![]() |
#391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe Panny Młode
Zapewniam was dziewczyki bedzie piekna pogoda i choroba tez nas nie chwyci bo bedziemy takie wykonczone przygotowaniami ze nawet nie bedzie sie nas chciała chwycić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() grunt to pozytywne nastawienie i żeby żadna nie myślała, że będzie deszcz padał albo coś takiego, no! bo inaczej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
Dobrego humoru nikt ani nic mi nie zniszczy tak bede wyglądac od rana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki z okazji Świąt Wielkanocnych życzę Wam dużo radości i spokoju. Malutko nerwów z powodu ślubu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję i również wesołych świąt
![]() Na nasza dwójkę tyle żarła naszykowałam, że mamy zapasy na najbliższe dwa tygodnie ![]() A w ogóle to umawialiśmy się z TŻem, że NIC sobie nie kupujemy (tak jakoś w mojej rodzinie się przyjęło, że prezentów na wielkanoc nie ma ![]() ![]() Wczoraj byłam u spowiedzi (pierwszy raz od 6 lat...) i nie dostałam rozgrzeszenia. Doszłam do wniosku, że muszę zacząć puszczać się na prawo i lewo, mordować ludzi dla rozrywki i obdzierać koty ze skóry, to wtedy je dostanę, ale pod warunkiem, że nie będę mieszkać z PRZYSZŁYM MĘŻEM. Ja rozumiem, gdyby nie był planowany ślub, że mógłby się uczepić, ale tak? No i mój Tż rozgrzeszenie jednak dostał, co ksiądz to inaczej. I po raz kolejny jestem na etapie zniechęcania TŻa do kościelnego ślubu, a wzięciu "tylko" cywilnego. Rodzinka by tego nie przeżyła, ale o nich to tam pół biedy, po pół roku by zapomnieli ![]() EDIT: Wiem, co mi kupił ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2011-04-23 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za zyczonka i także życze wam spokojnych Świat przepełnionych miłością i ciepłem rodzinnym oraz spokojnego Dyngusa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
Świniaczek, no widzisz, co ksiądz to inaczej...
![]() Dla mnie dziwne jest spowiadanie się z seksu przedmałżeńskiego, skoro ani tego nie żałuję ani nie chcę wprowadzać w swoje życie wstrzemieźliwości. No ale według KK to grzech i bez spowiedzi do Komuni iść nie mogę. Błędne koło... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Z tym, że na naukach nam nawijali, że seks przedmałżeński z osobą, z którą planuje się założyć rodzinę nie jest zbrodnią i wg nich nawet nie trzeba się z tego spowiadać, więc następnym razem się nie wyspowiadam po prostu z tego i tyle. Z mieszkania razem też. Bo na naukach gadali, że grzechem jest przy nie planowaniu małżeństwa. Znaczy się dwóch tak gadało, a dwóch nic na ten temat nie mówiło, a spotkania były prawie za każdym razem z kimś innym
![]() ![]() Zostało mi 201 dni do ślubu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Zadomowienie
|
200
:d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
no tak się rozpisałam i mi się post wykasował, wrr..
U nas w parafii jest tak, że jeżei chodzi o seks przedmałżeński to rozgrzeszenie się dostaje, tyle tylko, że kobiecie się"dostaje" bardziej - długo spowiadają i mówią, że się nie szanuje itd..a facetowi takich kazań nie mówią. Dla mnie to jsest dziwne myślenie bo jak chcą już umoralniać parę to powinni w ten sam sposób obie osoby a nie jedną..A jeżeli chodzi o mieszkanie ze sobą przed slubem to albo nie dostanie się rozgrzeszenia albo nakazują, żeby para nie mieszkała ze sobą do ślubu. Dziwnie bo jak moga kazać dorosłym ludziom żeby się wyprowadzili od siebie..ale cóz.. Pytałam się księdza dlaczego kościół jest temu przeciwny, odpowiedział mi, że para gra przed sobą tzn. pokazują siebie jak z najlepszej strony, a nie tacy jacy są naprawdę. Nie wiem skąd oni biorą takie argumenty, może Wy mi powiecie?
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Bo im to się chyba wydaje, że życiowym celem nas wszystkich jest zaciągnąć pierwszą lepszą osobę do ołtarza, a później dopiero pokazać nasze prawdziwe oblicze, takie wstrętne i w ogóle.
A te argumenty to nie mam pojęcia. Najlepsze i tak było, jak ksiądz na naukach uczył nas, jak się wychowuje dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
No cóż... Ręce opadają
![]() ![]() W sumie to kiedyś myślałam nad tym, żeby nauki przedmałżeńskie zrobić z tżtem teraz i potem mieć już z głowy. Wiadomo, pójdziemy do pracy i może już nie być tyle czasu. Pytałam znajomego księdza i te nauki są ważne bezterminowo- więc nawet jak się rozstaniemy to papierek zostanie ![]() Ale na razie tżtowi nie proponowałam. Może on pierwszy zapyta, nie będzie, że go głupia baba naciskała ![]() Mediona już bliżej niż dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zadomowienie
|
zamówiłam welon rekawiczki podwiazke i tablice do auta wkleje zdjecia wieczorem bo uciekam do pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Raczkowanie
|
super, czekamy z niecierpliwością
![]()
![]() |
#405 |
Zadomowienie
|
No to pokazuje
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Zadomowienie
|
A to sukienka niewiem czy pokazywałam tylko te bolerko co tam jest bedzie na krótki rekawek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Zadomowienie
|
mam nadzieje ze wszystko bedzie pasowało
aha poszukam jeszce butów to wkleje zaraz zdjęcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Zadomowienie
|
Niewiem króre do nastepnego tygodnia bym sie musiała zdecydowac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
Sukienkę CHYBA pokazywałaś, tak mi się wydaje, podoba mi się
![]() Ogólnie to ja jako istota anty-rękawiczkowa bym je sobie odpuściła na Twoim miejscu, ale nie każdemu musi się podobać to samo ![]() Podwiązka taka jak moja ![]() Reszta git ![]() Jutro jedziemy zawieźć obrączkę TŻa do zwiększenia, bo dobrał sobie o dobre 2 rozmiary za małą, a to wina tego, że jego obrączka będzie miała 9 mm szerokości, a "miarkę" mierzył o szerokości 4 mm, a im szersza tym większy rozmiar trzeba. Pierścionek zaręczynowy mam 13, jest wąziutki, obrączka 6 mm już rozmiar 16 ![]() Pierwsze buty ![]() Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2011-04-27 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#410 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() welon jak najbardziej pasuje, podwiązka też super ![]() co do rękawiczek to ja raczej nie będę miała, ale jak tobie się podobają to jak najbardziej ![]() buciki zdecydowanie pierwsze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#411 |
Zadomowienie
|
Co do rekawiczek to sama niewiem jeszcze sie nie zdecydowałam ale juz kupiłam zobacze na przymiarce czy będą pasowały jak nie to poleżą na pamiątke albo je opochne na allegro ale bałam sie ze później nie znajde takiech jak mi sie podobają
Nie umie sie zdecydował na te buty tak samo miałam z sukienką musze sie przełamać i zdecydowac Fajnie jak ci ktoś tak doradzi może faktycznie te pierwsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do bucików pierwsze wydają się wygodniejsze i według mnie mają to coś. Z resztą po paru tańcach stopy będą bardziej w nich oddychać ![]() i po tu jesteśmy żeby doradzić ![]()
![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze, bo jak nie to
![]() ![]() ![]() Obrączka TŻa będzie zwiększana o... 5 rozmiarów ![]() ![]() A w ogóle to mój TŻ mnie powala po prostu, jak żyje nie widziałam, żeby facet się tak na ślub cieszył ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No to super, że Twojemu TŻ zależy, jak juz sprzedaje motor to na pewno dużżżo ![]()
![]() |
![]() |
#415 |
Zadomowienie
|
Ok bedę grzeczna zamówie pierwsze
Co do motoru to ciesze sie ze sam zdecydował zamienił swoje małe kochanie na wielka milość.Dojrzewa. Dziewczyny macie juz wybreane jakieś zawieszki na alkochol bo niewiem czy zawieszki czy jakies kokardki. Napiszcie na co sie zdecydowaliście. Aha mam sie czym pochawalić, przyszła teściowa zadzwonił wczoraj ze kupiła w hurtowni(przyszły szwagier na PUB) na koncesji wódkę 84 butelki wiec jestem strasznie happy, została mi kolorowa wódka ale dokładnie niewiem na jakie rodzaje sie zdecydowac no i ile tej kolorowej kupic (mysle o likierze jajecznym wiśniówce i moze zołądkowa gorzka) Macie juz jakąś ilośc wybraną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Rozeznanie
|
my zrobimy wstążki na alkoholu, wesele mamy na 120 osób poprawimy na 80 i liczymy 120l wódki 20l wina i 20l piwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
My piwa nie będziemy mieli w ogóle, może ze skrzyneczkę-ewentualnie dwie na poprawiny, ale na weselu nie. Za to będzie winko własnej roboty przeróżne (ojciec co chwilę jakieś robi - my tu winożłopy jesteśmy
![]() ![]() Co do motoru - on tam i tak nigdy jakiegoś świra konkretnego na tym punkcie nie miał - kupił motor jak ja kupiłam, tak to przypuszczam, że by od brachola pożyczał, ale swojego by nie miał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Zadomowienie
|
No my nie mieszkamy na dzien dzisiejszy w Polsce wiec nic nie pędzimy a w rodzinie tez nikt nie prubuje swoich sił wiec bedzie kupne. Wina wogule u nas nie bedzie bo wiem ze nikt nie pije a piwo to mamy w restauracji. Czystej to 84 butelki na 80 dorosłych ale nie wszyscy piją wiec okej niewiem co z wisniówka i likierem jajecznym myslicie ze po 7 butelek 0.5 starczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
No u mnie w rodzinie to wino wszędzie schodzi ekspresem
![]() My się ugadamy ze sklepem, żeby móc oddać każdą nieotwieraną butelkę wódki, więc u nas będzie zapas jakby miało ze 200 osób pić ![]() ![]() Co do wiśniówki - myślę, że starczy tyle, tego i tak się tylko dla smaku po odrobince, więc nikt raczej nie wpadnie na pomysł, żeby pić tego większe ilości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
Mój ma znajomego co ma sklep spozywczo monopolowy i os niego chcielismy wziasc wódke bo później by mozna było oddac jak cos ale tesciowa patrzała na cene i u niego w sklepie kosztowała 21.50 zł a moj szwgier ma Pub wiec pojechał do hurtowni i wyszła butelka po 15.50 zł na koncesje wiec zadzwoniła mi i powiedziała ze kupiła i tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.