![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
hej. My juz mamy zaproszenia, troche z mimi było jazdy, bo były projektowane przez moją siostrę, ale już je mamy w domu
![]() przyszły też już koperty wiec od świąt zaczynamy je rozdawać... od jutra zaczynamy kurs tańca rodzicom dajemy niewielkie kosze z dobrej jakości słodkościami herbatkami i kawą... coś w ten deseń w tygodniu postaramy się pojechać i obejrzec obraczki, i myślę że coś zamówimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zakorzenienie
|
my dla rodzicow standardowo kwiaty i może nasze zdjęcie na płótnie
![]() wszystkim ![]() ![]() my dziś pierwszy raz zawiśniemy w kościele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Raczkowanie
|
My idziemy dopiero w przyszłym tyg do księdza, mam nadzieję ,że Nas nie przegoni ,że tak późno
![]() Musimy zrobić poradnię, kupić suknie dla druhen i w sumie chyba wszytsko mamy. Też zaczniemy zapraszać w święta. Ja z chłopakiem myślimy o jakiejś wycieczce dla rodziców. Wg mnie tandetne są te księgi z allegro czy jakieś zdobione kielichy. Kwiaty zwiędną. W końcu wydadzą na nasze wesele kupę kasy, trzeba się im porządnie odwdzięczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Raczkowanie
|
HEhehe,
na fotoksiążkę ![]() lusesita23 kiedy się obroniłaś? Mnie to czeka 24 maja :O Edytowane przez Karo_lka Czas edycji: 2011-04-17 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zależy co kto lubi jeśli chodzi o odwdzięczenie sie to np w przypadku moich rodziców wycieczka odpada,a kwiaty moja mam uwielbia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
Zadomowienie
|
Wycieczka dla rodziców super sprawa - oczywiście o ile ma się na to finanse. My ich niestety nie posiadamy w tym momencie.
U nas pierwsza tura zaproszeń poszła w ten weekend (cały weekend to robiliśmy praktycznie), za tydzień zostało nam jeszcze jakieś 3 rodziny. A później to jeszcze znajomym trzeba będzie, ale to rozdamy na parapetówkach, które planujemy na maj ![]() Powiem Wam, że wielki kamień spadł mi z serca, bo strasznie mi to ciążyło. A w sumie nie było tak strasznie nawet.
#4208 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć,
my odebraliśmy obrączki ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4209 |
Zadomowienie
|
na stronce gruper.pl można było kupić za 49zł bon na fotoksiązkę o wartości 129zł. http://gruper.pl/x.php/1,3326/LumaBook-fotoksiazka.html Trzeba było od razu zapłacić te 49zł a później zostanie tylko wybrać zdjęcia, zaprojektować książkę, oni wydrukują i prezent dla rodziców gotowy
![]() ![]()
#4210 |
Wtajemniczenie
|
mogę i ja do was dołączyć?
![]() ślub kościelny 23 lipiec :P ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Zadomowienie
|
no pewnie
![]() ![]() opowiedz jak przygotowania ![]() ![]()
#4212 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, ja znowu musze Was pomeczyc tym samym tematem. Idziemy jutro do ksiedza. (2 raz, pierwsza to rezerwacja terminu) pewnie wypelnimy protokol i co dalej? Czy TŻ ma juz miec gotowe dokumenty ( chrzest bierzmowanie?), i czy mamy dac kase na zapowiedzi od razu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po wypełnieniu protokołu automatycznie-przynajmniej u nas -sa zapowiedzi ,wiec trzeba mu dac kase ![]()
![]() |
#4214 |
Raczkowanie
|
Swiedectwo ze szkoly,czyli cale maturalne, tak?
Hm, no to dzięki! ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- A ile dajecie na zapowiedzi? Byłyście już w USC? Edytowane przez Karo_lka Czas edycji: 2011-04-18 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
Zakorzenienie
|
chyba min 100 trzeba na zapowiedzi. Chociaż nie wiem. do USC idę w maju, ksiądz powiedział, zeby tak ze 2 miesiące przed wyciągać papiery. Do niego też idziemy w maju.
#4216 |
Raczkowanie
|
Asiu, a spisaliscie protokól i daliscie juz komplet dokumentów? (akty chrztu, bierzmowania itd)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
nie, wszystko w maju. W listopadzie zaklepaliśmy sobie godzinę (teraz się okazało, ze w tym samym dniu jest drugi ślub, więc bardzo dobrze zrobiliśmy
![]() ![]()
#4218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no witam was witam ![]() ![]() tak więc jeśli chodzi o przygotowania to tak: -jesteśmy już po cywilnym ( 31.12.2010 ) ![]() ![]() -mniej wiecej w lutym chyba byliśmy u księdza ogólnie zapytać o terminy itp i jakoś tak za miesiąc poszliśmy do niego ustalić date ---> 23 lipiec ![]() -suknia już zarezerwowana tylko czeka na poprawki (zrobienie sznurków, bo jest suwak co mi już nie bardzo odpowiada)... kupiłam z kolekcji 2010 bo dla mnie to bez różnicy akurat czy nowa czy stara kolekcja i przynajmniej nie zapłaciłam aż tak dużo (1000zl) :P -welon i podwiązka (allegro) już zamówione -butów jeszcze nie mam, zastanawiam się nad kolorowymi -poprawin nie będzie więc nie potrzebuje drugiej sukienki -sala zarezerwowana a właściwie restauracja, bo to nie będzie duże wesele tylko przyjęcie na około 50-60 os. (o ile tyle przyjdzie :p ) -tort zamówiłam wczoraj -garnitur i buty mąż już ma (brak tylko koszuli i takich tam pierdółek typu spinki,musznik) -na makijaż,paznokcie i do fryzjerki już się zapisałam ( oby tylko bardzo gorąco nie było ![]() -dj'em bedzie nasz kolega (będzie tylko puszczał muzyke, bez żadnych oczepin i zabaw bo tego nie chcemy ![]() -fotografa i kamerzysty nie będzie... sporo osób ma aparat i szwagier ma kamere więc tyle starczy -nie mamy jeszcze załatwionego samochodu, chociaz TŻta siostra z mężem mają całkiem fajny, ale po cywilce nie wiem czy chcę jeszcze raz przeżywać stres związany z zawiezieniem do ślubu ![]() -obraz jeszcze nie kupiony ale już jeden wypatrzyłam -zaproszenia jeszcze nie rozdane, ale juz wypisane ![]() -kwiaty jeszcze nie zamówione, ale tak samo jak na cywilke nie będę brała typowo ślubnego bukietu tylko taki skromniejszy (na cywilny miałam beżowe róże obwiązane tasiemką i dodane jakieś koraliki czy coś takiego, druhna miała jedną różę taką samą plus butonierki = 80 zł) -biżuterii też jeszcze nie mam, nie wiem jeszcze jaką zamówić/kupić nie wiem czy jeszcze o czymś nie zapomniałam.. ![]() aha... dla rodziców też jeszcze nie wiemy co, ale może coś się wymyśli w trakcie... pewnie będą to zdjęcia które może uda się zrobić wcześniej... nie mam pojęcia :P
Edytowane przez gajqa Czas edycji: 2011-04-19 o 08:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Przyczajenie
|
Hej, nie trzeba mieć ze sobą świadectwa na którym jest adnotacja dot. religii, bynajmniej moje parafii
|
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nie chwaliłam się, ale w piątek odebraliśmy obrączki ![]() ![]()
#4221 |
Raczkowanie
|
Ja mam ten sam problem. Wydaje mi sie,ze mam za dużą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26458436]Nie jestem za bardzo biegła w tradycjach ślubno-weselnych, więc zapytam: jaki obraz?
![]() na sali nad młodymi (lub za) wiesza się poświęcony obraz ze Św. rodziną lub Maryją z dzieciątkiem itp.. przynajmniej u nas tak jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Zakorzenienie
|
u mnie nie ma tradycji z obrazem
![]() ja dzisiaj pisałam maila w sprawie zaproszeń i dzisiaj ponoć wysłali. Kwiatuszek a Ty już masz ?? powoli wiele rzeczy rusza do przodu. W sumie teraz mi zostały buty, sukienka się szyje, fryzjera mam, makijażystke też, dekoracje są, kwiatki musze zamówić, ale to w maju, USC tez w maju. Jeszcze alkohol musimy, ale jak pytalismy w kilku hurtowniach, to mozna i 2 tyg przed kupic
#4225 |
Wtajemniczenie
|
no u nas tak już jest
![]() a'propo alkoholu.. my odkupujemy od brata mojego bo mu zostało jeszcze 40 butelek z jego wesela(rok temu) :P zastanawiam się czy starczy tyle na te 50 osób.. tym bardziej że wiadomo nie wszyscy będą pijący.. ![]() szukam biżuterii na allegro właśnie.. nie wiem czy kupić długie kolczyki i do tego bransoletke czy mniejsze kolczyki i coś na szyje ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
projekt zatwierdziłam 1,5 tygodnia temu więc jeśli wysłali tak szybko jak Tobie to teoretycznie powinno już dojść... a ja czekam i czekam i nic nie przychodzi... Zaraz do nich napiszę czy już wysłali. Zaczynam się tym wszystkim denerwować
![]() |
#4227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4229 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Zadomowienie
|
wrrr
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.