![]() |
#301 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowe Panny Młode
Cytat:
![]() ja za dziećmi nie przepadam.drażnią mnie no cóż tak juz mam. Ale najlepsze jest to, że jak ktoś sie pyta kiedy dziecko to mówię, że nie chcę mieć (przynajmniej przez najbliższe kilka lat), reakcja ludzi: no jak to? oj odmieni Ci się. Odmieni nie odmieni to nasza sparawa nie potrafia przyjąc do wiadomości, że niektórzy nie chcą posiadac dzieci. nigdy nie miałam instynktu macierzyńskiego i już. a gdzie jest powiedziane, że koniecznie trzeba mieć dzieci. Chociaz u nas w prawie definicja rodziny - to rodzice odmiennejk plci ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż powiem Wam, że jak ktoś o ślub pyta i słyszy odpowiedź to nie dziwi się odległą datą tylko pyta: ,,Czemu listopad?" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Zadomowienie
|
Wdową haah pierwsze słysze ale ja od zawsze gadałam ze za 5 lat tak tez było jak sie mój oświadczył to tez gadałam ze za 5 lat no i jak zamawialiśmy sale to było 2 lata i tak zostało a do listopada nic nie mam miesiąc jak każdy inny no i sie nie spoce jak świnia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będę się męczyć w letnim upale (argument z poceniem się jak świnia jest koronny ![]() ![]() U nas to za 5 lat tak akurat będzie. Tż się oświadczyć zdąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mi się wydaje, że mi się odmieni, ale powiem szczerze, że zamiast się polepszać w kierunku "ja chcę dzieci!!!" to ja się bardziej w kierunku "dzieci? fuj!" zbliżam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No ja słyszałam też, że szybko rozwódką, bo jak w listopadzie, a broń boże jak się jeszcze deszcz trafi!, to na pewno będzie opłakane małżeństwo i szybki rozwód ![]() Cytat:
![]() No my się zaręczyliśmy w zeszłym roku i przez pierwsze dwa miesiące była wersja "eee... mamy czas, gdzie się spieszyć", ale jak zapadła decyzja, że w tym roku, to od dnia zarezerwowania sali jest tylko "jeeezuuu... jeszcze tyle czasu?!" A teraz mam 229 dni ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja byłam teraz w grudniu na weselu, padał śnieg i połowę czasu spędziła młodsza część "ekipy" na dworze rzucając się śnieżkami ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym deszczem to ja słyszałam, że jak pada to na szczęście- że bogactwo ma spłynąć na młodych ![]() Zresztą w tamtym roku w listopadzie do piękną wiosnę mieliśmy ![]() Słońce dla mnie mogłoby nie istnieć. Mam obsesję na punkcie bladości ![]() ![]() Nam do ślubu zostało 2049 dni ![]() Ludzie zawsze sobie powód wymyślą co do daty ślubu ![]() I który tu miesiąc grobowy jest? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Rozeznanie
|
Listopad jest po prostu najlepszy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
zgadzam się z Wami w zupełności.
![]() Byłam w tym roku na weselu w sierpniu. Była masakra, na dworze strasznie goraco, więc wszyscy nie mogli sie doczekać, żeby wejść do klimatyzowanej sali. I nie wiem czy to wina klimatyzacji, czy generalnie tak jest, ale jak wszyscy goście już byli w sali to po jakiś 30 min, nie było czuć tej klimy. wesele było dosyć późno, i jak tylko zrobiło się odrobinę chłodniej sporo częśc gości wyszła na zewnątrz, a to skutkowało tym, że nie widzieli pierwszego tańca młodych... ale to tylko jeden z wielu przykładów, bo spływający makijaż, alergie (osobiście nie wyobrażam sobie siebie zapuchniętej w dniu wlasnego ślubu ![]() ![]() ale z tym wdowieństwem to po raz pierwszy słyszę...czego to ludzie nie wymyślą.. też słyszałam, ze jak na slubie będzie deszcz albo łzy to szczęście dla młodych ![]() ![]()
![]() |
#310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#312 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chociiaz kilka znam, moja koleżanka żeby "zamówić" pogodę wystawiła na parapet swoje buty ślubne.. i powinnyśmy mieć na sobie coś niebieskiego, starego, nowego, pożyczonego..i tyle mojej wiedzy na temat przesądów ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- ![]() a tak się zastanawiam wszystkie macie poprawiny?? a pytam się tak z czystej kobiecej ciekawości ![]() i mi się przypomniało, że pisałyście ile Wam zostało do tego najwspanialszego dnia, a więc nam 7 miesięcy i 7 dni ![]()
Porażka inspiruje zwycięzców. To jest ich największy sekret. Edytowane przez lila26 Czas edycji: 2011-03-29 o 13:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Przyczajenie
|
Tak, tak u Nas będą poprawiny
![]() W lokalu mamy możliwość przenocowania najbliższych więc nie będzie z tym problemu, Nasze rodzinki lubią bawić, a poprawiny to w mojej rodzinie prawie jak tradycja ![]() ![]() chwilo trwaj !!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
u mnie też będą poprawiny
![]() ![]() ![]() udzielam sie tak często bo jestem w trakcie pisania magisterki, i robie sobie małe przerwy - taka regeneracja ![]()
![]() |
#315 |
Rozeznanie
|
My też wyprawiamy poprawiny, z tym, że nocować będzie rodzina z daleka z Koszalina i z Głogowa no i my, ale Nasz apartament jest prezentem od właścicieli sali
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Zadomowienie
|
ja zrezygnowałam z poprawin jakos nie bardzo a w cenie lokalu mamy apartament
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- My planujemy wesele na 100 osób ale niewiem ile mi sie wyłamie ja mam bardzo małą rodzinę wiec odemnie 15 osób zato zapraszam 20 znajomych (mamy wspólnych) na a reszta to rodzian od mojego. Ona ma aż 5 braci z tego 3 żonatych wiec wchodze do sporej rodzinki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() my mamy kościół na 15 a później zabawa do 5 ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Rozeznanie
|
a właśnie właśnie właśnie, ile osób będzie na Waszych weselach ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Przyczajenie
|
My planujemy ślub o 14 i orkiestrę mamy do około 5/6 rano, a w poprawiny od 16 do 2/3 jak będzie wszystko zależy od gości. A co do ilości od. to liczymy 200 os.
![]() Edytowane przez a_nosek Czas edycji: 2011-03-30 o 05:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak ma się sprawa z organizacją techniczną ślubu w listopadzie?
Nie ma problemu z rezerwacją sali? Można liczyć na jakieś upusty u fotografa czy kamerzysty? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Zadomowienie
|
ja jak zamawiałam to miałam aneks ze cena sie nie zmieni przez 2 lata no i mamy darmowe owoce ( była dodatkowa opłata) darmowe ciasto i tort. No i apartament w cenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
to tak jak u nas
![]() a_nosek spore wesele macie ![]() ostatnio sobie wymyśliłam, że będę miała diadem...a co!!!
![]() |
#325 |
Zadomowienie
|
No ja chce welon ale jeszcze do końca nie wiem jaki raz mi sie podoba taki klasyczny do tamion zaraz podoba mi sie mgielka a zarz długi ale chyba bede miala krótki do ramion
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do welonu to ja bym chciała dluuugi ![]()
![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
Za szybko zmieniacie tematy
![]() Poprawiny będą, moja część rodzinki by nie przeżyła ich braku ![]() ![]() Nocleg - my mamy w cenie (jak prawie wszędzie dla PM). Nad salą jest jeszcze bodajże 5 albo 6 pokoi 2-4 osobowych, chyba 35 zł od osoby czy jakoś tak (na szczęście dla naszej kieszeni przyjęło się u nas w rodzinie, że zawsze goście sobie sami opłacają noclegi - ja już na kilku takich byłam i nikt nie wydziwiał ![]() ![]() ![]() ![]() A jak rozwiązujecie kwestię zapraszania dzieci? Bo mojego kuzynostwa już jest ok 10, plus ich drugie połowy i dodatkowo średnia ilości dzieci to 2 i wyszłoby już tylko z nich wesele ![]() ![]() ![]() Welon - prawdopodobnie będę miała taki do pasa, raczej gładki. Chciałabym długi i pasowałby do sukni, ale jak go założyłam, to mi się wydawało, że zaraz mi włosy powyrywa ![]() Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2011-03-30 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
Na salę czy kamerzystę/fotogrfa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Zadomowienie
|
Ja mam tylko 4 małych dzieci na które moge wziąść połówki wiec chyba to oleje i normalnie wezme całość
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.