![]() |
#3211 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3212 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3214 |
Raczkowanie
|
witaj
![]() ![]() No ja już mierzyłam kilka w maju. I mniej więcej wiem w jakiej się widzę ![]() Niestety nie mam możliwości wcześniej niż w kwietniu poprzymierzac bo dopiero wtedy będę w PL. A wierzę, że Pani z salonu mi pomoże, bo naprawdę trafiłam na świetną babeczkę! To był pierwszy salon do którego weszłam i tak się mną kobitka zajęła, że aż miło ![]() ![]() ![]()
#3215 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
podczytuje Was ale nic nie mogę napisać bo nie ma u mnie postępów, stanęłam w martwym punkcie - szukanie sukni, wybredna jestem , nie znalazłam tej idealnej , właściwie jedna jest ale za droga (3500 zł), czasu nie mam na szukanie. Ale nie będę się martwić, wiem że w końcu znajdę tą idealną ![]() Witam wszystkie nowe dziewczyny ! Coraz mniej czasu do lipca, teraz aktywniej się zrobiło na forum ![]() ![]() ![]()
#3216 |
Zakorzenienie
|
Ja dzs skorzystałam z wolnego popołudnia i wybrałam się na ogladanie butów do CH.
Niestety trwa jeszcze szał wyprzedaży i większość półek zajmują stare modele... Mam zamiar przejechać się w cobote do salonu Menbura, i jak cos mi wpadnie w oko to kupuje, bo poźniej bedzie kłopot z rozmiarami Muszę przycisnąć siostre o zaproszenia, bo znów minął tydzień i stoje w miejscu... Kiedy macie zamiar rozdawać zaproszenia ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3218 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W kwietniu. Myślę, że 3 miesiące przed ślubem wystarczy. Tym bardziej, że większość gości jest na miejscu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Zadomowienie
|
Jakoś marzec/kwiecień chcemy zacząć. Problem tkwi w tym, że w naszym rodzinnym mieście jesteśmy raz na miesiąc na średnio 2 dni, więc nie "załatwimy" wszystkich za jednym razem. Z najbliższą rodziną nie ma problemu, ale z dalszą trzeba będzie się umawiać itd.
Na razie wybrałam już faceta, który mi je wydrukuje i teraz mu tylko jeszcze trochę marudzę. Ale czego się nie robi dla wyśnionych zaproszeń ![]() Ale generalnie chciałam oznajmić, że jest postęp u mojego M. ![]() ![]()
#3220 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny
jestem tutaj od niedawna, fajnie ze sa takie fora na których można sie porozumieć na dane tematy. Coś mnie z wami łaczy tez biorę ślub w lipcu, pomimo tego że nigdy nie chciałam w tym m-cu ![]() Pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3221 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3223 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trochę będzie tego jeżdżenia, no ale cóż..;p Mam pytanko: jak to u Was jest?. Kiedy idziecie do księdza w sprawie zapowiedzi? Bo ja to szczerze nie wiem kiedy my to zrobimy, bo w kwietniu to jeszcze za wcześnie, a potem w Pl będziemy 2 tyg przed samym ślubem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() Ale dla mnie to słodkie ![]() Mam znajomą, która ślubowała niedawno i mówiła, że Jej narzeczony cały rok się nie przejmował, a Ona była strzępkiem nerwów. Za to w dniu ślubu Ona była opanowała a On cały zestresowany;p Może coś w tym jest ![]()
![]() |
#3224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3225 |
Raczkowanie
|
My nauki już mamy załatwione. Byliśmy w listopadzie na weekendówce
![]() A co do księdza to termin już mieliśmy zaklepany w maju. Zagadaliśmy z Nim, bo my zagranicą to woleliśmy już datę swoją mieć i spać spokojnie;p Tylko ciekawi mnie ile mu dać za te zapowiedzi.. I wogóle za cały ślub..;/
#3226 |
Zakorzenienie
|
u nas chyba za zapowiedzi 100 zl, ale nie jestem pewna. Ciekawam ile za mszę. Ja bym dała 500 zl, ale ponoć to takie minimum teraz jest. No i ciekawa jestem ile organista weźmie za granie
#3227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak to się śmieje mój TŻ, że jak przyjdzie nam płacić księdzu, to powie: "A ma ksiądz może rozmienic z 50zł ??" Hihi ![]() Moim zdaniem to chrzty, śluby i pogrzeby powinny być za free! Ale tyle moje, co sobie pogadam ;p
![]() |
#3228 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Aha, a protokół już spisywaliście? 500 zł to minimum? O kurczę, ja słyszałam u nas o kwotach rzędu 300 zł i na tyle się nastawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24664835]Nie sądzę, że w kwietniu to za wcześnie. Przecież to 3 miesiące przed ślubem. Jak będziecie dopiero na 2 tygodnie przed, to kiedy zdążą wygłosić te zapowiedzi? Idźcie w kwietniu. My też się niedługo wybierzemy
![]() Aha, a protokół już spisywaliście? 500 zł to minimum? O kurczę, ja słyszałam u nas o kwotach rzędu 300 zł i na tyle się nastawiam.[/QUOTE] no ja słyszałam, że 500. Ale jak powie co łaska, to jestem w stanie dać i 200 zl ![]()
#3230 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, takie ceremonie jak chrzest, ślub i pogrzeb powinny byc za darmo..
