| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-10-27, 19:39 | #1651 | |
| Zona najukochanszego Meza Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: Matlock Island 
				 | 

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Cytat: 
  Fakt pozostaje faktem, ze to ktos z Wizazu.  kropka 
				__________________ I  LOVE  MY  Husband!!! | |
|     | 
|  2010-10-27, 20:27 | #1652 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Co najwyżej ta osoba nie weźmie odlewki od organizatorki, z która już miałA do czynienia, ale tez moŻe to obejśc np. poda adres koleżanki czy innej sooby. Nie bardzo rozumiem ajk można jej to uniemożliwić. Cytat: 
  , takie fałszywe teksty typu, jak to się jej podoba ten zapach nie są w porządku, jak potem robi takie coś, mogła już sobie  to darować i zgadzam się, że przez jej zachowanie inna osoba nie miała szansy przetestowania. Mam już tyle wskazówek, że zaraz sobie sprawdzę i będę wiedziała kto to. 
				__________________ Moje filmiki perfumowe https://www.youtube.com/watch?v=u58T0dvpxcs | |||
|     | 
|  2010-10-27, 21:19 | #1653 | |
| exmod na urlopie:) Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

Cytat: 
  tzn. mogą osoby o statusie organizatorek wizażowych (tzw. groszki z modowego i  kosmetycznego) i oczywiście moderatorki. Można sprawdzić czy dane konto ma jakieś "klony" i tak, jak to funkcjonuje na modowym, one również automatyczne wpisywane są na czarną listę. Więc jeśli jakaś uczestniczka budzi wątpliwości można by było poprosić o sprawdzenie kogoś uprawnionego  A w sprawie handlowania odlewkami napiszę tylko, że moim zdaniem to bardzo nie w porządku w stosunku do organizatorek, które wkładają w to sporo wysiłku, żebyśmy miały swoje ukochane perfumki za niższą cenę i w ilości, którą jest w stanie udźwignąć portfel  ale ja tu zupełnie początkująca jestem, więc tylko tyle póki co na ten temat   | |
|     | 
|  2010-10-27, 23:27 | #1654 | 
| gamma Orionis Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Zduplikowane konta czy dane osobowe to w zasadzie nie jest problem, sprawdzić zawsze można. Co do wątku, gdzie zgłaszane są problematyczne osoby, mamy już: Problemy wspólnozakupowe z organizatorką/uczestnikiem Gdzie była m.in. poruszona sprawa z Lovelaną. Niestety nie odniosę się do pojedynczych wypowiedzi, nie mam siły na to; ale cieszę się że tak ładnie dyskutujecie ;] Z tego co widzę, klarują się dwa rozwiązania: Goldlight wpisuje się w w/w wątku, z nickami i linkami opisuje problem - reszta [czyli dopuszczenie do rozbiórki bądź odmowa] będzie w rękach organizatorek bądź definitywny zakaz brania udziału w rozbiórkach. Więc... zgubiłam wątek. Chyba na razie tyle ode mnie. 
				__________________ Then, methought, the air grew denser, perfumed from an unseen censer  Swung by Seraphim whose foot-falls tinkled on the tufted floor... avatar: Edward Okuń "Noc" | 
|     | 
|  2010-10-27, 23:36 | #1655 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Ja jeszcze tylko słowo... Nie jestem pewna czy można podejść do tematu tak lajtowo (ani ziębi ani grzeje itd) Skoro już jest tak że handluje się odlewkami w kosmicznych cenach to kto wie czy za miesiąc nie okaże się że sprzedawane na allegro odlewki od nas nie są na przykład chrzczone,no bo skoro ktoś nie ma skrupułów aby robić biznes odlewkowy to nie bezie miał problemu z rozcieńczaniem ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)  
|  2010-10-27, 23:39 | #1656 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Nie będzie się rozwarstwiać czy coś... hm, chociaż jak się doda alkohol to pewnie nie, ale znowu będzie alkoholem waliło i powinno dać się rozpoznać, że to chrzczona odlewka   
				__________________ | |
|     | 
|  2010-10-27, 23:44 | #1657 | |||
				 | 

