Lipcowe Panny Młode - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-08, 07:05   #3751
certina4
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
jestem tu nowa, ale zgłaszam się jako kolejna z datą 23 lipca

nie mam jeszcze ani sukienki ani zespołu czy dj-a, ale za to fotografa mam upatrzonego... bo dopiero się zdecydowaliśmy 2 tygodnie temu! a wszyscy dookoła tylko mówią mi ciągle że nie zdążymy ze wszystkim! powiedzcie że zdążymy....!

może być Ci ciężko z suknią, jeśli chcesz taką z salonu, bo w wielu salonach okres oczekiwania, zwłaszcza na suknie amerykańskie to 3-5 m-cy. Także to chyba jedna z pierwszych rzeczy jakie powinnaś zacząć załatwiać. Oczywiście sala to prioritet, kościół jeśli chcecie mieć taką godzinę jaką chcecie, fotograf, zespół to następne rzeczy, a reszta jakoś pójdzie, zaproszenia też powoli warto byłoby zacząć wybierać, przed Wami gorący okres, ale na pewno zdążycie trzeba się tylko wziąć w garść i zacząć załatwiać Szybko się zdecydowaliście

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 09:39   #3752
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:

nie mam jeszcze ani sukienki ani zespołu czy dj-a, ale za to fotografa mam upatrzonego... bo dopiero się zdecydowaliśmy 2 tygodnie temu! a wszyscy dookoła tylko mówią mi ciągle że nie zdążymy ze wszystkim! powiedzcie że zdążymy....!
Ooo kolejna lipcowa Panna Młoda Noo faktycznie późno się zdecydowaliście To trzeba Wam przyznać
Ale nie ma co panikować, bo to w niczym nie pomoże, wręcz przeciwnie..
Jedyne co w takiej sytuacji można Wam polecić, to brać się szybciutko do roboty!
Sporo pracy przed Wami i nie lada wyzwanie
Ale we dwoje zawsze raźniej i poradzicie sobie
Trzymam kciuki i powodzenia

kakunia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 16:39   #3753
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:

Hej! jak szybko weźmiecie się za załatwianie to zdążycie najpierw zajmij się salą, zespołem, fotografem, kamerzystą i oczywiście sukienką a na resztę tych pierdółek masz jeszcze dużo czasu z resztą co tu dużo mówić sama mam niewiele więcej niż to co wymieniłam a ślub mamy tego samego dnia

a jeszcze zapomniałam o czymś skleroza nie boli jakby któraś z Was natknęła się gdzieś na takie dekoracje na samochód to dajcie znać szukałam już na allegro i niby dużo jest stroików z białych róż ale takich nie ma jeszcze wszystkiego nie przejrzałam, kilka podobnych znalazłam, niestety w każdej coś jest nie tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30b5bdcdc1fa3871.jpg (45,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 505499444fd63608.jpg (37,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1131967511.jpg (53,3 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-03-08 o 17:17
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 18:30   #3754
maaatrusia
Raczkowanie

Hej dziewczyny,
w końcu udało mi się zamówic buty ślubne, będą lada dzień.

Zastanawiam sie nad biżuteria od swarovskiego, o taką:
http://fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,4014

Nie wiem czy będzie to wszystko współgrało, więc z chęcią się pochwalę i poczekam na Wasze opinie...

Suknia: http://www.tomsbridal.info/mori-lee-4202.html
Buty: http://fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,16982

Mam jeszcze pytanko, gdzie kupujecie bieliznę? Polecacie jakiś sprawodzony sklep z bielizną?

Edytowane przez maaatrusia
Czas edycji: 2011-03-08 o 19:09
maaatrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 18:45   #3755
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maaatrusia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
w końcu udało mi się zamówic buty ślubne, będą lada dzień.

Zastanawiam sie nad biżuteria od swarovskiego, o taką:
http://fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,16982

Nie wiem czy będzie to wszystko współgrało, więc z chęcią się pochwalę i poczekam na Wasze opinie...

Suknia: http://www.tomsbridal.info/mori-lee-4202.html
Buty: http://fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,16982

Mam jeszcze pytanko, gdzie kupujecie bieliznę? Polecanie jakiś sprawodzony sklep z bielizną?

w tym pierwszym linku wkleiłaś buty zamiast biżu

ja biustonosz kupowałam taki: http://www.dopasowana.pl/product-pol...bra-3370-.html - nie zsuwa się, wygodny, tylko trzeba dobrze rozmiar dobrać, ja kupowałam w Warszawie na Ursynowie, jakby co mogę podać namiary

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2011-03-08, 19:12   #3756
maaatrusia
Raczkowanie

Dzięki za info, już się poprawiłam
Stary 2011-03-08, 19:31   #3757
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za info, już się poprawiłam

bardzo ładna, delikatna biżu

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2011-03-08, 19:42   #3758
kot7055
Przyczajenie

Cytat:

Mam jeszcze pytanko, gdzie kupujecie bieliznę? Polecacie jakiś sprawodzony sklep z bielizną?
Zdecydowanie mogę polecić sklep http://sklep.lupoline.pl/
W czwartek dostałam paczkę i jestem bardzo zadowolona. Bardzo dobra jakość bielizny a tego się najbardziej obawiałam. Zamawiałam bardotkę, 2 pary majteczek i komplet na noc poślubną Gratis do zamówienia dostałam 2 pary stringów.

razem od 23.02.2000
zaręczyny 02.01.2010
ślub 9.07.2011

Tymek 08.04.2013

kot7055 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 20:10   #3759
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Esotiq
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 20:31   #3760
nata1596lia
Raczkowanie

maaatrusia witaj w klubie 16.07.2011r wkoncu ktos nowy z moją datą! a co do bizuterii własnie mialam na oku taka sama tylko tkz migdały swarovskiegośliczna i delikatna! mysle ze będzia pasowała do kazdej sukni slubnej oczywiście białej.BO nie ejst przesadzona!ja akutualnie nosze biżuterie swarovskiego na codzien jstem barzdo zadowolona i zawsze zamawialam z alegro.
nata1596lia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 20:32   #3761
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maaatrusia

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
w tym pierwszym linku wkleiłaś buty zamiast biżu

ja biustonosz kupowałam taki: http://www.dopasowana.pl/product-pol...bra-3370-.html - nie zsuwa się, wygodny, tylko trzeba dobrze rozmiar dobrać, ja kupowałam w Warszawie na Ursynowie, jakby co mogę podać namiary
ja kupiłam w Konradzie. Mają taki typowy pod suknie ślubne. Trzyma się idealnie nawet pod większym biustem (przy odpiętych ramiączkach również )
Ja sobie dzisiaj fryzjera zamówiłam Jeszcze makijaż i pazurki i następna rzecz do odhaczenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-08, 20:36   #3762
nata1596lia
Raczkowanie

a co do tej dekoracji ślubnej na samochód nie widziałam takiej również widzę pierwszy raz ale barzdo ciekawa

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Ja mam już prawie całą bielizne którą zamówiłam w alegro i również jestem zadowolona,niemam jednak bardotki i muszę na dniach się zaopatrzeć ale bardotkę wole kupic na miejscu myslę ze polece do Triumpf'a lub la vantil'u napewno znajdę ładne i wygodne noi matriał porządny!
Stary 2011-03-09, 07:49   #3763
certina4
Wtajemniczenie

nata1596lia polecam sklep z bielizną body, teraz jest przeniesiony na Lubartowską, warto tam zajrzeć, chociażby pomierzyć no i można się uświadomić odnośnie prawidłowych rozmiarów biustonoszy

dla zainteresowanych polecam lekturę wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=415605

wiecie, że ok. 90 % kobiet nie wie, że nosi zły rozmiar biustonosza ja odkryłam swój prawdziwy ok. 2 lata temu, a przez ponad 20 żyłam w niewiedzy

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2011-03-09, 08:29   #3764
aaby
Zakorzenienie

Kurcze, ja jeszcze o bieliźnie nie myślałam
Potrzebuję strapless'a, a mam z tym problem, bo noszę 70e/f Nie wiem, jaki strapless utrzyma taki biust

Tymczasem mam problem z biżu. Szczerze mówiąc nigdy bym nie pomyślała, że z tym będzie problem
Na szyję nic nie chcę - no bo ramiączko. Bransoletki też nie chcę, bo po prostu źle się czuję. Chciałabym tylko jakieś baaardzo delikatne kolczyki (żeby nie być taka "goła" ). I tu jest podstawowy problem: złoto czy srebro? Pierścionek zaręczynowy jest z żółtego złota, obrączka będzie żółta lub żółto-biała, za to przy butach są ozdoby z przezroczystych kamieni i białych perełek. I co teraz?
O kolczykach myślałam takich:

biżu.jpg

Będę bardzo wdzięczna za pomoc

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 08:41   #3765
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Kurcze, ja jeszcze o bieliźnie nie myślałam
Potrzebuję strapless'a, a mam z tym problem, bo noszę 70e/f Nie wiem, jaki strapless utrzyma taki biust

Tymczasem mam problem z biżu. Szczerze mówiąc nigdy bym nie pomyślała, że z tym będzie problem
Na szyję nic nie chcę - no bo ramiączko. Bransoletki też nie chcę, bo po prostu źle się czuję. Chciałabym tylko jakieś baaardzo delikatne kolczyki (żeby nie być taka "goła" ). I tu jest podstawowy problem: złoto czy srebro? Pierścionek zaręczynowy jest z żółtego złota, obrączka będzie żółta lub żółto-biała, za to przy butach są ozdoby z przezroczystych kamieni i białych perełek. I co teraz?
O kolczykach myślałam takich:

Załącznik 3805215

Będę bardzo wdzięczna za pomoc
ja noszę 75F i bez problemu znalazłam biustonosz do sukni ślubnej, kilka postów wyżej możesz zobaczyć jaki, także nie martw się, to nie jest wbrew pozorom taki wielki problem

Jeśli chodzi o biżu to ja bym do sukni w kolorze ecru wzięła chyba jednak białe złoto

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-09, 08:57   #3766
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
ja noszę 75F i bez problemu znalazłam biustonosz do sukni ślubnej, kilka postów wyżej możesz zobaczyć jaki, także nie martw się, to nie jest wbrew pozorom taki wielki problem

Jeśli chodzi o biżu to ja bym do sukni w kolorze ecru wzięła chyba jednak białe złoto
Mam Panache Porcelain, tyle, że w brązie. Po pierwsze: jest to model dość zabudowany, a góra sukni jest wycięta. Po drugie - nie lubię go, jak dla mnie jest niewygodny, ale możliwe, że mam po prostu źle dopasowany.

A co do biżu - czy białe złoto (w przypadku kolczyków rozważam srebro z uwagi na cenę, a ja nie noszę kolczyków na co dzień, więc to wydatek na raz) nie będzie się gryzło z żółtymi pierścionkami?!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-03-09, 08:57   #3767
minini
Zadomowienie

jak chodzi o te dekoracje - to florystka w jakiejś większej kwiaciarni powinna wam coś takiego zrobić, na zdjęciu ładnie widać z jakich materiałów co jest wykonane to nie powinno być problemu!

nie ma tak źle z tymi moimi przygotowaniami - salę i księdza z godziną 14stą mamy, fotografowi którego chciałam przesunął się urlop więc też już mam kamery nie chcemy, zaproszenia robię sama - nawet już zaczęłam!
największy problem mamy z zespołem/dj jest tak jak piszecie zostały same wyjąco-jęczące baby i za bardzo nie ma z czego wybierać, mam na oku jednego dj-a z wolnym terminem - mamy się spotkać w przyszłym tygodniu

a że szybko się zdecydowaliśmy? znamy się ponad 8 lat, od 2 jesteśmy zaręczeni, ale byliśmy za bardzo zapracowani żeby się zdecydować na załatwianie! ale ostatnio zmieniłam pracę i mam duuużo wolnego czasu więc postanowiliśmy dłużej nie czekać

aaa tort upiecze teściowa wiec też sie nie muszę martwić.
co do sukienki chciałabym taką krótszą, nie do samej ziemi i jak piszecie że to może być problem to chyba muszę się za jak najprędzej to zabrać..
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 09:04   #3768
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma tak źle z tymi moimi przygotowaniami - salę i księdza z godziną 14stą mamy, fotografowi którego chciałam przesunął się urlop więc też już mam kamery nie chcemy, zaproszenia robię sama - nawet już zaczęłam!
największy problem mamy z zespołem/dj jest tak jak piszecie zostały same wyjąco-jęczące baby i za bardzo nie ma z czego wybierać, mam na oku jednego dj-a z wolnym terminem - mamy się spotkać w przyszłym tygodniu

a że szybko się zdecydowaliśmy? znamy się ponad 8 lat, od 2 jesteśmy zaręczeni, ale byliśmy za bardzo zapracowani żeby się zdecydować na załatwianie! ale ostatnio zmieniłam pracę i mam duuużo wolnego czasu więc postanowiliśmy dłużej nie czekać

aaa tort upiecze teściowa wiec też sie nie muszę martwić.
co do sukienki chciałabym taką krótszą, nie do samej ziemi i jak piszecie że to może być problem to chyba muszę się za jak najprędzej to zabrać..
Nooo, widzisz, jak się wszystko pięknie układa
Pochwal się zaproszeniami Masz jakiś wzór, wg którego robisz, czy inwencja własna?! Jestem ciekawa, jaki koszt wychodzi, kiedy robisz sama. Bo ja też nadal gdzieś to rozważam...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-03-09, 09:14   #3769
nata1596lia
Raczkowanie

certina4 dziękuję przejdę się tam chętnienawte nei znam sklepu ale warto zobaczyć może akurata droga jest tam bielizna czy tańsza?

aaby ja bym wybrała te 3 na samym dole myslę ze beda pasowac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-09, 09:48   #3770
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam Panache Porcelain, tyle, że w brązie. Po pierwsze: jest to model dość zabudowany, a góra sukni jest wycięta. Po drugie - nie lubię go, jak dla mnie jest niewygodny, ale możliwe, że mam po prostu źle dopasowany.

A co do biżu - czy białe złoto (w przypadku kolczyków rozważam srebro z uwagi na cenę, a ja nie noszę kolczyków na co dzień, więc to wydatek na raz) nie będzie się gryzło z żółtymi pierścionkami?!
no tak, nie do każdej z nas pasuje określony biustonosz, , to może spróbuj z hestią albo evie albo tiffany strapless?

jeśli chodzi o białe złoto to ma ono jakby poświatę żółtą więc się nie "gryzie" tak bardzo jak srebro, ( sama uwielbiam białe złoto i srebro), ale zrobisz jak uważasz, najlepiej pożycz od kogoś na chwilkę kolczyki złote i srebrne i zobaczysz różnicę

Cytat:
Napisane przez nata1596lia Pokaż wiadomość
certina4 dziękuję przejdę się tam chętnienawte nei znam sklepu ale warto zobaczyć może akurata droga jest tam bielizna czy tańsza?

aaby ja bym wybrała te 3 na samym dole myslę ze beda pasowac

no niestety nie najtańsza, ale ja np. wolę mieć jeden droższy stanik "uświadomiony" w którym biust wygląda super i można nadać im z czasem ładniejszy kształt niż mieć 3 biustonosze tańsze, za duże bądź spłaszczające

tu jest strona internetowa tego sklepu, możesz zobaczyć ceny: http://www.body.sklep.pl/

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy

Edytowane przez certina4
Czas edycji: 2011-03-09 o 09:51
Stary 2011-03-09, 10:34   #3771
nata1596lia
Raczkowanie

oj zajrzałam do tego sklepu straszliwe drogie biustonosze ,ja tez uważam ze lepiej miec 1 porządny jak 5 jakiś byle jakich ale akurat już wolę kupić coś w triumphie lub la vantil tam też maja bardzo porządne ale tańsze bo orientowałam sie że ok 70zł a tu widzę ceny 150 więc jest róznica

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

tym barzdiej że meiszkam na Bayzlianowce niedaleko galerii olimp więc do tych sklepów mam pare kroków
Stary 2011-03-09, 10:44   #3772
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, nie do każdej z nas pasuje określony biustonosz, , to może spróbuj z hestią albo evie albo tiffany strapless?
Chętnie przymierzyłabym Hestię, ale niestety w mojej okolicy nie ma żadnego sklepu z Panache :/ Jest jeden, ale babka powiedziała, że straplessów nie sprowadzają, bo po prostu im nie schodzą

Cytat:
jeśli chodzi o białe złoto to ma ono jakby poświatę żółtą więc się nie "gryzie" tak bardzo jak srebro, ( sama uwielbiam białe złoto i srebro), ale zrobisz jak uważasz, najlepiej pożycz od kogoś na chwilkę kolczyki złote i srebrne i zobaczysz różnicę
Mała zmiana - te trzecie (złote) odpadają, bo mają... 4cm! A ja chcę malutkie i delikatne
Zatem nowa opcja. Nie patrzyłam wcześniej na perły, ale te bardzo mi się spodobały - może nie tyle same kolczyki, co to, jak wyglądają na uchu

biżu2.jpg

Co myślicie?

Cytat:
Napisane przez nata1596lia Pokaż wiadomość
oj zajrzałam do tego sklepu straszliwe drogie biustonosze ,ja tez uważam ze lepiej miec 1 porządny jak 5 jakiś byle jakich ale akurat już wolę kupić coś w triumphie lub la vantil tam też maja bardzo porządne ale tańsze bo orientowałam sie że ok 70zł a tu widzę ceny 150 więc jest róznica
Ooo, pierwszy raz słyszę o La Vantil. Właśnie zerknęłam, że mam niedaleko, zatem przy okazji zajrzę Dziękuję
Triumph niestety nie jest taki dobry, jak go malują. Tzn. do D możesz wybierać i przebierać, ale w większych rozmiarach większość jest taka babcina :/ A na ślub to już nic bym tam nie wybrała...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-03-09, 10:48   #3773
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Chętnie przymierzyłabym Hestię, ale niestety w mojej okolicy nie ma żadnego sklepu z Panache :/ Jest jeden, ale babka powiedziała, że straplessów nie sprowadzają, bo po prostu im nie schodzą

Mała zmiana - te trzecie (złote) odpadają, bo mają... 4cm! A ja chcę malutkie i delikatne
Zatem nowa opcja. Nie patrzyłam wcześniej na perły, ale te bardzo mi się spodobały - może nie tyle same kolczyki, co to, jak wyglądają na uchu

Załącznik 3805827

Co myślicie?

Ooo, pierwszy raz słyszę o La Vantil. Właśnie zerknęłam, że mam niedaleko, zatem przy okazji zajrzę Dziękuję
Triumph niestety nie jest taki dobry, jak go malują. Tzn. do D możesz wybierać i przebierać, ale w większych rozmiarach większość jest taka babcina :/ A na ślub to już nic bym tam nie wybrała...
perły w kolorze ecru dla mnie idealne do Twojej sukni, nie wiem czemu wcześniej o tym nie pomyślałam

dla mnie w triumphie i la vantilu nie ma po prostu rozmiarów, a nie chcę wracać do swojego dawnego "80C" bo takie to z pewnością tam dostanę...

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2011-03-09, 10:49   #3774
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
perły w kolorze ecru dla mnie idealne do Twojej sukni, nie wiem czemu wcześniej o tym nie pomyślałam
Wyczuwam głos poparcia

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-03-09, 10:51   #3775
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyczuwam głos poparcia

oczywiście suknia jest piękna, naszyjnik odpada, perły będą jak dla mnie idealne, ale zobaczymy co reszta dziewczyn powie, oczywiście Twoje zdanie jest najważniejsze

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2011-03-09, 10:53   #3776
minini
Zadomowienie

Cytat:
Nooo, widzisz, jak się wszystko pięknie układa
Pochwal się zaproszeniami Masz jakiś wzór, wg którego robisz, czy inwencja własna?! Jestem ciekawa, jaki koszt wychodzi, kiedy robisz sama. Bo ja też nadal gdzieś to rozważam...
wzoru nie mam, pooglądałam trochę na różnych stronach i sama wymyśliłam jak będą wyglądać, najlepiej iść pooglądać jakieś ciekawe materiały - ale takie które po obcięciu nie będą się strzępić, snuć czy jak to się mówi a pomysł sam przyjdzie!

Co do kosztów to ja potrzebuję 44 zaproszenia, na które kupię:
- paczkę (25 szt) papieru A4 kolor ecru perłowe - ok 20 zł,
- około 2 mb materiału w te kwiatki to będzie gdzies 12-15 zł
- ok. 8 m wstążki - jakieś 5 zł
do tego druk na swojej drukarce, aa i jeszcze klej - taki co po wyschnięciu staje się bezbarwny. no i ze 3 wieczory zabawy w wycinanie i klejenie ale to akurat lubię

a w załączniku wstępny projekt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaprk&m.jpg (29,4 KB, 64 załadowań)

Edytowane przez minini
Czas edycji: 2011-03-09 o 10:55
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 10:59   #3777
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście suknia jest piękna, naszyjnik odpada, perły będą jak dla mnie idealne, ale zobaczymy co reszta dziewczyn powie, oczywiście Twoje zdanie jest najważniejsze
Też skłaniam się ku tym. Zwłaszcza, że perły są też w butakch (małe bo małe, ale są ).
Tylko kurcze minimalizm minimalizmem, ale czy nie "zniknę" z samymi tylko kolczykami?
Założyłam ewentualnie jakąś meega delikatną bransoletkę, ale ciężko będzie coś dopasować do tych kolczyków. A z tej serii są tylko kolczyki, pierścionek i wisiorek, bransoletki niet.

Cytat:
wzoru nie mam, pooglądałam trochę na różnych stronach i sama wymyśliłam jak będą wyglądać, najlepiej iść pooglądać jakieś ciekawe materiały - ale takie które po obcięciu nie będą się strzępić, snuć czy jak to się mówi a pomysł sam przyjdzie!

Co do kosztów to ja potrzebuję 44 zaproszenia, na które kupię:
- paczkę (25 szt) papieru A4 kolor ecru perłowe - ok 20 zł,
- około 2 mb materiału w te kwiatki to będzie gdzies 12-15 zł
- ok. 8 m wstążki - jakieś 5 zł
do tego druk na swojej drukarce, aa i jeszcze klej - taki co po wyschnięciu staje się bezbarwny. no i ze 3 wieczory zabawy w wycinanie i klejenie ale to akurat lubię

a w załączniku wstępny projekt
Ooo, to rzeczywiści się opłaca. Ja też lubię takie rzeczy robić, tylko trochę się boję jeśli chodzi o zaproszenia. Z drugiej strony jak widzę te ceny, to mnie coś bierze
Za to winietki na pewno zrobię sama

edit: Projekt bardzo ładny Osobiście wybrałabym drugą wersję, wyśrodkowała napis "Zaproszenie" i usunęła serduszka (gryzą się z aplikacją na tkaninie), za to powiększyłabym datę i imiona

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2011-03-09 o 11:00
Stary 2011-03-09, 13:54   #3778
certina4
Wtajemniczenie

aaby masz bogatą suknię, więc nie "znikniesz" z samymi kolczykami, ale jeśli masz się czuć lepiej to kup sobie też bransoletkę z pereł

minini super masz pomysł na zaproszenia, jeśli mogę coś doradzić to wyrzuciłabym te serduszka, jakoś nie współgrają mi z niczym, no i ten materiał jest śliczny no i ja bym chyba zostawiła tylko na dole pod tasiemką napis ZAPROSZENIE a imiona usunęła, albo ewentualnie pod napisem umieściła - inną czcionką, ale to tylko moje zdanie

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2011-03-09, 13:58   #3779
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
aaby masz bogatą suknię, więc nie "znikniesz" z samymi kolczykami, ale jeśli masz się czuć lepiej to kup sobie też bransoletkę z pereł
No właśnie wolałabym uniknąć bransoletki

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-03-09, 14:02   #3780
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie wolałabym uniknąć bransoletki

no to masz problem z głowy i w ogóle nie martw się, przecież i tak będziesz błyszczeć w dniu swojego ślubu

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości