| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-03-17, 16:48 | #2161 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-02 
				 | 

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Cytat: 
  ba, powiem że się inspiruję tym co wpisujecie tam. Czytam go regularnie i często piszę do osób jak otworzę rozbiórkę bądź jak chcę komuś pomóc zakończyć rozbiórkę ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)  | |
|     | 
|  2011-03-17, 18:03 | #2162 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-02 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
  ja ostatnio zrobiłam to samo, jak organizowałam rozbiórkę   Edytowane przez Maggen Czas edycji: 2011-03-17 o 18:04 | |
|     | 
|  2011-03-17, 20:11 | #2163 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

ja też przeglądam ale w 99% jest tak że propozycje nie trafiają w mój gust albo portfel    
				__________________ | 
|     | 
|  2011-03-17, 20:14 | #2164 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Ale często jest tyle osób, które chcą dany zapach, że nawet do wszystkich się nie pisze  Ja tam mogę pomóc w rozbiórkach osobom z Warszawy jak by ktoś coś bardzo chciał - zorganizuję, zamówię... pod warunkiem że do mnie przyjadą i będą ze mną rozpsikiwać  A właściwie ja chętnie rozpsikam, a ktoś to popakuje i wyśle   
				__________________ | |
|     | 
|  2011-03-17, 20:15 | #2165 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Do mnie powinno w takim razie trafić już parę maili o rozbiórkach a zwyczajnie 'pocałowałam klamkę'     lusiu co do portfela to wciąż mi żal że na te karmelki sephorowe nie zdążyłam    | 
|     | 
|  2011-03-17, 20:19 | #2166 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

Cytat: 
  a o portfel to chodziło mi np. o Coco Mademoiselle EDP, wiem że jest dużo chętnych, sama też bym nie pogardziła ale ceny są dla mnie zaporowe więc na rozbiórkę nie ma nadziei  btw. Sephora kosztuje tanio na all więc można spróbować samemu kupić   
				__________________ Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2011-03-17 o 20:23 | |
|     | 
|  2011-03-17, 20:26 | #2167 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Cytat: 
  Ale kochana ja teraz nie wyrabiam finansowo, bokami robię i to już nawet nie kwestia perfum a ogólnie, wszystko się niszczy, kończy itp.  Więc wolę wziąć te 10-20 ml i zapłacić taniej   | |
|     | 
|  2011-03-17, 23:34 | #2168 | ||
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2011-03-18, 11:55 | #2169 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 Lokalizacja: Seventh Heaven 
				 | 

[1=6790786c74369d4f1da9b9a  f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8  421cef;25795162]ale przecież każda osoba organizująca rzut dostaje paragon i ma wszystkie namiary...  [/QUOTE] A może dostaje tylko pudełka z atomkami  a dokumentacja zostaje przesłana na adres zamawiających - mających namiar na źródełko  Tajemnica przewyższa rangą nawet te rządowe   | 
|     | 
|  2011-03-18, 12:04 | #2170 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

| 
|     | 
|  2011-03-18, 12:07 | #2171 | 
| skacze bryka i wiruje ... Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: 3miasto 
				 | 

W sumie dla mnie też dziwne te tajemnice są    
				__________________ Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony | 
|     | 
|  2011-03-18, 12:17 | #2172 | 
				 | 

[1=6790786c74369d4f1da9b9a  f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8  421cef;25800722]robiłam rzut i dostałam paragon   [/QUOTE] To zupełnie nie rozumiem, w czym problem  i o co chodzi z tą tajemnicą  Wiele osób cierpi na niedostatek atomizerów i skoro można temu zaradzić, to dlaczego tego nie zrobić  Nie wiem, jakie trzeba mieć plenipotencje, aby dostać pozwolenie na zorganizowanie takiego rzutu atomizerowego  ale osobiście mogłabym to zrobić  Dysponuję obecnie wolnym czasem i chętnie wspomogę potrzebujących  Również nie rozumiem  w końcu wizażanki kupują te atomizery i chyba mają prawo znać źródełko zakupów  w końcu nikt nie zacznie indywidualnie kupować hurtowych ilości   Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2011-03-18 o 12:22 | 
|     | 
|  2011-03-18, 12:20 | #2173 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: B-awaria ;) 
				 | 

Cytat: 
  Zglaszasz swoja chec, wyznaczasz termin i czekasz na zgode modki, i tyla  A tajemnica mnie tez sie wydaje dziwna, bo przeciez co w tym zlego/dziwnego, ze ktos kupi na swoje potrzeby 350 atomkow?? Ma kase, to niech kupuje   | |
|     | 
|  2011-03-18, 12:32 | #2174 | |
| never say no to panda | 

się zaparłyście, że to cholera wie jaka tajemnica na miarę tych rządowych, a ja tylko napisałam, że to Gwaika powinna źródełko ujawniać, bo to ona je wynalazła   pisałam też, że jak ktoś inny chce, niech przesyła dalej namiary - ja ręce umywam (edit - gwoli ścisłości: nie tylko ja te namiary posiadam... gdyby ktoś jeszcze tego nie skumał) ale człowiek tak skonstruowany, że zawsze gdzieś zechce węszyć spiski i inne knucia  ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat: 
  ja nie wiem, w czym problem... chętne do organizowania rzutów zawsze są potrzebne, bo współzakupowiczki na stówę się znajdą (ba, zapotrzebowanie zdecydowanie przekracza podaż rzutów) 
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] Edytowane przez cbr Czas edycji: 2011-03-18 o 12:33 | |
|     | 
|  2011-03-18, 12:35 | #2175 | 
				 | 

Zakupy perfum muszą być jawne w całości więc tym bardziej niejasne jest dla mnie trzymanie w tajemnicy miejsca zakupu atomizerów. Tu się nawet zdarzało, że się trzeba było tłumaczyć z niemożności podzielenia gratisowego breloczka na części   
				__________________ Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony | 
|     | 
|  2011-03-18, 13:12 | #2176 | ||
				 | 

Cytat: 
  a już na pewno nie ja  choć chyba tak to odebrałaś  Zaproponowałam swoją pomoc, zupełnie bezinteresownie, ponieważ ciągle przewija się temat braku atomizerów, a rozumiem, że dla niewielu osób, organizujących rzuty, może to być zbyt uciążliwe i czasochłonne - ale najwyraźniej zupełnie niepotrzebnie  i gwoli informacji, dla mnie osobiście ten adres jest zupełnie zbędny, nie zamierzam robić większych indywidualnych zakupów. Na razie wystarcza mi niewielka ilość atomizerów, na którą cudem  udało mi się załapać, zresztą w Twojej rozbiórce  A jak zacznie mi ich brakować, to rozpocznę polowanie  to takie egzotyczne  albo kupię sobie 600 sampli w Fambudzie  Cytat: 
  nie chziałaś się podzielić breloczkiem z koleżankami   Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2011-03-18 o 13:58 | ||
|     | 
|  2011-03-18, 13:31 | #2177 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja tam mogę na kawałeczki pociąć. Jeden łańcuszek dostanie, inny zapięcie  Nie ma problemu   
				__________________ Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony | |
|     | 
|  2011-03-18, 13:51 | #2178 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2011-03-18, 13:53 | #2179 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony | |
|     | 
|  2011-03-18, 14:01 | #2180 | ||

Cytat: 
  chętnych jest od groma i kolejny rzut będzie bardzo mile widziany   Cytat: 
 sprawa wyglądała tak, że flachon 100ml bez breloczka dało się zanabyć za ok. 150zł, a z breloczkiem kosztował prawie 400zł gdyby różnica wynosiła kilkadzieścia zł nie byłoby najmniejszego problemu, ale 250zł na zaspokojenie breloczkowego widzi-mi-sia, to już trochę sporo (tym bardziej jeśli to nieświadome wizażanki pokrywają ten koszt), nie uważacie? mnie nie dziwi szum, jaki się zrobił wokół tej rozbiórki  *edit - i z tego wszystkiego zapomniałam o najważniejsiejszym - kontaktowałam się właśnie z Gwaiką i mamy oficjalne pozwoleństwo na rozsyłanie namiarów na źródełko  
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] Edytowane przez cbr Czas edycji: 2011-03-18 o 14:04 | ||
|     | 
|  2011-03-18, 14:07 | #2181 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Hmm nie wiem czy moja propozycja spotkałaby się z aprobatą   ... Ale mogłabym organizować regularne rzuty np. co dwa miesiące, czy nawet częściej... jeśli byłoby zapotrzebowanie (nawet jeśli sama nie miałabym potrzeby kupowania atomków dla siebie). Oczywiście najpierw chciałabym rozebrać jeszcze jedną-dwie flaszk, co by chociaż na liście sprawdzonych organizatorek być i lepiej się tu zadomowić. Pudełek i tektur mam od "zawalenia", na poczcie jestem codziennie, bo robie wysyłki w związku z moja pracą  to więc tylko kwestia zaopatrzenia się w większy zapas folii bąblowej   
				__________________ | 
|     | 
|  2011-03-18, 14:07 | #2182 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Zostałam nawet posądzona o zakup perfum tylko po to, żeby dostać ten breloczek   
				__________________ Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2011-03-18 o 14:08 | |
|     | 
|  2011-03-18, 14:09 | #2183 | 
				 | 

No ja pamiętam ten szum, ale to chodziło głównie o cenę flaszki. Poza tym tak mi się wydaje, że jak się ktoś do danej rozbiórki przyłącza, to raczej na cenę się zgadza   Nikt tu przecież nikogo do niczego nie zmusza. A akurat te perfumy (bo o ile mnie pamięć nie myli to perły były) to łatwo sprawdzić ile kosztują. 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-03-18, 14:12 | #2184 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: Sosnowiec 
				 | 

Myślę,że Gwaika,dla naszej wspólnej korzyści,omineła jakieś umowy byznesowe  np:firma która nam sprzedaje atomki podpisała zobowiązanie ze swoimi kontrahentami,że w mini hurcie(a nasze zakupy to bez wątpienia mini hurt) nie będzie sprzedawała poniżej określonej kwoty(a nam sprzedaje) albo:podpisała umowy z dystrybutorami na wyłączność lub:atomki nie są przeznaczone wcale do sprzedaży bezpośredniej tylko np.dla jakiejś rozlewni itp....... To takie moje dywagacje skąd te tajemnice  Taki ciche umowy nie są niczym niezwykłym,stosuje je wiele firm,pod warunkiem,że mają pewność,że nie zagrozi to oficjalnej polityce ich firmy.Dlatego słowo CICHE,w tym przypadku jest niezmiernie ważne. W związku z tym,że jak napisała Cbr,każdy może poprosić o pozwolenie na zorganizowanie rzutu, nie ma specjalnie po co dochodzić,dlaczego jest jak jest. Powodem na pewno nie jest zła wola kogokolwiek  ,tak myśle. 
				__________________ Kocham koty   Edytowane przez Viganna Czas edycji: 2011-03-18 o 15:32 | 
|     | 
|  2011-03-18, 14:13 | #2185 | 

Dominko - nie zapominaj, że te mainstreamowe zapachy często gęsto współzakupują osoby, które pojawiają się pierwszy, czy drugi raz u nas na perfumowym (albo sporadycznie zaglądają tylko na współzakupowy) i nie orientują się w aktualnych cenach, a na oryginałach się nie znają. dobra, koniec tematu, bo wyjściowo dyskusja była o atomkach  marleno - ja myślę, że super pomysł, jeśli Ci się chce (ba, podejrzewam, że wizażanki pocisną Cię, żebyś częściej nawet organizowała rzuty  ) i jeszcze odnośnie posta Viganny - Gwaika już przyklepała rozpowszechnianie info n/t źródełka, więc sprawa jest jasna (w kwestii źródełka - mnie to ominęło na szczęście, ale Gwaika miała różne dziwne jazdy z gościem, który straszliwie był ciekawy, po co nam te atomki i pewnie czy nie dałoby się jakoś na tym zarobić) nie wiem, jak wygląda nasze odlewkowanie z perspektywy prawa, więc lepiej nie podpadać za mocno - poza tym to nasze jedyne źródełko jak na razie  najbardziej wkurzające jest, jak namiary chce poznać jednopostowa osoba, która na wizażu jest po raz pierwszy i koniecznie potrzebuje na już zaraz teraz hurtowych ilości szkła... 
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] Edytowane przez cbr Czas edycji: 2011-03-18 o 14:19 | 
|     | 
|  2011-03-18, 14:16 | #2186 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  A ja nadal nie wiem, o co całe zamieszanie  Ja nikogo do zakupu nie zmuszałam dziewczyny  Tak czy siak mam nauczkę i więcej się nie powtórzy. A ja przepraszam. A co do rzutów atomków ja mogę organizować częściej, ale np z odbiorem w Warszawie... co już było poruszane  Chwilowo nie mam tyle czasu na pakowanie, jak się znajdzie to z chęcią zorganizuję standardowy rzut atomkowy   
				__________________ Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2011-03-18 o 14:28 | |
|     | 
|  2011-03-18, 14:18 | #2187 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Cytat: 
  po zakończeniu swojej trzeciej rozbiórki zgłoszę się na pierwszy swój atomkowy rzut  kilka dodatkowych paczek do spakowania i nadania nie będzie dla mnie żadnym kłopotem  jak wszytsko pójdzie mi bezproblemowo to mogę organizować jeden na miesiąc   
				__________________ | |
|     | 
|  2011-03-18, 14:22 | #2188 | |

Cytat: 
  ) miały wewnętrzne rzuty z odbiorem osobistym tylko się jakoś rozeszło po kościach 
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] | |
|     | 
|  2011-03-18, 14:26 | #2189 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2011-03-18, 14:32 | #2190 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

| 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

naprawdę
 naprawdę