Lipcowe Panny Młode - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-03, 10:04   #3331
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Witajcie, lipcowe PM-ki
Chciałabym się do Was przyłączyć- jeśli można
Ślubuję 16 lipca we Wrocławiu. Czy jest tu jakaś dziewczyna z Wro?
Póki co załatwione mam: salę, fotografa, kościół, nauki i zespół. Zaproszenia wstępnie wybrane. Mam nadzieję, że do konca lutego będą już rozesłane/rozdane.
Wklejam jeszcze moją suknię. Na razie nie mam zdjęcia na żywo- będzie po przymiarce, a ta dopiero w maju... Suknia nie będzie miała na biuście tych cyrkonii, a z tyłu do ramiączka będzie doszyta dłuuuga szarfa...
Ok, koniec chwalenia się
Witaj Ja jestem z Wrocławia, ale ślubować będę w moim rodzinnym mieście czyli w Wałbrzychu. Suknia śliczna, mierzyłam coś z podobną szarfą - cudownie to wygląda.
Ja wczoraj byłam pooglądać kolczyki w aparcie.
Te krótsze są w rzeczywistości dość małe i obawiam się że nie będzie ich zbytnio widać przy rozpuszczonych włosach, chociaż strasznie mi się podobają... No i cena (119zł) jest całkiem fajna.
Te dłuższe mniej trochę mi się podobają, cena też jest wyższa (300zł) ale za to na pewno będą widoczne.

No i jestem w kropce.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod4494_0_m.jpg (12,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_prod4718_0_m.jpg (11,0 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2011-02-03 o 10:33
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 10:19   #3332
zophiee
Zakorzenienie

to troche potrwa, bo musze zmienić numer na mniejszy! moja fobia o palcach które wyjarzdzaja z przodu buta okazała się mocno przesadzona...
ja przyjdzie dobra para to wstawie fotki
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 15:08   #3333
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Tylko chcę na dwóch ramiączkach
Trochę nie w moim stylu, bo nie przepadam za falbanami

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
dziś przyszły moje butki, te ze strony fleq.pl
powiem wam, że wykonaniem wcale nie różnia się od butów menbura za 300 zł sa wygodne i super wykończone
- polecam
A Ty ile dałaś za swoje?

Cytat:
Witajcie, lipcowe PM-ki
Chciałabym się do Was przyłączyć- jeśli można
Ślubuję 16 lipca we Wrocławiu. Czy jest tu jakaś dziewczyna z Wro?
Póki co załatwione mam: salę, fotografa, kościół, nauki i zespół. Zaproszenia wstępnie wybrane. Mam nadzieję, że do konca lutego będą już rozesłane/rozdane.
Wklejam jeszcze moją suknię. Na razie nie mam zdjęcia na żywo- będzie po przymiarce, a ta dopiero w maju... Suknia nie będzie miała na biuście tych cyrkonii, a z tyłu do ramiączka będzie doszyta dłuuuga szarfa...
Ok, koniec chwalenia się
Witaj Co prawda nie jestem z Wrocławia, ale ślubujemy w tym samym dniu Jeśli chodzi o suknię, to bardzo podoba mi się dół, tzn. spódnica. To muślin?

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Te krótsze są w rzeczywistości dość małe i obawiam się że nie będzie ich zbytnio widać przy rozpuszczonych włosach, chociaż strasznie mi się podobają... No i cena (119zł) jest całkiem fajna.
Te dłuższe mniej trochę mi się podobają, cena też jest wyższa (300zł) ale za to na pewno będą widoczne.
300 zł za kolczyki? Z czego one są?
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 18:07   #3334
Marzenkaa2310
Przyczajenie

dziewczyny oto moja suknia, prosze o szczere wypowiedzi:
Aha powiem wam ze długo sie wachałam no ale wkoncu wybrałam i jestem szczesliwa!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg HPIM1533.jpg (120,1 KB, 73 załadowań)
Marzenkaa2310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 18:08   #3335
Marzenkaa2310
Przyczajenie

Sory za wielkosc ale troszke przesadziłam
Marzenkaa2310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 18:13   #3336
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

ale się rozpisałyście fajnie, że wątek w końcu ożył. Dawno mnie tu nie było... ta sesja mnie wykończy miałam nadzieję, że we wtorek już będzie po wszystkim i spokojnie zajmę się szukaniem zaproszeń a tu zonk... ostatni egzamin nie zaliczony i muszę się uczyć na poprawkę w poniedziałek

Co do przygotowań to umówiłam się do fryzjerki i wstępnie na makijaż (ma to robić ta sama kobieta), ale pojawia się pewien problem. Ślub mam na godz. 18, więc myślałam żeby umówić się gdzieś tak na 10. Jednak fryzjerka stwierdziła, że się nie wyrobię, bo mam długie i gęste włosy więc to trochę potrwa i wcisnęła mnie na godz. 8 rano do tego moja Mama będzie się czesała w tym samym miejscu i babka kazała przyjść jej na 12, bo ja niby mam w tym czasie siedzieć pod suszarką i wtedy ona będzie robić włosy Mamie... Co prawda ta kobieta jest bardzo powolna (ale dokładna-kiedyś robiła mi loki 3 godziny i trzymały się 2 dni) ale 4 godziny na same nakręcenie na wałki to chyba przesada... a przecież jeszcze ma je trochę podpiąć. Co o tym myślicie? Chyba po sesji zadzwonię do niej i powiem, że chce przełożyć co najmniej na 9. Zawsze to godzinka snu więcej... Z drugiej strony boję się, że rzeczywiście jej tak długo zejdzie i będę siedzieć na fotelu i denerwować się, że nie zdążę się porządnie wyszykować...

A no i kwestia makijażu, jak zrobi mi go tak wcześnie to przecież do wieczora wszystko spłynie.. Zwłaszcza przy takich upałach. A tak swoją drogą słyszałyście, że w tym roku w lato mają paść rekordowe temperatury (chyba jak co roku ostatnio hehe)

Marzenkaa2310 sukienka nie do końca w moim stylu ale super podkreśla Ci talię

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-02-03 o 18:16
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 18:19   #3337
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Marzenkaa2310 Pokaż wiadomość
Aha powiem wam ze długo sie wachałam no ale wkoncu wybrałam i jestem szczesliwa!!!
To zupełnie nie mój styl, więc ciężko mi ocenić Leży na Tobie ładnie, pasuje do figury

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Co do przygotowań to umówiłam się do fryzjerki i wstępnie na makijaż (ma to robić ta sama kobieta), ale pojawia się pewien problem. Ślub mam na godz. 18, więc myślałam żeby umówić się gdzieś tak na 10. Jednak fryzjerka stwierdziła, że się nie wyrobię, bo mam długie i gęste włosy więc to trochę potrwa i wcisnęła mnie na godz. 8 rano
A no i kwestia makijażu, jak zrobi mi go tak wcześnie to przecież do wieczora wszystko spłynie.. Zwłaszcza przy takich upałach. A tak swoją drogą słyszałyście, że w tym roku w lato mają paść rekordowe temperatury (chyba jak co roku ostatnio hehe)
Strasznie wcześnie masz mieć robioną fryzurę i makijaż Ja mam ślub na 15 i nie zamierzam się umawiać wcześniej niż na 9 czy 10.

Co do temperatur - nie słyszałam, ale mam nadzieję, że lipiec będzie piękny. Niech będzie cieplutko, bo mam suknię bez ramion i odkryte buciki
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 18:31   #3338
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24828492]
Co do temperatur - nie słyszałam, ale mam nadzieję, że lipiec będzie piękny. Niech będzie cieplutko, bo mam suknię bez ramion i odkryte buciki [/QUOTE]

Na pewno będzie ciepły, tylko oby nie za bardzo ja też będę miała sukienkę bez ramion i nie planuje mieć żadnego bolerka, najwyżej ramiona do Kościoła przykryję welonem..

Co do butów to czuję, że to będzie spory problem. Podobają mi się peep-toe na platformie ale podobno obcierają paluchy przy tym otworze jeszcze nigdy takich nie miałam no ale poszukam, może znajdę jakieś wygodne. Na pewno zaopatrzę się też w jakieś jasne sandałki, żeby w razie czego zmienić
Stary 2011-02-03, 19:07   #3339
Konto usunięte

Też zamierzam okryć trochę ramiona welonem, myślę, że to wystarczy. Co do butów - często noszę peep-toes i nie trafiłam na takie, które obcierałyby palce Nie wiem, czy w takich na platformie jest inaczej, bo noszę zwykłe
Stary 2011-02-03, 21:03   #3340
Mmedeah88
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24823350]
Witaj Co prawda nie jestem z Wrocławia, ale ślubujemy w tym samym dniu Jeśli chodzi o suknię, to bardzo podoba mi się dół, tzn. spódnica. To muślin?
[/QUOTE]
Suknia jest jednoczęściowa. Wiesz co... Nie znam się w sumie na materiałach, ale zdaje się, że to muślin właśnie

Cytat:
Totalnie nie mój styl... ALE. Tak jak dziewczyny już pisały- masz ładnie zaznaczoną talię, tylko mam wrażenie, że te fiszbiny Cię pogrubiają

Cytat:
Witaj Ja jestem z Wrocławia, ale ślubować będę w moim rodzinnym mieście czyli w Wałbrzychu. Suknia śliczna, mierzyłam coś z podobną szarfą - cudownie to wygląda.

No i jestem w kropce.
Dziękuję
Jeśli chodzi o kolczyki- pierwsze, czyli te krótsze, są dużo ładniejsze

Cytat:
Co do przygotowań to umówiłam się do fryzjerki i wstępnie na makijaż (ma to robić ta sama kobieta), ale pojawia się pewien problem. Ślub mam na godz. 18, więc myślałam żeby umówić się gdzieś tak na 10. Jednak fryzjerka stwierdziła, że się nie wyrobię, bo mam długie i gęste włosy więc to trochę potrwa i wcisnęła mnie na godz. 8 rano do tego moja Mama będzie się czesała w tym samym miejscu i babka kazała przyjść jej na 12, bo ja niby mam w tym czasie siedzieć pod suszarką i wtedy ona będzie robić włosy Mamie... Co prawda ta kobieta jest bardzo powolna (ale dokładna-kiedyś robiła mi loki 3 godziny i trzymały się 2 dni) ale 4 godziny na same nakręcenie na wałki to chyba przesada... a przecież jeszcze ma je trochę podpiąć. Co o tym myślicie? Chyba po sesji zadzwonię do niej i powiem, że chce przełożyć co najmniej na 9. Zawsze to godzinka snu więcej... Z drugiej strony boję się, że rzeczywiście jej tak długo zejdzie i będę siedzieć na fotelu i denerwować się, że nie zdążę się porządnie wyszykować...

Strasznie szybko! Raz, że Ci spłynie makijaż, a dwa że fryzura przez te kilka godzin też już zdąży się nadpsuć... Może rozejrzyj się za kimś innym? Albo niech ta babeczka robi Ci tylko fryz, a kosmetyczkę zamówisz inną. Ja mam ślub o 17 i zamierzam zamówić fryzjera najwczesniej na 12
I łączę się z Tobą w bólu- ja też jestem w trakcie sesji...
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:15   #3341
goosia207
Zakorzenienie

witajcie

Cytat:

No i jestem w kropce.
Śliczne kolczyki

kwiatuszekkk21 faktycznie strasznie szybko jakbyś miała ślub na 15 to kazałaby ci przyjść o 5 rano? przełóż to spokojnie

Cytat:

zgadzam się

Cytat:
Na pewno będzie ciepły, tylko oby nie za bardzo ja też będę miała sukienkę bez ramion i nie planuje mieć żadnego bolerka, najwyżej ramiona do Kościoła przykryję welonem..

Co do butów to czuję, że to będzie spory problem. Podobają mi się peep-toe na platformie ale podobno obcierają paluchy przy tym otworze jeszcze nigdy takich nie miałam no ale poszukam, może znajdę jakieś wygodne. Na pewno zaopatrzę się też w jakieś jasne sandałki, żeby w razie czego zmienić
Faktycznie niektóre obcierają (mam takie nawet), ale nie wszystkie to zależy od firmy itp.
Stary 2011-02-03, 21:21   #3342
Konto usunięte

Cytat:
Suknia jest jednoczęściowa. Wiesz co... Nie znam się w sumie na materiałach, ale zdaje się, że to muślin właśnie
Wiem, że jest jednoczęściowa, to widać, tylko nie wiedziałam, jak to napisać, tzn. o którą część mi chodzi No nieważne, w każdym razie sukienka ładna. Można wiedzieć, ile kosztuje?
Stary 2011-02-03, 21:43   #3343
Mmedeah88
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24834380]Wiem, że jest jednoczęściowa, to widać, tylko nie wiedziałam, jak to napisać, tzn. o którą część mi chodzi No nieważne, w każdym razie sukienka ładna. Można wiedzieć, ile kosztuje?[/QUOTE]

3790,- Ladera z La Sposa. Ale to zeszłoroczna kolekcja i nie wiem, czy można ją jeszcze zamawiać...
Stary 2011-02-03, 22:12   #3344
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Szczerze... Osobiście mi się nie podoba. Za dużo w niej wszystkiego: tu złoto, bogaty dość dekolt i do tego jeszcze kwiatki... Tzn nie jest całkiem zła, tylko moim zdaniem trochę przesadzona
Stary 2011-02-04, 10:08   #3345
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:
Suknia jest piękna naprawdę! W moim guście Też szukam czegoś podobnego.
Ostatnio znalazłam piękną i to chyba będzie ta Oto ona:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Wedding Dresses 0182.jpg (29,7 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Wedding Dresses 0182_2.jpg (40,8 KB, 28 załadowań)

kakunia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 10:14   #3346
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:
ale się rozpisałyście fajnie, że wątek w końcu ożył. Dawno mnie tu nie było... ta sesja mnie wykończy miałam nadzieję, że we wtorek już będzie po wszystkim i spokojnie zajmę się szukaniem zaproszeń a tu zonk... ostatni egzamin nie zaliczony i muszę się uczyć na poprawkę w poniedziałek

No fakt na 8 rano to wcześnie, ale przeważnie tak zapisują chyba.. Co do tej godzinki snu więcej, to moim zdaniem i tak żadna z nas nie będzie mogła usnąć w tę poprzedzającą noc. To za duży stres! Przynajmniej podejrzewam, że ja będę miała tę noc z głowy. A makijaż to nie ma prawa Ci spłynąć, powinien się trzymać jeszcze na dzień po weselu Ale jeśli uważasz, że bez problemu się wyrobisz ze wszystkim to oczywiście przełóż o godzinkę wizytę w salonie
Ja mam ślub na 17.30, ale w sumie jeszcze nie wiem na którą godzinkę będę w salonie. To będzie jeszcze do ustalenia

Stary 2011-02-04, 10:44   #3347
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

tak chyba zrobię, że przełożę tą fryzjerkę na później a jak będzie się mocno dąsała to albo już pójdę na tą 8 albo najwyżej poszukam innej. Chociaż wolałabym nie, bo jakoś do niej mam zaufanie pod względem trwałości fryzury.

Dzięki za rady bo już myślałam, że to ze mną jest coś nie tak, że uważam że to za wcześnie. Tym bardziej że znajoma mi powiedziała, że to normalne i że PM zawsze mają na 8 do fryzjera...

Cytat:
Napisane przez kakunia6 Pokaż wiadomość
Ostatnio znalazłam piękną i to chyba będzie ta Oto ona:
wg mnie sukienka bardzo ładna, zwłaszcza góra jest piękna co do dołu to nie chcę się wypowiadać, bo za bardzo nie podobają mi się księżniczki i takie podpięcia więc nie jestem obiektywna, ale to chyba dlatego, że sama źle się w takich czułam i wyglądałam. A ona jest dwuczęściowa?
Stary 2011-02-04, 14:08   #3348
Konto usunięte

Cytat:
3790,- Ladera z La Sposa. Ale to zeszłoroczna kolekcja i nie wiem, czy można ją jeszcze zamawiać...
Jeszcze droższa od mojej
To Ty jej jeszcze nie kupiłaś? Myślałam, że już masz zamówioną
Stary 2011-02-04, 15:10   #3349
scotasia
Wtajemniczenie

Zastanawiam się, jakie rozwiązanie w sprawie halek sukni ślubnych jest praktyczniejsze : Czy halki wszyte w suknie ( chyba te tzw. na żyłce) czy takie oddzielne?? Jakie są Wasze??
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:22   #3350
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:
tak chyba zrobię, że przełożę tą fryzjerkę na później a jak będzie się mocno dąsała to albo już pójdę na tą 8 albo najwyżej poszukam innej. Chociaż wolałabym nie, bo jakoś do niej mam zaufanie pod względem trwałości fryzury.

Dzięki za rady bo już myślałam, że to ze mną jest coś nie tak, że uważam że to za wcześnie. Tym bardziej że znajoma mi powiedziała, że to normalne i że PM zawsze mają na 8 do fryzjera...

wg mnie sukienka bardzo ładna, zwłaszcza góra jest piękna co do dołu to nie chcę się wypowiadać, bo za bardzo nie podobają mi się księżniczki i takie podpięcia więc nie jestem obiektywna, ale to chyba dlatego, że sama źle się w takich czułam i wyglądałam. A ona jest dwuczęściowa?
Dziękuję za opinie Mi się właśnie podobają takie księżniczki Aczkolwiek na początku chciałam taką całą tiulową, ale odwidziało mi się na szczęście Czy suknie jest jednoczęściowa - to szczerze nie wiem..
Znalazłam te zdjęcie w necie, bo będę miała szytą suknie i musiałam się na jakąś zdecydować. Ale ja chyba wolałabym jednoczęściową. Nie podoba mi się jak gorset odstaje od spódnicy Mierzyłam już takie księżniczki i wydaję mi się, że mi pasują, ale mam jeszcze czas do kwietnia, żeby wybrać tą jedyną, odpowiednią

Stary 2011-02-04, 16:36   #3351
Barbii
Raczkowanie

kakunia6 prześliczna ta Twoja sukienka Też mi sie takie podobaja ale ja już swoją wybrałam , tylko że miałam problem bo bardzo mi sie podobały takie szerokie sukienki a zarazem takie wąskie jak ja wybrałam

Edytowane przez Barbii
Czas edycji: 2011-02-04 o 16:40
Barbii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 16:54   #3352
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kakunia6 Pokaż wiadomość
Dziękuję za opinie Mi się właśnie podobają takie księżniczki Aczkolwiek na początku chciałam taką całą tiulową, ale odwidziało mi się na szczęście Czy suknie jest jednoczęściowa - to szczerze nie wiem..
Znalazłam te zdjęcie w necie, bo będę miała szytą suknie i musiałam się na jakąś zdecydować. Ale ja chyba wolałabym jednoczęściową. Nie podoba mi się jak gorset odstaje od spódnicy Mierzyłam już takie księżniczki i wydaję mi się, że mi pasują, ale mam jeszcze czas do kwietnia, żeby wybrać tą jedyną, odpowiednią
Na pewno będziesz ślicznie wyglądała księżniczki zawsze robią wrażenie, bo są takie... bajkowe
Jak będziesz szyła to lepiej zrób jednoczęściową, wydaję mi się, że tak będzie wygodniej a i na pewno lepiej będzie wyglądało tak spytałam, bo na tym zdjęciu jest taka jakby linia pod gorsetem i zastanawiałam się czy to tak szyte czy może jest dwuczęściowa.
Stary 2011-02-04, 17:08   #3353
basienka666
Raczkowanie

Jako mężatka, która brała ślub 10 lipca 2010roku wypowiem się na temat godzin makujażu i fryzury.
Ślub był o godzinie 17:00 (temperatura na pewno przekraczała 30 stopni).
Na fryzurę ślubną umowiona byłam na godz.11:30 (Miałam robiony kok, ponieważ nie chciałam, aby włosy mnie smyrały po karku. Dodatkowo nie chciałam mieć rozpuszczonych, bo uwielbiam tańczyć i z tym wypuszczonych zrobiłyby się od potu kluchy).
Na makijaż byłam umowiona na godz.12:30 (zeszło się do ok.13:30).
Wszystko trzymało się długo...bo nawet na poprawinach mój kok się trzymał....tylko rano troszkę go poprawiłam, makijaż również.
Makijaż i fryzurę robiłam w jednym lokalu, do którego jechałam samochodem 10 min. Gdy wróciłam do domu, zaczęłąm się przygotowywać do ślubu juz na spokojnie...żadnego nerwa nie miałam..choć świadkowa z moją mamą śmiały się ze mnie, że chodzę po domu non stop
Stary 2011-02-04, 17:23   #3354
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Barbii Pokaż wiadomość
kakunia6 prześliczna ta Twoja sukienka Też mi sie takie podobaja ale ja już swoją wybrałam , tylko że miałam problem bo bardzo mi sie podobały takie szerokie sukienki a zarazem takie wąskie jak ja wybrałam
Fajnie, że jest ktoś komu się spodobała suknia Ja chyba już zdania nie zmienię i zostanę przy tej Tym bardziej, że przyszły Mąż też mówi, że ładniutka
Mam tylko nadzieję, że mnie nie pogrubi czy coś w tym rodzaju

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Na pewno będziesz ślicznie wyglądała księżniczki zawsze robią wrażenie, bo są takie... bajkowe
Jak będziesz szyła to lepiej zrób jednoczęściową, wydaję mi się, że tak będzie wygodniej a i na pewno lepiej będzie wyglądało tak spytałam, bo na tym zdjęciu jest taka jakby linia pod gorsetem i zastanawiałam się czy to tak szyte czy może jest dwuczęściowa.
Dziękuję
Jak będę szyła to na pewno będę chciała jednoczęściową Nie będę się martwić, że coś mi odstaje

Stary 2011-02-04, 18:47   #3355
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basienka666 Pokaż wiadomość
Jako mężatka, która brała ślub 10 lipca 2010roku wypowiem się na temat godzin makujażu i fryzury.
Ślub był o godzinie 17:00 (temperatura na pewno przekraczała 30 stopni).
Na fryzurę ślubną umowiona byłam na godz.11:30 (Miałam robiony kok, ponieważ nie chciałam, aby włosy mnie smyrały po karku. Dodatkowo nie chciałam mieć rozpuszczonych, bo uwielbiam tańczyć i z tym wypuszczonych zrobiłyby się od potu kluchy).
Na makijaż byłam umowiona na godz.12:30 (zeszło się do ok.13:30).
Wszystko trzymało się długo...bo nawet na poprawinach mój kok się trzymał....tylko rano troszkę go poprawiłam, makijaż również.
Makijaż i fryzurę robiłam w jednym lokalu, do którego jechałam samochodem 10 min. Gdy wróciłam do domu, zaczęłąm się przygotowywać do ślubu juz na spokojnie...żadnego nerwa nie miałam..choć świadkowa z moją mamą śmiały się ze mnie, że chodzę po domu non stop
no i ja myśle podobnie. Slub mamy o 16, więc myśle że około 11-11.30 mogę się spokojnie umówić na czesanie + malowanie
jutro jadę do krawcowej w sprawie sukienki, a w przyszłym tygodniu te nieszczęsne prekany, no i się zacznie załatwianie wszystkiego
Stary 2011-02-04, 19:47   #3356
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
no i ja myśle podobnie. Slub mamy o 16, więc myśle że około 11-11.30 mogę się spokojnie umówić na czesanie + malowanie
jutro jadę do krawcowej w sprawie sukienki, a w przyszłym tygodniu te nieszczęsne prekany, no i się zacznie załatwianie wszystkiego
A cóż to takiego?
Stary 2011-02-04, 19:55   #3357
Mmedeah88
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24848213]Jeszcze droższa od mojej
To Ty jej jeszcze nie kupiłaś? Myślałam, że już masz zamówioną [/QUOTE]

Zamówiłam! Z tym, że jak ją przymierzałam w grudniu, to panie mówiły, że ją najprawdopodobniej będzie można zamawiać tylko do końca 2010 r. Koniec końców zamówiłam ją 3 stycznia. Ale to już miesiąc minął i nie wiem, czy nadal można składać zamówienie na tą suknię...
A za moją kieckę zaliczkę już wpłaciłam i obecnie się szyje

kakunia, ja się nie wypowiadam, bo do mnie księżniczki nie przemawiają... Ale to jest tylko moje zdanie Wiadomo, ze najważniejsze jest, co Tobie się podoba i w czym się dobrze czujesz Ja na przykład nie wyobrażam sobie innej sukni niż lejącej
Stary 2011-02-04, 20:01   #3358
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:
Zamówiłam! Z tym, że jak ją przymierzałam w grudniu, to panie mówiły, że ją najprawdopodobniej będzie można zamawiać tylko do końca 2010 r. Koniec końców zamówiłam ją 3 stycznia. Ale to już miesiąc minął i nie wiem, czy nadal można składać zamówienie na tą suknię...

kakunia, ja się nie wypowiadam, bo do mnie księżniczki nie przemawiają... Ale to jest tylko moje zdanie Wiadomo, ze najważniejsze jest, co Tobie się podoba i w czym się dobrze czujesz Ja na przykład nie wyobrażam sobie innej sukni niż lejącej
Ja Ciebie rozumiem w stu procentach
Nudne byłoby gdyby wszystkim podobało się jedno i to samo czyż nie?
Ja też jak czasem oglądam suknie w necie, to sobie myślę: "Jeny kto to w ogóle ubiera?"

Stary 2011-02-04, 20:03   #3359
Konto usunięte

Cytat:
Moja też się szyje, 1 kwietnia mam pierwszą przymiarkę, a Ty?
Stary 2011-02-04, 20:55   #3360
asia_z
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24856783]A cóż to takiego? [/QUOTE]

nauki przedmałżeńskie

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości