Lipcowe Panny Młode - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 19:03   #3211
goosia207
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez kajasia222 Pokaż wiadomość
My kupiliśmy wódkę 0,7 na stoły, 0,5 na zastawy, trochę koniaku, trochę whisky, szampany, wino białe i małpki dla gości. Zostanie piwo i soki i napoje bo mają krótką datę ważności.

Ja też mam taką nadzieję, musimy czekać do lutego bo wtedy kancelaria będzie otwarta po południu bo rano nie mamy jak podjechać...

Spokojnie ja sie nie obrażam, mój mąż też nie, ona mnie nie akceptuje uważa że"jestem diablicą, kłamczuchą, że zależy mi tylko na pieniądzach, że omotałam jej syna" itp, nie widziała mnie na oczy a już miała na mój temat swoje zdanie, wyrzuciła mojego męża z domu i jak zamieszkaliśmy razem to zaczęła nam "umilać życie" cała jej rodzina twierdzi że jej poszło na głowę, ale cóż najpierw straszyła że do ślubu nie dopuści, więc wzięliśmy cywilny żeby się odczepiła, teraz grozi że nie dopuści do ślubu kościelnego. A ja nie chce żeby moich rodziców wytykano palcami czy obgadywano dlatego chcemy zrobić ślub tam gdzie wesele, choć i tak będzie wiedziała gdzie to jest to zastanawiamy się nad ochroną bo do restauracji też chce wparować i zrobić awanturę... Więc po maśle nie pójdzie napewno. W dzień ślubu będę się chyba tylko rozglądać czy gdzies jej nie ma i denerwować co wymyśli, żeby nam ten dzień zepsuć...
Masakra

Cytat:
Napisane przez stokrotka1029 Pokaż wiadomość
Dzisiaj dzwoniłam do niego i oczywiście nie odbiera
poczekam jeszcze do jutra jeśli się nie odezwie to szukam innej obslugi bo już mnie to wszystko denerwuje!!!

Jeszcze to oko spuchnięte byłam u lekarza i oczywiście nie wiedzą jaka jest przyczyna a mi z godziny na godzine puchnie coraz bardziej i wygłądam jakby mi ktoś przyłożył
Stary 2011-01-26, 19:17   #3212
stokrotka1029
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kakunia6 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe Panny Młode

Jestem tu początkująca, ale postanowiłam napisać
Ja ślubuję 30 lipca
Wiele już mamy załatwione, mimo, że jesteśmy zagranicą.
Sala jest już od maja. Fotograf i kamerzysta, oczywiście termin w kościele też zamawialiśmy w maju (przy okazji pobytu w PL).
Zespół mamy sprawdzony bo był u brata TŻ, zaproszenia w sumie też mamy, ale będziemy zamawiać chyba nowe, bo nie dość ze czekaliśmy na nie 1,5 miesiąca to są krzywo podrukowane i nie dosłali nam bilecików;/ Ale Pan dostał odpowiedni komentarz na allegro i konto ma zawieszone ;D
Co do sukienki to mam wizytę w salonie w kwietniu. Mam zamiar szyć, ale jeszcze nie bardzo wiem jaką Jedyne co wiem, to chciałabym jakąś księżniczkowatą
Ale jak to Pani z salonu powiedziała, że moim zadaniem domowym jest oglądać i zdecydować się na max 2
Mój TŻ garnitur ma już od listopada. A nawet 2!
Makijaż i fryzurka też zamówiona (próbna w kwietniu-przy okazji wesela kuzynki mojego TŻ). Będziemy jeszcze drukować wizytówki na stoły. Musimy zamówić kwiaty, obrączki ale już chociaż wiemy jakie Alkohole też w kwietniu. No i wszystkie dodatki itp..itd...
Wogóle w kwietniu to mamy masakrę do załatwiania! Ale warto się poświęcic na ten wyjątkowy dzień

Owocnych przygotowań życzę wszystkim ;-)
Wiataj kakunia6 fajnie ze do nas dołączyłaś
stokrotka1029 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 19:19   #3213
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajasia222 Pokaż wiadomość
My kupiliśmy wódkę 0,7 na stoły, 0,5 na zastawy, trochę koniaku, trochę whisky, szampany, wino białe i małpki dla gości. Zostanie piwo i soki i napoje bo mają krótką datę ważności.

