![]() |
#2851 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Częćć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Przyczajenie
|
witam, witam. U mnie tez upał sie szykuje
![]() Juz mi połowa rzęs odpadła ale bedzie dobrze Pozdrawiam dzisiejsze PM i połamania obcasów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2854 |
Raczkowanie
|
nooo to wszystkim dzisiejszym pannom młodym powodzenia zyczę i udanej zabawy!
![]() a z życzeniami zjawię się po ślubie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Raczkowanie
|
Wszystkim dzisiejszym pannom młodym życzę sto lat szczęścia i miłości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Raczkowanie
|
Pannom młodym życzę powodzenia w dzisiejszym dniu i klimatyzowanych sal
![]()
#2857 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
No ja juz tygodniowa mężatka ![]() Wspaniały mąż, z którym wybawiłam się do utraty tchu. Ślub wspaniały, ksiądz powiedział piękne kazanie, aż gościom łezka zakręciła się w oczach (mi również). C.d.n.
#2858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje i czekamy na c.d. ![]() wszystkim jednodniowym żonkom życzę szczęścia pomyslności dużo miłości, zgody i zrozumienia no i zdrówka a reszta saMA się ułoży ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Przyczajenie
|
Witam! Ja też już tydzień jestem mężatką
![]() ![]() ![]() ![]()
#2860 |
Raczkowanie
|
No to pora na moje już wspomnienia:
W środę przed ślubem zaczęło się: z moim już mężusiem, moją mamą, teściową i ciocią zaczęliśmy stroić salę. Zeszło nam się w środę 6 godzin, a w czwartek 3 godziny - ale efekt był super (nam i przede wszystkim gościom) podobało się to, że kolory nie są/były takie jak zawsze biało-różowe lub też inne kolory...tylko takie wesołe: pomarańczowo-zielone (stwierdziłam, że jeśli wesele jest w wakacje to i kolory powinny być wakacyjne). Najbardziej baliśmy się piątku, kiedy trzeba było: - przywieźć wędlinę od masarza na salę; - przywieźć owoce z hurtowni na salę; - przewieźć alkohol na salę; - pokroić ciasto i powkładać na gościńce dla gości i zawieźć je na salę; - odebrać od dostawcy ciasto i za nie zapłacić; - ja musiałam na 16:30 pojechać na pazurki.... ...wszystko się udało, bez nerwów i z normalną organizacją daliśmy radę (dzięki naszym kochanym świadkom) i już o godzinie 14:30 nie mieliśmy co robić, a o 16 leżeliśmy i odpoczywaliśmy z rodzicami w domu ![]() W sobotę 10 lipca wstałam o 8 pokręciłam się po domu i o 11 pojechałyśmy ze świadkową do fryzjera i na makijaż (mogę śmiało polecić fryzjerkę i makijażyskę z Puław-ale to na priv). O ok.14:30 wróciłyśmy ...koło domu kręcił się mój tata z mamą i świadkiem i stroili dom i płot ![]() O 15:30 zaczęło się ubieranie mnie w suknie....właczyłyśmy wentylator i siup w suknię. Okazało się, że suknia jest za długa:/ no to mama myk pod suknie i patrzy warstwa po warstwie -> zaczęło się trochę pruć, ale mama szybko uratowała sytuacje (wtedy zadzwonił mój tż, że wyjeżdzają od niego, czyli mamy ok. 35 min.). Wtedy trochę zaczęłam się denerwować, ale świadkowa z mamą ciągle mówiły, że jeszcze mamy dużo czasu. Zespół przyjechał pod dom i był gotowy, a mój mężuś podjechał ok 16:10....szybkie błogosławieństwo, podczas którego łezka mi się zakręciła...ale tylko mi, wszyscy pozostali śmiali się, bo mój tatuś postarał się i rozweselił towarzystwo (grożąc ![]() W kościele ksiądz super....piękne kazanie takie do Nas. Nerwy trzymały mnie do przysięgi. A na przysiędze ...prawie buchnęliśmy śmiechem, bo nam palce spuchły z gorąca i mieliśmy problem z założeniem sobie obrączek...ksiądz co chwila uśmiechał się do nas i delikatnie pokazywał kiedy wstać, klęknąć....podobno cały czas miałam uśmiech na ustach, a po przysiędze wszystko mnie puściło i zaczęłam wszystkim się bawić. Przy wyjściu z kościoła znajomi sprawili nam miła niespodziankę i rzucali na nas drobniaczkami i płatkami róż – wszystko piękne i uwiecznione na zdjęciach. Potem życzenia....kości policzkowe bolały mnie od ciągłego śmiania....potem w samochód i na salę. Na sali rodzice oczywiście przywitali nas chlebem i solą, mężuś wziął mnie na rączki i przeniósł na salę, gdzie był toast i goście zasiedli na podstawie winietek do stołów – podobno każdy był zadowolony ze swojego miejsca (polecam winietki z całego serca). Podano obiad, świadkowie mieli czas na przypięcie kotylionów gościom. Nerwów już nie było, zaczęła się zabawa, pierwszy taniec...który ćwiczyliśmy tylko w czwartek i to tylko godzinkę. Wszyscy byli zachwyceni nim i moją suknia, która kręciła się przepięknie. Kolega poprowadził zabawy dla malutkich dzieci, których było ok.10 i wszystkie lgnęły do niego – a w nagrodę dostawały baloniki długie zawinięte w pieski i inne tego typu rzeczy. Rodzice zachwyceni – bo mieli przez ok 30 min spokój ![]() Oczepiny też były fajne, znajomi świetnie się bawili i co najważniejsze wygłupiali się, z czego było najwięcej śmiechu. Ok.1 w nocy był tort, pyszny, jagodowy (spod Lublina – szczegóły mogę dawać na priva). Pierwszy dzień skończył się o 4 nad ranem a my sprzątaliśmy stoły do 6. Przespaliśmy się do 11 i na 13 na poprawiny, które trwały do 18. Goście bardzo chwalili zespół (choć czasem grał za głośno), jedzenie było przepyszne i dużo...klimatyzacja uratowała nam życie. Wszystko się udało, wszystko było po naszej myśli i co najważniejsze nie stresowaliśmy się tak bardzo...cały czas uśmiech na ustach i do przodu. Dziewczyny, najważniejsza jest organizacja. W kalendarzu na każdą godzinę poszczególnego dnia, co macie do zrobienia i załatwienia...i wszystko sukcesywnie róbcie....a na pewno się wszystko ułoży i uda a ten dzień będziecie wspominać długo Pozdrawiam Zdjęcia wrzucę pewnie jutro...jesteśmy po tygodniowych poprawinach i teraz w końcu musimy odpocząć i odespać ![]()
#2861 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Basieńko super relacja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 |
Raczkowanie
|
No to teraz wrzucam 3 zdjęcia:
#2863 |
Raczkowanie
|
W tańcu sukienka prezentuje się nieziemsko
![]() ![]()
#2864 |
Zakorzenienie
|
A oto i moja relacja. Jak na razie z cywilnego.
W sobotę ślub kościelny ![]() Gorąco było strasznie i nerwowo trochę ale już po ![]() Na początek przelot lotem Szok dla mnie bo do tej pory latałam tylko tanimi liniami. ![]() W Latinie we Włoszech TŻ wynajął mnie i moim rodzicom nam pokój w hotelu. Jako że z klimą to było bosko. ![]() Przylecieliśmy w nocy. Następny dzień to był 15 lipca i od rana mieliśmy dużo do zrobienia. Dostarczyć ksero dokumentów świadków i tłumacza. Potem wizyta u fryzjerki która zrobiła mi fajny koczek-nie koczek. Potem obiad z ojcem TŻ następnie odpoczynek w klimie potem szybki przysznic i ubrałam się do cywilnego. Potem czekanie w nerwach na transport który trochę się spóźniał przez ruch uliczny i wreszcie wejście do urzędu. Ceremonia szybka - pani czytała po włosku- tłumacz tłumaczył ja mówiłam tak a TŻ si. Podpisy i parę zdjęć w ogrodzie urzędu. Wieczorem wyjście do restauracji. Tyle ![]() A następnego dnia w 42 stopniowym upale szybkie zwiedzanie Rzymu ![]() Wiem - to szaleństwo ale pokazaliśmy moim rodzicom Watykan, Schody Hiszpańskie i Fontannę di Trevi ![]() ![]() Potem nocny lot do Krakowa z godzinnym poślizgiem. Po 4 bylismy w domu. I tak jestem już małżonką. ![]() ![]()
#2865 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny!
![]() Serdecznie dziękuję za życzenia i trzymanie kciuków ![]() ![]() Brakuje mi słów, żeby opisać jaka jestem szczęśliwa, rodzina, znajomi pozytywnie nas zaskoczyli przybywając baaaardzo licznie. Było fantastycznie!!! Stresik, owszem również mi towarzyszył, zwłaszcza w kościele, bo jakoś do końca nie mogłam uwierzyć, że jestem osobą ślubującą, a nie jedynie obserwatorem ![]() ![]() A co do przygotowań, to od 6 rano byłam umówiona z wizażystką i bałam się, że nie zdążę, bo ślub o 13. I naprawdę po ślubie jest inaczej, wierzcie mi! Mieszkaliśmy ze sobą 2 lata, znamy się od 6 lat i teraz po ślubie traktujemy jakoś tak.... czulej, troskliwiej... jest super! Dobra, na dziś tyle moich ochów i achów, zdjęcia odbieramy za 3 tyg., ale jutro postaram się coś wkleić od fotografów amatorów, pokażę Wam jaką miałam suknię, bukiet itp. Buziaki!
#2866 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Ślub już niedługo, bo za 11 dni. Jeszcze dwie godziny i będzie 10 dni
![]() Dziś byłam u pierwszej spowiedzi przedślubnej, trafił mi się proboszcz, z którym znam się od 1 klasy LO, więc kawał czasu. Było super, więc jestem zadowolona. Jutro TŻ idzie, bo dziś był w pracy. Wczoraj kupiliśmy prezenty na podziękowanie dla rodziców i dziewczynki z obrączkami. Zamówiłam też z allegro sakiewki na cukierki dla gości z podziękowaniem za przybycie. Teraz jesteśmy na etapie szukania treści podziękowań dla rodziców. Może macie jakieś pomysły, co fajnego powiedzieć. W sobotę mój panieński, sporo kobietek ma się pojawić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Wychodze za maz juz za nie caly rok ![]() ![]() Juz tu kiedys zawitalam, ale jakos czasu nie mialam. Widze ze przygotowania pierwsza klasa, wiekszosc jest juz zonami ![]() Edytowane przez natalontko Czas edycji: 2010-07-20 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Raczkowanie
|
Wklejam obiecane zdjęcia
![]() 1- tak wyglądałam w dniu ślubu, 2 - nasz tort weselny, słodka dekoracja była przepiękna, mieniła się złotem.
#2869 |
Raczkowanie
|
Ślicznie wyglądałaś, tort też świetny.
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2870 |
Zakorzenienie
|
Wszystkim szczęśliwym młodym żoną życze samych radosnych dni u boków mężów
![]() ![]() Na spokojnie poczytam sobie relacje ze ślubów i poogladam zdjęcia ![]() Dziękuję za życzenia tym któ→re o nas pamiętały. Nasze wesele udało się idealnie i mimo wcześniejszych problemów - było tak, że nic bym nie zmieniła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
BAN stały
|
x
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2011-02-17 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
Nieposkromiona
![]() ![]()
#2873 |
Przyczajenie
|
Witam. Ja również już po ;-))
Wszystko poszło zgodnie z planem. Przygotowania zaczęłam w piątek, najpierw pazurki później kosmetyczka - coś mi strzeliło i przykleiłam sobie rzęsy. Wieczorkiem skoczyłam na sale oblukać co i jak. Dekoracja wyszła super - ukłony w stronę dekoratorki. Piękny wystrój z dodatkami perełek. Miałam również osobny stolik dla dzieci - i tu niespodzianka dla nich. Stół był w motywach morskich. Oczywiście latarnia musiała być i sztuczni mieszkańcy morza. Każde dziecko dostało muszelkę z podziękowaniem za przybycie. Dla dorosłych przygotowałam pudełeczka (robiłam je sama) z pralinkami i krótkimi podziękowaniami. Do tego piękny stół wiejski z parą bocianów i zawiniątkiem (bobas). Tyle co wystroju. W sobotę przed fryzjerem przystroiłam z moją kochaną SIS wejście przed domem. Później fryzjer i makijaż. Jak wróciłam koło 12 to myślałam, że się zanudzę[IMG]file:///C:/Users/Admin/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG] No ale jakoś przebolałam. Koło 14 zaczęli się zjeżdżać pierwsi goście. Przed 16 wskoczyłam w moją kieckę a mój TŻ w gajerek (każde w osobnym pokoju bo byliśmy u moich rodziców). Później błogosławieństwo i oczywiście musiałam puścić beka [IMG]file:///C:/Users/Admin/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG] No i do kościoła. Wielebny się zdziwił, że trochę za szybko jesteśmy. No i czekanie do 17. Do ołtarza oczywiście prowadził mnie mój kochany Tatuś (nie wyobrażałam sobie inaczej) a przed nami szła z obrączkami moja bratanica. No i już przez całą ceremonię luzik. Było piękne Ave Maryja (grajków załatwiałam na telefon i nawet nie wiedziałam, że tak super grają). Podczas ceremonii ponoć cały czas sie śmieliśmy. Przysięga też na luzie. Jak wychodziliśmy z kościoła to zaczęli bić nam brawo. Potem obsypano nas płatkami róż, ryżem i pieniążkami. Życzenia miały być na sali ale była super pogoda i były na trawce przy kościele ;-)) No i teraz najlepsze. Z kościoła na salę było jakieś 200 metrów i wymyśleliśmy, że idziemy na pieszo. Nasz świadek zatrzymał ruch (droga krajowa) i szliśmy ulicą chociaż obok był szeroki chodnik ;-)) no i oczywiście podczas spacerku musiałam porwać mój długaśny welon i przydeptać i naderwać kieckę hehe. Potem kilka bram i na salę. Tam przywitali nas rodzice i mieliśmy wystrzelone konfetti i serduszek. No i zaczęło się. Pierwszy toast, później pierwszy taniec podczas którego goście zrobili wielki koło a w tym kole mniejsze dzieci. Każde dziecko dostało bańki mydlane i tak sobie je puszczali a My tańczyliśmy ;-)) Później zabawa bo białego rana. koło 22.30 super pyszny tort (4 piętra - zostało tylko jedno najmniejsze) przed oczepinami podziękowania dla rodziców i siostry która nas zapoznała (no i oczywiście też był bek [IMG]file:///C:/Users/Admin/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif[/IMG]).Oczepiny również udane. Jak wróciłam do domu to nie byłam w bieli ale cała czarna. Także dziewczyny najważniejsze to się nie stresować, najlepiej na luzie i wszystko będzie oki . Powodzenia dla przyszłych Panien Młodych i udanych weselisk. Pozdrawiam. Juz szczęśliwa mężatka [IMG]file:///C:/Users/Admin/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif[/IMG][IMG]file:///C:/Users/Admin/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif[/IMG] |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
Nieposkromiona, Beata - piekne relacje
![]() ![]() ![]() A dziś kolejne lipcówki stana się żonami - od razu życzę spokoju i radości, a w małżeństwie aby się układało tylko dobrze i bardzo dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Raczkowanie
|
ahhh ja też chce tak spokojnie jak wy!
![]() wszystkim dzisiejszy PM wszystkiego dobrego! ja zasiadam dzisiaj do robienia wizytowek, nie wiem tylko czy moja laserowa drukarka da sobie rade z takim ozdobnym papierem (jesli nie - trzeba bedzie do drukarni...) i naklejki/zawieszki na wodke bede jednak robic, tesciowie sobie nie wyobrazaja zeby mialo byc bez - chodzi o ta, ktora sie bedzie rozdawac pozniej (czy wy tez rozdawaliscie wodke??? nie wszystkim gosciom, tylko jakims wybranym - nie lapie tego za bardzo, ale nie chce mi sie wtracac...) i powiedzcie mi jedno - czy dawaliscie cos kelnerom w ramach bonusu na "przyszla" dobra robote?? ostatnio tescie zaskoczyli mnie pomyslem, ze kelnerom trzeba dac kase, albo chociaz kilka flaszek..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale że kasa dla kelnerów??!! ![]() ![]() Co do wódki na naszych były kokardki i nie przejmowałam się opiniami teściów w tej sprawie - powiedziałam że jak chcą nalepki na wódkę to niech zrobią to sami...i się skończyło...zajrzeli ile to kosztuje, ile z tym roboty i cisza się zrobiła na ten temat ![]() ![]() A dzisiejszym PMkom życzę dużo dużo szczęścia i radości ![]()
![]() |
#2877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
u nas na stolach bedzie stala wodka totalnie bez niczego, chodzi o ta do rozdawania. w sumie juz zrobilam "projekt", tylko musze isc do drukarni zeby to obrobili porzadnie i wydrukowali. najgorsze jest to, ze musimy wydrukowac zdjecie duze, ktore za nami ma wisiec (i zaslaniac idiotyczne okno). nie mam kompletnie zadnego fajnego, niby mamy jakies teraz od fotografa, ale tżtowi sie nic nie podoba, a ja jak juz cos znajde to sie okazuje ze maja za male dpi i dupa ;/ehhhhh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Raczkowanie
|
dzisiejszym PM WSZYSTKIEGO CO NAJ NAJ NAJ...
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- jak się ogarnę to i jak wrzucę relacje ze ślubu ![]()
#2879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponizej fotki naszych wizytówek A co do dawania czegokolwiek kelnerom to oczywiscie nie. To jest ich praca i za nia otrzymają wynagrodzenie. Nie widze potrzebny dawania im flaszki czy pieniedzy. U nas dostali alkohol niektórzy goscie, np. świadkowieczy kolega który nas wiózł do slubu ![]() A i tak alkoholu zostało bo był taki upał ze ciezko się piło mocne trunki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Raczkowanie
|
Susanna i jak Ci dopisali goscie na weselichu?U mnie bedzie ok 70 osob wydaje mi sie ze to troche malo
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.