Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-17, 16:48   #2161
201606201234
Konto usunięte

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
Tylko że w takim razie nie ma sensu wątek z listą zapachów, bo mam wrażenie że nikt ich nie przegląda naprawdę
przegląda ba, powiem że się inspiruję tym co wpisujecie tam. Czytam go regularnie i często piszę do osób jak otworzę rozbiórkę bądź jak chcę komuś pomóc zakończyć rozbiórkę
201606201234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 18:03   #2162
Maggen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poison0123 Pokaż wiadomość
przegląda ba, powiem że się inspiruję tym co wpisujecie tam. Czytam go regularnie i często piszę do osób jak otworzę rozbiórkę bądź jak chcę komuś pomóc zakończyć rozbiórkę
Przegląda, przegląda ja ostatnio zrobiłam to samo, jak organizowałam rozbiórkę

Edytowane przez Maggen
Czas edycji: 2011-03-17 o 18:04
Maggen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:11   #2163
aniolusiek_
Zakorzenienie

ja też przeglądam ale w 99% jest tak że propozycje nie trafiają w mój gust albo portfel

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:14   #2164
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Tylko że w takim razie nie ma sensu wątek z listą zapachów, bo mam wrażenie że nikt ich nie przegląda naprawdę
Ja też przeglądam Ale często jest tyle osób, które chcą dany zapach, że nawet do wszystkich się nie pisze

Ja tam mogę pomóc w rozbiórkach osobom z Warszawy jak by ktoś coś bardzo chciał - zorganizuję, zamówię... pod warunkiem że do mnie przyjadą i będą ze mną rozpsikiwać A właściwie ja chętnie rozpsikam, a ktoś to popakuje i wyśle
Stary 2011-03-17, 20:15   #2165
201608251020
Konto usunięte

Do mnie powinno w takim razie trafić już parę maili o rozbiórkach a zwyczajnie 'pocałowałam klamkę'

lusiu co do portfela to wciąż mi żal że na te karmelki sephorowe nie zdążyłam
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:19   #2166
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Do mnie powinno w takim razie trafić już parę maili o rozbiórkach a zwyczajnie 'pocałowałam klamkę'

lusiu co do portfela to wciąż mi żal że na te karmelki sephorowe nie zdążyłam
ale z sephorkami to jak będę miała atomki i jak uda mi się zamówić znowu kilka jednocześnie to zrobię znowu rozbiórkę bo widziałam że na karmelka dużo chętnych
a o portfel to chodziło mi np. o Coco Mademoiselle EDP, wiem że jest dużo chętnych, sama też bym nie pogardziła ale ceny są dla mnie zaporowe więc na rozbiórkę nie ma nadziei

btw. Sephora kosztuje tanio na all więc można spróbować samemu kupić

Edytowane przez aniolusiek_
Czas edycji: 2011-03-17 o 20:23
aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:26   #2167
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość

btw. Sephora kosztuje tanio na all więc można spróbować samemu kupić
Ja wiem, bo obczaiłam że jest tania Ale kochana ja teraz nie wyrabiam finansowo, bokami robię i to już nawet nie kwestia perfum a ogólnie, wszystko się niszczy, kończy itp. Więc wolę wziąć te 10-20 ml i zapłacić taniej
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 23:34   #2168
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość

na ogół privuje do mnie albo innych mających namiar na źródełko i zamawiamy na adres Organizatorki
ale przecież każda osoba organizująca rzut dostaje paragon i ma wszystkie namiary...
Cytat:
ja przeglądam
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 11:55   #2169
Emiks
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;25795162]ale przecież każda osoba organizująca rzut dostaje paragon i ma wszystkie namiary...
[/QUOTE]

A może dostaje tylko pudełka z atomkami a dokumentacja zostaje przesłana na adres zamawiających - mających namiar na źródełko

Tajemnica przewyższa rangą nawet te rządowe
Emiks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:04   #2170
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Emiks Pokaż wiadomość
A może dostaje tylko pudełka z atomkami a dokumentacja zostaje przesłana na adres zamawiających - mających namiar na źródełko

Tajemnica przewyższa rangą nawet te rządowe
robiłam rzut i dostałam paragon
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:07   #2171
Dominkab
skacze bryka i wiruje ...

W sumie dla mnie też dziwne te tajemnice są

elska

flickr

Moment Uchwycony
Dominkab jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-18, 12:17   #2172
Emiks
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;25800722]robiłam rzut i dostałam paragon [/QUOTE]

To zupełnie nie rozumiem, w czym problem
i o co chodzi z tą tajemnicą

Wiele osób cierpi na niedostatek atomizerów i skoro można temu zaradzić, to dlaczego tego nie zrobić

Nie wiem, jakie trzeba mieć plenipotencje, aby dostać pozwolenie na zorganizowanie takiego rzutu atomizerowego ale osobiście mogłabym to zrobić Dysponuję obecnie wolnym czasem i chętnie wspomogę potrzebujących

Cytat:
Napisane przez Dominkab Pokaż wiadomość
W sumie dla mnie też dziwne te tajemnice są
Również nie rozumiem w końcu wizażanki kupują te atomizery i chyba mają prawo znać źródełko zakupów w końcu nikt nie zacznie indywidualnie kupować hurtowych ilości

Edytowane przez Emiks
Czas edycji: 2011-03-18 o 12:22
Stary 2011-03-18, 12:20   #2173
magdulenka
Zakorzenienie

Cytat:
To zupełnie nie rozumiem, w czym problem
i o co chodzi z ta tajemnicą

Wiele osób cierpi na niedostatek atomizerów i skoro można temu zaradzić, to dlaczego tego nie zrobić

Nie wiem, jakie trzeba mieć plenipotencje, aby dostać pozwolenie na zorganizowanie takiego rzutu atomizerowego ale osobiście mogłabym to zrobić Dysponuję obecnie wolnym czasem i chętnie wspomogę potrzebujących
Mysle, ze ze zorganizowaniem rzutu nie bedzie zadnego problemu
Zglaszasz swoja chec, wyznaczasz termin i czekasz na zgode modki, i tyla

A tajemnica mnie tez sie wydaje dziwna, bo przeciez co w tym zlego/dziwnego, ze ktos kupi na swoje potrzeby 350 atomkow??
Ma kase, to niech kupuje

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:32   #2174
cbr
never say no to panda

GG do cbr

się zaparłyście, że to cholera wie jaka tajemnica na miarę tych rządowych, a ja tylko napisałam, że to Gwaika powinna źródełko ujawniać, bo to ona je wynalazła
pisałam też, że jak ktoś inny chce, niech przesyła dalej namiary - ja ręce umywam (edit - gwoli ścisłości: nie tylko ja te namiary posiadam... gdyby ktoś jeszcze tego nie skumał)

ale człowiek tak skonstruowany, że zawsze gdzieś zechce węszyć spiski i inne knucia

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
to zamiast tylko "chcieć", ruszyć cztery litery, zapoznać się z regulaminem i zgłosić się w odpowiednim wątku wspólnozakupowym, jeśli jeszcze pełnoprawną organizatorką nie jesteś
ja nie wiem, w czym problem... chętne do organizowania rzutów zawsze są potrzebne, bo współzakupowiczki na stówę się znajdą (ba, zapotrzebowanie zdecydowanie przekracza podaż rzutów)

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2011-03-18 o 12:33
cbr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 12:35   #2175
Dominkab

Zakupy perfum muszą być jawne w całości więc tym bardziej niejasne jest dla mnie trzymanie w tajemnicy miejsca zakupu atomizerów.
Tu się nawet zdarzało, że się trzeba było tłumaczyć z niemożności podzielenia gratisowego breloczka na części

elska

flickr

Moment Uchwycony
Stary 2011-03-18, 13:12   #2176
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
się zaparłyście, że to cholera wie jaka tajemnica na miarę tych rządowych, a ja tylko napisałam, że to Gwaika powinna źródełko ujawniać, bo to ona je wynalazła
pisałam też, że jak ktoś inny chce, niech przesyła dalej namiary - ja ręce umywam (edit - gwoli ścisłości: nie tylko ja te namiary posiadam... gdyby ktoś jeszcze tego nie skumał)

ale człowiek tak skonstruowany, że zawsze gdzieś zechce węszyć spiski i inne knucia

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

to zamiast tylko "chcieć", ruszyć cztery litery, zapoznać się z regulaminem i zgłosić się w odpowiednim wątku wspólnozakupowym, jeśli jeszcze pełnoprawną organizatorką nie jesteś
ja nie wiem, w czym problem... chętne do organizowania rzutów zawsze są potrzebne, bo współzakupowiczki na stówę się znajdą (ba, zapotrzebowanie zdecydowanie przekracza podaż rzutów)
Nikt tu nie węszy spisków a już na pewno nie ja choć chyba tak to odebrałaś

Zaproponowałam swoją pomoc, zupełnie bezinteresownie, ponieważ ciągle przewija się temat braku atomizerów, a rozumiem, że dla niewielu osób, organizujących rzuty, może to być zbyt uciążliwe i czasochłonne - ale najwyraźniej zupełnie niepotrzebnie i gwoli informacji, dla mnie osobiście ten adres jest zupełnie zbędny, nie zamierzam robić większych indywidualnych zakupów. Na razie wystarcza mi niewielka ilość atomizerów, na którą cudem udało mi się załapać, zresztą w Twojej rozbiórce A jak zacznie mi ich brakować, to rozpocznę polowanie to takie egzotyczne albo kupię sobie 600 sampli w Fambudzie

Cytat:
Zakupy perfum muszą być jawne w całości więc tym bardziej niejasne jest dla mnie trzymanie w tajemnicy miejsca zakupu atomizerów.
Tu się nawet zdarzało, że się trzeba było tłumaczyć z niemożności podzielenia gratisowego breloczka na części
Oj nieładnie, nieładnie nie chziałaś się podzielić breloczkiem z koleżankami

Edytowane przez Emiks
Czas edycji: 2011-03-18 o 13:58
Stary 2011-03-18, 13:31   #2177
Dominkab

Cytat:
Oj nieładnie, nieładnie nie chziałaś się podzielić breloczkiem z koleżankami
To nie ja Ja tam mogę na kawałeczki pociąć. Jeden łańcuszek dostanie, inny zapięcie Nie ma problemu

elska

flickr

Moment Uchwycony
Stary 2011-03-18, 13:51   #2178
Emiks
Zakorzenienie

Cytat:
To nie ja Ja tam mogę na kawałeczki pociąć. Jeden łańcuszek dostanie, inny zapięcie Nie ma problemu
Jakby co, to ja bym wolała zapięcie

Niektórych gratisów nie da się niestety podzielić, więc chyba nie ma problemu, jak organizatorka zostawi go dla siebie
Stary 2011-03-18, 13:53   #2179
Dominkab

Cytat:

Niektórych gratisów nie da się niestety podzielić, więc chyba nie ma problemu, jak organizatorka zostawi go dla siebie
wychodzę z tego samego założenia

elska

flickr

Moment Uchwycony

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-18, 14:01   #2180
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Zaproponowałam swoją pomoc, zupełnie bezinteresownie, (...) ale najwyraźniej zupełnie niepotrzebnie
dlaczemu niepotrzebnie?
chętnych jest od groma i kolejny rzut będzie bardzo mile widziany

Cytat:
Dominko - sorry, ale zapoznałaś się w ogóle z tą rozbiórką, którą właśnie przytaczasz?
sprawa wyglądała tak, że flachon 100ml bez breloczka dało się zanabyć za ok. 150zł, a z breloczkiem kosztował prawie 400zł
gdyby różnica wynosiła kilkadzieścia zł nie byłoby najmniejszego problemu, ale 250zł na zaspokojenie breloczkowego widzi-mi-sia, to już trochę sporo (tym bardziej jeśli to nieświadome wizażanki pokrywają ten koszt), nie uważacie?
mnie nie dziwi szum, jaki się zrobił wokół tej rozbiórki

