![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe PM-ki:)
Majem też bym nie pogardziła, ale nie wyrobilibyśmy z kasą, a do 2012 nam się czekać nie chciało
![]() ![]() Załatwione mamy: -salę -zespół -fotograf i kamera -samochód (TŻ dał się naciągnąć na targach, i to nie ja go naciągałam, tylko wystawca ![]() -obrączki (i to już od października, bo popadaliśmy w paranoję z ich szukaniem ![]() -nauki -kościół (nie dał się namówić na sam cywilny) -suknia ![]() Reszta do załatwienia, ale jeszcze jest duuuużoooo czasu ![]() Plener jesienią wygląda moim zdaniem o wiele lepiej niż latem, robi się taki fajny troszkę mroczny klimacik, ale na pewno nie smutny ![]() Co do wychodzenia z kościoła jak jest ciemno - dlatego wzięliśmy na godzinę 15, w nadziei, że jeszcze nie będzie ciemno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
oooooooo!!!!! to już prawie z górki
![]() to mam kilka pytań: 1. jaka sukienka? możesz zdjęcie wrzucic? kurczę...ja dopiero jestem w trakcie szukania na necie... 2. obrączki..jakie złoto i tak ogólnie opisz (albo też wrzuć zdjęcie) 3. buty wybrane?? bo jakoś nie mam pomysłu - pociieszam się faktem że jeszcze mam czas ![]() 4. co do samochodu też już się rozglądaliśmy, nam się marzy taki z lat 20,30,40..w każdym bądź razie coś w takim starym stylu no własnie z majem 2012 też za późno nam się wydawało a co do pleneru zgadzam się z tobą w 100%!! ja się nastawiam na plener w Kazimierzu Dolnym..mam nadzieję, że wyjdzie ![]()
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
http://suknieangela.com.pl/verise-bridal,43,pl.html -> model Claudia. Na zdjęciu wygląda jakoś tak... średnio
![]() Buty mam upatrzone, ale będę musiała im potruć o inny kolor ![]() ![]() Obrączki -> http://www.yes.pl/obraczki_slubne/ob...-Z-R04-OBR-903 , ale nie z YES i nasze są szersze, moja 6 mm, TŻa aż 9 ![]() ![]() Samochód - Lincoln. Chciałam coś starego, tak jak Ty, ale jak wsiadł do lincolna, to nie chciała nic innego ![]() My z plenerem nie mamy kompletnie kłopotu, bo nasza sala jest na terenie agroturystyki, obok wału przeciwpowodziowego, za którym jest wieeeelkaaaa łąka, która w sytuacjach awaryjnych robi jako zbiornik do nadmiaru wody Warty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Przyczajenie
|
Dot.: Listopadowe Panny Młode
Wyszłam za mąż w listopadzie 2010. Impreza była super, bardzo się wszystkim podobała. Goście dziękowali nam za jedno z najlepszych wesel na jakim byli. Wszystko byłoby ok do poniedziałku, po weselu i poprawinach, kiedy otworzyliśmy prezenty ślubne. Okazało się że 80% gości włożyła do kopert po 100 lub 200 zł.Były i puste koperty. Impreza kosztowała nas 30 tys (96 osób) a nie uzbieraliśmy nawet 10 tys. Było mi bardzo przykro ze ślub kosztował mnie tyle stresów, bieganiny, jeżdżenia i telefonowania. Chciałam żeby moim gościom niczego nie zabrakło na weselu. Niestety nie docenili moich starań i do tej pory jest mi z tego powodu strasznie przykro. Mając nauczkę na przyszłość, nie będę już robić dużych imprez bo i tak większość ma gdzieś starania i stresy.
Byliśmy w ostatnim roku na 2 weselach, ale byli państwo młodzi na nasze wesele nie przyszli. Niewiele osób nam odmówiło, ale te odmowy jakie dostaliśmy były dla mnie bardzo bolesne. Również pare osób które potwierdziły przybycie nie przyszły, niestety i tak musieliśmy za nie zapłacić. Będąc bogatsza o to doświadczenie wzięłabym ślub w kościele, zaprosiłabym naszych rodziców i rodzeństwo do restauracji a za resztę kasy polecielibyśmy na 2 tygodnie na Majorkę i jeszcze by nam sporo zostało. Pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode i życzę Wam rozsądnych wyborów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
suknia piękna ![]() ![]() buciki też - wyglądają na baaardzo wygdne, będziesz mogła przetańczyć w nich calą noc ![]() a obrączki też mi się podobają, są śliczne, nie są standardowe (ja przynajmniej u nikogo takich nie widziałam) imy też szukamy czegoś innego ![]() ooo to super plener i dużo ciekawych ujęć można wykombinować mnie czeka jeszcze sporo pracy z tym wszystkim, a długo wybierałaś sukienkę?
![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ja mialam w listopadzie w dodatku 13-tego
![]() ![]()
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba nigdy nie dowiem się, co motywuje gości do dawania PUSTYCH kopert
![]() ![]() ![]() Suknię można powiedzieć, że wybrałam już w listopadzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widziałam takie obrączki jak mam u jednej pary i bardzo mi się podobają ![]() Karadka, a masz jakieś zdjęcia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Przyczajenie
|
A u mnie wszystko zmienia się z prędkością światła
![]() Mieliśmy mieć ślub 1.10.2011 jednak sala nam nie odpowiadała i przełożyliśmy termin na 12.11.2011 miałam trochę obiekcji przed tym miesiącem, ale sala już zajęta i z każdym dniem widzę coraz więcej plusów ![]() Pozdrawiam przyszłe PM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mamy ślub w ten sam dzień ![]() A zostało nam jeszcze całe 251 dni ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja też z dnia na dzień coraz bardziej się cieszę z listopada ![]()
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Ja mojej na necie nawet nie widziałam, o sorry, widziałam, ale stwierdziłam, że jest nijaka i nawet jej przymierzać nie będę, bo nie ma co. Ale jak ją zobaczyłam na żywo, to normalnie oczy mi się na nią zaświeciły
![]() Ciągle wysłuchuję od babci i ciotki, że "co one na ślub w listopadzie założą, przecież jak to tak z kozakach..." i 100 innych powodów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
hmm....to jak szukałaś chodziłas po salonach i ta sukienka, która Ci sie poodobała mierzyłaś?? kurczę to jeszcze przede mną i tak szczerze to mnie to przezraża... nie wiem jaki system mam wybrać...i tak się zastanawiamczy jak będę szukała na początku lipca lub pd koniec czerwca będzie ok? bo z tego co słyszałam to tak na 3 miesiące przed ślubem
moja babcia za to mi mówiła, że za póxno i czy nie da sie wcześniej ![]() ![]()
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do kopert to u nas sie nie zdarzylo zeby ktos dal pusta itd... w sumie moge stwierdzic ze goscie sie swietnie spisali ![]()
![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radziłabym ciut prędzej zacząć ![]() ![]() A szukałam w miejscowych salonach najpierw, bo ceny firmowych kiecek mnie zabijają (choćby nie wiem co, nie dałabym za kieckę 3000 zł-najzwyczajniej w świecie tyle nie mogłabym sobie pozwolić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
O widzisz
![]() Z tego co czytałam wyżej to już dużo za Tobą jeśli chodzi o przygotowania, ja dalej szukam i węszę ![]() Wczoraj zamówiliśmy kamerzyste i obrączki, fotograf jest upatrzony ale cena mnie przeraża i jeszcze się zastanawiamy ![]() Edytowane przez a_nosek Czas edycji: 2011-03-09 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam bardzo konkurencyjne ceny a do tego jeszcze promocje związane z terminem listopadowym ![]()
![]() |
![]() |
#227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no nic jak tak mówisz to zacznę wcześniej szukać sukienki...w sumie lepiej na spokojnie, a nie na wariata ![]()
![]() |
![]() |
#228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
jak tak to pewnie
![]() ![]()
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
E tam, oglądanie ciotki Zośki z rosołem albo pokracznego pierwszego tańca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Przyczajenie
|
Fotograf robi R E W E L A C Y J E ZDJECIA ![]() Przy tym ile jest wydatków związanych z ślubem /weselem, a liczymy je na ok. 200 osób musimy mocno się zastanawiać co wybrać. Zależy nam na jakości ale kurcze zbiera się NIE mała sumka ![]() Natomiast ślubu bez kamerzysty sobie nie wyrażam, oczywiście każdy ma do tego inne podejście ale fajnie będzie oglądnąć to JESZCZE RAZ …za każdym razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak z innej beczki mam pytanie do Was ![]()
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
My mamy o 15, chcemy w miarę możliwości dotrzeć na salę zanim się zrobi ciemno
![]() Płytę ze studniówki widziałam raz i to niecałą - obejrzałam ten durny wstęp, przedstawienie klasy i inne badziewia (dowiedziałam się, że nazywam się inaczej niż w rzeczywistości - zresztą jak jeszcze dwie inne dziewczyny - z kamerzystą debilem było użerania że hoho o poprawę, w efekcie poprawił tylko nam, a reszta klasy oglądając za 10 lat płytę stwierdzi "kurde, myślałam/-em, że ona się inaczej nazywała", dodatkowo podsumował, że to NASZA wina, bo niewyraźnie powiedziałyśmy nazwiska - miał podaną listę nazwisk w takiej kolejności, jak nagrywał, wydrukowaną dostał, miał przesłaną na maila i każdy mówił imię i nazwisko podczas nagrywania [ale to już wycinał, to miało być po prostu żeby wiedział] a i tak spieprzył), no i wygibasy koleżanki, których nie dało się przeoczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
Dot.: Slub w listopadzie 2007 roku
Ja tez listopad a czemu nie ??? miesiąc jak miesiąc
![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Świniaczek ja widze z e ty tez na 12 list. tak jak ja pogratulowac daty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Slub w listopadzie 2007 roku
Listopad coraz popularniejszy
![]() Irytują mnie okropnie pytania "A czeeemuuuu listopad, to taki brzyyyyyydkiiiiiii miesiąc przzecież..." z przeciągnięciem "czemu" i "brzydki" ![]() ![]() ![]() Oooo... To Ty też na 12? ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2011-03-12 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
No ja mam na 11 w kosciele na 1 obiad na 2 zdjecia na 4 torcik a potem zabawa do rana
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- A wiem czemu ja tez miałam takie głupie komentarze ze moze wciązy jestem ale wesela planowałam 2 lata wczesniej a pozatym w Polsce a także na Śląsku ( tam mieszkam) poanuje przesąd z ta glupią literka R. Tak na marginesie napisze ze mój szwagier miał w listopadzie i pogoda dopisała świeciło slońce 15 stopni nikt sie nie zgrzał jak świnia a drugi przkład moja ciocia miala slub a listopadzie i juz 20 lat po ślubie zyje szcześliwie ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- No ja zaś mam fotografa, ale kamerzysty to ani ja ani mój nie chcemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Świniaczek no wlaśnie dlatego też z TŻ skłaniamy się na 15 ![]() Ja słyszę np. że listopad to taki pogrzebowy miesiąc...ehh tego to już nawet nie komentuje zazwyczaj
Porażka inspiruje zwycięzców. To jest ich największy sekret. Edytowane przez lila26 Czas edycji: 2011-03-13 o 22:26 Powód: dopisanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O pogrzebowym też słyszałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na 11 bym nie chciała, nawet bym się nie wyspała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.