![]() |
#751 |
Raczkowanie
|
Dot.: LIpcowe Panny Młode
My będziemy mieć piwo z beczki, a dokładnie zamówimy 2 beczki (wesele 2 dniowe około 100 osób). Z licznych obserwacji wiem, że piwo schodzi jak woda i absolutnie nikt się nie upija, a goście bardzo chwalą sobie ten pomysł. Dodatkowo będą drinki i wino.
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
My mieliśmy winko,wódkę i piffko.
Było gorąco,knajpa wiejska,więc pasowało ![]() wesele na 90os.-jakieś 45l piffka,25 but.winka(białe i czerwone) i 50 but.Absoluta niby wszystko zeszło ![]() no,ale knajpa musi swoje zarobić ![]() najważniejsze,że wszyscy się super bawili ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 7.07.2007r Czy któraś z Was też bierze ślub w tym dniu?
Dzięki za miłe słowa.
![]() Pozdrwiam wszystkie jeszcze nie zdecydowane i te szczęściary z zarezerwowanymi salami... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Rozeznanie
|
Cholera, dziewczyny nie straszcie, bo nam kucharka kazała kupić na 120 osób - 70 piw 0,33l oraz 10 win, a wódkę to 0,5 l na osobę. Jak czytam ile u was poszło piwa, to boję się, że zabraknie. Ale z drugiej strony kucharka co tydzień obsługuje wesela i ma orientację. Sama nie wiem, co zrobić...
#756 |
Zakorzenienie
|
10 win??
No ale to wszystko zależy co się pije w danej rodzinie moim zdaniem. Są rodziny, gdzie schodzi wiecej wodki ,a są rodziny gdzie schodzi więcej wina. I to należy brać pod swoją rodzinę po prostu. U nas wódki bardzo mało zeszło, bo akurat taką mielismy rodzinę. Wiec zawsze wszystko trzeba brac pod siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
BAN stały
|
Dot.: Panny Młode 7.07.2007r Czy któraś z Was też bierze ślub w tym dniu?
Do naszego ślubu pozostało 11 miesięcy, 2 tygodnie i 4 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Rozeznanie
|
Nadal mnie nie uspokoiłyście... ;( Wódki nie braknie na pewno, bo mamy zakupione duuużo, ale piwo...
Z tymi upałami macie rację... Mogłyby tego dnia ustąpić, choć nadal uważam, że lepsze upały niż burze...
#760 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Rozeznanie
|
Podjęliśmy w końcu decyzję. Kupiliśmy butelkę piwa (0,5l) na os. Mam nadzieję, że wystarczy
![]() Dokupiliśmy też napoi. 3,5l/os (z wodą i sokami) to zdecydowanie za mało w takie upały! Kupiliśmy jeszcze po 1,5l. Teraz nie powinno zabraknąć ![]() Byłam dziś u promotora. Kazał mi odpocząć i zawiesić pisanie pracy na miesiąc. Cały instytut życzył mi wszystkiego najlepszego, fajnie było, tak mi się miło na serduchu zrobiło ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#762 |
Zadomowienie
|
Ciągle nie moge sie zebrac zeby wstukac pelną relacje ... w sumie z wrazenia niewiele pamietam, tą reszte którą panietam probuje sobie poukladac bo na razie odbieram ja jako surrealistyczny sen
![]() Zdjęc jeszcze nie zdobylam, a zaraz jedziemy jeszcze na druga sesję bo pani fotograf uznala ze w dniu slubu troche za pochmurno bylo i nie do konca jest zadowolona, a co tam ... mam pretekst zeby znowu ubrac moja sukienusie. Tym razem jednak wszystko bedzie na pelym luzie bez stresu ze cos sie wybrudzi albo ze czas nas goni a goscie czekają... dzisiaj nastawiamy sie na dooobra zabawe ![]() Co do napoi: Na 50 osób poszlo: 16 butelek wina, 20 butelek wodki i 0,5l piwa, 7 herbat, 20 kaw i mnóstwo mnóstwo wody i soków A teraz zmykam na sesje... ![]()
#763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nadal jeszcze odbieram to jak surrealistyczny sen ![]() i tylko zdjęcia i umorusana suknia w sypialni mi o tym przypominają.. czekam na zdjęcia i wszystkiego co naj... życzę ![]() ![]() ![]() aaaa....czy u Ciebie też jest 35'? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Zadomowienie
|
HIih tak jest u mnie tez 35 a jutro ma byc 39 ... na szczescie w chałupce chłodek
![]() ![]() Tak sobie mysle teraz ... wszyscy nam powtarzali ze rano po slubie obudzimy sie z uczuciem ze tyle przygotowan i tak szybko zlecialo i ze bedziemy czuli jakis niedosyt itd. i ze okaże sie ze za bardzo sie wszystkim przejmowalam za duzo nad tym pracowalam ... a tu ... zupelnie inaczej ... Mam poczucie ze zadbałam o wszstko tak jak moglam 100% normy, nie czuję niedosytu, wszystko jest tak jak sobie wyobrazalam ... Jedyne czego żaluję to to ze nie moglam sobie w koscółku posłuchac muzyki naszego kwintetu tak jak gosc-obserwator, emocje nie pozwolily sie na tyle zdystansowac i cieszyc sie pieknem muzyki, a grali tak ze znajomi nam sie popłakali... Niektórym gosciom nie w smak było ze ów kwintet towarzyszył nam równiez podczas wesela, a my bylismy nimi zachwyceni i nareszcie było tak jak zawsze mi brakowało, pięknie i klasycznie, troche prawdziwej klasyki troche jazzu troche na wesoło. Jedzonko mielismy pyszne, obsługa niestety szwankowała ale bylo mineło, wazne to jedzonko, i znów wbrew wczesniejszym zapewnieniom ze para młoda nie jest w stanie nic zjesc na własnym weselu, my zajadalismy sie ze smakiem wszystkimi dobrociami a było ich sporo. Dobrze ze juz po pozostały wspomnienia i zmeczenie, i taka przyjemna swiadomość dla ilu osób jest sie na prawde waznym... Ach!
#765 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#766 |
Rozeznanie
|
Zostawiam Was kochane same na najbliższe 2 tygodnie
![]() Za kilka godzin zaczynamy nasze wieczory kawalerski i panieński. W niedzielę raniutko jedziemy do domciu i zostanę tam aż do ślubu, a po ślubie... morze czeka ![]() ![]() ![]() Wszystkiego dobrego dla jutrzejszych panien młodych i 29 lipcówek. Na pewno wszystko się uda, tak jak sobie to wymarzyłyśmy ![]() Duuużo szczęścia w "nowym" życiu ![]() Pozdrawiam ![]() PS. Udanych podróży poślubnych. Spędźcie ten czas jak najlepiej, żeby był niezapomniany do końca życia ![]()
![]() |
#767 |
Zadomowienie
|
Dla wszystkich jutrzejszych panien młodych wszystkiego dobrego, miłości radości i szczęścia
![]() ![]() ![]() marzka82dziękujemy i życzymy tego samego, będzie dobrze, musi być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Zakorzenienie
|
Dla wszystkich dzisiejszych panien młodych - NAJLEPSZEGO!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też się dołączam. Dużo słońca;-)
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 |
BAN stały
|
jak za rok będzie taki upał w lipcu, to ja chyba tego mojego wesela nie przeżyję..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Rozeznanie
|
hej dziewczynki, ja mam już z głowy wieczór panieński i kawalerski, zrobiliśmy małą imprezkę, dla świadków i rodzeństwa (wszyscy stanu wolnego
![]() ![]()
#772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i oto chodzi a ja nie miałam panieńskiego nie chciało mi się nie miałam czasu a imprezuję ciągle,więc nie miałam takiej potrzeby tym bardziej na siłę robić zrobię jakiś "mężatkowy" ![]() 3mam kciuki,żeby za tydzień nie było tak upalnie serdecznie współczuję tym co wczoraj mieli ![]() no,ale może nie ma co biadolić,bo na to nie ma się wpływu ![]() najważniejsza klima na sali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Zadomowienie
|
A mnie wczoraj spotkała baaardzo "przyjemna" niespodzianka... przyszłam po urlopie do pracy i okazało sie ze juz nie mam pracy... na moje miejsce został przyjety projektant "bez zobowiazan" ... no bo po co komu młoda mężatka... echh
#774 |
Zadomowienie
|
yyyyyyyyyy............. Znajdziesz lepsza!!! Glowa do gory!!!!
Z drugiej strony hamskie zagranie ze strony szefa.. no chyba, ze wiedzialas ze kroi sie cos niekoniecznie pozytywnego...
#775 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie w pracy sielsko, anielsko. Zresztą moi szefowie bawili się z całymi rodzinami u mnie na poprawinach. Buziaki lipcówki ![]()
![]() |
#776 |
Zadomowienie
|
Heh na stałe to marzenie wrocławskich asystentów, niewiem jak jest gdzie indziej ale we wrocławiu wyrazenie "umowa o prace" to calkowita abstrakcja.
Mam nadzieje ze to bedzie zmiana na lepsze... Dzisiaj mój kolega z pracy napisał mi ze po tym incydencie on sie tez zwalnia... A zdjeć ciągle nie mam ![]()
#777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niespodzianka nie powiem ![]() ![]() głowa do góry ![]() znajdziesz inną-lepszą,nie ma innej opcji ![]() musisz tylko jeszcze w to uwierzyć ![]() no weszłam,bo myślałam,że już wrzuciłaś jakieś fotki ![]() no,ale poczekam,mimo iż do cierpliwych nie należę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak człowiek uwierzy, że będzie lepiej to będzie lepiej, nie ma wyjścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#780 |
Zadomowienie
|
Dziekuję za słowa otuchy
![]()
![]() Edytowane przez Wiktorynka Czas edycji: 2006-08-08 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.