Ja też mam taką nadzieję, musimy czekać do lutego bo wtedy kancelaria będzie otwarta po południu bo rano nie mamy jak podjechać...

Spokojnie ja sie nie obrażam, mój mąż też nie, ona mnie nie akceptuje uważa że"jestem diablicą, kłamczuchą, że zależy mi tylko na pieniądzach, że omotałam jej syna" itp, nie widziała mnie na oczy a już miała na mój temat swoje zdanie, wyrzuciła mojego męża z domu i jak zamieszkaliśmy razem to zaczęła nam "umilać życie" cała jej rodzina twierdzi że jej poszło na głowę, ale cóż najpierw straszyła że do ślubu nie dopuści, więc wzięliśmy cywilny żeby się odczepiła, teraz grozi że nie dopuści do ślubu kościelnego. A ja nie chce żeby moich rodziców wytykano palcami czy obgadywano dlatego chcemy zrobić ślub tam gdzie wesele, choć i tak będzie wiedziała gdzie to jest to zastanawiamy się nad ochroną bo do restauracji też chce wparować i zrobić awanturę... Więc po maśle nie pójdzie napewno. W dzień ślubu będę się chyba tylko rozglądać czy gdzies jej nie ma i denerwować co wymyśli, żeby nam ten dzień zepsuć...
toż to jakiś koszmar z tą babą współczuję, mam nadzieje że z niczym nie wyskoczy.

Cytat:
Witam przyszłe Panny Młode

Jestem tu początkująca, ale postanowiłam napisać
Ja ślubuję 30 lipca
Wiele już mamy załatwione, mimo, że jesteśmy zagranicą.
Sala jest już od maja. Fotograf i kamerzysta, oczywiście termin w kościele też zamawialiśmy w maju (przy okazji pobytu w PL).
Zespół mamy sprawdzony bo był u brata TŻ, zaproszenia w sumie też mamy, ale będziemy zamawiać chyba nowe, bo nie dość ze czekaliśmy na nie 1,5 miesiąca to są krzywo podrukowane i nie dosłali nam bilecików;/ Ale Pan dostał odpowiedni komentarz na allegro i konto ma zawieszone ;D
Co do sukienki to mam wizytę w salonie w kwietniu. Mam zamiar szyć, ale jeszcze nie bardzo wiem jaką Jedyne co wiem, to chciałabym jakąś księżniczkowatą
Ale jak to Pani z salonu powiedziała, że moim zadaniem domowym jest oglądać i zdecydować się na max 2
Mój TŻ garnitur ma już od listopada. A nawet 2!
Makijaż i fryzurka też zamówiona (próbna w kwietniu-przy okazji wesela kuzynki mojego TŻ). Będziemy jeszcze drukować wizytówki na stoły. Musimy zamówić kwiaty, obrączki ale już chociaż wiemy jakie Alkohole też w kwietniu. No i wszystkie dodatki itp..itd...
Wogóle w kwietniu to mamy masakrę do załatwiania! Ale warto się poświęcic na ten wyjątkowy dzień

Owocnych przygotowań życzę wszystkim ;-)
witaj co do sukienki, to lepiej sobie poprzymierzać. Ja miałam wybraną jedną, napalilam się na nią jak nic, przymierzyłam w salonie i od razu ją odrzuciłam. Btw. w ciągu najbliższych 2 tygodni obiecuje sobie, ze pojade do krawcowej
Stary 2011-01-26, 20:01   #3214
kakunia6
Raczkowanie

witaj co do sukienki, to lepiej sobie poprzymierzać. Ja miałam wybraną jedną, napalilam się na nią jak nic, przymierzyłam w salonie i od razu ją odrzuciłam. Btw. w ciągu najbliższych 2 tygodni obiecuje sobie, ze pojade do krawcowej [/QUOTE]

No ja już mierzyłam kilka w maju. I mniej więcej wiem w jakiej się widzę

Niestety nie mam możliwości wcześniej niż w kwietniu poprzymierzac bo dopiero wtedy będę w PL. A wierzę, że Pani z salonu mi pomoże, bo naprawdę trafiłam na świetną babeczkę! To był pierwszy salon do którego weszłam i tak się mną kobitka zajęła, że aż miło I od razu powiedziałam 'To jest to' A zaznaczam, że byłam w kilku salonach. Mam nadzięję, że znajdę tę wymarzoną

kakunia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 20:05   #3215
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Witajcie,
podczytuje Was ale nic nie mogę napisać bo nie ma u mnie postępów, stanęłam w martwym punkcie - szukanie sukni, wybredna jestem , nie znalazłam tej idealnej , właściwie jedna jest ale za droga (3500 zł), czasu nie mam na szukanie. Ale nie będę się martwić, wiem że w końcu znajdę tą idealną
Witam wszystkie nowe dziewczyny ! Coraz mniej czasu do lipca, teraz aktywniej się zrobiło na forum fajnie, już nie mogę się doczekać jak będziemy dobierać sobie dodatki ,fryzury i kwiaty niech już będzie wiosna

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:43   #3216
zophiee
Zakorzenienie

Ja dzs skorzystałam z wolnego popołudnia i wybrałam się na ogladanie butów do CH.
Niestety trwa jeszcze szał wyprzedaży i większość półek zajmują stare modele...
Mam zamiar przejechać się w cobote do salonu Menbura, i jak cos mi wpadnie w oko to kupuje, bo poźniej bedzie kłopot z rozmiarami

Muszę przycisnąć siostre o zaproszenia, bo znów minął tydzień i stoje w miejscu...
Kiedy macie zamiar rozdawać zaproszenia ??
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:15   #3217
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Masakra

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
toż to jakiś koszmar z tą babą współczuję, mam nadzieje że z niczym nie wyskoczy.
No
kajasia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:05   #3218
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Witajcie,
podczytuje Was ale nic nie mogę napisać bo nie ma u mnie postępów, stanęłam w martwym punkcie - szukanie sukni, wybredna jestem , nie znalazłam tej idealnej , właściwie jedna jest ale za droga (3500 zł), czasu nie mam na szukanie. Ale nie będę się martwić, wiem że w końcu znajdę tą idealną
Mnie też przerażały ceny sukni, nachodziłam się po salonach, aż w końcu uznałam, że chyba nie mam wyboru i zamówiłam Moja kosztowała 2900, ale mam dostać 10% rabatu.

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Muszę przycisnąć siostre o zaproszenia, bo znów minął tydzień i stoje w miejscu...
W kwietniu. Myślę, że 3 miesiące przed ślubem wystarczy. Tym bardziej, że większość gości jest na miejscu.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:59   #3219
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Jakoś marzec/kwiecień chcemy zacząć. Problem tkwi w tym, że w naszym rodzinnym mieście jesteśmy raz na miesiąc na średnio 2 dni, więc nie "załatwimy" wszystkich za jednym razem. Z najbliższą rodziną nie ma problemu, ale z dalszą trzeba będzie się umawiać itd.
Na razie wybrałam już faceta, który mi je wydrukuje i teraz mu tylko jeszcze trochę marudzę. Ale czego się nie robi dla wyśnionych zaproszeń

Ale generalnie chciałam oznajmić, że jest postęp u mojego M. widziałam ukradkiem na jego laptopie, że ustawił sobie odliczanie do ślubu znaczy się, że też widzi, że czas nam się kurczy. Osobiście zaczynam się stresować, że to JUŻ trzeba załatwiać...
Stary 2011-01-27, 16:12   #3220
Marzenkaa2310
Przyczajenie

Witam dziewczyny
jestem tutaj od niedawna, fajnie ze sa takie fora na których można sie porozumieć na dane tematy. Coś mnie z wami łaczy tez biorę ślub w lipcu, pomimo tego że nigdy nie chciałam w tym m-cu Musze wam powiedziec ze zazdroszcze waqm ze macie już tyle rzeczy załatwione, ja mam tylko sale, kucharke, kamerzystę no i kilka zaliczonych spotkań z przyszłymi teścmi i rodzicami po których nie możemy dojśc do porozumienia na różne tematy..
Pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode
Marzenkaa2310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 16:27   #3221
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Marzenkaa2310 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
jestem tutaj od niedawna, fajnie ze sa takie fora na których można sie porozumieć na dane tematy. Coś mnie z wami łaczy tez biorę ślub w lipcu, pomimo tego że nigdy nie chciałam w tym m-cu Musze wam powiedziec ze zazdroszcze waqm ze macie już tyle rzeczy załatwione, ja mam tylko sale, kucharke, kamerzystę no i kilka zaliczonych spotkań z przyszłymi teścmi i rodzicami po których nie możemy dojśc do porozumienia na różne tematy..
Witaj Kiedy dokładnie bierzesz ślub?
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 16:29   #3222
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczyny
witaj opowiedz nam coś o sobie kiedy bierzesz ślub ?
Stary 2011-01-27, 17:20   #3223
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:
Ja dzs skorzystałam z wolnego popołudnia i wybrałam się na ogladanie butów do CH.
Mam zamiar przejechać się w cobote do salonu Menbura, i jak cos mi wpadnie w oko to kupuje, bo poźniej bedzie kłopot z rozmiarami

My też w kwietniu rozdajemy przy okazji pobytu w PL
Trochę będzie tego jeżdżenia, no ale cóż..;p

Mam pytanko: jak to u Was jest?.
Kiedy idziecie do księdza w sprawie zapowiedzi? Bo ja to szczerze nie wiem kiedy my to zrobimy, bo w kwietniu to jeszcze za wcześnie, a potem w Pl będziemy 2 tyg przed samym ślubem

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Jakoś marzec/kwiecień chcemy zacząć. Problem tkwi w tym, że w naszym rodzinnym mieście jesteśmy raz na miesiąc na średnio 2 dni, więc nie "załatwimy" wszystkich za jednym razem. Z najbliższą rodziną nie ma problemu, ale z dalszą trzeba będzie się umawiać itd.
Na razie wybrałam już faceta, który mi je wydrukuje i teraz mu tylko jeszcze trochę marudzę. Ale czego się nie robi dla wyśnionych zaproszeń

Ale generalnie chciałam oznajmić, że jest postęp u mojego M. widziałam ukradkiem na jego laptopie, że ustawił sobie odliczanie do ślubu znaczy się, że też widzi, że czas nam się kurczy. Osobiście zaczynam się stresować, że to JUŻ trzeba załatwiać...
Faceci udają twardzieli, że ich to 'niby' nie rusza, że to nic takiego.. a tak naprawdę przejmują się tak samo jak i my
Ale dla mnie to słodkie Ktoś w końcu musi trzymać 'fason' ;D

Mam znajomą, która ślubowała niedawno i mówiła, że Jej narzeczony cały rok się nie przejmował, a Ona była strzępkiem nerwów. Za to w dniu ślubu Ona była opanowała a On cały zestresowany;p Może coś w tym jest

Stary 2011-01-27, 17:25   #3224
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
My też w kwietniu rozdajemy przy okazji pobytu w PL
Trochę będzie tego jeżdżenia, no ale cóż..;p

Kiedy idziecie do księdza w sprawie zapowiedzi? Bo ja to szczerze nie wiem kiedy my to zrobimy, bo w kwietniu to jeszcze za wcześnie, a potem w Pl będziemy 2 tyg przed samym ślubem

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Faceci udają twardzieli, że ich to 'niby' nie rusza, że to nic takiego.. a tak naprawdę przejmują się tak samo jak i my
Ale dla mnie to słodkie Ktoś w końcu musi trzymać 'fason' ;D