ale wiadomo, że cos trzeba w podziękowaniu dać, to pewnie ładniej poprowadzi mszę.. Może trywializuje ale tak to już jest!! Ja też myślę, że z zaproszeniami zaczniemy w marcu... Dzis znalazłam ładny krawat dla TŻ zwany śledzikiem, i go zamówię na allegro widziałam też ładne butki, także troche idzie do przodu u nas też co łaska 500 zł !! |
![]() ![]() |
![]() |
#3231 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3234 | |
Zakorzenienie
|
aa tam nic się nie martw. My mamy 2.07, a zaproszenia myślimy przełom kwietnia/maja
Cytat:
![]()
![]() |
#3235 | |
Raczkowanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24664835]Nie sądzę, że w kwietniu to za wcześnie. Przecież to 3 miesiące przed ślubem. Jak będziecie dopiero na 2 tygodnie przed, to kiedy zdążą wygłosić te zapowiedzi? Idźcie w kwietniu. My też się niedługo wybierzemy
![]() Aha, a protokół już spisywaliście? 500 zł to minimum? O kurczę, ja słyszałam u nas o kwotach rzędu 300 zł i na tyle się nastawiam.[/QUOTE] Protokół? Yyy.. Nie jestem chyba do końca poinformowana ;p Jedyne co dostaliśmy od księdza, to jak zamawialiśmy termin. Dał nam kartkę z datą, że zaklepane ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- No my to musimy tak, bo akurat tak będziemy w PL ![]() Ale wydaję mi się, że 3 miesiące przed to tak akurat ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() Opowiedz coś więcej o przygotowaniach jeśli możesz ![]() Sukienka już jest? ![]()
![]() |
#3236 | ||||
Zakorzenienie
|
kakunia ja też ślubuję 30 lipca
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My dzisiaj byliśmy na trzecich naukach.Ufff jeszcze jedne i poradnia ![]()
![]() |
#3237 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE
A witamy ![]() Opowiedz coś więcej o przygotowaniach jeśli możesz ![]() Sukienka już jest? ![]() Sala jest, zespół, kamerzysta, fotograf tez..wizję zaproszeń też juz mamy...a sukienka nie daje mi spać po nocach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Ha, widać, że nowa jestem, nie umiem jeszcze normalnie zacytować ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3238 |
Raczkowanie
|
Scotasia :
Nie martw się ![]() ![]() Tylko, że ja to nawet jeszcze nie mam w głowie jaką bym suknie chciała :/ Wiem tylko jakiego typu. Przymierzałam dopiero ze 3 suknie i to w maju. W kwietniu jak pojadę do PL to muszę być już na jakąś zdecydowana, bo też chciałam szyć. Babka w salonie powiedziała, że cena max będzie 2500zł, więc sądzę, że nie jest tak złe ![]() Spokojnie ze wszystkim zdążycie ![]() Nie ma co się denerwowac na zapas ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Goosia 207 To jest nas dwie ![]() A o której masz ślub?? ![]() A no i Dziękuję za wyjaśnienie w sprawie tego protokołu ![]() ![]() Bo nie miałam zielonego pojęcia :p
Szczęśliwa Żonka ![]() Edytowane przez kakunia6 Czas edycji: 2011-01-27 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | |
Zakorzenienie
|
Klikasz na środkową ikonkę z prawej strony u dołu posta, którego chcesz zacytować
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Protokół u nas z 3-mce przed ślubem, a dokumenty z Urzędu Stanu Cywilnego wypełnić i zanieść do Księdza nie szybciej niż 2 m-ce przed ślubem (bo tam podobno jest data ważności dokumentu ok.2 m-ce ![]()
![]() |
#3240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My mamy na 17.30 ![]() ![]() ![]() A Wy o jakiej godzince myśleliście?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.