![]() |
#391 |
Przyczajenie
|
Dot.: Panny Młode 7.07.2007r Czy któraś z Was też bierze ślub w tym dniu?
Witajcie.
My tez ustaliliśmy datę ślubu na 7 lipca 2007. Jest to dla nas szczególna data bo jest to piąta rocznica naszego związku- ogólnie bardzo długa historia. Jestem troszeczkę zaskoczona, że już macie tyle załatwione. Ja myślałam, że tak 10 isiecy przed wystarczy zarezerwować salę. No to mamy małego zonka. Tym bardziej, że jesteśmy z dużego miasta Chorzowa i pewnie już wszystko pozajmowane ... Najwyżej upieczemy barana na działce, zbijemy podest z desek do tańcowania i będzie wesele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Rozeznanie
|
Dot.: LIpcowe Panny Młode
Dziś po spisaniu protokołu
![]() ![]() ![]() Czas szybko płynie ![]() ![]()
#393 |
Zadomowienie
|
A ja po kolejnej lekcji tańca - walc angielski juz nawet niezle nam idzie (juz nawet zaczynam czerpac z tego przyjemność
![]() ![]() gosiah, jak tam biżuteria? ![]()
#394 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
#395 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#396 |
Rozeznanie
|
Na razie nie pochwalę się, bo wszystko co jest związane z moim strojem chowam u rodziców, bo u nas TŻ szybko by wszystko znalazł. Chcę mu chociaż trochę niespodziankę zrobić, bo już sukienkę widział /chociaż to było w lutym i pewnie już dobrze nie pamięta
![]() ![]() Jakoś czuję się spokojna, że sukienka już jest u mnie. Bądź co bądź dopiero teraz trafia na listę rzeczy już załatwionych. A tak poza tym to musze uważać na te listki, żeby z nimi nie przesadzić. Dlatego bukiet chciałabym z bardziej dostojnych kwiatów, a nie drobniutkich. Pomożecie mi wybrać ![]() Pozdrawiam ![]()
#397 |
Konto usunięte
|
jak czytam te wasze przezycia, to cieszę się że byłam lipcówką rok temu a nie teraz (chyba rok temu sama tu byłam z lipcowych), bo nie daj Boże udzieliłoby mi sie to szaleństwo
![]() Włosy farbowałam sama, 2 tyg przed ślubem, nie miałam z tym problemu bo i tak mam czarne a pojawiły mi się siwe, więc trzeba je było zafarbować ![]() U kosmetyczki byłam raz, tez 2 tyg wczesniej. Sukienkę odebrałam też ok 2 tyg przed bo krawcowa na wczasy wyjeżdzała, a trzymałabym ją do ostatniej chwili. Teściowa mnie juz w styczniu pytała, czy mam sukienkę?? I po co mi ona??? Do kościoła miałam w niej chodzić, czy do parku? Jedynym moim problemem, był fason sukni - bo nic mi sie nie podobało, a poźniej bizuteria, bo miałam za duzy wybór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak wogóle to po odebraniu bedzie wisiała w jego szafie. Tyle ze wiem ze on powstrzyma ciekawość ![]()
![]() |
#399 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#400 |
Rozeznanie
|
Po powrocie z domu do rzeczy załatwionych mogę dołączyć:
-zamówiony tort (czekoladowo-wiśniowy), -upatrzony bukiet i kwiaciarnia, -dograne część szczegółów z właścicielką restauracji, -dekoracje na samochód, -dekoracje kościoła, -pierwsza przedślubna spowiedź (chyba najważniejsze). Wreszcie nasze przygotowania posunęły się do przodu ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
Nasze przygotowania trochę staneły w miejscu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Rozeznanie
|
No 29 lipcówki zostało nam równo 2 miesiące
![]() ![]()
![]() |
#403 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze nie dawno było 3 a tu juz 2 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Rozeznanie
|
A ja już powoli zaczynam czuć oddech zbliżających się chwil. Może dlatego, że do 8 jest tylko miesiąc z kawałkiem. Albo dlatego, że w sobotę idę na ślub przyjaciółki - i tak: będzie ten sam kościół, ten sam ksiądz, ten sam organista, ten sam samochód, ten sam zespół na weselu, nawet Pan Młody ma tak samo na imię
![]() ![]()
#405 |
Zakorzenienie
|
Ja też jakoś nie mogę uwierzyć,że to już za m-c
![]() ![]() ![]() Dzisiaj byłam na przymiarce,trochę trzeba zmniejszyć,dopracować i będzie oki. ![]() ![]() Nawet welon sobie wzięłam,ale nie wiem czy założę ![]() Butki na szczęście będą pasowały,bo martwiłam się,że za ciemne będą ![]() Swoją drogą to dopasowanie kolorystyczne graniczy niemal z cudem.W sklepach fatalne-nienaturalne oświetlenie mnie naprawdę dobija ![]() I generalnie jestem już zmęczona tym wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
rany, to ja znowu mam powazne opoznienia
![]() ![]() ![]() dobrze, ze chociaz wspolnie z para, ktora bierze slub zaraz po nas ustalamy szczegoly dot. "ubrania" kosciola - reszta przygotowan u mnie lezy na calej linii ![]() aaa - no jeszcze zakupilam duuuzo balonow i butle z helem - umyslilam sobie "balonowa" dekoracje samochodu (to juz chyba z trzecia wersja, zaczelo sie od zywych kwiatow) i planuje "wypuszczenie" balonow jak wyjdziemy z kosciola - mam nadzieje, ze pomysl wypali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pocieszam..ja tez jeszcze przed przymiarka,mialam isc tydzien temu,ale przełozylam ze względu właśnie na brak butów i bielizny(mi pasowałoby jescze troche przytyc z 3 kilo ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Raczkowanie
|
dzieki Ewela82 - pocieszycielko
![]() Ty masz jeszcze cale 2 miesiace, spokojnie ze wszystkim zdazysz!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wy też na pewno ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
Wy też na pewno
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Raczkowanie
|
W tym roku nie będzie upałów. Letnie miesiące nie będą nas rozpieszczać słoneczną pogodą. Przez większość wakacji będzie deszczowo i chłodno - informuje "Dziennik".
Na łamach "Dziennika" ukazała się prognoza pogody na najbliższe trzy miesiące, z której wyraźnie wynika, że ci wszyscy, którzy nie zaplanowali jeszcze urlopu, a chcą spędzić go w promieniach słońca, powinni nastawić się na wypoczynek na przełomie czerwca i lipca. Właśnie wtedy zacznie się prawdziwa wakacyjna aura. Po 20 czerwca zrobi się słonecznie i ciepło, choć nie upalnie. Temperatura będzie oscylować wokół 21-24 stopni. Niestety już w połowie lipca pogoda ulegnie załamaniu! Według "Dziennika", najgorzej zapowiada się trzecia dekada lipca. Temperatura spadnie do 19-22 stopni, nadciągną burze i przelotne opady. Później nie będzie lepiej. Początek sierpnia to więcej opadów i burz. W następnych dekadach temperatura spadnie do 16-20 stopni w dzień i 7-9 w nocy. Amatorzy sportów wodnych też nie będą mieli powodów do radości. Temperatura w Bałtyku i w jeziorach raczej nie przekroczy 20 stopni. Na taki stan rzeczy wpływać będą niskie nasłonecznienie, chłodne noce i wiatry w cieśninach bałtyckich, pozwalające na wymianę wody z zimnym oceanem. Wakacyjna pogoda powinna jednak zadowolić żeglarzy - czytamy w "Dzienniku". Przez cały sezon można spodziewać się wiatrów barycznych, które rozciągają się na większych obszarach niż przybrzeżne bryzy. Powody do radości będą mieli też grzybiarze. Dzięki pięknej majowej pogodzie można spodziewać się naprawdę owocnego sezonu. W przeciwieństwie do truskawek, które w tym roku nie będą zbyt słodkie, grzyby nie są wymagające, a deszczowa aura wakacyjna zapewni im dużo potrzebnej wody. Wszystkich wczasowiczów na pewno nie ucieszy też fakt, że nadchodzące lato stworzy idealne warunki dla rozwoju komarów. Jedyną nadzieją może być fakt, że sroga zima zdziesiątkowała ich populację. Jak będzie w rzeczywistości, przekonamy się na własnej skórze już za kilka tygodni - konkluduje "Dziennik". Z-A-Ł-A-M-K-A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!: cry: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Raczkowanie
|
wlasnie zamowilam "kwiaciarnie" do kosciola
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Rozeznanie
|
he he, i ta ładna pogoda ma trwać do połowy lipca, a potem deszcze i zimno. ja mam ślub 22 lipca, super...
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zadomowienie
|
Heh, ciekawe czy mój zimowy plaszcz bedzie pasowal do sukienki
![]()
#416 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Załamka dziewczyny;( Mam nadzieje,ze się nie sprawdzi;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Rozeznanie
|
Je też mam nadzieję, że coś się jednak zmieni w tej prognozie. Nic nie może mi popsuć dziś nastroju, nawet taka wiadomość, bo kupiłam w końcu buty
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale powiem Wam, że kupić buty to niezły kłopot. Objeździłam i obdzwoniłam chyba wszystkie Ryłko w Warszawie. Tylko w jednym mył mój rozmiar, mojego wymarzonego modelu. Podobno 39 to jeden z najbardziej chodliwych rozmiarów i buty rozchodzą się jak świeże bułeczki, a dostaw kolekcji ślubnej ma nie być już przed wakacjami. Jak ktoś planuje kupić u nich buciki to można już zacząć poważnie o tym myśleć ![]() Pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja butów we wrocławiu szukałam bezskutecznie... to co było było pioruński drogie ... a i tak nie było ![]() Na prawde zaczynam sie bardzo powaznie zastanawiac... bo polskich mniejszych dobrych pruducentów jest i to mnóstwo i ofertę tez mają bogatą ... o co tu chodzi ????
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.