|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
Cytat:
I naprawę skończmy już temat dźwigania, jak zorganizuje rzut, to będe sobie nosiła po 1 paczce, wolę poświęcić pół dnia albo i dłużej na wys. niż dżwigac na raz 4 paczki. Bez sensu zaczęty temat masy paczek
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie masz rację - to była tylko luźna sugestia.I jak tak się zastanowić to faktycznie nas we Wrocku jest dużo - więc we dwie czy trzy poszłoby sprawniej i szybciej ![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
#1983 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko bez pretensji i żalów
|
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie napisałam, że nie mam jak, że jest to kompletnie niewykonalne- tylko, że to jest problem jak dla mnie i gdyby nie to już dawno bym zorganizowała rzut. Jak się nie załapię w najbliższych rzutach, to nie będę miała wyjścia i zorganizuję rzut. I nie mam pretensji, zresztą do kogo mam mieć, do organizatorki za to, że w ogóle chciało jej się robić rzut. Po prostu poirytowało mnie to, co nie znaczy, że mam pretensje.
|
|
|
#1985 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zgłaszam się do pomocy przy pakowaniu, bo z wolnym czasem u mnie kiepsko, ale ciężarów się nie boję, dźwigać mogę i znam miły oddział poczty, w którym nie ma kolejek, więc chociaż tak mogłabym pomóc. |
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również popieram rzuty lokalne. I to nawet mimo tego, że wiem że na żaden takowy się nie załapię
. Bo ze Szczecina na perfumeryjnym widziałam jeszcze może ze 2 dziewczyny, ale na razie żadna i tak nic nie rozbiera, więc atomków pewnie chcieć nie będą.Ja swoją drogą w nowym roku też postaram się też jakiś rzut zorganizować. Tylko oświećcie mnie jaki wymiar kartonów kupujecie na wysyłanie atomizerów? Takie wymiary np. będą okej czy są za małe: 31x15x23cm? |
|
|
|
#1989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taniej jest kombinować kartony skądinąd niż z miejsc, gdzie trzeba za nie płacić Policzyłam, że na Allegro są kartony po 10 sztuk, gdzie razem z przesyłką wyjdzie 2,7zł/głowę + jakieś grosze za bąble. W 2 zł nijak się zmieścić nie da. W Makro jeszcze zobaczę, ale darmowe sklepowe kartony to chyba najlepszy (najtańszy) plan Edytowane przez Jakkolwiek Czas edycji: 2010-11-28 o 14:11 |
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie polecacie dziewczyny wymiary? Kończąc OT i stwierdzenie pozzziomki że mi nie wierzy - napisałam, że jak byłam młodsza, nie że jak byłam dzieckiem a to zasadnicza różnica jest.
|
|
#1991 |
|
Konto usunięte
|
wymiary pudełka po butach: ilość atomków 40-50
większe ilości analogicznie ![]() i są to obserwacje po zorganizowaniu rzutu |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Też jestem zdania, że najlepiej skądś skombinować pudełka, żeby to faktycznie zamknęło się w kwocie 2zł na os.
|
|
|
#1993 |
|
Konto usunięte
|
jeszcze do wczoraj byłam pewna, że zmieściłam się w 2zł na osobę, a dzisiaj przeliczyłam i wcale tak nie było...
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;23495131]jeszcze do wczoraj byłam pewna, że zmieściłam się w 2zł na osobę, a dzisiaj przeliczyłam i wcale tak nie było...[/QUOTE]
No właśnie, też byłam zdziwiona, że organizatorki podają 2zł za pakowanie. W 2 zł można się zmieścić, jak się nie zamawia pudełek, tylko skądś się je załatwia.
|
|
#1995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pudełko po butach też fajne rozwiązanie [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;23494176]wymiary pudełka po butach: ilość atomków 40-50 większe ilości analogicznie ![]() i są to obserwacje po zorganizowaniu rzutu Dzięki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- wtedy zamknie się w 2zł za pakowanie.
|
|
|
#1997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest! nareszcie jakiś Szczecin na perfumeryjnym! Możemy kiedyś razem się podjąć zorganizowania rzutu na Szczecin - może jest tu nas więcej niż nam się wydaje ja jak bym brała dla siebie atomizerki to max 30-40 sztuk
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe organizatorką nie jestem nic nie organizowałam bo atomizerów nie miałam a jak już będę je mieć to mam listę zapachów za które się chcę zabrać ale chętnie pomogę w organizacji rzutu
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;23494176]wymiary pudełka po butach: ilość atomków 40-50
większe ilości analogicznie ![]() i są to obserwacje po zorganizowaniu rzutu Ja mam całą masę pudeł, głównie z odzysku po zamówieniach z Avonu ![]() Poza tym pudła po butach, po wymiankach... masa tego ![]() Także mam nadzieję, że nikt się nie obrazi, jak dostanie atomki w pudle po butach czy po Avonie
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Jakkolwiek - kiedy planujesz zakupy atomizerów?
|
|
|
|
#2002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałabym uprzedzić, że limit w Play mi się wyczerpał i dopiero jutro po 15 będzie chodził jak trzeba. Dlatego rozliczenie ładne excelowe będę mogła wstawić dopiero jutro. Dziś będzie roboczo
|
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jak będzie wiadomo na 100 % to daj znać, może się załapię Może
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Dominkab, i jak tam samplerki? Coś się ruszyło już może?
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2008 |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
jutro podpytam, ale nie wiem czy mi sie uda w grudniu cos zorganizowac
Moge nie ogarnac czasowo
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Piszę to tutaj, bo tu więcej osób czyta.
Chodzi o polecanych sprzedawców z allegro. Rozumiem, że znajdują się oni na liście, tylko dlatego, że sprzedają oryginały? Czy można dopisywać przy nich jakieś dodatkowe informacje? Jako przykład podam mój wątek rozbiórkowy - zakupiłam na rozbiórkę perfumy Sensuous u Pana beskidzki2 (polecanego sprzedawcy), zrobiłam przelew 1.12 (środa), w czwartek dostałam maila, że perfumy zostaną wysłane kurierem 6.12 (poniedziałek). W czwartek ( 9.12) postanowiłam zadzwonić do Pana i spytać czy może podać nr paczki, bo jeszcze jej nie mam i chce ją zlokalizować. Usłyszałam, że był problem z tym zapachem, ale dziś zostanie wysłany i na poniedziałek u mnie będzie ( 13.12) (my z dziewczynami z wątku rozbiórkowego rozważałyśmy możliwość, że kurier wpadł w zaspę Dzisiaj jest ten 13.12, a paczki nie ma. Dzwonię, więc znów do Pana i co słyszę, że paczka została wysłana dziś, bo...? był problem z tym zapachem i że na jutro będzie u mnie ![]() Znów nie dostałam ŻADNEJ informacji (Pomijam już fakt wystawiania produktu, którego się nie ma ).Czy ta paczka dojdzie do mnie w tym roku?... Mój pomysł, więc jest taki, aby w przypadku jakichś problemów z polecanym sprzedawcą - typu opóźnienia w wysyłce, bardzo słaby kontakt (na maile moje Pan nie odpisał, musiałam dzwonić), zaznaczać to przy nicku sprzedawcy. Oczywiście nie mówię o pojedynczych przypadkach, ale jak już to zgłoszą 2 czy 3 osoby ( na allegro ten Pan dostał w weekend neutralny komentarz właśnie za długą wysyłkę). No to się rozpisałam dziś mam ciężki dzień perfumowy
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2010-12-13 o 21:11 |
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem dobry pomysł, chociaż z drugiej strony to sobie przecież można też przeczytać w komentarzach z allegro...
![]() Ja akurat też kupowałam ostatnio Sensuous na rozbiórkę u tego sprzedawcy tylko z konta beskidzki1 i nie miałam żadnych problemów, paczka dotarła na drugi dzień po informacji, że wysłane, więc może faktycznie jakiś chwilowy problem miał....
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.

W każdym bądź razie ceny za przesyłki miałam dla każdej paczki inne 

w sumie masz rację - to była tylko luźna sugestia.

. Bo ze Szczecina na perfumeryjnym widziałam jeszcze może ze 2 dziewczyny, ale na razie żadna i tak nic nie rozbiera, więc atomków pewnie chcieć nie będą.

Moge nie ogarnac czasowo
Dzisiaj jest ten 13.12, a paczki nie ma. Dzwonię, więc znów do Pana i co słyszę, że paczka została wysłana dziś, bo...? był problem z tym zapachem
i że na jutro będzie u mnie
(Pomijam już fakt wystawiania produktu, którego się nie ma