|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
A ja proszę Modki o nie usuwanie tych postów. Takie dyskusje są potrzebne. Może nie wnoszą za dużo i trochę psują aurę
, ale kurde to my musimy zwracać uwagę na rzeczy które nam się nie podobają i interweniować - u Modek lub w takim właśnie wątku, a nie czekać aż ktoś inny rozwiąże problem lub Moderator coś zauważy. Moderator też nie robot, nie siedzi na Wizażu non stop i nie wyłapie wszystkiego. A jeśli jedna, druga osoba zacznie powielać zły pierwowzór (bo nikt nie będzie się wychylać i zwracać uwagi, więc czemu nie?) to zrobi się za przeproszeniem jeden wielki burdel i wtedy dopiero będzie wielkie sprzątanie i niesmak po tym. |
|
|
|
#1382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każę Ci się z niczego tłumaczyć, po prostu zapytałam. Nie traktuj tej dyskusji zbyt emocjonalnie - po to jest forum, żeby wymieniać opinie Pozdrawiam
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez bym chciala wiedziec czym sie takie perfumy rozciencza? ![]() Dziewczyny nie siejcie tutaj spiskowych teorii dziejow, nie majac zadnych dowodow. To jest nie fair wobec wizazanek i tego forum. A wszystkim tym, ktorzy by chcieli anonimowo oceniac dziewczyny robiace odlewki, przypominam ze to nie All. Kazdy, kto odlewkuje wklada w to wlasny czas, zaangazowanie i na pewno nie chce byc w zamian potraktowany jak handlarz koperkiem na bazarze. Odlewkujac sie nie zarabia, a raczej daje. No chyba, ze ktos ciagle mysli, ze flakon to taka atrakcja przyprawiajaca o orgazm...No moze i tak, pod warunkiem, ze nie ma sie ich klikanascie, kilkadziesiat. Rozmowa o ilosci ml branych przez organizatorke juz kiedys byla. Slusznie doszlysmy wtedy do wniosku, ze organizatorka wkladajac swoja prace, sama ma prawo zadecydowac ile bierze, i niech tak zostanie.
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałabym już ciągnąć tej dyskusji.
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Emocje udzieliły się każdej z nas. Ja również czynnie biorę udział w wielu wspólnych zakupach jako współkupujący. Z każdej jestem bardzo zadowolona, choc niektóre zapachy są nietrafione. W tej chwili robię swoją 3-cią własną rozbiórkę (również ktoś może mieć do niej zastrzeżenia
- jeśli tak proszę na priv, może czegoś po prostu nie zauważam, na pewno rozważę każdą propozycję). Zawsze się stresuję, czy wsio dobrze pójdzie. Wiem, jak to jest, i po jednej stronie i po drugiej. Wiele razy biorę odlewki w ciemno i to chyba jest najfajniejsze. Organizatorka poświęca swój czas, zarówno zmuszona jest do wielu inwestycji w postaci zakupu atomizerów(większej ilości), taśmy, bąbli, taśmy izolacyjnej, na które ją może po prostu nie stac. To, że chce oryginalny flakon? Cóż w tym dziwnego, jesli flakon jest piękny. Ja do torebki zabieram tylko odlewki (więcej wchodzi ) ostatnio wygrzebałam z niej 11 szt. To tak na koniec
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Odpowiem teraz troche bardziej osobiscie....
Cytat:
nie ryby to przeciez ![]() Decydujac sie na udzial w jakis zakupach, przeznaczam na ten cel pewna ilosc pieniedzy. I kiedy sobie cos planuje, a nastepnego dnia (lub jeszcze taego samego) dowiaduje sie, ze rozbiorka odwolana, wybieram wiec kolejny zapach - tu dzieje sie podobnie, itd. itd.... W pewnym momencie juz nie wiem, czy gdzies cos mam uregulowac, czy na cos czekam, czy cos kupuje, czy cos ma do mnie dotrzec... ![]() Mam metlik, ale moze tylko mnie to przeszkadza... ![]() Na koniec mam taki apel: szanujmy czas i pieniadze innych
|
|
|
|
|
#1388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie traktuję niczego emocjonalnie, mam swoje lata i nie będę zgrywać urażonej smarkuli, chociaż przyznaję przykro mi teraz. Nie obraziłam się na Ciebie bynajmniej, nie mam urazy, to tak dla jasności Co do rzeczonej odlewki, to teraz nie da się analizy chemicznej przeprowadzić, ale dziś znam ten zapach i wiem, że tamten jednak pachniał inaczej... Kiedy go dostałam, nie znałam, dlatego nie podnosiłam rabanu... Koniec i kropka. Kto dolał nie wiem, co dolał też nie wiem, czy dolał też nie. Ale było z nią coś nie tak, stąd mój niesmak. To wszystko. Podkreślam raz jeszcze, że nie oskarżałam o chrzeczenie odlewek na tym forum, a jedynie dałam wyraz obawie, czy raczej wątpliwościom co do jakości jednej z odlewek. Podkreslając cały czas, ze nie mam dowodów. Koniec i kropka. I proszę nie przypisywać moim słowom nie wiadomo jakiej ideologii. Z pewnością niejedna osoba czasem zastanawia się, czy aby ktoś, coś... Ja na przykład kiedyś kupiłam tu u dwóch róznych osób ten zam zapach. Po prostu byłam nim zachwycona i chciałam mieć zapas. Obie odlewki były ze sprawdzonego źródła, od super-wizażanek, od których masę kupiłam i dalej bym kupiła. Nawet atomki takie same... I co? I zapach minimalnie się różnił. Sądzę, że obie odlewki były sto pięćdziesiąt procent ok. Może to kwestia przepsiku, może atomka, może faktu że jedno było tester drugie normalny oryginalny produkt. Ale róznica mini mini była. I tak kocham obie te odlewki. Ale czasem człowiek miewa wątpliwości,dlatego z tą trefną odlewką też się pojawiły... To wszystko na ten temat, nie mam ochoty na ciągnięcie tej dyskusji. Pozdrawiam wszystkich.
|
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Poniżej przytaczam post Anniki, który dobrze streszcza i naświetla wszystko co złe. Po tej już parostronicowej dyskusji widać, że kilku, jeśli nie kilkunastu osobom nie podobały się pewne zwyczaje, które zaczęły się tu panoszyć, ale nikt jakoś wcześniej nie interweniował. A teraz rozpętała się burzliwa dyskusja. Cytat:
|
||
|
|
|
#1390 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
w wątku z Lucky (bodajże) nie wkleiłam zdjęcia flachonów... i chyba jeszcze wątek mambowy zaniedbałam ![]() ale miałam sajgon przeprowadzkowy i wszystko działo się za szybko (a chciałam jednak dotrzymać terminów rozlewniczo-wysyłkowych) można bić ponieważ już wszystko się uspokoiło - obiecuję poprawę
|
|
|
#1391 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
A co do pojemności - jak ktoś ma wątpliwości to polecam odmierzyć strzykawką czy jest właściwa ilość. Każdy atomek jest inny, jeden ma grubsze dno, inny jest wyższy, szerszy itp. A pozatym różnymi strzykawkami się odlewa - 20ml, 10ml, 5ml... No i ktoś ostatnio doszedł do wniosku, że jedne są bardziej dokładne, a drugie mogą przekłamywać. Więc niekoniecznie to wina organizatorki, jeśli jest za mało/za dużo, tylko może wina strzykawki? Prosiłabym tylko, jeśli kiedykolwiek będzie się to mnie tyczyło i zrobię coś źle - o PW. Nie chcę być kiedyś anonimowo smarowana. I też mi przykro jak niektóre rzeczy czytam, bo nie wiem czy to ja źle pakuję czy chodzi o kogoś innego. Każdy się stara jak umie. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale od siebie na ten przykład bym wymagała
|
|
#1393 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale rozumiem Cytat:
Cytat:
|
|
#1394 | ||
|
never say no to panda
|
Cytat:
![]() Ale ja nie w tej sprawie - Dziewczyny, nie czepiajcie się Anniki, że miała trochę śmiałości i nie siedziała cicho w sprawie wątpliwej odlewki. Już pal diabli jej pochodzenie (odlewki, nie Anniki ), chodzi o sam fakt, że jeśli ktoś śmie wątpić w oryginalność płynu w atomizerku od razu podnoszą się głosy krytyki, że to z pewnością teorie spiskowe i ploty. Jeśli naprawdę trafi się jakaś nieuczciwa osoba, Wizażanki będą się bały zgłosić taką sprawę na forum publicznym właśnie ze względu na reakcję otoczenia A tak na marginesie - Annika nigdzie nie pisała - "Ludzie, uważajcie, bo od tej-a-tej dostałam na pewno rozwodnioną i nieoryginalną odlewkę", dla mnie to brzmiało raczej na przypuszczenie, które raczej potwierdzone nie było (i chyba nie będzie ze względu na zużycie płynu przez ciotkę )Cytat:
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-06-18 o 21:10 |
||
|
|
|
#1395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja raczej wczesniej na myśli miałam skrajne przypadki. Coby to zilustrować wkleję zdjęcie (jak się uda, nie wiem...) Dla jasności: ta odlewka po PRAWEJ to było zakupione 18 ml (szczodrze mnie obdarowano ), ta z lewej to świezutkie było 20 ml. Różnica widoczna gołym okiem... Aha, z tej osiemnastki było raz psiknięte wcześniej, z tej 20 jeszcze nic.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1396 |
|
never say no to panda
|
uf, uf, to nie moje
|
|
#1397 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
p.s. właśnie patrzę na zdjęcie anniki i w moim atomku (takim samym) zamawiana pojemność 15ml wygląda jak u Ciebie te 18ml (czyli atom po prawej) więc różnica w atomkach jest, no chyba, ze Asiula mi za dużo Prady przysłała |
|
|
|
|
#1398 |
|
Rozeznanie
|
w życiu bym nie miała zastrzeżeń do Twoich rozbiórek!!!
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anniko patrząc na Twoje odlewki też miałabym wątpliwości co do ich pojemności...
Edytowane przez studentkaAM Czas edycji: 2010-06-18 o 21:42 |
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektore zapachy sa malo intensywne, trzymaja sie krotko i latwo jest pozniej puscic baka, ze cos jest rozrzedzone ![]() najlepiej w takich sytuacjach sprawdzic osobiscie w perfumerii, albo ewentualnie wyslac probke do ktorejs z wizazanek ... nie mam nic przeciwko zglaszaniu watpliwosci, tylko nie mozna tego robic na "wydaje mi sie"
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;20087363]
p.s. właśnie patrzę na zdjęcie anniki i w moim atomku (takim samym) zamawiana pojemność 15ml wygląda jak u Ciebie te 18ml (czyli atom po prawej) więc różnica w atomkach jest, no chyba, ze Asiula mi za dużo Prady przysłała Myślę, że było tyle ile trzeba , chociaż szczerze mówiąc często dopsikuję kilka psików jak jakoś ubogo odlewka mimo wszystko wygląda . Ale ostatnio przy atomizerkach 5 ml większość wyszła po sam gwint a kilka szt. tak z pół cm mniej , już nie wyrównywałam bo bym musiała sporo ml dopsikać .W każdym razie generalnie mnie jakoś chyba nic na wspólnozakupowym nie bulwersuje , osobiście nie spotkałam się z niczym podejrzanym ani nie fair na tyle żeby w jakikolwiek sposób reagować. Oczywiście zdarza się, że uśmiechnę pod nosem czasami (np. sytuacja gdzie rozbierająca kupuje wodę 100 zł/100 ml, także wychodzi 1zł/1ml i jak zostaje jej jeszcze 5-10 ml to agituje, że jeszcze ostatnie 5 ml i klika flaszkę, jakby nie mogła już kupić i w razie czego tych 5 zł dorzucić ).A z tym AoD Le Secret to dziewczyny było tak, że Kasia zamknęła wątek bo rzeczywiście nie było wtedy chętnych a ostatnio któraś z wizażanek wygrzebała wątek a inne zaczęły się wpisywać a przy tym wszystkim wyglądało na to, że Kasia ma następny otwarty i zaraz porzucony wątek . A o wspólne wysyłki wystarczyło się zapytać jak annika77, Kasia najprawdopodobniej przemyślała sprawę i się zgodziła. Ja tam jakoś nie miałam problemu ze znalezieniem wątków, ktore mnie interesują i mnie osobiście nie przeszkadzają wątki porzucone .
|
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakis czas temu mialam 'fiola' na punkcie jednego, starego i trudno osiagalnego zapachu, choc wydawalo mi sie, ze nie demonstrowalam tego zbyt wyraznie (nie poszukiwalam w podpisie, ani nic z tych rzeczy )...traf chcial, ze wylapala to jedna z wizazanek, ktora miala ten zapach...i watpliwosci co do jego oryginalnosci (dodam, ze zapach jest uznawany za 'niepodrabialny')....i pewnego dnia odbieram PW, ze Ona ma ten zapach i chetnie mi go wysle, bo nie uzywa i nie ma odwagi wstawic do wymiankowego...zaproponow alam wymiane (kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana, jak mawiala jedna pani ), ale spotkalam sie z kategoryczna odmowa...to samo gdy poprosilam o konto, zeby za wysylke przynajmniej zaplacic....i co? i ten 'aniol' wyslal mi flaszke zupelnie bezinteresownie, zeby mi sprawic przyjemnosc...(troche wstyd sie przyznac, ale mam zamglone oczy przez lzy wzruszenia )... na szczescie moglam sie odwdzieczyc skromna odlewka poszukiwanego przez Owa wizazanke zapachu i jakimis drobiazgami....natomiast sam fakt checi dzielenia sie jest tak optymistyczny i budujacy wiare w ludzi, ze najchetniej to dzielilabym sie tym ze wszystkimi dookola non stop...i tak naprawde do tego sprowadzaja sie wspolne zakupy (w jakims stopniu przynajmniej), ze ktos poswieca swoj czas, czasem i fundusze (inwestycja w zakup), aby podzielic sie tym z nami...bez zysku...jedynym 'zyskiem' organizatorki jest 'prawo' do flakonu i satysfakcja z udanych zakupow.... a co do dyskusji i 'zarzutow' wszelakich, dziwie sie, ze nie zostaly one wpisane w watek wspolnozakupowy (lub PW do organizatorki), tylko pojawiaja sie na ogolnym...bezimienne i troche bez szans na wyjasnienie niepokojacych sytuacji....
|
|
#1403 |
|
gamma Orionis
|
To mi sprezentowałyście lekturę na wieczór
Po kolei.1. Dyskusji usuwać nie zamierzam i nie zamierzałam, nie siać mi tu paniki ;] Wszystko czytam, staram się zapamiętać i odnieść do tego. 2'. Zanim przejdę do najważniejszego - odnośnie organizatorek i zostawiania-sobie-flakonów. Niedawno brałam udział w rozbiórce, w której skosiłam 60/100ml zapachu - a więc zdecydowaną większość i organizatorka nie do końca chciała flaszkę oddać. Wszystko skończyło się bardzo dobrze, flacha cieszy moje serce i nozdrza ;] Po co to piszę - sądzę, że dziewczynom o takie sytuacje chodziło, kiedy mówiły że organizatorce nie zawsze... należy [złe słowo, ale nie mam siły szukać lepszego] się flacha. Wiem, że rozbiórka flaszki to jednak poświęcenie pewnej ilości czasu i uwagi, odpowiedzialność, czasem nerwy. Ale co innego kiedy dziesięć osób chce odlewkę 10ml, co innego kiedy ktoś chce lwią część płynu. Ja osobiście przepsikiwania czterdziestu, pięćdziesięciu czy więcej mililitrów po prostu nie widzę i uporu flaszka-dla-mnie nie zawsze w związku z tym rozumiem. Tyle ode mnie w tym temacie. 2''. Ilość zielenin - jak dla mnie trzy Moderatorki i dwie Organizatorki to granica tłumu. Wiadomo, gdzie bab sześć... A widać głównie tylko mnie, bo tylko ja nie korzystam z opcji niewidoczności. Tak to sobie w każdym razie tłumaczę ;] 2'''. Nie wklejanie zdjęć i dowodów kupna - obawiam się, że tego akurat pilnować nie dam rady... Oko na przebieg rozbiórki powinny mieć przede wszystkim [choćby dla własnego interesu] osoby, które biorą w danej rozbiórce udział - i ufam, że tak jest. Jeżeli są problemy, nieścisłości - wystarczy zwięzłe PW do mnie i przyglądam się sprawie bliżej. Same też możecie się upominać o stosowne zdjęcia/skany. 3. Problem wątpliwych mililitrów, zawyżonych kosztów przesyłek, nieoryginalności, czegokolwiek - piszcie, zgłaszajcie, nie duście w sobie. Po to jest ten wątek, po to są Moderatorki/Oliwki, żeby wyjaśniać nieścisłości, czasem kogoś przystopować albo rozstrzygnąć konfliktową sprawę. Ewentualnie wlepić kartki ;] Dodam, że w sytuacji gdyby skargi na daną organizatorkę się powtarzały, nie zamierzam siedzieć bezczynnie. Taka organizatorka - zgodnie z tym co zostało zawarte w regulaminie dot. organizatorek - może zostać usunięta z listy, a więc zostaną jej odebrane prawa do rozbiórek. Jeżeli jakiś temat pominęłam, proszę mnie delikatnie szturchnąć.
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anniko,pozwol,ze odniose sie do tego,co wyboldowalam i nie traktuj tego osobiscie bo akurat poruszylas kwestie,ktora dla mnie miala i ma znaczenie.Chodzi o ilosc,bo sama rozlewalam Dark Rose i u mnie limitem bylo min.10ml do wziecia.Zrobilam tak glownie ze wzgledow praktycznych konkretny zakup i w miare szybka akcja a ze ograniczenia czasowe wystepuja to wolalam rozwiazac to w taki sposob.Kazdy wybiera opcje dla siebie i uwazam,ze taka dowolnosc powinna istniec aczkolwiek jestem elastyczna i zawsze mozna sie ze mna dogadac![]() Atomizery to oddzielny temat bo faktycznie jest to utrudnieniem kiedy bierzesz max.5ml a musi byc w atomku 10ml-Organizatorka powinna byc przygotowana do rozlania flaszki i reszta mnie nie interesuje. Nie mam atomkow nie rozbieram-proste.
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z innej beczki
![]() ![]() Mam propozycję założenia nowego wątku na perfumach ![]() Tyle,że nie bardzo wiedziałam gdzie z tym iść i przychodzę tutaj.... ![]() Witajcie. Pomyślałam sobie ostatnio,że dobrym pomysłem będzie założenie wątku zbiorczego,w którym to będziemy wpisywać na bieżąco,zebrane przez siebie spostrzeżenia/informacje na temat nowych,używanych i pustych flakonów,których nie da się prześwietlić. Strasznie drażni mnie fakt,że nie mogę ocenić ile mam jeszcze płyny np. w BC,NU i CsP ![]() Pomyślałam,że można będzie,w miarę napływu informacji,edytować pierwszy,później może drugi post wątku i dopisywać,coś na wzór "moja kolekcja perfum" kolejno zebrane informacje. Tytuł może coś na wzór "Nieprzeźroczyste flakony waga,a pojemność.Wątek zbiorczy!!!!" Może zacznę - Pełny 100ml flakon Comptoir Sud Pacifique waży 117g (dziękuję studentkaAM za dane używany -50 ml -> 73 g ale ile waży pusty to nie wiem ![]() Zostaje jeszcze do ustalenia pojemność flakonu 50ml. Czyli mamy: Comptoir Sud Pacifique 100ml waga:nowy 117g pusty: brak danych Comptoir Sud Pacifique 50ml brak danych Donna Karan Black Cashmere 100ml brak danych Donna Karan Black Cashmere 50ml brak danych Donna Karan Black Cashmere 30ml brak danych Yves Saint Laurent NU edp 100ml brak danych Yves Saint Laurent NU edp 50ml brak danych Yves Saint Laurent NU edp 30ml brak danych To są pierwsze typy
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny pomysł Też kiedys o tym myślałam,a tak w ogóle byłam przekonana, że nigdy nie dowiem się ile mi zostało w kadzidłach CdG, wystarczylo prześwietlić flakon jakąś mocniejszą żarówką i juz wiem
|
|
|
|
|
#1407 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry pomysł, można dopisać do tego Kenzo Amour
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi tylko o te flakony,których prześwietlić się nie da ![]() Jak BC właśnie i te,które mają metalowe flakony
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczegolnie do flaszek typu 888 CdG (zlota flacha, ktorej nie da sie przeswietlic)...
|
|
#1410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pomysł Figarro uważam za świetny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

, ale kurde to my musimy zwracać uwagę na rzeczy które nam się nie podobają i interweniować - u Modek lub w takim właśnie wątku, a nie czekać aż ktoś inny rozwiąże problem lub Moderator coś zauważy. Moderator też nie robot, nie siedzi na Wizażu non stop i nie wyłapie wszystkiego. 

, po prostu sądzę, że może być więcej głosów na ten temat). Ja miałam dobre intencje, podzieliłam się moimi wrażeniami. Faktycznie, żałuję, że cokolwiek napisałam. Bynajmniej nie mam zamiaru się wycofywać z moich opinii, moze komuś by się przydały, może usprawniły działanie podforum, ale nie mam zamiaru zbierać za nie swoje winy. Coby uciąć temat, proszę Moderatorki o usunięcie moich postów. Jakoś straciłam chyba trochę ochotę na zakupy w najbliższym czasie...

) ostatnio wygrzebałam z niej 11 szt. To tak na koniec

Na przesyłce nie podciąga, na mililitrach nie oszukuje i na allegro nie zawyża ceny...Nie wspomnę o gratisach, próbkach dodawanych czasami (sporadycznie) przez perfumerie czy wysyłających). To już w gestii rozbierającej, jeśli zapach chce potestować z własnej butli, ok. W końcu ja przez to też mogę testować na kilku ml, a nie tylko na papierku...
Czasem nawet daję tej złości upust. Bo na litość boską jeśli rozbiórki dzieli 3-5 dni to nie widzę powodu, dla którego każdy atomek miałby iść osobno! No jaki? Że niby to chaos wprowadza? Bzdura. Jeśli w jednym zapachu jest około 5 partycypujących, to jaki problem z ogarnięciem? Ja odebrałam to nawet czasem jako celowe działanie. Nie i koniec. Nie łączę i już. Ja dyktuję warunki. I listonosz będzie mi nosił co 3 dni osobną paczkę z jednym atomkiem. Zapłacę kilka razy po 7 złotych, wpłata mnie będzie kosztować znacznie więcej bo za każdą muszę wybulić po 5 zł prowizji. Jeśli więc mogę brać razem, nawet jeśli muszę poczekać, zapłacić jedną wpłatą i zapłacić raz za przesyłkę, to to jest lepsze rozwiązanie. Sądzę, że dla organizującej też, bo raz kopertę adresuje, raz na pocztę gania. Więc z mojej strony apel, by rozbiórki łączyć, jesli ktoś by chciał
w wątku z Lucky (bodajże) nie wkleiłam zdjęcia flachonów... i chyba jeszcze wątek mambowy zaniedbałam 

)... na szczescie moglam sie odwdzieczyc skromna odlewka poszukiwanego przez Owa wizazanke zapachu i jakimis drobiazgami....natomiast sam fakt checi dzielenia sie jest tak optymistyczny i budujacy wiare w ludzi, ze najchetniej to dzielilabym sie tym ze wszystkimi dookola non stop...
Po kolei.