|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum
Siarko, bo tu znowu może pojawić się podejrzenie, że nie udało się sprzedać na Straganiku, to trzeba rozebrać. Podobnie było kiedyś z Kilianami, choć tam, o ile dobrze pamiętam chodziło jeszcze o różnice w cenie, w stosunku do tej straganikowej. Szczerze mówiąc, ja nie mam zdania - decydują Moderatorki
|
|
|
|
#4322 | |
|
gamma Orionis
|
Cytat:
Też w zasadzie nie widzę problemu, o ile nie będziesz rozbierać wszystkich ml; tylko pytanie czy chce Ci się babrać z odlewkami zamiast sprzedać na gazetowym całość i mieć spokój ;] I drugie pytanie, czy to nie otworzy furtki i pretensji do kolejnych tego typu sytuacji.
|
|
|
#4323 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4325 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
).Cytat:
.Rozumiem - zatem pytanie kieruję bardziej do ogółu
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2013-04-17 o 23:01 |
||
|
|
|
#4326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc jeśli to nie będzie niezgodne z reg. to zaraz otwieram rozbiórkę. Postanowiłam zostac sobie 30-40 ml (tyle zużyje) a reszte oddać. |
|
|
|
|
#4327 | ||
|
never say no to panda
|
Jak dla mnie taka sytuacja jest okej, pod paroma warunkami:
1. organizatorka zostawi sobie pewną ilość ml (i to nie 5ml we flachonie 100ml, a porządne 20-30%) 2. wszystko będzie odpowiednio udokumentowane (potwierdzenia, paragony, foty, etc) 3. wcześniej nie będzie żadnych prób sprzedaży nieszczęsnego flachonika (allegro / straganik) no i oczywiście od zakupu nie upłynęły 2 tygodnie to takie ogólne założenia Bello - jak się na to zapatrujesz? A odnośnie regulaminu - to, że Regulamin jest dość chaotyczny, pozrozwalany na pierdylion wątków i ogólnie niedopracowany (jak się w praktyce okazuje), to my wiemy. Ja już zaczęłam go ujednolicać i możliwe, że w przyszłym tygodniu pojawi się nowa wersja ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- takie, że na wspólnozakupowym nie pozbywamy się niechcianych, zalegających w szafie zapachów Cytat:
Cytat:
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2013-04-18 o 07:23 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W każdym razie na wspólnozakupowym założyłam , jesli Moderatorki uznają, że jest nieregulaminiowy proszę o zamknięcie. |
|
|
|
|
#4329 |
|
gamma Orionis
|
Chyba najpierw wypadało zaczekać aż do zakończenia dyskusji i ostatecznej decyzji, a nie otwierać sobie wątek już teraz. Poza tym nie wiem, co mam zrobić z tą rozbieżnością, na straganiku cena 550zł, na Wizażu cena z paragonu... Po prostu nie wiem, bo trochę to dziwne i pierwszy raz [nie licząc Kiliana] mamy taką sytuację. Wątek rozbiórkowy na razie zamykam.
Cbr, bardzo dobre punkty, krótko, zwięźle i logicznie. [Nawiasem mówiąc czasem mnie dobija, że wszystko wszystko trzeba spisywać w regulaminie, bo inaczej zawsze znajdzie się jakiś wyjątek, który zechce przetrzeć nowe, zaskakujące ścieżki ;].
|
|
#4330 | |
|
Zadomowienie
|
r
Cytat:
Edytowane przez ssue Czas edycji: 2013-04-18 o 22:00 Powód: poprawiłam literówki |
|
|
|
|
#4331 | ||
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie widze w tym problemu ,Bell wybacz tak jak opisala ssue zdarzenie na chwile wystawila ,za CENE NIŻSZĄ niz kupila ,bo pomyslala o sprzedazy ale stwierdzila ,ze moze go rozebrac.Podala cene paragonu ,bo musi udokumentowac zakup ,dla mnie to jasne i taka cene powinno sie przyjąc ,cene zakupu ,bo tak w kazdej rozbiorce jest,nic nie naciaga dziewcze ,nic nie kombinuje.zawsze jest tak ,ze jesli cos sprzedajemy to sami cene ustalamy i generalnie zawsze ponizej kosztow zakupu,ale to moje zdanie
|
|
#4332 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Poza tym trudno mówić o zapachu kupionym na przykład tydzień wcześniej, że zalega szafę .Cytat:
.Żeby była jasność - nie tworzyłam nigdy wątków rozbiórkowych w celu pozbycia się nietrafionych zakupów, raczej też nie zamierzam - ale po prostu uważam, że można byłoby bardziej życiowo podchodzić do rozbiórek. Przecież tak naprawdę dopuszczenie możliwości rozlewania zapachów kupionych "dla siebie" jest z korzyścią dla obu stron (oczywiście nie mówię tu o przypadkach wyciągnięcia rzeczywiście z dna szafy flakonu otrzymanego parę lat temu od cioci).
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2013-04-18 o 21:43 |
||
|
|
|
#4333 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że dyskutują tu głównie moderatorskie ciała.
Reszta albo tu nie zagląda, albo boi się wyrazić swoją opinię na temat w strachu przed gniewem bogów. Może należałoby zapytać użytkowniczek czy w czymś im przeszkadza, że biorą udział w rozbiórce czegoś co nie zostało zakupione pod rozbiórkę. Bo jak dla mnie jeśli nie są to stare perfumy, w połowie zużyte, leżące gdzieś w kącie, i rozebrane z braku kasy, a pełny, nowy flakon to nie ma przeszkód, żeby to rozebrać jeśli są chętne. Można nie pytać użytkowniczek, bo ile osób tyle zdań, ale w opisie rozbiórki zaznaczyć, że kupiło się z myślą o sobie, ale jednak nie będzie to 'Big Love' i dlatego decydujemy się na rozbiórkę - tak żeby każdy wiedział i mógł świadomie dokonać wyboru czy chce w tym uczestniczyć, czy nie. Nie rozumiem dlaczego ktoś kto ustala regulamin wie lepiej niż ci, którzy chcieliby brać udział w rozbiórce, płacą za to swoimi pieniędzmi i robią to na własną odpowiedzialność. |
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Znowu próbujesz wprowadzaś swoje zasady jak wtedy kiedy wykłócałaś się, że nie możesz zrobić rozbiórki pomimo, że nie brałaś udziału w żadnej a czytałaś ponoć regulamin... Nie podoba Ci się to nie zaglądaj tu, nie ma przymusu organizowania rozbiórek. Często przcież robione sa rozbiórki gdzie organizatorka pisze, że kupiła dla siebie ale jednak po powąchaniu stwierdziła, że aż tyle nie nie chce i dlatego rozbiera
Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2013-04-19 o 09:25 |
|
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
tak sobie czytam od wczoraj i nachodzą mnie różne psie myśli no bo : skoro miałyby być rozbierane jedynie flakony zakupione z myślą o rozbiórce , to fakt kliknięcia perfum zanim zbiorą się chętni powinien z zasady dyskwalifikować go rozbiórkowo ![]() a ja zwykle najpierw kupuję (z myślą, że oddałabym trochę komuś, kto chciałby poznać) , a potem wrzucam do rozbiórki - znaczy to, że łamię regulamin ? poza tym - dlaczegóż , ach dlaczegóż muszę sobie zostawiać z flakonu aż 1/3 ? a gdybym chciała rozebrać (w celach poznawczych) jakąś setkę superdrogich amłaży i zostawić sobie jedynie 10 ml, bo na tyle mam finansową chęć, to już nie mogłabym ?
|
|
#4336 |
|
|
musze poprawic ,bo w styczniu to ja dostalam flakon ,( zakupiony zostal jeszcze w 2012 r, to byly zakupy z przygodami)............-zakupilam /zakupilismy
(dzieki dobrej duszy )poza zielonymi granicami naszego kraju flakon 100ml Fleur Oriental Miller Harris- z mysla o rozbiórce .Z tym ,ze jedna dobra dusza kupowala i placila prze paypal ,druga dobra dusza mialaby rozlewac .. ja nie mogłabym rozlewac ,bo regulamin tego zabrania nie mam nic na swoim koncie w rozbiorkach uczestniczylam chyba tylko raz-nic nie poradze ,ze lubie flakony ,nie przepadam za odlewkami![]() Wiem ,ze byly by osoby chetne na poznanie zapachu ,niedostepnego w Polsce ale dalam sobie spokoj
Obojetnego na niedole zwierzat i ludzka niedola nie wzruszy....prof Żabiński Twój klik pomaga ![]() nie ponosze odpowiedzialnosci za reklamy umieszczone przez WIZAZ w moich postach i PW Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2013-04-19 o 10:32 Powód: poprawka dopisek;) |
|
|
|
#4337 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
btw. dzięki moim popisom został zapisany ważny dla przejrzystości sytuacji punkt regulaminu. chociaż merytorycznie w mojej opinii nadal bezsensowny. Cytat:
to po co ta dyskusja? @czarnazuzia1 dajesz. jeszcze 2 rozbiórki, w których weźmiesz udział i już wszyscy ci mogą zaufać. |
||
|
|
|
#4338 | |
|
|
Cytat:
flakon uzywany raz chcialam go sprzedac ![]() ale szybko zostal sciagniety z aukcji jak poczytalam o nowych przepisach
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
![]() o czym nie wiem ?
|
|
#4340 |
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
aaa.... o tym wiem
|
#4342 |
|
|
jak juz przylazlsam i sie odezwalam , to napisze cos jeszcze po przeczytaniu/czytaniu wypowiedzi
i prosze nie brac tego to siebie ,bo to tylko moje spstrzezenia ,niekonicznie kazdy musi sie z nimi zgodzic... nie potrafimy dyskutowac kazde inne zdanie ,nawet z argumentami jest traktowane jako atak na osobe dla mnie to nieporozumienie od razu sa osobiste wycieczki jesli kogos lubie ,znam(nie wymienie tutaj )a nie zgadzam sie z tym co pisze to nie oznacza ,ze nagle przestae ja lubic,szanować do licha po to sa w koncu dyskusje żeby wypracowac jakies stanowisko. nigdzie tez nie jest powiedziane/napisane ,ze regulaminu nie mozna poprawic jesli ma lepiej sluzyc ogolowi ,bo zycie często weryfikuje wczesniejsze zapisy. wiele osob często z dobrymi pomyslami ,nowych na Forum po przeczytaniu dziwnych odpowiedzi boi sie zabierac glos i dzielic uwagami nie czuja sie jeszcze pewnie ,nie sa rozpoznawalne z nicka zreszta kazdy kiedys zaczynal i wie jak sie czuja nowe osoby,ja wiem ![]() nie tylko na tym watku jest to widoczne na innych tez na szczęscie pzrestalam zagladac i siedze na jednym ,czasem tylko jak mnie wstrząśnie na maksa to sie odezwe ![]() no to tyle ![]() Bello nie krzycz ,bo Cie lubie chociaz czasem sie nie zgadzam ![]() nie zabijajmy inicjatywy w narodzie mili moi (zapozyczone od BigEmki)
Obojetnego na niedole zwierzat i ludzka niedola nie wzruszy....prof Żabiński Twój klik pomaga ![]() nie ponosze odpowiedzialnosci za reklamy umieszczone przez WIZAZ w moich postach i PW Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2013-04-19 o 10:54 |
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście też uważam, że nawet jeśli nietrafione perfumy (kupione przez nas, nie prezent) najpierw trafiły na straganik/allegro, a potem - w przepisowym terminie - są jednak rozbierane, nie widzę w tym nic złego. Podobnie z zostawianiem sobie symbolicznej ilości, bo np zależy nam na flakonie. |
|
|
|
|
#4344 | |
|
|
Cytat:
nie chce drązyc i rowijac tego temtu z roznych względow ,mam nadzieje ,ze to zrozumiesz udawadniac tez nic nie chce ,bo po co? napisalam jak ja to widze ,wiem i z czym sie spotkalam mam nadziee ,ze mi wybaczysz a co do kultury i kulturalnego zachowania , zgadzam sie z Toba calym sercem
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.czarnazuziu1, jeżeli ktoś ma inne zdanie to nie jest atakowany ale jeżeli mówi "dzień dobry, przyszedłem się pokłócić" i jest niegrzeczny to już zmnienia postać rzeczy .Ja np. zazwyczaj w momencie założenia wątku mam już klikniętą wodę i liczę się z tym, że w przypadku braku chętnych zostanę z wodą. |
|
|
|
|
#4346 |
|
|
dobra ,dobra poddaje sie
![]() ![]() musze zredukowac ilosc sączanej nalewki bo to pewnie po niej cus mi sie zdawalo ,żle odczytalam ![]() przyjmuje argumenty ,ze wszystko jest dobrze i uciekam juz
|
#4347 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2013-04-19 o 12:49 |
|
|
|
|
#4348 | |||||||
|
never say no to panda
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wydaje mi się, że jest on wystarczający, żeby po przyjściu flachonu móc zdecydować, czy zapach cały chcę dla siebie, czy oddam np. z góry planowaną połowę, czy jednak jest gorszy, niż mi się wydawało i zostawię sobie 20ml, a resztę zodlewkuję Cytat:
zresztą, jeśli mieścisz się w tych 14 dniach, to tak naprawdę np. mnie mało obchodzi, czy myślałaś o tej rozbiórce, czy nie, a zapach średnio przypadł do gustu i chcesz pozbyć się większości a chyba jest to wystarczający okres czasu, żeby podjąć takową decyzję Cytat:
ilość rzeczywiście powinna pozostawać w gestii organizatorki, bo nie wszyscy są w stanie finansowo uciągnąć większego mililitrażu absurdalnie drogiego zapachu nie chciałabym tylko, żeby zaistniała sytuacja - kupuję flakonik totalnie w ciemno, bez ogłaszania rozbiórki, flakonik przybywa, zapach paskudny, znieść go nie mogę, więc lecę na wspólnozakupowy pozbyć się problemu i oddaję wszystkie mililitry (a biorącej najwięcej oddam nawet flachon) bo od pozbywania się zapachowego śmiecia z półek jest allegro albo straganik dla przyzwoitości chociaż tę parę ml można sobie zostawić (np. jako odlewka dla siebie, niekoniecznie z flachonem) Cytat:
No jakoś to trza ogarnąć, bo będzie burdel... Cytat:
kupiłam sobie flachonik, nie przypadł mi absolutnie do gustu, uczula, migrenuje i w ogóle jest to przepaskudny szypr zamiast obiecanego słodziaka, stwierdzam więc, że go w ogóle nie chcę najpierw obniżam cenę i wystawiam na allegro / straganik, ale nikt nie chce go kupić czekam sobie przyjmijmy 10 dni i dalej nic więc wpadam na pomysł, że po co ja mam być stratna, skoro mogę opchnąć go na rozbiórce po cenie kupna! lecę na wspólnozakupowy, szybko zakładam wątek (przed upływem 2 tygodni od zakupu) i pozbywam się problemu ja po prostu odnoszę wrażenie, że taka osoba traktuje rozbiórki jak śmietnisko... dodatkowo czuję niesmak, że jeszcze tydzień wcześniej gotowa była sprzedać po dużo niższej cenie, a na wspólnozakupowym to można już wyżej, po cenie kupna opchnąć i jeśli naprawdę chcecie opcję, żeby była możliwość rozbiórki zapachu, który wcześniej próbowałyście sprzedać (mieszcząc się of koz w tych 14 dniach - chyba pierdylionowy raz to w tym poście powtórzyłam ), to okej, z mojej strony zgoda, ale po najniższej cenie, za którą chciałyście go sprzedać, bo to będzie najuczciwsze wobec współzakupowiczów (mówię za siebie, nie wiem, co na to inne Modki)ale jeśli ktoś będzie chciał przycwaniaczyć i zatai, że mu wcześniej nie wyszło ze sprzedażą, a sprawa wyjdzie na jaw, to osobiście dopilnuję, żeby więcej nic nie rozebrał (oczywiście jak się nie wyda, jego szczęście) - tak, wredna panda Ordnung muss sein! Edytowane przez cbr Czas edycji: 2013-04-19 o 12:54 |
|||||||
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4350 |
|
Vegemamita
|
Powiem tak ja np. wolę mieć parę zapachów , którymi mogę się naprzemiennie psikać , więc wolę mieć mniejszą ilość. Lepiej mieć , tak przynajmniej ja uważam kilka mniejszych pojemności aby perfumy nie zalegały i nie traciły na wartości. Czasami nie znam zapachu i wolę np. wziąć na rozbiórkę i wtedy zostawiam sobie np. małą ilość. Jeżeli zapach mi się podoba to albo sama sobie kupię , albo poczekam aż ktoś będzie rozbierał.
Natomiast kwestia roztrząsana czy można czy nie można zależy od punktu siedzenia. Nie możemy gdybać czy ktoś faktycznie chce od nas wyłudzić kasę , bo po co ma być stratny . Czy tez naprawdę nastąpiło oswojenie z zapachem i osoba stwierdziła , że sobie trochę zostawi a resztą się podzieli. Więc tak naprawdę to sumienie będzie gryzło ( bądź nie ) tą osobę.
Edytowane przez edziakalitowa Czas edycji: 2013-04-19 o 15:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

,nic nie kombinuje.

.
(dzieki dobrej duszy )poza zielonymi granicami naszego kraju flakon 100ml Fleur Oriental Miller Harris- z mysla o rozbiórce .

.
.
) tą osobę.