|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
|
|
#3242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Im później tym lepiej, żeby bez problemu wytrzymać całą noc na hulankach ;-) A to skąd Gosiu jesteś? Jeśli można spytać ?
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
to wcześnie bardzo. My wstępnie ustaliliśmy na 16. Później nie chcemy, żeby było jeszcze widno jak będziemy plener robić. Ale na pewno nie wcześniej
|
#3244 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasz ślub będzie o 15. Moja rodzina zareagowała : Tak wczesnie?!?! Rodzina mojego TŻ : Tak późno??
Jak widać, każdy region ma swoje obyczaje. W sumie i tak wyśrodokowaliśmy tę godzinę, bo u mnie zwykle śluby są 16-17, a aTŻ - 14
|
|
|
|
#3245 |
|
Raczkowanie
|
To faktycznie każdy region jest zróżnicowany na swój sposób
![]() Moim zdaniem 16-17 to w sam raz
|
#3246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwsze słyszę o czymś takim
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
My slubujemy o 17...
to optymalna pora, bo slub 40 km pod warszawą, żeby goście się wyrobili ze wszystkim, a myslę też że dzięki temu posiedzą do białego rana
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Co do załatwiania, to dzis jedziemy do właścicielki sali dogadać szczegóły, mam nadzieję że jutro nabędę buty, nop i w najbliższym czasie chcemy zrobić rekonesans garniturowo-koszulowy...
Podobaja mi się klasyczne czarne z białą taliowaną koszulą i do tego cienki krawat śledzik- coś takiego jak na zdjęciach Jak bedą wyglądali wasi TŻ w tym dniu? macie juz sprecyzowaną wizję??? Ta wersja dopasowana kolorystycznie u nas będzie bardziej stonowana- kolor kawy z mlekiem... |
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jasny w różowe delikatne paseczki ![]() A, że ja bardzo lubię różowy kolor to mi pasuje Tym bardziej, że planuje bukiet w takim kolorze-jaśniutki róż. A taki cienki krawat faktycznie fajnie się prezentuje!Mój TŻ jeszcze nie ma ani koszuli, ani krawatu ani butów także jeszcze możemy pomyśleć nad dodatkami. Szczerze to jeśli chodzi o nasze stroje, to jedyne co nabyliśmy, to właśnie ten garnitur Reszta w kwietniu zapewne
|
|
#3252 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam ślub w tym dniu i są na forum chyba jeszcze inne panny młode z tego dnia Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
To trzeba co najmniej 3 miesiące przed ślubem My nie płaciliśmy nic za zarezerwowanie terminu ślubu. |
||||||
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24683771]
Dokumenty z USC są ważne 3 miesiące. [/QUOTE] To też słyszałam, ale Ksiądz wczoraj na naukach nam powiedział żeby ok.2 m-ce przed ślubem po nie iść, bo mają termin. W sumie nieważne istotnie, że nie szybciej niż 3 m-ce przed
|
#3254 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, odpisała mi taka jedna wizażystka w temacie makijażu ślubnego. 300 zł za makijaż ślubny + 200 zł za próbny to wydaje mi się strasznie drogo, ale jeszcze się w tym temacie wcześniej nie orientowałam, więc pytam Was. Mam rację? Czy to normalna cena?
|
#3255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja robię w dość dobrym salonie i fakt za próbny będę płacić 150 zł, ale to tylko dlatego, że zażyczyłam sobie niedzielę wielkanocną - przy okazji wesela kuzynki. A za makijaż w dniu ślubu zapłacę jakieś 80-100zł. Poszukaj może czegoś tańszego, bo na moje oko to trochę przegięli :p ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24683771]Witaj Ja mam ślub w tym dniu i są na forum chyba jeszcze inne panny młode z tego dnia Dokumenty z USC są ważne 3 miesiące. My mamy ślub na 15. Potem obiad, stąd zależało nam na takiej godzinie. U mnie całonocnych hulanek nie będzie, więc możemy mieć ślub wcześniej. W nocy to co najwyżej mogę z mężem w hotelu hulać ![]() Mój ma grafitowy garnitur w prążki, do tego biała koszula i bordowy krawat, ale nie taki wąziutki, raczej szerszy. ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Ksiądz Wam nie mówił, żebyście zgłosili się na spisanie protokołu? To trzeba co najmniej 3 miesiące przed ślubem My nie płaciliśmy nic za zarezerwowanie terminu ślubu.[/QUOTE] Jeszcze nam ksiądz nic takiego nie mówił.. Ale wiesz my byliśmy u Niego tylko raz kiedy zamawialiśmy termin - to było w maju. Więc pewnie nam jeszcze nie chciał zawracać głowy papierkową robotą. Ale w kwietniu do Niego pójdziemy to wszystko ustalimy
|
|
#3257 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie przyszle żonki
co do fryzjera to fryzurę mialam gratis bo fryzjerkę mam sąsiadke (miałam bo mieszkam u męza) a make up robiła mi siostra wyszedł super fajnie teraz powspominać pozdrawiam
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko zależy od kosmetyków jakich uzywa, te profesjonalne- urzywane w telewizji i teatrze są bardzo drogie, do tego dochodza akcesoria, też nie kosztują mało...
300 złotych to sporo, ja płacę ok. 200, ale to zależy od tego ile wersji bedziesz miała... poza tym im bardziej ceniona makijażystka tym bardziej sie ceni... ja za slubny płacę 150 plus dojazd, czyli ok. 200 wyjdzie dopytaj szczegóły, za co płacisz |
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze jedno, może wiecie z jakich kwiatów jest ten bukiet, i czy one w lipcu sa dostępne ???
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja widziałam pakiet slubny w jednym salonie to cena 300 zł, a w cenie makijaż próbny + wlasciwy oraz fryzura próbna + wlaściwa i chyba jeszcze pedicure do tego. A to jeden z lepszych salonów ma taką ofertę
|
|
#3261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My zdjęcia w plenerze będziemy po weselu robić. W sensie, że w poniedziałek chyba , I teledysk będziemy mieli też nagrywany. Tylko miejsca jeszcze szukamy sobie
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też myślę nad plenerem, ale chyba zdecydujemy się na Zamek w Ogrodzieńcu, bo ładny teren, skałki i blisko
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie tak mi się wydawało, że to drogo.
Teraz już wyszukałam inną dziewczynę - koszt makijażu ślubnego to 100 zł + 50 zł za próbny. To mi się bardziej podoba
|
#3264 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3265 |
|
Przyczajenie
|
Sory dziewczyny ze nie odp od razu ale nistety rzadko bywam na kompie bo pracuje . Mój ślub 30.07.2011 , juz powiem ze mam starsznego stresa przed ta uroczystościa właśnie zaraz jade zamówic sukienke jesli jeszcze gdzies indziej nie znajde fajniejszej. No a tak pozatym to rozgladamy sie za naukami tylko ze nie mozemy sie jakos zebrac i isc:/ Chcemy isc na te weekendowe: 2 dni i ma sie z głowy tylko mój miły martwi sie czy wytrzymamy
|
|
|
|
#3266 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja data to też 30 lipca A na którą masz godzinkę?Fajnie, że już masz wybraną suknie..bo ja jeszcze nie mam wybranej.. Do kwietnia muszę się na coś zdecydować ![]() Pozdrawiam ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() U nas niestety nie ma ciekawych miejsc.. ;/ Może pojedziemy gdzieś za miasto, albo nam fotograf i kamerzysta coś zaproponują, bo są z naszych okolic. Zobaczymy
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co nauk, to moja koleżanka mi wczoraj mowila, ze przymierzają się do wprowadzenia półrocznych i wogóle jakieć cuda-wianki z tymi naukami mają być.
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Asia słyszałąm o tym w radiu wczoraj, że kościół chce wprowadzić takie coś, że jeśli para chce wziąć ślub kościelny, to dziewczyna nie może być w ciąży, muszą mieć półroczne nauki przedmałżeńskie i muszą być zaręczeni co najmniej rok....
Też mam niedaleko do Ogrodzieńca i myślałam o sesji właśnie tam, zwłaszcza, że TŻ uwielbia zamki i skały... Szukam sukienki w internecie, ale nie mogę znaleźć nic specjalnego.... Podoba mi się dół z tiulu, ale nie wiem, czy by mnie nie pogrubiała taka suknia.... |
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo a skąd jesteś ?? Jak masz niedaleko do Myszkowa, to tam są dwa salony, w których je przymierzałam sukienki. Jedną taką z tiulowym dołem, ale ja mam za szerokie biodra i wogóle nie mój typ, ale sukienka śliczna.
|
|
#3270 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

Myślę, że to w sam raz
Bo liczę godzina Msza, potem życzenia pod kościołem od gości (a planujemy jakieś 120-130 osób), więc trochę tam postoimy zanim każdy podejdzie 

-tak nam na naukach mówili)
istotnie, że nie szybciej niż 3 m-ce przed