![]() |
#1921 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
jesli będę miała taką to tylko krótsza, tak pod kolano (ale bardzo szeroką) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Zakorzenienie
|
Z racji że pierwszy (i ostatni) raz "rzuciłam się" na samodzielne wykonywanie zaproszeń - proszę przymknąć oko na niedociągnięcia.
Zaproszenie ma 3 warianty z tej racji, że nie umiałam się zdecydować co wybrać: serduszka czy różyczki. Ostatecznie zależy od długości imion i nazwisk zapraszanych - bedzie to albo to ![]() Musze jeszcze zrobić winietki ale póki co nie wiem ile ich bedzie i śpiewniki. Aha nasze logo wymysliłam ja a TŻ zrobił projekt graficzny. Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2010-03-19 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() hmm a śpiewniki to - przepraszam jeśli powinnam wiedzieć - po co?...... co w nich będzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Zakorzenienie
|
Wife mamy wodzireja na weselu i zaproponował wykonanie prostych spiewników z kilkoma znanymi piosenkami. Wowczas goscie weselni moga sobie pospiewac przy stolach. Wiadomo ze każdy zna 2 pierwsze zwrotki, im dalej tym gorzej
![]() Ot i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie spotkałam się z czymś takim, brzmi intrygująco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Zakorzenienie
|
\
To po prostu ułatwi wodzirejowi "zgranie" gosci, podobno sprawdza się na weselach, nawet pokazywał nam takie śpiewniki wykonane przez inne pary młode ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Rozeznanie
|
dziewczyny...jutro idę podpisać umowę z właścicielami sali na 16.07.11 iii... nie jestem przekonana czy to napewno ma byc lipiec... mój TŻ mówi że jemu pasuje .... a ja zgodziłam się na ten termin bo czerwcowy byl zajęty... a w sierpniu wolny tylko 13 a moj tż unika "13" więc sie nie zgodził. przekonajcie mnie że lipiec to słuszna data bo mam wątpliwości których wczesniej nie miałam ... a wszystko przez "doradzaczy"
moja mama: oooo nie ma "r" teściowa: żniwa są...(z miasta jesteśmy a paru gości ze wsi i podobno będzie to im przeszkadzać) także wypiszcie mi plusy lipca... żeby mnie na duchu podtrzymać
#1929 |
Zakorzenienie
|
e tam ja w to całe "r"nie wierzę. Temat już był kilkakrotnie poruszany i żadna z nas w to nie wierzy. Że niby co, miesiąc w jakim się pobieracie będzie decydował o tym czy będziecie szczęśliwi w małżeństwie. Dla mnie bzdura.
#1930 |
Zakorzenienie
|
Największym plusem lipca jest to, że jak człowiek nie wierzy w głupie zabobony (biorąc jeszcze ślub kościelny) to jest spokojniejszy na ciele i umyśle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdybym ja z moim tż zwracała uwagę na to, co się działo przy naszej organizacji, to zdaniem jednej z ciotek nie powinniśmy się pobierać, bo "jeśli tyle przeciwności jest przed ślubem, to co będzie po. Może lepiej darować sobie ten ślub"(Zaczęło się od tego, że właścicielka sali zapisała 2 wesela na 1 dzień. Z tamtymi podpisała umowę 1,5 roku przed terminem , a gdy my przyjechaliśmy i chcieliśmy podpisac umowę, to stwierdziła,że jest tyle czasu, że nie ma sensu. Poza tym, to niby nie miała jeszcze ustalonych cen....). To teraz już na temat: 1.Żniwa...w czym przeszkadzają?...w sobotę wieczorem nikt w polu nie siedzi, a w niedziele ludzie na wsi bardziej przestrzegają, że nie powinno się pracować. 2. Jest ciepło i noce ciepłe... 3. Minusem może być brak klimy na sali...i nebezpieczeństwo, że galarety, ciasta mogą popłynąć ![]() 4. Nie ma "r" i co z tego....a w czym ono ma pomóc? Nie kierujcie się takimi pierdółkami. A co do "13" kolejna wg mnie głupota, tak samo z "7". Pamiętam jak wszędzie trąbili, żeby organizowac śluby w 7.07.2007r. - dla jednych data "szczęśliwa" dla drugich nie...
![]() |
#1932 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale mnie dopadło przesilenie i przeziębenie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny...
![]() ![]()
#1936 |
Zakorzenienie
|
a mnie się wydaje ze powinnaś na ten temat z tż też pogadać a nie tylko z rodzicami
![]() my chcieliśmy 17, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na 16 bo właśnie ślub potrwa z godzinę, mamy sporo gości więc z życzeniami też zejdzie trochę, jeszcze dojechać na salę i myślę że to wszystko potrwa w sumie ponad 2 godziny
#1937 |
Rozeznanie
|
no własnie po naszych ustaleniach chyba zdecydujemy się przeniesć na 17 bo ja jestem z innej miejscowości i troche bedziemy krążyć między jedną a drugą i napewno się zejdzie ze zdjęciami przed slubem... i o 17 byłby ślub o 17:45 koniec do 18:20 życzenia i o 18:35 bylibyśmy już na sali najpóźniej. więc pierwsze danie goście dostana o 19 ... a w lipcu dzień długi więc jak zrobię o 16 to będzie jednak ciut za wcześnie....a gości mam mało 100 + 20 dzieci
#1938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
- lipiec - miesiąc ciepły...może już o 17 nie będzie gorąco; - poza tym mamy wesele 2-dniowe, więc i tak będzie czas na wybawienie się ![]() Godzina zależy od Was...ale w tej kwestii pogadaj ze swoim Tż...pamiętaj rodzice mogą podpowiadać, ale Ty nie musisz ich słuchać, nawet gdy oni wam fundują wszystko...aha i nie zrzucaj swojego Tża na drugi plan...Wy jesteście najważniejsi!!
![]() |
#1939 |
Wtajemniczenie
|
my mamy na 15.30 niestety- dla mnie trochę za wcześnie ale jak doszłam do tego że za wcześnie ( taką godzinę podpowiedziała nam właścicielka sali weselnej ) to już godziny 16.15 nie było, a na 17 nie chciała się zgodzić moja mama, bo niby że goście będą tyle godzin bez obiadu i będą głodni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
BAN stały
|
x
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2011-02-17 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i ![]() Kurcze jak tak czytam co macie załatwione to dopadają mnie czarne myśli kiedy my to wszystko załatwimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do garnituru to my tez wczoraj kupiliśmy tylko grafitowy. do tego czerwona koszula i bordowy krawat. czarnego nie chciałam a i nawet sprzedawczyni mowila ze czarny na ślub jako dla pana młodego to nie bardzo lepiej grafit czy cos jasnego, bo czarny to może miec świadek bądź gość weselny, poza tym czarny to MI sie kojarzy z pogrzebe mi tak monochromatycznie czarno -biały. My zdecydowaliśmy sie na grafit a ja czerwoną suknie
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1944 |
BAN stały
|
x
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2011-02-17 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a grafitu to swiadek czy gosc weselny nie moze miec? ![]() ![]() z reszta w ogole nie rozumiem tego argumentu ![]() ![]() ![]() moj pan mlody bedzie sie wyroznial butonierka i bialym krawatem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() oj ciezko bylo ta pania przegadac, bo miala wybitne parcie zeby nam ta muche opchnac ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny my mamy na 14 ale zastanawiam sie czy to troche nie za wczesnie?a tak wogole to im blizej tym bardziej zaczynam miec dola w zwiazku z tym weselem.Wydaje mi sie ze wszystko wyjdzie do kitu ,ze wiekszosc gosci nam odmowi,ze orkiestra bedzie beznadziejna ze ludzie nie beda sie dobrze bawic no i z moja sukienka tez nie wiem czy dobrze zrobilam ze ja zamowilam a wogole to brakuje nam jeszcze troche rzeczy,wogole wszystko to jedna wielka klapa .Gosci bedziemy zapraszac dopiero koncem czerwca bo wtedy wracamy do Polski ,wiem ze to pozno no ale innego wyjscia nie mamy.pozdrawiam
![]()
![]() ![]() Edytowane przez ania028 Czas edycji: 2010-03-22 o 10:23 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1948 |
Raczkowanie
|
My bierzemy ślub o 13 - mniej czasu na nerwy
![]() ![]()
#1949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my tam z TZem mamy nastawienie takie, ze bedzie super imprezka i wszystko pieknie sie uda - w koncu 2 lata przygotowan to juz cos ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.