Lipcowe Panny Młode - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 21:39   #4291
Kasiek1987
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26598165]To chyba tylko ja mam takie wrażenie, że właściwie nie mam teraz nic do roboty w związku ze ślubem [/QUOTE]
Ja mam jeszcze parę rzeczy do zrobienia, ale na razie jestem wyluzowana
Brakuje nam jeszcze alkoholu, napojów, owoców, ciasteczek, bransoletki, paska do spodni dla TŻ.
Czeka mnie też niedługo pierwsza przymiarka sukni, muszę się też umówić na makijaż próbny.
No i w maju mamy zamiar wziąć kilka indywidualnych lekcji tańca, a przez czerwiec będziemy ćwiczyć

I jeszcze mi się przypomniało, że musimy wybrać menu i wymyślić jakieś prezenty w ramach podziękowania dla rodziców - tylko musimy mieć to x3, bo moi rodzice mają nowe "drugie połówki"

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361

Edytowane przez Kasiek1987
Czas edycji: 2011-04-28 o 21:45
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 06:02   #4292
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

ale miałam koszmar... najpierw siedziałam i ryczałam, że wybrałam najbrzydszą sukienkę na świecie (to akurat się sprawdzi, bo tak uważam) i strasznie brzydko się w niej czułam.
Potem okazało się, że zapomnieliśmy o świadku i zapomnieliśmy przypomnieć się fotografowi, więc go nie było... Nie mieliśmy zdjęć z przygotowań i ślubu. Dopiero po ślubie jemu się przypomniało i do tego przyszedł odwalony w biały garnitur i czarną koszulę i zachowywał się jak jakiś alfons. Jeszcze musieliśmy prosić żeby zrobił nam zdjęcie bo w ogóle nie miał zamiaru, rozsiadł się tylko i siedział
Stary 2011-04-29, 09:26   #4293
jakaja123
Przyczajenie

Cześć dziewczyny jak tak sobie czytam wasze posty to dochodzę do wniosku, że muszę się wziąć za robotę bo jestem trochę w tyle. Ślub 9.07.2011, sukienka, sala, orkiestra i kucharka załatwione, dziś do księdza, zaproszenia właśnie drukuję i w sumie to by było na tyle
Tak się zastanawiam właśnie nad podziękowaniami dla rodziców, myślałam żeby dać ramkę z różnymi naszymi zdjęciami od maluchów po ślub tylko nie wiem czy to dobry pomysł czy nie za mało. Możecie mi coś doradzić?
jakaja123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 12:27   #4294
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
no nam jeszcze wódki brakuje, musimy się dogadać z tą 2 parą w sprawie dekoracji kościoła, TŻ zalatwia odpis z USC, musimy spisać protokół, nie mamy jednego świadka, ja nie mam zamówionych kwiatkow, musze spatrzeć jakiś welonik, czekam na buty. i jeszcze muszę znaleźć jakieś fajne tiule bądź organzy do dekoracji bramy. Jeszcze pudelka na ciasto musimy zamowić i zawieszki na wódkę. No i organista. Niby nie jest tego aż tyle, ale teraz będą już detale. Aaaa i my nadal piosenki nie mamy wybranej. No i musimy sobie wybrac piosenki na płytę z wesela. i jeszcze prezenty dla rodziców i menu musimy ustalić
Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Brakuje nam jeszcze alkoholu, napojów, owoców, ciasteczek, bransoletki, paska do spodni dla TŻ. Czeka mnie też niedługo pierwsza przymiarka sukni, muszę się też umówić na makijaż próbny. No i w maju mamy zamiar wziąć kilka indywidualnych lekcji tańca, a przez czerwiec będziemy ćwiczyć
I jeszcze mi się przypomniało, że musimy wybrać menu i wymyślić jakieś prezenty w ramach podziękowania dla rodziców
U nas pozostały sprawy urzędowo-kancelaryjne (dokumenty z USC, protokół), ustalenie menu w restauracji, kupienie butów dla TŻ, konfetti, tortu, szampana i kwiatów. Myślę, że całkiem nieźle jak na ponad 2 miesiące czasu, spokojnie zdążymy
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 12:31   #4295
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

właśnie trafiłam na końcówkę ślubu Kate i Williama. Jak ona ślicznie wyglądała bardzo podoba mi się sukienka a już miałam nadzieję, że może chociaż ona będzie miała brzydszą od mojej w ogóle bardzo ładna z niej dziewczyna prawie cały czas uśmiechnięta. kolczyki też super, krótkie ale bardzo ładne, muszę poszukać czegoś podobnego
chciałabym wyglądać w dniu swojego ślubu tak ładnie jak ona dziś no aż jej zazdroszczę jedyne co mi się nie podobało to bukiet- taki średniawy był

i starsza miała fajną fryzurkę coś takiego chce na ślub

jakaja123
fajny pomysł poczytaj sobie wątek o podziękowaniach dla rodziców może znajdziesz coś dla siebie