*edit - i z tego wszystkiego zapomniałam o najważniejsiejszym - kontaktowałam się właśnie z Gwaiką i mamy oficjalne pozwoleństwo na rozsyłanie namiarów na źródełko

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2011-03-18 o 14:04
Stary 2011-03-18, 14:07   #2181
marlena_smc
Rozeznanie

Hmm nie wiem czy moja propozycja spotkałaby się z aprobatą ... Ale mogłabym organizować regularne rzuty np. co dwa miesiące, czy nawet częściej... jeśli byłoby zapotrzebowanie (nawet jeśli sama nie miałabym potrzeby kupowania atomków dla siebie). Oczywiście najpierw chciałabym rozebrać jeszcze jedną-dwie flaszk, co by chociaż na liście sprawdzonych organizatorek być i lepiej się tu zadomowić.

Pudełek i tektur mam od "zawalenia", na poczcie jestem codziennie, bo robie wysyłki w związku z moja pracą to więc tylko kwestia zaopatrzenia się w większy zapas folii bąblowej

marlena_smc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:07   #2182
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:

Oj zdziwiłabyś się, jakie problemy miałam z tego tytułu
Zostałam nawet posądzona o zakup perfum tylko po to, żeby dostać ten breloczek

Edytowane przez kolciag
Czas edycji: 2011-03-18 o 14:08
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:09   #2183
Dominkab

No ja pamiętam ten szum, ale to chodziło głównie o cenę flaszki. Poza tym tak mi się wydaje, że jak się ktoś do danej rozbiórki przyłącza, to raczej na cenę się zgadza Nikt tu przecież nikogo do niczego nie zmusza. A akurat te perfumy (bo o ile mnie pamięć nie myli to perły były) to łatwo sprawdzić ile kosztują.

elska

flickr

Moment Uchwycony

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-18, 14:12   #2184
Viganna
Raczkowanie

Myślę,że Gwaika,dla naszej wspólnej korzyści,omineła jakieś umowy byznesowe

np:firma która nam sprzedaje atomki podpisała zobowiązanie ze swoimi kontrahentami,że w mini hurcie(a nasze zakupy to bez wątpienia mini hurt) nie będzie sprzedawała poniżej określonej kwoty(a nam sprzedaje)

albo:podpisała umowy z dystrybutorami na wyłączność

lub:atomki nie są przeznaczone wcale do sprzedaży bezpośredniej tylko np.dla jakiejś rozlewni

itp.......

To takie moje dywagacje skąd te tajemnice
Taki ciche umowy nie są niczym niezwykłym,stosuje je wiele firm,pod warunkiem,że mają pewność,że nie zagrozi to oficjalnej polityce ich firmy.Dlatego słowo CICHE,w tym przypadku jest niezmiernie ważne.

W związku z tym,że jak napisała Cbr,każdy może poprosić o pozwolenie na zorganizowanie rzutu, nie ma specjalnie po co dochodzić,dlaczego jest jak jest.
Powodem na pewno nie jest zła wola kogokolwiek,tak myśle.

Edytowane przez Viganna
Czas edycji: 2011-03-18 o 15:32
Viganna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:13   #2185
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Dominko - nie zapominaj, że te mainstreamowe zapachy często gęsto współzakupują osoby, które pojawiają się pierwszy, czy drugi raz u nas na perfumowym (albo sporadycznie zaglądają tylko na współzakupowy) i nie orientują się w aktualnych cenach, a na oryginałach się nie znają.

dobra, koniec tematu, bo wyjściowo dyskusja była o atomkach

marleno - ja myślę, że super pomysł, jeśli Ci się chce (ba, podejrzewam, że wizażanki pocisną Cię, żebyś częściej nawet organizowała rzuty )

i jeszcze odnośnie posta Viganny - Gwaika już przyklepała rozpowszechnianie info n/t źródełka, więc sprawa jest jasna
(w kwestii źródełka - mnie to ominęło na szczęście, ale Gwaika miała różne dziwne jazdy z gościem, który straszliwie był ciekawy, po co nam te atomki i pewnie czy nie dałoby się jakoś na tym zarobić)
nie wiem, jak wygląda nasze odlewkowanie z perspektywy prawa, więc lepiej nie podpadać za mocno - poza tym to nasze jedyne źródełko jak na razie
najbardziej wkurzające jest, jak namiary chce poznać jednopostowa osoba, która na wizażu jest po raz pierwszy i koniecznie potrzebuje na już zaraz teraz hurtowych ilości szkła...

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2011-03-18 o 14:19
Stary 2011-03-18, 14:16   #2186
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
No ja pamiętam ten szum, ale to chodziło głównie o cenę flaszki. Poza tym tak mi się wydaje, że jak się ktoś do danej rozbiórki przyłącza, to raczej na cenę się zgadza Nikt tu przecież nikogo do niczego nie zmusza. A akurat te perfumy (bo o ile mnie pamięć nie myli to perły były) to łatwo sprawdzić ile kosztują.
Dokładnie, takie jest i moje zdanie, ale że ja jestem winowajcą... to nie wiem, czy mam prawo się wypowiadać. Ja w dniu zakupu pereł nie miałam możliwości sprawdzić ich ceny, co już niejednokrotnie pisałam, nie znałam ich i nie miałam pojęcia jak to cenowo wygląda... a że mi się spodobały to kupiłam... a że sprzedawczyni zaproponowała w tej samej cenie zestaw z brelokiem oprócz samego flakonu, to z chęcią wzięłam... tyle, ot cała filozofia, ale niektórym widzę strasznie ta cała historia leży na sercu i jeszcze długo będą ją mi wypominać A ja nadal nie wiem, o co całe zamieszanie Ja nikogo do zakupu nie zmuszałam dziewczyny Tak czy siak mam nauczkę i więcej się nie powtórzy. A ja przepraszam.

A co do rzutów atomków ja mogę organizować częściej, ale np z odbiorem w Warszawie... co już było poruszane Chwilowo nie mam tyle czasu na pakowanie, jak się znajdzie to z chęcią zorganizuję standardowy rzut atomkowy

Edytowane przez kolciag
Czas edycji: 2011-03-18 o 14:28
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:18   #2187
marlena_smc
Rozeznanie

Cytat:
marleno - ja myślę, że super pomysł, jeśli Ci się chce (ba, podejrzewam, że wizażanki pocisną Cię, żebyś częściej nawet organizowała rzuty )
Ja bardzo chętnie po zakończeniu swojej trzeciej rozbiórki zgłoszę się na pierwszy swój atomkowy rzut kilka dodatkowych paczek do spakowania i nadania nie będzie dla mnie żadnym kłopotem jak wszytsko pójdzie mi bezproblemowo to mogę organizować jeden na miesiąc

marlena_smc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 14:22   #2188
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
A co do rzutów atomków ja mogę organizować częściej, ale np z odbiorem w Warszawie... co już było poruszane Chwilowo nie mam tyle czasu na pakowanie, jak się znajdzie to z chęcią zorganizuję standardowy rzut atomkowy
dobrze, że o tym wspomniałaś, bo to był imho świetny pomysł, żeby np. Wawa, czy inne większe miasta (albo mniejsze z dobrą komunikacją pomiędzy sobą ) miały wewnętrzne rzuty z odbiorem osobistym
tylko się jakoś rozeszło po kościach
Stary 2011-03-18, 14:26   #2189
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
dobrze, że o tym wspomniałaś, bo to był imho świetny pomysł, żeby np. Wawa, czy inne większe miasta (albo mniejsze z dobrą komunikacją pomiędzy sobą ) miały wewnętrzne rzuty z odbiorem osobistym
tylko się jakoś rozeszło po kościach
To ja jestem chętna, i w każdej chwili mogę rzut zrobić
Stary 2011-03-18, 14:32   #2190
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
To ja jestem chętna, i w każdej chwili mogę rzut zrobić
Super Kolciu, mogłabym odebrać łosobiście .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości