Lipcowe Panny Młode - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-31, 16:53   #3991
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Hej
Pytałaś mnie kiedyś o zaproszenia - chciałam wtedy odpisać, ale chyba wizaż (albo przeglądarka ) protestowały i w ogóle nie mogłam cytować ani odpowiedzieć. W każdym razie zaproszenia zamówiłam ostatecznie te, które wkleiłam - beżowo-złote. Ostatecznie utargowałam 3,5zł/szt. Nie mamy ich dużo, zatem pozwoliliśmy sobie na nie. A dzięki temu, że winietki zrobię sama, to spokojnie mieścimy się w założonym budżecie

A Twoja sukienka... Kilka dni temu kupiłam taką samą Głównie z myślą o weselu, na które idziemy w czerwcu, ale również na drugi dzień, jak zejdziemy na śniadanie w hotelu (nie mamy poprawin), ją ubiorę
Świetna jest!

A dziś chyba znalazłam w końcu oprawę muzyczną do Kościoła!
O to fajnie pewnie będziemy miały takie same sukienki na drugi dzień i jeśli ją kupię (a raczej tak będzie) to też zamierzam chociaż z jedne wesele w niej obskoczyć, bo w samym lipcu mamy aż 3 więc na pewno się przyda. Niby w białych nie powinno się chodzić na wesela ale myślę, że w takiej można, bo nie jest cała biała, ma dużo kwiatków chyba nikt nie powinien się złościć.

Co do zaproszeń to są te z takim paseczkiem bezowym przez środek? bo innych nie znalazłam jak te to bardzo ładne
Stary 2011-03-31, 19:04   #3992
Kalpana
Zakorzenienie

Dziewczyny, a wiecie dlaczego jak się mieszka osobno, to są dwie spowiedzi, a jak razem to jedna? Ostatnio zastanawialiśmy się nad tym z TŻem....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 19:14   #3993
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a wiecie dlaczego jak się mieszka osobno, to są dwie spowiedzi, a jak razem to jedna? Ostatnio zastanawialiśmy się nad tym z TŻem....
Pierwsza spowiedź jest ok. miesiąc przed ślubem. Para, która ze sobą mieszka, i tak nie dostałaby wtedy rozgrzeszenia, bo skoro mieszkają ze sobą, to pewnie grzeszą i do kolejnej spowiedzi zdążyliby jeszcze nagrzeszyć A poważniej mówiąc - przy spowiedzi powinno się wyrazić żal za grzechy i postanowić poprawę. Poprawą w ich przypadku musiałoby być zaprzestanie mieszkania razem... A raczej żadna para takiego zamiaru nie ma.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 19:48   #3994
Kalpana
Zakorzenienie

Dzięki Mrowinka Jakbym ja zaczęła przy spowiedzi mówić to co naprawdę myślę, to bym rozgrzeszenia nie dostała.... Z resztą i tak skłamię, bo będę mówić, że za WSZYSTKO żałuję.... Ale problem w tym, że nie żałuję tego, co robię z TŻtem.... Ale lepiej się odzywać nie będę, bo jeszcze mnie do ślubu ksiądz nie dopuści

K

Sz
Stary 2011-03-31, 20:37   #3995
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
na razie kupiłam kiece na bal, a nad poprawinową jeszcze się zastanawiam daję zdjęcie w załączniku

Jejku mam to samo, tak mnie stresuje to, że muszę pisać pracę a kompletnie mi nie idzie. Trzeba było oddać całą w poniedziałek a ja nawet w połowie nie jestem a jak Tobie idzie pisanie? W ogóle wiesz już kiedy masz obronę?
Bardzo ładna sukienka

Jeśli chodzi o pracę, to na razie mam tylko wstęp teoretyczny, który i tak muszę jeszcze poprawić i wysłać do opiekunki, żeby znowu go sprawdziła... Dzisiaj wzięłam się za materiały i metody Pocieszam się, że docelowa moja praca raczej nie ma zamiaru przekroczyć 45 stron A termin obrony to dla mnie odległa wizja póki co, jakoś w ogóle mnie nie gonią z terminami. Dam radę - mam inne wyjście?

Przetestowałam dzisiaj ślubne butki na kursie tańca. Wprawdzie stopy bolą mnie jak pieron ()po 1,5h kręcenia obrotów w rumbie, ale to dlatego, że jestem nieprzyzwyczajona do obcasów (co mnie podkusiło na 6cm...). Ale ogólnie są super dopasowane, nie za luźne ani nigdzie nie cisną.
Teraz niestety odkładam je do pudełka do lipca - bałam się, że to TŻ mnie podepcze, a sama sobie zrobiłam rysę obcasem Pewnie da się to zapastować, ale wolę więcej nie ryzykować.
Kupiłam na co dzień buty na takim samym obcasie, więc będę uczyć się chodzić

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 06:14   #3996
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Przetestowałam dzisiaj ślubne butki na kursie tańca. Wprawdzie stopy bolą mnie jak pieron ()po 1,5h kręcenia obrotów w rumbie, ale to dlatego, że jestem nieprzyzwyczajona do obcasów (co mnie podkusiło na 6cm...). Ale ogólnie są super dopasowane, nie za luźne ani nigdzie nie cisną.
Teraz niestety odkładam je do pudełka do lipca - bałam się, że to TŻ mnie podepcze, a sama sobie zrobiłam rysę obcasem Pewnie da się to zapastować, ale wolę więcej nie ryzykować.
Kupiłam na co dzień buty na takim samym obcasie, więc będę uczyć się chodzić
6cm... Marzenie! Ja mam 11,5 - 2cm platforma, co daje obcas 9,5cm. A co - mam być piękna, nieważne, że z zaciśniętymi zębami

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 08:43   #3997
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
6cm... Marzenie! Ja mam 11,5 - 2cm platforma, co daje obcas 9,5cm. A co - mam być piękna, nieważne, że z zaciśniętymi zębami
Haha w takich to ja bym się poskładała zanim jeszcze wyszłabym z domu A zdarza Ci się chodzić na takich obcasach, czy kupiłaś specjalnie na tę okazję?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-01, 09:01   #3998
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Haha w takich to ja bym się poskładała zanim jeszcze wyszłabym z domu A zdarza Ci się chodzić na takich obcasach, czy kupiłaś specjalnie na tę okazję?
Zakładam takie tylko na imprezy, ale nie mam wielkich problemów z wysokością. Raczej ciężko mi jest trafić na wygodne buty, tzn. nieobcierające i nieuciskające.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-04-01, 09:28   #3999
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Kasiek1987 ja mam już 45 stron ale u mnie to w najlepszym wypadku jest dopiero połowa

ja mam szpilkę 8 cm i myślałam czy to nie za mało :P tak czy siak kurdupel będę
tak jak aaby nie mam problemu z wysokością, w takich 8cm jest mi najwygodniej tylko wielki problem mam ze wszystkimi pantoflami. Sandałki są super ale pantofle... o zgrozo! zawsze jak nie pięta boli to palce, to znowu obcierają nad palcami, to z boku. nie wiem jak znajdę ślubne buty... Dobrze, że mam zapasowe sandałki, w razie czego w nich pójdę od początku.

Muszę się jeszcze pochwalić i pożalić dostałam próbki zaproszeń i obie mi się bardzo podobają i nie wiem które wybrać ehhh... te moje niezdecydowanie
Stary 2011-04-01, 09:44   #4000
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się jeszcze pochwalić i pożalić dostałam próbki zaproszeń i obie mi się bardzo podobają i nie wiem które wybrać ehhh... te moje niezdecydowanie
Wrzuć fotki - doradzimy!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-04-01, 12:44   #4001
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

ok to dodaję zdjęcia, chociaż już jestem prawie zdecydowana na "Paulina i Rafał" tylko czcionkę bym zmieniła na taką jak jest w "Ania Piotr"
pierwsze 2 zdjęcia- z allegro
następne robione przeze mnie, dodatkowo chcę dokleić do każdego kwiatuszek, chociaż i bez tego by się obyło ale skoro już mam to dokleję- pomysł ściągnięty z zaproszenia tej samej firmy, ale dużo droższego- jest na 3 zdj. na dole
Czcionki, teksty w środku można zmieniać
a i od razu możecie powiedzieć w tych "Paulina i Rafał" gdzie lepiej tego kwiatka przykleić, na dole czy na górze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 00000004.jpg (42,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 00000012.jpg (48,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07011.jpg (43,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07025.jpg (47,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07021.jpg (20,5 KB, 27 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-01, 13:14   #4002
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
ok to dodaję zdjęcia, chociaż już jestem prawie zdecydowana na "Paulina i Rafał" tylko czcionkę bym zmieniła na taką jak jest w "Ania Piotr"
następne robione przeze mnie, dodatkowo chcę dokleić do każdego kwiatuszek, chociaż i bez tego by się obyło ale skoro już mam to dokleję- pomysł ściągnięty z zaproszenia tej samej firmy, ale dużo droższego- jest na 3 zdj. na dole
a i od razu możecie powiedzieć w tych "Paulina i Rafał" gdzie lepiej tego kwiatka przykleić, na dole czy na górze
Zaproszenia chyba rzeczywiście "Paulina i Rafał". Czcionka na pewno ta prostsza, jedynie Wasze imiona i nazwiska można by dać czcionką bardziej ozdobną. My np. mamy całość prostą, a personalizację ozdobną i bardzo fajnie to wygląda.
Jeśli chodzi o kwiatka, to jest to już przerost formy nad treścią. Pasowałby ewentualnie, gdyby był naklejony na nadrukowanego kwiatka. Tu, gdzie pokazujesz, to ni w pięć, ni w dziewięć. Ale to Tobie ma się podobać

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-04-01, 13:38   #4003
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Tak początkowo miało być, że miał być naklejony na narysowanego kwiatka z lewej strony ale wydawało mi się, że może dziwnie wyglądać, że z jednej strony strony jest a z drugiej nie
Stary 2011-04-01, 13:49   #4004
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Tak początkowo miało być, że miał być naklejony na narysowanego kwiatka z lewej strony ale wydawało mi się, że może dziwnie wyglądać, że z jednej strony strony jest a z drugiej nie
Bo w tym modelu zaproszenia niestety źle by to wyglądało z racji tego, iż kwiatki są właśnie z dwóch stron. Jeśli już, to przykleiłabym na samym środku malutką okrągłą cyrkonię. Ale generalnie zostawiłabym bez zmian.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-04-01, 17:34   #4005
asia_z
Zakorzenienie

mnie się podobają oba wzory (Ania & Piotr i Paulina & Rafał) jednak bez tych naklejek. Ale chyba wybrałabym Paulina Rafał a mam pytanie: co to za aukcja? bo ja bym sobie próbki chciała zamówić
Stary 2011-04-01, 17:47   #4006
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

link do aukcji: http://allegro.pl/perlowe-zaproszeni...520370716.html
Polecam, bo są na prawdę porządnie wydrukowane no i papier bardzo fajny
Stary 2011-04-01, 17:51   #4007
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadka10 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja mam ślub 30 lipca, i jak czytam wasze posty to jestem załamana, ja w porównaniu z Wami jstem jeszcze w lesie z załatwianiem, nie mam fryzjera makijażystki, nie mam obrączek do księdza idę za 2 tygodnie, ale sukienka się szyje, butów też nie mam, zaproszeń też nie mam , mój narzeczony twierdzi że mamy czas , i jak tu go zmusić żeby się wziął do roboty
ja też 30 też nie mam fryzjera, makijażu,obrączek u księdza byliśmy obrączki jedziemy zamówić w przyszłym tygodniu

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
My za tydzień wybieramy sie do księdza spisać protokół, czy któraś już była ? ciekawa jestem jak jest na takim przepytywaniu
Nam powiedział żebyśmy przyszli ok.miesiąca przed ślubem (z dokumentami z USC)

Cytat:
Ładne oba
Stary 2011-04-01, 18:36   #4008
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
link do aukcji: http://allegro.pl/perlowe-zaproszeni...520370716.html
Polecam, bo są na prawdę porządnie wydrukowane no i papier bardzo fajny
dziekuję zamówiłam probki z tej aukcji i jeszcze z serii diamentowych kody MG1 i MG3. Jak przyjdą to zobaczymy
Stary 2011-04-01, 19:59   #4009
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
dziekuję zamówiłam probki z tej aukcji i jeszcze z serii diamentowych kody MG1 i MG3. Jak przyjdą to zobaczymy
Nie ma za co diamentowe tez są bardzo ładne. Na trzecim zdjęciu na dole jest właśnie jedno zaproszenie z diamentowych.
Stary 2011-04-02, 10:16   #4010
Karo_lka
Raczkowanie

Czesc, bylyscie juz w Kosciele (3 miesiace przed slubem), co się tam robi i jak to wygląda? Moja kolezanka mowila,ze ksiadz pyta katechizmu. Mozecie cos powiedziec na ten temat?

Oprocz wypelniania protokołu.

Edytowane przez Karo_lka
Czas edycji: 2011-04-02 o 12:40
Karo_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 15:02   #4011
Kalpana
Zakorzenienie

Karo_lka masz na myśli nauki przedmałżeńskie? Jeśli tak, to ja mam je już (prawie) za sobą. Prawie, bo zostało nam tylko w maju iść i podpisać protokół. Ogólnie wygląda to tak, że siedzimy i mamy jakiś konkretny temat na spotkaniu i prowadzimy taką luźną rozmowę. Przede wszystkim ksiądz mówi i czasem nas o coś pyta... Pierwsze spotkanie było o przykazaniach- wtedy kazał nam wymieniać. Nie pytał nic trudnego, tylko właśnie dekalog, przykazania kościelne i warunki dobrej spowiedzi, czyli to, co powinniśmy raczej pamiętać ze szkoły z katechezy. Zawsze można przed kolejnym spotkaniem zapytać o czym będzie następne i ewentualnie sobie coś przypomnieć Nie wiem jak to wygląda w innych miejscowościach, ale domyślam się, że podobnie. U nas jest dość fajny ksiądz, więc stresu nie było, że będzie nas gnębił jakimiś pytaniami....

K

Sz
Stary 2011-04-02, 16:35   #4012
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Zawsze można przed kolejnym spotkaniem zapytać o czym będzie następne i ewentualnie sobie coś przypomnieć Nie wiem jak to wygląda w innych miejscowościach, ale domyślam się, że podobnie. U nas jest dość fajny ksiądz, więc stresu nie było, że będzie nas gnębił jakimiś pytaniami....
My nie musimy pytać, o czym będzie kolejne spotkanie, bo dostaliśmy spis tematów, które będą poruszane Ale u nas to raczej jest wykład, ksiądz mówi, my rzadko się odzywamy, nikt nas o nic nie pyta
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 16:54   #4013
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo_lka Pokaż wiadomość
Czesc, bylyscie juz w Kosciele (3 miesiace przed slubem), co się tam robi i jak to wygląda? Moja kolezanka mowila,ze ksiadz pyta katechizmu. Mozecie cos powiedziec na ten temat?

Oprocz wypelniania protokołu.
Karolce chyba nie chodzi o nauki, a o spisywanie protokołu
My jeszcze nie byliśmy. Z tego co wiem nasz Ksiądz nie magluje z katechizmu, ale wiem, ze są tacy którzy pytają

Edytowane przez goosia207
Czas edycji: 2011-04-02 o 16:55
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-02, 17:27   #4014
Kalpana
Zakorzenienie

To wszystko zależy od księdza.... Nasz jest dość miły, więc było fajnie... Protokół ostatnio czytałam w internecie, bo sama byłam ciekawa co tam jest i niektóre pytania są dla mnie po prostu śmieszne, bo co to księdza obchodzi np. jak długo jest się narzeczeństwem.... :/ My mieliśmy się nie zaręczać- nie wszyscy chcą.... Ale w końcu wyszło, że zaręczyny były w Wigilię, a cywilny braliśmy w Sylwestra....

K

Sz
Stary 2011-04-02, 19:24   #4015
Karo_lka
Raczkowanie

goosia207 dokładnie tak.
Chodzi mi o samą rozmowę. Moja kolezanka mnie nastraszyła bo ksiadz pytał ja nawet o akty miłosci, nadzei, wiary itd, to czego ja już dawno nie pamiętam. Mówiła ,ze bardzo długo maglowal ludzi i o wszystko pytal.
Dlatego jestem ciekawa jak u Was.
Stary 2011-04-02, 21:11   #4016
asia_z
Zakorzenienie

no chyba sobie jaja robią ja nic nie pamiętam, religie miałam w liceum, a to byłooo dawno z 8 lat temu jak nic :p;

my dzisiaj odebraliśmy obrączki. Bardzo ładnie wyszły. Wybraliśmy w końcu piaskowane z falą przez środek. Jak je będę miała w domu, postaram się wrzucić focie
Poza tym jak przyjdą próbki, to chyba już zamowimy zaproszenia, zeby zaraz po świętach zacząć zapraszać.
Stary 2011-04-02, 21:13   #4017
Karo_lka
Raczkowanie

No tak jak ja :/ Jeszcze sie bede uczyc i stresowac przed rozmowa? :d
Asiu , a byłas juz u ksiedza? Kiedy sie wybierasz? Tez mam slub 2go

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-02, 21:21   #4018
asia_z
Zakorzenienie

byłam, ale na razie tylko po kartki na prekany. Nauki mamy już z głowy, a protokół spisać mamy przyjść na początku maja. Wtedy też wszystkie chrzty, akty urodzenia i inne cuda będziemy załatwiać.
Stary 2011-04-02, 23:52   #4019
minini
Zadomowienie

zastanawiam się dalej nad tymi butami.. znalazłam kilka, które by mi się podobały, jednak nie wiem jak będą wyglądały z sukienką... no i cały czas chodzi mi po głowie żeby zamiast klasycznie białych butów mieć jakieś w intensywnym kolorze! np. fiolet czy fuksja
które wam się widzą do tej sukienki?, te z zary fajne, gdyby miały koturnę białą a nie sznurkową.. no ale o fason mi chodziło żeby wam pokazać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 041940402.jpg (19,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mel by melissa.jpg (25,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg menbur-4096-66.jpg (17,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg TOMMY HILFIGER SABRINA 4.jpg (30,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zara.jpg (89,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg organza-strapless-a-line-tea-length-short-wedding-dress-with-orderly-pleated-bodice-wl-0084.jpg (20,2 KB, 11 załadowań)
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 05:34   #4020
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Mi najbardziej podobają się 1 i 3 wydaję mi się, że koturny mogą być trochę za ciężkie do tej sukienki

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości