|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
Ja jestem z Wrocławia, ale ślubować będę w moim rodzinnym mieście czyli w Wałbrzychu. Suknia śliczna, mierzyłam coś z podobną szarfą - cudownie to wygląda. Ja wczoraj byłam pooglądać kolczyki w aparcie. Te krótsze są w rzeczywistości dość małe i obawiam się że nie będzie ich zbytnio widać przy rozpuszczonych włosach, chociaż strasznie mi się podobają... No i cena (119zł) jest całkiem fajna. Te dłuższe mniej trochę mi się podobają, cena też jest wyższa (300zł) ale za to na pewno będą widoczne. No i jestem w kropce.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2011-02-03 o 10:33 |
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
to troche potrwa, bo musze zmienić numer na mniejszy! moja fobia o palcach które wyjarzdzaja z przodu buta okazała się mocno przesadzona...
ja przyjdzie dobra para to wstawie fotki
|
|
|
|
#3333 | |||
|
Konto usunięte
|
Trochę nie w moim stylu, bo nie przepadam za falbanami
![]() Cytat:
Cytat:
Co prawda nie jestem z Wrocławia, ale ślubujemy w tym samym dniu Jeśli chodzi o suknię, to bardzo podoba mi się dół, tzn. spódnica. To muślin? Cytat:
|
|||
|
|
|
#3334 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny oto moja suknia, prosze o szczere wypowiedzi:
Aha powiem wam ze długo sie wachałam no ale wkoncu wybrałam i jestem szczesliwa!!! |
|
|
|
#3335 |
|
Przyczajenie
|
Sory za wielkosc ale troszke przesadziłam
|
|
|
|
#3336 |
|
Zadomowienie
|
ale się rozpisałyście
fajnie, że wątek w końcu ożył. Dawno mnie tu nie było... ta sesja mnie wykończy ostatni egzamin nie zaliczony i muszę się uczyć na poprawkę w poniedziałek Co do przygotowań to umówiłam się do fryzjerki i wstępnie na makijaż (ma to robić ta sama kobieta), ale pojawia się pewien problem. Ślub mam na godz. 18, więc myślałam żeby umówić się gdzieś tak na 10. Jednak fryzjerka stwierdziła, że się nie wyrobię, bo mam długie i gęste włosy więc to trochę potrwa i wcisnęła mnie na godz. 8 rano do tego moja Mama będzie się czesała w tym samym miejscu i babka kazała przyjść jej na 12, bo ja niby mam w tym czasie siedzieć pod suszarką i wtedy ona będzie robić włosy Mamie... Co prawda ta kobieta jest bardzo powolna (ale dokładna-kiedyś robiła mi loki 3 godziny i trzymały się 2 dni) ale 4 godziny na same nakręcenie na wałki to chyba przesada... a przecież jeszcze ma je trochę podpiąć. Co o tym myślicie? Chyba po sesji zadzwonię do niej i powiem, że chce przełożyć co najmniej na 9. Zawsze to godzinka snu więcej... Z drugiej strony boję się, że rzeczywiście jej tak długo zejdzie i będę siedzieć na fotelu i denerwować się, że nie zdążę się porządnie wyszykować...A no i kwestia makijażu, jak zrobi mi go tak wcześnie to przecież do wieczora wszystko spłynie.. Zwłaszcza przy takich upałach. A tak swoją drogą słyszałyście, że w tym roku w lato mają paść rekordowe temperatury (chyba jak co roku ostatnio hehe) Marzenkaa2310 sukienka nie do końca w moim stylu ale super podkreśla Ci talię
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-02-03 o 18:16 |
|
|
|
#3337 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Leży na Tobie ładnie, pasuje do figury Cytat:
Ja mam ślub na 15 i nie zamierzam się umawiać wcześniej niż na 9 czy 10.Co do temperatur - nie słyszałam, ale mam nadzieję, że lipiec będzie piękny. Niech będzie cieplutko, bo mam suknię bez ramion i odkryte buciki
|
||
|
|
|
#3338 |
|
Zadomowienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24828492]
Co do temperatur - nie słyszałam, ale mam nadzieję, że lipiec będzie piękny. Niech będzie cieplutko, bo mam suknię bez ramion i odkryte buciki [/QUOTE]Na pewno będzie ciepły, tylko oby nie za bardzo ja też będę miała sukienkę bez ramion i nie planuje mieć żadnego bolerka, najwyżej ramiona do Kościoła przykryję welonem..Co do butów to czuję, że to będzie spory problem. Podobają mi się peep-toe na platformie ale podobno obcierają paluchy przy tym otworze jeszcze nigdy takich nie miałam no ale poszukam, może znajdę jakieś wygodne. Na pewno zaopatrzę się też w jakieś jasne sandałki, żeby w razie czego zmienić
|
#3339 |
|
Konto usunięte
|
Też zamierzam okryć trochę ramiona welonem, myślę, że to wystarczy. Co do butów - często noszę peep-toes i nie trafiłam na takie, które obcierałyby palce
|
|
|
|
#3340 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24823350]
Witaj Co prawda nie jestem z Wrocławia, ale ślubujemy w tym samym dniu Jeśli chodzi o suknię, to bardzo podoba mi się dół, tzn. spódnica. To muślin? [/QUOTE] Suknia jest jednoczęściowa. Wiesz co... Nie znam się w sumie na materiałach, ale zdaje się, że to muślin właśnie Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o kolczyki- pierwsze, czyli te krótsze, są dużo ładniejsze Cytat:
I łączę się z Tobą w bólu- ja też jestem w trakcie sesji...
