Listopadowe Panny Młode - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-25, 21:19   #31
emzeta
Zadomowienie

Wink Dot.: Ślub w listopadzie 2007 roku

No właśnie zamówiliśmy fotografa i video dziś i tak sobie myślę, że to na tyle w temacie co można zrobić z zagranicy, a powiedz proszę czy łatwo było wam za granica nauki znaleźć?

Pozdrawiam!
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 12:11   #32
agusia1981
Zadomowienie

Dot.: Ślub w listopadzie 2007 roku

Nie było problemu z naukami, bo mieszkamy w Leeds, a tutaj jest polskie centrum katolickie. Rozejrzyj się może jest polski kościół w twoim mieście.
Zapomniałam napisać, że nie mamy jeszcze obrączek, ale to już przez internet zamówimy.
Pozdrawiam
agusia1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 09:19   #33
emzeta
Zadomowienie

Red face Dot.: Ślub w listopadzie 2007 roku

Dzięki, na pewno jest polski kościół, bo mieszkam w Londynie, tylko leń mi na karku siedzi i nie chce mi sie sprawdzić, tym bardziej, że mamy zaliczony kurs przedmałżeński ze średniej szkoły, została nam tylko poradnia przedmałżeńska i to nawet nie jest z księdzem tylko ze świecką panią, będę musiała poszukać...

A w ogóle to gratuluję ciąży! Ja tez bym już chciała, ale jeszcze nie czas...

Pozdrawiam!
Stary 2007-10-03, 12:56   #34
agusia1981
Zadomowienie

Ślub w listopadzie 2007 roku

Dziękuję. Myśmy się trochę pospieszyli, ale jesteśmy teraz szczęśliwi, jak nigdy pozdrawiam

Ostatnio załatwiliśmy kilka spraw:
- zamówiliśmy obrączki
- zamówiliśmy fotografa
- skończyliśmy zawiadomienia
- po 1 spowiedzi przedślubnej jesteśmy
- po pierwszych naukach.

Teraz zabieramy się za zawieszki na wódkę, bo sami robimy, a potem album dla rodziców na podziękowanie, będzie sporo roboty, ale myslę, że warto.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-10-03 o 14:38 Powód: post pod postem
Stary 2007-10-03, 20:30   #35
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

To i ja się dołączam - ślub cywilny bierzemy 10 listopada

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 09:39   #36
agusia1981
Zadomowienie

A będzie jakieś przyjęcie lub wesele? Napisz co macie załatwione, a co jeszcze przed wami.
Stary 2007-10-04, 10:00   #37
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

będziemy tylko my i świadkowie, po ślubie pójdziemy na obiad do restauracji, ja już cały strój mam zakupiony, ale TŻ nie ma jeszcze nic

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-04, 10:02   #38
agusia1981
Zadomowienie

To u nas odwrotnie - ja nie mam sukni. A obrączki macie?
Stary 2007-10-04, 10:07   #39
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Tak, obrączki mamy z Egiptu, złote kartusze z imionami, napisanymi hieroglifami

Stary 2007-10-04, 10:23   #40
agusia1981
Zadomowienie

To faktycznie możecie być spokojni, że wszystko macie Jeśli masz fotkę to pochwal się obrączkami.
Stary 2007-10-04, 18:46   #41
emzeta
Zadomowienie

Hej Daphne! Ja tez chętnie zobaczę obrączki! Tym bardziej, że w tym samym dniu ślubujemy!

Agusia, ja też myślałam o albumie dla rodziców, ale nie mamy tu tyle swoich zdjęć, szczególnie z dzieciństwa, żeby coś takiego zrobić, a wy co planujecie?

Ja chciałam robić naklejki na alkohol, ale stwierdziliśmy, że się będą ludziom rozpuszczać w rękach, więc kupimy, bo zawieszek nie chcemy.

Pozdrawiam!

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-05, 12:48   #42
agusia1981
Zadomowienie

Ślub w listopadzie 2007 roku

My mamy sporo zdjęć tutaj, a brakujące nam rodzeństwo zeskanuje i wysle. A pomysł wziął się oczywiście z wizażu Jak tylko znajdę ten wątek, to napisze.
A nalepki własnoręczne faktycznie moglyby być nietrafione. My robimy sami zawieszki, bo zaproszenia też sami robiliśmy i wszystko w podobnych kolorach chcemy.
Aha i jeszcze przygotujemy prezentację w formie slajdów (nasze zdjęcia) z podkladem muzycznym, która będzie wyświetlana pod koniec obiadu.

To ten wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=nasz+album

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-10-05 o 16:04 Powód: post pod postem
Stary 2007-10-05, 19:48   #43
emzeta
Zadomowienie

Red face Dot.: Ślub w listopadzie 2007 roku

Wow, ale jesteście zorganizowani
Nie szukaj wątku, bo ja go widziałam ale za późno, ale to nic na pewno cos fajnego jeszcze wymyślimy dla rodziców.
Fajnie jak wszystko pasuje, my robimy winietki z motywem z zaproszenia i sami zrobimy księgę wpisów dla gości

Pozdrawiam!

Stary 2007-10-05, 19:54   #44
agusia1981
Zadomowienie

A masz juz pomysl na tą księgę? Bo ja pomysłu nie mam i raczej kupimy.
Stary 2007-10-06, 09:04   #45
emzeta
Zadomowienie

No mam, ale to nic wielkiego w sumie, najpierw chciałam kupić, bo zaproszenia zamawialiśmy w takiej pracowni, która zrobiła nam projekt indywidualny i myśleliśmy, że wszystko już tam zamówimy do kompletu, ale księga którą proponowali była z kilku papierów czerpanych związanych wstążeczką i wyglądała jakby miała się rozpaść po 10 osobach a reszta dodatków w sumie była za droga....
Ale ustalając projekt z nami przysyłali nam pliki z motywem zaproszenia, z tąd mamy go w dobrej jakości i wymysliłam, że kupię taki fajny elegancki notebook tutaj i tylko na okładkę nakleję wydrukowany motyw z zaproszenia, widziałam juz fajne w waterstone (czy jak sie ta sieć księgarń nazywa), a w środku coś napiszę sama na pierwszej stronie,

Agusia a tak wracając do załatwionych spraw, to jaki macie odzew na zaproszenia? Ja nie myślałam, że tak dużo osób u mnie odmówi z rodziny, dodatkowo jeszcze rodzina TŻ ma 400km do pokonania i tylko połowa osób potwierdziła że będzie, w sumie nie to żebym bardzo sie przejmowała ale zaprosiliśmy 190 dorosłych osób, liczylismy na 150 a będzie chyba 120, na szczęście wcześnie zapraszaliśmy i teraz mama zaprasza jeszcze przyjaciół, których ze względu na budżet nie zaprosiliśmy w pierwszej turze na rzecz rodziny.

Stary 2007-10-06, 12:31   #46
SoNeRa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
Wow, ale jesteście zorganizowani
Nie szukaj wątku, bo ja go widziałam ale za późno, ale to nic na pewno cos fajnego jeszcze wymyślimy dla rodziców.
Fajnie jak wszystko pasuje, my robimy winietki z motywem z zaproszenia i sami zrobimy księgę wpisów dla gości

Pozdrawiam!
jesli moge cos zasugerowac to my dla rodzicow kupilismy takie duze piekne ramy na 3 zdjecia w IKEI takie masywne i na jednym zdjeciu beda moi rodzice na drugim ja a na trzecim ja razem z moim TŻ tak samo robimy dla rodzicow tzn tzn na 1wszym jego rodzice na drugim moj TŻ a na 3cim ja z TŻ do tego kwiatki i takie cos wymyslilismy
Stary 2007-10-06, 12:56   #47
agusia1981
Zadomowienie

Ciekawy pomysł z tą księgą Może go podchwycę, jak nie będziesz miała nic przeciwko temu. Jak zrobisz to nam się pochwal

Jeśli chodzi o prezent dla rodziców do ciekawy pomysl SoNeRa Widziałam, że na allegro proponują też jakieś portrety młodych w ramach podziękowań dla rodzicow.

Emzeta nie no ja nie wiedzialam, że wy takie weselicho szykujecie! U nas skromne przyjęcie na 30 osób najbliższych, a w niedziele w ramach poprawin przyjęcie dla przyjaciół.
Jesli chodzi o potwierdzenie przybycia, to większość będzie (nawet Ci z Anglii i Irlandii sie postarali o urlopy), z wyjątkiem kilku osób, ktorych jakieś choroby trapią Ale jak piszę to najbliższa rodzina i przyjaciele, pewnie byłaby podobna sytuacja z dalszą rodziną.
Stary 2007-10-07, 10:17   #48
emzeta
Zadomowienie

Smile Dot.: Ślub w listopadzie 2007 roku

He he he, z tym weselem to chyba moi rodzice mają presję jakąś, bo moja starsza siostra nie chciała wesela i było przyjęcie w domu na 20 osób, po czym rodzina taty (7rodzeństwa i dużo dorosłych dzieci) długo go szczypała, że nie zrobił wesela i że oni by przyszli sie pobawić nawet jakby chleb ze smalcem był na stole tylko i tak mi sie wydaje, że moim weselem nadrabiamy

A co do podziękowań to chyba zdecydujemy sie na ten album, już wstępne rozmowy z siostrą TŻ przeprowadziliśmy i pomoże nam zdjęcia znaleźć, ale pomysł z ramą SoNeRa też super!

Acha, Agusia, pewnie że sobie pomysł pożycz, a ja jak już coś zklecę to sie pochwalę

Pzodrawiam!

Stary 2007-10-07, 11:13   #49
agusia1981
Zadomowienie

Jak taka rodzina wielka, to weselicho będzie kosztowne
Myslę o tej księdze i jak znajdę coś ładnego to sami zrobimy. Dzięki za pozwolenie
Cieszę się, że decydujecie się na album, bo to fajna pamiątka, taki zbiór. A przecież nie musi być obszerny, a wspólne zdjęcia pewnie przy sobie macie Wiem, że różnego rodzaju albumy cieszą się uznaniem, bo zrobiłam chrześniakowi na roczek - jak się zmieniał, co miesiąc i wszyscy byli zachwyceni. Ale nie ukrywam, że mam łatwiej, bo tż jest informatykiem z zainteresowaniem na grafikę komputerową i fotografię.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-08, 07:36   #50
emzeta
Zadomowienie

No troszkę będzie kosztowało, ale organizują to rodzice i nie pozwalają nam myśleć o tym.

Co do łatwiej to ja też trudno nie mam, zawsze coś kleciłam od maleńkości, jakaś tam twórcza potrzeba się we mnie czai a razem z moim TŻ mamy zainteresowania informatyczne w tym obróbka grafiki i tworzenie stron www, więc powinnam dać radę, na razie tekstów szukam

Pozdrawiam i biegnę do pracy

Stary 2007-10-08, 12:53   #51
agusia1981
Zadomowienie

To super, że macie takie zainteresowania Ja bez tż mialabym problem
My wybieramy zdjęcia, szukamy tekstów.

Widzialam, że też biale zloto preferujecie

pozdrawiam
Stary 2007-10-09, 07:50   #52
emzeta
Zadomowienie

Hej, preferujemy!

A to super, że robicie razem! Ja kupiłam wczoraj albumy, ale przyznam się, że nie lubię rzeczy "ślubnych" czyli ekri i z obrączkami czy serduszkami, więc albumy są w fioletowej oprawie a strony są czarne i samoprzylepne i tak zamierzam że nie będzie żadnych misiów jak w wątku o albumach, tylko wiersze, na błękitnych albo wrzosowych kartkach po lewo i zdjęcia po prawo..., teraz to już siostra TŻ nie ma wyjścia, musi znaleźć zdjęcia

Agusia a jak tam samopoczucie przed tym wydarzeniem? Ja nie mogę się doczekać, mój TŻ sie śmieje ze mnie, że chcę zostać żoną, bo wszystkie moje przyjaciółki już są, no ale jak sie widzi jak im to służy...
(a to jego zdanie to nie prawda, bo my zaręczeni od 1,5 roku jesteśmy, a one wszystkie w tym czasie to pozałatwiały )

OK, ale sie rozpisuje, sorki jak przynudzam,

Pozdrawiam

Stary 2007-10-09, 12:35   #53
agusia1981
Zadomowienie

No co Ty, lubię czytać, co piszesz

Jeśli chodzi o albumy, to my chcemy najlepiej czarne, ale takie tradycyjne, gdzie samemu się wkleja zdjęcia, a pomiędzy kartkami jest pergamin. Tylko mamy problem z ich znalezieniem U nas też po lewej będą teksty (ale z misiami), a po prawej zdjęcia - tzn jedno zdjęcie jako zlepek kilku.
Na razie pracujemy nad tekstami. Musimy jakoś wypośrodkować nasze gusta, bo ja chcialam wiersze, a m mowi, że żaden z niego poeta i nic nie kuma hi hi Aha a u nas kartki będą prawdopodobnie ecri, ale na czarnym tle. Ale pomysł z fioletem super - to jeden z moich ulubionych kolorów, ale nie będzie to wszystko za ciemne??
Ja już też ślubu nie mogę się doczekać Chcę już być żoną A mój tz obawia się ceremonii. Ale też widzę, że się cieszy
Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-09, 20:11   #54
emzeta
Zadomowienie

Nie powinno być za ciemne, bo kartki kupię jasne, ale nie mogą być ekri, bo oprawa albumu jest fioletowa z elementami niebieskimi i różowymi i by nie pasowały, ja tez chciałam tradycyjny, ale jak oglądałam nie spodobało mi się, że jest ten pergamin i nie widać dwu stron na raz, ponadto te tradycyjne miały za dużo stron, a ja nie chcę za dużo bo oglądanie robi się nudne i spodobało mi się bo te czarne tradycyjne strony są pokryte taką folią pod którą się wkleja zdjęcia i ta folia na wierzchu daje fajny efekt, jak zdążę zrobić tutaj to wrzucę zdjęcia.

A co do albumów, to ja takie jakich szukasz widziałam w WHSmith i Paperchase (tam kupiłam swoje)

Pozdrawiam

Stary 2007-10-11, 10:16   #55
karolakep
Zadomowienie

Ja mam koscielny w listopadzie zreszta ksiadz sam nam wybral date ja nie jestem przesądna.Święto zmarlych obchodzimy 1 listopada a nie caly listopad! nie popadajmy w paranoje zycze szczescia i gratuluje przyszlym mezatkom
karolakep jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-11, 11:26   #56
agusia1981
Zadomowienie

Witamy kolejną listopadową pannę młodąRownież gratulujemy
A ślub w tym roku?? Podziel się z nami, co macie załatwione, a co jeszcze przed wami.

Emzeto jak będą jasne kartki, to na pewno będzie fajny efekt Dzięki za rady, wybiorę się wkrótce na poszukiwania.

Pozdrawiam
Stary 2007-10-12, 07:25   #57
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolakep Pokaż wiadomość
Ja mam koscielny w listopadzie zreszta ksiadz sam nam wybral date ja nie jestem przesądna.Święto zmarlych obchodzimy 1 listopada a nie caly listopad! nie popadajmy w paranoje zycze szczescia i gratuluje przyszlym mezatkom
Hej Karolakep! Gratulacje również ode mnie - w związku ze ślubem i ze zdrowym podejściem!

A co do wszystkich świętych to boli mnie tylko jak piękne chryzantemy są niesprawiedliwie sprowadzane tylko jako kwiaty na ten dzień i na nagrobki

Pozdrawiam

Stary 2007-10-12, 08:19   #58
karolakep
Zadomowienie

emzeta dzieki co do chryzantem tez sie z tym zgadzam, wyobrazasz sobie np panne mloda z bukietem chryzantem dopiero ludziska by gadali malo tego ze w listopadzie slub, to jeszcze wiącha centarnych kwiatow haha paranoja... osobiscie tez lubie te kwiaty
karolakep jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-12, 16:49   #59
agusia1981
Zadomowienie

Ja też lubię - zwłaszcza żółte

A my od jutra poradnię rodzinną zaczynamy.
Stary 2007-10-13, 20:20   #60
emzeta
Zadomowienie

Właśnie agusia poradnia... ja do tej pory nie załatwiłam, napisałam maila do księdza w podobno naszej parafii jakieś dwa tyg temu z zapytaniem gdzie i kiedy można by to odbyć, ale tylko automatyczna odpowiedź przyszła, że ksiądz jest na wakacjach

A w ogóle jak ostatnim razem wracaliśmy z kraju to spóźniliśmy się na odprawę i tak było extra że się załoga swiss air zgodziła nas przyjąć na pokład jeszcze ale bez bagażu, no i walizki zostały u mamy - a w nich karteczki do poradni i spowiedzi... no i klops Albo tak sobie tłumaczę, jej mam nadzieję,że uda nam sie to załatwić w to 1,5 tyg przed ślubem w Polsce a do tego TŻ nie jest zbyt wspierający i na każde wspomnienie spowiedzi i nauk twierdzi że załatwi się na miejscu albo sie powie księdzu że mieszkamy za granica i nie było jak a on sie nie będzie pultał bo i tak mu dużo za ślub płacimy... ech, sama nie wiem :/

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości