, więc nie ma sensu, bo mam dopiero dwie rozbiórki na liczniku.
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Czy mogę przeprowadzić rozbiórkę perfum, które dostałam w prezencie, a więc nie mam dowodu zakupu? Chodzi o L'Erbolario Dolcelisir, zapach dość trudno dostępny w Polce, myślę, że byłoby sporo osób chętnych. A ja dostałam 100 ml, więc nigdy tego nie zużyję. Ale rozstawać się z całym flakonem absolutnie nie chcę, bo był to od dawna mój wymarzony zapach i 30 ml muszę mieć. Także pozostałe 70 ml byłoby do rozebrania.
Jeśli jest możliwe przeprowadzenie tej rozbiórki, to proszę również o podpowiedź, jak wówczas ustalić cenę perfum? |
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3957 |
|
gamma Orionis
|
Wyjątków nie ma ;]
Tak jak dziewczyny napisały - rozbiórki tylko z "z góry ustalonymi cenami"/dowodami zakupu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za szybką odpowiedź. Prezent mnie uszczęśliwił, ale pragmatyzm górą
Idę zatem na wymiankowy |
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

Warto spróbować chociaż, tak sądzę

Otóż od czasu do czasu uruchamia się we mnie perfumowy diabeł i w takich momentach najchętniej kupiłabym wszystkie chciejstwa od razu i jak leci, albo bazując na "najbardziej naglących". Jednak ze względu na dopuszczalne odstępy czasowe między kupieniem i rozbiórką (która jakby na to nie patrzeć ratuje nieco kieszeń w okresie diablenia), wiem że nie mogę zrobić zakupów w najbliższym czasie, jednak okropnie ważne byłoby dla mnie ustalenie kolejności i tego co jest w ogóle realne do skutecznego rozebrania - dałoby mi to możliwość zaplanowania części zakupów w ilościach tylko dla siebie. 

Może dałoby się kupować u nich buteleczki a gdzie indziej dopasowane atomizery? Ktoś ma od nich jakąś buteleczkę i mógłby sprawdzić czy np te z globe pasują?