| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-03-11, 06:35 | #1201 | |
| Zakorzenienie | 

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Cytat: 
 Przypuszczam że każda z Was ma na swojej liście kilka chciejstw, więc max kilka wątków do przejrzenia, a organizator i Moderatorki do przejrzenia wszystkie wątki, a jak coś się zwolni w ml? to znów zmieniać tytuł bo już nikt tam zaglądać nie będzie przecież. 
				__________________ Świat w moich oczach nie mieni się tysiącem barw, ale za to pięknie pachnie. http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ | |
|     | 
|  2010-03-11, 15:56 | #1202 | 
| gamma Orionis Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Nie istnieje funkcja zmieniania kolorów tytułów wątków - nigdzie na Wizażu tego nie ma. Może chodzi Ci o prefixy? Które nawiasem mówiąc, na perfumowych wspólnych zakupach zostały zniesione. Podtrzymuję zdanie Blue, wystarczy śledzić pierwszy post w danym wątku. 
				__________________ Then, methought, the air grew denser, perfumed from an unseen censer  Swung by Seraphim whose foot-falls tinkled on the tufted floor... avatar: Edward Okuń "Noc" | 
|     | 
|  2010-03-17, 14:51 | #1203 | 
				 | 

Do oliwkowej Cbr dołączyła Gwaihally.   
				__________________ Then, methought, the air grew denser, perfumed from an unseen censer  Swung by Seraphim whose foot-falls tinkled on the tufted floor... avatar: Edward Okuń "Noc" | 
|     | 
|  2010-03-17, 15:43 | #1204 | 
| ʞɐɯǝuɐ Zarejestrowany: 2008-05 Lokalizacja: powązki 
				 | 

__________________ "This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR | 
|     | 
|  2010-03-17, 19:49 | #1205 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-11 
				 | 

Witam wszystkich na nowej drodze życia... Tzn. mojej nowej drodze życia - oliwkowej. Dziękuję wszystkim za zaufanie. Postaram się wywiązywac z obowiązków (na ile czas mi pozwoli). I znowu zacząć więcej organizować. Zdaję sobie sprawę, że Cbr nie dorównam nigdy    , ale będę się starać na miarę mozliwości. Na razie musze przyzwyczaić do nowej funkcji.     
				__________________ próbki na wymianę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4743 szukam, chcę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=68887936&p ostcount=4633 http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/7334/# | 
|     | 
|  2010-03-17, 19:51 | #1206 | |
| never say no to panda | 

Cytat: 
  Gwaiko, gratulacyjny toaścik oliwódki!   
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] | |
|     | 
|  2010-03-17, 19:56 | #1207 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Cytat: 
  i życzę Ci dużo sukcesów w dalszym wspólnym oliwkowaniu  I nie bądź taka skromna - już my wiemy najlepiej jaki ogromny potencjał organizatorski w Tobie drzemie  Góra też się na Tobie poznała   | |
|     | 
|  2010-03-17, 20:06 | #1208 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Cytat: 

__________________ Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę   www.facebook.com/FigarroScentStories https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam  Wymieniam się    | |
|     | 
|  2010-03-17, 20:29 | #1209 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-11 
				 | 

"Góra z górą się nie zejdzie", ale oliwka z oliwką.... Ech, idę bo zaraz niechcący palnę cos głupiego. Edit: A góra z oliwką?... Edit2: Rzeczywiście chyba jestem oszołomiona. Nie wiem za bardzo od czego zacząć organizowanie na dużą skalę... Może znowu Lucky?... 
				__________________ próbki na wymianę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4743 szukam, chcę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=68887936&p ostcount=4633 http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/7334/# Edytowane przez gwaihally Czas edycji: 2010-03-17 o 20:33 | 
|     | 
|  2010-03-17, 20:37 | #1210 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Cytat: 
  Gwaiko, wszystko jedno od czego, wchodzę w to w ciemno   | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2010-03-17, 20:44 | #1212 | 

o nowym sklepie to ja też już myślę    
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] | 
|     | 
|  2010-03-17, 21:03 | #1213 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Cbr,Gwai,gratuluję zaoliwkowania    | 
|     | 
|  2010-03-18, 08:57 | #1214 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-03-18, 09:52 | #1215 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: Wielkopolska 
				 | 

I ja również dołączam się do gratulacji   Cbr, Gwai-ładnie wam kobietki w tej zielonej oliwce   
				__________________      | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-03-18, 18:07 | #1216 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

Gratuluję obu oliwkom i życzę samych superakcji    
				__________________   | 
|     | 
|  2010-03-30, 17:24 | #1217 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-02 
				 | 

kochane ze tak zapytam, a gdzie zapachy demeter, na jakiej to rozbiorce, sa one dostepne w Polsce czy tylko jedna z zagranicznych rozbiorek, jak tak to ktora? Strasznie bym chciala Sex on the Beach i inne tez chetnie   | 
|     | 
|  2010-03-30, 17:34 | #1218 | 
				 | 

Zakupów na stronie Demeter raczej nikt się chwilowo nie podejmie - kosztowało to dziewczyny zbyt wiele nerwów i czasu. Z tego co pamiętam mylili zamówienia, paczki wysyłali nie tam gdzie trzeba, etc. - poczytaj wątek z ostatnim zamówieniem. Zapachy Demeter w niezłych cenach ma FragranceX, warto też przegrzebać Ebay. Może do tych źródełek znajdą się chętne ;] 
|     | 
|  2010-03-30, 17:43 | #1219 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Bon Temps 
				 | 

A co z tymi planowanymi zakupami na Lucky itp ? (w sensie, że był pomysł, żeby podwiesić wątek z terminem takich zakupów, żeby można było wcześniej coś zaplanować   ) Ten pomysł chyba się przyjął, lecz nie widzę jakiejś listy na wspólnozakupowym. Edytowane przez kasiaa91 Czas edycji: 2010-03-30 o 17:51 Powód: literówka | 
|     | 
|  2010-03-30, 17:46 | #1220 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-02 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-03-30, 17:54 | #1221 | |
				 | 

Cytat: 
 Pomysł wyszedł od Blue, nie wiem czy w związku z tym coś już planowała i pisała; a nie chcę jej teraz zawracać głowy, po pracy zwykle nie ma dostępu do Wizażu. Także - jutro się sprawa wyjaśni. 
				__________________ Then, methought, the air grew denser, perfumed from an unseen censer  Swung by Seraphim whose foot-falls tinkled on the tufted floor... avatar: Edward Okuń "Noc" | |
|     | 
|  2010-03-30, 18:16 | #1222 | ||

Cytat: 
 I inne minusy: 
 Na Fragrancex bym nie ryzykowała wspólnozakupowo - wiadomo, paczka nierejestrowana i to, że w ogóle dochodzi do adresata, to cud. Na Ebayu sama bym się skusiła, ale to zdecydowanie przedsięwzięcie wspólnozakupowe musi być, bo straszliwa przesyłka  Cytat: 
  Organizuję sporo rzutów na Lucky, ale to wychodzi tak samo z siebie, a nie na podstawie starannych planów z miesięcznym wyprzedzeniem. Poza tym, przecież nawet w momencie ustalania daty napadu na Lucky, nie wiadomo jeszcze, jakie flachony będą brane - zaraz zaczęłoby się maltretowanie privowe Organizatorki o "rezerwację" flachonika. Co innego rzuty atomkowe, od których jesteśmy uzależnieni, a co innego napady na Lucky / ALzD. Jeśli już, proponowałabym dobrowolne informowanie o takowych rzutach. 
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] | ||
|     | 
|  2010-03-30, 18:22 | #1223 | |
| BAN stały Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Bon Temps 
				 | 

Cytat: 
  Bo tu się kliknie gdzieś flakonik a następnego dnia napad na Lucky i O  kasiory brak   | |
|     | 
|  2010-03-30, 18:29 | #1224 | |

Cytat: 
 Więc ciężko mi ocenić, kiedy coś nowego rzuci mi się na mózg  Jak to się mówi - lajf is brutal - jak nie tym razem, to następnym (no bo spójrzmy prawdzie w oczy - organizuję zakupy kilkupaczkowe co miesiąc, jak nie częściej  , teraz Gwaika ruszyła jeszcze do pomocy, więc w ogóle nie powinno być problemu z nabyciem tego, co się chce) Aha, odnośnie zagranicznych zakupów - chciałam zgłosić zastrzeżenie, że powinnyśmy brać te flachony, których u nas brak lub są w horrendalnych cenach, bo już kilkukrotnie stawałam przed takowymi dylematami (chociaż staram się być twarda, ale zawsze to jakoś tak głupio odmawiać... no niesmak do samego siebie pozostaje). Może by to jakoś odgórnie usancjonować? Ja wiem, że każdy ma prawo brać sobie flachonik po dowolnej cenie, bo ma takie widzimisię, ale to są jednak wspólne zakupy i tutaj chyba chodzi w głównej mierze o zminimalizowanie kosztów. Miałam coś jeszcze napisać, ale zapomniałam  
|     | 
|  2010-03-30, 18:53 | #1225 | |
				 | 

Cytat: 
 Odnośnie zapisu w regulaminie, to sprawa do przedyskutowania; choć wg mnie lepiej zostawić decyzję indywidualnie każdej organizatorce. Czasem komuś może to nie przeszkadzać, bo wysyłka kosztuje i tak tyle samo, albo powyżej jakiejś kwoty jest darmowa, albo... ;] Tak sądzę. Też jeszcze chciałam coś, ale chwilowo kończę, bo zatoki sprowadzają mnie do poziomu... 
				__________________ Then, methought, the air grew denser, perfumed from an unseen censer  Swung by Seraphim whose foot-falls tinkled on the tufted floor... avatar: Edward Okuń "Noc" | |
|     | 
|  2010-03-30, 19:16 | #1226 | |
				 | 

Cytat: 
 Też byłabym za podaniem daty skoku na Lucky chociaż z dwudniowym wyprzedzeniem. Właśnie zaczyna się wiosna, więc niedługo będę duzo mniej bywać na wizażu, a więcej w ogródku, grzebiąc w ziemi. W tym momencie mam zerowe szanse, że jak odpalę kompa, to akurat ruszy jakiś rzut Lucky. Te szanse się zwiększają, jeśli np we wtorek pojawi się info, że rzut rusza w czwartek o 23. Nawet, jeśli organizatorkami rządzą impulsy, to wstrzymanie się z zakupami o 48 godzin, nie jest chyba tak trudne, jak "wstrzelenie się" z byciem on-line na czas zakładania wątku - bez poświęcania na wizaż 100 % wolnego czasu   
				__________________   Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-03-30 o 20:25 | |
|     | 
|  2010-03-30, 22:18 | #1227 | |

Cytat: 
 Mnie to skutecznie zniechęci do rzutów z Lucky czy ALzD. A poza tym, jak się człek chce załapać na 100%, to czemu człek sam nie zorganizuje jakiejś jednej paczuchy? Przecież ja i Gwaika nie mamy monopolu i jestem pewna, że Modki z chęcią udzielą pozwoleństwa na przekroczenie granicy 700zł  Wspólne zakupy zawsze polegały na tym kto pierwszy, ten lepszy, a tu nagle trzeba się anonsować z planowanym napadem  Dalej jestem na nie, jako opcji obowiązkowej   
|     | 
|  2010-03-30, 22:27 | #1228 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Cytat: 
  Wspólne zakupy mają być przyjemnością dla obu stron, a spontaniczność = przyjemność   Zostało już wprowadzone tyle obwarowań, że jak tak dalej pójdzie, to podforum zakupowe zamieni się w coś w stylu państwa policyjnego. Myślę, że naprawdę w tym wypadku, możnaby już dać dziewczynom spokój i jak mają ochotę, to niech zakładaja wątki spontanicznie. I tak przeważnie trwa kilka dni rozbiórka, więc bez przesady. | |
|     | 
|  2010-03-30, 23:12 | #1229 | |
				 | 

Cytat: 
  cbr - co do zoragnizowania zakupów, to oprócz pozwolenia na kilkukrotne (500 * 3,88 = 1940 zł, bo wiadomo - nim większa paczka, tym mniejsze koszty jej przesyłki  ) przekroczenie limitu, trzeba wykazać się dość dobrą znajomością angielskiego, a czasem też przepisów celnych. Ja np wciąż nie czuję się na siłach zorganizowania swojego rzutu. A w kilku Twoich ostatnich zakupach zagranicznych wydałam sporo kasy na odlewki i próbki, czyli jeśli coś mi się z tego morza próbkowego spodoba, to niestety będę skazana na lizanie loda przez szybę. Co do zmian, to one nie są drastyczne - nie przesadzajmy, że cięzko jest zrezygnować z "frajdy spontanu", żeby ludzie mogli w cywilizowany sposób zapisać się na takie zakupy. No chyba, że są równi i równiejsi, którzy przez PW dostają cynk o starcie zakupów, i szaraczki nie przesiadujące przed kompem niemalże nonstop (jak ja ostatnimi czasy), nie mają szans na swoje flaszeczki... 
				__________________   Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-03-30 o 23:22 | |
|     | 
|  2010-03-31, 09:18 | #1230 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Ja widziałam tę listę jako coś takiego: Lucky: ktośtam - pierwsza połowa kwietnia, tyle pełne flachy ktośek - maj, pełne flachy + rozlew flaszki cudownego zapachu drzewnego ktośka ausliebezumduft: ktośtaminny - kwiecień Byłoby to wygodne dla tych osób, które zbierają pieniądze na flachę i organizują coś dopiero wtedy. Pomysł wpadł mi do głowy kiedy Sabb napisała że planuje zakupy jakiegoś flakonu dla siebie za jakiś czas na Lucky, i tak ona ma możliwość odkładania pieniędzy na ten wymarzony flakon, a inni to już spontan, albo mają szczęście i fundusze wtedy, albo muszą obejść się smakiem. Jeśli będą wiedzieć wcześniej mogą sobie tych 20 paczek czipsów odmówić czy cudnego płaszczyka bo będzie rzut na Lucky. Plusów jest kilka, zakupy nie rozciągają się w czasie - chętni szybciej się zbierają, chętni szybciej wpłacają pieniądze bo już je mają odłożone, chętni mają wybrane flachy bo już wcześniej przysiedli solidnie do przeglądania sklepu. Oczywiście nie byłoby to obowiązkowe, zgłaszanie się na listę, tylko jeśli ktoś planuje coś w głowie, zbiera fundusze, może wysłać PW do modów i umieszczamy na liście z dopiskami, jakie limity, jaki termin itp. Podwieszę post jako drugi pod zakupami atomizerowymi, zobaczymy czy będą zgłoszenia, jak nie wypali to trudno. 
				__________________ Świat w moich oczach nie mieni się tysiącem barw, ale za to pięknie pachnie. http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.