| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-11-27, 20:06 | #1951 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Cytat: 
  Wagi są różne, bo przecież różne ilości atomków są brane.   
				__________________ Moje filmiki perfumowe https://www.youtube.com/watch?v=u58T0dvpxcs | |
|     | 
|  2010-11-27, 20:08 | #1952 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  dobra eot | |
|     | 
|  2010-11-27, 20:25 | #1953 | 
				 | 

Właśnie skończmy już ten OT   ,a  tak konkretnie, to chyba oczywiste, że nie mówiłam o wadze Twoich paczek tj. tych, które Ty nadawałaś, oczywiste jest, że to Ty wiesz lepiej ile ważyły. Chodziło mi jak to teraz wygląda i z tego co kojarzę, to po 2kg ważą.   
				__________________ Moje filmiki perfumowe https://www.youtube.com/watch?v=u58T0dvpxcs | 
|     | 
|  2010-11-27, 20:30 | #1954 | 
| Zakorzenienie | 

bo teraz wszyscy jak już im się uda załapać na rzut to robią zapasy   i dlatego właśnie by się przydały częste rzuty! żeby nie robić zapasów i nie mrożić pieniędzy tylko brać po 30 sztuk   | 
|     | 
|  2010-11-27, 20:31 | #1955 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Jestem strongmenem, nosiłam po 4 paczki- po 2szt. w dużych, mocnych siatkach. Rączki mam nadal przytwierdzone do kadłubka, więc z noszeniem jednej paczki na pocztę to lekka przesada   7-8kg to nie tak dużo- zgrzewka wody mineralnej waży więcej. Za to współczułam serdecznie listonoszowi, który wnosił pudło z wszystkimi atomkami do mojego mieszkania   | 
|     | 
|  2010-11-27, 20:36 | #1956 | ||
				 | 

Cytat: 
  , bo mało prawdopodobne, że za każdym razem się załapie, a poza tym jak ktoś bierze więcej, to wtedy atomki wychodzą taniej, po koszty przesyłki rozkładają się na większą ilość atomków.  ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat: 

__________________ Moje filmiki perfumowe https://www.youtube.com/watch?v=u58T0dvpxcs | ||
|     | 
|  2010-11-27, 20:41 | #1957 | |
| never say no to panda | 

no bez przesadyzmu, nie zawsze paczki z atomkami ważą 2-5kg każda   Cytat: 
  ), a w porywach wszystkie paczki ważyły ok. 30kg i se je sama targałam, bo nikt mnie nie lubi i nie chciał pomóc  polecam walnąć wszystko najcięższe do plecaka turystycznego, takie 80l albo większego, a do łapek po dwie torby z Ikei (lżejsze, np. same koperciochy) i sru  *edit - przypomniało mi się, jak kiedyś przy rzucie z Lucky chyba musiałam z kilkunasto kilowym plecakiem zawrócić już pod pocztą, bo zamknęli bydlaki wcześniej :/ aha, Jakkolwiek mnie uprzedziła, ale przecież zgrzewka wody waży więcej, niż 2kg... jeśli się nie mylę, to 2l butla Coli waży coś ok. 2kg, tożto żadne obciążenie 
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-11-27 o 20:43 | |
|     | 
|  2010-11-27, 20:50 | #1958 | |
				 | 

Cytat: 
  , ale równowartość w kg zgrzewki wody czyli koło 8kg - w życiu.  Musiałby mi ktoś pomóc, a już mi zapowiedzieli, że z perfumami nie pomogą.  A 30kg na raz to już szooooooook. Jak coś będę po 1 paczce nosić.  ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Chyba źle doczytałam, te 30kg to na pewno nie na raz.   
				__________________ Moje filmiki perfumowe https://www.youtube.com/watch?v=u58T0dvpxcs | |
|     | 
|  2010-11-27, 20:52 | #1959 | 
| Zakorzenienie | 

przepraszam jeszcze raz na OT ale musiałabym nigdzie na wakacje nie wyjeżdżać jakbym nie mogła unieść więcej niż 5kg  30kg=wakacje 2 tygodniowe   | 
|     | 
|  2010-11-27, 20:54 | #1960 | |
				 | 

Cytat: 
  albo mi pomóc. 
|     | 
|  2010-11-27, 21:02 | #1961 | 
| Winter is coming Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: DNO 
				 | 

fajny ten pomysł z rzutami lokalnymi, jak coś, to ja żem Poznań   Co prawda tam nie mieszkam, ale jestem często, a od stycznia będę min. raz w tygodniu   
				__________________ | 
|     | 
|  2010-11-27, 22:44 | #1962 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Jak by można było robić rzuty lokalne z odbiorem osobistym to by była rewelacja  Wtedy to mogę robić co tydzień     
				__________________ | |
|     | 
|  2010-11-27, 22:45 | #1963 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: Lover Silesia 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Hmm, a może Ty poprostu nie możesz nosić ciężkich rzeczy, bo np. lekarz zabronił? Wszystko wtedy byłoby jasne. W ciągu dnia nosi się cięższe rzeczy i jest to zjawisko normalne. Np. Jak miałam książki do biblio oddać po sesji, to było z kilka kilo, a goniło mnie widmo kary, więc niosłam te kilka kilo; zwykłe zakupy: litr mleka, butelka wody, trzy duże jogurty, jabłka i marchewki... No przecież to codzienność chyba? Tragarza nikt nie bierze ze sobą? | ||
|     | 
|  2010-11-27, 22:48 | #1964 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

No tak ale poza rzutami lokalnymi musiałyby też się znaleźć takie osoby które zajmą się normalnym rozsyłaniem atomków. Jest sporo osób które mieszka na wsiach albo w małych miasteczkach i nie mają blisko do dużych miast, nie zawsze też mają czas by przyjechać.  | 
|     | 
|  2010-11-27, 23:34 | #1965 | |
				 | 

Cytat: 
 Lekarz mi nie zabronił.  Po prostu nie dźwigam ciężkich rzeczy, myślę, że 3 kg to max. ile jestem w stanie gdzieś zanieść tzn. gdzieś, dokąd miałbym kawałek.  Ale off top. 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-11-27, 23:58 | #1966 | 
				 | 

Wiem, kto zorganizuje następny rzut    Edytowane przez Jakkolwiek Czas edycji: 2010-11-28 o 00:01 | 
|     | 
|  2010-11-28, 00:06 | #1967 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

jak co to piszę się na jakiś śląski rzut ale narazie atomki jeszcze mam więc raczej w przyszłości   a co do Eot, to jak trzeba przenieś wodę mineralną, ok. 100m to jedna zgrzewka do jednej łapy, 2 do drugiej i wio  na pocztę mam jakieś 600-700m więc pewnie też radę bym dała, do tego plecak i na luzaku  widocznie jakaś silna jestem po prostu   
				__________________ | 
|     | 
|  2010-11-28, 00:08 | #1968 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: Lover Silesia 
				 | 

Przestań proszę, bo będziesz mnie miała na sumieniu!   | 
|     | 
|  2010-11-28, 00:12 | #1969 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: Blachownia/Warszawa 
				 | 

| 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2010-11-28, 00:22 | #1970 | 
| exmod na urlopie:) Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

odpowiedni człowiek w odpowiednim miejscu?   | 
|     | 
|  2010-11-28, 00:23 | #1971 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

Cytat: 
  Bo taki noworodek nieraz 3-4kg waży a co dopiero jak ma kilka miesięcy...a to trzeba nosić i usypiać  Parę kilo w siatce to codzienność przecież, byle jakie zakupy tyle ważą   A pamiętam kiedyś jak byłam młodsza, babcia mi napakowała słoików z przetworami do takiej wieeeeeeeeeeeeeeelkiej siaty i cudem to doniosłam do domu  jak postawiłam na wagę to się przeraziłam - ok.25-30kg miało  Ale dałam radę  Kończąc OT: Ja mogę rzut śląski z odbiorem osobistym w Sosnowcu zorganizować na początku lutego   
				__________________ Bo zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji  Wymienię   Razem od 08.07.2009  Zaręczeni 17.09.2011  Ślubujemy 06.09.2014  | |
|     | 
|  2010-11-28, 01:23 | #1972 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Cytat: 
    A taki noworodek nie nie raz, tylko b. często  . A potem jest jeszcze więcej do noszenia  , ja obecnie muszę podnosić blisko 15 kg i co?    Weszłam parę minut temu na dzisiejszy rzut kolci (właściwie wczorajszy) - myślałam, że może się jeszcze załapię albo co    No myślę, że tych kilka rzutów w najbliższym czasie jest konieczne     
				__________________ Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa.  Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2010-11-28 o 01:26 | |
|     | 
|  2010-11-28, 12:18 | #1973 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  Nati, babcia Ci dała ponad 30kg do noszenia i to jeszcze dziecku  I już skończmy ten off top, bo to naprawdę nic nie wnosi do sprawy.  A zresztą napisałam, że 1 paczkę zanieść mogę, tylko musiałabym po 1 , więc cały dzień (wliczając stanie w kolejce na poczcie), trzeba na to poświęcić. Jak się nie załapię, to trudno, będę musiała - nie będę miała wyjścia.   
				__________________ Moje filmiki perfumowe https://www.youtube.com/watch?v=u58T0dvpxcs | ||
|     | 
|  2010-11-28, 12:37 | #1974 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-08 
				 | 

co do rzutów lokalnych... czy jakaś Organizatorka z Kuj-Pom tu w ogóle zagląda?   Cytat: 
 jesteś tego pewna? rzeczywistość jest całkiem inna niż Ci się wydaję... przykład z życia wzięty- moja siostra musi czasem nosić przez pół miasta 5letniego około 20kg synka i nic na to nie poradzi... i niech mi tu nikt nie wyskakuje, że tak go sobie wychowała bo się w momencie zdenerwuję  bo to wcale nie o to chodzi, ale... ale łotewer, bo mi się ciśnienie podniosło  Pozdrawiam miłe Panie   
				__________________ I tylko Twój uśmiech pcha mnie do przodu.  | |
|     | 
|  2010-11-28, 12:48 | #1975 | |
				 | 

Cytat: 
 Off top kwitnie.  Wydaje mi się, że to moja sprawa czy będę miała dziecko i kto mi te dziecko będzie nosił.   
				__________________ Moje filmiki perfumowe https://www.youtube.com/watch?v=u58T0dvpxcs Edytowane przez pozzzziomka Czas edycji: 2010-11-28 o 12:49 | |
|     | 
|  2010-11-28, 13:13 | #1976 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

O matko, dziewczyny, może pozzzziomka ma 1,50 m wzrostu i waży 40 kg, nie może?    Bardzo ważne kto dzieciaka nosi przez pół miasta, chce to nosi........ | 
|     | 
|  2010-11-28, 13:14 | #1977 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-12 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Dziewczyny zakończmy tą dyskusję, bo nie ma ona sensu a przyjdzie   i zrobi nam tak   Bellatrix czekamy na info czy w ogóle istnieje szansa na organizację rzutów lokalnych ? Tak sobie myślę, że można by zebrać zapotrzebowanie wcześniej w regionie/mieście i raz na pół roku/ kwartał robić zamówienie. Oczywiście rzuty lokalne byłby tylko w większych miastach, więc nie mogłyby zastąpić rzutów ogólnokrajowych. Tylko żeby znalazła się Organizatorka do rzutu ogólnokrajowego ( gdzie musi poświęcić dużo czasu na pakowanie i siły  do noszenia na pocztę paczek) może powinnyśmy zastanowić się nad jakąś rekompensatą? Może to być jakaś ilość atomków za darmo (10-20 sztuk), za które kwota byłaby rozłożona po równo na wszystkich uczestników? Lub jakaś symboliczna opłata dodatkowa na czekoladę lub piwo  Nigdy nie robiłam rzutu atomkowego, ale z tego co dziewczyny pisały to naprawdę trzeba włożyć w to trochę czasu i wysiłku, a robią to bezinteresownie - więc może warto pomyśleć o jakieś drobnej rekompensacie za włożony trud  Co Wy na to ? | 
|     | 
|  2010-11-28, 13:20 | #1978 | |
				 | 

Cytat: 
  , akurat mam więcej, ale nie zamierzam dźwigać ciężarów, jak mam coś ciężkiego, to ktoś inny to niesie albo mi ktoś pomaga. Koniec ot 
|     | 
|  2010-11-28, 13:24 | #1979 | ||
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-02 
				 | 

Cytat: 
  W każdym bądź razie ceny za przesyłki miałam dla każdej paczki inne  Myśle że to już przesada co piszesz, ale widać że zawładnęły Tobą wspólne zakupy  Cytat: 
  Myślę że rzuty lokalne to dobry pomysł i nasza ekipa wrocławska napewno by się sprawdziła i by to funkcjonowało   Edytowane przez 201606201234 Czas edycji: 2010-11-28 o 13:26 | ||
|     | 
|  2010-11-28, 13:25 | #1980 | |
				 | 

Cytat: 
  )  W 2-3 osoby rzuty poszłyby łatwo i przyjemniej. Tak więc zamiast przekupowania organizatorek czekoladą proponuję po prostu zaoferować pomoc w ogarnięciu tego sajgonu. | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.