![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowe Panny Młode
My myślimy zamówić ok. 140 butelek wódki, i z 15 wina, i na poprawiny trochę piwa. Jeszcze konkretnie nie wiemy gdzie będziemy kupować, czy w makro czy w polmosie albo w innej hurtowni. W sumie to czekamy na promocję
![]() U nas jeszcze dochodzi bimber ![]()
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Wiejski stół będzie obowiązkowo, jak na razie to właśnie jego mi na każdym weselu brakowało (przede wszystkim smalcu i ogórów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Zadomowienie
|
Ej wiecie ze pierwszy raz słysze o takim stole
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Teraz taki stół jest standardowo w 7 na 10 wesel
![]() |
#425 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
może to zależy od regionu
![]() ostatnio jak byliśmy na weselu to był taki swiniak, ale nam nie smakowało mięso, pewnie zależy kto jak przygotuje My nie przewidujemy kolorowego alkoholu, a u Ciebie jaki będzie?
![]() |
#427 |
Zadomowienie
|
Z kolorowych to bedziemy mielki wiśniówke jakis likier jajcówe i moze jakism inny no i moze zołądkowa gorzką ale to po pare butelek moze z 7 z kazdego rodzaju no a piwo mamy w lokalu wiec do woli tylko później za nie zapłacic mam nadzieje ze nie zbankrutuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Zadomowienie
|
Wczoraj przyszły mi zaproszenia wiec zadzwoniłam do tesciowej zeby mi powiedziała czy fajne no i ona powiedziała no ze ona nie wie ze chyba fajne no ale tam nic niema. Ja powiedziałm zeby weszła na skeypa i mi pokazała no i normalnie myslałam ze padne ale one sa sliczne normalnie idealne zakochałam sie w nich. No i sie pytam czemu jej sie nie podobaja a ona ze nie ze sie nie podobaja tylko takie inne sa nie maja obrączek ani zadnych gołąbków ani zadnych kokardek rysowanych. No ale mi chodziło zeby były skromne delikatne i bez wiochy z lat 80.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#430 |
Raczkowanie
|
równo 6 miesięcy do naszego ślubu
![]()
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
U mnie 6 miesięcy i tydzień :P
Też będę miała skromne zaproszenia, nie chcę kombinować za bardzo, a na dodatek nie wydam więcej niż 1 zł za sztukę, bo i tak nikt na zaproszenia nie zwraca uwagi tylko na treść, więc szkoda mi pieniędzy ![]() A w ogóle to pokaż zaproszenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#432 |
Zadomowienie
|
dziewczynki zdjęcia dam później jakos po całym tygodniu pracy jestem padnieta a jutro moja przyjaciółka ma urodzimy i powiedziałam ze jej przygotuje jedzonko wiec na dobry poczatek dzisiaj Desperadosa otwarłam, no dobra 3 otwarłam hahaha no ale jest piatek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Przyczajenie
|
hej, nie martwcie się zbytnio tym listopadem, ja wychodze za maz 29 pazdziernika wiec moge smialo mowic ze to jakby listopad
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale my się nie przejmujemy ![]() Salę rezerwowałam w marcu zeszłego roku i listopad tego roku to był pierwszy wolny sensowny termin ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
oooow końcu sięruszyło na wątku
![]() ja tam się ciesze z mojego terminu ![]() jak tam dziewczynki idzie z przygotowaniami???
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Nie idzie
![]() O przepraszam, TŻ odebrał obrączkę od powiększenia (pisałam już na jakimś wątku, że o całe 5 rozmiarów, ale nie jestem pewna czy na tym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TŻ robi teraz na dachu i codziennie go smaruję prawie że flachą balsamu do ciała, bo się smaży bez koszulki i jest bordowy, a na drugi dzień wygląda jak mulat prawie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
Jak sie okazało zaproszenia które zamówiłam (moje wymarzone) sa do dupy papier jest za cienki i sa za małe wiec jak je zobaczyłam to mi sie juz odechciało slubu. Jestem taka ze musi iść po mojej mysli wiec juz zaczełam mysleć ze sala jest zła i skienka tez ze pewnie ludzie nie przyjda no ale to juz mineło. Teściowa poszła do sklepu i mi kupiła nowe teraz bardzo mi sie podobają. Ja sie już troszke stresuje bo za 2 tygodnie robiwy w UK koleżance panieńske a za 3 tygodznie ja jade do PL i bede juz musiała dopiąć wszystko na osatni guzik 5 miesięcy przed slubem, no po za USC bo tego sie nie da tak szybko wiec siedze notuje myśle i sie dołuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Przyczajenie
|
My mamy ślub 11.11.2011
![]() A dlaczego listopad...Zaręczyliśmy się 23.01.2011 (dla mnie to była niespodzianka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() ja tez mam obronę pracy mgr tyle tylko że za trzy tygodnie ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#440 | |
Zadomowienie
|
jak przeżyje ten tydzien to sie odezwie hahah
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Przyczajenie
|
Niby jeszcze jest sporo czasu ale szybko zleci. Niedlugo przede mna poszukiwania sukienki
![]() ![]() Edytowane przez ulciamax Czas edycji: 2011-06-07 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
A ja ostatnio się z babcią pokłóciłam o listopad
![]() Zaczęła zrzędzić, że w co się ubierze, że kozaki, płaszcz i tona innych paskudnych ubrań, zimno, deszcz, i że w ogóle to przecież jeszcze zdążymy zmienić termin! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ulciamax - radzę się zabrać na serio za poszukiwania - w tym salonie co ja kupowałam, to pomimo, że było to 9 miesięcy przed ślubem babka stwierdziła, że akurat na tą sukienkę ostatni dzwonek, bo strasznie długo się za nią czeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Przyczajenie
|
Juz ogladalam sukienki wczesniej (tylko tak orientacyjnie) i juz pare mam upatrzonych a panie w sklepie mowily, ze ok 4 mesiecy wczesniej wystarczy zamowic, tym bardziej, ze chce raczej skromna suknie (bez falban itp.)
![]() A jakie Wy preferujecie suknie na ten szczegolny listopadowy dzien?? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
Świniaczku nie denerwuj sie z popwodu babci starsi ludzie sa troszke inni ja sie wczoraj dowiedziałam od mojej przyszlej tesciowej ze moja babcia sie przeprowadziła do mojego wujka a ja juz miesiac sie do niej nie moge dodzwonic i nikt mi nic nie powiedział. Dziwne no ale co poradzisz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też jest raczej skromna (a na pewno nie jakaś wielce ozdobna ![]() ![]() http://suknieangela.com.pl/verise-bridal,43,pl.html , model Claudia. Na zdjęciu producenta jest dziwna ![]() Cytat:
Z tym, że moja babcia jest raczej "normalna", dziwna wręcz jak na starszą osobę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
Ja zamawiałam sukienkę w styczniu bo byłam na roczku u chrześnicy no i dopiero za 2 tygodnir lece do domu wiec w styczniu miałam 1 przymiarkę (dopasowywanie gorsetu) za 2 tygodnie bede miała juz uszyta sukienke i 2 przymiarka no i wrazie czego tydzien przed weselem poprawki bo w PL bede tydzien przed weselem no tak sie jakos musiałam zgrac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Przyczajenie
|
Witam Panny młode, dawno mnie tu nie było
![]() Za mną już kolejny etap przygotowań teraz czas na zaproszenia i tu mam do Was kilka pytań może Wy mi pomożecie bo w internecie zdania są podzielone :P Wypisując zaproszenie (gości) pierwszą pisze się Panią czy Pana? I co z odmianą imion i nazwisk??? Bo w tym temacie niestety jestem kiepska:/ Edytowane przez a_nosek Czas edycji: 2011-07-05 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście płcią się nie interesuję, jako pierwsza osoba wpisana jest zawsze osoba mi bliższa/rodzina. Czyli np jeśli moja chrzestna jest siostrą moją ojca, czyli moją ciotką (jej mąż moim wujem jakby nie patrzeć ![]() ![]() Przy dziadkach też wielkiego problemu nie będzie, bo do nich chyba nawet imiennie nie wypiszę, tylko dla "Kochanych Dziadków" ![]() ![]() Możliwe, że ulegnie to zmianie na kolejność płciową u niektórych osób, nie zdziwi mnie to kompletnie, ale założenie jest pierwotne takie jak napisałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zadomowienie
|
Ale tu powiało chłodem no i jaka cisza
Popatrzałam na odliczanie i zostalo mi 110 dni no i ostanio mnie wzielo i zaczełam sie starasznie stresowac oczywiscie nie tym ze wychodze za mąż bo to formalność jak sie jest z kims 10 lat, ale tym ze mi ktoś odmówi ze bedzie za mało osób ze sie komuś nie bedzie podobalo(wiem ze napewno sie ktoś taki znajdzie ale wolałabym zeby sie większości podobało) Jak byłam w PL to zapisalam sie na przyspieszony kurs tanca No i przyjechałam i musiałam jakąś sale załatwic po miesiącu znalazłam i jak poszłam to sie nie umiałam z moim połapac zapomnielismy kroki dobrze ze nam instruktorka nagrała na aparat no i terz cwiczymy przez godzinke w środe teraz bylismy 2 raz . Niewiem czy was tez juz dopada taki stres ale ja sie juz zaczynam pomału stresowac Ale sie rozpisałam A u was jak idą przygotowania Listopadówki czas sie obudzic |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.