|
|
#3211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3212 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję, mam nadzieje że z niczym nie wyskoczy.Cytat:
co do sukienki, to lepiej sobie poprzymierzać. Ja miałam wybraną jedną, napalilam się na nią jak nic, przymierzyłam w salonie i od razu ją odrzuciłam. Btw. w ciągu najbliższych 2 tygodni obiecuje sobie, ze pojade do krawcowej
|
|
#3214 |
|
Raczkowanie
|
witaj
co do sukienki, to lepiej sobie poprzymierzać. Ja miałam wybraną jedną, napalilam się na nią jak nic, przymierzyłam w salonie i od razu ją odrzuciłam. Btw. w ciągu najbliższych 2 tygodni obiecuje sobie, ze pojade do krawcowej [/QUOTE]No ja już mierzyłam kilka w maju. I mniej więcej wiem w jakiej się widzę ![]() Niestety nie mam możliwości wcześniej niż w kwietniu poprzymierzac bo dopiero wtedy będę w PL. A wierzę, że Pani z salonu mi pomoże, bo naprawdę trafiłam na świetną babeczkę! To był pierwszy salon do którego weszłam i tak się mną kobitka zajęła, że aż miło I od razu powiedziałam 'To jest to' A zaznaczam, że byłam w kilku salonach. Mam nadzięję, że znajdę tę wymarzoną
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
podczytuje Was ale nic nie mogę napisać bo nie ma u mnie postępów, stanęłam w martwym punkcie - szukanie sukni, wybredna jestem , nie znalazłam tej idealnej , właściwie jedna jest ale za droga (3500 zł), czasu nie mam na szukanie. Ale nie będę się martwić, wiem że w końcu znajdę tą idealną ![]() Witam wszystkie nowe dziewczyny ! Coraz mniej czasu do lipca, teraz aktywniej się zrobiło na forum
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzs skorzystałam z wolnego popołudnia i wybrałam się na ogladanie butów do CH.
Niestety trwa jeszcze szał wyprzedaży i większość półek zajmują stare modele... Mam zamiar przejechać się w cobote do salonu Menbura, i jak cos mi wpadnie w oko to kupuje, bo poźniej bedzie kłopot z rozmiarami Muszę przycisnąć siostre o zaproszenia, bo znów minął tydzień i stoje w miejscu... Kiedy macie zamiar rozdawać zaproszenia ?? |
|
|
|
#3217 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3218 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja kosztowała 2900, ale mam dostać 10% rabatu. W kwietniu. Myślę, że 3 miesiące przed ślubem wystarczy. Tym bardziej, że większość gości jest na miejscu. |
|
|
|
|
#3219 |
|
Zadomowienie
|
Jakoś marzec/kwiecień chcemy zacząć. Problem tkwi w tym, że w naszym rodzinnym mieście jesteśmy raz na miesiąc na średnio 2 dni, więc nie "załatwimy" wszystkich za jednym razem. Z najbliższą rodziną nie ma problemu, ale z dalszą trzeba będzie się umawiać itd.
Na razie wybrałam już faceta, który mi je wydrukuje i teraz mu tylko jeszcze trochę marudzę. Ale czego się nie robi dla wyśnionych zaproszeń Ale generalnie chciałam oznajmić, że jest postęp u mojego M. widziałam ukradkiem na jego laptopie, że ustawił sobie odliczanie do ślubu znaczy się, że też widzi, że czas nam się kurczy. Osobiście zaczynam się stresować, że to JUŻ trzeba załatwiać...
|
#3220 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny
jestem tutaj od niedawna, fajnie ze sa takie fora na których można sie porozumieć na dane tematy. Coś mnie z wami łaczy tez biorę ślub w lipcu, pomimo tego że nigdy nie chciałam w tym m-cu Musze wam powiedziec ze zazdroszcze waqm ze macie już tyle rzeczy załatwione, ja mam tylko sale, kucharke, kamerzystę no i kilka zaliczonych spotkań z przyszłymi teścmi i rodzicami po których nie możemy dojśc do porozumienia na różne tematy..Pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode
|
|
|
|
#3221 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedy dokładnie bierzesz ślub?
|
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy bierzesz ślub ?
|
|
#3223 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trochę będzie tego jeżdżenia, no ale cóż..;p Mam pytanko: jak to u Was jest?. Kiedy idziecie do księdza w sprawie zapowiedzi? Bo ja to szczerze nie wiem kiedy my to zrobimy, bo w kwietniu to jeszcze za wcześnie, a potem w Pl będziemy 2 tyg przed samym ślubem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() Ale dla mnie to słodkie Ktoś w końcu musi trzymać 'fason' ;DMam znajomą, która ślubowała niedawno i mówiła, że Jej narzeczony cały rok się nie przejmował, a Ona była strzępkiem nerwów. Za to w dniu ślubu Ona była opanowała a On cały zestresowany;p Może coś w tym jest
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak przyszło co do czego, to powiedział, ze za wcześnie i żebyśmy przyszli w lutym, da nam jakieś karteczki do nauk i po naukach dopiero jak zaczniemy wszystko załatwiać, to się da na zapowiedzi. Teoretycznie jest 3 miesiące przed, bo chyba idzie jedna zapowiedź w miesiącu.
|
|
#3225 |
|
Raczkowanie
|
My nauki już mamy załatwione. Byliśmy w listopadzie na weekendówce
A co do księdza to termin już mieliśmy zaklepany w maju. Zagadaliśmy z Nim, bo my zagranicą to woleliśmy już datę swoją mieć i spać spokojnie;p Tylko ciekawi mnie ile mu dać za te zapowiedzi.. I wogóle za cały ślub..;/
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
u nas chyba za zapowiedzi 100 zl, ale nie jestem pewna. Ciekawam ile za mszę. Ja bym dała 500 zl, ale ponoć to takie minimum teraz jest. No i ciekawa jestem ile organista weźmie za granie
|
#3227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak to się śmieje mój TŻ, że jak przyjdzie nam płacić księdzu, to powie: "A ma ksiądz może rozmienic z 50zł ??" Hihi ![]() Moim zdaniem to chrzty, śluby i pogrzeby powinny być za free! Ale tyle moje, co sobie pogadam ;p
|
|
#3228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aha, a protokół już spisywaliście? 500 zł to minimum? O kurczę, ja słyszałam u nas o kwotach rzędu 300 zł i na tyle się nastawiam. |
|
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24664835]Nie sądzę, że w kwietniu to za wcześnie. Przecież to 3 miesiące przed ślubem. Jak będziecie dopiero na 2 tygodnie przed, to kiedy zdążą wygłosić te zapowiedzi? Idźcie w kwietniu. My też się niedługo wybierzemy
Aha, a protokół już spisywaliście? 500 zł to minimum? O kurczę, ja słyszałam u nas o kwotach rzędu 300 zł i na tyle się nastawiam.[/QUOTE] no ja słyszałam, że 500. Ale jak powie co łaska, to jestem w stanie dać i 200 zl muszę zrobić rekonesans wśród znajomych ile dawali za ślubna mszę
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, takie ceremonie jak chrzest, ślub i pogrzeb powinny byc za darmo..
ale wiadomo, że cos trzeba w podziękowaniu dać, to pewnie ładniej poprowadzi mszę.. Może trywializuje ale tak to już jest!! Ja też myślę, że z zaproszeniami zaczniemy w marcu... Dzis znalazłam ładny krawat dla TŻ zwany śledzikiem, i go zamówię na allegro widziałam też ładne butki, także troche idzie do przodu u nas też co łaska 500 zł !! |
|
|
|
#3231 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3233 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Jeśli można, to chciałabym się dołączyć jako Lipcowa Panna Młoda. Nasza data - 16.07.2011, widzę, że żadna z Was nie będzie ze mną w tym dniu ślubować...
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
aa tam nic się nie martw. My mamy 2.07, a zaproszenia myślimy przełom kwietnia/maja
Cytat:
|
|
#3235 | |
|
Raczkowanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24664835]Nie sądzę, że w kwietniu to za wcześnie. Przecież to 3 miesiące przed ślubem. Jak będziecie dopiero na 2 tygodnie przed, to kiedy zdążą wygłosić te zapowiedzi? Idźcie w kwietniu. My też się niedługo wybierzemy
Aha, a protokół już spisywaliście? 500 zł to minimum? O kurczę, ja słyszałam u nas o kwotach rzędu 300 zł i na tyle się nastawiam.[/QUOTE] Protokół? Yyy.. Nie jestem chyba do końca poinformowana ;p Jedyne co dostaliśmy od księdza, to jak zamawialiśmy termin. Dał nam kartkę z datą, że zaklepane Zapłaciliśmy Mu za to 50zł. Dopiero w kwietniu pójdziemy do księdza spytać co dalej.. ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- No my to musimy tak, bo akurat tak będziemy w PL ![]() Ale wydaję mi się, że 3 miesiące przed to tak akurat ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() Opowiedz coś więcej o przygotowaniach jeśli możesz ![]() Sukienka już jest?
|
|
#3236 | ||||
|
Zakorzenienie
|
kakunia ja też ślubuję 30 lipca
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dzisiaj byliśmy na trzecich naukach.Ufff jeszcze jedne i poradnia
|
|
#3237 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE
A witamy ![]() Opowiedz coś więcej o przygotowaniach jeśli możesz ![]() Sukienka już jest? [/QUOTE]Sala jest, zespół, kamerzysta, fotograf tez..wizję zaproszeń też juz mamy...a sukienka nie daje mi spać po nocach odwiedziłam już wiele salonów, ale ciągle nie widzę nic dla siebie... to chyba dlatego, że przymierzając suknie o kilka nr za duże od razu przestają mi się podobać. Mam jedną upatrzoną na Allegro i myślę o szyciu, tylko boję się tak szyć, nie przymierzając jej wcześniej... Czytając forum troszkę się zdołowałam, ze jestem do tyłu niektórymi sprawami...ale cóż, mam nadzieję, że ze wszystkim zdążymy![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Ha, widać, że nowa jestem, nie umiem jeszcze normalnie zacytować
|
|
|
|
#3238 |
|
Raczkowanie
|
Scotasia :
Nie martw się Witam w klubie ![]() Tylko, że ja to nawet jeszcze nie mam w głowie jaką bym suknie chciała :/ Wiem tylko jakiego typu. Przymierzałam dopiero ze 3 suknie i to w maju. W kwietniu jak pojadę do PL to muszę być już na jakąś zdecydowana, bo też chciałam szyć. Babka w salonie powiedziała, że cena max będzie 2500zł, więc sądzę, że nie jest tak złe ![]() Spokojnie ze wszystkim zdążycie Nie ma co się denerwowac na zapas ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Goosia 207 To jest nas dwie ![]() A o której masz ślub?? ![]() A no i Dziękuję za wyjaśnienie w sprawie tego protokołu ![]() Bo nie miałam zielonego pojęcia :p
Szczęśliwa Żonka Edytowane przez kakunia6 Czas edycji: 2011-01-27 o 21:26 |
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Klikasz na środkową ikonkę z prawej strony u dołu posta, którego chcesz zacytować
jak się zaświeci to jest o.k zaznaczasz parę postów, na które chcesz odpowiedzieć, a potem "odpowiedz" ![]() Cytat:
u nas jest informacja, że pół roku przed rezerwować datę, a nam zostało 6 m-cy i 2 dni Żartuję oczywiście.Zdzwonimy na dniach żeby się umówić tylko nigdy nie ma czasu Protokół u nas z 3-mce przed ślubem, a dokumenty z Urzędu Stanu Cywilnego wypełnić i zanieść do Księdza nie szybciej niż 2 m-ce przed ślubem (bo tam podobno jest data ważności dokumentu ok.2 m-ce -tak nam na naukach mówili)
|
|
#3240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My mamy na 17.30 Myślę, że to w sam raz Bo liczę godzina Msza, potem życzenia pod kościołem od gości (a planujemy jakieś 120-130 osób), więc trochę tam postoimy zanim każdy podejdzie Więc ok. 19:30 - 20:00 dopiero na sale pewnie zajedziemy. A Wy o jakiej godzince myśleliście?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

a mi z godziny na godzine puchnie coraz bardziej i wygłądam jakby mi ktoś przyłożył

Moja kosztowała 2900, ale mam dostać 10% rabatu. 

muszę zrobić rekonesans wśród znajomych ile dawali za ślubna mszę