|
|
#4351 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
|
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26880055]Nam zapisali nr w umowie.[/QUOTE]
my do nich mamy, ale oni do nas nie ale po 14 dniach tam na pewno wpadniemy i sie spytamy czy sa
|
|
|
|
#4353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
z mojego doświaczenia z Apartem polecam chodzić po upływnei 2 tygodni , co jakiś czas i dopytywać
zmniejszaliśmy pierścionek zaręczynowy, ciężko było mi go oddać bo zaraz po zaręczynach okazało się że jest za duży, bardzo się z niego cieszyłam a musiałąm na około miesiąc go oddać, w salonie prosili zeby nie dzwonić wcześniej ,oni sami zadzwonią, także czekałam cierpliwie jako świeżo upieczona Narzeczona, jak minął miesiąc cisza, dałąm im kilka dni i sama zadzwoniła, i co się okazało że po dwóch tygodniach od momentu jak go oddałam leżął i czekał na mnie, okroponie sie zdenerwowała, skończyłam rozmowę i rozpłakałam się jak małe dziecko, a rzadko mi się to zdarza, całą sytuację widział TŻ i nie mógł uwierzyć co się dzieje ze mną, myślał żę zgubili pierścionek lub coś podobnego ;] a oni go poprostu zrobili po 2 tygodniach i mnie nie poinformowali, czasem takie małe szczegóły są bardzo ważne dla innych i później ma się uraz do firmy ;/ ahhh nawet jak teraz o tym napisałam to się zdenerwowałam
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za rade |
|
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie co do makijażu. Podoba mi się jak mnie babka pomalowała, ale... codziennie maluję kreskę na oku, bo mam małe i już się przyzwyczaiłam.Kosmetyczk a zrobiła mi makijaż bez kreski i jakoś pusto mi się wydaje powiedziała, że dziewczyny raczej kresek nie chcą, bo się szybko rozmazują, ale jak chcę to dla niej nie ma problemu.Nie chcę żeby mi się makijaż rozjechał jak mi łezka poleci. Jak uważacie? Druga sprawa.Pomalowała mnie na fioletowo (zgodziłam się), ale potem zastanowiłam się, ze mam sukienkę ecru,bukiet chyba będą kalie ecru.Czy fioletowy makijaż pasuje jak nie mam dodatków w tym kolorze? w sumie jeszcze nic nie zdecydowałam to mogę coś pokombinować, bo makijaż w jasnych kolorach jest do mojej urody za delikatny
razem Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2011-05-14 o 18:07 |
|
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale jeśli chodzi o kolor makijażu, to wydaje mi się, że jeśli w tym fiolecie było Ci ładnie i nie masz żadnych dodatków w innym kolorze, który zupełnie by z nim nie korespondował, to do sukni i bukietu ecru jak najbardziej pasuje Przecież nie chodzi o to, żeby wymalować się w kolorze zupełnie nie pasującym do naszej urody byle tylko pasowało do dodatków
|
|
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
dalej nie mam butów
miałam mieć na dzisiaj, babka miała zadzwonić jak nic nie będzie miala, nie zadzwoniła a i tak nie przywiozła wczoraj w Ryłko przymierzałam klasyczne czółenka za 80 zł, ale rozmiar 39.5 był za duży ale za to mamy już buty dla TŻ-ta, zamowiłam organze na koronę i kończymy rozwozić zaproszenia.
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
jedziemy dzis z Narzetem z jego rodzicami i moja mama do tych lokali http://www.wirtualnastrefa.pl/?mod=8...h=73_2479&t=iP (do tego tez na obiad)
http://www.wirtualnastrefa.pl/?mod=8...h=73_2479&t=iP http://lacona.pl/ moze w koncu cos wybierzemy Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#4360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
b.ładne![]() nam zostało ostatnie zapro i rozglądamy się za dekoracją na samochód
|
|
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
nam zostały 4 zaproszenia, które w tym tygodniu rozdamy
poza tym intensywnie szukam butów i muszę się umowić na próbną fryzurę i makijaż.
|
#4363 | ||
|
Zakorzenienie
|
a na makijazu sie nie znam ![]() Cytat:
i za zalatwione sprawy ![]() Cytat:
Nam zostaly 3 zaproszenia, ale 3 pary nam odmowily, wiec moze kogos jeszcze doprosimy
|
||
|
|
|
#4364 |
|
Zadomowienie
|
Hej! dawno mnie tu nie było, ale moje ostatnie dni wyglądały tak:
no ale dziś w końcu skończyłam pisać pracę i oddałam teraz tylko czekam na telefon od promotora i nastawiam się na niezły opieprz za to jak bardzo beznadziejne są te moje wypociny dla Was za wszystkie pozałatwiane sprawyMy teraz ostro bierzemy się za zapraszanie. w przyszłym tygodniu wybieram się do salonu zobaczyć co się dzieje z moją sukienką. W lutym babka dzwoniła, że wysyłają ją do prania i za 2 tyg. jak wróci to do mnie zadzwoni, minęło 3,5 miesiąca a tu nadal cisza... w końcu zostanę bez sukienki a jeśli nadal mam sukienkę, to dobiorę od razu dodatki. welon, jakiś stroik we włosy i może biżuterię jak będzie ładna i niedroga
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaproszenia już mamy prawie wszystkie rozdane, zostało jeszcze 1, które mamy zamiar dać w sobotę na spotkaniu w większej grupie znajomych. Przymiarkę sukni mam 30 maja, to będzie dopiero pierwsza, mam nadzieję, że później nie będę musiała długo czekać na kolejne. |
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
no i do kolejnych zalatwionych doliczamy USC gdzie już mamy papiery dla księdza i na 19:30 idziemy właśnie do księdza więc coraz lepiej
|
#4367 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: 01.07.2006r. ten najważniejszy dzień :-)
ja też w lipcu wychodzę za mąż 24
|
|
|
|
#4368 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i też teraz będę czekać na telefon jak na ścięcieRób zdjęcia na przymiarce ![]() Cytat:
![]() Witamy jak przygotowania?
|
|
#4369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witaj Cytat:
i
|
||
|
|
|
#4370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam z 62 zostało 37.Tylko my mamy ostatniego lipca, więc trochę więcej czasu Cytat:
) , a mam plan i 4 zdania Cytat:
![]() witaj
razem Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2011-05-16 o 21:50 |
|||
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
hehhh u księdza poszło
mamy juz finalnie protokół, poszły zapowiedzi, ksiądz dostał zapewnienie z USC. Teraz widzimy się już w piątek przed ślubem, czyli 1 lipca. Mamy przyjść ze świadkami, do tygodnia przed podać dane świadków. Fajnie że już to. Do zaproszenia zostało nam 5 osob. Ale jeszcze sporo brakuje. Ważne że do przodu jeszcze tylko 47 dni
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o jej to ja tez mam 47 dni
|
|
|
|
|
#4373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale za to w tamtym tygodniu jak już mnie przypiliło, bo zbliżał się ostateczny termin to pisałam nawet po 10 stron dziennie więc niby mi to zajęło prawie 3,5 miesiąca, ale tak myślę sobie, że jakbym teraz zaczęła pisać jeszcze raz to w 1 miesiąc albo w 1,5 bym się wyrobiła więc spokojnie, na pewno zdążysz ![]() a tak w ogóle to wściekła jestem bo okres mi się spóźnia już 2 dni i jak tak dalej pójdzie to będę miała na ślub
|
|
#4374 |
|
Zadomowienie
|
U nas znowu stanęło w miejscu i jakoś ciężko mi się zebrać do dalszych przygotowań. W najbliższym tygodniu będziemy w domu rodzinnym to musimy jechać zamówić tort i do hurtowni popytać o kwiaty. Muszę się w końcu zdecydować na kwiaciarnię jakąś i umówić się do fryzjerki (również na fryzurę próbną w czerwcu). Jeszcze chciałabym w tym miesiącu kupić bieliznę, ale nie wiem czy mi kasy już starczy
Się trochę spłukałam... Powiedzcie mi dziewczyny, bo na autko chciałabym coś takiego jak na zdjęciu poniżej. Co byłoby mi do tego potrzebne i gdzie to można kupić? Macie jakieś pojęcie? Bo nic innego mi się nie podoba.
|
#4375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu masz przykładowe aukcje z przyssawkami: http://allegro.pl/przyssawka-przyssa...618940751.html i storczykami: http://allegro.pl/piekne-storczyki-s...581307086.html http://allegro.pl/piekne-storczyki-s...0.html#gallery http://allegro.pl/sztuczne-kwiaty-st...595037447.html http://allegro.pl/sztuczny-kwiat-sto...603217991.html tu na drucie ale kolor bardzo podobny do tego na zdjęciu, można by oderwać i przykleić do przyssawki http://allegro.pl/storczyk-orchidea-...568436608.html i tu można poodrywać kwiatki na pewno gdzieś w sklepach (może w ogrodniczych) są takie sztuczne kwiatki, pamiętam jak byłam nad morzem to dziewczyny kupowały sobie takie we włosy zawsze można sobie przerobić
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-05-17 o 09:48 |
|
|
|
|
#4376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z zakupami też mocne wstrzymanie, bo zwyczajnie nie mamy kasy. Najbliższe wydatki to chyba dodatki dla TŻa i mój fryzjer próbny. No i bielizna, ale z nią cały czas mam ogromny dylemat i nie wiem, czy w ogóle kupować biustonosz. Jeśli chodzi o pokazaną przez Ciebie dekorację samochodu. Mnie też zauroczyła i pisałam do kwiaciarni w W-wie, która to wykonuje. Robią to z żywych kwiatów, zatem już odpada, bo raczej nie wyślą gołębiem pocztowym w dzień ślubu. U mnie w okolicy za to nikt nie ma takich kryształów. Ci z W-wy napisali, że mogę zamówić u nich same kryształy i wtedy u siebie zamówiłabym w kwiaciarni kwiatki na przyssawkach, ale same kamienie to 140zł. A gdzie jeszcze kwiaty... Muszę zatem obyć się smakiem i poszukać czegoś innego ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszek to spoko. Od dzisiaj sie przycisnę w 2tyg.powinnam napisać. To jest praca podyplomowa,więc max 50-60stron. Już zapomniałam jak to jest z pisaniem pracy. Ciężko mi się zmobilizować. Jak przychodźę z pracy to trzeba jedzenie zrobić,sprawy ślubne na pisanie nie ma czasu.
Kociak śliczna ta dekoracja. Ale nigdzie takiej nie widziałam
|
#4378 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
Chyba z miesiąc mnie nie było. Normalnie mi się lanie należy ![]() Już sporooo mamy załatwione. Byliśmy 2,5 tyg w Polsce. Zaraz Wam wszystko streszczę ładnie Trochę do czytania będziecie miały ![]() No więc co najważniejsze: SUKNIA! Już pierwszy dzień pobytu w PL musiałam iść na przymiarkę. Miałam swoją wybraną suknię na zdjęciu. Babeczka bardzo zadowolona, że tak ładnie odrobiłam pracę domową Ale jak się okazało moja suknia na zdjęciu ma dużo haftków, które są dość kosztowne i za suknie krzyknęła mi 3000zł Ale powiedziałam, że nie chcę aż tyle haftów, żeby się suknia za bardzo nie świeciła więc tym samym koszt będzie mniejszy Zaproszenia wszystkie rozdaliśmy (było ich jakieś 60). Buty które z TŻ zamówiliśmy z neta na szczęście są dobre uff Ja musiałam kupić sobie biustonosz na przymiarkę. Fryzurę i makijaż próbne miałam przy okazji wesela kuzynki TŻ-a. Byłam baaaardzo zadowolona. Na co dzień noszę proste a tu miałam pokręcone i podpięte. Od razu inaczej człowiek wygląda. I o to chodziło ![]() Byliśmy już w USC. Były małe komplikacje bo mamy oboje w sumie nie ważne dowody poprzez inne adresy. Kobitka w USC powiedziała że nie powinna nam przez to wydać papierów do ślubu! Ale na szczęście to był Anioł Kobitka więc powiedziała, że wpisze nam tak jak jest w dowodach i Ona o niczym nie słyszała, że te adresy są nie ważne jakby co ![]() Bo dowody oboje będziemy wymieniać po ślubie od razu. Jeśli chodzi o kościół, to protokół spisany. Poszło gładko, a tego chyba obawiałam się najbardziej. Kuzynka TŻ która ślubowała teraz w tym samym kościele co my mówiła, żebyśmy w żadnym wypadku nie mówili księdzu, że razem mieszkamy. Ale, że ja kłamać nie lubię i nie umiem ![]() Na lepszego księdza trafić nie mogliśmy Na zapowiedzi też już daliśmy w obu parafiach. Kwiaciarnie też zamówione. Osobną mam na bukiety. Za mój weźmie 120zł, świadkowej 60zł, butonierka dla świadka 10zł, a dla Pana Młodego gratis i jeszcze mi zrobi bransoletkę gratis z kwiatka, ale jak wolę kwiatka we włosy ![]() W drugiej kwiaciarni mamy zamówione przystrojenie kościoła (oprócz nas są jeszcze 2 inne pary z którymi się dogadaliśmy. I przystrojenie kościoła każdą parę wyniesie po 200zł Do tego przystrojenie sali ok 150zł.No i moja największa zmora!!! Samochód!! Tego jeszcze nie mamy Znalazłam limuzynę za 500zł. Dobrze, że pojechaliśmy ją zobaczyć bo to gruchot jakiś wyblaknięty ;/ Wstyd by było czymś takim pojechać. Z zespołem też się widzieliśmy. Ustaliliśmy konkursy na oczepiny. Zaproponowaliśmy im swoje opcje też na które przystali ![]() Z kamerzystą i fotografem dopiero w lipcu się widzimy. Obrączki zamówione Odbierzemy w lipcu. Wyniosą nas ok 1800zł ![]() Na sali byliśmy no i stało się to czego się obawiałam. Podnieśli nam cene. Chciał ze 160 podnieść o 10 % czyli do 176zł. Ale ja zaczęłam się dąsać że to za dużo przy planowanych 120 osobach. Spojrzał na mnie i powiedział, że podniesie nam do 170. Wiec jakby nie było kilkaset złotych dla nas zaoszczędziłam ![]() Ale w sumie w cenie menu mamy ciasta, tort, owoce, stół wiejski. Sala piękna, nowa, praktycznie w centrum miasta. Więc chyba nie mamy takiej tragicznej ceny menu. Chyba już Wam zdałam całą relację Jak mi się coś przypomni to dopiszę Buziaki
Szczęśliwa Żonka Edytowane przez kakunia6 Czas edycji: 2011-05-17 o 10:32 |
|
|
|
#4379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wszystkie załatwione sprawy Upiekło Wam się w tym USC ![]() Cytat:
Dopiero miesiąc temu opiekunka napisała, że promotor chce mieć prace do 17 maja, więc przyspieszyłam z robotą. Ostatni weekend w całości spędziłam przy komputerze robiąc poprawki i bibliografię... Myślę, że tak w sumie to w 2 tygodnie dałabym radę to napisać A mam wszystkiego razem 49 stron.Wczoraj wstąpiłam do USC zapytać kierowniczkę jak wygląda kwestia sypania różnych rzeczy na parę młodą, bo śluby odbywają się w ratuszu na rynku, a nie wiem co strzeli do głowy Straży miejskiej... Ale powiedziała, że nikt jeszcze mandatu za to nie dostał, a różnymi rzeczami sypali Także zamówię chyba takie płatki http://www.slubnezakupy.pl/sklep,103...ory_500szt.htm białe i fioletowe, tylko nie wiem w jakiej ilości, bo są chyba też pakowane po 100 szt. Jak myślicie?
|
||
|
|
|
#4380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobra, z ciekawości rozebrałam na części pierwsze swoją zasuszoną różę (ale teraz pachnie ) i na zdjęciu jest 20 płatków, dla zobrazowania wielkości klucze obok myślę, że 100 to będzie bardzo mało, ale jak zamówisz 500 to powinno być w sam raz. Chyba tez zamówię sobie te płatki a ciekawe jakby wyglądało sypanie suszonymi, bo mam sporo zasuszonych róż a i tak będę musiała je wywalić, bo bratu oddaję pokój. może mogłyby się przydać ale pewnie się nie nadają, bo jeszcze nie słyszałam żeby ktoś suszonymi sypał... jak myślicie?
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-05-17 o 17:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

dzieki za rade
powiedziała, że dziewczyny raczej kresek nie chcą, bo się szybko rozmazują, ale jak chcę to dla niej nie ma problemu.
w sumie jeszcze nic nie zdecydowałam to mogę coś pokombinować, bo makijaż w jasnych kolorach jest do mojej urody za delikatny 

miałam mieć na dzisiaj, babka miała zadzwonić jak nic nie będzie miala, nie zadzwoniła a i tak nie przywiozła
b.ładne

i za zalatwione sprawy
no ale dziś w końcu skończyłam pisać pracę i oddałam
Dopiero miesiąc temu opiekunka napisała, że promotor chce mieć prace do 17 maja, więc przyspieszyłam z robotą. Ostatni weekend w całości spędziłam przy komputerze robiąc poprawki i bibliografię... Myślę, że tak w sumie to w 2 tygodnie dałabym radę to napisać