| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-03-06, 12:49 | #1111 | |
| Zakorzenienie | 

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Cytat: 
 Przepraszam dziewczyny i chłopaki, ale do tych rozbiórek wliczałam te które zostały zgłoszone już tutaj za istnienia podforum. Nie liczyłam tych które były w wątkach, kiedy wszystkie zakupy toczyły się w jednym na forum Perfumy czy Klubach, czyli przed powstaniem pod forum. Nierealne było wtedy na bieżąco ogarnąć ten wątek, a tym bardziej teraz w ciągu 2 dni i sprawdzić czy wszystko tam zakończyło się sukcesem. Niesprawiedliwe to, ale w ciągu 2 dni to niewiele jednak można.  szkoda ze nie ma ikonki z samobiczowaniem. 
				__________________ Świat w moich oczach nie mieni się tysiącem barw, ale za to pięknie pachnie. http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ | |
|     | 
|  2010-03-06, 13:01 | #1112 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Ja również mam pytanko, odnośnie do limitu 300zł/flaszka dla początkujących organizatorek. Może by to jakoś uzależnić od ilości oddawanych mililitrów i ich ceny? Bo np. jeśli ktoś kupi flaszkę 100ml za 299zł i będzie chciał oddać 80ml to będzie obracać większymi pieniędzmi niż osoba, która kupuję flachę za 310zł i oddaje 30 ml. W pierwszym przypadku też ilość osób poszkodowanych byłaby większa,  gdy organizatorka okazałaby się nieuczciwa.

| 
|     | 
|  2010-03-06, 13:05 | #1113 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

Cytat: 
 Blue dzięki za cały ogrom pracy i za zaufanie  Wszystko naprawdę wygląda super klarownie, myślę, że teraz nie ma szans na jakieś większe wpadki, a zmniejszymi na pewno sobie poradzimy, w końcu jesteśmy rozsiane po całej Polsce, a odpowiedzialność za wspólne zakupy ponoszą przede wszystkim ich organizatorki i osoby biorące w nich udział. W końcu to współkupujący powinni najbardziej dokładnie śledzić wątek ich dotyczący. I podnosić jakby co alarm za wczasu. Naprawdę aż miło popatrzeć teraz na to podforum  Najważniejsze, że początkujące dziewczyny mają szansę stać się organizatorkami, że nie jest to jakaś zwarta klika kilku osób dopuszczonych do rozbiórek, ale właściwie każdy zaangażowany w życie wspólnych zakupów ma szansę na rozbiórkę "swojego zapachu". Cudownie pomyślane   
				__________________   | |
|     | 
|  2010-03-06, 13:14 | #1114 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-09 
				 | 

Mi też się podobają zmiany: porządek i bezpieczeństwo jest bardzo ważne, i ciesze się, że udało się to wdrożyć bez odbierania możliwości początkującym na rozebranie swojego zapachu     
				__________________ Time you enjoy wasting is not wasted time... Szukam koreczka do Słonika Kenzo 50 ml Odwdzięczę się   | 
|     | 
|  2010-03-06, 13:20 | #1115 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

tak, jest dobrze, wszystko jasne, z tego widać, że zmiany wcale nie takie straszne jak myślałyśmy   Blue ja także dziękuję za zaufanie, że mogę być na liście sprawdzonych Organizatorek   
				__________________ Nowy wątek perfumeryjny (wymienię perfumy Chopard Happy Spirit Bouquet D'Amour + Venezia Laura Biagiotti): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1155971   Specjalistka ds. wymarzonych wakacji   | 
|     | 
|  2010-03-06, 16:08 | #1116 | ||
| grozi wypollizowaniem Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Cytat: 
 Blu-ja rozbierałam 5 flaszek, ale tylko 2 na podforum-czy są szanse ze dołączę do sprawdzonychorganizatorek ? Cytat: 
 jakoś nie doczytałam o tym limicie 300 zł...moge prosic o pokazanie gdzie jet to info? 
				__________________ Fotografia dziecięca i nie tylko   | ||
|     | 
|  2010-03-06, 16:11 | #1117 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

| 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-03-06, 16:19 | #1118 | 
				 | 

acha...dzięki..bo w regulaminie nic nie ma na temat limitu cenowego-tylko flaszkowy

__________________ Fotografia dziecięca i nie tylko   | 
|     | 
|  2010-03-06, 16:34 | #1119 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-03-06, 16:39 | #1120 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ Fotografia dziecięca i nie tylko   | |
|     | 
|  2010-03-06, 16:45 | #1121 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

Polly, Daffodilka - piszcie w te pędy PW do Blue  - ona o to prosiła, aby takie przypadki jak Wasze zgłaszać do niej w ten sposób - bo przecież nie miała możliwości przez 2 dni dogrzebać się wszystkich rozbiórek, zwlaszcza tych sprzed czasów podforum. 
				__________________ | 
|     | 
|  2010-03-06, 16:52 | #1122 | |
				 | 

Cytat: 
  . Co nie zmienia faktu, że będziemy musiały zaczynać wszystko od nowa  . | |
|     | 
|  2010-03-06, 16:56 | #1123 | |
				 | 

Cytat: 
 Daf-ale ja słowa Blue zrozumiałam tak, ze jednak tamte zakupy będą policzone...tylko na razie nie zdążyli tego zrobić...źle zrozumiałam   
				__________________ Fotografia dziecięca i nie tylko   | |
|     | 
|  2010-03-06, 17:00 | #1124 | 
				 | 

Ja też zrozumiałam, że te dawniejsze rozbiórki będą wzięte pod uwagę - tylko stopniowo jakoś będą ich organizatorki dopisywane, bo przecież nie da się tego załatwić "od ręki"... Tak to zrozumiałam  ... 
				__________________ | 
|     | 
|  2010-03-06, 17:01 | #1125 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-03-06, 17:09 | #1126 | 
				 | 

Ale pod listą napisała: Lista nie jest kompletna, była tworzona w dużym pośpiechu, więc jest możliwość że ktoś został niechcący pominięty, do części osób zostały wysłane prośby o przesłanie danych na PW- pojawią się one tutaj po ich udostępnieniu, część osób - które są w trakcie kilku rozbiórek dostały PW z prośbą o ich zakończenie, wtedy zostaną wciągnięte na listę, przy takiej liczbie rozlewań jest ewentualność że coś pójdzie nie tak. Jeśli uważasz że powinnaś znaleźć się na tej liście, masz na swoim koncie 3 zakończone sukcesem rozbiórki. Napisz PW do Moderatora. Więc moim zdaniem piszcie i czekajcie spokojnie na odpowiedź! 
				__________________ | 
|     | 
|  2010-03-06, 17:20 | #1127 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2010-03-06, 17:29 | #1128 | |
				 | 

Cytat: 
 A ja zrozumiałam, że te dwa dni to były dla niej jak biczowanie i że zrobiła to co sie dało w tak krótkim czasie....  :confu  sed:. Ale chyba jednak masz rację  . Tak czy inaczej trzeba do niej napisać i poczekać, bo inaczej możemy wypisywać tylko kolejne interpretacje na temat "Co Moderator miał na myśli"... 
				__________________ | |
|     | 
|  2010-03-06, 18:29 | #1129 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: gród Kraka 
				 | 

napisałam do Blue....rozbierałam flaszki i ze sklepów niemieckich, angielskich, kanadyjskich, francuskich i z Quality i z Lulua  jeszcze w starym wątku i za duże pieniądze....prosiłam też o wciągnięcie mnie na listę już wcześniej i nic, no cóż, przykre to trochę   Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2010-03-06 o 19:54 | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2010-03-06, 20:16 | #1130 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................ 
				 | 

Cytat: 
 Do dawnego wątku współzakupowego nie zaglądała. Moze ułatwieniem byłoby, gdyby osoby, które wcześniej- przed powstaniem podforum - robiły zakupy za granicą, rozbierały flaszki odnalazły swoje zakupy w tamtym wątku i podesłały Blue linki ? To pozwoliłoby na szybszą lustrację   
				__________________  Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2010-03-06 o 20:17 | |
|     | 
|  2010-03-06, 20:49 | #1131 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Dziewczyny spokojnie, Blue ma po prostu ogrom pracy ostatnimi czasy i nie wyrabia. Przychodzi bidula godzine wczesniej do pracy, zeby ogranac. Skrzynke ma privami zawalona...Wstrzymajcie sie chwile z jekami, potrzeba troche czasu ale kazdy kto ma byc, bedzie na tej liscie, na bank    
				__________________ sure. fine. whatever. | 
|     | 
|  2010-03-06, 21:01 | #1132 | 
| Zakorzenienie | 

spełnijmy marzenie blue    | 
|     | 
|  2010-03-06, 21:48 | #1133 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Od wtorku spędzam na forum po 8-9 godzin dziennie, więcej sił z siebie nie jestem w stanie wykrzesać, przychodzę do pracy godzinę wcześniej aby mieć nie 8 a 9 godzin na dostosowywanie wszystkiego - dziś do ostatnich minut w pracy zajmowałam się forum i mam efekt - zapomniałam wysłać firmowego raportu z ostatniego tygodnia. Wszystkie PW przysłane dziś po 13 jestem w stanie skorygować z listami i notatkami dopiero w poniedziałek. 
				__________________ Świat w moich oczach nie mieni się tysiącem barw, ale za to pięknie pachnie. http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ | ||
|     | 
|  2010-03-06, 22:05 | #1134 | |
| gamma Orionis Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Damn! Dziewczyny! Wam jest przykro, a co ma powiedzieć Blue, która od kilku dni przesiaduje na forum po kilka[naście] godzin dziennie, z własnej nieprzymuszonej woli spisuje listy, wysyła PW i ogarnia wątki z nowymi regulaminami; a chwilowo jest zasypywana PW z pretensjami? Rozumiem, że Wy coś mogłyście źle zrozumieć, ale zamiast siać niepokój i z góry coś zakładać - o takie rzeczy trzeba pytać u źródła [czyli u Blue] i przede wszystkim cierpliwie czekać na odpowiedź. Pisałam wyraźnie że reguły staramy się ustalić takie, żeby nikt nie ucierpiał i każdy miał możliwość rozbiórki, jak kiedyś. Fakt, nie wzięłyśmy pod uwagę starych wątków, gdzie rozbiórki były oznaczane kolorami - ale też trudno wymagać, żebyśmy same te kilka tysięcy postów przejrzały. Nikt ich nigdy nie skreślił jako "istotne" w przydzielaniu do wątku Organizatorek, wystarczy znaleźć swoje stare rozbiórki i tym samym udowodnić, że ma się te trzy rzuty na karku. Tyle ode mnie na żywioł. Na spokojnie: Cytat: 

__________________ Then, methought, the air grew denser, perfumed from an unseen censer  Swung by Seraphim whose foot-falls tinkled on the tufted floor... avatar: Edward Okuń "Noc" Edytowane przez Bellatrix Czas edycji: 2010-03-07 o 01:24 Powód: pospieszna literówka i więcej logiki | |
|     | 
|  2010-03-06, 22:16 | #1135 | 
| czyli Endżi Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: Home is where the heart is 
				 | 

Spokój, tylko spokój może nas uratować   Blue, tak trzymaj  A właściwie nie do końca. Nie przejmuj się, nie stresuj, zero napięć. To nie jest kwestia życia i śmierci, na litość boską  Jesteś dzielna  Wszystko się ładnie klaruje z godziny na godzinę   
				__________________ pachnę | 
|     | 
|  2010-03-06, 22:52 | #1136 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-04 Lokalizacja: PL 
				 | 

Nowe zasady z dnia na dzień są coraz bardziej przejrzyste i klarowne. Zgadzam się z your Angel. Osobiście jestem pod wrażeniem Blue + Team ich pracy i zaangażowania.

| 
|     | 
|  2010-03-06, 23:22 | #1137 | 
				 | 

Bellatrix-ale przeciez było mówione zeby wszelkie  uwagi zgłaszać właśnie w tym wątku to zgłaszamy , wiec o co chodzi   . "Wszelkie wątpliwości, problemy i uwagi proszę kierować/umieszczać w wątku Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum." Bellatrix, Bluegirl, Tulipanka 
				__________________ Fotografia dziecięca i nie tylko   Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-03-06 o 23:25 | 
|     | 
|  2010-03-07, 01:23 | #1138 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: gród Kraka 
				 | 

dziękuję Blue za wyjaśnienie, poczekam cierpliwie na odpowiedź  do postów Bellatrix nie będę się odnosić, bo wydają mi się krzywdzące - nie będę się tłumaczyć z tego, ze mi przykro ale to Wasze zadanie moderować, sprawdzać i wyszukiwać, prawda? a może po prostu pamiętać o tych, którzy powinni na tej liście być bez przypominania o sobie (mam tu na myśli np. Homyka, d'ou vient le vent i inne dziewczyny) | 
|     | 
|  2010-03-07, 02:21 | #1139 | |
| gamma Orionis Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Polly, w tym samym regulaminie jest napisane: (...) Jeśli uważasz że powinnaś znaleźć się na tej liście, masz na swoim koncie 3 zakończone sukcesem rozbiórki. Napisz PW do Moderatora. PW - tego dotyczył mój post. Chciałabym, aby takie sytuacje [pochopne wyciąganie wniosków] się nie powtarzały, a wszyscy uzbroili się w więcej cierpliwości, bo o zmianach dowiedziałyśmy się w tym samym czasie co Wy i była to dla nas równie wielka niespodzianka. Ciężko to wszystko na bieżąco ogarniać. Cytat: 
 Może zapomniałaś, ale - tu podeprę się Regulaminem - Moderator to też Użytkownik, który na Wizaż.pl wchodzi dla przyjemności i z chęci niesienia pomocy innym. Nie jest on "maszynką do tropienia zbrodni" ani "automatem do natychmiastowego odpowiadania na posty”. Od siebie dodam, że nie ma "pamięci absolutnej" ani nie żyje tylko moderowaniem. Jeżeli myślisz, że ogarnięcie tego wszystkiego (zastanowienie się nad tym jak zmiany wprowadzić na Perfumy, przeczytanie wszystkich sugestii w tym wątku, dyskusja i porównanie planów, ułożenie zasad, spisanie regulaminu, wstępne zebranie nicków, potwierdzenie chęci organizowania i zebranie danych od organizatorek) to prosta, szybka i bezstresowa sprawa... To się po prostu mylisz. Szkoda też, że nie widzisz pracy, jaka została w to wszystko włożona, ani czasu który zajęły dyskusje i rozważania nad regulaminem - czasu, który jeszcze się zwiększy, bo trzeba nad kilkoma rzeczami popracować. Wybrać jeszcze ze dwie Organizatorki. Nauczyć się szybko oceniać kandydatury. Jakoś się w to wspólnie "wdrożyć". A przypominam, każda z nas ma jeszcze mnóstwo innych spraw i tzw. "własne życie". Przyznaję [po raz kolejny], że rzeczywiście w tworzeniu listy nie uwzględniłyśmy zakupów ze starych wątków; trzeba to będzie naprawić. Ale Ty jak rozumiem, oczekujesz że same [bo to nasze zadanie] sprawdzimy wszystkie posty i wyszukamy wszystkie przeprowadzone rozbiórki? Że przeczytamy szybciutko piętnaście [właśnie sprawdziłam] tysięcy postów? Albo że pamiętamy [bo to nasze zadanie] wszystkie przeprowadzone transakcje oraz kto je przeprowadzał? Blue wyraźnie zaznaczyła, że mogła kogoś pominąć i że wystarczy się zgłosić, odnoszę jednak wrażenie że napisanie tego PW to... sama nie wiem, ujma na Waszym honorze i jawna złośliwość z naszej strony? Zapewniam że nie. Zwykłe przeoczenie, które wynikło z nawału nowych spraw. Mam nadzieję, że to zrozumiecie, bo naprawdę nie wiem co jeszcze miałabym w tej sprawie napisać i jak się usprawiedliwiać. Tym bardziej, że szczerze mówiąc nie czuję się w obowiązku... --- Byłoby dużym ułatwieniem, gdyby zapomniane Wizażanki przypomniały się na PW z tymi regulaminowymi trzema linkami. Mam nadzieję i wrażenie, że Wam znalezienie własnych postów zajmie jednak mniej czasu, niż nam przekopanie wszystkich trzech archiwalnych wątków. Z góry dziękuję. 
				__________________ Then, methought, the air grew denser, perfumed from an unseen censer  Swung by Seraphim whose foot-falls tinkled on the tufted floor... avatar: Edward Okuń "Noc" Edytowane przez Bellatrix Czas edycji: 2010-03-07 o 02:24 Powód: połączyłam swoje dwa posty | |
|     | 
|  2010-03-07, 10:58 | #1140 | 
| Zakorzenienie | 

nie wdawałam się wcześniej do tej dyskusji ale jak czytam te bezczelne i chamskie oskarżenia w stronę moderatorek to aż mi się słabo robi! na miejscu dziewczyn rzuciłabym to w cholere na conajmniej tydzień i może wtedy niektóre dziewczyny by doceniły pracę dziewczyn, które poświęceją masę swojego wolnego czasu! ja tu widzę same postaw roszczeniowe! żadna nie wpadła na to żeby samej poszukać swoich rozbiórek i tym samym pomóc troszeczkę moderatorkom? za dużo z tym roboty? czy Wy chcecie żeby One robiły za nas wszystko? trochę dobrej woli i wszytskie dojdziemy do porozumienia i wyklaruje się wersja taka żeby wszytskim pasowała tylko potrzeba odrobinę dobrej woli i cierpliwości eot | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.