![]() |
#361 |
Przyczajenie
|
Dot.: Samotnosc ciagla monotnia emigrantek
Samotność i monotonia oj wiem co to znaczy! Ja uczę się na dziennym kursie języka i pracuje dwa razy w tygodniu, ale teraz gdy mam wakacje i wcześniej zanim zaczęłam się uczyć . . coś strasznego budziłam się z nadzieja ze zaraz zapadnie zmrok i będę mola znowu wtulić się w poduszkę . . .
Przez pierwsze 3 miesiące co tydzień pakowałam walizkę, przyjechałam tu ze względu na mojego narzeczonego, mam nadzieje ze nigdy tego nie pożałuje. Do szczęścia potrzebny mi tylko mój ukochany i osiągniecie zamierzonego celu ![]() ![]() Znam tu trochę polaków, ale tak ciężko spotkać wartościowego człowieka . . . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
uczucie samotnosci nie jest mi obce niestety, podobnie jak Ty nie potrafie sie wgryzc w to spolecznstwo i czasami czuje sie 'obca'. Brakuje mi czsaem zeby z kims pogadac, wyskoczyc na zakupy, czy poprostu na kawe.... jesli mozna zapytac, skad jestes? Edytowane przez manima Czas edycji: 2011-01-22 o 22:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Cest la vie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Zadomowienie
|
A ja z kolei dopiero samotna czuje sie w polsce. Musialam wrocic na kilka miesiecy. Zostawilam chlopaka, przyjaciol a prawie codziennie chce mi sie plakac jak ogladam polskie realia ehhhh i codziennie wykreslam dni w kalendarzu do wyjazdu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Przyczajenie
|
Monotonia poprostu mnie zabija
![]() ![]() Edytowane przez lucy8522 Czas edycji: 2011-03-13 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#369 |
Przyczajenie
|
A jest może któras z Was z Colchester lub okolic?Mam podobny problem-moj mąż cały czas w pracy,wszystkie popołudnia i wieczory jestem sama z 3,5 letnim dzieckiem .Aktualnie szukam pracy,wysyłąm aplikacje i mam nadzieję,że uda mi się coś znależć.Chetnie poznałabym bratnią duszę,kogoś ciepłego i rozumiejącego do rozmów.Pozdrawiam serdecznie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Przyczajenie
|
![]()
U mnie wrescie pojawilo sie sloneczko poznalam dwie kolezanki teraz mam z kim porozmawiac posmiac sie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Przyczajenie
|
Manima,wysłałam do Ciebie maila.Lucy8522-zazdroszczę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tule cieplo Dziewczyny ![]() U mnie depresja pelna para, poszukiwania pracy nie przynosza owocnych efektów, TZ calymi dniami w pracy... Jestem sama ze soba i chyba nie moge juz ze soba wytrzymac...
![]() |
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
![]() Ja również samotne popołudnia z synem spędzam, brakuje mi polskiego języka, jak idziemy na plac zabaw, to się bardzo stresuję ![]() ![]()
![]() |
#375 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A skad jestes? Dziewczyny piszmy dokladnie skad jestesmy,moze akurat uda nam sie spotkac... ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
Ja obecnie w Worthing obok Brighton
![]()
![]() |
#378 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, ja troszeczke na inny temat ale tez o tej samotnej, nudnawej monotonii. Wlasnie pozegnalam 2 dni temu moja w sumie jedna z najlepszych przyjaciolek ktore jeszcze mialam tutaj w Dublinie. Teraz zostalam juz w sumie sama z chlopakiem Francuzem. Mimo iz dopiero co sie przeprowadzilismy na swoje, mamy super mieszkanko, spotykamy sie z jego znajomymi (gl. Francuzami) ale ktorzy sa baardzo mili, no i w ogole wszystko by sie wydawalo ze jest cudownie to mimo wszystko takie male ale... Brakuje mi strasznie moich przyjaciol, znajomych, mimo szczesliwego zwiazku, odczuwam dziwna samotnosc a nawet czasem depresje...? Zastanawiam sie jakby to bylo jakbym wrocila do Polski... poradzcie co robic bo ja juz sama glupieje, a znam siebie... nigdy sie nie zdecyduje :|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
mary_sia w Dublinie jest duzo POlakow, zapisz sie na fitnes moze tam kogos poznasz ale przez forum polonii w dublinie, powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki mi jeszcze nie doskwiera samotność emigranta może dlatego że w UK mam mnóstwo znajomych anglików, ale jak już wyjadę na stałe za 58 dni to chętnie nawiązałabym też kontakty z Polakami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do podpisu to mam przyjaciółkę Malezyjkę i planuje ją odwiedzić i właśnie najbardziej przydałby mi się ktoś kto powiedzmy " przejechał kraj wzdłuz i wszerz"ale już ktoś mi troszkę pomógł ![]() ![]() ![]() ![]() i co zamierzasz w UK, praca czy studia ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tęsknimy strasznie, skype, gg i telefon nie zastępują kontaktu face to face ![]() ![]() ![]() ![]() Co do koleżanki oni wyjechali tam ze względu na pracę jej męża i tak są już 10 lat zwiedzili cały kraj, tam się urodziły ich dzieci ![]() ![]() W UK praca bo ona już jest załatwiona ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Przyczajenie
|
hej
dziewczyny ja jestem z Colchester w Essex i tez cholernie chialabym kogos poznać z kim mozna pogadac i wyjsc na kawę..zakupy a tymczasem to miasto jest jakieś przeklęte... jesli ktos ma ochote to podaje moje gg 3321793 pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
Hmm, ja co prawda emigruję wakacyjnie [ azaliż regularnie, zawsze w to samo miejsce ] co nie zmienia jednak faktu, że jeszcze nie dopadła mnie żadna samotność
czy też skrajna monotonia.. Może faktycznie chodzi o to, że nie jestem jeszcze na stałe w miejscu, do którego co roku się udaję, ale mam nadzieję, że jak już się uda tu zostać, to mnie coś takiego nie dopadnie. Jak na razie kocham i tę Japonię, i ludzi, których tu mam. < 3
![]() |
#387 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja odczuwam dokladnie to samo co Wy.....Mieszkam w uk dokladniej Hertfordshire, Moj TZ pracuje, ja nie(szukam narazie). Wczesniej mieszkalismy w Londynie, tam mialam paru znajomych hcociaz i tak nieraz odczuwalam samotnosc ale zawsze jakos to odchodzilo szybko, teraz przeprowadzilismy sie tu, i??? i czuje okropna samotnosc jeszcze nigdy tak nie mialam, nie moge sie odnalesc, nie mam znajomych nie mam z kim porozmawiac, Moj tz ciagle w pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 |
Konto usunięte
|
Hej kochane
![]() Wydaje mi się, że trochę przesadzacie. Już mówię o co chodzi ![]() Idealizujecie troszkę Polskę i swoich znajomych i rodzinę tutaj. Ja obecnie mieszkam we Wrocławiu, a pochodzę z jego okolic. Znajomych miałam/mam? dużo. Jednak każdy ma już na studiach swoje życie- jedni studiują wieczorowo i pracują, wieczny brak czasu lub spotkania ze znajomymi ze swojej grupy, inni dziennie, inni zaocznie, jedni tam drudzy gdzie indziej. Mimo tego, że z paroma osobami jest to coś więcej niż koleżeństwo to i tak spotykamy się raz na jakiś czas- czasem co 3 miesiące, czasem co pół roku lub rzadziej... Od czasu do czasu kontakt gg, ale ciężko mi się już wygadać lub coś, bo jednak czuć ten dystans.. Chyba, że macie przyjaciół i znajomych, którzy za Wami by "w ogień poszli". To może by wyglądało inaczej. Jednak mi się wydawało, że pomiędzy mną a innymi też jest to coś prawdziwego i fajnego, ale jest brak tego czasu. Każdy i tak ma swoje życie.. Jeśli chodzi o rodzinę- kocham ich bardzo, ale mieszkając we Wrocławiu, zarówno pracując jak i studiując- odwiedzałam ich co jakieś 1,5- 2 miesiące mimo odległości 30 km ![]() Co do samotności za granicą. Moim zdaniem przeszkodą jest bariera językowa tylko i wyłącznie. Dlaczego nie uczycie się intensywnie języka? Można poświęcić pół roku i później będzie coraz lepiej, a tak tkwią niektóre z Was na takim poziomie, że się dogadują, ale ciężko już na różne dziwne tematy pogadać. Marsz do nauki! ![]() Ahaa i w Polsce też nie jest nie wiadomo jak łatwo nawiązać super znajomości. Też wiele osób spotka się na uczelni, w pracy, ale nic ponadto. Można zapisać się na różne kursy, ale nie polecam kursu językowego, bo tam można spotkać osoby, które też dopiero uczą się języka, więc bez sensu. Bardziej fitness, taniec albo poszukać innych różnych "stowarzyszeń" i zgromadzeń. I dużo uśmiechu, otwartości ale bez nachalności, bo ktoś może odczuć, że na siłę szukacie przyjaciół ![]() I po co Wam polskie znajomości? Ja przekonałam się, że to nie jest najlepsze wyjście, poza tym będziecie mówić po polsku.. ![]() Więcej wiary w siebie, uśmiechu, otwartości i nie idealizujcie Polski, bo tu wcale nie jest tak fajnie. Ja mam zamiar wyjechać ponownie i to nie tylko ze względu zarobkowego, ale też społecznego, itd. itd. Bo tutaj jak masz nawet audi q7.. to Ci zazdroszczą..staniesz na parkingu aby pójść po bułki, wracasz, a tam zarysowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Raczkowanie
|
[1=ae3f7920981872ca8b387c0 d23560f7036978c8d;3123997 3]Hej kochane
![]() Wydaje mi się, że trochę przesadzacie. Już mówię o co chodzi ![]() Idealizujecie troszkę Polskę i swoich znajomych i rodzinę tutaj. Ja obecnie mieszkam we Wrocławiu, a pochodzę z jego okolic. Znajomych miałam/mam? dużo. Jednak każdy ma już na studiach swoje życie- jedni studiują wieczorowo i pracują, wieczny brak czasu lub spotkania ze znajomymi ze swojej grupy, inni dziennie, inni zaocznie, jedni tam drudzy gdzie indziej. Mimo tego, że z paroma osobami jest to coś więcej niż koleżeństwo to i tak spotykamy się raz na jakiś czas- czasem co 3 miesiące, czasem co pół roku lub rzadziej... Od czasu do czasu kontakt gg, ale ciężko mi się już wygadać lub coś, bo jednak czuć ten dystans.. Chyba, że macie przyjaciół i znajomych, którzy za Wami by "w ogień poszli". To może by wyglądało inaczej. Jednak mi się wydawało, że pomiędzy mną a innymi też jest to coś prawdziwego i fajnego, ale jest brak tego czasu. Każdy i tak ma swoje życie.. Jeśli chodzi o rodzinę- kocham ich bardzo, ale mieszkając we Wrocławiu, zarówno pracując jak i studiując- odwiedzałam ich co jakieś 1,5- 2 miesiące mimo odległości 30 km ![]() Co do samotności za granicą. Moim zdaniem przeszkodą jest bariera językowa tylko i wyłącznie. Dlaczego nie uczycie się intensywnie języka? Można poświęcić pół roku i później będzie coraz lepiej, a tak tkwią niektóre z Was na takim poziomie, że się dogadują, ale ciężko już na różne dziwne tematy pogadać. Marsz do nauki! ![]() Ahaa i w Polsce też nie jest nie wiadomo jak łatwo nawiązać super znajomości. Też wiele osób spotka się na uczelni, w pracy, ale nic ponadto. Można zapisać się na różne kursy, ale nie polecam kursu językowego, bo tam można spotkać osoby, które też dopiero uczą się języka, więc bez sensu. Bardziej fitness, taniec albo poszukać innych różnych "stowarzyszeń" i zgromadzeń. I dużo uśmiechu, otwartości ale bez nachalności, bo ktoś może odczuć, że na siłę szukacie przyjaciół ![]() I po co Wam polskie znajomości? Ja przekonałam się, że to nie jest najlepsze wyjście, poza tym będziecie mówić po polsku.. ![]() Więcej wiary w siebie, uśmiechu, otwartości i nie idealizujcie Polski, bo tu wcale nie jest tak fajnie. Ja mam zamiar wyjechać ponownie i to nie tylko ze względu zarobkowego, ale też społecznego, itd. itd. Bo tutaj jak masz nawet audi q7.. to Ci zazdroszczą..staniesz na parkingu aby pójść po bułki, wracasz, a tam zarysowanie ![]() Co do tych znajomych, samotnosci i radzenia sobie z tym jest dokladnie tak jak napisalas>ich<bo tez tak mialam i mam czasami ale t z wlasnego wyboru. Jestem w irl. pl juz ponad 5 lat i niestety czlowiek bedac tutaj bardziej poswieca sie dla pracy dlatego jakies znajomosci, fitnesy itp. odchodza na drugi plan. Jak bylam w pl zawsze znalazl sie czas na spotkanie przy kawie czy piwie a tutaj poprostu mi sie nie chcialo nigdzie wychodzi bo w czasie weekendu chcialam spac do poludnia a druga polowe dnia spedzic w pizamie ![]() Niestety ci znajomi, ktorych malam bedac pl jakos sie rozprysneli, kazdy ma swoje zycie a poza tym przebywanie poza pl dluzszy czas robi swoje i powieksza dystans i znalezienie wspolnego jezyka czy wogole tematu. >Ich<Tak wogole fajnie sie czytalo twoja wypowiedz zwlaszcza,ze tez mieszkalam we wroclawiu, studia , pierwsza praca, rodzina...ach kiedys tak i tak wroce bo tutaj nie znajde tego co mialam tam i dlatego tez czuje sie tutaj czasami samotna. Owszem moze bariera jezykowa ale rowniez klimat ...jeszcze kilka minusow by sie znalazlo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.