![]() |
#481 |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowe Panny Młode
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Raczkowanie
|
Dzisiejszej nocy miałam mój pierwszy ślubny koszmarek senny
![]() ![]() ![]() ![]() Wniosek? chyba trzeba się zabrać za przygotowania... ![]()
![]() |
#483 |
Zadomowienie
|
Własnie oglądam TVN24 i była pogoda podawana na listopad i ma być śnieg
![]() No ale wolałabym śnieg niż chlape. Ciekawe jak bedzie ![]() ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Lila ale miałas noc nie zazdroszcze taki koszmar c ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Ja bede sie nerwowała dzien przed a ty juz bedziesz po ![]()
![]() |
#484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mariaantonowna będzie dzień po, Ty Mediona i Świniaczek dzień przed, a ja jak dobrze pójdzie będę już podczas podróży poślubnej ![]()
Porażka inspiruje zwycięzców. To jest ich największy sekret. Edytowane przez lila26 Czas edycji: 2011-08-04 o 07:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
Ja tam śniegiem nie pogardzę
![]() ![]() A pewnie, że zazdroszczę, że dzień prędzej, a co, przyznam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Zadomowienie
|
No ja tez juz bym wolała śnieg niż na być ciapa
---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Świniaczek zrobiłam sobie suwaczek no i 100 dni dzisiaj ![]()
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
![]() A od jutra (czyli 99 ddś) zaczynam się na poważnie bać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
Widze że wy też bieżecie ślub tego samego dnia co ja
![]() ![]() I też nie możecie się doczekać ![]() Ja się modle ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Zadomowienie
|
No jak jest 99 to dziwnie wygląda bardzo długo była 1 z przodu tak dziwnie jest sie przestawic
![]() |
#490 |
Raczkowanie
|
Zostało równo 3 miesiące do mojego ślubu
![]() Dziewczynki mamy z górki, a czas coraz szybciej leci ![]()
![]() |
#491 |
Przyczajenie
|
Witam!
My bralismy slub 20. 11. 2010. Slub był o godz. 15, pogoda nam dopisała było dosyć ciepło (ponad 10 stopni) i słonecznie. Sesję zrobiliśmy tydzień później-wyszła nam sesja zimowa bo akurat spadł śnieg ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#492 |
Zadomowienie
|
lila masz juz wszystko załatwione czego ci jeszcze brakuje ??
Zrób podsumowanie
![]() |
#493 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sala - jest Zespół - jest Fotograf - jest Kościół - czyli nauki załatwione, zostały zapowiedzi, oprawa muzyczna na ślubie załatwiona będzie spiewała koleżnaka z pracy TŻ Do USC załatwić papiery idziemy za ok 2 tyg. Obrączki - jedziemy jutro wybrac i zamówić Sukienka wybrana jest - pierwsze przymiarki ok 10 września, dodatki mam wybrać na miesiąc przed w tym samym salonie - mam zniżkę, w październiku sukienka na 2. dzień buty - postaram się wybrać w przyszlym tygodniu Bielizna - we wrześniu myślę... kwiaty i wszystko co z nimi związane wstępnie zaklepane, konkretny wybór w październiku Garnitur - myślę że w połowie września Fryzjer - też już jest zaklepany Kosmetyczka - tu mam mały problem - muszę jeszcze poszukać Zaproszenia - są, zapraszać będziemy na przełomie sierpnia i września Samochód - szukamy, chcemy w starym stylu, z lat 60. najlepiej jakis amerykański albo warszawa Winietki i podziękowania 2 w 1 - sama robię Szkoła tańca - we wrześniu, albo październiku Bus/autobus - wrzesień Panieńskim/kawalerskim zajmują się świadkowie alkohol - nie wiem we wrześniu pewnie kupimy Hmm.. nie wiem czy o czymś zapomniałam ![]() ![]() A u was jak z przygotowaniami??
Porażka inspiruje zwycięzców. To jest ich największy sekret. Edytowane przez lila26 Czas edycji: 2011-08-05 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Raczkowanie
|
a jakie będziecie mieć kwiaty bo ja ciemno fioletowe kalie jak myślicie dobre
![]() Mi się strasznie podobają ale moja teściowa powiedziała że to kwiatek dobry na pogrzeb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kalie są ładne, moja koleżasnka na swoim ślubie miała fioletowe i ładnie wyglądały, ja że byłam świadkową miałam bukiet z zołtych. Nikt nic nie mówił, że pogrzebowe, nie przejmuj się opiniami innych - ważne żeby Tobie się podobało. ![]() I powiedz date tego waznego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kalie są śliczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Raczkowanie
|
A co sądzicie dziewczyny o tych wszystkich przesądach dotyczących ślubu ???
jesteśmy ze sobą od 21.06.2008 ![]() zaręczyliśmy się 24.08.2010 ![]() pobieramy się 12.11.2011 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20111112640113.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Zadomowienie
|
Kalie mi sie strasznie podobają jeszcze do tego filetowe
![]() no ale ja bardzo chciałam fioletowe róże Niestety nie bedzie pasowało do całości Wiec zdecydowałam sie na bukiecik z herbacianych róż Z tych samych kwiatów bedzie auto i kościół ustrojony A co ty sie przejmujesz opinią innych Ja bym brała kwiatki takie jak mi sie podobają teraz beda narzekać a potem zachwycać
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
Bardzo chciała bym żeby się zachwycali
A co sądzicie o tych wszystkich przesądach dotyczących ślubu ![]() 21.06.2008 ![]() 24.08.2010 ![]() 12.11.2011 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
A są różne niektóre wręcz absurdalne :
USTALENIE DATY ŚLUBU Mówi się, że miesiąc, w którym ma odbyć się ślub, powinien mieć w nazwie literkę „r”, co wróży trwałość i harmonię w małżeństwie. Najszczęśliwszy okres na ślub to święta Bożego Narodzenia, Wielkanocne oraz karnawał. Czas adwentu i wielkiego postu to nie najlepszy moment, ale wróży się, że najgorszy jest miesiąc maj oraz listopad. Co do dni tygodnia tradycja mówi: Poniedziałek – zdrowie Wtorek – bogactwo Środa – najlepszy dzień Czwartek – straty Piątek – cierpienia Sobota – na dwoje babka wróżyła Godzina złożenia przysięgi małżeńskiej powinna być okrągła, np. 15:00 Dobrze wróży na przyszłość odbycie ślubu w kościele, w którym byłą chrzczona Panna Młoda. W TEN PIERWSZY NIE WIERZE BO TO JAKAŚ TOTALNA GŁUPOTA MIESIĄC JAK MIESIĄC PRZYNAJMNIEJ MAKIJAŻ NIE SPŁYNIE I JEDZENIA SIĘ TYLE NIE ZMARNUJE CO W UPAŁ GOŚCI BARDZIEJ SIĘ SKUSZĄ NA GORĄCE DANIA ![]() SZCZĘŚLIWY STRÓJ Każda Panna Młoda wie, że w dniu ślubu powinna mieć na sobie: coś białego – to znak czystości uczuć, coś niebieskiego – ma zapewnić wierność małżonka, coś nowego – gwarantuje dostatek, coś starego – zapewnia wsparcie krewnych i przyjaciół, coś pożyczonego – gwarantuje życzliwość nowej rodziny, Ślubną kreację należy kupować lub wypożyczać wyłącznie w towarzystwie przyjaciółek lub matki. Lepiej nie robić tego w obecności przyszłego męża albo przyszłej teściowej, bo w małżeństwie może dojść do niesnasek. Pan młody nie powinien o tym zapomnieć, by do kieszeni włożyć jakieś pieniądze. Będą one gwarancją, że młodej parze w przyszłości będzie się dobrze wiodło. W KOŚCIELE należy przekroczyć próg prawą nogą, a do ołtarza przemierzać z uśmiechem na ustach. Jeżeli w trakcie uroczystości Panna Młoda uroni łzę, to oznacza, że nie będzie w małżeństwie płakać z powodu męża. Gdy obrączki upadną na podłogę, nie wolno ich samemu podnosić. Powinien to zrobić jedynie ksiądz lub ministrant. Przy wkładaniu obrączki na palec Pana Młodego należy uważać, żeby nie wkładać na serdeczny palec – wróży to zdradę. Panna Młoda powinna również uważać, aby jej partner nie wsunął jej obrączki do samego końca palca, oznaczałoby to, że to właśnie on będzie rządził w małżeństwie. Na koniec ceremonii zaślubin Pan Młody powinien złożyć swej żonie na ustach pocałunek – co zagwarantuje jego wierność. Jeżeli Para Młoda przekręci lub pomyli słowa przysięgi to …. Bardzo dobrze !!! To wróży szczęście. Po wyjściu z kościoła Młodzi obsypywani są przez gości ryżem i monetami, by we wspólnym życiu niczego im nie zabrakło. Tradycja mówi, że kto z nich uzbiera więcej monet, będzie w przyszłości zarządzał domowym budżetem. Pierwsze życzenia Parze Młodej powinien składać mężczyzna. Świece przed ołtarzem: Jeżeli podczas uroczystości zaślubin świece w kościele palą się pięknie i równo - związek na pewno będzie trwały i zgodny. Natomiast kiedy migają i gasną - można się spodziewać co najmniej niesnasek między młodymi. SALA WESELNA Na progu domu weselnego nowożeńcy witani są najczęściej przez rodziców chlebem i solą. Pan Młody powinien przenieść Pannę Młodą przez próg domu weselnego, co zapewni jej lekkie życie. Po toaście za zdrowie i pomyślność, nowożeńcy rzucają za siebie puste kieliszki. Jeśli się rozbiją, czekają ich lata szczęśliwego i dostatniego życia. Im więcej szkła stłucze się w trakcie ślubu, tym szczęśliwsze będzie życie Pary Młodej. Pierwszy taniec na parkiecie należy do Młodej Pary. W jego trakcie nie mogą pomylić kroków, gdyż oznaczałoby to, że we wspólnym życiu też nie będą iść zgodnym krokiem. ŚWIADKOWIE Przesądy ślubne dotyczą również świadków. Świadkiem może być osoba stanu wolnego. Druhna panny młodej nie może być w dniu ceremonii w ciąży. Świadkami na ślubie nie powinna być para, np. swoich przyjaciół, bo to przyniesie im pecha i pewnie nie będą razem. Para, bowiem tylko raz powinna stawać razem przed ołtarzem - na własnym ślubie. PAMIĘTAJCIE TO TYLKO PRZESĄDY |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Raczkowanie
|
Pochwalę się obrączkami jakie dzisiaj zamówiliśmy
![]() http://obraczki-slubne.pl/index.php?...&k=0&dd=5&pp=1
![]() |
#503 |
Raczkowanie
|
Są ślicznie ja niestety musze jeszcze czekać na swojego narzeczonego aż przyjedzie do polski to pójdziemy zamówić Ja już nie moge się doczekać aż będzie wszystko zapięte na ostatni guzik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Zadomowienie
|
Lila śliczne te obraczki kiedys nie podobały mi sie z łaczonego złota az sama nie poszłam i zamówiłam żółte z białym tylkom mi białe złoto przechodzi przez środek.
Bardzo mi sie podobają Aniastu ale zaszalałaś z przesądami ![]() Jutro kuje na blache hahhaha Nigdy nie przywiązywałam uwagi do miesiaca W grudni brał ślub mój szwagier i za rok sie rozwiódł a za 3 lata dostał unieważnienie ślubu kościelnego wiec nie bardzo wierze w literke r a zas ciocia od mojego M miał ślub w listopadzie i za rok bedzie miała 30 roczniece slubu ![]() biała bede miała suknie niebieska podwiązke starego nazyczonego a pozyczonego chyba nic A tak pozatym sie nie przejmuje na poczatku jak zaczełam czytac o przesądach to masakra idzie załapac doła dostac jakąś depresje Wiec sobie nie zaprzątam tym głowy ![]() Miłej niedzieli
02.07.2001 ![]() 24.12.2008 ![]() 12.11.2011 ![]() 19.09.2015 ![]() http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309 Edytowane przez Mediona Czas edycji: 2011-08-07 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a i dziękuję za opinie nt. obrączek, my też na początku zdecydowaliśmy się na białe złoto, ale stwierdziliśmy, że będą wyglądać jak srebrne i wybraliśmy te. ![]()
Porażka inspiruje zwycięzców. To jest ich największy sekret. Edytowane przez lila26 Czas edycji: 2011-08-07 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Zadomowienie
|
Usiadłam na spokojnie i napisałam szczegółową liste i tak brakuje mi:
bizuteria bielizna TŻ zawieszki albo jakies kokardki na wódkę Jakiś kosz na alko pończochy Parasolka Załatwic noclegi (ale zobacze ile osób mi potwierdzi przybycie prawdopodobnie bede potrzebowac 5 pokoi) Pare dni prze odebrac ciasteczka i zawieśc je razem z wódką do resteuracji Nudziło mi sie jak to w niedziele wiec zrobiłam liste Mysle jeszcze co na podziekowanie dla rodziców Narazie mamy zamówione kwiaty ale niewiem czy mam co jeszcze dawiać
![]() |
#507 |
Raczkowanie
|
Ja zawieszki na alkohol już mam znalazłam na allegro http://allegro.pl/zawieszki-na-alkoh...744467763.html
były dość nie drogie a mi się podobają mam podkład bordowy wstążkę również papier biały a motyw nr 2 a teksty już nie pamiętam które ![]() kosz na alkohol też mam taki prosty wiklinowy dałam za niego coś około 30 zł Ja też myślałam nad kwiatami ale sobie przemyślałam to kwiaty są ładne i oczywiści miło je dostać ale one postoją góra tydzień a potem zwiędną i tak naprawdę po nich nic nie zostanie Ja myślałam żeby jakieś podziękowanie zamówić lub napisać coś własnoręcznie kupić śliczne ramki i dać rodzicom myślę że to będzie miły prezent na długie lata ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
Raczkowanie
|
Ja znalazłam na allegro ramki, po jednej stronie będzie nasze zdjęcie, a po drugiej podziękowania, i włożymy je do kosza (taki z alkoholem, kawą i słodyczami). Nasze mamy pracują za granicą więc będą miały pamiątkę
![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() Widziałam parasolki białe na allegro ale kosztowały coś koło 100zł A i mam pytanie bieliznę już masz dla siebie? ja się zastanawiam między kompletem a soś w stylu gorsetu ![]()
![]() |
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
ja sobie kupiłam gorset i normalny stanik chodziłam troche w tym gorseci i powiem ci że strasznie nie wygodny na dłużą metę wcale nie kupiłam byle czego ja osobiście wole tradycyjnie
![]() ![]() Edytowane przez aniastu21 Czas edycji: 2011-08-07 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Zadomowienie
|
Kupiłam tradycyjna bardotke (push up) ze stringami komplet w triumph
ale nic takiego bardzo wyszukanego praosty bez zdobien zebym mogła później w nim pochodzoc Buty juz kupiłam teraz chodze w nich po domu Zamawiałam przez neta, zaraz znajde strone to wkleje zdjęcie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.