|
|
#3341 | |||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Cytat:
kwiatuszekkk21 faktycznie strasznie szybko jakbyś miała ślub na 15 to kazałaby ci przyjść o 5 rano?![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3342 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No nieważne, w każdym razie sukienka ładna. Można wiedzieć, ile kosztuje?
|
|
|
|
|
#3343 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24834380]Wiem, że jest jednoczęściowa, to widać, tylko nie wiedziałam, jak to napisać, tzn. o którą część mi chodzi
No nieważne, w każdym razie sukienka ładna. Można wiedzieć, ile kosztuje?[/QUOTE]3790,- Ladera z La Sposa. Ale to zeszłoroczna kolekcja i nie wiem, czy można ją jeszcze zamawiać...
|
#3344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też szukam czegoś podobnego.Ostatnio znalazłam piękną i to chyba będzie ta Oto ona:
|
|
#3346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To za duży stres! Przynajmniej podejrzewam, że ja będę miała tę noc z głowy. A makijaż to nie ma prawa Ci spłynąć, powinien się trzymać jeszcze na dzień po weselu Ale jeśli uważasz, że bez problemu się wyrobisz ze wszystkim to oczywiście przełóż o godzinkę wizytę w salonie Ja mam ślub na 17.30, ale w sumie jeszcze nie wiem na którą godzinkę będę w salonie. To będzie jeszcze do ustalenia
|
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
tak chyba zrobię, że przełożę tą fryzjerkę na później a jak będzie się mocno dąsała to albo już pójdę na tą 8 albo najwyżej poszukam innej. Chociaż wolałabym nie, bo jakoś do niej mam zaufanie pod względem trwałości fryzury.
Dzięki za rady wg mnie sukienka bardzo ładna, zwłaszcza góra jest piękna co do dołu to nie chcę się wypowiadać, bo za bardzo nie podobają mi się księżniczki i takie podpięcia więc nie jestem obiektywna, ale to chyba dlatego, że sama źle się w takich czułam i wyglądałam. A ona jest dwuczęściowa?
|
#3348 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3349 |
|
Wtajemniczenie
|
Zastanawiam się, jakie rozwiązanie w sprawie halek sukni ślubnych jest praktyczniejsze : Czy halki wszyte w suknie ( chyba te tzw. na żyłce) czy takie oddzielne?? Jakie są Wasze??
|
|
|
|
#3350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi się właśnie podobają takie księżniczki Aczkolwiek na początku chciałam taką całą tiulową, ale odwidziało mi się na szczęście Czy suknie jest jednoczęściowa - to szczerze nie wiem..Znalazłam te zdjęcie w necie, bo będę miała szytą suknie i musiałam się na jakąś zdecydować. Ale ja chyba wolałabym jednoczęściową. Nie podoba mi się jak gorset odstaje od spódnicy Mierzyłam już takie księżniczki i wydaję mi się, że mi pasują, ale mam jeszcze czas do kwietnia, żeby wybrać tą jedyną, odpowiednią
|
|
#3351 |
|
Raczkowanie
|
kakunia6 prześliczna ta Twoja sukienka
Też mi sie takie podobaja ale ja już swoją wybrałam , tylko że miałam problem bo bardzo mi sie podobały takie szerokie sukienki a zarazem takie wąskie jak ja wybrałam
Edytowane przez Barbii Czas edycji: 2011-02-04 o 16:40 |
|
|
|
#3352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
księżniczki zawsze robią wrażenie, bo są takie... bajkowe Jak będziesz szyła to lepiej zrób jednoczęściową, wydaję mi się, że tak będzie wygodniej a i na pewno lepiej będzie wyglądało tak spytałam, bo na tym zdjęciu jest taka jakby linia pod gorsetem i zastanawiałam się czy to tak szyte czy może jest dwuczęściowa.
|
|
#3353 |
|
Raczkowanie
|
Jako mężatka, która brała ślub 10 lipca 2010roku wypowiem się na temat godzin makujażu i fryzury.
Ślub był o godzinie 17:00 (temperatura na pewno przekraczała 30 stopni). Na fryzurę ślubną umowiona byłam na godz.11:30 (Miałam robiony kok, ponieważ nie chciałam, aby włosy mnie smyrały po karku. Dodatkowo nie chciałam mieć rozpuszczonych, bo uwielbiam tańczyć i z tym wypuszczonych zrobiłyby się od potu kluchy). Na makijaż byłam umowiona na godz.12:30 (zeszło się do ok.13:30). Wszystko trzymało się długo...bo nawet na poprawinach mój kok się trzymał....tylko rano troszkę go poprawiłam, makijaż również. Makijaż i fryzurę robiłam w jednym lokalu, do którego jechałam samochodem 10 min. Gdy wróciłam do domu, zaczęłąm się przygotowywać do ślubu juz na spokojnie...żadnego nerwa nie miałam..choć świadkowa z moją mamą śmiały się ze mnie, że chodzę po domu non stop
|
#3354 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja chyba już zdania nie zmienię i zostanę przy tej Tym bardziej, że przyszły Mąż też mówi, że ładniutka ![]() Mam tylko nadzieję, że mnie nie pogrubi czy coś w tym rodzaju ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
![]() Jak będę szyła to na pewno będę chciała jednoczęściową Nie będę się martwić, że coś mi odstaje
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro jadę do krawcowej w sprawie sukienki, a w przyszłym tygodniu te nieszczęsne prekany, no i się zacznie załatwianie wszystkiego
|
|
#3356 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3357 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24848213]Jeszcze droższa od mojej
![]() To Ty jej jeszcze nie kupiłaś? Myślałam, że już masz zamówioną [/QUOTE]Zamówiłam! A za moją kieckę zaliczkę już wpłaciłam i obecnie się szyje kakunia, ja się nie wypowiadam, bo do mnie księżniczki nie przemawiają... Ale to jest tylko moje zdanie Wiadomo, ze najważniejsze jest, co Tobie się podoba i w czym się dobrze czujesz Ja na przykład nie wyobrażam sobie innej sukni niż lejącej
|
#3358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nudne byłoby gdyby wszystkim podobało się jedno i to samo czyż nie? ![]() Ja też jak czasem oglądam suknie w necie, to sobie myślę: "Jeny kto to w ogóle ubiera?"
|
|
#3359 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24856783]A cóż to takiego?
[/QUOTE]nauki przedmałżeńskie
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jeśli chodzi o suknię, to bardzo podoba mi się dół, tzn. spódnica. To muślin?
ostatni egzamin nie zaliczony i muszę się uczyć na poprawkę w poniedziałek
do tego moja Mama będzie się czesała w tym samym miejscu i babka kazała przyjść jej na 12, bo ja niby mam w tym czasie siedzieć pod suszarką i wtedy ona będzie robić włosy Mamie... Co prawda ta kobieta jest bardzo powolna (ale dokładna-kiedyś robiła mi loki 3 godziny i trzymały się 2 dni) ale 4 godziny na same nakręcenie na wałki to chyba przesada... a przecież jeszcze ma je trochę podpiąć. Co o tym myślicie? Chyba po sesji zadzwonię do niej i powiem, że chce przełożyć co najmniej na 9. Zawsze to godzinka snu więcej... Z drugiej strony boję się, że rzeczywiście jej tak długo zejdzie i będę siedzieć na fotelu i denerwować się, że nie zdążę się porządnie wyszykować...

co do dołu to nie chcę się wypowiadać, bo za bardzo nie podobają mi się księżniczki i takie podpięcia więc nie jestem obiektywna, ale to chyba dlatego, że sama źle się w takich czułam i wyglądałam. A ona jest dwuczęściowa?