Mam znajomą, która ślubowała niedawno i mówiła, że Jej narzeczony cały rok się nie przejmował, a Ona była strzępkiem nerwów. Za to w dniu ślubu Ona była opanowała a On cały zestresowany;p Może coś w tym jest
my już u księdza bylismy w listopadzie, bo najpierw mowił, zeby wczesniej rezerwować jak przyszło co do czego, to powiedział, ze za wcześnie i żebyśmy przyszli w lutym, da nam jakieś karteczki do nauk i po naukach dopiero jak zaczniemy wszystko załatwiać, to się da na zapowiedzi. Teoretycznie jest 3 miesiące przed, bo chyba idzie jedna zapowiedź w miesiącu.
Stary 2011-01-27, 18:07   #3225
kakunia6
Raczkowanie

My nauki już mamy załatwione. Byliśmy w listopadzie na weekendówce

A co do księdza to termin już mieliśmy zaklepany w maju. Zagadaliśmy z Nim, bo my zagranicą to woleliśmy już datę swoją mieć i spać spokojnie;p
Tylko ciekawi mnie ile mu dać za te zapowiedzi.. I wogóle za cały ślub..;/

Stary 2011-01-27, 18:13   #3226
asia_z
Zakorzenienie

u nas chyba za zapowiedzi 100 zl, ale nie jestem pewna. Ciekawam ile za mszę. Ja bym dała 500 zl, ale ponoć to takie minimum teraz jest. No i ciekawa jestem ile organista weźmie za granie
Stary 2011-01-27, 18:25   #3227
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:
u nas chyba za zapowiedzi 100 zl, ale nie jestem pewna. Ciekawam ile za mszę. Ja bym dała 500 zl, ale ponoć to takie minimum teraz jest. No i ciekawa jestem ile organista weźmie za granie
Taa jak to mówią : "Co łaska, ale głównie dają 500 np."

Jak to się śmieje mój TŻ, że jak przyjdzie nam płacić księdzu, to powie: "A ma ksiądz może rozmienic z 50zł ??" Hihi

Moim zdaniem to chrzty, śluby i pogrzeby powinny być za free! Ale tyle moje, co sobie pogadam ;p

Stary 2011-01-27, 18:27   #3228
Konto usunięte

Cytat:
Nie sądzę, że w kwietniu to za wcześnie. Przecież to 3 miesiące przed ślubem. Jak będziecie dopiero na 2 tygodnie przed, to kiedy zdążą wygłosić te zapowiedzi? Idźcie w kwietniu. My też się niedługo wybierzemy
Aha, a protokół już spisywaliście?

Cytat:
500 zł to minimum? O kurczę, ja słyszałam u nas o kwotach rzędu 300 zł i na tyle się nastawiam.
Stary 2011-01-27, 18:36   #3229
asia_z
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24664835]Nie sądzę, że w kwietniu to za wcześnie. Przecież to 3 miesiące przed ślubem. Jak będziecie dopiero na 2 tygodnie przed, to kiedy zdążą wygłosić te zapowiedzi? Idźcie w kwietniu. My też się niedługo wybierzemy

500 zł to minimum? O kurczę, ja słyszałam u nas o kwotach rzędu 300 zł i na tyle się nastawiam.[/QUOTE]

no ja słyszałam, że 500. Ale jak powie co łaska, to jestem w stanie dać i 200 zl muszę zrobić rekonesans wśród znajomych ile dawali za ślubna mszę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 18:51   #3230
zophiee
Zakorzenienie

Dokładnie, takie ceremonie jak chrzest, ślub i pogrzeb powinny byc za darmo..
ale wiadomo, że cos trzeba w podziękowaniu dać, to pewnie ładniej poprowadzi mszę..
Może trywializuje ale tak to już jest!!

Ja też myślę, że z zaproszeniami zaczniemy w marcu...
Dzis znalazłam ładny krawat dla TŻ zwany śledzikiem, i go zamówię na allegro
widziałam też ładne butki, także troche idzie do przodu

u nas też co łaska 500 zł !!
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 19:15   #3231
Konto usunięte

Cytat:
Dzis znalazłam ładny krawat dla TŻ zwany śledzikiem, i go zamówię na allegro
widziałam też ładne butki, także troche idzie do przodu
Mój ma już wszystko oprócz butów, krawat i koszulę kupiliśmy od razu z garniturem
Stary 2011-01-27, 19:32   #3232
Kalpana
Zakorzenienie

Tak wcześnie będziecie rozdawać zaproszenia? Ja myślałam o maju....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 19:32   #3233
scotasia
Wtajemniczenie

Witajcie Jeśli można, to chciałabym się dołączyć jako Lipcowa Panna Młoda. Nasza data - 16.07.2011, widzę, że żadna z Was nie będzie ze mną w tym dniu ślubować...
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 19:49   #3234
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
aa tam nic się nie martw. My mamy 2.07, a zaproszenia myślimy przełom kwietnia/maja

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Witajcie Jeśli można, to chciałabym się dołączyć jako Lipcowa Panna Młoda. Nasza data - 16.07.2011, widzę, że żadna z Was nie będzie ze mną w tym dniu ślubować...
witaj
Stary 2011-01-27, 19:53   #3235
kakunia6
Raczkowanie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24664835]Nie sądzę, że w kwietniu to za wcześnie. Przecież to 3 miesiące przed ślubem. Jak będziecie dopiero na 2 tygodnie przed, to kiedy zdążą wygłosić te zapowiedzi? Idźcie w kwietniu. My też się niedługo wybierzemy

500 zł to minimum? O kurczę, ja słyszałam u nas o kwotach rzędu 300 zł i na tyle się nastawiam.[/QUOTE]
Protokół? Yyy.. Nie jestem chyba do końca poinformowana ;p
Jedyne co dostaliśmy od księdza, to jak zamawialiśmy termin. Dał nam kartkę z datą, że zaklepane Zapłaciliśmy Mu za to 50zł. Dopiero w kwietniu pójdziemy do księdza spytać co dalej..

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
No my to musimy tak, bo akurat tak będziemy w PL
Ale wydaję mi się, że 3 miesiące przed to tak akurat

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
A witamy

Opowiedz coś więcej o przygotowaniach jeśli możesz
Sukienka już jest?

Stary 2011-01-27, 20:02   #3236
goosia207
Zakorzenienie

kakunia ja też ślubuję 30 lipca

Cytat:

Koniec kwietnia/maj

Cytat:
Witam dziewczyny
witaj

Cytat:
hej

Cytat:
Protokół? Yyy.. Nie jestem chyba do końca poinformowana ;p
Jedyne co dostaliśmy od księdza, to jak zamawialiśmy termin. Dał nam kartkę z datą, że zaklepane Zapłaciliśmy Mu za to 50zł. Dopiero w kwietniu pójdziemy do księdza spytać co dalej..

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

No my to musimy tak, bo akurat tak będziemy w PL
Ale wydaję mi się, że 3 miesiące przed to tak akurat

Kwiecień to odpowiednia pora protokół spisuje się na min 3 m-ce przed ślubem.Muszą sprawdzić czy nie jesteście spokrewnieni itp.

My dzisiaj byliśmy na trzecich naukach.Ufff jeszcze jedne i poradnia
Stary 2011-01-27, 20:03   #3237
scotasia
Wtajemniczenie

[QUOTE

A witamy

Opowiedz coś więcej o przygotowaniach jeśli możesz
Sukienka już jest? [/QUOTE]

Sala jest, zespół, kamerzysta, fotograf tez..wizję zaproszeń też juz mamy...a sukienka nie daje mi spać po nocach odwiedziłam już wiele salonów, ale ciągle nie widzę nic dla siebie... to chyba dlatego, że przymierzając suknie o kilka nr za duże od razu przestają mi się podobać. Mam jedną upatrzoną na Allegro i myślę o szyciu, tylko boję się tak szyć, nie przymierzając jej wcześniej... Czytając forum troszkę się zdołowałam, ze jestem do tyłu niektórymi sprawami...ale cóż, mam nadzieję, że ze wszystkim zdążymy

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Ha, widać, że nowa jestem, nie umiem jeszcze normalnie zacytować
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 20:23   #3238
kakunia6
Raczkowanie

Scotasia :

Nie martw się Witam w klubie
Tylko, że ja to nawet jeszcze nie mam w głowie jaką bym suknie chciała :/
Wiem tylko jakiego typu. Przymierzałam dopiero ze 3 suknie i to w maju.
W kwietniu jak pojadę do PL to muszę być już na jakąś zdecydowana, bo też chciałam szyć. Babka w salonie powiedziała, że cena max będzie 2500zł, więc sądzę, że nie jest tak złe

Spokojnie ze wszystkim zdążycie
Nie ma co się denerwowac na zapas

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Goosia 207

To jest nas dwie

A o której masz ślub??

A no i Dziękuję za wyjaśnienie w sprawie tego protokołu

Bo nie miałam zielonego pojęcia :p

Edytowane przez kakunia6
Czas edycji: 2011-01-27 o 20:26
Stary 2011-01-28, 09:48   #3239
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:

Ha, widać, że nowa jestem, nie umiem jeszcze normalnie zacytować
Klikasz na środkową ikonkę z prawej strony u dołu posta, którego chcesz zacytować jak się zaświeci to jest o.k zaznaczasz parę postów, na które chcesz odpowiedzieć, a potem "odpowiedz"

Cytat:
Scotasia :

Nie martw się Witam w klubie
Tylko, że ja to nawet jeszcze nie mam w głowie jaką bym suknie chciała :/
Wiem tylko jakiego typu. Przymierzałam dopiero ze 3 suknie i to w maju.
W kwietniu jak pojadę do PL to muszę być już na jakąś zdecydowana, bo też chciałam szyć. Babka w salonie powiedziała, że cena max będzie 2500zł, więc sądzę, że nie jest tak złe

Spokojnie ze wszystkim zdążycie
Nie ma co się denerwowac na zapas

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------

Goosia 207

To jest nas dwie

A o której masz ślub??

A no i Dziękuję za wyjaśnienie w sprawie tego protokołu

Bo nie miałam zielonego pojęcia :p
Jeszcze nie byliśmy u Księdza u nas jest informacja, że pół roku przed rezerwować datę, a nam zostało 6 m-cy i 2 dni Żartuję oczywiście.Zdzwonimy na dniach żeby się umówić tylko nigdy nie ma czasu
Protokół u nas z 3-mce przed ślubem, a dokumenty z Urzędu Stanu Cywilnego wypełnić i zanieść do Księdza nie szybciej niż 2 m-ce przed ślubem (bo tam podobno jest data ważności dokumentu ok.2 m-ce -tak nam na naukach mówili)
Stary 2011-01-28, 11:09   #3240
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Klikasz na środkową ikonkę z prawej strony u dołu posta, którego chcesz zacytować jak się zaświeci to jest o.k zaznaczasz parę postów, na które chcesz odpowiedzieć, a potem "odpowiedz"

Jeszcze nie byliśmy u Księdza u nas jest informacja, że pół roku przed rezerwować datę, a nam zostało 6 m-cy i 2 dni Żartuję oczywiście.Zdzwonimy na dniach żeby się umówić tylko nigdy nie ma czasu
Protokół u nas z 3-mce przed ślubem, a dokumenty z Urzędu Stanu Cywilnego wypełnić i zanieść do Księdza nie szybciej niż 2 m-ce przed ślubem (bo tam podobno jest data ważności dokumentu ok.2 m-ce -tak nam na naukach mówili)
U nas te papiery z urzędu są ważne 3 miesiące. Dlatego pójdziemy zaraz po długim weekendzie w maju. To jak się dowiesz na którą macie godzinkę to daj znac
My mamy na 17.30 Myślę, że to w sam raz Bo liczę godzina Msza, potem życzenia pod kościołem od gości (a planujemy jakieś 120-130 osób), więc trochę tam postoimy zanim każdy podejdzie Więc ok. 19:30 - 20:00 dopiero na sale pewnie zajedziemy.
A Wy o jakiej godzince myśleliście?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości