|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
Cytat:
|
|
|
|
|
#902 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#903 |
|
Zadomowienie
|
Mam wrażenie, że dzięki tego typu posunięciom wspólne zakupy o charakterze detaliczno-sporadycznym zejdą do podziemia.
A organizatorki z listy nie nadążą się opędzać od chętnych..
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to zupełnie śmiesznie wygląda, bo zorganizowałam dopiero jedne zakupy, ale na pewno nie miałam w planach żeby były one moimi ostatnimi zorganizowanymi Z drugiej strony zaś wiem ze jakby każda osoba miałaby dostać status organizatora za to ze coś kiedyś zorganizowała to pewnie wyszłaby z tego co najmniej połowa osób udzielających sie na perfumach ![]() Moim zdaniem ciężka sprawa... Weteranki - to wiadomo, gorzej co z resztą...
|
|
|
|
|
#905 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też tak uważam. Po pewnych "aferach" z dwoma (trzema?) stałymi i długodystansowanymi bywalczyniami tego podforum, stopień "zasiedzenia" na Perfumach stracił dla mnie na znaczeniu i to dużo.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2010-03-02 o 18:18 |
|
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wszystko fajnie, ale ja tutaj nie mam za wiele do gadania. To nie ja tutaj podejmuję decyzje. Więc na razie prześciganie się w nowych pomysłach nie ma sensu.
O ile na modowym i minerałach sprawa jest prosta bo tam od początku były stałe organizatorki to tutaj, to zupełnie co innego. Nie chciałabym wprowadzać drastycznych ograniczeń, choć niektóre zakupy wydają się być chaotyczne i nieprzemyślane, często szybko porzucane, wprowadza to wrażenie nieładu na forum niestety, ktoś zabiera się za coś do czego jest nieprzygotowany, wpada na forum, zakłada wątek i nie ma pojęcia o co w tym chodzi. Jednak perfumy tętnią życiem, ok, zgodzę się ze są spore kwoty, ale rozbieranie flachy na ml to nie takie mega przedsięwzięcie, jak zamawianie wora ciuchów w Chin czy skądś, które tez sporo kosztuje. Przedstawiłyśmy sprawę górze, zobaczymy co dalej.
|
|
#909 |
|
Rozeznanie
|
Teraz najbardziej martwią się dziewczyny, które rozbierają lub mają zamiar rozebrać jakąś flaszkę raz na jakiś czas i boją się, jak ja, że zostaną pozbawione tej możliwości. Jednym słowem na mniejszą liczbę organizatorek przypadnie większa ilość rozbiórek statystycznie rzecz biorąc. I statystycznie rzecz biorąc wtedy większe pieniadze wchodzą w grę, niż rozebranie dwóch flaszek na miesiąc...
Nie wiem, czy to już wszystko postanowione, ale jeszcze raz za wieloma z Was powtórzę, że dobrze by było pozostawić możliwość organizowania rozbiórek pojedynczych flaszek dla osób spoza listy Organizatorek... Pewnie, zależy mi na tym również z osobistych względów, bo raczej nie wierzę, że znajdę się na liście. A też ze względów finansowych nie mam planów większych niż maksymalnie 2-3 butelki na miesiąc...
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Blue, a może zaproponujesz "górze", tak jak to stało się z atomizerami, że są limity.
No tylko kto to będzie kontrolował..., że ktoś tam kupił 2 flaszki/m-c, a nie 4... |
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie czytam i zgadzam się z kimś (już nie pamiętam kim
), kto zaproponował rozdzielenie wspólnych zakupów na:1. Większe zakupy (typu Lucky, Quality, GaliLu, Fragrancex i inne). Tu zajmowałyby się tym właśnie Organizatorki naoliwione ![]() 2. Rozbiór pojedynczych flakonów. Tu każdy chętny mógłby rozebrać flakon, o ile nie znalazł wcześniej się na Czarnej Liście osób, z którymi były problemy. 3. Rzuty atomizerkowe. To tylko wolne propozycje, może góra rozpatrzy nasze propozycje. W końcu Forum Wspólnozakupowe ma służyć nam wszystkim, a wspólne zakupy cieszyć. |
|
|
|
#913 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Osoba, która założy taki wątek (Blue?) poprzez edycję pierwszego postu wpisze przy nicku danej osoby nazwy flaszek za dany miesiąc. Jeśli ktoś raz zapomni wpisać się do wątku, a rozbierze jakąś flaszkę dostanie bana na wspólne zakupy.
|
|
#915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
udostepnienie kilkunastu nowym osobom informacji o numerach IP uzytkownikow na Perfumach i zamknietego forum dla moderatorow, moim zdaniem wcale bezpieczenstwa nie podniesie ja na Allegro kupuje czasem od osob początkujących, co prawda nie perfumy za kilka stówek, ale jezeli chodzi o tansze rzeczy, daję szansę, kazdy kiedys musi jakos zaczynac
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2010-03-02 o 19:08 |
||
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#917 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Ale się stron namnożyło
![]() Prawdę mówiąc, nie rozumiem tego pomysłu ani w ząb. Tzn. rozumiem, że dążymy do tego, by było bezpieczniej, ale przecież nigdy nie będzie gwarancji, że wszystko pójdzie sprawnie, że nagle osoba znana, organizująca, wywiązująca się, itd. nie nawali. Z drugiej strony jest kilka osób rozlewających flaszki okazyjnie. Chyba lepiej byłoby, żeby takie pojedyncze rozlewanie odbywało się jawnie, a nie po kryjomu, np. przez pw. Do tego przecież zmierzało to podforum, tworzone były coraz bardziej przejrzyste zasady, coraz bardziej szczegółowe wymogi. Popieram Dziewczyny powyżej: jestem za tym, aby każdy mógł od czasu do czasu rozebrać flaszkę. Logiczne jest, że nie ma obowiązku współzakupowania z osobą, której się nie zna i której się nie ufa. Nawet z osobą o statusie Organizatorki. Nie ma chyba również - chyba, bo tak naprawdę nie wiem - uniemożliwienia założenia na Wizażu wątku z ogłoszeniem, że chce się rozebrać flaszkę czy zorganizować zakupy? W każdym razie, jeśli nie byłoby możliwości, że każdy mógłby coś pojedynczo rozlać od czasu do czasu, zgłaszam swoją kandydaturę na organizatorkę, taką właśnie od-czasu-do-czasu. Cytat:
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2010-03-02 o 19:14 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#919 |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
No oby, bo mam kupę atomizerów i trochę zakupowych planów
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I coz z tego, ze rozebralas malo?? Liczy sie jakosc a nie ilosc, twojego Ametysta "na promocji" nie zapomne nigdy bo swietnie mi sie go nosi ![]() A kto mi bedzie babcine szypry/aldehydy i inne dziwadla rozbieral? Meskie Guerlainy, na ktore juz mam ochote? Posmutnialam jakos...
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Zamieszanie jest niesamowite i wlasciwie to moze skonczyc sie tym,ze zejdzie to na priv.
Łatwo przejrzec liste w watku gdzie wpisujemy swoje zapotrzebowania,wiekszosc z Nas zna sie blizej jak nie osobiscie to wirtualnie
|
#922 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
podoba mi sie ten pomysł Cytat:
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Taaa
![]() Cytat:
No właśnie ja chciałabym zauważyć, że numery wywinęły osoby znane i to od dawna... |
|
|
|
|
#924 |
|
grozi wypollizowaniem
|
wiadomo kiedy będzie lista?
(o..boże przypomniało mi sie jak wystawałam pod WA w oczekiwaniu na liste przyjętych na studia
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
A w sumie, to teraz mi przyszło do głowy że to niesprawiedliwe okropnie, że tylko kilka/kilkanaście wybranych osób będzie miało mozliwość rozlewania flaszek, tym samym zatrzymania dla siebie butli. Reszta będzie musiała zadowolić się odlewkami, tudzież kupować całe flachy dla siebie.
Logiczne, że dziewczyny będą rozlewały tylko te zapachy które lubią i chcą mieć ( oczywiscie nie mówię o działaniach czysto filantropijnych )
Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2010-03-02 o 19:32 |
|
|
|
#926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wg mnie na dużo większe niebezpieczeństwo narażone są współkupujące - to one, opierając się wyłącznie na zaufaniu, powierzają pieniądze (często niemałe) organizatorce zakupów. Wyjątkiem są sytuacje, gdy organizatorka zakłada za kogoś. To rozumiem.
|
|
#927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo co, mam prosić Organizatorkę o rozbiórkę flaszki w moim imieniu? Trochę głupio mi, bo dużo z tym brudnej roboty w postaci przepsikiwania i nadawania przesyłek.. A niestety te niszowe na których mi zależy akurat są tylko w ogromnych pojemnościach... (Etro, PG, CdG - te co planowałam rozbierać w przyszłości - jak nadejdą lepsze czasy dla mojego portfela) No ale trudno... Life goes on.
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
przebrnelam przez cala burzliwa dyskusje...ufff
![]() nie bardzo rozumiem chec nadawania organizatorkom odrebnego statusu 'prawie moderatorow'...bo niby czemu to ma sluzyc? udostepnianie IP i dostep do odrebnego forum dla zamknietego (do tej pory) kregu osob dla dziewczyn, ktore organizuja zakupy buteleczki perfum? ze niby zwiekszenie bezpieczenstwa? no przepraszam, ale nie bardzo w to wierze...(jak pokazuja fakty)... czy nie wystarczy stworzyc liste osob organizujacych zakupy (jak przy atomkach) a innym pozostawic mozliwosc rozlewania perfum raz na jakis czas (m-c, 2 m-ce)... sama nie aspiruje do miana 'organizatorki', ale mialam w planach rozparcelowanie buteleczki perfum w najblizszym czasie (czekam na nia), a i w przyszlosci takich 'akcji' nie wykluczalam...a tu...niespodzianka...:brz ydal:
|
#929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie moge tez tego przedyskutowac na spokojnie z moderatorami na naszym forum, bo wlasnie przezywa ono okupacje przez oliwkowych z ciuchowego i mineralnego, a jest to forum, na ktorym poruszane sa czesto bardzo dyskretne sprawy niektorych userow, nie podoba mi się to wszystko, ale niestety mam na to wplyw zerowy.
|
||
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do ID etc.. brakuje jeszcze pobierania odcisków palców Edytowane przez martasdz Czas edycji: 2010-03-02 o 20:01 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

u mnie to zupełnie śmiesznie wygląda, bo zorganizowałam dopiero jedne zakupy, ale na pewno nie miałam w planach żeby były one moimi ostatnimi zorganizowanymi

ja na Allegro kupuje czasem od osob początkujących, co prawda nie perfumy za kilka stówek, ale jezeli chodzi o tansze rzeczy, daję szansę, kazdy kiedys musi jakos zaczynac
Posmutnialam jakos...

takie trzy oodzielne podfora podforum