|
|
#3991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
pewnie będziemy miały takie same sukienki na drugi dzień i jeśli ją kupię (a raczej tak będzie) to też zamierzam chociaż z jedne wesele w niej obskoczyć, bo w samym lipcu mamy aż 3 więc na pewno się przyda. Niby w białych nie powinno się chodzić na wesela ale myślę, że w takiej można, bo nie jest cała biała, ma dużo kwiatków chyba nikt nie powinien się złościć.Co do zaproszeń to są te z takim paseczkiem bezowym przez środek? bo innych nie znalazłam jak te to bardzo ładne
|
|
#3993 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A poważniej mówiąc - przy spowiedzi powinno się wyrazić żal za grzechy i postanowić poprawę. Poprawą w ich przypadku musiałoby być zaprzestanie mieszkania razem... A raczej żadna para takiego zamiaru nie ma.
|
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Mrowinka
Jakbym ja zaczęła przy spowiedzi mówić to co naprawdę myślę, to bym rozgrzeszenia nie dostała.... Z resztą i tak skłamię, bo będę mówić, że za WSZYSTKO żałuję.... Ale problem w tym, że nie żałuję tego, co robię z TŻtem.... Ale lepiej się odzywać nie będę, bo jeszcze mnie do ślubu ksiądz nie dopuści |
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o pracę, to na razie mam tylko wstęp teoretyczny, który i tak muszę jeszcze poprawić i wysłać do opiekunki, żeby znowu go sprawdziła... Dzisiaj wzięłam się za materiały i metody Pocieszam się, że docelowa moja praca raczej nie ma zamiaru przekroczyć 45 stron A termin obrony to dla mnie odległa wizja póki co, jakoś w ogóle mnie nie gonią z terminami. Dam radę - mam inne wyjście? ![]() Przetestowałam dzisiaj ślubne butki na kursie tańca. Wprawdzie stopy bolą mnie jak pieron ( )po 1,5h kręcenia obrotów w rumbie, ale to dlatego, że jestem nieprzyzwyczajona do obcasów (co mnie podkusiło na 6cm...). Ale ogólnie są super dopasowane, nie za luźne ani nigdzie nie cisną.Teraz niestety odkładam je do pudełka do lipca - bałam się, że to TŻ mnie podepcze, a sama sobie zrobiłam rysę obcasem Pewnie da się to zapastować, ale wolę więcej nie ryzykować.Kupiłam na co dzień buty na takim samym obcasie, więc będę uczyć się chodzić
|
|
|
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Zakładam takie tylko na imprezy, ale nie mam wielkich problemów z wysokością. Raczej ciężko mi jest trafić na wygodne buty, tzn. nieobcierające i nieuciskające.
|
#3999 |
|
Zadomowienie
|
Kasiek1987 ja mam już 45 stron ale u mnie to w najlepszym wypadku jest dopiero połowa
ja mam szpilkę 8 cm i myślałam czy to nie za mało :P tak czy siak kurdupel będę ![]() tak jak aaby nie mam problemu z wysokością, w takich 8cm jest mi najwygodniej tylko wielki problem mam ze wszystkimi pantoflami. Sandałki są super ale pantofle... o zgrozo! zawsze jak nie pięta boli to palce, to znowu obcierają nad palcami, to z boku. nie wiem jak znajdę ślubne buty... Dobrze, że mam zapasowe sandałki, w razie czego w nich pójdę od początku. Muszę się jeszcze pochwalić i pożalić dostałam próbki zaproszeń i obie mi się bardzo podobają i nie wiem które wybrać ehhh... te moje niezdecydowanie
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4001 |
|
Zadomowienie
|
ok to dodaję zdjęcia, chociaż już jestem prawie zdecydowana na "Paulina i Rafał"
tylko czcionkę bym zmieniła na taką jak jest w "Ania Piotr"pierwsze 2 zdjęcia- z allegro następne robione przeze mnie, dodatkowo chcę dokleić do każdego kwiatuszek, chociaż i bez tego by się obyło ale skoro już mam to dokleję- pomysł ściągnięty z zaproszenia tej samej firmy, ale dużo droższego- jest na 3 zdj. na dole Czcionki, teksty w środku można zmieniać a i od razu możecie powiedzieć w tych "Paulina i Rafał" gdzie lepiej tego kwiatka przykleić, na dole czy na górze
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o kwiatka, to jest to już przerost formy nad treścią. Pasowałby ewentualnie, gdyby był naklejony na nadrukowanego kwiatka. Tu, gdzie pokazujesz, to ni w pięć, ni w dziewięć. Ale to Tobie ma się podobać
|
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
Tak początkowo miało być, że miał być naklejony na narysowanego kwiatka z lewej strony ale wydawało mi się, że może dziwnie wyglądać, że z jednej strony strony jest a z drugiej nie
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Bo w tym modelu zaproszenia niestety źle by to wyglądało z racji tego, iż kwiatki są właśnie z dwóch stron. Jeśli już, to przykleiłabym na samym środku malutką okrągłą cyrkonię. Ale generalnie zostawiłabym bez zmian.
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
mnie się podobają oba wzory (Ania & Piotr i Paulina & Rafał) jednak bez tych naklejek. Ale chyba wybrałabym Paulina Rafał
a mam pytanie: co to za aukcja? bo ja bym sobie próbki chciała zamówić
|
#4006 |
|
Zadomowienie
|
link do aukcji: http://allegro.pl/perlowe-zaproszeni...520370716.html
Polecam, bo są na prawdę porządnie wydrukowane no i papier bardzo fajny
|
#4007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
diamentowe tez są bardzo ładne. Na trzecim zdjęciu na dole jest właśnie jedno zaproszenie z diamentowych.
|
|
#4010 |
|
Raczkowanie
|
Czesc, bylyscie juz w Kosciele (3 miesiace przed slubem), co się tam robi i jak to wygląda? Moja kolezanka mowila,ze ksiadz pyta katechizmu. Mozecie cos powiedziec na ten temat?
Oprocz wypelniania protokołu. Edytowane przez Karo_lka Czas edycji: 2011-04-02 o 13:40 |
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Karo_lka masz na myśli nauki przedmałżeńskie? Jeśli tak, to ja mam je już (prawie) za sobą. Prawie, bo zostało nam tylko w maju iść i podpisać protokół. Ogólnie wygląda to tak, że siedzimy i mamy jakiś konkretny temat na spotkaniu i prowadzimy taką luźną rozmowę. Przede wszystkim ksiądz mówi i czasem nas o coś pyta... Pierwsze spotkanie było o przykazaniach- wtedy kazał nam wymieniać. Nie pytał nic trudnego, tylko właśnie dekalog, przykazania kościelne i warunki dobrej spowiedzi, czyli to, co powinniśmy raczej pamiętać ze szkoły z katechezy. Zawsze można przed kolejnym spotkaniem zapytać o czym będzie następne i ewentualnie sobie coś przypomnieć
Nie wiem jak to wygląda w innych miejscowościach, ale domyślam się, że podobnie. U nas jest dość fajny ksiądz, więc stresu nie było, że będzie nas gnębił jakimiś pytaniami....
|
|
|
|
#4012 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jeszcze nie byliśmy. Z tego co wiem nasz Ksiądz nie magluje z katechizmu, ale wiem, ze są tacy którzy pytają
razem Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2011-04-02 o 17:55 |
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
To wszystko zależy od księdza.... Nasz jest dość miły, więc było fajnie... Protokół ostatnio czytałam w internecie, bo sama byłam ciekawa co tam jest i niektóre pytania są dla mnie po prostu śmieszne, bo co to księdza obchodzi np. jak długo jest się narzeczeństwem.... :/ My mieliśmy się nie zaręczać- nie wszyscy chcą.... Ale w końcu wyszło, że zaręczyny były w Wigilię, a cywilny braliśmy w Sylwestra....
|
|
|
|
#4015 |
|
Raczkowanie
|
goosia207 dokładnie tak.
Chodzi mi o samą rozmowę. Moja kolezanka mnie nastraszyła bo ksiadz pytał ja nawet o akty miłosci, nadzei, wiary itd, to czego ja już dawno nie pamiętam. Mówiła ,ze bardzo długo maglowal ludzi i o wszystko pytal. Dlatego jestem ciekawa jak u Was. |
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
no chyba sobie jaja robią
ja nic nie pamiętam, religie miałam w liceum, a to byłooo dawno z 8 lat temu jak nic :p;my dzisiaj odebraliśmy obrączki. Bardzo ładnie wyszły. Wybraliśmy w końcu piaskowane z falą przez środek. Jak je będę miała w domu, postaram się wrzucić focie Poza tym jak przyjdą próbki, to chyba już zamowimy zaproszenia, zeby zaraz po świętach zacząć zapraszać.
|
#4017 |
|
Raczkowanie
|
No tak jak ja :/ Jeszcze sie bede uczyc i stresowac przed rozmowa? :d
Asiu , a byłas juz u ksiedza? Kiedy sie wybierasz? Tez mam slub 2go
|
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
byłam, ale na razie tylko po kartki na prekany. Nauki mamy już z głowy, a protokół spisać mamy przyjść na początku maja. Wtedy też wszystkie chrzty, akty urodzenia i inne cuda będziemy załatwiać.
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
zastanawiam się dalej nad tymi butami.. znalazłam kilka, które by mi się podobały, jednak nie wiem jak będą wyglądały z sukienką... no i cały czas chodzi mi po głowie żeby zamiast klasycznie białych butów mieć jakieś w intensywnym kolorze! np. fiolet czy fuksja
które wam się widzą do tej sukienki?, te z zary fajne, gdyby miały koturnę białą a nie sznurkową.. no ale o fason mi chodziło żeby wam pokazać
|
|
|
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
Mi najbardziej podobają się 1 i 3
wydaję mi się, że koturny mogą być trochę za ciężkie do tej sukienki
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

) protestowały i w ogóle nie mogłam cytować ani odpowiedzieć. W każdym razie zaproszenia zamówiłam ostatecznie te, które wkleiłam - beżowo-złote. Ostatecznie utargowałam 3,5zł/szt. Nie mamy ich dużo, zatem pozwoliliśmy sobie na nie. A dzięki temu, że winietki zrobię sama, to spokojnie mieścimy się w założonym budżecie
Głównie z myślą o weselu, na które idziemy w czerwcu, ale również na drugi dzień, jak zejdziemy na śniadanie w hotelu (nie mamy poprawin), ją ubiorę
chyba nikt nie powinien się złościć.

A termin obrony to dla mnie odległa wizja póki co, jakoś w ogóle mnie nie gonią z terminami. Dam radę - mam inne wyjście?
Pewnie da się to zapastować, ale wolę więcej nie ryzykować.

ja nic nie pamiętam, religie miałam w liceum, a to byłooo dawno