Lipcowe Panny Młode - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-19, 13:48   #1591
Telka10
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
my niczego nie zapomnimy, bo na kurs bedziemy chodzic do samego slubu, a moze nawet jeszcze po slubie, bo tango to taki fajny taniec mysle, ze po pol roku nauki samego tanga powinno wyjsc cos fajnego szczegolnie, ze jakimis lamagami tanecznymi nie jestesmy teraz tanczymy drugi miesiac i elegancko nam to wychodzi niedlugo wybieramy sie na jakas milonge
Tango...super zazdroszczę my aż tacy zdolni nie jesteśmy
Cytat:
Napisane przez wife_to_be Pokaż wiadomość
ja pończonych/rajstopy będę mieć na 100, tak samo pełne buty. Wydaje mi się że takie są "żelazne reguły" elegancji nawet do biur kobiety jak chodzą MUSZĄ rajstopach/pończochasz... (nie mówię w pełnych butach,botego nie wiem, słyszałam natomiast o rajstopach do butów z okrytymi palcami... )
edit
już gdzieś kiedyś widziałam taką dyskusję tutaj na forum
Ja wychodzę z założenia że to mój ślub i wesele i ma mi być przede wszystkim wygodnie
A elegancko można również wyglądać z butami z odkrytymi palcami tylko właśnie nie zakłada się wtedy rajstop czy pończoch.
Co do pończoch to trafiłam ostatnio na jakąś wybrakowaną parę i samonośne ciągle mi opadały...były pod spodniami więc nie było tego widać ale strasznie to było nie wygodne...i niby te co zawsze z gatty i ten sam rozmiar a właśnie takie niefortunne się trafiły

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 15:07   #1592
adorable
Raczkowanie

my sami uczymy się tańczyć w domu, na pewno do profesjonalizmu nam daleko ale dość zgrabnie nam, to wychodzi A na kurs się nie zapiszemy z powodu braku czasu. Sami obmyślamy układ, boję się tylko że na weselu ze stresu nam to tak ładnie nie wyjdzie jak w domu. Ale na to już wpływu nie mamy. Co do kwesti pończoch, to ja też planuję pończochy plus całe buty. Wiem, że może być gorąco ale trudno, na pewno da się wytrzymać, zwłaszcza że sala jest klimatyzowana. Chcę być po prostu tego dnia elegancka w każdym szczególe
adorable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 15:08   #1593
83mika
Raczkowanie

Cytat:
ja pończonych/rajstopy będę mieć na 100, tak samo pełne buty. Wydaje mi się że takie są "żelazne reguły" elegancji nawet do biur kobiety jak chodzą MUSZĄ rajstopach/pończochasz... (nie mówię w pełnych butach,botego nie wiem, słyszałam natomiast o rajstopach do butów z okrytymi palcami... )
edit
już gdzieś kiedyś widziałam taką dyskusję tutaj na forum
Można ubrać pończochy czy rastoppy do butów z odkrytymi palcami, kupuje sie takie bez stopek i jest ok, nawet nie wygląda to tragicznie, widziałm na jakims filmiku na You Tube
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 15:53   #1594
becik_n
Przyczajenie

My zaczynamy kurs od marca i mam nadzieję że dążymy do lipca coś fajnego wypracować.. Suknię jutro zamawiam, a buciki też palnuje kupić jakieś taneczne.. tylko nie wiem gdzie ich szukać w okolicach Warszawy. Poza tym zastanawiam się nad dekoracją sali, kolorem i motywem przewodnim.. Nie wiem czy zamawiać pokrowce na krzesła...to spora suma wychodzi za nie ale efekt na pewno o niebo lepszy...Jak myślicie?? A dekoracje na stołach - wysokie czy niskie wazony? Ja myślałam o takich kielichach dużych, w których byłyby zanurzone świece i kwiaty z dodatkiem pereł i kryształków..

Ślubujemy 10.07.2010
becik_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 19:26   #1595
elwi32
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
też jestem lipcową PMka a dokładnie ślub będziemy mieć 17
w zasadzie większą część rzeczy mamy już załatwioną a teraz biegamy na nauki
elwi32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 19:28   #1596
martu18
Raczkowanie

kurde ja tak bym chciała na jakiś kurs iść, ale jest to ciężkie do wykonania... ja w krk, a TŻ w wawie...
a tak bym chciała
Stary 2010-02-19, 21:51   #1597
notissa
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!
Widzę, że już dużo się nas zbiera
Z wyborem u mnie było drogą eliminacji - chcieliśmy latem, ponieważ moje Kochanie jest nauczycielem akademickim, więc całe wakacje ma wolne. Po oświadczynach w czerwcu 2009 już nie było wolnych dat na sierpień 2010, który ja chciałam i zależało nam na 2010 roku.
Poza tym oboje jesteśmy pechowcami więc jak coś ma nie wyjść to i "r" nam nie pomoże, a także oboje się urodziliśmy w miesiącu na "l" więc lipiec będzie dobrym uzupełnieniem naszej "kolekcji".

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
A ja robię sama zaproszenia, winietki
Ja również robię sama zaproszenia i winietki Może masz jakieś cliparty, obrazki? Ja mam ale nie za dużo, ale zawsze można się wymienić

Poza tym my jesteśmy na następującym etapie:
Mamy:
salę,
fotografa,
kamerzystę,
zespół i DJ'a,
wczoraj zamówiliśmy suknię (kupno)
zaproszenia w trakcie projektowania na razie tylko
Stary 2010-02-20, 00:41   #1598
sweetieSS
Zakorzenienie

Hej
można dołączyć?
ślub w 2011
sweetieSS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 07:56   #1599
Landini
Raczkowanie

Dzieczyny ile spotkan jest w poradni??? Nauki rozpoczynamy 7.03.2010
Landini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 09:20   #1600
elwi32
Raczkowanie

spotkań w poradni jest 3 , my chodzimy już na nauki ale w poradni jeszcze nie byliśmy
elwi32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 09:59   #1601
wife_to_be
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Tango...super zazdroszczę my aż tacy zdolni nie jesteśmy

Ja wychodzę z założenia że to mój ślub i wesele i ma mi być przede wszystkim wygodnie
A elegancko można również wyglądać z butami z odkrytymi palcami tylko właśnie nie zakłada się wtedy rajstop czy pończoch.
Co do pończoch to trafiłam ostatnio na jakąś wybrakowaną parę i samonośne ciągle mi opadały...były pod spodniami więc nie było tego widać ale strasznie to było nie wygodne...i niby te co zawsze z gatty i ten sam rozmiar a właśnie takie niefortunne się trafiły
oczywiście że twój ślub i ma być po twojemu, nikt temu nie przeczy

ej, dziewczyny, czemu tańczycie tango? przecież tango to kłótnia kochanków...

Cytat:
Napisane przez adorable Pokaż wiadomość
my sami uczymy się tańczyć w domu, na pewno do profesjonalizmu nam daleko ale dość zgrabnie nam, to wychodzi A na kurs się nie zapiszemy z powodu braku czasu. Sami obmyślamy układ, boję się tylko że na weselu ze stresu nam to tak ładnie nie wyjdzie jak w domu. Ale na to już wpływu nie mamy. Co do kwesti pończoch, to ja też planuję pończochy plus całe buty. Wiem, że może być gorąco ale trudno, na pewno da się wytrzymać, zwłaszcza że sala jest klimatyzowana. Chcę być po prostu tego dnia elegancka w każdym szczególe
za tańczenie w domu i podejście do kwestii butów i rajstop takie samo jak ja

Cytat:
Napisane przez becik_n Pokaż wiadomość
My zaczynamy kurs od marca i mam nadzieję że dążymy do lipca coś fajnego wypracować.. Suknię jutro zamawiam, a buciki też palnuje kupić jakieś taneczne.. tylko nie wiem gdzie ich szukać w okolicach Warszawy. Poza tym zastanawiam się nad dekoracją sali, kolorem i motywem przewodnim.. Nie wiem czy zamawiać pokrowce na krzesła...to spora suma wychodzi za nie ale efekt na pewno o niebo lepszy...Jak myślicie?? A dekoracje na stołach - wysokie czy niskie wazony? Ja myślałam o takich kielichach dużych, w których byłyby zanurzone świece i kwiaty z dodatkiem pereł i kryształków..
my MUSIMY mieć pokrowce, nie wiem tylko jak nam się uda je załatwić, bo nietypowe. krzesła u nas na sali to są takie konferencyjne, ISO, dramat i porażka po prostu więc trzeba je zakryć.
a co do dekoracji na stołach, ja wolę niskie i nie za dużo, no chyba że kwiaty, możliwe że u nas właśnie będą takie nie za wysokie kwiatowe kule, po kilka na stole... zobaczymy, to nie moja działka

a wczoraj byliśmy na kolejnym wykładzie, tym razem tematy były dwa, sakrament pokuty i kłótnie małżeńskie... akurat na czasie bo się pożarliśmy wcześniej
bardzo mi się podobają te spotkania... szkoda tylko że jest tak strasznie dużo ludzi, walka o krzesła i o to, żeby nie zemdleć z duchoty... bo to jest koszmar

miłego dnia
wife_to_be jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 10:09   #1602
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Landini Pokaż wiadomość
Dzieczyny ile spotkan jest w poradni??? Nauki rozpoczynamy 7.03.2010
z tego co ja wiem to poradnie sa 3. my juz nauki mamy z glowy i poradnie rowniez (zamiast trzech poradni zrobilismy warsztaty komunikacji malzenskiej z psychologiem)

Cytat:
ej, dziewczyny, czemu tańczycie tango? przecież tango to kłótnia kochanków...
tango to przede wszystkim bardzo zmyslowy piekny taniec niekoniecznie z jakas ideologia my na pewno takowej sobie nie bedziemy dodawac ciekawe jaka ideologie ma walc?
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 10:19   #1603
wife_to_be
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
tango to przede wszystkim bardzo zmyslowy piekny taniec niekoniecznie z jakas ideologia my na pewno takowej sobie nie bedziemy dodawac ciekawe jaka ideologie ma walc?

nie wiem, ma jakąś?
ja nic sobie nie dodaje, po prostu odkąd tylko pamiętam tango było i jest dla mnie kłótnią kochanków i nie myślałam nawet o tym, żeby brać go na 1 taniec ale to tylko ja

tak jak nie wybrałabym piosenki "Windą do nieba", bo ma fajny wers "już mi niosą suknie z welonem".... nikt już dalej nie słucha a szkoda
Stary 2010-02-20, 10:22   #1604
lain
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, ma jakąś?
ja nic sobie nie dodaje, po prostu odkąd tylko pamiętam tango było i jest dla mnie kłótnią kochanków i nie myślałam nawet o tym, żeby brać go na 1 taniec ale to tylko ja

tak jak nie wybrałabym piosenki "Windą do nieba", bo ma fajny wers "już mi niosą suknie z welonem".... nikt już dalej nie słucha a szkoda
a tekst piosenki to juz zupelnie inna kwestia
dla mnie tango to poprostu piekny zmyslowy taniec, a juz to z Zapachu kobiety kompletnie nie ma nic wspolnego z klotnia kochankow
dla nas tango to raczej jak gra wstepna

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-02-20 o 10:27
Stary 2010-02-20, 10:34   #1605
wife_to_be
Raczkowanie

no pięknie, i to w miejscu publicznym, przed całą rodziną!!!!......
może ja nie mam racji, nie zastanawiałam się nad tym.. po prostu czytam teraz o tym tangu i tak sobie pomyślałam, hmm

tango z zapachu kobiety piekne
Stary 2010-02-20, 16:36   #1606
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

hej przyjmiecie mnie też biorę ślub w lipcu, dokłądnie 10

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
też się właśnie nas tym zastanawiam

Cytat:
Napisane przez adorable Pokaż wiadomość
my też będziemy się sami uczyć. Piosenka już wybrana

http://www.youtube.com/watch?v=1Mzaphj9eCg
Stary 2010-02-20, 18:29   #1607
KiniaG
Raczkowanie

gusiak23, witam w gronie Lipcowych Panien Młodych (szczególnie że w tym samym dniu - 10.07.2010 )

Edytowane przez KiniaG
Czas edycji: 2010-02-20 o 18:32
KiniaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 18:31   #1608
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

ooo, Kiniu fajnie. a jak tam u ciebie suknia i formalności????
Stary 2010-02-20, 18:42   #1609
KiniaG
Raczkowanie

Macie upatrzony kwiaty do dekoracji sali, bukiety czy dekoracje kościoła?

zastanawiam się nad storczykami, bądź kombinacją storczyki +... (np frezje)... co myslicie?...... kilka inspiracji ponizej

a może macie jakies sprawdzone kwiaciarnie/bukieciarnia w wa-wie badź okolicach?
KiniaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 18:48   #1610
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Piękne, ja też myślę o storczykach. Mam takie upatrzone
Stary 2010-02-20, 22:44   #1611
Telka10
Zakorzenienie

Mi marzą się frezje moje ulubione kwiaty ale jeszcze nie wiem czy same czy z innymi kwiatami. Na pewno nie chcę bukietu tylko z bielą...chciałabym jakiś kolor - najchętniej róż lub fiolet

Szczęśliwi

Stary 2010-02-20, 22:47   #1612
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Telka, sprawdziłam, ty też 10.07.210
Stary 2010-02-20, 23:04   #1613
Telka10
Zakorzenienie

No oczywiście Przecież to cudowna data I mam nadzieję że w tym cudzie TŻ ją zapamięta
A lipiec najlepszy miesiąc na ślub

Szczęśliwi

Stary 2010-02-20, 23:07   #1614
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

pewnie, mimo że bez "r". moi rodzice, dziadkowie, wiele znajomych brało w lipcu sluby więc potwierdzone że to dobry miesiąc
Stary 2010-02-21, 11:18   #1615
Landini
Raczkowanie

Nie patrzcie na literek R! nie ma czym sie chwalic, ale moj tato brał 3 razy ślub w CzeRwcu, i co z tego R wyszło? ;p
Landini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 12:18   #1616
Telka10
Zakorzenienie

Przyznam szczerze że ja o tym R to usłyszałam później...zawsze chciałam ślub w lipcu i nie zastanawiałam się nad przesądami nie wierzę w nie nic a nic nie wiadomo co komu pisane...a poza tym sami tworzymy swoje związki więc od nas najwięcej zależy jak się ułoży
Swoją drogą dziewczyny jak widzę że do ślubu ponad 4 miesiące to czuję że to realne jest a nie tak jak wcześniej...ponad rok...

Szczęśliwi

Stary 2010-02-21, 13:34   #1617
wife_to_be
Raczkowanie

a mi się dzisiaj znów śnił ślub, szybko szybko prawie się spóźniliśmy, okropny kibel przed kościołem a ja w sukni musiałam z niego szkorzystać, i najlepsze, po tych całych dyskusjach o butach zapomniłam o nich kompletnie we śnie, ktoś mi je kupił i co? SANDAŁKI;
Stary 2010-02-21, 15:49   #1618
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

z tym r to bujda hihi ;] jak wiele innych zwiazanych ze slubnem i ubiorem ;] my chcemy w lipcu bo 24 sie pozalismy, 24 lipca zareczykismyi 24 pobieramy ;]

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

a co do kwiatów to chce anturium białe 3 długasne anturium białe obiwazane biała wstążką i tyle ;] skromny slub skromna kieca skromny bukiet;] ponizej przykłady ;]

a i od razu chwale sie obraczkami takie wybralismy tylko NIE mat a POŁYSK

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2010-02-21 o 15:53
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 16:17   #1619
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KiniaG Pokaż wiadomość
Macie upatrzony kwiaty do dekoracji sali, bukiety czy dekoracje kościoła?
dekoracji kosciola jesli nikt sie do nas nie zglosi nie przewiduje, bo sam w sobie jest piekny i uwazam, ze wiecej mu nie trzeba.

na stolach chce biale frezje (zdj. 1), a bukiet w ciemnym rozu -cos pomiedzy tymi co wkleilam
Stary 2010-02-21, 16:38   #1620
nieposkromionaa
BAN stały

x

Edytowane przez nieposkromionaa
Czas edycji: 2011-02-17 o 22:35
nieposkromionaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości