Listopadowe Panny Młode - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-30, 21:29   #331
Emir1994
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Na salę czy kamerzystę/fotogrfa?
Na mojej reklamie pisze fotografia ślubna i okolicznościowa więc 300 zł na fotografa
Stary 2011-03-31, 12:03   #332
mariaantonowna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Za szybko zmieniacie tematy
Poprawiny będą, moja część rodzinki by nie przeżyła ich braku No i my chcemy, na weselu nie poszalejemy za bardzo, więc się na poprawinach prawdopodobnie pochlamy
Nocleg - my mamy w cenie (jak prawie wszędzie dla PM). Nad salą jest jeszcze bodajże 5 albo 6 pokoi 2-4 osobowych, chyba 35 zł od osoby czy jakoś tak (na szczęście dla naszej kieszeni przyjęło się u nas w rodzinie, że zawsze goście sobie sami opłacają noclegi - ja już na kilku takich byłam i nikt nie wydziwiał ). Mają też dwa domki 12 osobowe (czyli zmieści się z 15 osób spokojnie jeśli byłaby taka potrzeba ), wynajęcie całego domku to koszt 300 zł, już na nasz koszt prawdopodobnie Jeśli więcej gości chciałoby nocleg, to będzie problem, bo nasza sala jest na końcu świata Wesele na ok 100 osób.
A jak rozwiązujecie kwestię zapraszania dzieci? Bo mojego kuzynostwa już jest ok 10, plus ich drugie połowy i dodatkowo średnia ilości dzieci to 2 i wyszłoby już tylko z nich wesele Jeśli uda nam się dogadać z właścicielem sali, że dzieci do lat ok 6-8 będą za jakieś 25 zł to je wszystkie zaprosimy, bo nie uśmiecha mi się za maludy w wieku nie przekraczającym tak naprawdę 5 lat płacić jak za połowę dorosłego gościa, a tak pierwotnie powiedział, ale zaznaczył, że jest to do dogadania. A chodzi tak naprawdę tylko o dodatkowe miejsca, bo takie małe to to prawie nic nie zje Powyżej tej kwoty po prostu miejsce dzieciaków będzie na kolanach rodziców (albo u dziadków ).
Welon - prawdopodobnie będę miała taki do pasa, raczej gładki. Chciałabym długi i pasowałby do sukni, ale jak go założyłam, to mi się wydawało, że zaraz mi włosy powyrywa
My wesele mamy na 140 osób z czego najwyżej 5-6 może odpaść, mam 24 osoby z kuzynostwa + ich połówki i nie zapraszamy dzieci, bo wyszłoby z 200osób bedą tylko dzieci moich 3 sióstr i 4 braci mojego TŻ więc i tak będą maluchy na weselu, w naszej sali za dzieci do 8 roku życia się nie płaci nic ! za to pokoje nad salą kosztują 70 zł od osoby i u Nas raczej my płacimy za tego kto chce nocować. jest tam 20 pokoi 2-osobowych, a ok 20 ludzi będzie nocowało. W piątek spotykamy się z kamerzystą i ostatecznie się będziemy decydować. Bardzo się cieszę, że fotograf jest elastyczny, ponieważ nie chcieliśmy zdjęć na sali jak się ludzie bawią i tańczą bo nie oszukujmy się, byłam na 12 weselach i jescze nie słyszałam żeby ktoś obejrzał wszytskie zdjęcia na 4 płytach z wesela. Więc zapytalismy się fotografa czy nie mógłby być na sali tylko 2h, bo zrobimy sobie zdjęcie z każdym gościem, wszyscy razem, z rodzicami, dziadkami, rodzeństwem i tyle więc też kasy zaoszczedzimy i nie potrzebnych kosztów nie robimy. sesje bedzimy mieli przed kościołem, wyjeżdzanie na sesje w trakcie wesla świadczy tylko o czyimś braku taktu i złym wychowaniu, dla mnie to troche niesmaczne a nawet mi sie wydaje że chamskie w stosunku do gości.

Welonu nie bede miała bo welon jest zarezerwowany dla dziewic a szopki i złego traktowania symboli nie chce. Po prostu nie chce byc obłudna i nie traktować pewnych rzeczy głębiej niż inni. Niestety welon stał się ozdobą a nie symboliką i taki jest ten nasz nieszczęsny świat, że nikt sie nie przejmuje niczym i nie szuka głębszych sensów

Aha no i słyszałam o takim przypadku że dziewczyna była w 8 miesiącu ciąży i szła w welonie i ksiądz jej przy wszytskich zdjął i uważam że bardzo dobrze bo nie można sobie z takich rzeczy kpin robić. Kazdy chce ślub kościelny a wychodzą z gołymi cycykami i ramionami przed ołtarz i ksiądz tez kazał komus sie kiedys ubrać, jak ktoś uważa że jest katolikiem to wie że przed ołtarzem nie stoi się w odkrytych ramionach i kolanach, chyba że ktos to traktuje jako ładną oprawkę to jest mi ich żal za płytkie podejście do wiary, najlepiej juz nie brać kościelnego ...

Edytowane przez mariaantonowna
Czas edycji: 2011-03-31 o 12:08
mariaantonowna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-31, 12:40   #333
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Za szybko zmieniacie tematy
Poprawiny będą, moja część rodzinki by nie przeżyła ich braku No i my chcemy, na weselu nie poszalejemy za bardzo, więc się na poprawinach prawdopodobnie pochlamy
Nocleg - my mamy w cenie (jak prawie wszędzie dla PM). Nad salą jest jeszcze bodajże 5 albo 6 pokoi 2-4 osobowych, chyba 35 zł od osoby czy jakoś tak (na szczęście dla naszej kieszeni przyjęło się u nas w rodzinie, że zawsze goście sobie sami opłacają noclegi - ja już na kilku takich byłam i nikt nie wydziwiał ). Mają też dwa domki 12 osobowe (czyli zmieści się z 15 osób spokojnie jeśli byłaby taka potrzeba ), wynajęcie całego domku to koszt 300 zł, już na nasz koszt prawdopodobnie Jeśli więcej gości chciałoby nocleg, to będzie problem, bo nasza sala jest na końcu świata Wesele na ok 100 osób.
A jak rozwiązujecie kwestię zapraszania dzieci? Bo mojego kuzynostwa już jest ok 10, plus ich drugie połowy i dodatkowo średnia ilości dzieci to 2 i wyszłoby już tylko z nich wesele Jeśli uda nam się dogadać z właścicielem sali, że dzieci do lat ok 6-8 będą za jakieś 25 zł to je wszystkie zaprosimy, bo nie uśmiecha mi się za maludy w wieku nie przekraczającym tak naprawdę 5 lat płacić jak za połowę dorosłego gościa, a tak pierwotnie powiedział, ale zaznaczył, że jest to do dogadania. A chodzi tak naprawdę tylko o dodatkowe miejsca, bo takie małe to to prawie nic nie zje Powyżej tej kwoty po prostu miejsce dzieciaków będzie na kolanach rodziców (albo u dziadków ).
Welon - prawdopodobnie będę miała taki do pasa, raczej gładki. Chciałabym długi i pasowałby do sukni, ale jak go założyłam, to mi się wydawało, że zaraz mi włosy powyrywa
u mnie to jest tak, że do 6 roku nic się nie płaci, a do 12 z tego co pamietam połowę, u mnie w rodzinie w sumie są same małe dzieci i jedno w wieku 8 lat
Stary 2011-03-31, 13:07   #334
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez mariaantonowna Pokaż wiadomość
Aha no i słyszałam o takim przypadku że dziewczyna była w 8 miesiącu ciąży i szła w welonie i ksiądz jej przy wszytskich zdjął i uważam że bardzo dobrze bo nie można sobie z takich rzeczy kpin robić. Kazdy chce ślub kościelny a wychodzą z gołymi cycykami i ramionami przed ołtarz i ksiądz tez kazał komus sie kiedys ubrać, jak ktoś uważa że jest katolikiem to wie że przed ołtarzem nie stoi się w odkrytych ramionach i kolanach, chyba że ktos to traktuje jako ładną oprawkę to jest mi ich żal za płytkie podejście do wiary, najlepiej juz nie brać kościelnego ...
Ja może nie odważyłabym się na miejscu księdza zdjąć welonu pannie młodej (prędzej młodemu bym kazała...) ale ubrać komuś roznegliżowanemu- jak najbardziej. Kościół to kościół i obowiązuje w nim odpowiedni strój a rozbierać się mogą po Mszy.
Dla mnie porozbieranna panna młoda- bo faceci najczęsciej są w garniturach i nie ma problemu- z gołymi ramionami, biustem na wierzchu i rozcięciem z tyłu niemal do pośladków nie wygląda ładnie tylko żałośnie. Pokazuje, że nie potrafi się ubrać stosownie do miejsca i sytuacji i tyle.
Jak komuś jest za gorąco to nie musi brać ślubu w takie upalne miesiące.

lila26- ślubujesz w 3. rocznicę mojego związku z tżtem A to znaczy, że kiedyś rocznicę ślubu będziemy świętować w ten sam dzień
Tylko jak Ty będziesz już 5 lat po ślubie to ja dopiero stanę się mężatką Ale co tam...
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023

Edytowane przez gothka152
Czas edycji: 2011-03-31 o 13:12
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-31, 13:35   #335
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

Cytat:
Ja może nie odważyłabym się na miejscu księdza zdjąć welonu pannie młodej (prędzej młodemu bym kazała...) ale ubrać komuś roznegliżowanemu- jak najbardziej. Kościół to kościół i obowiązuje w nim odpowiedni strój a rozbierać się mogą po Mszy.
Dla mnie porozbieranna panna młoda- bo faceci najczęsciej są w garniturach i nie ma problemu- z gołymi ramionami, biustem na wierzchu i rozcięciem z tyłu niemal do pośladków nie wygląda ładnie tylko żałośnie. Pokazuje, że nie potrafi się ubrać stosownie do miejsca i sytuacji i tyle.
Jak komuś jest za gorąco to nie musi brać ślubu w takie upalne miesiące.

lila26- ślubujesz w 3. rocznicę mojego związku z tżtem A to znaczy, że kiedyś rocznicę ślubu będziemy świętować w ten sam dzień
Tylko jak Ty będziesz już 5 lat po ślubie to ja dopiero stanę się mężatką Ale co tam...
i nie tylko to, Wy jak bedziecie brać ślub będziecie w związku 8 lat, ja ze swoim TŻ w tym roku (w styczniu) też obchodziłam 8-lecie zwiazku
Stary 2011-03-31, 14:05   #336
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez lila26 Pokaż wiadomość
i nie tylko to, Wy jak bedziecie brać ślub będziecie w związku 8 lat, ja ze swoim TŻ w tym roku (w styczniu) też obchodziłam 8-lecie zwiazku
W takim razie tym bardziej mi miło A ile będziecie mieć lat w dniu ślubu (o ile można wiedzieć)?
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2011-03-31, 14:10   #337
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

Cytat:
W takim razie tym bardziej mi miło A ile będziecie mieć lat w dniu ślubu (o ile można wiedzieć)?
ja 26, a TŻ 27
a Wy ile??

Edytowane przez lila26
Czas edycji: 2011-03-31 o 14:12
lila26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-31, 15:01   #338
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
ja 26, a TŻ 27
a Wy ile??
Ja 27 a tż prawie 29
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2011-03-31, 20:46   #339
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez mariaantonowna Pokaż wiadomość
My wesele mamy na 140 osób z czego najwyżej 5-6 może odpaść, mam 24 osoby z kuzynostwa + ich połówki i nie zapraszamy dzieci, bo wyszłoby z 200osób bedą tylko dzieci moich 3 sióstr i 4 braci mojego TŻ więc i tak będą maluchy na weselu, w naszej sali za dzieci do 8 roku życia się nie płaci nic ! za to pokoje nad salą kosztują 70 zł od osoby i u Nas raczej my płacimy za tego kto chce nocować. jest tam 20 pokoi 2-osobowych, a ok 20 ludzi będzie nocowało. W piątek spotykamy się z kamerzystą i ostatecznie się będziemy decydować. Bardzo się cieszę, że fotograf jest elastyczny, ponieważ nie chcieliśmy zdjęć na sali jak się ludzie bawią i tańczą bo nie oszukujmy się, byłam na 12 weselach i jescze nie słyszałam żeby ktoś obejrzał wszytskie zdjęcia na 4 płytach z wesela. Więc zapytalismy się fotografa czy nie mógłby być na sali tylko 2h, bo zrobimy sobie zdjęcie z każdym gościem, wszyscy razem, z rodzicami, dziadkami, rodzeństwem i tyle więc też kasy zaoszczedzimy i nie potrzebnych kosztów nie robimy. sesje bedzimy mieli przed kościołem, wyjeżdzanie na sesje w trakcie wesla świadczy tylko o czyimś braku taktu i złym wychowaniu, dla mnie to troche niesmaczne a nawet mi sie wydaje że chamskie w stosunku do gości.

Welonu nie bede miała bo welon jest zarezerwowany dla dziewic a szopki i złego traktowania symboli nie chce. Po prostu nie chce byc obłudna i nie traktować pewnych rzeczy głębiej niż inni. Niestety welon stał się ozdobą a nie symboliką i taki jest ten nasz nieszczęsny świat, że nikt sie nie przejmuje niczym i nie szuka głębszych sensów

No to jak już się czepiamy symboli i szczegółów, to prawie żadna z nas nie powinna brać kościelnego, bo dziewicą nie jest, czyli już łamie zasady kościoła I można by tak jeszcze wymieniać a wymieniać, temat często poruszany na wizażu i ja się akurat zgadzam z większością (czyli albo wszystko albo nic - skoro do kościoła nie chodzę, to czemu mam brać kościelny? Bo ładnie?) U mnie gdyby nie TŻ w ogóle by kościelnego nie było, mi by wystarczył cywilny, bo do kościoła nie chodzę i nie wpieram nikomu, że chodzę Dodatkowo teściówka by mi osiwiała, teść odjechał by na zawał

No na sali gadał, że można się dogadać co do "ceny" dzieci, czyli przypuszczam, że dzieci będą zapraszane, ale to się jeszcze zobaczy

To ja tu najmłodsza chyba jestem - w dniu ślubu będę miała 22 lata, TŻ 29

Też mi się nie podoba sesja w trakcie wesela. Na dodatek strata dwóch godzin z zabawy My będziemy mieli prawdopodobnie przed poprawinami, jeśli uda nam się w miarę wyrobić

Edytowane przez Świniaczek
Czas edycji: 2011-03-31 o 20:50
Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-01, 06:42   #340
Mediona
Zadomowienie

To wiec ja zawsze chciałam mieć skromne przyjęcie i ślub cywilny no i tez chciałam wziąść w listopadzie ale mój sie uparł ze jak slub to ma być taki jak powinien wiec musi być kościelny wiec sie nie spieram , w takiej wieże zostałam wychowana co do grzechów to każdy je mam a szukac przed ołtarzem dziewicy w białej sukni i z welonem to chyba byśmy nie znalazły hahaa.(no chociaż może nie spieram się nie chce nikogo oceniać ) A co do wieku to mam 24 a jak bedzie slub to bede miała 25 bo w sierpniu mam urodzinki mój jest rok starszy odemnie
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-01, 11:32   #341
Mediona
Zadomowienie

A w dniu ślubu bedziemy ze soba 10 lat i 4 miesiące i 9 dni hahhah

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-01, 12:51   #342
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
A w dniu ślubu bedziemy ze soba 10 lat i 4 miesiące i 9 dni hahhah
Bardzo ładny staż gratuluję
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2011-04-01, 13:21   #343
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

Cytat:
To wiec ja zawsze chciałam mieć skromne przyjęcie i ślub cywilny no i tez chciałam wziąść w listopadzie ale mój sie uparł ze jak slub to ma być taki jak powinien wiec musi być kościelny wiec sie nie spieram , w takiej wieże zostałam wychowana co do grzechów to każdy je mam a szukac przed ołtarzem dziewicy w białej sukni i z welonem to chyba byśmy nie znalazły hahaa.(no chociaż może nie spieram się nie chce nikogo oceniać ) A co do wieku to mam 24 a jak bedzie slub to bede miała 25 bo w sierpniu mam urodzinki mój jest rok starszy odemnie
a mi się zmieniało...tzn. ja zawsze chciałam skromny ślub, najbliższa rodzina, świadkowie...przez pewien czs marzyłam o ślubie, na jakiś ciepłych wyspach ale rozmawiałam z mamą, do niczego mnie nie zmuszała, powiedziała tylko, że ślub jest raz w życiu itd. i w sumie jej argumenty mnie przekonały. We wrześniu byliśmy na weselu u bliskich znajomych, było super. i w sumie to mnie przekonało już definitywnie. A teraz baaardzo się cieszę i przygotowania do naszego ślubu sprawiają mi dużą przyjemność. żałowałabym, gdybym z tego zrezygnowała

Mediona ja też gratuluje takiego stażu
my w dniu ślubu będziemy 8 lat i jakieś 10 miesięcy..

ehh a co do wiary i grzechów to my z TŻ mieszkamy ze sobą więc tym bardziej nie po "kościelnemu"
Stary 2011-04-01, 20:36   #344
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

My też ze sobą mieszkamy
A w dniu ślubu będziemy razem 6 lat, 3 miesiące i 2 dni

Stary 2011-04-01, 21:31   #345
Mediona
Zadomowienie

No ja tez pare grzeszków mam napewno sprawdziała jak sie razem mieszka czyli od 3 lat mieszkamy sami w UK a przed wyjazdem mieszkaliśmy rok razem.Można powiedziec ze go wypróbowałam hahaha juz nic mnie nie zadziwi. Tak mysle ze rok po weselu juz wróce do Polski zeby byc bliżej rodziny Bo ja tam nie lubie z daleka
Stary 2011-04-02, 07:18   #346
mariaantonowna
Rozeznanie

cześć ! Jaka piękna sobota
My wczoraj podpisaliśmy umowe z kamerzystą i z fotografem . Już się doczekać nie moge ślubu !!!!!!!!

Odnośnie tego tematu mieszkania razem to ja z moim TŻ zamieszkaliśmy razem od września !
Stary 2011-04-02, 14:17   #347
Mediona
Zadomowienie

Mi sie wydaje ze jest to indywidualna sprawa kazdej z nas. Wiec ja nie mam nic to tego kto co i jak sobie robi hahaha byle był szczęśliwy. A pogoda dzisiaj piękna spadam robić obiad
Stary 2011-04-02, 16:35   #348
mariaantonowna
Rozeznanie

a czy jak będziecie przed salą weselną to czy rodzice z chlebem będą Was witać ? Czy właściciel/ka sali ?
Stary 2011-04-02, 18:37   #349
Mediona
Zadomowienie

Ja sie nie pytałam ale ostatnio byłam na 2 weselach i witali właściciele sali mi sie wydaje ze nas tez bedzie witam własciciel restauracji ale bede sie musiała dowiedziec.
Ej wybrałam zaproszenia tylko czekam az przyszły szwagier mi zamówi ale sie gdzieś podziała i niewiem gdzie jest a sie strasznie napaliłam. Pomyślałam ze juz bym mogła wszystko zamówic ale nadpobudliwośc nie popłaca, ale jak tylko sie pojawi w domu to powiem zeby zamawiał ale frajda hahaha

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
a mi się zmieniało...tzn. ja zawsze chciałam skromny ślub, najbliższa rodzina, świadkowie...przez pewien czs marzyłam o ślubie, na jakiś ciepłych wyspach ale rozmawiałam z mamą, do niczego mnie nie zmuszała, powiedziała tylko, że ślub jest raz w życiu itd. i w sumie jej argumenty mnie przekonały. We wrześniu byliśmy na weselu u bliskich znajomych, było super. i w sumie to mnie przekonało już definitywnie. A teraz baaardzo się cieszę i przygotowania do naszego ślubu sprawiają mi dużą przyjemność. żałowałabym, gdybym z tego zrezygnowała

Mediona ja też gratuluje takiego stażu
my w dniu ślubu będziemy 8 lat i jakieś 10 miesięcy..

ehh a co do wiary i grzechów to my z TŻ mieszkamy ze sobą więc tym bardziej nie po "kościelnemu"
Ja kiedys tez chciałam bardzo skromny najlepiej szybko cywilny później mi sie odmienilo na skromny kościelny i zamówiłam małą sale na kolacje, No ale zaczełam myślec i smutno mi sie zrobiło ze nie zaszaleje ze znajomymi i dlaczego raz w zyciu nie moge być najważniejsza. No i zamówilismy wieksza sale od 70 do 130 osob ale bedziemy mieli 100 jak wszyscy przyjda. Ale bedzie imprezka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 15:27   #350
Mediona
Zadomowienie

Muszę się pochwalić zamówiłam zaproszenia
Stary 2011-04-04, 09:57   #351
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

Cytat:
Muszę się pochwalić zamówiłam zaproszenia
ooogratuluję a wrzucisz??? chętnie zobaczę

my w sumie też mamy wybrane kwestia zamówienia, a właśnie jak robicie z zaprosszeniami, tzn chodzi mi o to, że ja chciałam piękne drogie itd. ale później stwierdziłam, że to w sumie nia ma sensu bo ludzie biorą, patrzą gdzie, datę i godzinę i rzucają gdzieś albo wyrzucają... i nie zwraqcają uwagi na nie. Więc wybralśmy skromne ale zarazem eleganckie za złotówkę

widzę, że większość z nas mieszka z TŻ, super (ja na ten temast piszę magisterkę) ja ze swoim mieszkam 2 lata
Stary 2011-04-04, 18:07   #352
a_nosek
Przyczajenie

GG do a_nosek

Ja podobnie początkowo chciałam cuda na kiju, a później doszłam do takiego samego wniosku co Ty. Wygraliśmy "bon" na zaproszenie i po prostu z niego skorzystamy bo nie ma większego sensu się wykosztowywać jak tylko data i godzina będą istotne jakie by to zaproszenie nie było
a_nosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 21:27   #353
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Ja kupię jakiś ładny papier i wydrukuję coś sama Szkoda mi nie wiadomo jakiej kasy na zaproszenia, no chyba, że znajdę coś nieudziwnionego za jakąś 1 zł sztuka Już i tak za dużo jest tych wszystkich wydatków, bo TŻ ma ochotę na huczną zabawę, ale zapomniał, że to wszystko cholernie dużo kosztuje

Stary 2011-04-05, 06:39   #354
Mediona
Zadomowienie

ZBU12.jpg

Tylko zmieniłam kolor papieru będzie biały a wstążka fioletowa

Ja na poczatku wybrałam zaproszenia za 3,60 ale stwierdziałam ze i tak wszyscy zobacza godzine i poleci to do kosza wiec za 1zł tez mi sie podobają wiec wziełam tańsze

Edytowane przez Mediona
Czas edycji: 2011-04-05 o 06:41
Stary 2011-04-05, 13:44   #355
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Bardzo ładne te zaproszenia Klasyczne i eleganckie.
Ja też uważam, że wymyślne zaproszenia, tak samo jak strojenie butelek wódki czy przypinanie gościom winetek, które niszczą ubranie to tylko zbędny wydatek i mało kto zwraca na to uwagę.

Nie wiem, czy to pytanie już tutaj padło, ale powiedzcie mi dziewczyny: dlaczego zdecydowałyście się na ślub w listopadzie, gdy wszyscy oblegają wiosenne i letnie miesiące? Przypadek czy świadome działania?
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2011-04-05, 14:15   #356
mariaantonowna
Rozeznanie

Cytat:
Ja też uważam, że wymyślne zaproszenia, tak samo jak strojenie butelek wódki czy przypinanie gościom winetek, które niszczą ubranie to tylko zbędny wydatek i mało kto zwraca na to uwagę.

Nie wiem, czy to pytanie już tutaj padło, ale powiedzcie mi dziewczyny: dlaczego zdecydowałyście się na ślub w listopadzie, gdy wszyscy oblegają wiosenne i letnie miesiące? Przypadek czy świadome działania?
My wybraliśmy listopad, z względu na długi weekend piątek wesele sobota poprawiny niedziela wolne
Dodatkowo byliśmy na samych weselach latem i nie dosyc, że zabawa zaczyna sie ok 23 bo jest goraco a klimatyzacja nie daje rady z otwieranymi i zamykanymi wciąz drzwiami, makijaż spływa i jest ogólnie do d.... nie podobają mi się wesela latem, a niestety wielkanocne, majowe wrześniowe i październikowe terminy jakie chcieliśmy były zajete na 2011 i 2012 rok a Boże Narodzenie przynosi obawe co do śniegu i czy wszyscy dojadą !
Stary 2011-04-05, 18:25   #357
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

Cytat:
Załącznik 3871431

Tylko zmieniłam kolor papieru będzie biały a wstążka fioletowa

Ja na poczatku wybrałam zaproszenia za 3,60 ale stwierdziałam ze i tak wszyscy zobacza godzine i poleci to do kosza wiec za 1zł tez mi sie podobają wiec wziełam tańsze
zaproszenia super sama o bardzo podobne wybrałam

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:

u nas i świadome i przypadek
TŻ mama pracuje za granicą i nie może w miesiące letnie, ja nie chciałam w taki gorąc więc podobnie jak mariaantonowna miiesiące przed i po wakacjach też były zajęte został piękny listopad

o i właśnie zobaczyłam do naszego wesela zostało równe 7 miesięcy
Stary 2011-04-05, 18:36   #358
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
o i właśnie zobaczyłam do naszego wesela zostało równe 7 miesięcy
A mi tyle do 3. rocznicy związku

Ksiądz nic nie mówił, że ślub w tygodniu zadusznym? Bo tak kwestia mnie interesuje- różne opinie słyszałam
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2011-04-05, 19:31   #359
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

Cytat:
A mi tyle do 3. rocznicy związku

Ksiądz nic nie mówił, że ślub w tygodniu zadusznym? Bo tak kwestia mnie interesuje- różne opinie słyszałam
nie, nic nie mówił. zapisał, powiedział co kiedy załatwić i po wizycie w kancelarii a żeby było śmieszniej jesteśmy jedyni
(do tej pory), którzy biorą ślub w listopadzie (w tym roku oczywiście) a tak statystycznie to ksiądz nam mówił, że średnio w listopadzie to u nas w parafii jest max 4 śluby...
Stary 2011-04-05, 20:35   #360
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
nie, nic nie mówił. zapisał, powiedział co kiedy załatwić i po wizycie w kancelarii
Czyli nie robią problemów To dobrze, nie chciałabym tyle czekać na ślub w wymarzonym dniu a potem się dowiedzieć, że nic z tego
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości