|
|
#2161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
Przyszły moje cudne zaproszenia i Księga Gości ![]() Tak mi sie podobają, że stwierdziłam, że szkoda ich rozdawać
|
|
|
#2162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama się nie czepia...a nawet cieszy że to ktoś mi życzliwyCytat:
|
|
#2163 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny za nami dwie rzeczy zrobione.W przyszlym tygodniu idziemy odebrac papiery do slubu no i kupilismy dla rodzicow prezenty.Postawilismy na cyfrowe ramki w ktore powgrywalam zdjecia a po slubie dolacze nastepne.Pozdrawiwm. A jak tam Wasze przygotowania.Co planujecie dla rodzicow na podziekowanie?
|
#2164 |
|
Raczkowanie
|
my damy tylko kwiaty
|
|
|
|
#2165 |
|
Raczkowanie
|
My planujemy kwiaty i zaproszenia na kolację do restauracji, którą my pokryjemy. Co myślicie o takim pomyśle??
|
#2167 | |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() my zastanawiamy się nad np.dobrym winem i słodkościami zapakowane w kosz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2168 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak zwykle z innej beczki, jak myślicie ile powinnam kupić win na około 160 osób. Wiadomo, że nie wszyscy piją takie trunki, u nas oprócz wódki, szampana, bimberku będzie jeszcze to winczacho
|
#2169 |
|
Raczkowanie
|
My na ok.140 osob (wesele 2-dniowe) mamy juz kupione 14 win, ale po rozmowie z koleżanką, której wesele było rok temu, stwierdziliśmy, że trzeba dokupić jeszcze ok 7-10 win.
Podobno trzeba brać pod uwagę ile będzie na weselu młodych osób a w szczególności dziewczyn - najczęściej to one piją winko ![]() Wódeczki mamy 200 butelek i bimberek, ale nie pamietam ile....
|
#2170 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
o rety ile alkoholu. masakraaaaa. myśmy jeszcze nie liczyli ile nam będzie potrzeba wódki, u nas to jej będzie najwięcej szło (młodych osób będzie trochę ale większość z nich wyznaję zasadę, że jak wesele to czysta ), wina też jakieś będą, i inne alkohole (tym się tatusiowie będą zajmować). ale że mamy dużo większe wesele to myślę że liczba butelek nas zabiję ![]() a wódki macie 0,5 czy 0,7l ??? |
||
|
|
|
#2171 |
|
Raczkowanie
|
Ja liczyłam 0,75l wódki na osobe na wesele 2-dniowe. Jednak nie wzięłam pod uwagę, że tatuś załatwił chyba ok.30l bimberku
Tez uważam, że sporo tego alkoholu...ale to nic...jak coś zostanie to na chrzciny będzie ....alkohol się nie popsuje.Mogę pochwalić się, że dziś i jutro jedziemy rozdać ostatnie zaproszenia (jest ich ok.15). Trochę wcześnie, ale musimy tak zrobić, bo mgr czeka. W planach mamy napisanie jej do końca czerwca, a obrona to pewnie już po ślubie.
10 lipiec 2010r. Edytowane przez basienka666 Czas edycji: 2010-04-23 o 14:05 |
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalę się co już mam załatwione
Sala, suknia, buty, biustonosz, -to już dawno ![]() Ostatnio - odpis aktu urodzenia i zaświadczenie o braku przeszkód do zawarcia małżeństwa. UFF! ![]() A wczoraj załatwiłam dwie następne rzeczy - tort i zaproszenia A jutro będę na naukach przedmałżeńskich. Kurs jedniodniowy -błyskawiczny
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
to ja też się pochwalę co mam
sala, kamera, fotograf, muzyka, wódka,kucharka, część(malutka) dekoracji, kryształki na biżuterię(do zrobienia), zaproszenia zamówione - podać listę gości, suknia, zamówiony termin w kościele, umówiona kosmetyczka, fryzjer-wstępnie, obrączki-będą już niedługo do odbioru, kurs przedmałżeński, TYLE naawet nie wiedziałąm że tyle już mamy
|
#2175 |
|
Raczkowanie
|
No tak ja zawsze w lesie
![]() my mamy załatwione sala,kościół-termin i godz, suknie,kamerzysta,fotogra f,....ojć mało tego...zaproszenia są,ale brak czasu aby roznieść kurs przedmałżeński zrobiony będzie ekspresowo-jutro ![]() lista spraw do załatwienia jest jeszcze niesamowicie długa,ale przynajmniej spisałam co trzeba jeszcze.. |
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Myśmy znowu ruszyli do przodu
Dziś załatwione:akty urodzenia mój i TŻ'a akt chrztu i bierzmowania TŻ'a garnitur dla TZ'a materialy na moją sukienkę zorientowaliśmy się w cenach alkoholu Teraz pozostaje mi wybrać kolor butów do slubu
|
|
|
|
#2177 |
|
Raczkowanie
|
Widze ze te najwazniejsze rzeczy mamy juz
zalatwione,idzie my jak burza bo do lipca juz nie tak daleko
|
#2178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
akty urodzenia też trzeba do kościoła? a mogą być takie sprzed hmmm 24 lat? Ja też załatwiłam w tym tygodniu akt chrztu, bierzmowania, TŻ to samo i jeszcze załatwił pozwolenie na ślub w innym kościele
|
|
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- my robiny cywila samego wiec chyba beda kwiaty w sumie teściowej bym nic nie dała i ja i mój tz tak myślimy no ale jak jednej sie da to drugiej tez trzeba chodź pewnie i tak wywali te kwiaty po wyjściu z restauracji wiec .....
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buty kupiłam, teraz muszę zabrać się za pomiar swojej stópki
|
|
|
|
|
#2181 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja mam takie pytanko;
jakie sa te pytania w spisywanym protokole przez ksiedza?? Bo my odpowiedzielismy na kilka, a jak przechodzil do nastepnej strony to powiedzial: oo te pytania musimy zadac kazdemu indywidualnie.. hymm.. te pierwsze to byly takie podstawowe, o zawod rodzicow, wykształcenie, czy sie zgadzaja na slub, ile sie znamy itp. A ta reszta??? hym.. jak ktoras z was juz to przechodzila, to niech sie podzieli informacjami ![]() p.s u nas do kupienia zostal garnitur, suknia sie szyje, obraczki beda pod koniec mc, wodke mamy, pozostaje jeszcze winko.. Jakie kupujecie? chodzi mi o konkretna nazwe i cene i co myslicie o piwku beczkowym na poprawiny???pozdrawiam )))*** zostaly 82dni ***
|
#2182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!!! My póki co leżymy i kwiczymy...jestem we wszystkim do tyłu...mam nadzieję że jakoś przetrwam...Zazdroszczę Wam tych dokumentów...
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjmiecie jeszcze jedną lipcóweczkę
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Gusiak dzięki za przywitanie, świętokrzyskie wita
![]() Na razie się nie ma co chwalić bo ja dopiero lipcowa 2011
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ wam zazdroszczę
lipiec... i to już w tym roku !!! Ach ![]() Ja lipcowa panna młoda,ale 2012 roku ![]() Pozdrawiam,życzę udanego wesela i duuużo szczęścia & miłości!
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Juz myślałam że ja jako ślubująca w 2011 będe najpóźniej
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.

Nasz ślub 31.07.2010r. 

dla tego do tyłu jestem ze wszystkim