Listopadowe Panny Młode - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-28, 17:10   #301
lila26
Raczkowanie

GG do lila26
Dot.: Listopadowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Hehe, jeszcze ślubu nie było, a już od wszystkich wysłuchuje, że w takim razie moi rodzice dziadkami niedługo zostaną A ja za każdym razem "a to M. (mój brat) planuje? nic mi nie wiadomo ". Tym bardziej, że najczęściej z tymi głupotami wyskakują osoby, które dobrze wiedzą, że ja dzieci lubię przez pół godziny a później zaczynam się robić nerwowa, więc nie wiem czemu uparcie chcą mi pieluchy wciskać, no ale co kto lubi, wg niektórych po ślubie od razu MUSI być i już, a ja tak nie uważam, dzieci mają być wtedy, kiedy się je chce. A na dzień dzisiejszy, to ja bym była chyba najgorszą matką na świecie, więc po co mam robić dzieciakom krzywdę i je sobie robić? No ale do niektórych za słaby argument Chyba bym musiała wykreować sobie wizerunek furiatki, która na widok dzieci chwyta za wiatrówkę, może wtedy by odpuścili
podzielam Twoje zdanie w 100%
ja za dziećmi nie przepadam.drażnią mnie no cóż tak juz mam. Ale najlepsze jest to, że jak ktoś sie pyta kiedy dziecko to mówię, że nie chcę mieć (przynajmniej przez najbliższe kilka lat), reakcja ludzi: no jak to? oj odmieni Ci się. Odmieni nie odmieni to nasza sparawa nie potrafia przyjąc do wiadomości, że niektórzy nie chcą posiadac dzieci. nigdy nie miałam instynktu macierzyńskiego i już. a gdzie jest powiedziane, że koniecznie trzeba mieć dzieci. Chociaz u nas w prawie definicja rodziny - to rodzice odmiennejk plci i conajmniej 1 dziecko...
Stary 2011-03-28, 18:09   #302
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
T
A ja pamiętam chyba czemu nie wcześniej, jeśli dobrze kojarzę z jakiegoś wątku (ale nie wiem jakiego ), to wtedy wypada w sobotę ich rocznica. Tak mi się wydaje A termin zapamiętałam, bo mnie tak odległa data zaskoczyła
Co nie zmienia faktu, że niewątpliwie witamy w naszych "grobowych progach obrzydliwego listopada"
Tak, chodzi o naszą rocznicę zależy nam na ślubie w ten dzień no a poza tym- nie spieszy się nigdzie
Chociaż powiem Wam, że jak ktoś o ślub pyta i słyszy odpowiedź to nie dziwi się odległą datą tylko pyta: ,,Czemu listopad?" Straszą mnie, że wdową szybko zostanę
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-28, 19:11   #303
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Tak, chodzi o naszą rocznicę zależy nam na ślubie w ten dzień no a poza tym- nie spieszy się nigdzie
Chociaż powiem Wam, że jak ktoś o ślub pyta i słyszy odpowiedź to nie dziwi się odległą datą tylko pyta: ,,Czemu listopad?" Straszą mnie, że wdową szybko zostanę
Wdową haah pierwsze słysze ale ja od zawsze gadałam ze za 5 lat tak tez było jak sie mój oświadczył to tez gadałam ze za 5 lat no i jak zamawialiśmy sale to było 2 lata i tak zostało a do listopada nic nie mam miesiąc jak każdy inny no i sie nie spoce jak świnia
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-28, 19:41   #304
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Wdową haah pierwsze słysze ale ja od zawsze gadałam ze za 5 lat tak tez było jak sie mój oświadczył to tez gadałam ze za 5 lat no i jak zamawialiśmy sale to było 2 lata i tak zostało a do listopada nic nie mam miesiąc jak każdy inny no i sie nie spoce jak świnia
Wdową, że niby nie oddam zmarłym szacunku w należnym im miesiącu i się na mnie ,,zemści". No ale cóż- myślenia niektórych nie zmienie.
Nie będę się męczyć w letnim upale (argument z poceniem się jak świnia jest koronny ) ani iść zakatarzona od alergii na wiosnę bo ,,wypada" się pobrać w jakimś ciepłym miesiącu. Jeśli ktoś będzie miał obiekcje będzie mniej gości na weselu i trudno
U nas to za 5 lat tak akurat będzie. Tż się oświadczyć zdąży
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2011-03-28, 21:30   #305
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez lila26 Pokaż wiadomość
podzielam Twoje zdanie w 100%
ja za dziećmi nie przepadam.drażnią mnie no cóż tak juz mam. Ale najlepsze jest to, że jak ktoś sie pyta kiedy dziecko to mówię, że nie chcę mieć (przynajmniej przez najbliższe kilka lat), reakcja ludzi: no jak to? oj odmieni Ci się. Odmieni nie odmieni to nasza sparawa nie potrafia przyjąc do wiadomości, że niektórzy nie chcą posiadac dzieci. nigdy nie miałam instynktu macierzyńskiego i już. a gdzie jest powiedziane, że koniecznie trzeba mieć dzieci. Chociaz u nas w prawie definicja rodziny - to rodzice odmiennejk plci i conajmniej 1 dziecko...

No mi się wydaje, że mi się odmieni, ale powiem szczerze, że zamiast się polepszać w kierunku "ja chcę dzieci!!!" to ja się bardziej w kierunku "dzieci? fuj!" zbliżam Trochę mnie to przeraża, ale to wyjdzie za kilka lat czy mi się odmieni "na lepsze" wg większości, czy nie

Cytat:
To jednak moja pamięć nie jest taka zła
No ja słyszałam też, że szybko rozwódką, bo jak w listopadzie, a broń boże jak się jeszcze deszcz trafi!, to na pewno będzie opłakane małżeństwo i szybki rozwód

Cytat:
Nienawidzę upału
No my się zaręczyliśmy w zeszłym roku i przez pierwsze dwa miesiące była wersja "eee... mamy czas, gdzie się spieszyć", ale jak zapadła decyzja, że w tym roku, to od dnia zarezerwowania sali jest tylko "jeeezuuu... jeszcze tyle czasu?!"
A teraz mam 229 dni

Cytat:
Wdową, że niby nie oddam zmarłym szacunku w należnym im miesiącu i się na mnie ,,zemści". No ale cóż- myślenia niektórych nie zmienie.
Nie będę się męczyć w letnim upale (argument z poceniem się jak świnia jest koronny ) ani iść zakatarzona od alergii na wiosnę bo ,,wypada" się pobrać w jakimś ciepłym miesiącu. Jeśli ktoś będzie miał obiekcje będzie mniej gości na weselu i trudno
U nas to za 5 lat tak akurat będzie. Tż się oświadczyć zdąży
Ta, bo cały miesiąc musimy rozpaczać po zmarłych, wpadać w depresje związane ze śmiercią, dumać nad sensem istnienia itp itd, litości Ludzie to wymyślają jak się da, żeby tylko innym chociaż na chwilę nastrój popsuć, jak się za bardzo z czegoś cieszysz (w tym wypadku ze ślubu w listopadzie), to zawsze znajdzie się pełno chętnych, żeby to zdeptać, żeby pokazać, że inni są "lepsi", bo biorą ślub latem i będą od upału zdychać

A ja byłam teraz w grudniu na weselu, padał śnieg i połowę czasu spędziła młodsza część "ekipy" na dworze rzucając się śnieżkami A integracja jaka przy tych śnieżkach I ogólnie rzecz biorąc to na żadnym "letnim" weselu się tak nie ubawiłam, bo bałam się nos na dwór wystawić, a na sali nie było czym dychać tak samo jak na dworze :|

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-28, 22:44   #306
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
No mi się wydaje, że mi się odmieni, ale powiem szczerze, że zamiast się polepszać w kierunku "ja chcę dzieci!!!" to ja się bardziej w kierunku "dzieci? fuj!" zbliżam

No ja słyszałam też, że szybko rozwódką, bo jak w listopadzie, a broń boże jak się jeszcze deszcz trafi!, to na pewno będzie opłakane małżeństwo i szybki rozwód

Nienawidzę upału

A teraz mam 229 dni

Ta, bo cały miesiąc musimy rozpaczać po zmarłych, wpadać w depresje związane ze śmiercią, dumać nad sensem istnienia itp itd, litości
Ja też niezbyt za posiadaniem dzieci jestem... Szczerze mówiąc niezbyt się w roli matki widzę. Praktyki w przedszkolu w całości zaspokajają mój instynkt macierzyński

Z tym deszczem to ja słyszałam, że jak pada to na szczęście- że bogactwo ma spłynąć na młodych
Zresztą w tamtym roku w listopadzie do piękną wiosnę mieliśmy

Słońce dla mnie mogłoby nie istnieć. Mam obsesję na punkcie bladości I jeszcze jak jest upał, cieknie mi po plecach, makijaż spływa, duszno mi i lepi się do mnie wszystko... Taaa, kocham lato

Nam do ślubu zostało 2049 dni

Ludzie zawsze sobie powód wymyślą co do daty ślubu W maju ślub- szybki grób np.
I który tu miesiąc grobowy jest?
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2011-03-29, 06:40   #307
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Ja też niezbyt za posiadaniem dzieci jestem... Szczerze mówiąc niezbyt się w roli matki widzę. Praktyki w przedszkolu w całości zaspokajają mój instynkt macierzyński

Z tym deszczem to ja słyszałam, że jak pada to na szczęście- że bogactwo ma spłynąć na młodych
Zresztą w tamtym roku w listopadzie do piękną wiosnę mieliśmy

Słońce dla mnie mogłoby nie istnieć. Mam obsesję na punkcie bladości I jeszcze jak jest upał, cieknie mi po plecach, makijaż spływa, duszno mi i lepi się do mnie wszystko... Taaa, kocham lato

Nam do ślubu zostało 2049 dni

Ludzie zawsze sobie powód wymyślą co do daty ślubu W maju ślub- szybki grób np.
I który tu miesiąc grobowy jest?
no ja nic do lata niemam lubie lato i sie opalac ale tak jak mówicie ludzie zawsze se coś znajda no pamietam jak byłam jakieś 4 lata temu na weselu i było strasznie ciepło a na sali była klima no i miałam zapalenie płuc. Tak to sie nie spoce makijarz nie spłynie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 07:56   #308
mariaantonowna
Rozeznanie

Listopad jest po prostu najlepszy no i ide w czwartek z Narzeczonym oglądać buty ślubne dla mnie w piatek ostatecznie decydujemy sie na kamerzyste i od dziś zaczynam na serio się odchudzać
mariaantonowna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 10:26   #309
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

zgadzam się z Wami w zupełności.

Byłam w tym roku na weselu w sierpniu. Była masakra, na dworze strasznie goraco, więc wszyscy nie mogli sie doczekać, żeby wejść do klimatyzowanej sali. I nie wiem czy to wina klimatyzacji, czy generalnie tak jest, ale jak wszyscy goście już byli w sali to po jakiś 30 min, nie było czuć tej klimy. wesele było dosyć późno, i jak tylko zrobiło się odrobinę chłodniej sporo częśc gości wyszła na zewnątrz, a to skutkowało tym, że nie widzieli pierwszego tańca młodych...

ale to tylko jeden z wielu przykładów, bo spływający makijaż, alergie (osobiście nie wyobrażam sobie siebie zapuchniętej w dniu wlasnego ślubu i mniejsze powody, generalnie jedzenie się szybciej psuje, goście nie bawią się w środku tylko wychodzą cały czas na zewnątrz...i można tak długo wymieniać

ale z tym wdowieństwem to po raz pierwszy słyszę...czego to ludzie nie wymyślą..
też słyszałam, ze jak na slubie będzie deszcz albo łzy to szczęście dla młodych ale się rozpisalam..przepraszam za przynudzanie
Stary 2011-03-29, 12:48   #310
Mediona
Zadomowienie

Cytat:

Byłam w tym roku na weselu w sierpniu. Była masakra, na dworze strasznie goraco, więc wszyscy nie mogli sie doczekać, żeby wejść do klimatyzowanej sali. I nie wiem czy to wina klimatyzacji, czy generalnie tak jest, ale jak wszyscy goście już byli w sali to po jakiś 30 min, nie było czuć tej klimy. wesele było dosyć późno, i jak tylko zrobiło się odrobinę chłodniej sporo częśc gości wyszła na zewnątrz, a to skutkowało tym, że nie widzieli pierwszego tańca młodych...

ale to tylko jeden z wielu przykładów, bo spływający makijaż, alergie (osobiście nie wyobrażam sobie siebie zapuchniętej w dniu wlasnego ślubu i mniejsze powody, generalnie jedzenie się szybciej psuje, goście nie bawią się w środku tylko wychodzą cały czas na zewnątrz...i można tak długo wymieniać

ale z tym wdowieństwem to po raz pierwszy słyszę...czego to ludzie nie wymyślą..
też słyszałam, ze jak na slubie będzie deszcz albo łzy to szczęście dla młodych ale się rozpisalam..przepraszam za przynudzanie
Ostatnio jak przeczytalam na necie wszystkie przesądy i co powinnam miec przy sobe to sie za głowę chwyciłam przecież bym musiała se na kartce napiac i sie nauczyc na pamiec. Żenada
Stary 2011-03-29, 12:54   #311
mariaantonowna
Rozeznanie

Cytat:

Nie przynudzasz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 13:26   #312
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

Cytat:
Ostatnio jak przeczytalam na necie wszystkie przesądy i co powinnam miec przy sobe to sie za głowę chwyciłam przecież bym musiała se na kartce napiac i sie nauczyc na pamiec. Żenada
hehe, ja na wszelki wypadek nie będę sprawdzała..chociaż ciekawa jestem..ale to może sobie poczytam już po ślubie

chociiaz kilka znam, moja koleżanka żeby "zamówić" pogodę wystawiła na parapet swoje buty ślubne.. i powinnyśmy mieć na sobie coś niebieskiego, starego, nowego, pożyczonego..i tyle mojej wiedzy na temat przesądów

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez mariaantonowna Pokaż wiadomość
Nie przynudzasz

a tak się zastanawiam wszystkie macie poprawiny?? a pytam się tak z czystej kobiecej ciekawości

i mi się przypomniało, że pisałyście ile Wam zostało do tego najwspanialszego dnia, a więc nam 7 miesięcy i 7 dni

Edytowane przez lila26
Czas edycji: 2011-03-29 o 13:28
lila26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 15:39   #313
a_nosek
Przyczajenie

GG do a_nosek

Tak, tak u Nas będą poprawiny

W lokalu mamy możliwość przenocowania najbliższych więc nie będzie z tym problemu, Nasze rodzinki lubią bawić, a poprawiny to w mojej rodzinie prawie jak tradycja więc nie mogło być inaczej

chwilo trwaj !!!
a_nosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-29, 16:48   #314
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

u mnie też będą poprawiny a co do noclegów do goście, którzy przyjadą z daleka będą mieli pokoje tam gdzie mamy wesele, a reszta u siebie bo to blisko, my z TŻ też nocujemy tam gdzie wesele i poprawiny, będziemy mieli apartament (jest w cenie, więc na to kasa nie pójdzie ) ale sobie tak myślę że to bedzie wygodne, wszystko co mi będzie potrzebne będę miala na miejscu.

udzielam sie tak często bo jestem w trakcie pisania magisterki, i robie sobie małe przerwy - taka regeneracja
Stary 2011-03-29, 17:54   #315
mariaantonowna
Rozeznanie

My też wyprawiamy poprawiny, z tym, że nocować będzie rodzina z daleka z Koszalina i z Głogowa no i my, ale Nasz apartament jest prezentem od właścicieli sali na poprawinach będą moje 3 siostry z rodziną, 4 braci mojego TŻ też z rodziną chrzestni i już wyszło 60 osób, więc reszty rodziny nie zapraszamy a na poprawinach będzie grała ta sama orkiestra co na weselu a u Was jak będzie ? aha no i poprawiny będą od 15 do północy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 17:57   #316
Mediona
Zadomowienie

ja zrezygnowałam z poprawin jakos nie bardzo a w cenie lokalu mamy apartament wiec bede sie byczyła do póżnego popołunia jako pani M
Stary 2011-03-29, 18:00   #317
mariaantonowna
Rozeznanie

Cytat:
ja zrezygnowałam z poprawin jakos nie bardzo a w cenie lokalu mamy apartament wiec bede sie byczyła do póżnego popołunia jako pani M
Pewnie jak kto lubi

a do której macie przewidziane wesele? My mamy w kościele na 16.00, kolacja na ok 18 a wesele do max 4
Stary 2011-03-29, 18:04   #318
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie jak kto lubi

a do której macie przewidziane wesele? My mamy w kościele na 16.00, kolacja na ok 18 a wesele do max 4
Ja mam kościól na 11:00 na 13:00 jest obiad i wesele do bialego rana. Moze dlatego nie robimy poprawin

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

My planujemy wesele na 100 osób ale niewiem ile mi sie wyłamie ja mam bardzo małą rodzinę wiec odemnie 15 osób zato zapraszam 20 znajomych (mamy wspólnych) na a reszta to rodzian od mojego. Ona ma aż 5 braci z tego 3 żonatych wiec wchodze do sporej rodzinki
Stary 2011-03-29, 18:27   #319
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

Cytat:
My też wyprawiamy poprawiny, z tym, że nocować będzie rodzina z daleka z Koszalina i z Głogowa no i my, ale Nasz apartament jest prezentem od właścicieli sali na poprawinach będą moje 3 siostry z rodziną, 4 braci mojego TŻ też z rodziną chrzestni i już wyszło 60 osób, więc reszty rodziny nie zapraszamy a na poprawinach będzie grała ta sama orkiestra co na weselu a u Was jak będzie ? aha no i poprawiny będą od 15 do północy
ooo do północy fajnie u nas zapraszamy ok. 120 gości z czego myślę, że jakieś 20 odpadnie, a poprawiny mamy od 14 do 21, a co do muzyki to zrobimy listę z muzyką i będziemy puszczać z laptopa...

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Ja mam kościól na 11:00 na 13:00 jest obiad i wesele do bialego rana. Moze dlatego nie robimy poprawin

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

My planujemy wesele na 100 osób ale niewiem ile mi sie wyłamie ja mam bardzo małą rodzinę wiec odemnie 15 osób zato zapraszam 20 znajomych (mamy wspólnych) na a reszta to rodzian od mojego. Ona ma aż 5 braci z tego 3 żonatych wiec wchodze do sporej rodzinki
no to faktycznie nie ma co robić poprawin, wszystkim przyda się regeneracja po takiej zabawie

my mamy kościół na 15 a później zabawa do 5
Stary 2011-03-29, 18:39   #320
mariaantonowna
Rozeznanie

a właśnie właśnie właśnie, ile osób będzie na Waszych weselach ?
Stary 2011-03-30, 05:53   #321
a_nosek
Przyczajenie

GG do a_nosek

My planujemy ślub o 14 i orkiestrę mamy do około 5/6 rano, a w poprawiny od 16 do 2/3 jak będzie wszystko zależy od gości. A co do ilości od. to liczymy 200 os.

Edytowane przez a_nosek
Czas edycji: 2011-03-30 o 05:54
a_nosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-30, 10:59   #322
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Dziewczyny, a jak ma się sprawa z organizacją techniczną ślubu w listopadzie?
Nie ma problemu z rezerwacją sali? Można liczyć na jakieś upusty u fotografa czy kamerzysty?
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2011-03-30, 11:40   #323
Mediona
Zadomowienie

ja jak zamawiałam to miałam aneks ze cena sie nie zmieni przez 2 lata no i mamy darmowe owoce ( była dodatkowa opłata) darmowe ciasto i tort. No i apartament w cenie

REKLAMA
Stary 2011-03-30, 18:26   #324
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

to tak jak u nas

a_nosek spore wesele macie

ostatnio sobie wymyśliłam, że będę miała diadem...a co!!!
Stary 2011-03-30, 18:46   #325
Mediona
Zadomowienie

No ja chce welon ale jeszcze do końca nie wiem jaki raz mi sie podoba taki klasyczny do tamion zaraz podoba mi sie mgielka a zarz długi ale chyba bede miala krótki do ramion
Stary 2011-03-30, 19:49   #326
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

Cytat:
No ja chce welon ale jeszcze do końca nie wiem jaki raz mi sie podoba taki klasyczny do tamion zaraz podoba mi sie mgielka a zarz długi ale chyba bede miala krótki do ramion
ja welon tez bede miala, ale go zdejmę w trakcie wesela i zalożę diadem

a co do welonu to ja bym chciała dluuugi
Stary 2011-03-30, 19:53   #327
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Za szybko zmieniacie tematy
Poprawiny będą, moja część rodzinki by nie przeżyła ich braku No i my chcemy, na weselu nie poszalejemy za bardzo, więc się na poprawinach prawdopodobnie pochlamy
Nocleg - my mamy w cenie (jak prawie wszędzie dla PM). Nad salą jest jeszcze bodajże 5 albo 6 pokoi 2-4 osobowych, chyba 35 zł od osoby czy jakoś tak (na szczęście dla naszej kieszeni przyjęło się u nas w rodzinie, że zawsze goście sobie sami opłacają noclegi - ja już na kilku takich byłam i nikt nie wydziwiał ). Mają też dwa domki 12 osobowe (czyli zmieści się z 15 osób spokojnie jeśli byłaby taka potrzeba ), wynajęcie całego domku to koszt 300 zł, już na nasz koszt prawdopodobnie Jeśli więcej gości chciałoby nocleg, to będzie problem, bo nasza sala jest na końcu świata Wesele na ok 100 osób.
A jak rozwiązujecie kwestię zapraszania dzieci? Bo mojego kuzynostwa już jest ok 10, plus ich drugie połowy i dodatkowo średnia ilości dzieci to 2 i wyszłoby już tylko z nich wesele Jeśli uda nam się dogadać z właścicielem sali, że dzieci do lat ok 6-8 będą za jakieś 25 zł to je wszystkie zaprosimy, bo nie uśmiecha mi się za maludy w wieku nie przekraczającym tak naprawdę 5 lat płacić jak za połowę dorosłego gościa, a tak pierwotnie powiedział, ale zaznaczył, że jest to do dogadania. A chodzi tak naprawdę tylko o dodatkowe miejsca, bo takie małe to to prawie nic nie zje Powyżej tej kwoty po prostu miejsce dzieciaków będzie na kolanach rodziców (albo u dziadków ).
Welon - prawdopodobnie będę miała taki do pasa, raczej gładki. Chciałabym długi i pasowałby do sukni, ale jak go założyłam, to mi się wydawało, że zaraz mi włosy powyrywa

Edytowane przez Świniaczek
Czas edycji: 2011-03-30 o 19:55
Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2011-03-30, 20:16   #328
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a jak ma się sprawa z organizacją techniczną ślubu w listopadzie?
Nie ma problemu z rezerwacją sali? Można liczyć na jakieś upusty u fotografa czy kamerzysty?
Pewnie że można liczyć na upusty u mnie jest 300 zł upustu na listopad
Stary 2011-03-30, 20:44   #329
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Pewnie że można liczyć na upusty u mnie jest 300 zł upustu na listopad
Na salę czy kamerzystę/fotogrfa?
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2011-03-30, 21:22   #330
Mediona
Zadomowienie

Ja mam tylko 4 małych dzieci na które moge wziąść połówki wiec chyba to oleje i normalnie wezme całość
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości