| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-03-07, 11:52 | #1141 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: Krk 
				 | 

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Ja też uważam, że taka postawa jest nie na miejscu. To dopiero kilka dni odkąd zaczęto wprowadzać zmiany, za kilka dni, tydzień, dwa wszystko się ułoży i każdy będzie szczęśliwy - i początkujące, i dawne rozbierające   Też nie róbmy z Modów robotów, dziewczyny robią to z własnej (no i odgórnej) woli i dla Wizażu, nie biorą z tego kasy, jedyną ich zapłatą jest nasza wdzięczność, że chcą coś zmienić - na lepsze. Jakoś tej wdzięczności u kilku z Was nie widzę  Ja staram się jak najszybciej skończyć rozbiórki (myślę, że w następny poniedziałek wszystko będzie powysyłane  ) i na wygaśnięcie ostrzeżenia za nieopłaconą reklamę i powoli będę się wdrażać w nowy system   | 
|     | 
|  2010-03-07, 12:00 | #1142 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

Zostałam mile zaskoczona tym, że tak szybko powstała lista Sprawdzonych Organizatorek. Chapeaux bas dla Moderatorów i wyrazy podziwu dla Blue, która wysyłała i czytała PW od każdej Wizażanki branej pod uwagę przy tworzeniu listy. Jestem niezmiernie wdzięczna i serdecznie dziękuję.    Jeżeli jako Stała Organizatorka mogłabym jeszcze jakoś pomóc w funkcjonowaniu forum wspólnozakupowego poza prawidłowym i starannym prowadzeniem swoich rozbiórek i wątków, to zrobię to chętnie. | 
|     | 
|  2010-03-07, 12:18 | #1143 | 
| Zakorzenienie | 

wiecie jakie jest marzenie blue;p żeby pewnego pięknego poranka wejść na wizaż i nie mieć żadnej nowej wiadomości PW i żadnej nowej wiadomści w tym wątku   | 
|     | 
|  2010-03-07, 12:25 | #1144 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

| 
|     | 
|  2010-03-07, 12:29 | #1145 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: gród Kraka 
				 | 

nigdzie nie napisałam, że nie doceniam pracy Modek! a w szczególności Blue  i określenie "bezczelnie i chamskie" mnie obraża! nie wiem na którym z forów natrzaskałaś ponad 8 tys. postów ale na pewno nie na Perfumach, nie kojarzę Cię i dlatego nie wiesz o czym piszę... Bellatrix (Rachelo?) po Tobie spodziewałabym się więcej - sama uczestniczyłam w tym wątku i pierwsza podpowiedziałam pomysł z podziałem na dodatkowe podfora....siedzę tutaj już dość długo, żyję problemami forum i napisałam co mnie boli, a będąc Modem bierzesz tę funkcję z całym "dobrobytem inwentarza" dlatego nie rozumiem tego usilnego dyscyplinowania mnie .... EOT Cytat: 
 | |
|     | 
|  2010-03-07, 12:34 | #1146 | |
| Zakorzenienie | 

przydałoby się  przecież chyba każdy wie, że pod presją się źle pracuje ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat: 
 nie miałam na celu obrazić Cię w żaden sposób na perfumowym udzielam się od pół roki więc nei twierdzę że jestem tutaj "starą wyjadaczką" swoją drogą "natrzaskać" 8 tysięcy postów to można w pół roku w ciągu mojego 5 letniego stażu na wizażu to chyba normalna ilość  mi chodziło o to, że jak ja wczoraj widziałam się z blue i widziałam jak się biedulka tym wszytskim przejmuje i martwi i odbiera to bardzo osobiście to aż mi się jej szkoda zrobiło może powinna rzucić pracę, nie jeść, nie spać tylko zajmować się charytatywnie wizażem  ? | |
|     | 
|  2010-03-07, 12:53 | #1147 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-04 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

cyt. "bezczelne i chamskie oskarżenia" - to nie ma na celu obrażania w żaden sposób? To co to ma na celu? Wypowiedź Kriss nie była ani bezczelna ani chamska. Rozumiem, że może mieć żal, że nie została uwzględniona, naprawdę bardzo dużo zakupów (zagranicznych!) organizowała i dzięki niej dziewczyny miały możliwość poznać sporo niszowych zapachów... 
				__________________ | 
|     | 
|  2010-03-07, 12:55 | #1148 | |
				 | 

Cytat: 
  tyle, że ja też kiedyś zaczynałam i też Ktoś mi pomagał, bo był już Starą i Sprawdzoną Organizatorką a nie ma jej na liście, ot co! | |
|     | 
|  2010-03-07, 12:58 | #1149 | 
| czyli Endżi Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: Home is where the heart is 
				 | 

Kriss, ale dlaczego od razu przyjmujesz postawę atakującą? Dziewczyny robią co mogą, po kilka razy piszą, że jeśli ktokolwiek został pominięty, to nieumyślnie. Ja nie wiem po jakie licho bierzesz to do siebie i jeszcze w dodatku nakręcasz sprawę dorzucając do tego kotła kolejne nicki. Wiesz od czego mnie z kolei jest przykro? Od czytania agresywnych i niesprawiedliwych postów. Za cholerę bym się nie odezwała, bo nauczyłam się, że czasem nie warto odpowiadać na zaczepki, ale dostałam wiadomość, że Twoja wypowiedź sprawiła poważną przykrość bliskiej mi osobie. Dlatego chciałabym Cię serdecznie poprosić o niepodchodzenie tak emocjonalnie do sprawy. Bo nie ma to żadnego uzasadnienia. Nic tutaj nie jest wymierzone przeciwko Tobie. A odnoszę wrażenie, że tak to odbierasz. Chodzi o to, że nikt umyślnie w Ciebie nie zwątpił tylko pod natłokiem 15 tysięcy postów i drugiego tyle PW po prostu coś pominął. Za co z góry przeprosił i zaapelował, żeby w takich wypadkach się zgłosić. 
				__________________ pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2010-03-07 o 13:14 | 
|     | 
|  2010-03-07, 13:04 | #1150 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 w moim przekonaniu to było bezczelne w Twoim nie i tyle | |
|     | 
|  2010-03-07, 13:10 | #1151 | |
				 | 

Cytat: 
  ). Ja i tak - jeśli będę uczestniczyć w zakupach - będę się kierować tylko zdrowym rozsądkiem, bo nie mam gwarancji, że jakaś Sprawdzona Organizatorka nie wytnie numeru jak GothicAristocrat (która pewnie na takiej liście by się znalazła  ). A z tego co widzę, to lista więcej złego niż dobrego aktualnie wnosi. Naprawdę te forumowe kłótnie są potrzebne - HulaGirl & your Angel? Czy te posty coś wnoszą oprócz obrzucania się błotem? "miało to na celu wyrażenie własnego zdania" Wyrażenie swojego zdania to nie obrażanie innej wizażanki... Naprawdę, posunęłaś się za daleko w "wyrażaniu swojego zdania". Przykro to czytać. 
				__________________ Edytowane przez Velvet Acid Kitty Czas edycji: 2010-03-07 o 13:12 | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2010-03-07, 13:17 | #1152 | 
				 | 

Velvet, nie obrzucam nikogo błotem, nie mam tego w naturze. Chciałam zaapelować o odrobinę dystansu i zdrowego rozsądku, nic więcej.

__________________ pachnę | 
|     | 
|  2010-03-07, 13:24 | #1153 | |
| ʞɐɯǝuɐ Zarejestrowany: 2008-05 Lokalizacja: powązki 
				 | 

Cytat: 
  W ogóle mam mieszane uczucia odnośnie tej listy. Wprowadza ona pewne poważne ograniczenia dla użytkowników (nie wiadomo jakim prawem) nie dając nic w zamian - Wizaż przecież nie przejmie odpowiedzialności za to, że osoba znajdująca się na tej liście jednak wywinęła jakiś numer. I tak osoby poszkodowane będą musiały radzić sobie same. 
				__________________ "This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR | |
|     | 
|  2010-03-07, 13:24 | #1154 | |
| 🦄 Zarejestrowany: 2004-08 
				 | 

Cytat: 
 Myślę, że lista ma na celu pewną weryfikację kto zacz- ja podałam swoje dane, dwa numery telefonu- jakby coś poszło nie tak Blue od razu wie gdzie mnie szukać  Velvet, a czym jest ten "zdrowy rozsądek"? Będziesz wspólnozakupować tylko z Wizażankami, które znasz lepiej osobiście lub wirtualnie? Myślę, że Gothic też miała kilka koleżanek z forum, które by jej w życiu o taki numer nie posądziły. Nie wiem- ale mnie ta lista zupełnie nie przeszkadza. Zawsze to jakiś wskaźnik, że ktoś nie bierze się za zakupy pierwszy raz tylko już wie o co biega, ile czasu to zajmuje... Dziwi mnie też, ile ta lista wzbudziła emocji- przecież od początku była mowa, że jest na szybko i niekoniecznie kompletna. Ja i tak podziwiam Blue i dziewczyny, że im się to chce robić. Naprawdę. Po co sobie dodatkowe przykrości sprawiać   
				__________________ Ban na zakupy kosmetyczne! 12.03.2023 r.- 12.06.2023 r. | |
|     | 
|  2010-03-07, 13:36 | #1155 | 
				 | 

your Angel mam uprzejmą prośbę - zostaw mnie w spokoju! nikogo nie atakuję ale Ty jak zwykle przeinaczasz fakty, już to sobie wyjaśniłyśmy na pw. nie cierpię manipulacji, grrrr   | 
|     | 
|  2010-03-07, 13:39 | #1156 | |
				 | 

Cytat: 
 Dojdą do porozumienia, jestem pewna    
				__________________ | |
|     | 
|  2010-03-07, 13:47 | #1157 | 
				 | 

Kriss, gwoli ścisłości, wyjaśnić na pw próbowałam ja. Ty w odpowiedzi zasypałaś mnie inwektywami i to tyle w temacie. Treść pw cały czas mam w skrzynce, więc prosiłabym aby to mnie nie zarzucać manipulacji   Velvet, spoko, ja naprawdę nie mam z tym problemu. Kłopot w tym, że bliska mi osoba poczuła się dotknięta tym, co przeczytała - i dlatego zdecydowałam sie odezwać. Myślę, że i Ty kierowałaś się tym samym. Dystans! /edit/ Myślałby kto, że chodzi tutaj o akcję wyzwolenia narodu polskiego spod zaborów, a nie porządki na forum wspólnozakupowym. 
				__________________ pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2010-03-07 o 13:56 | 
|     | 
|  2010-03-07, 13:47 | #1158 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 nie demonizuj mnie aż tak bardzo, wierz mi że chciałabym być czasami tak wredna za jaką mnie uważasz ale mi nie wychodzi  poza tym nawet nie zacytowałam żadnego konkretnego postu do mojej wypowiedzi więc komentarz był skierowany do wielu ostatnich wypowiedzi, a to że jedna Wizażanka odebrała go osobiście to może sama odczuła że napisała zbyt ostro? z mojej strony to koniec, nie lubię zbytnio off topować, jeżeli Ktoś ma chęć na dalsze dyskusję to zapraszam na PW chętne odpiszę | |
|     | 
|  2010-03-07, 14:02 | #1159 | |
				 | 

Cytat: 
  Ile ona miała lat? 18? Nie wątpiłam w jej szczere dobre intencje, ale dziewczyna wydawała majątek (nawet nie własny tylko rodziców) na drogie niszowe perfumy, kupowała coraz więcej i więcej bez żadnego umiaru - to musiało się źle skończyć. I skończyło. A Sprawdzone Organizatorki nie będą mieć żadnych limitów, prawda? Więc nie ma gwarancji, że nie powtórzy się sytuacja jak z Gothic. Oczywiście mam nadzieję, że podobny incydent się nie wydarzy, ale gwarancji nie ma. Co do zdrowego rozsądku - wystarczy czytać forum, żeby wiedzieć kto jest kim. Już od dawna tu siedzę i wiem komu ufać. Tak więc ta lista mnie osobiście nic nie daje... Ale to tylko mnie, dla innych może będzie wyznacznikiem u kogo kupować  . Ale ogólnie - w mojej opinii- podziały są złe  . 
				__________________ | |
|     | 
|  2010-03-07, 14:06 | #1160 | 
| Zakorzenienie | 

wydaje mi się że wik niekoniecznie jest wyznacznikiem czy ktoś może nawalić czy nie tutaj podam przykład Baśka (przepraszam, że tak persolanie jeżeli masz coś przeciwko) ale ja dopiero po pewnym czasie dowiedziałam się ile Ona ma lat i byłąm szczerze zdziwiona Jej młodym wiekiem, bo patrząc na organizowane przez Nią akcje to byłam pod wrażeniem | 
|     | 
|  2010-03-07, 14:20 | #1161 | |
| 🦄 Zarejestrowany: 2004-08 
				 | 

Cytat: 
 Velvet, ale ja uważam, że gwarancji nigdy nie ma niestety. Ja u Gothic też nic nigdy nie brałam, ale po prawdzie to nie śledzę wieku Wizażanek, nie siedzę na perfumach też niewiadomo ile więc po prostu nie wiem. Ale myślę, że wiek nie do końca jest wyznacznikiem uczciwości. 
				__________________ Ban na zakupy kosmetyczne! 12.03.2023 r.- 12.06.2023 r. | |
|     | 
|  2010-03-07, 14:20 | #1162 | |
				 | 

Cytat: 
 inwektywy? no proszę Cię   | |
|     | 
|  2010-03-07, 14:36 | #1163 | |
				 | 

Kriss, nie, nie robię z siebie ofiary. Mam głęboko w nosie, co o mnie mówisz i myślisz. Sama nawiązałaś do tej sprawy, a nie podobało mi się, że chcesz zaprezentować fakty innymi, niż były one w rzeczywistości. Jeśli już nie pamiętasz co napisałaś, to szkoda. Osobiście nie jestem ortodoksem jeśli chodzi o restrykcje wiekowe (sama rozparcelowywałam Demeter chyba jakoś około osiemnastki  ). Ważniejsze jest to, jak daje nam się poznać dana osoba. Kwestia życzliwości, otwartości i bycia przyjemnym człowiekiem  Oraz to, czy jest odpowiedzialna, jakie ma podejście do kwestii finansowych i obowiązkowości. Na zasadzie, widzę takiego posta: Cytat: 
 Ta pełnoletniość to kwestia czasem użyteczna, że tak powiem technicznie. Na przykład jeśli chodzi o posiadanie własnej karty kredytowej. Na przykład to, że jako nastolatka byłam współwłaścicielką karty kredytowej dzielonej z mamą i siostrą, ale nie miałam do niej wglądu. Żeby sprawdzić jakie wpłaty dotarły musiałam prosić mamę o zadzwonienie na infolinię, bo konsultant nie chciał mi tego powiedzieć. Takie coś. 
				__________________ pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2010-03-07 o 14:38 | |
|     | 
|  2010-03-07, 14:36 | #1164 | |
				 | 

Cytat: 
 A z gwarancją to się zgadzam - nigdy jej nie ma. Zaufane osoby też mogą oszukać... Taki świat   
				__________________ | |
|     | 
|  2010-03-07, 16:30 | #1165 | |
				 | 

Cytat: 
 i dla jasności - całe pw było mniej więcej w takim tonie.... EOT | |
|     | 
|  2010-03-07, 18:06 | #1166 | 
| gamma Orionis Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Zdecydowanie nie ma co do sprawy wracać, nic już się nie zmieni ani nic nowego nie napisze. Niniejszym proszę o zakończenie off-topów, prywat, dyskusji nie na temat, etc. Nie lubię się powtarzać. W razie czego będziemy kasować. 
				__________________ Then, methought, the air grew denser, perfumed from an unseen censer  Swung by Seraphim whose foot-falls tinkled on the tufted floor... avatar: Edward Okuń "Noc" | 
|     | 
|  2010-03-08, 10:57 | #1167 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Blue, bardzo dziękuję za włączenie mnie do szacownego grona Sprawdzonych Organizatorek  Jednak niepotrzebnie się obawiałam, że stare wątki wspólnozakupowe nie będą brane pod uwagę. Cieszę się, że nie miałam racji.  Trzeba było tylko wykazać  nieco więcej cierpliwości, a z tym u mnie nigdy nie było najlepiej.   | 
|     | 
|  2010-03-08, 11:02 | #1168 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

Cytat: 
  . Bo już tak mi trochę nawet głupio było, że np. ja na tej liście jestem, a wiele naprawdę zasłużonych Wizażanek nie i z niepokojem śledziłam przebieg sprawy. Ale wierzyłam, ze się wszystko dobrze skończy i szczerze sie cieszę, że tak się stało  . 
				__________________ | |
|     | 
|  2010-03-08, 11:04 | #1169 | 
				 | 

dziękuję   | 
|     | 
|  2010-03-08, 11:09 | #1170 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-09 
				 | 

Cytat: 

__________________ Time you enjoy wasting is not wasted time... Szukam koreczka do Słonika Kenzo 50 ml Odwdzięczę się   | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.