|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Dot.: Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum
Cytat:
Daff- skarżypyta hre hre
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#4292 |
|
Konto usunięte
|
A co zrobić w momencie gdy jakaś wizażanka nam podpadła, nie chcemy mieć z nią nigdy więcej do czynienia, a ona bierze udział w naszej rozbiórce? Można tak po prostu odmówić bez podawania powodu?
|
|
|
|
#4293 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Jeśli jest na czarnej liście, bądź były z nią problemy przy okazji jakiś zakupów to chyba można odmówić.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4294 |
|
Konto usunięte
|
Ale tu nie chodzi o czarną listę czy problem z zakupami bo to chyba normalne, że takiej osobie możemy odmówić. Może powiem na swoim przykładzie. Miałam problem z jedną wizażanką podczas wymiany. Powiedziałam sobie, że nie chcę mieć z nią nigdy więcej do czynienia. Co zrobić gdy ona zechce wziaść udział w mojej rozbiórce?
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4296 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Ale chodzi o problem podczas wymianki, a nie rozbiórki.
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
chyba już wcześniej był poruszany ten temat i uważam, że organizatorka może odmówić osobie zgłaszającej się po mililitry bez podawania przyczyny do publicznej wiadomości. po co wszyscy mają wiedzieć, że coś wcześniej było nie tak, ale nie kwalifikowało danej osoby do wpisania na czarną listę, mogą to być drobnostki ale uraza zostaje...
|
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4299 |
|
never say no to panda
|
ja bym jednak była za podaniem przyczyny odmowy, może być ogólna (np. "ze względu na problemy w trakcie naszej ostatniej wymiany" albo "ze względu na problemy w ostatniej rozbiórce"), bo znowu się zacznie "ustawianie" rozbiórek i dobieranie sobie odlewkowiczów wedle upodobań i znajomości
skoro mamy odwagę odmówić, to miejmy odwagę powiedzieć dlaczemu |
|
|
|
#4300 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Problemy wspólnozakupowe z organizatorką/uczestnikiem
nie wiem czy to dobre miejsce ale zaryzykuję.
czy mogę zrezygnować z rozbiórki,na którą zapisalam się 4 dni temu i od tamtej pory poza zapisaniem kilku osób wizażanka nie pisała nic w wątku,a napisane jest,że do jutra zbiera pieniążki?napewno miała wazny powód i nie chce jej robić problemu-zresztą 2 razy już brałam udział w jej rozbiórkach i wszystko było w jaknajlepszym porządku-poprostu mam okazję kupić taką wodę dużo taniej i zastanawiam się,czy w obecnej sytuacji mogę zrezygnować? |
|
|
|
#4301 |
|
Rozeznanie
|
Chciałabym zapytać czy nie ma ktoś paru sampli na stanie, potrzebne mi są na wymiankowy. Proszę o wiadomość na pw.
Poza tym, może ktoś planuje rzut sampli?
|
|
#4302 |
|
never say no to panda
|
Rzutu sampli w najbliższym czasie nie będzie, bo samplowe źródełko nieczynne do odwołania (aż sobie sprawią kasę fiskalną - przynajmniej tak w mailu pisali).
|
|
|
|
#4303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
chyba możemy zapomnieć na jakiś czas o zakupach zagranicznych spoza UE:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,15707..._przepisy.html
Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2013-04-06 o 20:00 Powód: byk;) |
|
|
|
#4305 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
|
|
#4306 | |
|
gamma Orionis
|
Cytat:
Dzisiaj miałam robić demeterowe hurtowe zamówienie z FragranceX... Chyba nie będę ryzykować. Paranoja.
|
|
|
#4307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() coraz glupsze te przepisy
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym roku zamawiałam kilka rzeczy z UK i zawsze flaszki dochodzily....a teraz sie już będe bać, nie zaryzykuje jeszcze tylko brakuje żeby nasza kochana PP wymyśliła podobny zakaz
|
|
|
|
|
#4309 |
|
Konto usunięte
|
Ale z zakupami u Universal Perfumes z Kuwejtu nie powinno być problemów, c'nie?
|
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;40133258]Ale z zakupami u Universal Perfumes z Kuwejtu nie powinno być problemów, c'nie?
[/QUOTE]chyba nie na gazetowym wymienili tylko USA, Kanada i UK...a inne kraje spoza UE?
|
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jako nowa sprawdzona organizatorka mogę założyć wątek rozbiórkowy, jeśli mam jeszcze jeden?
Wpadła mi w oko pewna woda perfumowana i chętnie bym kupiła, ale 100ml to dużo za dużo jak dla mnie. Jednocześnie rozbieram teraz Shalimara. Wydaje mi się, że mogę, ale wolę się upewnić
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dolcelisir zatem się szykuje
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - |
|
|
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
Równo tydzień temu kupiłam flaszkę, która pierwotnie miała byc cała dla mnie. Jednak stwierdziłam, że nie zużyje i dziś rano wystawiłam ją na straganiku. Czy mogłabym ją rozebrać ją tutaj (nawet całą lub zostawiając troche ml dla siebie)?
Popełniłam nieprzemyślany zakup, chciałbym odzyskac choć część pieniędzy. Wiem, że w przeciągu 14 dni od zakupu regulamin mówi że można rozbierać ale nie chciałabym byc posądzona o "cwaniactwo". Dopisek: oczywiście paragon mam Pozdrawiam, Justyna Edytowane przez ssue Czas edycji: 2013-04-13 o 13:46 |
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
ssue ja mysle że możesz ją rozebrać - masz paragon, kupiłaś tydzień temu, a to ze próbowałaś ją sprzedać na straganiku to już raczej Twoja sprawa...zawsze można się wycofać ze sprzedaży
może napisz bezpośrednio do Belli i zapytaj? a ja mam pytanie z innej beczki, kupował ktoś coś kiedyś w Grecji? czy ktos już rozgryzł czy zaostrzone przepisy celne dotyczą tylko UK, USA i Kanady? czy może przesyłki zagraniczne w całej UE są bardzo szczególowo sprawdzane?
|
|
|
|
#4317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ktoś prosił, zeby odstąpiła ja po cenie "straganikowej" tj, niższej niż zakupiła. Ja chcę rozebrać po cenie z paragonu, zapach przepiekny i limitowany jednak ma drobinki złota, które mi zwyczajnie nie pasują. |
|
|
|
|
#4318 |
|
Zadomowienie
|
Ssue ja pamiętam, że kiedyś była mowa o tym, że na rozbiórke moga pójść tylko i wyłącznie zapachy kupione w celu rozebrania. W regulaminie jest to na samym poczatku jak teraz czytam:
"* Rozbiorowi podlegają perfumy kupione w celu rozlewania ich na wspólnych zakupach - nie sprzedajemy w ten sposób nietrafionych prezentów oraz zalegających w szafkach zapachów." Mi osobiscie twoja rozbiórka by nie wadziła zwłascza że doskonale rozumiem twoja sytuacje a termin 3 tyg jeszcze nie został przekroczony ale jednak na Twoim miejscu zapytałabym Bellę.
[SIZE=2]Szukam flaszek z ubytkiem: ANGEL EDP Edytowane przez pola49 Czas edycji: 2013-04-13 o 14:23 |
|
|
|
#4319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co jesli perfum nie kupiłam pod rozbiórkę ale namysliłam się w ciągu regulaminowych 2 tygodni? Perfumy nie zalegały mi w szafie ani nie były też prezentem (mam paragon). |
|
|
|
|
#4320 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
- ale moim zdaniem niestety nie byłaby taka rozbiórka zgodna z wyżej zacytowanym regulaminem... Przy czym uważam również, że można byłoby zapis w tym względzie zmienić, bo nie za bardzo rozumiem, przed kim i przed czym ma chronić nasze podforum. Co w tym złego, że ktoś kupi perfumy dla siebie, a w ciągu dwóch tygodni uzna, że wystarczy mu jedynie część flaszy, a resztą mógłby podzielić się z osobami, które chętnie by złapały jakieś mililitry?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

) i jest po sprawie. Jednak nadal uważam, że takie sytuacje w wątkach nie powinny w przyszłości mieć miejsca, bo zawsze ktoś może poczuć się pokrzywdzony. I piszę to głównie jako organizatorka. Takie mam zdanie i go nie zmienię 

odwdzięczę się czym chata bogata
na gazetowym wymienili tylko USA, Kanada i UK...a inne kraje spoza UE?