|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Zona najukochanszego Meza
|
siarka - oplulam monitor zboczuchu jeden kochany
![]() ![]() :rot fl:
|
#2254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
oraz na literowej, wiec wpisuje albo dane nadawcy, albo odbiorcy, albo jednej i drugiej str. - zakładam, że jeśli 1 str., to dane odbiorcy, czyli jest skojarzenie numeru z tymi danymi w ich bazie, a tutaj mamy sytuację, że naklejka z nr jest czytelna.Ale nie wiem, jak to w praktyce wygląda, czy ta ich baza jest użyteczna w takich przypadkach.
https://www.youtube.com/watch?v=u58T0dvpxcs Edytowane przez pozzzziomka Czas edycji: 2011-03-20 o 17:36 |
||
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
A nie ma tak,ze odlewki wogóle nie powinny iść jako list?
Byla juz na forum taka dyskusja i któraś z dziewczyn wklejala fragmenty z regulaminu PP, co można a co nie można listem slać...no i o ile mnie pamięć nie myli bylo to wszystko dość niejasne, ale wynikalo z tego że listem tylko żeczy płaskie, typu kartka i takie tam ... To chyba Polly wrzucała? A...a jeszcze apropo mojej zalanej koperty. Odebralam, bo listonaosza lubię, panie z poczty też, a poza tym nie chciałoby mi sie o kilka groszy tracić czas i nerwy na użeranie z reklamacjami. Odlewka byla warta 20zł, więc Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 12:42 |
|
|
|
#2256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Płaskie np. kartka papieru, to listy gabaryt A, odlewki są przestrzenne i są nadawane jako listy, ale gabaryt B. Cytat:
Nie wiem, taki mi się wydaje. ![]() Ja bym zareagowała, lubię, nie lubię, ale to też chodzi o zasadę, zresztą jak zareklamuję, to przecież nie dlatego, że uważam, że listonosz, czy Pani na mojej poczcie, coś zrobiła. Przesyłka przewija się przez tyle miejsc i ja bym obstawała, że to raczej poczta coś nawyrabia. Odnośnie bąbelków, to ja owijam dużą ilością, bo kompletnie nie ufam w tej kwestii poczcie, ale prawda jest taka, że to, że tyle razy owijam i tak nic nie da, jeśli ktoś daną przesyłkę czymś zgniecie. ![]() Ale to, że dużo bąbelków zabezpieczy przesyłkę przed zniszczeniem wskutek jakże powszechnego rzucania przesyłkami na poczcie - to, o czym wspominała Kolcia.
|
|
|
#2257 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;25848508]a to nie chodziło przypadkiem o to, że płyny nie mogły być wysyłane tą drogą ?
[/QUOTE] A tego, to nie wiem. Ale przecież Pani na poczcie, pewnie wyczuwa, jak obraca przesyłka, że tam jakiś płyn jest.Według mnie można. A z ciekawości poszukam, czego o tym.
|
|
#2259 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli opakowanie przesyłki jest uszkodzone lub jesli podejrzewamy sie że przesyłka może być zniszczona to mamy prawo przy listonoszu ją otworzyć. Na nasze żądanie listonosz powinien sporządzić protokół. Tylko nie wiem jak to sie ma w praktyce...
Wiem, że jeśli ta osoba nie odebrałaby takiej pozalewanej przesyłki to poczta wyśle ją do nadawcy z już sporządzonym protokołem reklamacyjnym, a przynajmniej powinna tak zrobić. Oczywiście na koszt nadawcy (przemilcze to)...
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam takie coś:
http://www.aukcje.org/archives/2008/...ysya-poczt.htm I zacytuję: "a) rzeczy niebezpieczne, są to w szczególności: materiały łatwopalne, wybuchowe lub radioaktywne, substancje żrące lub cuchnące, broń i amunicja," Ale nie przesadzajmy, owszem perfumy są łatwopalne, ale nie sądzę, aby uznano je za niebezpieczne. Zresztą przecież tak są nadawane perfumy - listami, paczkami. Jak inaczej by doszły np. z perfumerii internetowych.