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-04-29 o 12:35
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 13:12   #4296
asia_z
Zakorzenienie

kwiatuszek nie pisz tak!! Twoja suknia na pewno będzie prześliczna!! my znowu mamy przestoj. ale już sie w tym tygodniu zabieramy za zaproszenia. bo to nie może tak byc jutro będą 2 miesiące, zaczynam się stresować
Stary 2011-05-02, 14:12   #4297
Asist22
Rozeznanie

Question Dot.: Lipcowe Panny Młode

Dziewczyny mam pytanie odnośnie zakupu napojów. Jak to się liczy?
Asist22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 19:28   #4298
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
kwiatuszek nie pisz tak!! Twoja suknia na pewno będzie prześliczna!! my znowu mamy przestoj. ale już sie w tym tygodniu zabieramy za zaproszenia. bo to nie może tak byc jutro będą 2 miesiące, zaczynam się stresować
mam nadzieję

my wczoraj zaprosiliśmy pierwsze osoby ale duuuużo jeszcze zostało jak całe zapraszanie będzie wyglądało tak jak wczoraj to chyba wpadnę w alkoholizm
Stary 2011-05-02, 20:23   #4299
asia_z
Zakorzenienie

my zaczynamy jutro i od razu z grubej rury - ponad 10 zaproszeń pójdzie. jak tak dalej pójdzie, to w 2 tygodnie się odrobimy.
Stary 2011-05-02, 21:04   #4300
lusesita23
Zakorzenienie

my systematycznie rozdajemy-co któryś dzień idzie kilka
i to spontanicznie w sumie

jutro jedziemy do przyjaciółki i znajomych

ale ten czas leci
Stary 2011-05-02, 22:33   #4301
Karo_lka
Raczkowanie

My napoje mamy w cenie w restauracji bez ograniczen wiec nie wiem jak sie liczy.

Jezeli chodzi o zaproszenia to my polowe rozwieźlismy, jeszcze polowa :/
93 zaproszenia! Sama robiłam więc tez sie nameczylam. NIGDY WIECEJ
Karo_lka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 08:42   #4302
asia_z
Zakorzenienie

my mamy w sumie około 50 do rozdania. Dzisiaj nam odpadnie 10 albo 11. w weekend też sporo.
co do napojow to my też mamy wliczone w cenę więc trudno określic
Stary 2011-05-03, 09:02   #4303
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

my mamy prawie 150 zaproszeń ale część wyślemy osobiście będziemy zapraszać tylko tych co nie mieszkają za daleko na razie rozdaliśmy 10 i dzisiaj pewnie 3 polecą bo jadę na urodziny chrześniaka, więc przy okazji zaprosimy rodzinkę.

A tak w ogóle to i ja dziś dostanę zaproszenie kuzynka już się zapowiedziała, że przyjadą zaprosić na 2 lipca porównam sobie jak stoją z przygotowaniami
Lipiec to będzie gorący okres, prawie co sobotę mamy z TŻ-tem wesele, jedynie sobota tydzień przed naszym czyli 16-tego wolna, akurat na wieczór panieński
Stary 2011-05-03, 11:28   #4304
asia_z
Zakorzenienie

no własnie na 2 lipca jest sporo slubów wbrew pozorom. U mnie w parafii (a to w sumie mała jest) są 2. Oprócz tego moja koleżanka z byłej pracy też w tym dniu i jeszcze o jednym w okolicy slyszałam
Stary 2011-05-04, 06:47   #4305
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

to prawda, dużo ślubów jest 2 lipca, znam 3 pary z tego dnia ale ogólnie w lipcu tego roku jakoś dużo znajomych się żeni
Stary 2011-05-04, 08:35   #4306
Karo_lka
Raczkowanie

A ja jak rezerwowalam date to 2 lipca nie bylo nikogo, wiec zarezerwowalismy godzine 15ta. Teraz jak bylismy u ksiedza to slub jest o 13, 14, 15 My i o 16 . Ech!

My rozdalismy wszytskie zaproszenia dla rodziny. Zostali znajomi
Karo_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 10:47   #4307
Kasiek1987
Zakorzenienie

Uff u nas też już prawie wszystkie zaproszenia rozdane, w sobotę jedziemy jeszcze do jednej znajomej pary, i zostanie nam jeszcze jedna para, której w zasadzie nie mamy ochoty zapraszać, ale to jest część większej ekipy, z której wszyscy będą i w obrębie której będą niedługo jeszcze 2 śluby, więc nie wypada ich nie zaprosić

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 13:32   #4308
natalontko
Zakorzenienie

Czesc

Nam zostalo 11 zaproszen, poki co jedno malzenstwo odmowilo. Na szczescie jest duzo czasu, zeby w ich miejsce kogos zaprosic

A tak w maju musimy kupic obraczki, odbyc ostatnie spotkanie w poradni, a reszta juz przed samym slubem
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 14:05   #4309
solanka1
Przyczajenie

Czesć Dziewczyny,

dołączam się do Was
Pobieramy sie 23 lipca.
Pierwsze zaproszenia juz rozdane większośc z mojej strony.
Sala, Suknia, DJ, fotograf załatwione.

Niestety nie mam jeszcze zarezerwowanego fryzjera i kosmetyczki.
Możecie kogos polecić - w Warszawie?
albo może gdzie szukać?

Pozdrawiam
solanka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-04, 14:10   #4310
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez solanka1 Pokaż wiadomość
Czesć Dziewczyny,

dołączam się do Was
Pobieramy sie 23 lipca.
Pierwsze zaproszenia juz rozdane większośc z mojej strony.
Sala, Suknia, DJ, fotograf załatwione.

Niestety nie mam jeszcze zarezerwowanego fryzjera i kosmetyczki.
Możecie kogos polecić - w Warszawie?
albo może gdzie szukać?

Pozdrawiam
witaj
Stary 2011-05-04, 15:05   #4311
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

my już rozdaliśmy kilka zaproszeń... wiele ich ogólnie nie mamy bo bedzie u nas tylko około 40 osób :p
martwie się tylko jak te przyjęcie nasze wyjdzie ...
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:10   #4312
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gajqa Pokaż wiadomość
my już rozdaliśmy kilka zaproszeń... wiele ich ogólnie nie mamy bo bedzie u nas tylko około 40 osób :p
martwie się tylko jak te przyjęcie nasze wyjdzie ...
na pewno wszystko sie uda

Ja poki co mam luzik, nawet nie czuje przy wreczaniu zaproszen, ze wychodze za maz jakos tak na spontanie sie to dzieje wszystko. Az jestem zdziwiona. Ale jak sobie pomysle o tym dniu to zaraz stres sie uruchamia, ale zazwyczaj jak jestem sama
Stary 2011-05-04, 16:21   #4313
asia_z
Zakorzenienie

my wczoraj rozdaliśmy 10, dzisiaj następna partia. Nawet nie jest tak źle, tylko trzeba u ludzi siedzieć, bo głupio wejść na 10 minut i do widzenia ;p:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 08:45   #4314
Kociak85
Zadomowienie

U nas wczoraj znowu do przodu trochę poszło
Kupiliśmy dla M. buty, koszulę na zmianę, spinki do koszuli, krawat. Zostały jeszcze skarpetki i pasek (ale właśnie też oddaliśmy jego stary pasek na reklamację i mam nadzieję, że będziemy go mogli na nowy wymienić i wtedy wybierzemy jakiś czarny). No i wybrałam też sukienkę na poprawiny - mierzyłam różne, w większości kolorowe, bo najlepiej mi w żywych kolorach. Ale w rezultacie postawiłam na kolor ecru - w końcu muszę się trochę wyróżniać no i M. się zachwycił jak mnie w niej zobaczył. Jest prosta - na cienkich ramiączkach, długość lekko przed kolana, dopasowana - przerabiam w niej właśnie ramiączka tylko, więc odbiorę ją za jakieś 2 tyg i wtedy pokażę bo ciężko ją opisać. Cieszę się, że wszystko idzie powoli do przodu dzisiaj chyba zadzwonię do babki od paznokci, żeby na spokojnie zaklepać termin i do makijażystki umówić się na próbny. Wiecie co....strasznie już bym chciała, żeby to było już ;D nie mogę się doczekać.
Stary 2011-05-07, 10:14   #4315
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
U nas wczoraj znowu do przodu trochę poszło
Kupiliśmy dla M. buty, koszulę na zmianę, spinki do koszuli, krawat. Zostały jeszcze skarpetki i pasek (ale właśnie też oddaliśmy jego stary pasek na reklamację i mam nadzieję, że będziemy go mogli na nowy wymienić i wtedy wybierzemy jakiś czarny). No i wybrałam też sukienkę na poprawiny - mierzyłam różne, w większości kolorowe, bo najlepiej mi w żywych kolorach. Ale w rezultacie postawiłam na kolor ecru - w końcu muszę się trochę wyróżniać no i M. się zachwycił jak mnie w niej zobaczył. Jest prosta - na cienkich ramiączkach, długość lekko przed kolana, dopasowana - przerabiam w niej właśnie ramiączka tylko, więc odbiorę ją za jakieś 2 tyg i wtedy pokażę bo ciężko ją opisać. Cieszę się, że wszystko idzie powoli do przodu dzisiaj chyba zadzwonię do babki od paznokci, żeby na spokojnie zaklepać termin i do makijażystki umówić się na próbny. Wiecie co....strasznie już bym chciała, żeby to było już ;D nie mogę się doczekać.
Super
Oby mozna bylo wymienic ten pasek
Tez juz chcialabym byc po
Stary 2011-05-07, 11:20   #4316
Asist22
Rozeznanie

W czwartek przyszły moje zaproszenia. Dziś będę je wypisywać, a raczej moja mama bo dużo ładniej pisze. Miałam mały-duży problem bo zespół, który miał grać na naszym weselu odmówił (świnie!!!!), ale sytuacja została opanowana, bo znalazł się drugi zespół, który zagra(uff). Na szczęście miał wolny 30.07. Mam nadzieję, że przez te trzy miesiące się nic nie posypie .
Asist22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 12:45   #4317
lusesita23
Zakorzenienie

hej

wczoraj rozwieźliśmy trochę zapro, została już końcówka

dziś byliśmy spisać protokół do końca, egzamin nie był taki straszny,bo proboszcza nie było

już coraz bliżej

przypomniało mi się,że musimy jeszcze poprosić o podeślanie aktów urodzenia
Stary 2011-05-07, 14:02   #4318
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
W czwartek przyszły moje zaproszenia. Dziś będę je wypisywać, a raczej moja mama bo dużo ładniej pisze. Miałam mały-duży problem bo zespół, który miał grać na naszym weselu odmówił (świnie!!!!), ale sytuacja została opanowana, bo znalazł się drugi zespół, który zagra(uff). Na szczęście miał wolny 30.07. Mam nadzieję, że przez te trzy miesiące się nic nie posypie .
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
hej

wczoraj rozwieźliśmy trochę zapro, została już końcówka

dziś byliśmy spisać protokół do końca, egzamin nie był taki straszny,bo proboszcza nie było

już coraz bliżej

przypomniało mi się,że musimy jeszcze poprosić o podeślanie aktów urodzenia
dziewczyny, za zalatwione sprawy
Stary 2011-05-07, 14:16   #4319
asia_z
Zakorzenienie

my zapraszamy. jutro bedziemy za pólmetkiem. ale najgorsze jest to że jesteśmy w stanie rozdać 2-3 zaproszenia dziennie. a mamy dużo wyjazdów do innych miast, pasują nam tylko weekendy. Nie wiem, czy nie za późno się wzięliśmy za to
poza tym dzisiaj zawiozłam krawcowej zaliczkę na kieckę, jutro jadę po buty. Powoli do przodu, ale przeraża mnie to jak nie wiem. Chcialabym żeby bylo po
Stary 2011-05-08, 11:26   #4320
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
my zapraszamy. jutro bedziemy za pólmetkiem. ale najgorsze jest to że jesteśmy w stanie rozdać 2-3 zaproszenia dziennie. a mamy dużo wyjazdów do innych miast, pasują nam tylko weekendy. Nie wiem, czy nie za późno się wzięliśmy za to
poza tym dzisiaj zawiozłam krawcowej zaliczkę na kieckę, jutro jadę po buty. Powoli do przodu, ale przeraża mnie to jak nie wiem. Chcialabym żeby bylo po
u nas jest tak samo, bardzo powoli idzie rozdawanie zaproszeń, bo nie wypada wpaść, dać zaproszenie i od razu uciekać i już widzę, że chyba strzeliliśmy głupotę z potwierdzeniem do 1 lipca... można było napisać z tydzien albo 2 później bo teraz wypadałoby najpóźniej do 15 czerwca rozdać wszystkie zaproszenia a nie wiem czy się wyrobimy

Muszę się z Wami podzielić swoimi przemyśleniami po balu zawsze uważałam, że na weselu musi być zespół, bo z dj-em to tak głupio ale po balu zmieniłam zdanie było za✂✂✂iście był dj i super grał, hit za hitem, było i disco polo i najnowsze piosenki typu rihanna, jennifer lopez itd już dawno się tak dobrze nie bawiłam do tego wymyślał różne konkursy itp ludzie się tak dobrze bawili, że bal prawie zmienił się w wesele bo zaczęli śpiewać " kto w styczniu urodzony..." a w końcu jak się rozszaleli to i gorzko gorzko zaczęli spiewać więc dj idąc za głosem tłumu znalazł jakąś parę i słodzili wódkę mimo tego, że mam fajny zespół na wesele to chyba byłabym skłonna wymienić go na tego dj-a

Asia pochwal się butami jak już będziesz miała ja nadal nie mam

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości