Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-06, 12:49   #1111
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Wszystko przeczytałam i mam pytanie. Jak robię zakupy powyżej 700zł to zawsze muszę napisać PW do wszystkich organizatorek oraz moderatorek?

A pozatym dziękuję Dziewczyny za zaufanie.
jako odbiorców PW wpisz nicki wszystkich, tym sposobem jak będę na forum ja to ja będę śledzić, o innych porach inne dziewczyny, w razie czego każda będzie mogła szybko reagować. Co kilka głów to nie jedna.

Przepraszam dziewczyny i chłopaki, ale do tych rozbiórek wliczałam te które zostały zgłoszone już tutaj za istnienia podforum. Nie liczyłam tych które były w wątkach, kiedy wszystkie zakupy toczyły się w jednym na forum Perfumy czy Klubach, czyli przed powstaniem pod forum.
Nierealne było wtedy na bieżąco ogarnąć ten wątek, a tym bardziej teraz w ciągu 2 dni i sprawdzić czy wszystko tam zakończyło się sukcesem.
Niesprawiedliwe to, ale w ciągu 2 dni to niewiele jednak można.

szkoda ze nie ma ikonki z samobiczowaniem.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 13:01   #1112
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Ja również mam pytanko, odnośnie do limitu 300zł/flaszka dla początkujących organizatorek. Może by to jakoś uzależnić od ilości oddawanych mililitrów i ich ceny? Bo np. jeśli ktoś kupi flaszkę 100ml za 299zł i będzie chciał oddać 80ml to będzie obracać większymi pieniędzmi niż osoba, która kupuję flachę za 310zł i oddaje 30 ml. W pierwszym przypadku też ilość osób poszkodowanych byłaby większa, gdy organizatorka okazałaby się nieuczciwa.
Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 13:05   #1113
Agnieszka32
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
jako odbiorców PW wpisz nicki wszystkich, tym sposobem jak będę na forum ja to ja będę śledzić, o innych porach inne dziewczyny, w razie czego każda będzie mogła szybko reagować. Co kilka głów to nie jedna.

Przepraszam dziewczyny i chłopaki, ale do tych rozbiórek wliczałam te które zostały zgłoszone już tutaj za istnienia podforum. Nie liczyłam tych które były w wątkach, kiedy wszystkie zakupy toczyły się w jednym na forum Perfumy czy Klubach, czyli przed powstaniem pod forum.
Nierealne było wtedy na bieżąco ogarnąć ten wątek, a tym bardziej teraz w ciągu 2 dni i sprawdzić czy wszystko tam zakończyło się sukcesem.

Blue dzięki za cały ogrom pracy i za zaufanie

Wszystko naprawdę wygląda super klarownie, myślę, że teraz nie ma szans na jakieś większe wpadki, a zmniejszymi na pewno sobie poradzimy, w końcu jesteśmy rozsiane po całej Polsce, a odpowiedzialność za wspólne zakupy ponoszą przede wszystkim ich organizatorki i osoby biorące w nich udział. W końcu to współkupujący powinni najbardziej dokładnie śledzić wątek ich dotyczący. I podnosić jakby co alarm za wczasu.

Naprawdę aż miło popatrzeć teraz na to podforum Najważniejsze, że początkujące dziewczyny mają szansę stać się organizatorkami, że nie jest to jakaś zwarta klika kilku osób dopuszczonych do rozbiórek, ale właściwie każdy zaangażowany w życie wspólnych zakupów ma szansę na rozbiórkę "swojego zapachu". Cudownie pomyślane
Stary 2010-03-06, 13:14   #1114
Freyyka
Rozeznanie

Mi też się podobają zmiany: porządek i bezpieczeństwo jest bardzo ważne, i ciesze się, że udało się to wdrożyć bez odbierania możliwości początkującym na rozebranie swojego zapachu

Szukam koreczka do Słonika Kenzo 50 ml Odwdzięczę się
Freyyka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 13:20   #1115
Princeska87
Zakorzenienie

tak, jest dobrze, wszystko jasne, z tego widać, że zmiany wcale nie takie straszne jak myślałyśmy

Blue ja także dziękuję za zaufanie, że mogę być na liście sprawdzonych Organizatorek
Princeska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 16:08   #1116
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Blu-ja rozbierałam 5 flaszek, ale tylko 2 na podforum-czy są szanse ze dołączę do sprawdzonychorganizatorek ?

Cytat:
Napisane przez Jakkolwiek Pokaż wiadomość
Ja również mam pytanko, odnośnie do limitu 300zł/flaszka dla początkujących organizatorek. Może by to jakoś uzależnić od ilości oddawanych mililitrów i ich ceny? Bo np. jeśli ktoś kupi flaszkę 100ml za 299zł i będzie chciał oddać 80ml to będzie obracać większymi pieniędzmi niż osoba, która kupuję flachę za 310zł i oddaje 30 ml. W pierwszym przypadku też ilość osób poszkodowanych byłaby większa, gdy organizatorka okazałaby się nieuczciwa.

jakoś nie doczytałam o tym limicie 300 zł...moge prosic o pokazanie gdzie jet to info?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 16:11   #1117
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
jakoś nie doczytałam o tym limicie 300 zł...moge prosic o pokazanie gdzie jet to info?
Na moim PW jest info, dostałam od Bluegirl
Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 16:19   #1118
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Na moim PW jest info, dostałam od Bluegirl
acha...dzięki..bo w regulaminie nic nie ma na temat limitu cenowego-tylko flaszkowy
Stary 2010-03-06, 16:34   #1119
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Blu-ja rozbierałam 5 flaszek, ale tylko 2 na podforum-czy są szanse ze dołączę do sprawdzonychorganizatorek ?
Polly, ja też napisałam do Blue w tej sprawie. Mam 9 flaszek na koncie w 7 rozbiórkach, z których tylko dwie są w najnowszym wątku wspólnozakupowym. Ten limit też mnie przeraża ponieważ ja rozbieram przeważnie niszowce po 400-600 zł, więc jako początkująca Organizatorka i tak nie byłabym w stanie zmieścić się w 300 zł. Jakoś czarno to widzę
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 16:39   #1120
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Polly, ja też napisałam do Blue w tej sprawie. Mam 9 flaszek na koncie w 7 rozbiórkach, z których tylko dwie są w najnowszym wątku wspólnozakupowym. Ten limit też mnie przeraża ponieważ ja rozbieram przeważnie niszowce po 400-600 zł, więc jako początkująca Organizatorka i tak nie byłabym w stanie zmieścić się w 300 zł. Jakoś czarno to widzę
no...mnie właśnie o to samo chodzi, za 300 zł nic nie kupie, ale w regulaminie nic nie ma na temat 300 zł
Stary 2010-03-06, 16:45   #1121
OlaVS
Zadomowienie

Polly, Daffodilka - piszcie w te pędy PW do Blue - ona o to prosiła, aby takie przypadki jak Wasze zgłaszać do niej w ten sposób - bo przecież nie miała możliwości przez 2 dni dogrzebać się wszystkich rozbiórek, zwlaszcza tych sprzed czasów podforum.

OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 16:52   #1122
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlaVS Pokaż wiadomość
Polly, Daffodilka - piszcie w te pędy PW do Blue - ona o to prosiła, aby takie przypadki jak Wasze zgłaszać do niej w ten sposób - bo przecież nie miała możliwości przez 2 dni dogrzebać się wszystkich rozbiórek, zwlaszcza tych sprzed czasów podforum.
Olu, ja już napisałam, ale w tym problem, że jest znacznie więcej dziewczyn w tej samej sytuacji (choćby Kriss_de_Valnor). Blue pisała, że nie były zaliczane dawne zakupy tylko te z nowego podforum i bardzo za to przepraszała. Co nie zmienia faktu, że będziemy musiały zaczynać wszystko od nowa.
Stary 2010-03-06, 16:56   #1123
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Olu, ja już napisałam, ale w tym problem, że jest znacznie więcej dziewczyn w tej samej sytuacji (choćby Kriss_de_Valnor). Blue pisała, że nie były zaliczane dawne zakupy tylko te z nowego podforum i bardzo za to przepraszała. Co nie zmienia faktu, że będziemy musiały zaczynać wszystko od nowa.

Daf
-ale ja słowa Blue zrozumiałam tak, ze jednak tamte zakupy będą policzone...tylko na razie nie zdążyli tego zrobić...źle zrozumiałam
Stary 2010-03-06, 17:00   #1124
OlaVS
Zadomowienie

Ja też zrozumiałam, że te dawniejsze rozbiórki będą wzięte pod uwagę - tylko stopniowo jakoś będą ich organizatorki dopisywane, bo przecież nie da się tego załatwić "od ręki"... Tak to zrozumiałam...

Stary 2010-03-06, 17:01   #1125
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Daf-ale ja słowa Blue zrozumiałam tak, ze jednak tamte zakupy będą policzone...tylko na razie nie zdążyli tego zrobić...źle zrozumiałam
Widząc siłę, z jaką Blue pastwiła się nad swoją biedną głową i domagała się emotki z biczykiem zrozumiałam, że to ostateczne, ale mogę się mylić
Stary 2010-03-06, 17:09   #1126
OlaVS
Zadomowienie

Ale pod listą napisała:

Lista nie jest kompletna, była tworzona w dużym pośpiechu, więc jest możliwość że ktoś został niechcący pominięty, do części osób zostały wysłane prośby o przesłanie danych na PW- pojawią się one tutaj po ich udostępnieniu, część osób - które są w trakcie kilku rozbiórek dostały PW z prośbą o ich zakończenie, wtedy zostaną wciągnięte na listę, przy takiej liczbie rozlewań jest ewentualność że coś pójdzie nie tak.
Jeśli uważasz że powinnaś znaleźć się na tej liście, masz na swoim koncie 3 zakończone sukcesem rozbiórki. Napisz PW do Moderatora.

Więc moim zdaniem piszcie i czekajcie spokojnie na odpowiedź!

Stary 2010-03-06, 17:20   #1127
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:

Olu, masz rację, ale tą wypowiedź Blue zrozumiałam tak, że tamte wątki już przeglądane nie będą, bo i wtedy trudno je było ogarnąć, no i z tego powodu Blue jest tak przykro.
Stary 2010-03-06, 17:29   #1128
OlaVS
Zadomowienie

Cytat:
Olu, masz rację, ale tą wypowiedź Blue zrozumiałam tak, że tamte wątki już przeglądane nie będą, bo i wtedy trudno je było ogarnąć, no i z tego powodu Blue jest tak przykro.

A ja zrozumiałam, że te dwa dni to były dla niej jak biczowanie i że zrobiła to co sie dało w tak krótkim czasie....:confu sed:. Ale chyba jednak masz rację. Tak czy inaczej trzeba do niej napisać i poczekać, bo inaczej możemy wypisywać tylko kolejne interpretacje na temat "Co Moderator miał na myśli"...

Stary 2010-03-06, 18:29   #1129
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

napisałam do Blue....rozbierałam flaszki i ze sklepów niemieckich, angielskich, kanadyjskich, francuskich i z Quality i z Lulua jeszcze w starym wątku i za duże pieniądze....prosiłam też o wciągnięcie mnie na listę już wcześniej i nic, no cóż, przykre to trochę

Edytowane przez kriss_de_valnor
Czas edycji: 2010-03-06 o 19:54
kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 20:16   #1130
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
napisałam do Blue....rozbierałam flaszki i ze sklepów niemieckich, angielskich, kanadyjskich, francuskich i z Quality i z Lulua jeszcze w starym wątku i za duże pieniądze....prosiłam też o wciągnięcie mnie na listę już wcześniej i nic, no cóż, przykre to trochę
Blue napisala mi, ze lista powstała na podstawie wątków z podforum.
Do dawnego wątku współzakupowego nie zaglądała.

Moze ułatwieniem byłoby,
gdyby osoby, które wcześniej- przed powstaniem podforum - robiły zakupy za granicą, rozbierały flaszki
odnalazły swoje zakupy w tamtym wątku i podesłały Blue linki ?

To pozwoliłoby na szybszą lustrację

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2010-03-06 o 20:17
BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 20:49   #1131
LouLou25
Zakorzenienie

Dziewczyny spokojnie, Blue ma po prostu ogrom pracy ostatnimi czasy i nie wyrabia. Przychodzi bidula godzine wczesniej do pracy, zeby ogranac. Skrzynke ma privami zawalona...Wstrzymajcie sie chwile z jekami, potrzeba troche czasu ale kazdy kto ma byc, bedzie na tej liscie, na bank

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 21:01   #1132
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

spełnijmy marzenie blue
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 21:48   #1133
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:

Limit był i nie wiem jak to się stało że się zbył z regulaminu.

Cytat:
Przepraszam, ale nie jestem w stanie odnotować i zapamiętać wszystkiego co jest napisane na forum. Nie dam nawet głowy, czy nie pominęłam jakiegoś PW, w ciągu ostatnich dni dostaję ich masę. Staram się je odnotowywać u siebie w arkuszach, ale dopiero rano, bo w pracy mam wszystkie pliki z notatkami.
Od wtorku spędzam na forum po 8-9 godzin dziennie, więcej sił z siebie nie jestem w stanie wykrzesać, przychodzę do pracy godzinę wcześniej aby mieć nie 8 a 9 godzin na dostosowywanie wszystkiego - dziś do ostatnich minut w pracy zajmowałam się forum i mam efekt - zapomniałam wysłać firmowego raportu z ostatniego tygodnia.
Wszystkie PW przysłane dziś po 13 jestem w stanie skorygować z listami i notatkami dopiero w poniedziałek.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 22:05   #1134
Bellatrix
gamma Orionis

Damn! Dziewczyny! Wam jest przykro, a co ma powiedzieć Blue, która od kilku dni przesiaduje na forum po kilka[naście] godzin dziennie, z własnej nieprzymuszonej woli spisuje listy, wysyła PW i ogarnia wątki z nowymi regulaminami; a chwilowo jest zasypywana PW z pretensjami? Rozumiem, że Wy coś mogłyście źle zrozumieć, ale zamiast siać niepokój i z góry coś zakładać - o takie rzeczy trzeba pytać u źródła [czyli u Blue] i przede wszystkim cierpliwie czekać na odpowiedź. Pisałam wyraźnie że reguły staramy się ustalić takie, żeby nikt nie ucierpiał i każdy miał możliwość rozbiórki, jak kiedyś.
Fakt, nie wzięłyśmy pod uwagę starych wątków, gdzie rozbiórki były oznaczane kolorami - ale też trudno wymagać, żebyśmy same te kilka tysięcy postów przejrzały. Nikt ich nigdy nie skreślił jako "istotne" w przydzielaniu do wątku Organizatorek, wystarczy znaleźć swoje stare rozbiórki i tym samym udowodnić, że ma się te trzy rzuty na karku.

Tyle ode mnie na żywioł.

Na spokojnie:
Cytat:
Muszę zerknąć do regulaminu, ale z tego co pamiętam tu pisałam, że każda sytuacja będzie rozpatrywana indywidualnie, więc oczywiście takie szczegóły też będą brane pod uwagę.

Edytowane przez Bellatrix
Czas edycji: 2010-03-07 o 01:24 Powód: pospieszna literówka i więcej logiki
Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 22:16   #1135
your Angel
czyli Endżi

Spokój, tylko spokój może nas uratować

Blue, tak trzymaj A właściwie nie do końca. Nie przejmuj się, nie stresuj, zero napięć. To nie jest kwestia życia i śmierci, na litość boską
Jesteś dzielna Wszystko się ładnie klaruje z godziny na godzinę
Stary 2010-03-06, 22:52   #1136
kaiska
Zakorzenienie

Nowe zasady z dnia na dzień są coraz bardziej przejrzyste i klarowne. Zgadzam się z your Angel. Osobiście jestem pod wrażeniem Blue + Team ich pracy i zaangażowania.
kaiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-06, 23:22   #1137
Polly_
grozi wypollizowaniem

Bellatrix-ale przeciez było mówione zeby wszelkie uwagi zgłaszać właśnie w tym wątku to zgłaszamy , wiec o co chodzi .

"Wszelkie wątpliwości, problemy i uwagi proszę kierować/umieszczać w wątku Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum."

Bellatrix, Bluegirl, Tulipanka

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2010-03-06 o 23:25

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-07, 01:23   #1138
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

dziękuję Blue za wyjaśnienie, poczekam cierpliwie na odpowiedź

do postów Bellatrix nie będę się odnosić, bo wydają mi się krzywdzące - nie będę się tłumaczyć z tego, ze mi przykro ale to Wasze zadanie moderować, sprawdzać i wyszukiwać, prawda? a może po prostu pamiętać o tych, którzy powinni na tej liście być bez przypominania o sobie (mam tu na myśli np. Homyka, d'ou vient le vent i inne dziewczyny)

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 02:21   #1139
Bellatrix
gamma Orionis

Polly, w tym samym regulaminie jest napisane:

(...) Jeśli uważasz że powinnaś znaleźć się na tej liście, masz na swoim koncie 3 zakończone sukcesem rozbiórki. Napisz PW do Moderatora.

PW - tego dotyczył mój post. Chciałabym, aby takie sytuacje [pochopne wyciąganie wniosków] się nie powtarzały, a wszyscy uzbroili się w więcej cierpliwości, bo o zmianach dowiedziałyśmy się w tym samym czasie co Wy i była to dla nas równie wielka niespodzianka. Ciężko to wszystko na bieżąco ogarniać.

Cytat:
ale to Wasze zadanie moderować, sprawdzać i wyszukiwać, prawda? a może po prostu pamiętać o tych, którzy powinni na tej liście być bez przypominania o sobie
Od kilku minut co chwila piszę coś i kasuję, bo mnie zatkało.
Może zapomniałaś, ale - tu podeprę się Regulaminem - Moderator to też Użytkownik, który na Wizaż.pl wchodzi dla przyjemności i z chęci niesienia pomocy innym. Nie jest on "maszynką do tropienia zbrodni" ani "automatem do natychmiastowego odpowiadania na posty”. Od siebie dodam, że nie ma "pamięci absolutnej" ani nie żyje tylko moderowaniem. Jeżeli myślisz, że ogarnięcie tego wszystkiego (zastanowienie się nad tym jak zmiany wprowadzić na Perfumy, przeczytanie wszystkich sugestii w tym wątku, dyskusja i porównanie planów, ułożenie zasad, spisanie regulaminu, wstępne zebranie nicków, potwierdzenie chęci organizowania i zebranie danych od organizatorek) to prosta, szybka i bezstresowa sprawa... To się po prostu mylisz. Szkoda też, że nie widzisz pracy, jaka została w to wszystko włożona, ani czasu który zajęły dyskusje i rozważania nad regulaminem - czasu, który jeszcze się zwiększy, bo trzeba nad kilkoma rzeczami popracować. Wybrać jeszcze ze dwie Organizatorki. Nauczyć się szybko oceniać kandydatury. Jakoś się w to wspólnie "wdrożyć". A przypominam, każda z nas ma jeszcze mnóstwo innych spraw i tzw. "własne życie".

Przyznaję [po raz kolejny], że rzeczywiście w tworzeniu listy nie uwzględniłyśmy zakupów ze starych wątków; trzeba to będzie naprawić.
Ale Ty jak rozumiem, oczekujesz że same [bo to nasze zadanie] sprawdzimy wszystkie posty i wyszukamy wszystkie przeprowadzone rozbiórki? Że przeczytamy szybciutko piętnaście [właśnie sprawdziłam] tysięcy postów? Albo że pamiętamy [bo to nasze zadanie] wszystkie przeprowadzone transakcje oraz kto je przeprowadzał? Blue wyraźnie zaznaczyła, że mogła kogoś pominąć i że wystarczy się zgłosić, odnoszę jednak wrażenie że napisanie tego PW to... sama nie wiem, ujma na Waszym honorze i jawna złośliwość z naszej strony? Zapewniam że nie. Zwykłe przeoczenie, które wynikło z nawału nowych spraw.

Mam nadzieję, że to zrozumiecie, bo naprawdę nie wiem co jeszcze miałabym w tej sprawie napisać i jak się usprawiedliwiać. Tym bardziej, że szczerze mówiąc nie czuję się w obowiązku...

---

Byłoby dużym ułatwieniem, gdyby zapomniane Wizażanki przypomniały się na PW z tymi regulaminowymi trzema linkami. Mam nadzieję i wrażenie, że Wam znalezienie własnych postów zajmie jednak mniej czasu, niż nam przekopanie wszystkich trzech archiwalnych wątków.

Z góry dziękuję.

Edytowane przez Bellatrix
Czas edycji: 2010-03-07 o 02:24 Powód: połączyłam swoje dwa posty
Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-07, 10:58   #1140
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

nie wdawałam się wcześniej do tej dyskusji ale jak czytam te bezczelne i chamskie oskarżenia w stronę moderatorek to aż mi się słabo robi!
na miejscu dziewczyn rzuciłabym to w cholere na conajmniej tydzień i może wtedy niektóre dziewczyny by doceniły pracę dziewczyn, które poświęceją masę swojego wolnego czasu!

ja tu widzę same postaw roszczeniowe! żadna nie wpadła na to żeby samej poszukać swoich rozbiórek i tym samym pomóc troszeczkę moderatorkom? za dużo z tym roboty?

czy Wy chcecie żeby One robiły za nas wszystko? trochę dobrej woli i wszytskie dojdziemy do porozumienia i wyklaruje się wersja taka żeby wszytskim pasowała

tylko potrzeba odrobinę dobrej woli i cierpliwości

eot
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości