Listopadowe Panny Młode - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-19, 11:48   #391
Mediona
Zadomowienie

Dot.: Listopadowe Panny Młode

Zapewniam was dziewczyki bedzie piekna pogoda i choroba tez nas nie chwyci bo bedziemy takie wykonczone przygotowaniami ze nawet nie bedzie sie nas chciała chwycić
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-19, 13:44   #392
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Zapewniam was dziewczyki bedzie piekna pogoda i choroba tez nas nie chwyci bo bedziemy takie wykonczone przygotowaniami ze nawet nie bedzie sie nas chciała chwycić

grunt to pozytywne nastawienie i żeby żadna nie myślała, że będzie deszcz padał albo coś takiego, no! bo inaczej
Stary 2011-04-20, 11:36   #393
Mediona
Zadomowienie

Dobrego humoru nikt ani nic mi nie zniszczy tak bede wyglądac od rana
Stary 2011-04-23, 08:20   #394
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

Dziewczynki z okazji Świąt Wielkanocnych życzę Wam dużo radości i spokoju. Malutko nerwów z powodu ślubu pięknej pogody w ten najważniejszy dzień w życiu i mokrego poniedziałku
Stary 2011-04-23, 20:27   #395
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Dziękuję i również wesołych świąt

Na nasza dwójkę tyle żarła naszykowałam, że mamy zapasy na najbliższe dwa tygodnie

A w ogóle to umawialiśmy się z TŻem, że NIC sobie nie kupujemy (tak jakoś w mojej rodzinie się przyjęło, że prezentów na wielkanoc nie ma ), a wiem, że on mi coś kupił, a ja mu nic

Wczoraj byłam u spowiedzi (pierwszy raz od 6 lat...) i nie dostałam rozgrzeszenia. Doszłam do wniosku, że muszę zacząć puszczać się na prawo i lewo, mordować ludzi dla rozrywki i obdzierać koty ze skóry, to wtedy je dostanę, ale pod warunkiem, że nie będę mieszkać z PRZYSZŁYM MĘŻEM. Ja rozumiem, gdyby nie był planowany ślub, że mógłby się uczepić, ale tak? No i mój Tż rozgrzeszenie jednak dostał, co ksiądz to inaczej. I po raz kolejny jestem na etapie zniechęcania TŻa do kościelnego ślubu, a wzięciu "tylko" cywilnego. Rodzinka by tego nie przeżyła, ale o nich to tam pół biedy, po pół roku by zapomnieli , ale TŻ jest tak wychowany, że sam cywilny to jakiś taki mniej ważny i tu pupa :/ Jak tak dalej pójdzie to się wkurzę i będziemy brać "łączony" jak tam się on zwie, że ja cywilny,on konkordatowy i tyle.

EDIT: Wiem, co mi kupił Matka mu podsunęła pomysł z czasów jak byliśmy z bracholem dzieciaki i schował prezent na dworze (no bo zając przyniósł ), a ja musiałam go szukać. Prawie zdeptałam, ale dobra Dostałam cudne kołpaki, bo ostatnio w ciągu tygodnia zgubiłam dwie sztuki Te zostaną przymocowane plastikowymi paskami więc ich nie zgubię. A założone wyglądają jak alufelgi Teraz jeszcze mi do szczęścia brakuje zrzuty na moje urodziny, żeby mi założyli centralny zamek w samochodzie i będę w pełni szczęśliwa Tak więc prezent dostałam. Jeśli zdąży wrócić z kościoła zanim zasnę, to swój dostanie późną nocą

Edytowane przez Świniaczek
Czas edycji: 2011-04-23 o 20:47
Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-23, 22:39   #396
Mediona
Zadomowienie

Dziękuję za zyczonka i także życze wam spokojnych Świat przepełnionych miłością i ciepłem rodzinnym oraz spokojnego Dyngusa
Stary 2011-04-24, 12:24   #397
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Świniaczek, no widzisz, co ksiądz to inaczej... Ja rok temu odważyłam się pójść do spowiedzi po 3 latach do znajomego księdza. Rozgrzeszenie dostałam ale ani na Boże Narodzenie ani teraz na Wielkanoc się nie spowiadałam. W wakacje znów będę widzieć się z jakimś znajomym księdzem więc pewnie wtedy dopiero się wyspowiadam.

Dla mnie dziwne jest spowiadanie się z seksu przedmałżeńskiego, skoro ani tego nie żałuję ani nie chcę wprowadzać w swoje życie wstrzemieźliwości. No ale według KK to grzech i bez spowiedzi do Komuni iść nie mogę. Błędne koło...
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-25, 16:42   #398
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Z tym, że na naukach nam nawijali, że seks przedmałżeński z osobą, z którą planuje się założyć rodzinę nie jest zbrodnią i wg nich nawet nie trzeba się z tego spowiadać, więc następnym razem się nie wyspowiadam po prostu z tego i tyle. Z mieszkania razem też. Bo na naukach gadali, że grzechem jest przy nie planowaniu małżeństwa. Znaczy się dwóch tak gadało, a dwóch nic na ten temat nie mówiło, a spotkania były prawie za każdym razem z kimś innym Tak więc co ksiądz to inna interpretacja i bądź tu człowieku mądry. A jednak jak już ten kościelny ma być, no to niech to chociaż ręce i nogi posiada, a nie że sobie sama karteczkę podpiszę
Zostało mi 201 dni do ślubu Pojutrze 1 z przodu

Stary 2011-04-25, 17:41   #399
Mediona
Zadomowienie

200
:d
Stary 2011-04-25, 17:56   #400
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

no tak się rozpisałam i mi się post wykasował, wrr..

U nas w parafii jest tak, że jeżei chodzi o seks przedmałżeński to rozgrzeszenie się dostaje, tyle tylko, że kobiecie się"dostaje" bardziej - długo spowiadają i mówią, że się nie szanuje itd..a facetowi takich kazań nie mówią. Dla mnie to jsest dziwne myślenie bo jak chcą już umoralniać parę to powinni w ten sam sposób obie osoby a nie jedną..A jeżeli chodzi o mieszkanie ze sobą przed slubem to albo nie dostanie się rozgrzeszenia albo nakazują, żeby para nie mieszkała ze sobą do ślubu. Dziwnie bo jak moga kazać dorosłym ludziom żeby się wyprowadzili od siebie..ale cóz..
Pytałam się księdza dlaczego kościół jest temu przeciwny, odpowiedział mi, że para gra przed sobą tzn. pokazują siebie jak z najlepszej strony, a nie tacy jacy są naprawdę. Nie wiem skąd oni biorą takie argumenty, może Wy mi powiecie?
Stary 2011-04-25, 20:49   #401
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Bo im to się chyba wydaje, że życiowym celem nas wszystkich jest zaciągnąć pierwszą lepszą osobę do ołtarza, a później dopiero pokazać nasze prawdziwe oblicze, takie wstrętne i w ogóle.
A te argumenty to nie mam pojęcia. Najlepsze i tak było, jak ksiądz na naukach uczył nas, jak się wychowuje dzieci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 07:30   #402
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

No cóż... Ręce opadają Kobieta się nie szanuje a facet korzysta. Aż strach myśleć, co ja za kilka lat będę mieć na naukach przedmałżeńskich. Pokażą mi JAK dzieci począć?
W sumie to kiedyś myślałam nad tym, żeby nauki przedmałżeńskie zrobić z tżtem teraz i potem mieć już z głowy. Wiadomo, pójdziemy do pracy i może już nie być tyle czasu. Pytałam znajomego księdza i te nauki są ważne bezterminowo- więc nawet jak się rozstaniemy to papierek zostanie
Ale na razie tżtowi nie proponowałam. Może on pierwszy zapyta, nie będzie, że go głupia baba naciskała

Mediona już bliżej niż dalej
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 06:35   #403
Mediona
Zadomowienie

zamówiłam welon rekawiczki podwiazke i tablice do auta wkleje zdjecia wieczorem bo uciekam do pracy
Stary 2011-04-27, 09:03   #404
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

super, czekamy z niecierpliwością
Stary 2011-04-27, 20:42   #405
Mediona
Zadomowienie

No to pokazuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tnproduct_1298482820_871357860_WL-38m.jpg (14,3 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tnproduct_1194772483_1832819873_RSL-101m.jpg (2,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tnproduct_1285747153_989735601_BPDT-6nm.jpg (11,0 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tnproduct_1201952580_842289888_ETR 005m.jpg (2,8 KB, 47 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-27, 20:46   #406
Mediona
Zadomowienie

A to sukienka niewiem czy pokazywałam tylko te bolerko co tam jest bedzie na krótki rekawek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2010-11-19_18-16-46-822418_389x.jpg (20,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2010-11-19_18-16-46-44799_389x.jpg (26,2 KB, 4 załadowań)
Stary 2011-04-27, 20:46   #407
Mediona
Zadomowienie

mam nadzieje ze wszystko bedzie pasowało
aha poszukam jeszce butów to wkleje zaraz zdjęcie
Stary 2011-04-27, 20:50   #408
Mediona
Zadomowienie

Niewiem króre do nastepnego tygodnia bym sie musiała zdecydowac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25162.jpg (11,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 21247.jpg (10,7 KB, 1 załadowań)
Stary 2011-04-27, 21:08   #409
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Sukienkę CHYBA pokazywałaś, tak mi się wydaje, podoba mi się
Ogólnie to ja jako istota anty-rękawiczkowa bym je sobie odpuściła na Twoim miejscu, ale nie każdemu musi się podobać to samo
Podwiązka taka jak moja
Reszta git
Jutro jedziemy zawieźć obrączkę TŻa do zwiększenia, bo dobrał sobie o dobre 2 rozmiary za małą, a to wina tego, że jego obrączka będzie miała 9 mm szerokości, a "miarkę" mierzył o szerokości 4 mm, a im szersza tym większy rozmiar trzeba. Pierścionek zaręczynowy mam 13, jest wąziutki, obrączka 6 mm już rozmiar 16

Pierwsze buty

Edytowane przez Świniaczek
Czas edycji: 2011-04-27 o 21:10

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-27, 22:46   #410
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

Cytat:
A to sukienka niewiem czy pokazywałam tylko te bolerko co tam jest bedzie na krótki rekawek
sukienka śliczna
welon jak najbardziej pasuje, podwiązka też super

co do rękawiczek to ja raczej nie będę miała, ale jak tobie się podobają to jak najbardziej

buciki zdecydowanie pierwsze:love :
Stary 2011-04-28, 06:31   #411
Mediona
Zadomowienie

Co do rekawiczek to sama niewiem jeszcze sie nie zdecydowałam ale juz kupiłam zobacze na przymiarce czy będą pasowały jak nie to poleżą na pamiątke albo je opochne na allegro ale bałam sie ze później nie znajde takiech jak mi sie podobają
Nie umie sie zdecydował na te buty tak samo miałam z sukienką musze sie przełamać i zdecydowac

Fajnie jak ci ktoś tak doradzi może faktycznie te pierwsze
Stary 2011-04-28, 18:04   #412
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

Cytat:
Co do rekawiczek to sama niewiem jeszcze sie nie zdecydowałam ale juz kupiłam zobacze na przymiarce czy będą pasowały jak nie to poleżą na pamiątke albo je opochne na allegro ale bałam sie ze później nie znajde takiech jak mi sie podobają
Nie umie sie zdecydował na te buty tak samo miałam z sukienką musze sie przełamać i zdecydowac

Fajnie jak ci ktoś tak doradzi może faktycznie te pierwsze
Jesteś przygotowana do kazdej indywidualności, to dobrze i zgadzam się zawsze możesz sprzedać na allegro

a co do bucików pierwsze wydają się wygodniejsze i według mnie mają to coś. Z resztą po paru tańcach stopy będą bardziej w nich oddychać

i po tu jesteśmy żeby doradzić
Stary 2011-04-28, 21:31   #413
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Pierwsze, bo jak nie to

Obrączka TŻa będzie zwiększana o... 5 rozmiarów Moim zdaniem się walnęła albo przy spisywaniu albo jak robili coś się kopnęli, bo na pewno sobie TŻ takiej małej nie wybrał, ale dobra, 80 zł to nie majątek, więc się nie będę użerać Nawet pamiętam, że była mowa o rozmiarze 26 albo 27, a zrobioną ma 24,5 i będzie powiększana, a to jednak jest różnica. Coś musiała źle zapisać i tyle.

A w ogóle to mój TŻ mnie powala po prostu, jak żyje nie widziałam, żeby facet się tak na ślub cieszył Dzisiaj stwierdził, że motor sprzedaje i już, bo wesela nie ma za co zrobić, a ostatnio nie był zbyt chętny na sprzedaż A ja nie sprzedaję na razie

Stary 2011-04-29, 09:57   #414
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Pierwsze, bo jak nie to

Obrączka TŻa będzie zwiększana o... 5 rozmiarów Moim zdaniem się walnęła albo przy spisywaniu albo jak robili coś się kopnęli, bo na pewno sobie TŻ takiej małej nie wybrał, ale dobra, 80 zł to nie majątek, więc się nie będę użerać Nawet pamiętam, że była mowa o rozmiarze 26 albo 27, a zrobioną ma 24,5 i będzie powiększana, a to jednak jest różnica. Coś musiała źle zapisać i tyle.

A w ogóle to mój TŻ mnie powala po prostu, jak żyje nie widziałam, żeby facet się tak na ślub cieszył Dzisiaj stwierdził, że motor sprzedaje i już, bo wesela nie ma za co zrobić, a ostatnio nie był zbyt chętny na sprzedaż A ja nie sprzedaję na razie
Pewnie się pomyliła, ale dobrze, ze do tego na lucie podchodzisz mojej kolezance coś nie tak jubiler zrobił, to mu zrobiła awanturę ale ja podchodzę do tego wszystkiego na luzie i z dystansem, przynajmniej na razie

No to super, że Twojemu TŻ zależy, jak juz sprzedaje motor to na pewno dużżżo znaczy
Stary 2011-04-30, 14:33   #415
Mediona
Zadomowienie

Ok bedę grzeczna zamówie pierwsze
Co do motoru to ciesze sie ze sam zdecydował zamienił swoje małe kochanie na wielka milość.Dojrzewa.
Dziewczyny macie juz wybreane jakieś zawieszki na alkochol bo niewiem czy zawieszki czy jakies kokardki. Napiszcie na co sie zdecydowaliście.
Aha mam sie czym pochawalić, przyszła teściowa zadzwonił wczoraj ze kupiła w hurtowni(przyszły szwagier na PUB) na koncesji wódkę 84 butelki wiec jestem strasznie happy, została mi kolorowa wódka ale dokładnie niewiem na jakie rodzaje sie zdecydowac no i ile tej kolorowej kupic (mysle o likierze jajecznym wiśniówce i moze zołądkowa gorzka)
Macie juz jakąś ilośc wybraną.
Stary 2011-04-30, 15:50   #416
mariaantonowna
Rozeznanie

my zrobimy wstążki na alkoholu, wesele mamy na 120 osób poprawimy na 80 i liczymy 120l wódki 20l wina i 20l piwa
mariaantonowna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-30, 22:11   #417
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

My piwa nie będziemy mieli w ogóle, może ze skrzyneczkę-ewentualnie dwie na poprawiny, ale na weselu nie. Za to będzie winko własnej roboty przeróżne (ojciec co chwilę jakieś robi - my tu winożłopy jesteśmy - i co lepsze wyjdzie to odkłada po 2-3 butelki), jakieś koniaki czy inne perfumy

Co do motoru - on tam i tak nigdy jakiegoś świra konkretnego na tym punkcie nie miał - kupił motor jak ja kupiłam, tak to przypuszczam, że by od brachola pożyczał, ale swojego by nie miał

Stary 2011-05-01, 00:05   #418
Mediona
Zadomowienie

No my nie mieszkamy na dzien dzisiejszy w Polsce wiec nic nie pędzimy a w rodzinie tez nikt nie prubuje swoich sił wiec bedzie kupne. Wina wogule u nas nie bedzie bo wiem ze nikt nie pije a piwo to mamy w restauracji. Czystej to 84 butelki na 80 dorosłych ale nie wszyscy piją wiec okej niewiem co z wisniówka i likierem jajecznym myslicie ze po 7 butelek 0.5 starczy
Stary 2011-05-01, 08:10   #419
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

No u mnie w rodzinie to wino wszędzie schodzi ekspresem
My się ugadamy ze sklepem, żeby móc oddać każdą nieotwieraną butelkę wódki, więc u nas będzie zapas jakby miało ze 200 osób pić A na weselu będzie nie więcej jak 100, z tego część niepijąca. Ale trochę się naszukamy takiego miejsca, gdzie chętnie wszystko przygarną z powrotem
Co do wiśniówki - myślę, że starczy tyle, tego i tak się tylko dla smaku po odrobince, więc nikt raczej nie wpadnie na pomysł, żeby pić tego większe ilości

Stary 2011-05-01, 09:55   #420
Mediona
Zadomowienie

Mój ma znajomego co ma sklep spozywczo monopolowy i os niego chcielismy wziasc wódke bo później by mozna było oddac jak cos ale tesciowa patrzała na cene i u niego w sklepie kosztowała 21.50 zł a moj szwgier ma Pub wiec pojechał do hurtowni i wyszła butelka po 15.50 zł na koncesje wiec zadzwoniła mi i powiedziała ze kupiła i tyle ale ciesze sie bo 5 zł na butelce to warto kupic nawet jak zostanie to 2 dni po moim slubie od mojego brat na slub ale tylko koscielny bo w USC bieli 3 lata temu i wtedy było weselicho wielkie a teraz tylko małe przyjecie wiec jakby co to oni cos wezmą
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości