|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
|
|
|
|
#1682 | |
|
🦄
|
Cytat:
W zasadzie Poziomka napisała ładnie, to co ja chciałam powiedzieć. I jeszcze raz podkreślę mimo, że jest to dla mnie oczywiste najkorzystniej jest owszem kupić jak najtaniej, i dla Organizatorki, i dla Uczestniczek wspólnych zakupów, ale nie uważam tego za mus każdego zakupu. To tak jakbym Wspólnozakupujące nie miały rozumu i jak cielęta brały, co dają.
Ban na zakupy kosmetyczne! 12.03.2023 r.- 12.06.2023 r. Edytowane przez Marigold19 Czas edycji: 2010-10-28 o 15:07 |
|
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi cena pasowała to brałam, jak było za drogo to nie brałam i czekałam na pełniejszy portfel ![]() I nie ma problemu, mogę umieszczać w moich wątkach adnotację, że da się kupić taniej, ale ja wybrałam to a nie inne źródło bo mi było wygodniej, bo jestem go pewna, bo wiem, że wszystko będzie ok itd.
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-10-28 o 15:42 |
|
|
|
|
#1685 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do zakupu odlewek i sprzedaży po wyższej cenie. Jeśli dotyczyło by to mnie i ktoś by nagminnie to robił po prostu nie dopuszczałabym do moich rozbiórek..niestety. Jeszcze pal licho zwykłe organizatorki, które rozbierają dla siebie i zależy im aby były te współkupujące aby zapach się rozebrał, ale co z akcjami cbr kiedy po prostu wizażanka wkłada w to ogromny trud a ktoś jeszcze na tym perfidnie żeruje. Jestem za tym aby zgłaszać osoby które nagminnie to robią w stosownym wątku, a już my organizujące zdecydujemy czy chcemy dać się wykorzystać czy nie
Edytowane przez 201606201234 Czas edycji: 2010-10-28 o 15:59 |
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja też patrzę na moją wygodę... mam nadzieję, że nikogo to nie razi. Jeżeli mam do wyboru tańsze perfumy lub powiedzmy 50 zł droższe, to wolę mieć 100% pewności że wszystko jest ok, wolę sama sobie odebrać perfumy - dla mnie tak jest wygodniej, i wybiorę tą droższą opcję i dam te 50 zł więcej
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Kolciag ale jeśli nie jestes pewna oryginalności tych z tańszego źródła, to przecież mamy świetnie funkcjonujący wątek weryfikacyjny
No ale mniejsza o to Mam nadzieję, ze Cie nie uraziłam swoimi postami. I już się nie wtrącam ps. nie narzucam nikomu niczego, widać nie do końca zrozumiałam ideę forum zakupowego
|
|
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I może to ja źle rozumiem ideę WZ A co do wątku weryfikacyjnego to sama w nim się udzielam, ale czasami ciężko jest rozróżnić i choć dziewczyny piszą że oryginał to ja mam wątpliwości. Z resztą nawet nasi sprawdzeni sprzedawcy potrafią robić numery wysyłając podróby raz na jakiś czas Już niejednokrotnie na All kupowałam perfumy ale tylko jak byłam na 1000% pewna, a jak mam chociaż cień wątpliwości to wolę nie ryzykować i się nie bawić w zwroty i problemy i zapłacić więcej
|
|
#1690 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1691 |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
Ale teraz juz chyba te aukcje w normalnych cenach są
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Belle d'Opium i Pink Sugar Sensual ode mnie domyślam się ale powiedzmy, że tym razem zapach nie przypasował i cena nie za bardzo wygórowana
. Także halcia chyba coś zrozumiała . Gdyby tak było od początku to by nie było sprawy.
|
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale skoro tak dyskutujemy i dyskutujemy, to nie możemy do tablicy wywołać Halci211? Swoją drogą, to chyba więcej zapłaci za wystawianie tych aukcji cały czas, których nikt nie chce kupić, niż dorobi się na swoim interesiku ![]() Powinna być jakaś lista takich osób, bo tak jak dziewczyny mówiły, to nie fair, że ktoś się napsika, straci czas, a druga osoba szuka w tym marnego zarobku ![]() Aż się zagotowałam!
|
|
#1695 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Szczerze mówiąc dla mnie cała ta wypowiedź jest bardzo grubymi nicmi szyta, ale ok może ktoś uwierzy . Dobre chociaż tyle, ze z First Love zrezygnowała (czyżby pod wpływem tego wątku? ) i tym samym dała szansę innym na poznanie zapachu. Bajeczki o nietrafionych zapachach hmmm.... Jeśli kupię 10 ml perfum, których nie znam, to logiczne że będę je testowac. po to kupiłam. Nie wiem jak Wy, ale ja daję zapachowi conajmniej 3-4 szanse, zanim z niego zrezygnuję. Więc jak to jest, że Halcia kupiła np. 10 ml Aquoliny i dokładnie to 10 ml wystawiła na sprzedaż??? Halciu, albo odlewka była kupiona tylko i wyłącznie na handel bez otwierania, albo też zwyczajnie oszukujesz w mililitrach, bo jeśli zapach testowałaś ( a tak twierdzisz), to logiczne, że conajmniej 1-2 ml z niego ubyło Grrr wredna jestem
|
|
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Oneo2008 ale czasem jeden psik (ok 0,1ml) wystarcza żeby się zrazić do zapachu. choć ja wszystko w ciemno kupuje to może taką urazę mam do tylko 2 zapachów i do nich na pewno nigdy nie wrócę...
nikogo tu nie bronię, chciałam tylko nadmienić, że wystarczy 0,1 - 0,3 żeby zapach przetestować
|
|
|
|
#1697 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem, może jestem czepialska i złośliwa pisząc w ten sposób, ale nie podoba mi się to i już |
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z cytowaną wypowiedzią zgadzam się w 100%, chociaż zapachów które mnie odrzuciły było więcej. Po jednym dostałąm tak silnego bólu głowy , że zwymiotowałam. Jak dziewczyny pisały że od zapachu może rozboleć głowa to szczerze mówiac nie wierzyłam dopóki sama się nie przekonałam na własnej skórze. Piszę tu o Aniołku - zapachu przepięknym tyle że nie dla mnie. A Innocenta używam i nic się nie dzieje. Tak często obserwujecie moje aukcje że chyba nie trudno zauważyć , że odlewki oprócz chyba dwóch były używane .Łatwo jest osądzać i mieszać z błotem , chociaż przyznaję że częściowo na te baty zasłużyłam. ale jak nie trudno zauważyć nie kupowałąm wszystkich zapachów w ilościach hurtowych chociaż nie było limitu. Jak również co chyba umknęło Waszej uwadze nie odsprzedawałam wszystkich kupionych perfum. Część mi się podoba i kupię sobie duże butle W wątku wspólnozakupowym możecie przeczytać jak pod pretekstem że to na handel Agnieszka32 skorzystała z okazji. |
|
|
|
|
#1699 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co Halciu, niezależnie od tego w jakim celu kupowałaś Jasmin-Lilas, ja po prostu nie mam ochoty z Tobą współzakupować niczego.
Mam prawo nie chcieć przepsikiwać niczego dla Ciebie, jak ktoś będzie chciał to robić jego sprawa. Ja nie chcę
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
Masz do tego prawo, to wolny kraj tylko mnie wnerwia że mnie posądzacie o wszystko co złe a same jak te kryształy górskie jesteście czyste i macie jak najlepsze intencje. Uważam że aby kogokolwiek osądzać trzeba najpierw samemu być w porządku
|
|
|
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mi czasami wystarczy jeden psik, żeby móc od razu ocenić, że zapach mi nie odpowiada i nie muszę mu dawać drugiej szansy. Czasami jest tak, że co do zapachu mam mieszane uczucia, zatem robię więcej niż jedno podejście.[1=ecf0e89864d25a1add5852c cf3a4943c8e1d7d07_5fb4641 40871a;22975566]Może i masz rację, byc może tylko tylko ze mnie taki "psikacz". Jeśli testuję perfumy z próbki, tez jakoś mało tego idzie, ale odlewki mają atomizerki i tu juz się tak raczej nie da 0,1 ml.... Nie wiem, może jestem czepialska i złośliwa pisząc w ten sposób, ale nie podoba mi się to i już Wydaje mi się, że właśnie 1 psik to mniej więcej 0,1 ml ![]() Cytat:
Ja jestem zmuszona zrobić to samo z I love love z taką różnicą, że nie muszę bawić się w zwroty, bo akurat płatność miała być przy odbiorze. I według mnie nie jest problemem, że ktoś chce się pozbyć niechcianej odlewki i wystawia na all - tylko to, że robi się przebitki, a to oznacza, że jest to próba żerowania na pracy innej wizażanki (próba dorobienia sie na tej pracy), ja widzę do tej pory owa słynna odlwka jest po zawyżonej cenie. Druga sprawa, że przez takie zachowania ktoś inny nie ma szansy na odlewkę.
|
|
|
#1702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na All i gazetowym były sprzedawane różne odlewki , niekoniecznie moje dlatego napisałam że w wolnej chwili z czystej ciekawości popatrzę w jakich cenach były wystawiane, czy faktycznie aby wyjśc na zero. Z ceną Aniołka mi odbiło, to fakt niezaprzeczalny Edytowane przez halcia211 Czas edycji: 2010-10-31 o 15:44 |
|
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a szczególnie Bellatrix, mam do Was pytanie, czy mogę założyć wątek - a skany paragonów dołączyć dopiero za tydzień ?
W Marrinaud jest wielka promocja na wybrane produkty i w Warszawie nie udało mi się zakupić perfum, ale mama w Opolu mi kupiła Elixyry Poisonów 50 ml po 120 zł Mama dopiero za tydzień przyjeżdża, ale chętnych chciałabym już zbierać Dziękuję za odp.
|
#1706 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;22982624]in my opinion możesz
Potwierdzam - pewnie, ze możesz ![]() Po prostu teraz zaczniesz zbierać chętnych, a jak Twoja mama przywiezie Ci flakoniki zamieścisz zdjęcia i paragon.
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;22982624]in my opinion możesz
Cytat:
To jutro zakładam wątek
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Czy w promocji był Hypnotic Poison Elixir?
Bo ostatnio wzięłam od Wankiw 5 ml, zakochałam się na zabój i z pena wyziera denko. ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Czuję zazdrość, zazdrość czuję.
|
|
|
|
#1710 | |
|
gamma Orionis
|
Cytat:
Na przyszłość... wolałabym żeby takie pytania były kierowane od razu do moderatorek/oliwek.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

Jak mi cena pasowała to brałam, jak było za drogo to nie brałam i czekałam na pełniejszy portfel 

Już niejednokrotnie na All kupowałam perfumy ale tylko jak byłam na 1000% pewna, a jak mam chociaż cień wątpliwości to wolę nie ryzykować i się nie bawić w zwroty i problemy i zapłacić więcej 

Bo ostatnio wzięłam od Wankiw 5 ml, zakochałam się na zabój i z pena wyziera denko.