|
|
#2261 |
|
Rozeznanie
|
Co do rozważań o wysyłaniu płynów i szkła drogą listową:
PP będzie się migać od reklamacji, bo na listach nie mozna naklejać "uwaga szkło"... Takie rzeczy powinno wysyłać się paczką. Ale kto by tu chciał tyle płacić... wysyłka w większości wypadków wyniosłaby więcej niż wartośc samej odlewki
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma tu co obstawiać. Może poczuła, może nie poczuła, może zignorowała. Nie wiem i w sumie już mnie to nie obchodzi. Nie mam w zwyczaju, ani zamiaru - na przyszłość obwiniać kogoś o cudzy błąd , czy niedopatrzenie , ![]() a bąblofolia jednak dużo daje, raczej każdy o tym wie. Jedna skromna warstwa docięta na wymiar, to zdecydowanie za malo. Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 12:40 |
|
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlatego tak owijam i jestem za tym, aby owijano dużą ilością bąbelków.
|
|
|
#2266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do odlewek w listach, to w regulaminie PP jest napisane, że listami można przesyłać wyłącznie dokumenty, listy i inne tego typu sprawy Więc odlewki są nielegalne
|
|
|
|
|
#2267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie wypowiadam się czyja w tym przypadku wina, a czyja nie, ale ja organizując rozbiórkę zawsze biorę pod uwagę taką ewentualność. Gdyby odlewka nie dotarła w całości uznałabym, że nie zapakowałam jej wystarczająco staranie i dlatego uległa zniszczeniu. Jeśli tylko miałabym jeszcze perfumy bez zastanowienia wysłałabym nową odlewkę. Co innego gdyby przesyłka zaginęła, to co prawda też bym wysłała, ale równocześnie składałabym reklamację . I nie przesadzajmy z tym miażdżeniem przesyłek przez pocztę - przy wystarczająco puchatym, zamkniętym bąblowym kokonie, nie ma siły żeby odlewce coś sie stało. A jeśli jeszcze jest dodatkowo jakaś tekturka, albo pianka...
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2011-03-22 o 10:54 |
|
|
|
|
#2269 |
|
Rozeznanie
|
Po długim i gruntownym zastanowieniu stwierdzam, że właściwie w każdej chwili mogłabym się podjąć rzutu atomkowego
ale jakaś dobra dusza, która już ma za sobą takie rzuty musiałaby mi pomóc.Chyba, że fakt iż dziś otwieram rozbiórkę mnie dyskwalifikuje na ten moment... W każdym razie ogłaszam, że jestem chętna
Edytowane przez marlena_smc Czas edycji: 2011-03-24 o 08:04 |
|
|
|
#2270 |
|
Rozeznanie
|
Nikt nie chce takiego rzutu? potrzebuję tylko wskazówek osoby, która już organizowała zakupy. No i późniejszej zgody...Przez pierwszą połowę kwietnia mam dużo czasu, żeby się tym zając... a już w drugiej połowie poświęcam się w całości pisaniu pracy dyplomowej
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chcę rzut ![]() zaraz CI napisze co i jak edit: Wchodzi na strnke http://www.globe.lublin.pl/zam/login/login musisz sie tam zarejestrowac, i wybrac licze atomkow, znalazlas to?
wróciłam do perfum sprzedam lub wymiana perfumy niszowe - tu Edytowane przez Basiek93 Czas edycji: 2011-03-26 o 18:51 |
|
|
|
|
#2272 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Ci Basiek93
albo chociaż w tym tygodniu będę mogła zebrać chętne, a po zakończeniu rozbiórki flakonu zebrać wpłaty za atomki... zobaczymy
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze chetnie bym sie na samplerki zapała |
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2275 |
|
Rozeznanie
|
No więc... mam zgodę na rzut, ale dopiero kiedy skończę swoją trzecią rozbiórkę. Przewiduję, że do 4 kwietnie na pewno się z tym uporam. Oby nie było poślizgu
Orientacyjnie więc podaję, że ok. 6 kwietnia zorganizuję rzut atomkowy. Szczegóły pojawią się w stosownym czasie w wątku z terminami zakupów atomkowych osobiście preferowałabym większy rzucik (do 500sztuk) co by za jednym zamachem zaopatrzyć większą liczbę chętnych, ale dopytam Belle o szczegóły w stosownym czasie...Póki co zdrówka wszystkim, a ja lece się kurować
|
#2276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdrowia życzę
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2278 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
szykuje się może jakiś samplerkowy rzut w najbliższym czasie?
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przeczytałam
![]() ![]() Dostałam od Belli pozwolenie więc zapraszam ![]() Minimalna ilość to 30 szklanych atomizerów, o ile oczywiście o ten limit pytasz ![]() Czy może chodzi Ci o limit zamówienia od sprzedawcy
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Pytam o limit zamówienia ze stronki www.globe.lublin.pl
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

Moje Aliexpressowe zakupy i recenzje pazurkowe: