|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
Cytat:
ze mnie człowiek. Ktoś bierze 500, ja biorę 500 i buzie się najadają . Zgłosiła się Hula, zgłosiła się tomama... Ja się bardzo cieszę Osobiście chcę również działać - teraz mogę się odpowiedzialnie zadeklarować.
|
|
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie rypnął się pomysł podwieszenia wątku z terminami rzutów, skoro nowy będzie otwierany w momencie zamknięcia listy w poprzednim. I jeszcze jedno, czy znajdzie się aż tyle organizatorek? Bo jak na razie zgłosiłaś się tylko Ty cbr, i HulaGirl z tym swoim dzisiaj otwieranym rzutem.
|
|
|
#393 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
co do podwieszania wątku - można będzie podwiesić z organizatorkami najbliższych rzutów poza tym kolejny rzut nie musi się rozpoczynać 5min od zamknięcia starego - mi chodziło bardziej, że nie można zbierać chętnych dopóki stary się nie zamknie, czyli nawet i w tydzień po poprzednim, jeśli zapotrzebowanie będzie umiarkowane ![]() a co do mnie - to ja od razu mówię, że na 99% chciałabym wziąć jakiś rzucik koniec stycznia/początek lutego
|
|
|
#394 |
|
Rozeznanie
|
Blue - skoro "podkręcamy" Organizatorkowm, to "podkręćmy" też kupującym atomki.. Jeśli Organizatorka ma sie wyrobić z akcją w 15 dni, to wezmą w niej udział poważne Osoby, które w krótkim czasie rzetelnie wpłacą należność na konto.
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak wolałabym aby wątek nie zaczynał się zawsze wtedy kiedy jest nagły, niekontrolowany zryw, a były ustalone jakieś terminy (Co nie wyklucza jednak wątków dodatkowych). Podwieszona lista z terminami sprawi że każdy będzie mógł przemyśleć i przygotować sobie listę potrzebnych atomków na dłuższy okres czasu, przygotować się finansowo na rzut. HulaGirl rusza dziś wieczorem ze swoim wątkiem., z tym ze będzie wysyłać dopiero w lutym, więc wątek będzie co jakiś czas podnoszony. Ja widziałabym następne rzuty np. tak: Start wątku (poniedziałek): 25.01 - 8.02 - 22.02- potem jeśli sytuacja zostanie opanowana, proponowałabym, jeden wątek na 3 tygodnie: 15.03 - 5.04 - Myślę że rzut dzisiejszy HulaGirl i 3 rzuty(jeden co 2 tygodnie) uspokoją sytuację. Potem można wstępnie ustalić terminy rozpoczynania rzutu co 3 tygodnie.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2010-01-13 o 14:46 |
|
|
|
|
#396 |
|
never say no to panda
|
to jeśli Hula dziś zaczyna, to następny początek rzutu ustaliłabym na 22-25.01 (jeśli taki termin dałoby radę, to ja jestem chętna
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzy rzuty, co dwa tygodnie jeden. Myślę że po tych rzutach, można by spróbować z częstotliwości rzut co 3 tygodnie. Przy każdym z tych rzutów pamiętać że minimalne zamówienie to 30 atomizerów. Uczulić aby zamawiać taką liczbę atomizerów, aby starczyła chociaż na miesiąc czy dwa(marzenie co? )Gwai jak to widzisz?
|
|
|
#398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#399 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
![]() to ja poproszę termin 25.01
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc nie wiem, czekam na propozycje w tej kwestii, propozycje chętnych na same próbki tylko i wyłącznie, propozycje potencjalnych organizatorek. Nie wiem jak było do tej pory w przypadku osób zainteresowanych tylko samymi próbkami.
Podsumuje może jak ja to widzę na chwilę obecną: ( uprzedzając ataki, to moja propozycja, nic nie chcę narzucać na siłę - czekam na inne propozycje) - narzucenie minimalnego jednorazowego zamówienia - 30 atomizerów To wiele by ułatwiło, nie będzie wtedy co chwila postów jednej osoby, "potrzebuję 3 atomki na już", za 5 dni: "potrzebuję 6 atomków" i oczekiwania że rzuty będą co tydzień, albo wtedy kiedy nagle 2 czy 3 osoby(które biorą zawsze po max 10 atomów) potrzebują. Takie 30 atomizerów wystarczy powiedzmy na rozbiórkę co najmniej 3 flakonów, a osobom które potrzebują atomizerów tylko do wymian odlewkowych wystarczą na 2 czy 3 miesiące. Ustalając wcześniej terminy rzutów, chętne mają czas na przygotowanie funduszy na te minimum 30 atomizerów. Ze względu na duże zapotrzebowanie atomizerów, terminy najbliższych rzutów byłyby następujące: HulaGirl - dziś potem: Start wątku (poniedziałek)(wątek co 2 tygodnie): 25.01 - (cbr) 8.02 - (joann_eve) 22.02- potem jeśli sytuacja zostanie opanowana, proponowałabym - jeden wątek na 3 tygodnie: 15.03 - 5.04 - Nie wyklucza to rzutów dodatkowych(zawsze mogą się pojawić niespodzianie Lutensy, czy CdG w okazyjnych cenach). Informacje o nich byłyby umieszczane w podwieszonym(zamkniętym) wątku z 2 dniowym wyprzedzeniem. Propozycje dodatkowych rzutów byłyby składane tutaj, w tym wątku. Ograniczenia: Utworzenie listy stałych Organizatorek, nabór trwa... + zawsze można się zgłosić w tym wątku i zaproponować swoją kandydaturę na Organizatora. Osoba która pierwszy raz organizuje zakupy atomizerów: maksymalne pierwsze zamówienie to 300 - 350 atomów. Zakładając wątek w pierwszym poście zamieszczamy szablon: ważne są ceny atomków, terminy!zbiórki pieniędzy, wysyłki - te są chyba najważniejsze.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2010-01-13 o 20:26 |
|
|
|
#401 |
|
Rozeznanie
|
Zgłaszam się na Organizatorkę rzutów (najchętniej stałą). Pierwszy swój rzut chętnie zorganizuję przed początkiem marca, żeby przejść spokojnie chrzest bojowy.
|
|
|
|
#402 |
|
never say no to panda
|
Blue, zgłaszam się kolejny raz na termin 25.01
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, pamiętam, tutaj po prostu jest tylko info z terminami, aby dziewczyny wypowiedziały się co na ten temat myślą. Termin jest Twój.
joann_eve pasuje Ci termin 8.02? wtedy spokojnie wyrobisz się do końca lutego.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2010-01-13 o 15:51 |
|
|
|
#404 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Eh i rzut atomków rozszedł się w 15 minut, i oczywiście się spóźniłam...
Czyli następny będzie 25.01 stycznia? A czy też będzie tak mały limit, że miejsca wyczerpią się w 15 minut...? Czy jest szansa na większy rzut?
|
#406 |
|
never say no to panda
|
jest szansa na większy, ale bez przesady
zresztą ogłoszę wszystko w odpowiednim watku, w odpowiednim czasie
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
powiem tak... wiedziałam, ze jest dużo chętnych na atomizery ale tego się nie spodziewałam! pomimo tego, że jestem po drugiej stronie komputera to przez moment poczułam się jak na jakimś jarmarku!
pomysł ze sztywnymi limitami jest BARDZO DOBRY! nawet nie próbuję sobie wyobrażać co by było gdyby to było niekontrolowane! rzut sięgnąłby ogromnej liczby! no i teraz uważam, że pojawiła się nowa sprawa do obgadania, taka rezerwacja jaką zrobiła Basiek, normalnie ją uznawać? to tak szybko trwało, że gdyby dziewczyna chciała się zastanawiać i liczyć ile sztuk czego chce to by się nie załapała więc wpisała ze rezerwuje 60-80 sztuk, konkretnie wpisze później Edytowane przez HulaGirl Czas edycji: 2010-01-13 o 20:19 |
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz w wyznaczonych dniach wizaż będzie miał przeciążenia
|
|
|
|
|
#410 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
i masz rację, gdyby rzeczywiście Basiek zastanawiała się nad ilością, zamiast zaklepać miejsce, to byłoby po rzucie
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-01-13 o 20:24 |
|
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zbliża się sesja i niestety nie każdy ma na to czas... Jeśli najbliższy rzut będzie trochę większy, to obstawiam max. 40 minut a kolejny to w lutym dopiero..
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W podwieszonym wątku będą podane dni rozpoczęcia rzutu, myślę ze to trochę ułatwi sprawę, można się będzie przygotować, od razu wpisać konkretną liczbę potrzebnych atomków, bez zajmowania miejsca. Jeszcze kwestia samych próbek, ale tutaj Ty jako organizatorka możesz podjąć decyzję. Mnie niestety temat samych próbek jest zupełnie obcy.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2010-01-13 o 20:24 |
|
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc pomimo podanej daty ciężko się będzie załapać..
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
No co do godzin to Organizatorów nie będziemy ustawiać, podana godzina - też nie wszystkim akurat wieczorna czy poranna będzie odpowiadać. Zresztą nigdy żaden rzut nie był zapowiadany z dniem i godziną.
|
|
#416 | |
|
never say no to panda
|
a ja wstępnie spłodziłam szablon, oczywiście do poprawki:
Cytat:
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#418 |
|
never say no to panda
|
ale dlaczego tak demonizujecie?
akurat teraz jest duże zapotrzebowanie, ale w końcu nie będzie już takiego popytu i wątki z zapisami będą tydzień wisiały i nie da rady zebrać chętnych kurczę, jak przestaniecie marudzić, obiecuję, że zrobię wielgachnego rzuta na 1000szt, na który załapią się WSZYSCY CHĘTNI, bo w lutym mam już spokój zapachowo-rozbiórkowy hepi? *edit - i zacznę rzut 25.01.2010 punkt 22.30 *edit2 - ale niech mi ktoś zrobi flastart i zacznie na pw "wstępne" zapisy robić, to pogryzę
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-01-13 o 20:39 |
|
|
|
#419 |
|
Rozeznanie
|
Zobaczycie, to się jeszcze skończy podnajmowaniem najlepszych hackerów
żeby tylko wykluczyć inne Dziewczyny i dostać się na listę.(taki żarcik, bo gorączkę mam)
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
no to teraz rzut będzie trwał 5min
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

)
ze mnie człowiek. Ktoś bierze 500, ja biorę 500 i buzie się najadają
. Zgłosiła się Hula, zgłosiła się tomama... Ja się bardzo cieszę 

a kolejny to w lutym dopiero..