Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-28, 13:33   #1981
pozzzziomka
Zakorzenienie

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Cytat:
Napisane przez poison0123 Pokaż wiadomość
poziomko droga nie przesadzaj, ja jak robiłam rzut atomkowy zaniosłam na raz 4 paczki (!!!) w których było w każdej powyżej 30-40 atomków w jednej chyba nawet 60 czy 70 sztuk W każdym bądź razie ceny za przesyłki miałam dla każdej paczki inne Myśle że to już przesada co piszesz, ale widać że zawładnęły Tobą wspólne zakupy
Nie przesadzam, w życiu bym nie zaniosła 4 paczek NA RAZ i zobacz sobie w wątkach rozbiórkowych, że przeważnie są brane większe ilości niż 30 atomków. I to że komuś nie przeszkadza dźwiganie po 7/8 kg, albo jak to Nati napisała, że dźwigała po 30kg, ok. - jej ciało, jej zdrowie, choć i tak nie uwierzą w to, aby dziecku ktoś dał do tachania 30kg.
I naprawę skończmy już temat dźwigania, jak zorganizuje rzut, to będe sobie nosiła po 1 paczce, wolę poświęcić pół dnia albo i dłużej na wys. niż dżwigac na raz 4 paczki. Bez sensu zaczęty temat masy paczek
Stary 2010-11-28, 13:35   #1982
Madzikon85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jakkolwiek Pokaż wiadomość
I bez rekompensaty są chętne i moim zdaniem 'dziękuję' wystarczy. Do tej pory wszystko działa bez piw, czekolad i darmowych atomizerów. Liczba osób, które zajmują się organizowaniem rozbiórek jest coraz większa, więc niech się te osoby zajmą też zdobywaniem atomizerów. Tym bardziej, że można znaleźć chętną do pomocy (Florens ) W 2-3 osoby rzuty poszłyby łatwo i przyjemniej. Tak więc zamiast przekupowania organizatorek czekoladą proponuję po prostu zaoferować pomoc w ogarnięciu tego sajgonu.
Ok w sumie masz rację - to była tylko luźna sugestia.
I jak tak się zastanowić to faktycznie nas we Wrocku jest dużo - więc we dwie czy trzy poszłoby sprawniej i szybciej
pozdrawiam
Madzikon85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 13:37   #1983
201606201234
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pozzzziomka Pokaż wiadomość
Nie przesadzam, w życiu bym nie zaniosła 4 paczek NA RAZ i zobacz sobie w wątkach rozbiórkowych, że przeważnie są brane większe ilości niż 30 atomków. I to że komuś nie przeszkadza dźwiganie po 7/8 kg, albo jak to Nati napisała, że dźwigała po 30kg, ok. - jej ciało, jej zdrowie, choć i tak nie uwierzą w to, aby dziecku ktoś dał do tachania 30kg.
I naprawę skończmy już temat dźwigania, jak zorganizuje rzut, to będe sobie nosiła po 1 paczce, wolę poświęcić pół dnia albo i dłużej na wys. niż dżwigac na raz 4 paczki. Bez sensu zaczęty temat masy paczek
no wiec nie marudzmy że to cięzkie, niewykonalne, że nie mam jak, a one mają łatwiej bo mają samochód tylko weźmy się do roboty. Niech Bellatrix się wypowie co do rzutów lokalnych, parę dziewczyn się zgłosiło do organizacji, więc rzuty lada dzień będą ja przeliczę jak stoję z pudełkami, bąblami i taśmami bo ostatnio troszkę przystopowałam z rozbiórkami i damy rade Tylko bez pretensji i żalów
201606201234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 13:44   #1984
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
no wiec nie marudzmy że to cięzkie, niewykonalne, że nie mam jak, a one mają łatwiej bo mają samochód tylko weźmy się do roboty. Niech Bellatrix się wypowie co do rzutów lokalnych, parę dziewczyn się zgłosiło do organizacji, więc rzuty lada dzień będą ja przeliczę jak stoję z pudełkami, bąblami i taśmami bo ostatnio troszkę przystopowałam z rozbiórkami i damy rade Tylko bez pretensji i żalów
Napisałam w czym według mnie jest problem i jeden post rozrósł się w taką dyskusję, która i tak nic nie wniosła do sprawy.
Nie napisałam, że nie mam jak, że jest to kompletnie niewykonalne- tylko, że to jest problem jak dla mnie i gdyby nie to już dawno bym zorganizowała rzut.
Jak się nie załapię w najbliższych rzutach, to nie będę miała wyjścia i zorganizuję rzut.
I nie mam pretensji, zresztą do kogo mam mieć, do organizatorki za to, że w ogóle chciało jej się robić rzut. Po prostu poirytowało mnie to, co nie znaczy, że mam pretensje.
Stary 2010-11-28, 13:47   #1985
201606201234
Konto usunięte

Cytat:
Napisałam w czym według mnie jest problem i jeden post rozrósł się w taką dyskusję, która i tak nic nie wniosła do sprawy.
Nie napisałam, że nie mam jak, że jest to kompletnie niewykonalne- tylko, że to jest problem jak dla mnie i gdyby nie to już dawno bym zorganizowała rzut.
Jak się nie załapię w najbliższych rzutach, to nie będę miała wyjścia i zorganizuję rzut.
I nie mam pretensji, zresztą do kogo mam mieć, do organizatorki za to, że w ogóle chciało jej się robić rzut. Po prostu poirytowało mnie to, co nie znaczy, że mam pretensje.
no ok więc już skończmy o tym pisać, a tak na marginesie poziomka pozdrawiam i mam nadzieje że zobaczymy się na zlocie wrocławskim w grudniu?
201606201234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 13:50   #1986
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
no ok więc już skończmy o tym pisać, a tak na marginesie poziomka pozdrawiam i mam nadzieje że zobaczymy się na zlocie wrocławskim w grudniu?
No właśnie widziałam termin i mi nie pasuje 4-tego - mam zjazd, zresztą teraz ogólnie coraz rzadziej bywam we Wrocławiu, ale może następnym razem się zgramy.
Pozdrawiam
Stary 2010-11-28, 13:52   #1987
anka1709
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzikon85 Pokaż wiadomość
Ok w sumie masz rację - to była tylko luźna sugestia.
I jak tak się zastanowić to faktycznie nas we Wrocku jest dużo - więc we dwie czy trzy poszłoby sprawniej i szybciej
pozdrawiam
W razie czego- jakby były kłopoty z dotaszczeniem paczek na pocztę- to ja się piszę, mogę przyjechać, odebrać gotowe, zawieźć i nadać.
Nie zgłaszam się do pomocy przy pakowaniu, bo z wolnym czasem u mnie kiepsko, ale ciężarów się nie boję, dźwigać mogę i znam miły oddział poczty, w którym nie ma kolejek, więc chociaż tak mogłabym pomóc.
You opened my eyes when I couldn't see
Love was always here waiting for me"

anka1709 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-28, 14:01   #1988
aeronauta
Zakorzenienie

Ja również popieram rzuty lokalne. I to nawet mimo tego, że wiem że na żaden takowy się nie załapię . Bo ze Szczecina na perfumeryjnym widziałam jeszcze może ze 2 dziewczyny, ale na razie żadna i tak nic nie rozbiera, więc atomków pewnie chcieć nie będą.

Ja swoją drogą w nowym roku też postaram się też jakiś rzut zorganizować.
Tylko oświećcie mnie jaki wymiar kartonów kupujecie na wysyłanie atomizerów? Takie wymiary np. będą okej czy są za małe: 31x15x23cm?
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 14:09   #1989
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Tylko oświećcie mnie jaki wymiar kartonów kupujecie na wysyłanie atomizerów? Takie wymiary np. będą okej czy są za małe: 31x15x23cm?
Powinno być ok. Ja wysyłałam w pudełkach po butach, więc wielkość podobna Taniej jest kombinować kartony skądinąd niż z miejsc, gdzie trzeba za nie płacić Policzyłam, że na Allegro są kartony po 10 sztuk, gdzie razem z przesyłką wyjdzie 2,7zł/głowę + jakieś grosze za bąble. W 2 zł nijak się zmieścić nie da. W Makro jeszcze zobaczę, ale darmowe sklepowe kartony to chyba najlepszy (najtańszy) plan

Edytowane przez Jakkolwiek
Czas edycji: 2010-11-28 o 14:11
Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 14:11   #1990
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Ja również popieram rzuty lokalne. I to nawet mimo tego, że wiem że na żaden takowy się nie załapię . Bo ze Szczecina na perfumeryjnym widziałam jeszcze może ze 2 dziewczyny, ale na razie żadna i tak nic nie rozbiera, więc atomków pewnie chcieć nie będą.

O właśnie, dobre pytanie z tymi pudełkami
Jakie polecacie dziewczyny wymiary?

Kończąc OT i stwierdzenie pozzziomki że mi nie wierzy - napisałam, że jak byłam młodsza, nie że jak byłam dzieckiem a to zasadnicza różnica jest.

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 14:16   #1991
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

wymiary pudełka po butach: ilość atomków 40-50
większe ilości analogicznie
i są to obserwacje po zorganizowaniu rzutu
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 15:04   #1992
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Kończąc OT i stwierdzenie pozzziomki że mi nie wierzy - napisałam, że jak byłam młodsza, nie że jak byłam dzieckiem a to zasadnicza różnica jest.
Ok, źle przeczytałam.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Też jestem zdania, że najlepiej skądś skombinować pudełka, żeby to faktycznie zamknęło się w kwocie 2zł na os.
Stary 2010-11-28, 15:11   #1993
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

jeszcze do wczoraj byłam pewna, że zmieściłam się w 2zł na osobę, a dzisiaj przeliczyłam i wcale tak nie było...
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 15:19   #1994
pozzzziomka
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;23495131]jeszcze do wczoraj byłam pewna, że zmieściłam się w 2zł na osobę, a dzisiaj przeliczyłam i wcale tak nie było...[/QUOTE]

No właśnie, też byłam zdziwiona, że organizatorki podają 2zł za pakowanie.
W 2 zł można się zmieścić, jak się nie zamawia pudełek, tylko skądś się je załatwia.
Stary 2010-11-28, 15:24   #1995
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Powinno być ok. Ja wysyłałam w pudełkach po butach, więc wielkość podobna Taniej jest kombinować kartony skądinąd niż z miejsc, gdzie trzeba za nie płacić Policzyłam, że na Allegro są kartony po 10 sztuk, gdzie razem z przesyłką wyjdzie 2,7zł/głowę + jakieś grosze za bąble. W 2 zł nijak się zmieścić nie da. W Makro jeszcze zobaczę, ale darmowe sklepowe kartony to chyba najlepszy (najtańszy) plan
Dzięki . Właśnie wiem, że z All średnio się można zmieścić w 2zł.
A pudełko po butach też fajne rozwiązanie .

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;23494176]wymiary pudełka po butach: ilość atomków 40-50
i są to obserwacje po zorganizowaniu rzutu [/QUOTE]

Dzięki

Cytat:
Też jestem zdania, że najlepiej skądś skombinować pudełka, żeby to faktycznie zamknęło się w kwocie 2zł na os.
A ja nie jestem przekonana, czy zawsze jest to możliwe. Choć faktycznie jest to najlepsza opcja
Stary 2010-11-28, 15:28   #1996
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie jestem przekonana, czy zawsze jest to możliwe. Choć faktycznie jest to najlepsza opcja
Chodzi mi właśnie, żeby to były pudełka "z odzysku" np. po butach, po jakiś spożywczych produktach, pudełka, które same mamy po rzutach, w których uczestniczyłyśmy - wtedy zamknie się w 2zł za pakowanie.
Stary 2010-11-28, 16:55   #1997
Wronia3
Wtajemniczenie

Cytat:

jest! nareszcie jakiś Szczecin na perfumeryjnym!
Możemy kiedyś razem się podjąć zorganizowania rzutu na Szczecin - może jest tu nas więcej niż nam się wydaje ja jak bym brała dla siebie atomizerki to max 30-40 sztuk
Stary 2010-11-28, 17:59   #1998
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wronia3 Pokaż wiadomość
jest! nareszcie jakiś Szczecin na perfumeryjnym!
Możemy kiedyś razem się podjąć zorganizowania rzutu na Szczecin - może jest tu nas więcej niż nam się wydaje ja jak bym brała dla siebie atomizerki to max 30-40 sztuk
O, czyli jakaś organizatorka ze Szczecina jednak jeszcze jest . Rzut na sam Szczecin raczej nie wypali, bo za mało nas tutaj. Ale zawsze to łatwiej jak choć część rzutu by szła bez wysyłki . I jakby nas było 2 to zawsze łatwiej to wszystko ogarnąć.
Stary 2010-11-28, 20:36   #1999
Wronia3
Wtajemniczenie

Cytat:
O, czyli jakaś organizatorka ze Szczecina jednak jeszcze jest . Rzut na sam Szczecin raczej nie wypali, bo za mało nas tutaj. Ale zawsze to łatwiej jak choć część rzutu by szła bez wysyłki . I jakby nas było 2 to zawsze łatwiej to wszystko ogarnąć.

hehe organizatorką nie jestem nic nie organizowałam bo atomizerów nie miałam a jak już będę je mieć to mam listę zapachów za które się chcę zabrać ale chętnie pomogę w organizacji rzutu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-28, 21:19   #2000
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;23494176]wymiary pudełka po butach: ilość atomków 40-50
i są to obserwacje po zorganizowaniu rzutu [/QUOTE]

Ja mam całą masę pudeł, głównie z odzysku po zamówieniach z Avonu
Poza tym pudła po butach, po wymiankach... masa tego
Także mam nadzieję, że nikt się nie obrazi, jak dostanie atomki w pudle po butach czy po Avonie Ale za to jest to darmowe pakowanie
Stary 2010-12-01, 10:47   #2001
kaiska
Zakorzenienie

Jakkolwiek - kiedy planujesz zakupy atomizerów? Poniedziałek, jak widac, nam przeszedł koło nosa
kaiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 15:46   #2002
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaiska Pokaż wiadomość
Jakkolwiek - kiedy planujesz zakupy atomizerów? Poniedziałek, jak widac, nam przeszedł koło nosa
Dzisiaj bym chciała założyć temat, około 19.30.
Chciałabym uprzedzić, że limit w Play mi się wyczerpał i dopiero jutro po 15 będzie chodził jak trzeba. Dlatego rozliczenie ładne excelowe będę mogła wstawić dopiero jutro. Dziś będzie roboczo

Stary 2010-12-01, 16:09   #2003
kaiska
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym uprzedzić, że limit w Play mi się wyczerpał i dopiero jutro po 15 będzie chodził jak trzeba. Dlatego rozliczenie ładne excelowe będę mogła wstawić dopiero jutro. Dziś będzie roboczo
Załapałam się dziś na rzut do Mette (udało się), ale dla pozostałych dziewczyn przyda się ta informacja Dziękuję i pozdrawiam!
kaiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 16:29   #2004
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

To jak będzie wiadomo na 100 % to daj znać, może się załapię Może
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 19:22   #2005
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Na 100% będzie, przecież napisałam Tylko rozliczenie ładnie zrobione będzie jutro

Stary 2010-12-12, 14:26   #2006
aeronauta
Zakorzenienie

Dominkab, i jak tam samplerki? Coś się ruszyło już może?
Stary 2010-12-12, 21:06   #2007
rena63
Zakorzenienie

Cytat:
Dominkab, i jak tam samplerki? Coś się ruszyło już może?
Oj przydałyby się samplerki Czy wiadomo już czy przypłynęły do PL
rena63 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-12, 22:06   #2008
Dominkab
skacze bryka i wiruje ...

jutro podpytam, ale nie wiem czy mi sie uda w grudniu cos zorganizowac Moge nie ogarnac czasowo

elska

flickr

Moment Uchwycony
Dominkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:09   #2009
Spoora
Zakorzenienie

Piszę to tutaj, bo tu więcej osób czyta.

Chodzi o polecanych sprzedawców z allegro. Rozumiem, że znajdują się oni na liście, tylko dlatego, że sprzedają oryginały? Czy można dopisywać przy nich jakieś dodatkowe informacje?
Jako przykład podam mój wątek rozbiórkowy - zakupiłam na rozbiórkę perfumy Sensuous u Pana beskidzki2 (polecanego sprzedawcy), zrobiłam przelew 1.12 (środa), w czwartek dostałam maila, że perfumy zostaną wysłane kurierem 6.12 (poniedziałek). W czwartek ( 9.12) postanowiłam zadzwonić do Pana i spytać czy może podać nr paczki, bo jeszcze jej nie mam i chce ją zlokalizować. Usłyszałam, że był problem z tym zapachem, ale dziś zostanie wysłany i na poniedziałek u mnie będzie ( 13.12) (my z dziewczynami z wątku rozbiórkowego rozważałyśmy możliwość, że kurier wpadł w zaspę a tu wina sprzedawcy). Oczywiście nie dostałam żadnej info, że wysyłka się opóźni, tylko winiłam pogodę Dzisiaj jest ten 13.12, a paczki nie ma. Dzwonię, więc znów do Pana i co słyszę, że paczka została wysłana dziś, bo...? był problem z tym zapachem i że na jutro będzie u mnie
Znów nie dostałam ŻADNEJ informacji (Pomijam już fakt wystawiania produktu, którego się nie ma ).
Czy ta paczka dojdzie do mnie w tym roku?...

Mój pomysł, więc jest taki, aby w przypadku jakichś problemów z polecanym sprzedawcą - typu opóźnienia w wysyłce, bardzo słaby kontakt (na maile moje Pan nie odpisał, musiałam dzwonić), zaznaczać to przy nicku sprzedawcy. Oczywiście nie mówię o pojedynczych przypadkach, ale jak już to zgłoszą 2 czy 3 osoby ( na allegro ten Pan dostał w weekend neutralny komentarz właśnie za długą wysyłkę).

No to się rozpisałam dziś mam ciężki dzień perfumowy
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.

Edytowane przez Spoora
Czas edycji: 2010-12-13 o 21:11
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:15   #2010
Nati_kk
Zakorzenienie

Moim zdaniem dobry pomysł, chociaż z drugiej strony to sobie przecież można też przeczytać w komentarzach z allegro...
Ja akurat też kupowałam ostatnio Sensuous na rozbiórkę u tego sprzedawcy tylko z konta beskidzki1 i nie miałam żadnych problemów, paczka dotarła na drugi dzień po informacji, że wysłane, więc może faktycznie jakiś chwilowy problem miał....

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości