|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
Jestem za taką listą również, można jakieś plany porobić z wyprzedzeniem
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłby to zamknięty wątek, gdzie trzeba by było wysłać PW o wpisanie. Ale uprzedzam że to nie wszystkie zakupy, tylko właśnie wyczekiwany zawsze Lucky, bo na niego również czekacie, tak jak na atomizery. Moja prośba o podomykanie wątków, porozsyłanie zalegających odlewek, jeśli prowadzicie w jednym czasie wiele rozbiórek, bierze się stąd, że taką osobę trudno wciągnąć na Listę Sprawdzonych bo jest duża możliwość że przy takim nawale odlewek-rozpsikiwania-wysyłek może pójść coś nie tak.
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Świetny pomysł z tą listą, ale trzeba to porządnie przemyśleć, aby nie zrobił się bałagan...
|
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyglądało by to tak np. Lucky - xyz - limit 500$ - 21.03.10r - godz. 11. ale to tylko Lucky plus ewentualnie jakiś zagraniczny dodatkowo. Nie wiem czego jeszcze wyczekujecie?, aż ktoś zorganizuje. W momencie startu wątku większość miała sprecyzowane marzenia, uzbierane fundusze i szybko można by zamawiać, wątek by się nie rozciągał w czasie.
|
|
|
#1085 |
|
Zadomowienie
|
Co by musiała zrobić taka osoba jak ja (co nie organizowała jeszcze zakupów) żeby móc je zorganizować pierwszy raz ?
Co mam zrobić żeby móc teraz rozebrać flakon ( jeśli w ogóle mogę ? )
and there are things unknown, and in between are the doors" Edytowane przez korneczka Czas edycji: 2010-03-05 o 19:40 |
|
|
|
#1086 |
|
gamma Orionis
|
Przeczytać kilka ostatnich stron i, tak jak wszyscy, poczekać na nowy regulamin z dokładnymi danymi i informacjami.
|
|
#1087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak myślę, żeby Organizatorka wpisywała - nawet wręcz w szablonie - jakie zakupy planuje powiedzmy w ciągu najbliższego miesiąca czy dwóch (niektóre dziewczyny tak robią w podpisach), to by pozwoliło na wcześniejsze decyzje odnośnie konsolidacji wysyłek, a czasem pomogłoby w podjęciu decyzji czy w rozbiórce udział brać, czy nie, bo np. zbliża się oczekiwany MUSZMIEĆ. Oczywiście byłoby to zupełnie dobrowolne, jeśli jakaś Organizatorka woli robić rozbiórki osobno, aby było jej łatwiej sprawę ogarnąć, to przecież nie można jej tego odbierać. Ale uczestniczki z góry mogłyby zadeklarować wysyłkę w terminie z szablonu albo odroczoną. Odroczenie według mnie nie powinno dotyczyć wpłaty - w dobie (prawie) darmowych przelewów internetowych kolejna wpłata nie jest żadnym problemem. EDIT: Chyba niezbyt precyzyjnie to ujęłam - chodziło mi o to, aby w szablonie pierwszego postu zakupowego dodać jakis punkt w rodzju:"planowane zakupy" i tam by się wpisywało kolejny zapach i orientacyjny termin - jeśli ktoś by miał ochotę i sprecyzowane plany. Nie miałam na myśli tworzenia nowego wątku z wypisywanymi planami, na wzór wątku "Nie załapałam się...". To by było chyba za duże zamieszanie.
Edytowane przez OlaVS Czas edycji: 2010-03-05 o 20:10 |
|
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry pomysl z tymi listami planów rozbiórkowych
Ale trzeba też zostawić furtkę dla takich zakupów w "dobrej cenie" w "ostatniej chwili" - np widzę 100 ml perfum w supercenie, szkoda nie wziac, choc tyle nie potrzebuje. No ale biore, by ktoś rowniez tutaj skorzystał. Oczywiscie, nie ma wtedy czasu na pytanie czy moge, nie ma tez czasu na wpisanie sie na liste z planami rozbiorkowymi, bo trzeba sie spieszyc z zakupem tejze flaszeczki (np 100 ml Lolity za ok. 85 zl )
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#1090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Ja bym taką listę widziała jako opcję z dwoma furtkami - że nie ma obowiązku wpisywania zakupów planowanych i że jest możliwość dorzucania zakupów spoza listy.
|
|
#1091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny organizujące rzuty atomizerkowe! Może przy okazji zamówienia zwrócić uwagę hurtowni na te przeciekające stożkowe piątki. Niech powiadomią producentów, bo może mają kiepską kontrolę jakości i produkują buble w nieświadomości. A piąteczki bardzo przydatne są
|
|
|
|
#1093 |
|
Wtajemniczenie
|
One nie tylko przeciekają, podciekają, itd, ale mam obecnie 4 sztuki, ktorych część ruchoma po kilku psikach wysiadła (pompka nie unosi płynu) !!!!!!!!
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Z 10-tkami też był ostatnio problem - przeciekały. Akurat Fenris trafiła na feralny rzut. Moje 10-tki jak na razie bez zarzutu.
|
|
|
|
#1095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam przygodę z 'psikaczem' w 22ml atomku. Przy sprawdzaniu na sucho atomizerów przy odlewkowaniu czy są ok, jeden po 2 naciśnieciach zrobił bach i kaputt. |
|
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
No ale w sumie nic lepszego nie mamy. Ja jestem z 10-tek na razie zadowolona.
Jakoś firma Przełom, którą wynalazła DominkaB do mnie nie przemawia z tym ogrzewaniem... Za dużo roboty, a ja taka leniwa bestia jestem
|
|
|
|
#1097 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem zadowolona z dziesiątek
![]() Szkoda, że skończyło się źródełko nowcy piąteczek, może jeszcze kiedyś wypłyną
|
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
A w moim przypadku jedna chyba piątka przeciekała, za to mam wyjątkowego pecha właśnie do 10tek. Jeden wcale nie psika (mój osobisty) i podczas rozbiórki chyba jeden przeciekł.
Uważam, że to kwestia przypadku. A piąteczki to takie fajniutkie są |
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Blue, ja mam pytanko, bo nie do końca zrozumiałam te nowe zasady
![]() Jak bym chciała rozlewać jakiś flakon (na razie mam jedną rozbiórkę na koncie i to jeszcze w trakcie) to najpierw muszę wypełnić szablon w wątku: "Wątek dla początkujących organizatorek - zgłaszanie kandydatur" i czekać na wiadomość czy mogę założyć wątek? Czy po napisaniu tam posta z szablonem już nie muszę się martwić o ewentualną zgodę i zakładać? Jak to jest? I jeszcze jedno pytanie: czy jeśli kupuje się na raz 2 flakony, bo oba są w korzystnej cenie u jednego sprzedawcy/w jednej perfumerii w jednym czasie to koniecznie trzeba czekać z rozlaniem jednego żeby móc rozlać drugi czy po np. uzyskaniu zgody można się pokusić o obydwa na raz czy to nie wchodzi w grę? (pytam, bo ja zawsze próbuję dobić do bezpłatnej wysyłki lub poprostu kupować więcej, żeby oszczędzać na wysyłce i wolę mieć to zawczasu wyjaśnione )A tak na marginesie - podobają mi się te nowe zasady prowadzenia rozbiórek
|
|
|
|
#1100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popatrzę, poczytam ale to za kilka dni najwcześniej, bo padam na pysk. Cytat:
Odnośnie takiej tablicy z planami rozbiórkowymi wszystkimi, ja jestem mimo wszystko sceptycznie nastawiona, Lucky + jakiś zagramaniczny, tak. Byłoby to nie do ogarnięcia, byłyby przedwczesne zapisy i przetrzymywanie odlewek do następnego i następnego i tak w nieskończoność. Cytat:
Te pierwsze rozbiórki, muszą być po 1 flakonie, po wciągnięciu na listę sprawdzonych nowych już nie będzie tego limitu, niestety inaczej nie da się tego zrobić. Musimy być ostrożniejsze. Wiem ze ten zapisek nie wszystkim pasuje ale to dla poprawy bezpieczeństwa na podforum. * Proszę zwrócić uwagę na zapiski przy Szablonie do pierwszego postu wątku z rozbiórką: aby nie skracać linku do KLIK - a pisać np. Allegro-nazwa sprzedawcy po myślniku, czy ebay- i też nazwa sprzedawcy. * Dodany został jednak do szablonu zapisek o sposobie odlewania, a to dlatego aby osoby które zapisują się na odlewkę wiedziały że osoba psika np. bezpośrednio do atoma, więc lepiej prosić 10ml w 10tce, a nie 5 w 10tce bo są mierzone na oko, a atom atomowi nie równy. * Mile widziane jest również Informowanie o dotarciu flakonu w pierwszym poście, taki dopisek z datą, wtedy łatwiej to ogarnąć, czy też zakupy zbytnio nie przeciąją się w czasie. * niektórzy zdjęcia dodają w dalszych postach. Zdjęcia prosimy o dodawanie w pierwszym poście wątku. * zamiast zakładać 2,3 czy 4 osobne wątki dzień po dniu czy też w tym samym dniu, załóżcie jeden z np. 3 zapachami, będzie łatwiej kontrolować jakie kwoty są pobierane w wątku, zwłaszcza jeśli kwota przekracza 700zł, które są pod szczególną obserwacją, starajcie się wychodzić z takich rozbiórek na czysto, dopiero zakładajcie kolejny. <- to dotyczy osób z Listy Sprawdzonych Organizatorów oczywiście. Możliwe że z niedopatrzenia i pośpiechu kogoś pominęłam w tworzeniu Listy Sprawdzonych Organizatorów. Proszę piszcie PW. Być może nie zauważyłam, albo taka osoba została zostawiona do wnikliwej analizy- miała ostrzeżenia w przeszłości, albo zakładała nieregulaminowe wątki. Lista Sprawdzonych pojawi się niebawem jak wizaż przestanie uparcie łączyć mi post pod postem
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2010-03-06 o 10:04 |
|||
|
|
|
#1101 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli chodzi o przetrzymywanie odlewek, to jest to lepiej, ze względu na jeden koszt wysyłki. Nieraz dostawałam 6-7 odlewek z kilku zakupów od jednej osoby za 8 zł wysyłka, gdyby te wysyłki były dzielone, czyli założmy 24 zł za wysylkę, to zupełnie sie to nie kalkuluje.
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są osoby które świetnie sobie z tym radzą np. cbr, ale sprawdzanie większej ilości Organizatorów pod tym kątem jest niemożliwe.
|
|
|
#1103 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale wiele takich osob jest. I nie tylko z łączonymi wysyłkami sobie świetnie radzą ale i potrafią porządnie przepsikiwać, żebyśmy kasy nie traciły. Mam swoje ulubione organizatorki i na odlewki od nich mogę czekać i poł roku, i wiem, ze je dostanę a wysyłka jedna. Na pewno z tych, które od początku działają, należy m.in. Mette, Skarbiątko, Basiek, Kamena, Hexxana, Wika, Poissonivy, Magdulenka, Sabbath (przepraszam, ze tak na końcu wymieniam
Nowe zakupowiczki muszą oczywiście wyrobić sobie zdanie, ale ja je już mam
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak zwlekanie miesiąc z wysyłką i łączenie wszystkiego w nieskończoność może i dobre w obniżaniu kosztów wysyłki, ale Organizatorka -przez dłuższy czas ma nierozliczone i niezakończone ostatecznie zakupy, poprzez te wysyłki. Ona ma na głowie tylko swoje zakupy, więc orientuje się w nich, ale reszta już niekoniecznie, a trzeba jakąś kontrolę sprawować.
|
|
|
#1105 |
|
🦄
|
Blue, a czy jak ja już mam w planach jedną flaszeczkę to mogę dziś założyć wątek czy niebardzo? Bo już bym kliknęła... podpięty szablon obowiązuje? Bo coś mi się zdaje, że się ciut zmienił odkąd ostatnio rozbierałam.
|
#1106 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze o Marigold zapomniałam
Dziękuję za odpowiedź. To nie jest obowiązek przecież łączyc zakupy, zawsze mogę sie dopytać, czy jest możliwa kumulacja wysyłek i jak nie , to się na pewno na moje miejsce ktoś znajdzie. Będzie dobrze
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszęe tylko przeczytać dokładnie regulamin i podwieszony wątek o organizatorkach. Lista wskoczyła pod zasadami, forum oparcie łączyło mi przez godzinę ten post, poprawię to w poniedziałek. Wiem ze lista nie jest idealna, i spodziewam się masy zarzutów na PW, jednak tworzona była w ciągu 2 dni, kiedy wiele z Was miało w trakcie wiele rozbiórek, a niestety w takich przypadkach trudno zagwarantować że wszystko pójdzie gładko, więc dla bezpieczeństwa naszego i podforum takie osoby zostaną wciągnięte po zakończeniu tych rozbiórek (mam je na specjalnej liście). Nie wyglądałoby dobrze, gdyby taka osoba dopiero co włączona na listę sprawdzonych - zawaliła coś. Przypuszczam że Złoś będzie nas miał na oku i stąd też takie zabezpieczenie. Mogłam też kogoś niechcący pominąć. Skrzynka PW na pewno wytrzyma wiele zarzutów, tylko ciekawe ile ja wytrzymam.
|
|
|
#1108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
#1109 |
|
Raczkowanie
|
sluchajcie dziouchy a chcialybyscie rozebrac hugo bossa deep red? Bo az sie boje czy nie wstyd atakowac... ?
|
#1110 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Wszystko przeczytałam i mam pytanie. Jak robię zakupy powyżej 700zł to zawsze muszę napisać PW do wszystkich organizatorek oraz moderatorek?
A pozatym dziękuję Dziewczyny za zaufanie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

Co mam zrobić żeby móc teraz rozebrać flakon ( jeśli w ogóle mogę ? )