Cytat: 
  tak trochę offtopowo : mnie pewna pani napisała że jakby chciała mnie oszukać to nalała by alkoholu do perfum albo by "wstrzykneła strzykawką" a ona tylko przysłała mi mniej więc jak moge posądzać ją o oszukaństwo ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)    
|  2010-10-27, 23:52 | #1658 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Masz rację, nie każdy rozpozna albo pójdzie plota. A co do tej Pani to  To ja jeszcze pozwolę sobie zapytać, co się robi, jeżeli do zakupionych na wspólne zakupy perfum dołożony jest gratis jak miniaturka czy balsam... pytam, bo po zamieszaniu jakie wywołał brelok który dostałam w prezencie do Perełek pogłupiałam  Strasznie mi było głupio, zwłaszcza, że co poniektórzy próbowali mi wmówić, że zakupiłam perfumy dla breloku  Mam nadzieję, że to odpowiednie miejsce na to pytanie. Wolę się dowiedzieć, jak są takie sprawy rozwiązywane żeby więcej gafy nie strzelić... czy po prostu unikamy kupowania czegoś z gratisem  Może nie brałam udziału w wielu wspólnych zakupach, ale wielu się przyglądałam i nigdy nie widziałam aby był wspominany jakiś gratis i co z tym fantem robić  także proszę o pomoc i wyjaśnienie  Ja byłam pewna, że o czymś takim po prostu się nie mówi bo nie ma potrzeby... ale wychodzi na to, że byłam w błędzie   
				__________________ Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-10-27 o 23:53 | |
|     | 
|  2010-10-28, 00:00 | #1659 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-06 Lokalizacja: RzeszUFF 
				 | 

Wydaje mi się, Kolciu, aby po prostu nie kupować w cenie znacznie odbiegającej w górę od rynkowej  Ideą wspólnych zakupów jest (chyba) dostępnośc perfum we w miarę dobrej cenie, i chyba z tej zawyżonej (a cena Twoich Pereł była naprawdę masakryczna, nawet ten zestaw z brelokiem ja bez problemu znalazłam w necie za 245 zł czyli o dobre 100 zł taniej) ceny, a nie z obecności samego breloczka, wzięły się posądzenia. Szczerze mówiąc, ja sama trafiłam na Twój wątek tylko i wyłącznie dlatego (rzadko chodzę po tym podforum), że u góry wyświetlił mi się post "Perles de Lalique 3 coś tam coś tam za ml i zrobiłam takie oczy O_o to musi być ciekawe, co jest grane  2 + 2 nie zawsze daje 4 i pewnie zawinił brak doświadczenia, ale kombinacja niewiarygodnie wysokiej ceny + obecność potencjalnej motywacji (brelok) do zakupu w tak wysokiej kwocie, mogła prowadzić co niektóre osoby do wniosków conajmniej dwuznacznych, a niekoniecznie przecież słusznych. A jeśli, jak sama piszesz, nie jesteś pewna co do ceny czy oryginalności wody, to jest tu masa doświadczonych osób, które są skłonne pomóc, odpowiednie wątki Tak ja bym to rozwiązała, gdybym wspólnozakupowała  Gratis chyba nie stanowi problemu, i zostaje u organizatorki (?), o ile gratis nie ma wpływu na cenę całości  Tak ja to rozumiem? Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2010-10-28 o 00:10 | 
|     | 
|  2010-10-28, 00:04 | #1660 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ Moje filmiki perfumowe https://www.youtube.com/watch?v=u58T0dvpxcs | |
|     | 
|  2010-10-28, 00:08 | #1661 | |||
| Zakorzenienie | 

Dzięki Aniu, wracam do tego tematu, bo miałam wrażenie, że nie wszystko zostało wyjaśnione a nie chcę żeby ktokolwiek myślał, że naciągam czy oszukuję   Kupiłam ten zapach pod impulsem... i to był błąd, bo trzeba było sprawdzić ceny w innych miejscach, ale ja po prostu się w nim zakochałam i kupiłam, bez zastanowienia...  Dopiero kilka dni po zakupie dziewczyny na SB mnie uświadomiły, że można było znacznie taniej. Pereł nie znałam i nie wiem czemu, ale zdawało mi się, że to straszny rarytas... i myślałam, że super okazję upolowałam, a tu wyszła z tego taka gafa  No a wracając do pytania, czy jeżeli jest jakiś gratis, to jakoś odliczamy go od wartości perfum, obniżamy cenę za ml czy coś ? Cytat: 
  Cytat: 
  Czyli faktycznie mocno 'zaszalałam' Cytat: 
  Dziękuję Aniu za wszystko   
				__________________ Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-10-28 o 00:14 | |||
|     | 
|  2010-10-28, 00:12 | #1662 | 
				 | 

Mnie się wydaje (dopisałam powyżej), że, o ile nie ma powodów do posądzeń, że gratis wpłynął na cenę całości (jak wiadomo, gratisy często wcale nie są darmowe   ) to powinien zostać u organizatorki. Ale niech wypowie się ktoś z większym dośw na wspólnych. Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2010-10-28 o 00:13 | 
|     | 
|  2010-10-28, 06:54 | #1663 | |
| never say no to panda | 

no, to teraz ja: przede wszystkim sprzedawanie odlewek po zawyżonych cenach przez halcię - ja jestemm zdecydowanie na nie  co innego, jeśli odlewkę się odsprzedaje (nawet po cenie ciut wyższej, niż sam mililitraż by na to wskazwał - uwzględniając koszty atomka i przesyłki), żeby kasiora się zwróciła i było jakieś grosiwo na inną flachę / odlewkę, a co innego z pełną premedytacją zakupować ogromne odlewy, bezczelnie wpisywać "zapach cudny, dziękuję  ", a następnie wystawiać to to na all po chorych cenach nie mam nic do tego, że ktoś w perfumach widzi dobą opcję dorobienia się - kupi flachon i potem sam rozlewa (byle nie do naszych atomków  ) i wystawia na all po absurdalnej cenie - jego brocha, ale nie życzę sobie, żeby z mojego rozpsikiwania (i bolącego palca  ) ktoś dorabiał sobie do pensji druga sprawa - odnośnie tych nieszczęsnych Nereid - za bardzo mi się to nie podoba, ale w sumie nic mi do tego - jedynie, co mnie wkurza straszliwie, to podcieranie sobie gęby "wyprzedażą" własnej kolekcji  to jest zwyczajnie bezczelne i chamskie jeszcze tylko brakuje tekstu "jestem wizażanką"... trzecia sprawa - lowelany - irytuje mnie dokładnie tak samo, jak halcia  już raz odmówiłam jej uczestnictwa we wspólnych zakupach ze mną i nie zamierzam zmieniać zdania w moich rozbiórkach i halcia, i lowelana na pewno udziału nie wezmą - niech sobie szukają innego naiwniaka, który da im zarobić Cytat: 
 ideą wspólnych zakupów jest wyszukanie jak najtańszej opcji zakupu flachy (co niekiedy jest na tyle absurdalne, że dla oszczędności 20-30zł zamawiamy butle z drugiego końca świata), więc akurat "impulsem" nie można tego tłumaczyć jeszcze gdyby przebitka cenowa była kilkanaście - dzieścia złotych, ale w stosunku do 159zł np. na dolce.pl za setkę, Twoje 398zł jest kwotą absurdalną, chyba sama przyznasz? na przyszłość - sprawdzaj, czy flachonika nie da się nabyć znacznie taniej imho w dobrym guście byłoby po pierwsze - z góry poinformować współzakupujące, że jest jakiś gratis do butli (nie, nie z zamiarem dzielenia go na poszczególne cyrkonie, żeby każdemu "coś" się dostało, ale żeby być szczerym ze wspólnozakupowiczkami), a dwa - obniżyć cenę samej flachy (ja rozbierałam kiedyś sety Innocenta - 75ml wody + balsam + mleczko - starałam się podzielić cenę tak, żeby wszyscy byli hepi - Innocent wyszedł taniuchno za mililitr, a i balsam / mleczko były w przyjaznej cenie - najlepszy dowód, że rozeszły się w liczbie sztuk 3 albo 4  ) 
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] | |
|     | 
|  2010-10-28, 07:06 | #1664 | 
				 | 

A może byłoby dobrym pomysłem dodanie punktu w regulaminie wspólnych, zakazującego kupna z myślą o handlu i po zawyżonej cenie? Bo tak to wicie  rozuminie, jedni to uważają za no problem, drudzy za not cool, a sprzedający w zasadzie żadnego punktu regulaminu nie łamie.... Skoro niektórym ta sprawa ewidentnie podnosi ciśnienie, to może warto byłoby ją uregulować przepisami   | 
|     | 
|  2010-10-28, 07:32 | #1665 | |
| 🦄 Zarejestrowany: 2004-08 
				 | 

Cytat: 
 Uważam, że jeżeli ktoś organizuje zakupy to do niego należy wybór miejsca zakupu, w tym cena po której chce kupić. Jak ta cena wydaje mi się za wysoka to po prostu nie przystępuję do zakupów i tyle. 
				__________________ Ban na zakupy kosmetyczne! 12.03.2023 r.- 12.06.2023 r. Edytowane przez Marigold19 Czas edycji: 2010-10-28 o 07:33 | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-10-28, 07:43 | #1666 | |

Cytat: 
  i nie, Organizatorka nie ma obowiązku przelecieć pół miasta czy spędzić kilku godzin na necie, żeby sprawdzić, czy nie da się gdzieś o te 10-20zł taniej zakupić flachy, ale - wybacz - przy przebitce cenowej prawie 240zł (jak w przypadku kolciowych Perełek), wypadałoby chociaż zerknąć na ceneo ne? 
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-10-28 o 07:44 | |
|     | 
|  2010-10-28, 07:43 | #1667 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Cytat: 
  A przy okazji - na Bao setka Pereł kosztuje 129,90   Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2010-10-28 o 08:23 | |
|     | 
|  2010-10-28, 08:06 | #1668 | |
| 🦄 Zarejestrowany: 2004-08 
				 | 

Cytat: 
 Nie widziałam wątku Kolci, bo mam przesyt odlewkowo-flakonowy i pauzuję, ale zdarzyło mi się, że weszłam na wątek i sugerowałam, że w danym miejscu jest taniej. Wypowiadam się całkiem bez krytyki, ale uważam, że tego rodzaju dowolność powinna być dozwolona. Jak idę do perfumerii i zapach, na który mam ochotę jest za drogi to nie kupuję. Zawsze przecież można zwrócić uwagę Organizatorce, że wybrany przez nią zapach jest o 240 zł tańszy, gdzie indziej. 
				__________________ Ban na zakupy kosmetyczne! 12.03.2023 r.- 12.06.2023 r. | |
|     | 
|  2010-10-28, 08:48 | #1669 | 

Marigold - napisałam "jeszcze gdyby przebitka cenowa była kilkanaście - dzieścia złotych", więc naturalne, że dopuszczalne są drobne wahania cenowe   ale w granicach rozsądku uwagi zwrócić się nie dało, bo flachon był zakupiony wcześniej, przed ogłoszeniem wspólnych zakupów o, Daff podała cenę 130zł, co daje poniżej 1/3 ceny kolciowej 
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] | 
|     | 
|  2010-10-28, 08:55 | #1670 | ||
				 | 

A może by tak uzupełnić pierwszy post "problemy wspólnozakupowe...." o wymienione tutaj osoby tak dla jasności,skoro nie mamy czarnej listy    
|  2010-10-28, 11:17 | #1671 | ||
				 | 

Cytat: 
 Według mnie też powinien być taki punkt w regulaminie, choć w sumie i bez tego punktu jasne jest to, że wspólne zakupy, to nie zarobek. Ale może jeśli będzie taki punkt, to czarno na białym będzie, że ktoś łamie regulamin. Zmieniam zdanie, bo po pierwsze faktycznie jest to nie w porządku i w stosunku do organizatorek, które tracą czas, energię na robienie odlewek, pocztę ... , nie robią tego dla zarobku,a przyjdzie sobie jedna osoba na gotowe "sprzątnie sprzed nosa" innej osobie odlewkę i robi to tylko dla zysku, gdyby faktycznie był to nietrafiony zakup, to próbowała by się tylko pozbyć tej odlewki, żeby wyjść na zero, a nie z zarobkiem. Co innego gdyby sama kupiła jakiś flakon i sprzedawała na all odlewki, nie żerowałaby na pracy innej osoby i nikomu w ten sposób nie uniemożliwiłaby przetestowania jakiegoś zapachu, ale odlewki wystawiane na all ma ze wspólnych zakupów. Cytat: 
 Tzn. rozumiem, że ktoś weźmie trochę droższą ofertę, bo np. tak gdzie jest taniej kiedyś się zawiódł (np. dostał dobry produkt, ale zwietrzały albo coś innego). Ja np. jak znajdę gdzieś taniej, to od razu komuś piszę. Co innego jak już ktoś kupił, trudno kupił, nie zmieni tego i uważam, że ma prawo zrobić rozbiórkę, każdy widzi cenę, może sobie porównać ceny tego produktu na all itd. i sam zadecydować czy chce uczestniczyć w rozbiórce. 
				__________________ Moje filmiki perfumowe https://www.youtube.com/watch?v=u58T0dvpxcs Edytowane przez pozzzziomka Czas edycji: 2010-10-28 o 11:20 Powód: literówki | ||
|     | 
|  2010-10-28, 11:52 | #1672 | 
| perfumowy zawrót głowy Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Dziewczyny ja rozumiem oburzenie ale moim zdaniem niewiele się poradzi, można jedynie wyłączyć taką osobę z uczestniczenia w rozbiórce ale za chwilę ktoś może zmienić nick i nic to nie da... Nie bardzo widzę możliwość zapobiegania uczestniczenia w rozbiórce dla handlu. A skąd wiecie ile osób stąd handluje odlewkami na allegro? Jaka marża Sprzedającego jest ok a a jaka jest już nie ok? Jeśli nicki się różnią to ciężko to wyłapać, poza tym ktoś może sprzedawać te odlewki np. po znajomych po cenach wielokrotnie wyższych niż w/w osoba na all. Nie sposób monitorować all, straganik i inne takie... Nie dajmy się zwariować, jak cena jest wysoka to chętnych raczej nie będzie. Miałam takie sytuacje chyba z 3 razy na all, sprzedałam perfumy - (wizażance) przychodzi paczka do niej a za chwilę ona wystawia te same perfumy ze sporym ubytkiem za wyższą cenę i sprzedaje je. Powinnam się zbulwersować?   
				__________________ Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice   | 
|     | 
|  2010-10-28, 12:08 | #1673 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: B-awaria ;) 
				 | 

Cytat: 
  Wlasnie to mniej wiecej mialam na mysli. Organizujac wspolne zakupy - robie to dla przyjemnosci  Nie z checi zysku, nie poswiecajac sie dla innych - po prostu, bo to lubie, bo chce cos miec, a mniejsza ilosc mnie zadowala, bo mam okazje kupic cos malo dostepnego/popularnego i podzielic sie z innymi. I na serio nie zalezy mi na hymnach dziekczynnych, czy innym sposobie wynagrodzenia. Gdybym nie miala czasu/checi, na pewno nie poswiecalabym sie na sile! Dlatego tez nie rusza mnie sposob wykorzystywania odlewek z moich "wspolnych". Jesli zapachy sie spodobaja - to fajnie, jesli nie - niech ida dalej w swiat i ciesza kogos innego. A czy ktos sie na tym pare (lub wiecej) zlotych dorobi - to juz nie moja sprawa. Nie chcialabym, aby ktos zagladal mi do kieszeni, wiec nie zamierzam robic tego w stosunku do innych.  Jeszcze jedno slowo w sprawie gratisow do zapachu. Przy ostatnim moim zamowieniu z YR, do jednej wody bylo mydelko gratis - faktycznie gratis, bo woda bez mydelka kosztowala dokladnie tyle samo. Sprawe rozwiazalysmy w taki sposob - ze mydelko powedruje do osoby bioracej najwiecej mililitrow. To moze byc delikatna podpowiedz   | |
|     | 
|  2010-10-28, 12:15 | #1674 | |
				 | 

Cytat: 
  Chciałam jeszcze powiedzieć, że wspólne zakupy ok, przyjemność ale zawsze też jakiś stres dla obu stron, czy odlewka dojdzie, czy nic nie wyleci itp. Ale i tak nie zamierzam wnikać w to, co się dzieje potem z odlewkami z moich zakupów, nie mam do tego prawa, te osoby za to zapłaciły uzgodnioną cenę przecież. 
				__________________ Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice   | |
|     | 
|  2010-10-28, 12:22 | #1675 | |
| Zakorzenienie | 

Cbr, niestety nie miałam wtedy takiej możliwości, byłam na wyjeździe w Opolu i prosto z tego sklepu jechałam do domu do Piaseczna, więc nie za bardzo było jak sprawdzić   Rozumiem, że wszystkim zależy aby było jak najtaniej, mi też... ale w granicach rozsądku   Na przyszłość postaram się nie kupować bez uprzedniego sprawdzenia, jednak jak znam siebie, to na pewno nie będzie to zawsze najtańsza możliwa opcje -przyznaję bez bicia, co nie znaczy, że będę kupować najdroższą z możliwych  Po prostu wolę kupić w sprawdzonym miejscu i nie szaleć dla zaoszczędzenia kilku zł (nie mówię tu o Perełkach). Mam nadzieję, że takie postępowanie nie skreśla mnie jako organizatorki   Wiem że jestem tu nowa i chcę się do Was dostosować, ale uważam, że organizatorka powinna mieć wolną rękę jeżeli chodzi o wybór miejsca zakupu i ceny za jaką zakupi, a to już osoby chcące zakupić odlewki decydują, czy im ta cena odpowiada czy wolą poczekać na lepszą ofertę   ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat: 
  Ale to najczęściej oznacza tyle, że mydełko/gratis zostaje i tak w łapkach organizatorki   
				__________________ Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-10-28 o 12:27 | |
|     | 
|  2010-10-28, 12:23 | #1676 | 
				 | 

Właśnie Kolciu, jednak widać cena nie była taka straszna, bo znalazły się chętne... choć ja bym pewnie nie kupiła  ale ja jestem wstrętna i ostatnio targowałam się troszkę ze sprzedającym na all, tylko po to, żeby było taniej 20gr na ml   
				__________________ Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice   | 
|     | 
|  2010-10-28, 12:26 | #1677 | 
| skacze bryka i wiruje ... Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: 3miasto 
				 | 

Oczywiście, że nie powinniśmy się dać zwariować, ale to nie znaczy, że nie należy takiego zachowania piętnować. Jest ono po prostu nie fair i ja chciałabym mieć możliwość odmówienia osobie, która przystępuje do mojej rozbiórki tylko i wyłącznie w celach zarobkowych.  Ściganie takich osób nie ma sensu, ale piętnowanie zachowania już tak. I nie pomijajmy faktu, ze sprzedaż z zyskiem bez odprowadzenia później stosownych podatków jest chyba nie do końca zgodna z prawem. 
				__________________ Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-10-28, 12:27 | #1678 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: B-awaria ;) 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-10-28, 12:31 | #1679 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Wychodzi na to, że ja to jestem strasznie rozrzutna... bo nigdy się nie targuję i nieraz kupuję pod wpływem chwilowego impulsu czy bo mi się chce coś kupić  A, no to wiele zmienia   
				__________________ | |
|     | 
|  2010-10-28, 13:07 | #1680 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.