Lipcowe Panny Młode - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-19, 14:19   #751
zinedine
Raczkowanie

Dot.: LIpcowe Panny Młode

My będziemy mieć piwo z beczki, a dokładnie zamówimy 2 beczki (wesele 2 dniowe około 100 osób). Z licznych obserwacji wiem, że piwo schodzi jak woda i absolutnie nikt się nie upija, a goście bardzo chwalą sobie ten pomysł. Dodatkowo będą drinki i wino.
zinedine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-19, 14:26   #752
marzka82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zinedine
My będziemy mieć piwo z beczki, a dokładnie zamówimy 2 beczki (wesele 2 dniowe około 100 osób). Z licznych obserwacji wiem, że piwo schodzi jak woda i absolutnie nikt się nie upija, a goście bardzo chwalą sobie ten pomysł. Dodatkowo będą drinki i wino.
Też chcieliśmy z beczki, fajnie to wygląda. Niestety nie mamy skąd załatwić Może jakaś mała podpowiedź Beczka to chyba nie jest duży problem, ale co z kranikiem (kijem)
...Nie jedź szybciej, niż twój anioł stróż umie latać...
marzka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-19, 17:03   #753
annLee
Zakorzenienie

My mieliśmy winko,wódkę i piffko.
Było gorąco,knajpa wiejska,więc pasowało lokal nam wystawił dystrybutor,odkupiliśmy od niego beczkę i każdy sam sobie podchodził i nalewał.Kupiliśmy 30l a w trakcie,mój ojciec wziął jeszcze jedną,z której chyba tylko połowa zeszła.
wesele na 90os.-jakieś 45l piffka,25 but.winka(białe i czerwone) i 50 but.Absoluta
niby wszystko zeszło
no,ale knajpa musi swoje zarobić
najważniejsze,że wszyscy się super bawili
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-19, 21:26   #754
JuliAnna*
Raczkowanie

GG do JuliAnna*
Dot.: Panny Młode 7.07.2007r Czy któraś z Was też bierze ślub w tym dniu?

Dzięki za miłe słowa. Też chciałam podnieść na duchu te z was, które nie rezerwowały jescze np. sali, dziś byliśmy oglądać pewien dworek i gdy pytaliśmy o terminy to dowiedzielismy się że na 2007 rok są na razie zarezerwowane 2! A o lipiec jescze niek nie pytał! Dodam, że to miejsce jest naprawdę piękne i nieprzecięte...
Pozdrwiam wszystkie jeszcze nie zdecydowane i te szczęściary z zarezerwowanymi salami...
JuliAnna* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-19, 21:30   #755
Puniax
Rozeznanie

Cholera, dziewczyny nie straszcie, bo nam kucharka kazała kupić na 120 osób - 70 piw 0,33l oraz 10 win, a wódkę to 0,5 l na osobę. Jak czytam ile u was poszło piwa, to boję się, że zabraknie. Ale z drugiej strony kucharka co tydzień obsługuje wesela i ma orientację. Sama nie wiem, co zrobić...
Puniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-19, 21:41   #756
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

10 win??

No ale to wszystko zależy co się pije w danej rodzinie moim zdaniem.
Są rodziny, gdzie schodzi wiecej wodki ,a są rodziny gdzie schodzi więcej wina.
I to należy brać pod swoją rodzinę po prostu.
U nas wódki bardzo mało zeszło, bo akurat taką mielismy rodzinę.
Wiec zawsze wszystko trzeba brac pod siebie
Stary 2006-07-19, 22:26   #757
agnes23
BAN stały

Dot.: Panny Młode 7.07.2007r Czy któraś z Was też bierze ślub w tym dniu?

Do naszego ślubu pozostało 11 miesięcy, 2 tygodnie i 4 dni
agnes23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-19, 23:07   #758
zinedine
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puniax
Cholera, dziewczyny nie straszcie, bo nam kucharka kazała kupić na 120 osób - 70 piw 0,33l oraz 10 win, a wódkę to 0,5 l na osobę. Jak czytam ile u was poszło piwa, to boję się, że zabraknie. Ale z drugiej strony kucharka co tydzień obsługuje wesela i ma orientację. Sama nie wiem, co zrobić...
Byłam 2 tyg. temu na weselu (110 osób, 2 beczki, 2 dni ) i piwo lało sie strumieniami aż brakło wódki natomiast zostało bardzo dużo. To z racji tych upałów, ludzie wolą zimniutkie piwko. Ale to prawda, zależy co dana rodzina preferuje no i zmienia się kultura picia.
zinedine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-20, 09:36   #759
Puniax
Rozeznanie

Nadal mnie nie uspokoiłyście... ;( Wódki nie braknie na pewno, bo mamy zakupione duuużo, ale piwo...
Z tymi upałami macie rację... Mogłyby tego dnia ustąpić, choć nadal uważam, że lepsze upały niż burze...
Stary 2006-07-20, 10:56   #760
Ewela82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puniax
Nadal mnie nie uspokoiłyście... ;( Wódki nie braknie na pewno, bo mamy zakupione duuużo, ale piwo...
Z tymi upałami macie rację... Mogłyby tego dnia ustąpić, choć nadal uważam, że lepsze upały niż burze...
No właśnie dziewczyny wiecie jaka prognoza na 29 lipiec? Ostatnio TV w ogole nie oglądam i się własnie zastanawiam jaka pogoda się "szykuje": ...Ja szczerze pisząć już wolałabym przelotną burzę, oczywiście,zeby nie lało cały czas, ale żeby nie było upału....zemdleję normalnie ze stresu i z gorąca, bo mam z tym niestety problem, zawsze w kościele mi słabo... Ostatnio jak sie broniłam to dziewczyna mówiła,ze zemdlała na swoim ślubie i że mama zmyła jej cały make up jak ją "ratowała" husteczką hehehe,tak to śmiesznie opowiadała,ze sie smiałam z dziewczynami, ale w sumie teraz mi nie jest do śmiechu
Ewela82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-20, 16:08   #761
marzka82
Rozeznanie

Podjęliśmy w końcu decyzję. Kupiliśmy butelkę piwa (0,5l) na os. Mam nadzieję, że wystarczy
Dokupiliśmy też napoi. 3,5l/os (z wodą i sokami) to zdecydowanie za mało w takie upały! Kupiliśmy jeszcze po 1,5l. Teraz nie powinno zabraknąć

Byłam dziś u promotora. Kazał mi odpocząć i zawiesić pisanie pracy na miesiąc. Cały instytut życzył mi wszystkiego najlepszego, fajnie było, tak mi się miło na serduchu zrobiło Oj, już tylko 9 dni i będę żoną...

Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-20, 16:33   #762
Wiktorynka
Zadomowienie

Ciągle nie moge sie zebrac zeby wstukac pelną relacje ... w sumie z wrazenia niewiele pamietam, tą reszte którą panietam probuje sobie poukladac bo na razie odbieram ja jako surrealistyczny sen .
Zdjęc jeszcze nie zdobylam, a zaraz jedziemy jeszcze na druga sesję bo pani fotograf uznala ze w dniu slubu troche za pochmurno bylo i nie do konca jest zadowolona, a co tam ... mam pretekst zeby znowu ubrac moja sukienusie. Tym razem jednak wszystko bedzie na pelym luzie bez stresu ze cos sie wybrudzi albo ze czas nas goni a goscie czekają... dzisiaj nastawiamy sie na dooobra zabawe

Co do napoi: Na 50 osób poszlo: 16 butelek wina, 20 butelek wodki i 0,5l piwa, 7 herbat, 20 kaw i mnóstwo mnóstwo wody i soków

A teraz zmykam na sesje...
Stary 2006-07-20, 19:58   #763
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktorynka
Ciągle nie moge sie zebrac zeby wstukac pelną relacje ... w sumie z wrazenia niewiele pamietam, tą reszte którą panietam probuje sobie poukladac bo na razie odbieram ja jako surrealistyczny sen .
Zdjęc jeszcze nie zdobylam, a zaraz jedziemy jeszcze na druga sesję bo pani fotograf uznala ze w dniu slubu troche za pochmurno bylo i nie do konca jest zadowolona, a co tam ... mam pretekst zeby znowu ubrac moja sukienusie. Tym razem jednak wszystko bedzie na pelym luzie bez stresu ze cos sie wybrudzi albo ze czas nas goni a goscie czekają... dzisiaj nastawiamy sie na dooobra zabawe

Co do napoi: Na 50 osób poszlo: 16 butelek wina, 20 butelek wodki i 0,5l piwa, 7 herbat, 20 kaw i mnóstwo mnóstwo wody i soków

A teraz zmykam na sesje...
Wiktorynko-gratuluję
ja nadal jeszcze odbieram to jak surrealistyczny sen
i tylko zdjęcia i umorusana suknia w sypialni mi o tym przypominają..
czekam na zdjęcia i wszystkiego co naj... życzę
aaaa....czy u Ciebie też jest 35'?
Stary 2006-07-20, 23:08   #764
Wiktorynka
Zadomowienie

HIih tak jest u mnie tez 35 a jutro ma byc 39 ... na szczescie w chałupce chłodek
... a dzisiejsza sesja byla fantastyczna usmialismy sie do łez, suknia jeszcze brudniejsza niz była, tylko na zdjecia jeszcze trzeba poczekac a tak bym juz je chciala po ogladac ...

Tak sobie mysle teraz ... wszyscy nam powtarzali ze rano po slubie obudzimy sie z uczuciem ze tyle przygotowan i tak szybko zlecialo i ze bedziemy czuli jakis niedosyt itd. i ze okaże sie ze za bardzo sie wszystkim przejmowalam za duzo nad tym pracowalam ... a tu ... zupelnie inaczej ... Mam poczucie ze zadbałam o wszstko tak jak moglam 100% normy, nie czuję niedosytu, wszystko jest tak jak sobie wyobrazalam ...

Jedyne czego żaluję to to ze nie moglam sobie w koscółku posłuchac muzyki naszego kwintetu tak jak gosc-obserwator, emocje nie pozwolily sie na tyle zdystansowac i cieszyc sie pieknem muzyki, a grali tak ze znajomi nam sie popłakali...
Niektórym gosciom nie w smak było ze ów kwintet towarzyszył nam równiez podczas wesela, a my bylismy nimi zachwyceni i nareszcie było tak jak zawsze mi brakowało, pięknie i klasycznie, troche prawdziwej klasyki troche jazzu troche na wesoło.
Jedzonko mielismy pyszne, obsługa niestety szwankowała ale bylo mineło, wazne to jedzonko, i znów wbrew wczesniejszym zapewnieniom ze para młoda nie jest w stanie nic zjesc na własnym weselu, my zajadalismy sie ze smakiem wszystkimi dobrociami a było ich sporo.

Dobrze ze juz po pozostały wspomnienia i zmeczenie, i taka przyjemna swiadomość dla ilu osób jest sie na prawde waznym...

Ach!
Stary 2006-07-20, 23:10   #765
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annLee
Wiktorynko-gratuluję
...wszystkiego co naj... życzę
Tobie annLee równiez wszystkiego co naj ....
Stary 2006-07-21, 15:36   #766
marzka82
Rozeznanie

Zostawiam Was kochane same na najbliższe 2 tygodnie
Za kilka godzin zaczynamy nasze wieczory kawalerski i panieński. W niedzielę raniutko jedziemy do domciu i zostanę tam aż do ślubu, a po ślubie... morze czeka

Wszystkiego dobrego dla jutrzejszych panien młodych i 29 lipcówek. Na pewno wszystko się uda, tak jak sobie to wymarzyłyśmy
Duuużo szczęścia w "nowym" życiu

Pozdrawiam

PS. Udanych podróży poślubnych. Spędźcie ten czas jak najlepiej, żeby był niezapomniany do końca życia
Stary 2006-07-21, 23:10   #767
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Dla wszystkich jutrzejszych panien młodych wszystkiego dobrego, miłości radości i szczęścia Czekamy na relacje

marzka82dziękujemy i życzymy tego samego, będzie dobrze, musi być.
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-22, 08:34   #768
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Dla wszystkich dzisiejszych panien młodych - NAJLEPSZEGO!!!!
Stary 2006-07-22, 09:27   #769
green_tea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gothic_Daisy
Dla wszystkich dzisiejszych panien młodych - NAJLEPSZEGO!!!!

Ja też się dołączam.
Dużo słońca;-)
Stary 2006-07-23, 13:34   #770
agnes23
BAN stały

jak za rok będzie taki upał w lipcu, to ja chyba tego mojego wesela nie przeżyję..
agnes23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-23, 21:15   #771
Puniax
Rozeznanie

hej dziewczynki, ja mam już z głowy wieczór panieński i kawalerski, zrobiliśmy małą imprezkę, dla świadków i rodzeństwa (wszyscy stanu wolnego ) Było za***iście, nie zapomniemy tego nigdy, bo pierwsi się zwinęliśmy, urwał nam się film, mnie odwieźli do domu, a mój narzeczony zgubił się, wszyscy go szukali, ale się znalazł. Całe szczęście dzisiaj się dobrze czułam, poszaleliśmy, bo za tydzień, już nie będziemy mogli sobie wypić...
Stary 2006-07-23, 22:45   #772
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puniax
hej dziewczynki, ja mam już z głowy wieczór panieński i kawalerski, zrobiliśmy małą imprezkę, dla świadków i rodzeństwa (wszyscy stanu wolnego ) Było za***iście, nie zapomniemy tego nigdy, bo pierwsi się zwinęliśmy, urwał nam się film, mnie odwieźli do domu, a mój narzeczony zgubił się, wszyscy go szukali, ale się znalazł. Całe szczęście dzisiaj się dobrze czułam, poszaleliśmy, bo za tydzień, już nie będziemy mogli sobie wypić...
no no Puniax-poszliście po bandzie-jak by to mój luzyn powiedział
no i oto chodzi
a ja nie miałam panieńskiego
nie chciało mi się
nie miałam czasu
a imprezuję ciągle,więc nie miałam takiej potrzeby
tym bardziej na siłę robić
zrobię jakiś "mężatkowy"
3mam kciuki,żeby za tydzień nie było tak upalnie
serdecznie współczuję tym co wczoraj mieli
no,ale może nie ma co biadolić,bo na to nie ma się wpływu
najważniejsza klima na sali
Stary 2006-07-25, 12:43   #773
Wiktorynka
Zadomowienie

A mnie wczoraj spotkała baaardzo "przyjemna" niespodzianka... przyszłam po urlopie do pracy i okazało sie ze juz nie mam pracy... na moje miejsce został przyjety projektant "bez zobowiazan" ... no bo po co komu młoda mężatka... echh
Stary 2006-07-25, 13:54   #774
emurulez77
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emurulez77 GG do emurulez77 Wyślij wiadomość przez Yahoo do emurulez77

yyyyyyyyyy............. Znajdziesz lepsza!!! Glowa do gory!!!!
Z drugiej strony hamskie zagranie ze strony szefa.. no chyba, ze wiedzialas ze kroi sie cos niekoniecznie pozytywnego...
Stary 2006-07-25, 15:42   #775
gosiah
Rozeznanie

GG do gosiah

Cytat:
A mnie wczoraj spotkała baaardzo "przyjemna" niespodzianka... przyszłam po urlopie do pracy i okazało sie ze juz nie mam pracy... na moje miejsce został przyjety projektant "bez zobowiazan" ... no bo po co komu młoda mężatka... echh
Ojoj, a myślałam, że cos się w zawodzie poprawiło po masowej emigracji, a tu proszę nadal takie numery. Nic tylko . I co tak z dnia na dzień Cię zwolnili? Nie miałaś na stałe? Trzymam kciuki, żebyś znalazła lepszą pracę. We Wrocławiu masz z pewnością duże możliwości. Powodzenia! Na pewno się okaże, że tak miało być i znajdziesz wymarzoną, sto razy lepszą od tej co miałaś, pracę.

U mnie w pracy sielsko, anielsko. Zresztą moi szefowie bawili się z całymi rodzinami u mnie na poprawinach. Buziaki lipcówki

Lidia Jasińska — Flirtuchy

gosiah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-25, 19:16   #776
Wiktorynka
Zadomowienie

Heh na stałe to marzenie wrocławskich asystentów, niewiem jak jest gdzie indziej ale we wrocławiu wyrazenie "umowa o prace" to calkowita abstrakcja.
Mam nadzieje ze to bedzie zmiana na lepsze... Dzisiaj mój kolega z pracy napisał mi ze po tym incydencie on sie tez zwalnia...

A zdjeć ciągle nie mam
Stary 2006-07-25, 20:55   #777
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Heh na stałe to marzenie wrocławskich asystentów, niewiem jak jest gdzie indziej ale we wrocławiu wyrazenie "umowa o prace" to calkowita abstrakcja.
Mam nadzieje ze to bedzie zmiana na lepsze... Dzisiaj mój kolega z pracy napisał mi ze po tym incydencie on sie tez zwalnia...

A zdjeć ciągle nie mam
3maj się Wiktorynko
niespodzianka nie powiem na miarę szefa pewnie
głowa do góry
znajdziesz inną-lepszą,nie ma innej opcji
musisz tylko jeszcze w to uwierzyć
no weszłam,bo myślałam,że już wrzuciłaś jakieś fotki
no,ale poczekam,mimo iż do cierpliwych nie należę
Stary 2006-07-26, 06:47   #778
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annLee
3maj się Wiktorynko
głowa do góry
Pod tym się podpisuję
Jak człowiek uwierzy, że będzie lepiej to będzie lepiej, nie ma wyjścia
Stary 2006-07-26, 07:30   #779
Puniax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annLee
3maj się Wiktorynko
niespodzianka nie powiem na miarę szefa pewnie
głowa do góry
no weszłam,bo myślałam,że już wrzuciłaś jakieś fotki
no,ale poczekam,mimo iż do cierpliwych nie należę
No właśnie, niczym się nie przejmuj, napewno wszystko się ułoży.
Stary 2006-07-26, 11:13   #780
Wiktorynka
Zadomowienie

Dziekuję za słowa otuchy

Edytowane przez Wiktorynka
Czas edycji: 2006-08-08 o 17:42
Wiktorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości