![]() |
#511 | |
Raczkowanie
|
Dot.: LIpcowe Panny Młode
Cytat:
Oni wszyscy na nas zarabiaja i to niezle krocie!!! Wszystko co jest zwiazane ze slubem od razu osiega podwojna albo nawet poczworna cene !!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Raczkowanie
|
a ja zaczynam miec powazny problem ze stanikiem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Raczkowanie
|
Marzka! strasznie Ci dziekuje!
![]() ![]() troche sama szukalam, ale tyle co Ty nie znalazlam ![]() DZIEKUJE SLICZNIE!! ![]() zaraz sobie poogladam dokladnie, pozapisywalam modele, bede szukac na miescie, bo tak chyba zamowic bez mierzenia to sie nie da ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Masz rację z tym, żeby poszukać tych modeli w sklepach, a może jest możliwość żeby ściągnęli co nieco, warto zapytać. A może te sklepy internetowe mają też jakieś siedziby, nie sprawdzałam. No i czasu też nie za dużo ![]() Daj znać jak Ci poszło ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Raczkowanie
|
ooo, z tych ktorys bylby idealny
![]() w salonie, gdzie zamowilam sukienke pani mowila "lekko podnoszacy, zbierajacy do srodka" - to chyba taki?? ![]() ciekawe tylko jak one "trzymaja" takie "E" ![]() jutro ruszam do akcji poszukiwawczo-mierzacej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A szukałaś w KDT? Może nie są to jakieś fajne, markowe biustonosze, ale ostatnio jak tam byłam spojarzałam z ciekawości i mają prawe same modele z odpinanymi ramiączkami. Nie wiem jak z numeracją (75B zawsze się znajdzie ![]() Pozdrawiam
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
Katarzyno
![]() ja kupiłam stanik firmy savren http://www.sawren.com/kolekcja.php?IDkol=nowa fajnie leżą ![]() unoszą w górę i do środka ![]() i mimo,że nie chciałam koronek-bo nie lubię ![]() ![]() może znajdziesz coś dla siebie ![]() mój to ellice balconet (ellice z balkonem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
marzka-dobra robota
![]() popatrzyłam sobie chociaż ![]() teraz poszukuję samonosiek z jak najbardziej małokoronkowym albo bezkoronkowym wykończeniem ![]() ![]() ehhhh...czy wszystko musi sie rodzić w takich bólach? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() piekny - ale widze, ze sie wszystkie te staniki Sawren koncza na D ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 |
Zadomowienie
|
Ha! Mam sukienke, welon, butki, bieliznę, bizuterię ... TŻ też juz ma komplecik... , goscie zaproszeni , menu ustalone, papierki tez... zostala rozmowa z muzykami, u ksiedza rozmowa o szczegolach ceremonii , ... czekamy na potwierdzenia od gosci, dogranie godziny odbioru kwiatów, próbna fryzurka (fryzjer juz sie o mnie dopytuje) ... i pare przyjemnych kosmetycznych drobiazgów ...
![]()
#523 |
Rozeznanie
|
Jeżeli chodzi o bieliznę ślubną, to ja polecam Samantę, bo sama wybrałam komplecik. Niketóre Modele mają nawet miseczkę F
![]() Zdjęcia są ze stronki http://www.samanta.pl/ tam jest również sklep internetowy, ale ja kupiłam w sklepie ich sieci w jednym z centrów handlowych. Pierwsze zdjęcie to komlecik który ja wybrałam, a pozostałe to przykładowe. Trzeba tylko doczytać na stronce, które mają odpinane ramiączka /albo najlepiej poprzymierzac w sklepie. Dużo jest kolorów białego i cream. U nas z nowości to jest to, że restaurator chce nam bez uzgodnienia zamienić salę dużą na mniejszą ![]() ![]() ![]() ![]() Nam zostaje w najbliższym czasie do załatwienia - dopasowanie bolerka dla mnie /bo zdecydowałam się wypożyczyć, a nie szyć nowe/, zakupy produktów do ciast, dokupienie wina, kupno napojów, soków. Z fryzjerką, kosmetyczką umówiona jestem od dwóch miesięcy - idę do takiego salonu, gdzie wszystko jest w jednym. Nie chciałam mieć przygotowań w domu, bo jeszcze pewnie jacyś goście się będą kręcić, przyjeżdżać, a salon mam na drugiej stronie ulicy. W Dniu Ślubu będziemy go okupować z mamą i moją siostrą. Całą rodzinką ![]() ![]() Tymczasem jadę na weekendowe wakacje i nie mysle o ślubie, bo niestety chyba się trochę ze stresu pochorowałam. ![]() ![]() Trochę więcej niż trzy tygodnie zostało mi do ślubu ![]() Pozdrowienia Lipcóweczki ![]()
#524 |
Raczkowanie
|
![]()
29 lipcówki jeszce 42 dni hip hip hura, hip hip hura, hip hip hura hura hura!!!!!!!!
![]() Ja juz mam stresa ![]() A Wy jak sie trzymacie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#526 |
Zadomowienie
|
W końcu mam buty i obraczki zamówione
![]() ![]() Pozdarwiam |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny za wszelka pomoc "biustonoszowa"
![]() kupilam, po ciezkich poszukiwaniach taki jak w zalaczniku (chociaz niezupelnie jest to TO czego szukalam ![]() jutro sie okaze jak bedzie lezal pod kiecka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzieki raz jeszcze!!! co ja bym bez Was zrobila !!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Zadomowienie
|
Haloo! Haloo! Lipcowe Panny Mlode!
Jak tam Wasze przygotowania? Może jakis maly bilans? ![]()
#530 |
Rozeznanie
|
U nas zmieniło się tylko to, że mamy już zaświadczenia z USC, ale nawet nie chciało nam się dostarczyć ich do ksiedza
![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#531 |
Raczkowanie
|
u mnie dzisiaj bilans wypada zadziwiajaco dobrze
![]() jestem wlasnie po przymiarce, fryzjerze i makijazu ![]() biustonosz okazalo sie, ze moze byc. troche nie o to pani w salonie chodzilo, ale powiedziala "spoko, wszyje go pani i bedzie dobrze. pani juz nie szuka drugiego, bo juz teraz do tego poprawie sukienke" ![]() ![]() ![]() fryzura wyszla ok - ustalilysmy, ze trzeba wlosy podciac porzadnie i wycieniowac. no i dzisiaj mam wersje "z loko-falami", ale juz podjelam decyzje, ze we "wlasciwej" fryzurze z nich zrezygnuje na rzecz prostoty. makijaz wyszedl z dzisiejszych prob jako jedyny PERFEKCYJNIE ![]() ![]() buziaczki Lipcoweczki - szczegolnie te "rozpoczynajace PIERWSZO-Lipcoweczki"!! zostalo 11 dni!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Rozeznanie
|
My wróciliśmy wypoczęci z przedłużonego weekendu nad jeziorkiem i od razu poczułam się lepiej
![]() Dziś miałam załatwić wypożyczenie bolerka, ale nie wyszło, bo wszystkie akurat w czyszczeniu. W środę walczymy z restauratorem. I właściwie zastanawiam się też, czy nie iść zamówić już kwiatów. Pewnie zrobię to pod koniec tygodnia. W sobotę zaczyna się mój maraton kosmetyczny - coś muszę z włosami zrobić, potem fryzury próbne itd... W sobotę idziemy kupić napoje i składniki do ciast. A tak to tylko nuuudy i pełen relaksik przedślubny. Byle tak dalej ![]()
#533 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
Wiecie...ja jakoś ciągle nie wierzę,że ja...że ślub
![]() jakbysmy mało mieli na głowie,to wczoraj w trakcie "wiadomości" uświadomilismy sobie,że musimy do końca czerwca wymienić prawa jazdy ![]() ![]() ![]() nienawidzę urzędów...wszędzie kolejki,kupa papierów i do tego duszno i śmierdząco ![]() dostałam niezłą szkołę...mała wprawka przed moją wymianą dokumentów.. Co do ślubnych przygotowań to chyba rozejrzę się szybko za jakimś materiałem na szal,bo jakoś to zamówione bolerko do mnie ciągle nie przemawia ![]() ![]() Nie wiem jeszcze jaka fryzura,makijaż chyba sama zrobię-kosmetyki nadal na liście. Kamizelki jeszcze nie mamy,gang przywieziony ze sklepu wisi,nawet nie przymierzył czy alby na pewno nie trzeba skrócić ![]() Trzeba jeszcze zrobić ostateczną rundkę:kościół-knajpa-kamerzysta-fotograf-kwiaciarka Samonośki,stringi,cosik na szyję też nadal na liście. Mieliśmy winietki drukować,ale nie wiem czy zdążymy ![]() Ehh...coraz mniej cierpliwości i chęci mam na to wszystko...no ale trzeba dociągnąć do końca ![]() ![]() Stresik jest.Głównie czy zdążymy ze wszystkim. Modlę się tylko,aby nie było takiej pogody jak dzisiaj ![]() Masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Rozeznanie
|
Z prawem jazdy to miałam cichą nadzieję, że jednak przedłużą okres wymiany starych na nowe. A tu nic. Co najmniej przez miesiąc będę bez, a w moim przypadku to dosyć duży problem. Nawet nie będę mogła jechać do domu samochodem, a kursowanie tam i z powrotem (Wawa-Ostrołęka) tuż przed ślubem autobusem... szkoda czasu, a nie sądzę żeby mój TŻ miał czas żeby mnie wozić. No i na miejscu też mnóstwo załatwiania, bez samochodu to jak bez ręki. Na szczęście Tata bierze urlop tydzień przed ślubem więc pomoże.
A tak na marginesie. Jestem ciekawa jak tam z waszymi nazwiskami? My byliśmy po dokumenty w USC i Pani oświadczyła mi, że musze dziś zdecydować jakie będę miała nazwisko. Zastanawiałam się już od dłuższego czasu, ale nie mogłam się zdecydować. Jednak już na miejscu podjęłam decyzje, ze zmieniam na nazwisko mojego Tomka. Taka teraz moda na te dwa nazwiska... a mnie denerwuje jeśli mam zrobić coś co jest modne. Koleżanka mówiła mi ze ma często problem z tym, że ma dwa nazwiska i żałuje bardzo, że zostawił swoje. A jak sprawa wygląda u Was? Pozdrawiam ![]() A może jednak dadzą jeszcze miesiąc...
![]() |
#536 |
Raczkowanie
|
nie stresujcie sie dziewczyny tymi prawkami - na pewno przedluza!
![]() ja mam nowe wiec w tej kwestii zyje sobie zupelnie bezstresowo ![]() a nazwisko zmieniam na nazwisko wkrotce przyszlego ![]() ![]() ![]() a - jeszcze wczoraj zapomnialam napisac o halce do tej slubnej sukni (gdzies tam wyzej byl taki temat) - u mnie halka jest w cenie sukni |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam Drogie Lipcówki!!
![]() ![]() Po pierwsze uczelnia (sesja), dokończenie pisania pracy magisterskiej i przygotowanie się do obrony ![]() ![]() Po drugie to organizacja spraw papierkowych związku ze ślubem. Jednak wszystko zostało pozałatwiane łącznie z protokołem przedślubnym ![]() ![]() Po trzecie zaproszenie wszystkich gości, TŻ szyje się garnitur (żeby było śmieszniej więcej ma przymiarek swojego garnituru niż ja sukienki ślubnej) ![]() ![]() Zostało jeszcze do załatwienia bukiet ślubny i dekoracja auta, sali oraz ustalenie menu weselnego i romieszczenie gości przy stolikach, a także rozmowa z fotografem i kamerzystą. Przyznam Wam się, że jestem nad wyraz spokojna ... coraz bliżej do ślubu (29 lipiec), a mnie jak na razie nie ogarnia stres ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Zadomowienie
|
A my bylismy wczoraj u naszych muzyków, ustalilismy oprawe mszy i repertuar na bankiet
![]()
#539 |
Przyczajenie
|
hej lipcowe panny mlode
![]() ja takze mam slub w lipcu ale w Las Vegas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 7.07.2007r Czy któraś z Was też bierze ślub w tym dniu?
Witam ponownie
![]() Byłam już rozmawiać z kucharzem, który będzie gotował na moim weselu i zostałam poproszona o zrobienie własnego menu, takiego które mi będzie odpowiadać (chodzi o gorące dania). Trochę wypisałam, ale może któraś z Was kochane Wizażanki zna fajne jedzonko jakie można zaserwować na wesele no i oczywiście poprawiny. Ja sobie pomyślałam takie: Obiad: rosół, kotlet schabowy, mielony faszerowany pieczarką, dewolaj oryginalny i z serem. Dania na wesele: bogracz, bigos, udko z kury+ryż z sosem słodko-kwaśnym, kluski śląskie z sosem i pieczenią, barszczyk czerwony z krokietem. Dania na poprawiny: barszczyk biały z kiełbaską białą, pyzy z mięsem. I tyle wymyśliłam POMOCY!!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.