![]() |
#2521 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
a ja nie wiem czy musimy dawac kwiaty czy nie. dekorujemy caly kosciol we wlasnym zakresie, i to jeszcze jak sie niedawno okazalo na dwa sluby (dogadalismy sie z para po nas), mysle ze nic nie bedziemy dawac "na kwiaty"... zobaczymy ![]() wiecie co, juz prawie lipiec jest ![]() tak normalnie to w ogole o tym nie mysle, ale jak sie zastanowie to mnie cos w dolku sciska. ze to cholera juz tak niedlugo i w zasadzie za miesiac ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Raczkowanie
|
U mnie w cenie ślubu są kwiaty przy głównym ołtarzu....mam nadzieję, że nic się nie zmieniło....bo pytałam się o to 3 miesiące temu. W czwatek lub w piątek pójdę dopytać się o to i kiedy mam zapłacić za ślub oraz zaniosę zaświadczenie o zapowiedziach u mojego Tż-a....ale z opowieści dziewczyn na forach, to każdy kościól ma swoje zasady :/
#2523 |
Raczkowanie
|
No, niestety... Te tradycje każdej parafii nas rozwalają...
![]() Jak sobie pomyślę, że zostało niecałe 7 tygodni, to mnie też coś w dołku ściska... Jeszcze trochę i na forum pojawią się pierwsze relacje. Aż się doczekać nie mogę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Przyczajenie
|
Witam jeszcze Panny Lipcowe. Ten dzień już się zbliża. My mamy wesele "nad morzem" 17.07. o 17 ;-))
Wszystko już załatwione. Zaproszenia zrobiłam sama, ze zdjęciem - koszt jednego około 1,2 zł Kieckę przymierzam 1.07, gajerek wisi w szafie, obrączki gotowe, buciki rozchodzone ;-)). Salę i kościół stroi mi bardzo fajna babeczka, dopasuje mi też wiązanki (dla mnie i świadkowej), przygotuje coś na auto. Dla rodziców będą wazony z grawerką a w nich bukieciki na kolorowej gąbce, a dla gości już zrobiłam pudełeczka - wrzucę tam coś słodkiego i zrobię bilecik. |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli u nas są dwa śluby w ten sam dzień (sporadycznie ale czasem sie zdarza) albo ślub i ktoś ma jakiś jubileusz to się po prostu ludzie dzielą kosztami miedzy siebie. Wiem, że ksiądz potem dziękuje PM za ofiarowane kwiaty ![]() Wczoraj kolega zrobił nam małą sesję zdjęciową ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Raczkowanie
|
Ojjj robi się gorąco
![]() Gusiak mam zdjęcia bukietów, jutro Ci wkleję.
#2527 |
Przyczajenie
|
Może któraś z was mi podpowie gdzie można kupić materiały do dekoracji sali w Warszawie - organza, świece, wazony itp.? Dekoratorka zmieniła cenę i muszę coś sama zdziałać;/ .....Jeszcze tyle rzeczy do zrobienia:P... już się boję że o czymś zapomnę
![]() ![]() P.S. Robicie poprawiny sami czy kogoś zatrudniacie do grania? U mnie ma być siostry kolega, który gra i śpiewa na weselach, organizuje karaoke, ale też puszcza płyty.. kosztuje mnie to 500 zł. Dużo? Jak myslicie? Ile bierze dj np.?
#2528 |
Zakorzenienie
|
U mnie będzie zespół, tak jak na weselu tylko krócej
![]()
#2530 |
Zakorzenienie
|
U nas nie będzie wodzireja na poprawinach. W zasadzie poprawiny tylko dla najbliższej rodziny i przyjezdnych - obiadek, deser i tyle. Żeby mama nie musiała tego sama przygotowywać bo będzie wykończona weselem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
u mnie mamy dom weselny zamówiony na tydzień od środy do środy. W środę przes weselem zaczynają się przygotowania, ubieranie sali, gotowanie itp, a w niedziele będą poprawiny dla wszystkich którzy chcą przyjść. Normalnie jest cała obsługa itd więc mama nie będzie nic przygotowywać dodatkowo
#2532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W drugi dzień wesela jest u nas ten sam zespół co w pierwszy dzień....w umowie tylko mają napisane, że grają 5 godzin. Z tym DJ i 500 zł to nie wiem czy jest dużo czy nie....gdy ja znalazłam DJ pod Lublinem zażyczył sobie 2 tys. za 2 dni grania...o szczegóły nie dopytywałam się, bo mój tata znalazł zespół i DJ odwołaliśmy.
![]() |
#2534 |
Raczkowanie
|
my na poprawiny mamy ten sam zespół co na weselu, jeszcze nie ustaliśmy szczegółów i nie wiem do której grają... mam nadzieję że długo, bo jak na weselu raczej nie poszalejemy, to na poprawinach mam zamiar się bawić że hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
no, na poprawinach zwykle jest zabawa, bo się już ludzie poznają, zazwyczaj nie ma kamery więc "luźniej"
![]() dziewczyny, za tydzień we wtorek mam obronę ![]() do jutra daliśmy termin potwierdzenia, ale nie za wiele osób zadzwoniło
#2536 | |
Zakorzenienie
|
No to trzymamy
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
#2538 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() bedziemy trzymac kciuki ![]() znaczy jutro!??!?!?! powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
Znaczy już dzisiaj!!!!!!!!!
![]() trzymajcie kciuki ![]()
#2540 |
Raczkowanie
|
Trzymamy kciuki mocno! Wszystko pójdzie gładko
![]() Ja wczoraj siedziałam 4 godziny u wizażystki i umówiłyśmy się w dniu ślubu na godzinę 6 ![]() ![]() Idę dzisiaj zanieść licencję i zapytać o dekoracje/kościelnego i całą oprawę ślubu. Gusiak, wrzucam zdjęcia bukietów róże/storczyki, fotki są pozbierane z netu.
#2541 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
Trzymamy!! Będzie dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Raczkowanie
|
a ja się właśnie zbieram i jadę do seksszopu po wibrator
![]() ![]() jeśli oczywiście znajdę jakiś co mi się spodoba... w ogóle to będę mieć problem, we wrześniu będę organizować panieński dla mojej najbliższej przyjaciółki i trochę się stresuję :P [o tyle dobrze, że ona wcześniej robi mi, więc będę miała odniesienie;P ]. szokują mnie trochę pomysły, jakie teraz są trendy przynajminej tu w krk... typu laserowy paintball (co by siniaków nie mieć) albo zorba (tak, tak. za miesiąc znajomi idą na panieńskie/kawalerskie, panie mają ów paintball, a panowie jedno i drugie). masaaakraa ![]() bo tej jutro to lajtowy taki, w zasadzie spotkanie dziewczyn z liceum połączone z pożegnaniem panieńskiego wianka jednej z nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
Jestem z moją 5
![]() ![]() dzięki za kciukasy ![]()
#2547 |
Raczkowanie
|
gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Zakorzenienie
|
Dziekuję
![]() I stawiam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.