![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 7.07.2007r Czy któraś z Was też bierze ślub w tym dniu?
Ja jeszcze nie myślę o zaproszeniach ponieważ do 2007 roku jeszcze może mi się odwidzieć i te co bym kupiła w tym roku nie kupię w przyszłym.
Nie śpiesz się ![]()
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
Ja też uważam, że możesz się jeszcze wstrzymać, zwłaszcza, że mogą pojawić się nowe wzory zaproszeń i a nuż spodobają Ci się bardziej? Poz tym, konfiguracje gości mogą się zmienić, może zaprosisz kogoś, o kim jeszcze nie pomyślałabyś dzisiaj i szkoda potem dorabiać sobie problemów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Przyczajenie
|
chyba za wczesnie na zaproszenie w ciagu roku moze sie duzo zmienic zarowno we wzorach jak i liscie gosci. Ja od konca czerwca dopiero zaczne myslec o rozgladaniu sie za sala,bo kosciol juz wiem ktory tylko trzeba date zabukowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
Dot.: LIpcowe Panny Młode
AnnLee - obraczek niestety nie wkleje (przynajmniej narazie) - profilaktycznie (zeby nie zapomniec) zawiozlam juz do Mamy, czyli do miasta mojego kochanego rodzinnego, gdzie bedzie cala impreza slubno-weselna. ale zrobie im fote i wkleje jak bede "w domu" nastepnym razem
![]() Wiktorynka napisala "welon - tylko do kosciola". ja planuje w ogole bez welonu - czy ktos tez? ![]() jakis maly chyba kupie - chocby, zeby na oczepiny byl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Zadomowienie
|
Katarzyna R,
Bedzie ok bez welonu wogóle ![]() ![]() Moj welon to czysty zabobon, ale jakos tak wole dmuchac na zimne. No moze nie czysty zabobon, ale sciagam go jak tylko wyjde z kosciola ![]() Zamiast welonu o wiele bardziej odpowiadalaby mi wolalka ,taka nie za gesta, jak siatka na ryby ... ale jakos juz mi sie nie chce szukac tego po sklepach. Na forum znalazlam takie zdjecie: Załącznik 401818
![]() Edytowane przez Wiktorynka Czas edycji: 2006-05-19 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak jak i z obrączkami.Chce wejść do sklepu i kupić ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Głupio się czuję w welonie,nie pasuje do mnie ![]() ![]() Ale i tak mam go jako gratis do sukni-taka mgiełka bez żadnego wykończenia-więc biorę i zobaczę ![]() ![]() Ale jestem jak najbardziej za BEZ WELONU ![]() We wszystkim trzeba się po prostu czuć...a ślub jak dla mnie zawiera zbyt wiele rzeczy,w których się nie czuję i staram się wszystko ograniczać do minimum ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Raczkowanie
|
Dowiedziałam się że mojego kolegi siostra robi zaproszenia więc nie będę kupować na necie tylko on mi zrobi. Macie rację jeszcze poczekam
![]()
#308 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny! Wy tez tak "ganiacie" swoich męzczyzn do przygotowań jak ja!!! Bo moj jeszcze troche buja w obłokach i wiele rzeczy odklada np. garnitur, nie moze sie zebrac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
widze, ze z tymi chlopami wszedzie problem
![]() ![]() w welonie tez sie zupelnie "nie czuje" ![]() ![]() moze jeszcze mi powiecie kiedy dac zaproszenia na slub w pracy? u mnie wieszaja na tablicy ogloszen ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() "Piękna, słoneczna pogoda w dniu ślubu, to marzenie każdej pary młodej. Niesie ona ze sobą pomyślną wróżbę zapewniając przyszłym małżonkom szczęście. Niedobrze jest natomiast, gdy w tym czasie słońce przybierze czerwoną barwę lub gdy słychać grzmoty. MAŁY DESZCZYK TYM CZASEM UWAŻANY JEST ZA BOŻE BŁOGOSŁAWIEŃSTWO!!!!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zadomowienie
|
U mojego kuzyna w momencie wypowiadania przysięgi malżeńskiej rozszalala sie taka burza i tak gromy walily, że wszyscy zaczeli sie zastanawiac czy coś w kosciól nie trafi
![]() A co do welonu, a raczej woali to ma zakrywac pannę mlodą zeby jej jakies zazdrosne i niezyczliwe oczy nie urzekly. ![]()
#312 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do rzucania na oczepinach, to rzucala bukietem. i calkiem niezle to wyszlo, tylko trzeba odpowiednio zaplanowac. panny ktore mialy lapac ten bukiet musialy stac nie zadaleko, zeby bukiet nie upadl na ziemie. a mysle ze wtedy bardziej sie mobilizuja zeby nie upuscic bukietu (welon czesto ladowal na ziemi, bo nikt go nie chcial) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Rozeznanie
|
Jak na razie to tylko ja jestem za welonem. Może dlatego, że suknia za goła u góry i będę miała się przynajmniej czymś okryć
![]() ![]() ![]() I muszę pochwalić mojego TŻ, że się zabrał pełną parą za przygotowania ślubne. ![]() A jutro idziemy na spotkanie do poradni ![]() Powodzenia w przygotowaniach. ![]() ![]()
#315 |
Rozeznanie
|
A ja też będę miała welon. Podoba mi się Panna Młoda bez welonu, ale osobiście czułabym się dziwnie, ale to takie moje odczucia. Ramiona też będę miała odkryte i będzie można się zasłonić
![]() Pozdrawiam
![]() |
#316 |
Zadomowienie
|
A u nas poradnia jakby załatwiona ... jakby bo to tylko od nas zalezy czy bedziemy chceli pójśc drugi raz
![]()
#317 |
Raczkowanie
|
gratuluje Wiktorynko szybkiego "zalatwienia" poradni
![]() ![]() Marzko82 - nie wiem jak Ty, ale ja bylam dzisiaj rano na tym naszym "stadionie" i z butami cienko sie widze ![]() ![]() ![]() ![]() kupilam za to super SUKNIE dla mojej bratanicy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Wtajemniczenie
|
już zamówiłam suknie;-)jupi
![]() a i zaproszenia też pomału rozdajemy ![]() pozdrowionka dla wszystkich lipcówek |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
e.m.i.l.k.o twoja sukienka jest po prostu przesliczna, te koronki miodzio!
![]() A co do welonow - ja tez planuje welon tylko do kosciola. Podejrzewam, i tak czesc starszych cioc i babc zgorszy sie moimi golymi ramionami, ale co tam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Witajcie
Oj też myślałam o tej dacie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Wtajemniczenie
|
dzieki Jo Jo;-)
już się nie mogę doczekać kiedy ją odbiorę i będę mogła codziennie na nią patrzeć, hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
e.m.i.l.k.a bardzo ładna suknia
![]() My dalej rozdajemy zaproszenia, ale już prawie końcówka. Garnitury też jeszcze nie ma, bo przecież jest czas (słowa TŻ). Co do welonu ja będę miała, tylko nie wiem jeszcze jaką długość. Najważniesze aby sie dobrze czuć w welonie, więc jeśli komuś nie odpowiada myslę, że nie powinien go zakładać. W welonie czy bez i tak będziecie wygladały ślicznie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
ja zdecyduje sie na welon jak juz bede miala sukienke. poniewaz nie do kazdej sukienki welon pasuje. ale chcialabym welon i to dlugi.
a co do rzucania welonem to najprawdopodobniej przerwe (naderwe) ta tradycje. po pierwsze: ja nigdy jej nie lubilam, a po drugie: nie wiem czy bedzie komu. |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
Ja też nie bedę miała welonu.
Z formaloności to zamówiliśmy wczoraj obrączki - sukces. Garnituru moja sierota dalej nie ma i już mi sie nie chce mu o tym przypominać. Czy wszyscy juz byli w kościele na zapowiedzi? Bo ja czekam na akt chrztu TŻ i może w przyszłym tygodniu pojedziemy. |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Rozeznanie
|
Nasze zapowiedzi były 23 i 30 kwietnia, ale niestety nikt z rodziny nie słyszał (nie trafili na odpowiednią Mszę), słyszeli za to chyba wszyscy znajomi. Oj, moi rodzicye mieli przez tydzień mnóstwo telefonów i wizyt sąsiadek
![]() Pozdrawiam
![]() |
#327 |
Raczkowanie
|
Moja sierotka Kochana tez jeszcze nie ma garnituru
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
Ja zacznę odliczac do 29 lipca hheh, musicie mi wybaczyc,ale nie mogę sie doczekac na ten dzien...
![]() 79 79 79 79 79 79 79 79 79 79 79 79 79 79 79 79 79 79 79 79 79 79 79 heh |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Zadomowienie
|
Ja nie wiem czy były zapowiedzi wygłaszane, możliwe że tak. W niedziel mamy pierwsze nauki i pierwszą spowiedź. Do poradni chyba iść nie będziemy musieli, bynajmniej ksiądz nic o tym nie wspomniał. Powiedział tylko, że dwie nauki i spowiedź, więc myślę, że poradnie odpuszcza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Raczkowanie
|
To dziwne że bez poradni sie obejdzie. Akurat wiekszość formalności w Kościele nie da sie przeskoczyć. Ale może wam sie uda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.