Lipcowe Panny Młode - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-22, 19:40   #3631
zophiee
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Ceny bukietów są rózne, zależa od wyboru kwiatów, renomy kwiaciarni i jej lokalizacji...
w warszawie od 100 w góe, a takie rozbudowane z drogimi kwiatami ( storczyki) nawet do 400
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:47   #3632
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Ceny bukietów są rózne, zależa od wyboru kwiatów, renomy kwiaciarni i jej lokalizacji...
w warszawie od 100 w góe, a takie rozbudowane z drogimi kwiatami ( storczyki) nawet do 400
400 zł? chyba powariowali storczyki są aż takie drogie? trochę mnie zmartwiłaś, bo akurat napaliłam się na bukiet ze storczyków no ale mam jeszcze trochę czasu, żeby wybić to sobie z głowy i pewnie trzeba nastawić się na róże
Stary 2011-02-22, 19:51   #3633
asia_z
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;25283338]250? Strasznie dużo.[/QUOTE]

Cytat:
no to w jakiejś krakowskiej kwiaciarni mieli taki cennik. 250 zł za bukiet, zresztą nawet ładny nie był

ja sobie zamarzyłam ostatnio róże, ale nie wiem jak to będzie cenowo wyglądało bo różyczki mają niestandardowe kolory
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dfsbhjdcbhjb.jpg (72,2 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez asia_z
Czas edycji: 2011-02-22 o 19:53
asia_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:54   #3634
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Mam nadzieję, że róże nie są zbyt drogie
O, widzę, Ty też róże chcesz
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:27   #3635
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
no to w jakiejś krakowskiej kwiaciarni mieli taki cennik. 250 zł za bukiet, zresztą nawet ładny nie był

ja sobie zamarzyłam ostatnio róże, ale nie wiem jak to będzie cenowo wyglądało bo różyczki mają niestandardowe kolory
ładny bukiecik super wygląda ta zielona róża jeszcze takiej nie widziałam. Ciekawa jestem czy te fioletowe i zielone róże są jakoś farbowane czy komuś się udało stworzyć takie kolory

zaczęłam szukać w internecie cen bukietów i jestem w szoku patrzcie co znalazłam: http://www.bukiety.com.pl/pek-kalli-...iaciarnia.html
to dopiero cena

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-02-22 o 21:09
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 21:23   #3636
basienka666
Raczkowanie

Ja za swój bukiet z róż, bukiet świadkowej i bukiet na stół Państwa Młodych zapłaciłam 220zł (miasto w woj.lubelskim).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0410.jpg (43,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0408.jpg (36,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg OTARZY~1.jpg (72,5 KB, 32 załadowań)
Stary 2011-02-22, 22:18   #3637
nata1596lia
Raczkowanie

o matko takie to wsyztsko drogie;/ ja właśnie marzyłam ze storczyków ale jesli takie drogie to pewnie jakas kombinacje zorbie ze np ze 4storczyki a reszte róże np cyz jakeis inne pasujace wiem że napewno ti nie bede czerwone róże takei pospolite i nie chce mieć również calego białego bukietu wole żeby jakis kontras był Najlepiej różowo-białe z fioletem równiez może być
nata1596lia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 08:35   #3638
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ładny bukiecik super wygląda ta zielona róża jeszcze takiej nie widziałam. Ciekawa jestem czy te fioletowe i zielone róże są jakoś farbowane czy komuś się udało stworzyć takie kolory

zaczęłam szukać w internecie cen bukietów i jestem w szoku patrzcie co znalazłam: http://www.bukiety.com.pl/pek-kalli-...iaciarnia.html
to dopiero cena
ooo mamo a ja początkowo chcialam kalie
Stary 2011-02-23, 09:57   #3639
Karo_lka
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie,
malujecie się same czy idziecie do kosmetyczki?

Ja umiem się ladnie wymalować i wiem w czym jest mi dobrze ale zastanawiam sie nad sztucznymi rzesami / kepkami(tego sama nie zrobie dobrze).
No i nie wiem czy sama sie wymalowac czy isc do kosmetyczki zeby mi nalozyla rzesy czy isc kilka dni wczesniej zeby mi zalozyła syntetyczne na miesiac / dwa (300 zl) czy sztuczne na tydzien (100 zl).

Co o tym myslicie? Jak Wy robcie?

I jak robicie z paznokciami?

Zelowe czy normalne?
Karo_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 10:02   #3640
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karo_lka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie,

Zelowe czy normalne?
Makijaż prawdopodobnie zrobi mi siostra, a paznokcie swoje, pewnie french manicure (ale to już u kosmetyczki).
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 10:28   #3641
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie,

Ja umiem się ladnie wymalować i wiem w czym jest mi dobrze ale zastanawiam sie nad sztucznymi rzesami / kepkami(tego sama nie zrobie dobrze).
No i nie wiem czy sama sie wymalowac czy isc do kosmetyczki zeby mi nalozyla rzesy czy isc kilka dni wczesniej zeby mi zalozyła syntetyczne na miesiac / dwa (300 zl) czy sztuczne na tydzien (100 zl).

Zelowe czy normalne?
Na sztucznych rzęsach się nie znam, ale też nad tym się zastanawiałam, tylko nie wiem jak to się robi. A takie zwykłe ze sklepu nie będą się dobrze trzymały?

Makijaż zrobi mi albo znajoma albo babka, która będzie robiła też włosy.

Z paznokciami muszę iść do kosmetyczki. Moje naturalne to obraz nędzy i rozpaczy więc trzeba coś do nich dokleić, na pewno nie chcę akryli bo moim zdaniem wyglądają strasznie nienaturalnie. Kiedyś miałam robione zwykłe tipsy i na nich french i ładnie wyglądały

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 11:14   #3642
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie,

Zelowe czy normalne?
ja idę do kosmetyczki i od razu fryzjera. Tak samo z próbnym. I paznokcie chyba też są w cenie.
Stary 2011-02-23, 12:42   #3643
maaatrusia
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie,

Zelowe czy normalne?
Też zastanawiam się nad sztucznymi rzęsami (oczywiście u makijażystki)
a paznokcie to również wielka niewiadoma. Wszystko zależy od tego w jakim stanie naturalne będą przed ślubem
Stary 2011-02-23, 16:08   #3644
nata1596lia
Raczkowanie

no ja to na 100% pójdę do kosmetyczki na makijaż sama się tak pieknie nie pomaluje na slub tym bardziej że napewno w dniu slubu będę się cała dygotać więc pięknie byu to nie wyszło z paznokciami tez oczywiscie bedę musiała isć robic tipsy ponieważ swoich paznokci nie mam zapięknych a choć sama robie tipsy wielu dziewcyznom na slub bym sienie odważyła sama zrobić ja robie tipsy żelowe ale na ślub właśnie chce akryle bradziej mi sie podobają i dłużej się trzymają.A co do rzęs własnie tez chciałam na ślub sobie je sprawić ponieważ nie mam krótkich rzęs ale kompletnie są sztywne i nie chcą się podkręcac i beznadziejnie to wygląda dlatego na ślub postanowiłam że będę chciała je nabyć ale napewno kępkami i u kosmetyczki myslę ze to fajny pomysł i każda panna młoda by sie bardzo czuła kobieco i pieknie
Stary 2011-02-23, 17:39   #3645
certina4
Wtajemniczenie

dziewczyny, a nie myślałyście nad doczepianymi kępkami rzęs? Ja tak miałam na swoim ślubie i moje rzęsy i w ogóle cały makijaż oka wyglądał powalająco o zdjęcia z próbnego makijażu, a ostatnie z dnia ślubu, aha i kępki miałam doczepiane tylko przy linii zewnętrznej oka, dobrze widać to na trzecim zdjęciu. Uważam, że nie wygląda to sztucznie, a wręcz przeciwnie, dodaje wiele uroku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05193cosdk.jpg (17,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05191.jpg (39,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oko2.jpg (40,5 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05206kjgj.jpg (22,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9797makijaz.jpg (20,1 KB, 52 załadowań)

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy

Edytowane przez certina4
Czas edycji: 2011-02-23 o 17:45
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 19:21   #3646
zophiee
Zakorzenienie

Ja myślę że robienie makijażu samemu, a nie w salonie czy u profesjonalnej makijażystki po prostu w tym dniu jest bez sensu...
Będziemy w censtum uwagi, na zdjęciach które sa pamiatka na całe życie a niekiedy tez na video
wydanie tych 300-500 złotych przy całym koszcie związanym z organizacją ślubu to kropla w morzu, a bedziemy miały pewność, że nic nam się nie rozmarze, nie popłynie, bedzie dobrane do naszej karnacji i że twarz nie zacznie nam sie błyszczeć w upale po godzine!!

ja nie ryzykuje
też myslę o delikatnych paznokciach, i o kepkach rzęc, to na pewno doszczegółowie na próbnym

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Śliczny makijaz, ja mam duże oczy - to najładnieszy element twarzy i na pewno je chciałabym podkreslic makijażem

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

A paznokcie tylko naturalne, precz z tipsami czy innymi akrylami, to juz dawno niemodne i wygląda okropnie i sztucznie!!!
Jedyna ewentualnośc, to jakas choroba płytki paznokcia żeby wygladało to estetycznie...
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 19:30   #3647
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie,

Zelowe czy normalne?
Ja na pewno nie będę malować się sama pójdę do kosmetyczki.Sztucznych rzęs raczej nie chcę.
Jeśli chodzi o paznokcie to zrobię wszystko żeby były delikatne i jak najbardziej naturalne.Jeśli moje będą o.k to tylko żel, a jeżeli nie to tipsy, ale to ostateczność

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a nie myślałyście nad doczepianymi kępkami rzęs? Ja tak miałam na swoim ślubie i moje rzęsy i w ogóle cały makijaż oka wyglądał powalająco o zdjęcia z próbnego makijażu, a ostatnie z dnia ślubu, aha i kępki miałam doczepiane tylko przy linii zewnętrznej oka, dobrze widać to na trzecim zdjęciu. Uważam, że nie wygląda to sztucznie, a wręcz przeciwnie, dodaje wiele uroku
śliczny makijaż
Stary 2011-02-23, 19:51   #3648
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
ja cchialam zrobic sobie przedluzenie i zageszczanie rzes ta metoda 1:1,ale to zalezy czy bedize w promocji

sama nie chc esie malowac,bo nie wyobrazam sobie tego w dniu slubu-rece by mi sie pewnie trzeslypoza tym nie mam takich zdolnosci i kosmetykow

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Ja myślę że robienie makijażu samemu, a nie w salonie czy u profesjonalnej makijażystki po prostu w tym dniu jest bez sensu...
Będziemy w censtum uwagi, na zdjęciach które sa pamiatka na całe życie a niekiedy tez na video
wydanie tych 300-500 złotych przy całym koszcie związanym z organizacją ślubu to kropla w morzu, a bedziemy miały pewność, że nic nam się nie rozmarze, nie popłynie, bedzie dobrane do naszej karnacji i że twarz nie zacznie nam sie błyszczeć w upale po godzine!!

ja nie ryzykuje
też myslę o delikatnych paznokciach, i o kepkach rzęc, to na pewno doszczegółowie na próbnym

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Śliczny makijaz, ja mam duże oczy - to najładnieszy element twarzy i na pewno je chciałabym podkreslic makijażem

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

A paznokcie tylko naturalne, precz z tipsami czy innymi akrylami, to juz dawno niemodne i wygląda okropnie i sztucznie!!!
Jedyna ewentualnośc, to jakas choroba płytki paznokcia żeby wygladało to estetycznie...
to zależy-ja mialam dlugo robione żele i wygladaly ok, jak naturalne tym bardziej,ze byly krociotkie
i na slub tez zrobie,bo moj ksztalt paznokci jest okropny
Stary 2011-02-23, 21:48   #3649
asia_z
Zakorzenienie

jezeli uda sie utrzymać obecny stan paznokcia, tez zostanę przy naturalnych. Jak nie to poproszę o żel, ale delikatnie, bez tandety
i mam pytanie: nie wiem czy już było, bo nie przekopałam się jeszcze przez ten wątek: co dajecie swoim rodzicom w ramach podziękowania? U mnie album ze zdjeciami odpada, gdyż dostaniemy 3 komplety albumów od fotografa w pakiecie. I tak myślę, myślę i nie mam pomysłu :/ Kwiaty na pewno, ale co do kwiatów?
Stary 2011-02-23, 22:03   #3650
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
jezeli uda sie utrzymać obecny stan paznokcia, tez zostanę przy naturalnych. Jak nie to poproszę o żel, ale delikatnie, bez tandety
i mam pytanie: nie wiem czy już było, bo nie przekopałam się jeszcze przez ten wątek: co dajecie swoim rodzicom w ramach podziękowania? U mnie album ze zdjeciami odpada, gdyż dostaniemy 3 komplety albumów od fotografa w pakiecie. I tak myślę, myślę i nie mam pomysłu :/ Kwiaty na pewno, ale co do kwiatów?
Jeszcze na 100% nie zdecydowaliśmy, ale na razie na pierwszym miejscu są kosze z winem, kawami, herbatami, dobrymi słodyczami itp jakoś fajnie się to przystroi i będzie ok
Stary 2011-02-23, 22:23   #3651
nata1596lia
Raczkowanie

no ja nie wiem cyz to tak wygląda brzydko na slub robi się tipsy po 1 krótkie żeby były wogne i żeby wyglądały delikatnie po 2 nie jaskrzy sie jakimis kolorami czy wzorami tylko poprostu żeby wygladały delikatne,zadbane i eleganckie a nie takei jak na codzien zwykle paznokcie.
Np coś w tym stylu: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CC8Q9QEwAA
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...1t:429,r:8,s:0

http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1280&bih=840

albo takiego:

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

certina4 śliczny makijarz własnie chciałabym takei same kolory
Stary 2011-02-24, 06:35   #3652
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nata1596lia Pokaż wiadomość
no ja nie wiem cyz to tak wygląda brzydko na slub robi się tipsy po 1 krótkie żeby były wogne i żeby wyglądały delikatnie po 2 nie jaskrzy sie jakimis kolorami czy wzorami tylko poprostu żeby wygladały delikatne,zadbane i eleganckie a nie takei jak na codzien zwykle paznokcie.
Zgadzam się w 100 %. Nie mówimy tu o tipsach w stylu Joli Rutowicz tylko takich, żeby wyglądały jak najbardziej naturalnie. Np na moich paznokciach nie dałoby się nic wycudować, żeby wyglądały ok, dlatego będę zmuszona mieć doklejane. 2 razy miałam robione paznokcie i kosmetyczka przyklejała mi takie najzwyklejsze tipsy z drogerii, bo nie chciałam ani żeli ani akryli i byłam bardzo zadowolona, bo tak je przycieła, że wyglądały jak naturalne, do tego french i delikatny wzorek na jednym palcu dużo osób chwaliło te paznokcie i szczerze mówiąc wyglądały bardziej naturalnie niż takiej jednej koleżanki własne hehe jak znajdę zdj to wkleję
Przed ślubem mam zamiar iść na paznokcie chociaż ze 2-3 dni przed, żeby zdążyć się przyzwyczaić do dłuższych

Cytat:
Napisane przez nata1596lia Pokaż wiadomość
certina4 śliczny makijarz własnie chciałabym takei same kolory
Nie dość, że fajny makijaż to jeszcze śliczne oczy i rzęsy super wyszły. Właśnie taki efekt chciałabym uzyskać
Stary 2011-02-24, 10:26   #3653
Karo_lka
Raczkowanie

certina4 piekne oczy- efekt naturalny. Ja mysle o tych kępkach bardzo powaznie i napewno się na nie zdecyduje.

Ja pojde do kosmetyczki i zobaczymy co mi doradzi z moimi paznokciami. Niestety w mim fachu nie mogę miec dlugich więc mam krotkie i niezdbyt zadbane. Czuję ,że skonczy się na frenchu zelowym. Myslę ze to dobry pomysl ze względu na wygodę- nie bede sie bala ,ze mi odejdzie lakier albo,że mi się zlamie paznokiec. No i na podroz poslubna tez git - nie bede ich musiala malowac

Jezeli chodzi o prezenty to my kupimy kosz z winem , czekoladkami itd.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 10:54   #3654
certina4
Wtajemniczenie

dziękuję dziewczyny, ja też byłam bardzo zadowolona z makijażu

nata159lia jeśli miałabyś ochotę to mogę podać Ci namiar na pw na dziewczynę, która robiła mi makijaż bo jesteśmy z tego samego miasta. Ja za próbny płaciłam 90zł, a za ten w dniu ślubu 100zł, tylko to było rok temu, ceny mogły się troszkę zmienić. No i wiem, że trzeba się zapisywać dużo wcześniej, ja chyba dzwoniłam jakoś w lutym-marcu i umawiałam się na 17 lipca

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:22   #3655
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie,

Zelowe czy normalne?
Jeśli chodzi o makijaż, to ja nie widzę innej możliwości niżeli iść do salonu, do kosmetyczki. Wiem, że tam zrobią mi profesjonalny makijaż, który przy upale mi nie spłynie. Nałoży mi specjalne kosmetyki które utrwalą makijaż
Co do pazurków, to będę robić żele bądz akryle, tego jeszcze nie wiem. Ale chcę nie za długie i delikatne..Jakiś french z delikatnym różowym elementem ( bo chcę różowe kwiatki ).
Myślę, że będzie ładnie

kakunia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 17:03   #3656
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Jeszcze na 100% nie zdecydowaliśmy, ale na razie na pierwszym miejscu są kosze z winem, kawami, herbatami, dobrymi słodyczami itp jakoś fajnie się to przystroi i będzie ok
U nas też na pierwszym miejscu są kosze + kwiatki

Mi tam tipsy też się nie podobają, ale dziewczyny każdy ma inny gust.Zresztą są osoby, które mają tak beznadziejne paznokcie, że jedyny sposób ich przedłużenia są tipsy.

Mi się podoba coś takiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fiolet_kwiat_512.jpg (23,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg naturalny_slubny_manicure.jpg (16,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg paznokcie.jpg (16,8 KB, 20 załadowań)
Stary 2011-02-25, 18:32   #3657
Karo_lka
Raczkowanie

no takich ładnych to ja nie mam
Stary 2011-03-01, 12:10   #3658
kakunia6
Raczkowanie

Widzę, że Lipcowe Panny Młode bardzo zabiegane
Ucichły
Napiszcie dziewczynki jak tam przygotowania
Ja dopiero ruszę w kwietniu pełną parą jak będę w Polsce
Bo czas goni.. Zostało niecałe 5 miesięcy
Pozdrawiam!

Stary 2011-03-01, 13:08   #3659
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

No właśnie jakoś cicho na naszym wątku do mnie właśnie przyszły buty pierwszy raz zamawiałam przez internet i bałam się, że będą za małe, za duże albo za wąskie ale jest ok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (27,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06279.jpg (30,8 KB, 25 załadowań)
Stary 2011-03-01, 13:57   #3660
kakunia6
Raczkowanie

Śliczne te buciki zamówiłaś
Ja chyba jednak będę tradycjonalistką i kupię buty z zakrytymi palcami.. Może obawiam się przesądu.. Chociaż nie sposób poddać się im wszystkim

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości