![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Panny Młode
Na mojej reklamie pisze fotografia ślubna i okolicznościowa więc 300 zł na fotografa
![]()
![]() |
#332 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Welonu nie bede miała bo welon jest zarezerwowany dla dziewic a szopki i złego traktowania symboli nie chce. Po prostu nie chce byc obłudna i nie traktować pewnych rzeczy głębiej niż inni. Niestety welon stał się ozdobą a nie symboliką i taki jest ten nasz nieszczęsny świat, że nikt sie nie przejmuje niczym i nie szuka głębszych sensów Aha no i słyszałam o takim przypadku że dziewczyna była w 8 miesiącu ciąży i szła w welonie i ksiądz jej przy wszytskich zdjął i uważam że bardzo dobrze bo nie można sobie z takich rzeczy kpin robić. Kazdy chce ślub kościelny a wychodzą z gołymi cycykami i ramionami przed ołtarz i ksiądz tez kazał komus sie kiedys ubrać, jak ktoś uważa że jest katolikiem to wie że przed ołtarzem nie stoi się w odkrytych ramionach i kolanach, chyba że ktos to traktuje jako ładną oprawkę to jest mi ich żal za płytkie podejście do wiary, najlepiej juz nie brać kościelnego ... Edytowane przez mariaantonowna Czas edycji: 2011-03-31 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie porozbieranna panna młoda- bo faceci najczęsciej są w garniturach i nie ma problemu- z gołymi ramionami, biustem na wierzchu i rozcięciem z tyłu niemal do pośladków nie wygląda ładnie tylko żałośnie. Pokazuje, że nie potrafi się ubrać stosownie do miejsca i sytuacji i tyle. Jak komuś jest za gorąco to nie musi brać ślubu w takie upalne miesiące. lila26- ślubujesz w 3. rocznicę mojego związku z tżtem ![]() ![]() Tylko jak Ty będziesz już 5 lat po ślubie to ja dopiero stanę się mężatką ![]() ![]() Edytowane przez gothka152 Czas edycji: 2011-03-31 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a Wy ile?? ![]()
Porażka inspiruje zwycięzców. To jest ich największy sekret. Edytowane przez lila26 Czas edycji: 2011-03-31 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to jak już się czepiamy symboli i szczegółów, to prawie żadna z nas nie powinna brać kościelnego, bo dziewicą nie jest, czyli już łamie zasady kościoła ![]() ![]() ![]() No na sali gadał, że można się dogadać co do "ceny" dzieci, czyli przypuszczam, że dzieci będą zapraszane, ale to się jeszcze zobaczy ![]() To ja tu najmłodsza chyba jestem - w dniu ślubu będę miała 22 lata, TŻ 29 ![]() Też mi się nie podoba sesja w trakcie wesela. Na dodatek strata dwóch godzin z zabawy ![]() ![]() Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2011-03-31 o 20:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zadomowienie
|
To wiec ja zawsze chciałam mieć skromne przyjęcie i ślub cywilny no i tez chciałam wziąść w listopadzie ale mój sie uparł ze jak slub to ma być taki jak powinien wiec musi być kościelny wiec sie nie spieram , w takiej wieże zostałam wychowana co do grzechów to każdy je mam a szukac przed ołtarzem dziewicy w białej sukni i z welonem to chyba byśmy nie znalazły hahaa.(no chociaż może nie spieram się nie chce nikogo oceniać ) A co do wieku to mam 24 a jak bedzie slub to bede miała 25 bo w sierpniu mam urodzinki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
A w dniu ślubu bedziemy ze soba 10 lat i 4 miesiące i 9 dni hahhah
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładny staż
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mediona ja też gratuluje takiego stażu ![]() my w dniu ślubu będziemy 8 lat i jakieś 10 miesięcy.. ehh a co do wiary i grzechów to my z TŻ mieszkamy ze sobą więc tym bardziej nie po "kościelnemu" ![]()
![]() |
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
My też ze sobą mieszkamy
![]() A w dniu ślubu będziemy razem 6 lat, 3 miesiące i 2 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
No ja tez pare grzeszków mam napewno sprawdziała jak sie razem mieszka czyli od 3 lat mieszkamy sami w UK a przed wyjazdem mieszkaliśmy rok razem.Można powiedziec ze go wypróbowałam hahaha juz nic mnie nie zadziwi. Tak mysle ze rok po weselu juz wróce do Polski zeby byc bliżej rodziny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Rozeznanie
|
cześć ! Jaka piękna sobota
![]() My wczoraj podpisaliśmy umowe z kamerzystą i z fotografem . ![]() Odnośnie tego tematu mieszkania razem to ja z moim TŻ zamieszkaliśmy razem od września ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Mi sie wydaje ze jest to indywidualna sprawa kazdej z nas. Wiec ja nie mam nic to tego kto co i jak sobie robi hahaha byle był szczęśliwy. A pogoda dzisiaj piękna spadam robić obiad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Rozeznanie
|
a czy jak będziecie przed salą weselną to czy rodzice z chlebem będą Was witać ? Czy właściciel/ka sali ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Zadomowienie
|
Ja sie nie pytałam ale ostatnio byłam na 2 weselach i witali właściciele sali mi sie wydaje ze nas tez bedzie witam własciciel restauracji ale bede sie musiała dowiedziec.
Ej wybrałam zaproszenia tylko czekam az przyszły szwagier mi zamówi ale sie gdzieś podziała i niewiem gdzie jest a sie strasznie napaliłam. Pomyślałam ze juz bym mogła wszystko zamówic ale nadpobudliwośc nie popłaca, ale jak tylko sie pojawi w domu to powiem zeby zamawiał ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#350 |
Zadomowienie
|
Muszę się pochwalić zamówiłam zaproszenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Raczkowanie
|
ooogratuluję
![]() ![]() my w sumie też mamy wybrane kwestia zamówienia, a właśnie jak robicie z zaprosszeniami, tzn chodzi mi o to, że ja chciałam piękne drogie itd. ale później stwierdziłam, że to w sumie nia ma sensu bo ludzie biorą, patrzą gdzie, datę i godzinę i rzucają gdzieś albo wyrzucają... i nie zwraqcają uwagi na nie. Więc wybralśmy skromne ale zarazem eleganckie za złotówkę widzę, że większość z nas mieszka z TŻ, super (ja na ten temast piszę magisterkę ![]() ![]()
![]() |
#352 |
Przyczajenie
|
Ja podobnie początkowo chciałam cuda na kiju, a później doszłam do takiego samego wniosku co Ty. Wygraliśmy "bon" na zaproszenie i po prostu z niego skorzystamy bo nie ma większego sensu się wykosztowywać jak tylko data i godzina będą istotne jakie by to zaproszenie nie było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Ja kupię jakiś ładny papier i wydrukuję coś sama
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Zadomowienie
|
ZBU12.jpg
Tylko zmieniłam kolor papieru będzie biały a wstążka fioletowa Ja na poczatku wybrałam zaproszenia za 3,60 ale stwierdziałam ze i tak wszyscy zobacza godzine i poleci to do kosza wiec za 1zł tez mi sie podobają wiec wziełam tańsze Edytowane przez Mediona Czas edycji: 2011-04-05 o 06:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne te zaproszenia
![]() Ja też uważam, że wymyślne zaproszenia, tak samo jak strojenie butelek wódki czy przypinanie gościom winetek, które niszczą ubranie to tylko zbędny wydatek i mało kto zwraca na to uwagę. Nie wiem, czy to pytanie już tutaj padło, ale powiedzcie mi dziewczyny: dlaczego zdecydowałyście się na ślub w listopadzie, gdy wszyscy oblegają wiosenne i letnie miesiące? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dodatkowo byliśmy na samych weselach latem i nie dosyc, że zabawa zaczyna sie ok 23 bo jest goraco a klimatyzacja nie daje rady z otwieranymi i zamykanymi wciąz drzwiami, makijaż spływa i jest ogólnie do d.... nie podobają mi się wesela latem, a niestety wielkanocne, majowe wrześniowe i październikowe terminy jakie chcieliśmy były zajete na 2011 i 2012 rok a Boże Narodzenie przynosi obawe co do śniegu i czy wszyscy dojadą ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() TŻ mama pracuje za granicą i nie może w miesiące letnie, ja nie chciałam w taki gorąc więc podobnie jak mariaantonowna miiesiące przed i po wakacjach też były zajęte został piękny listopad ![]() o i właśnie zobaczyłam do naszego wesela zostało równe 7 miesięcy ![]()
![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
A mi tyle do 3. rocznicy związku
![]() Ksiądz nic nie mówił, że ślub w tygodniu zadusznym? Bo tak kwestia mnie interesuje- różne opinie słyszałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() (do tej pory), którzy biorą ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.