|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Hiszpania Lloret de mar obozy.. zbiorczy
|
|
#3602 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3603 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3604 |
|
Raczkowanie
|
okej no więc tak, mam kilka pytań.. 1. Czy jest gdzieś tam bankomat? 2. Czy obsługuje polskie karty? 3. Czy jest gdzieś tam w kantor? 4. Czy można gdzieś kupic sombrero? (pytanie było,ale nie dostało odp) 5. Po ile? 6.Jakieś inne fajne dyskoteki?(poza tropicsem, st.trop i zoo) 7.Pogoda? 8.Dużo Hiszpanów ?to chyba na razie tyle... ;D ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- no kradną... poczytaj forum na początku to dowiesz się jak temu zapobiec
|
|
#3605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. nie wiem, nie korzystałam no ale wydaje mi się, że taaaak3. na jednej ulicy widziałam kilka kantorów, spokojnie wymienisz pieniądze 4. nie widziałam, ale tam jest pełno straganów i sklepików więc na pewno muszą być. jak poszukasz to znajdziesz 5. 6. chodziłam tylko do Tropicsa, ale w zupełności mi wystarzyło ![]() 7. pogoda za***ista, gorąco, często aż nie do wytrzymania. a jestem osobą, która raczej lubi upały. naczytałam się opinii na tym forum, że wcale nie ma tam takiego ogromnego upału bla bla bla i przyznam, że byłam ogromnie zaskoczona. przez całe 11 dni miałam super pogodę, padało tylko dwa razy wieczorem przez DOSŁOWNIE 10minut. wzięłam dwie pary spodni, swetry i bluzy, ale ani razu ich na siebie nie założyłam. bluza przydała mi się tylko do autokaru. 8. Hiszpanów jest trochę, wiadomo, w końcu to Hiszpania ale więcej zauważyłam Niemców, Holendrów, Duńczyków, Szwedów, Włochów. Najwięcej właśnie Niemców było ale wszystkooo to młodzi ludzie więc spoko nie ma jakichś starych szwabów młodzi Niemcy to fajne dupy ;d nie wspominając już o Szwedach i Włochach.
|
|
|
|
|
#3606 |
|
Raczkowanie
|
Tam wszędzie mozna kupic sombrero, pełno rozmiarów, pełno wzorów ;p
|
#3607 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie
aaa i pamiętajcie- zawsze się targujcie! na ładne oczy zawsze wam obniżą trochę czasu mi to dyskutowanie zajęło ale wytargowałam cenę niższą o 10 euro za jakieś tam pamiątki "amigo to je dobre money, 15euro to je dobre money amigo" hahahah, chce wracać
|
|
|
|
#3608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ich też kocham dzięki za wszystkie informacje ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- to po prostu idealnie! będę się wozić po osiedlu w sombrero D
|
|
|
#3609 |
|
Raczkowanie
|
Domuś ,my już za 29 godziny jedziemy ! <3
|
#3610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
HAHA właśnie... jak się targować? /przyznam , że nie mam doświadczenia i trochę się wstydzę/ ;D co mówić? jakieś przykładowe działające 'teksty' ?;D
|
|
|
#3611 |
|
Raczkowanie
|
życzę udanego pobytu
i zazdroszczę straaasznie! Włosi są śliczni, w moim hotelu było ich pełno i zawsze sobie w nocy z nimi rozmawiałyśmy i piłyśmy. Najbardziej jednak jestem zaskoczona Niemcami! bardzo mi się spodobali, szczególnie ci, których widywałam w tropicsie. wszyscy przystojni, zadbani, świetnie ubrani, fajne fryzury, zrobili na mnie ogromne wrażenie podobnie szwedzi, wszyscy jak z teledysków ;D tam trzeba po prostu pojechać, żeby to wszystsko ogarnąć
Edytowane przez lovecassie Czas edycji: 2009-07-06 o 23:49 |
|
|
|
#3612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a w jakim hotelu byłaś?
|
|
|
#3613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak się targować? normalnie, po prostu wchodzisz do sklepu, wybierasz coś, podchodzisz do kasy, sprzedawca mówi np. 20 euro i wtedy zaczyna sie targowanie stawiaj zawsze na swoim, bo pamiętaj, że to jemu zależy na tym, żebyś właśnie U NIEGO kupiła (bo w sklepie obok jest taka sama rzecz). nie odpuszczaj, ja przynajmniej zawsze tak robiłam oni wiedzą, że zawsze klient jak mu się cena nie spodoba może wyjść i wtedy nie kupi u niego nic, więc najczęściej trochę pogadają, potargują się i schodzą z ceny z resztą to ich praca ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- villa garbi
|
|
|
|
|
#3614 |
|
Raczkowanie
|
lovecassie a w jakim hotelu bylas.?
![]() a ok juz widze ;d Edytowane przez xmadziax Czas edycji: 2009-07-06 o 23:49 |
|
|
|
#3615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sprzedawca-dzień dobry /oczywiście wszystko odbywa się plątaniną języków/ ja-dzień dobry ..wybieram np sombrero ![]() s-30 euro j-20 euro s-25e j-15e! s-22e! j15e! s-18 j-oke płace i wychodzę?;D czy Jeszce jakaś dodatkowa bajera? uu szkoda ja do San Marti
_______________ 2009 - Hiszpania 2008 - Chorwacja 2007 - Włochy 2006 - Czechy Edytowane przez malinooowa Czas edycji: 2009-07-06 o 23:52 Powód: bla bla bla |
|
|
|
|
#3616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bajera się kręci ;d czym sie przejmujesz, to wszystko spontanicznie ![]() byłam raz z kolegą w takim sklepiku, kolega mówił sprzedawcy normalnie "facet, nie mam pieniędzy więcej dam 10euro " i ten rozumiał ONI TO KOCHAJĄ na tym polega ich praca, oni nie przychodzą żeby odbębnić tam 8godz. za kasą i iść do domu
|
|
|
|
|
#3617 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
haha, mam nadzieję, że niczego głupiego nie palnę przypadkowo.. ;D a jaka plaża? żwirek czy piach?;D
|
|
|
#3618 |
|
Raczkowanie
|
takie kamyczki małe
spoko, tylko, że bez klapek przejść trudno, bo można poparzyć nogi
|
|
|
|
#3619 |
|
Raczkowanie
|
żwirek ;D
Ol, tak się cieszę! <3
|
#3620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ah ah Italiano ! rok temu bylam w Villa Garbi. i mialam sąsiadów Włochów. byli c u d o w n i ! do tej pory rozmawiamy na msn i zapraszają mnie na wakacje do ich miejscowości. świetni ludzie.
|
|
#3621 |
|
Raczkowanie
|
Włosi generalnie to bajeranci:P i należy patrzeć przez palce na to co mówią..Ale fakt faktem są mmmm<ciacho>
DO mnie nie dzwonili jeszcze z biura, że jest jakaś dopłata i mam nadzieje że tego nie zrobią!! Jade dopiero pod koniec sierpnia więc teoretycznie mają jeszcze czas
|
|
|
|
#3622 |
|
Przyczajenie
|
lovecassie: a ile miałaś kieszonkowego ze sobą?? i ile z tego mniej więcej poszło na alkohol, ile na pamiątki a ile zostało??
i czy jak byłaś w Barcelonie na stadionie (o ile byłaś ;p) spotkaliście jakichś piłkarzy ?? a w tym sklepiku fc barcelony było coś ciekawego i w przystępnej cenie??
|
|
|
|
#3623 |
|
Raczkowanie
|
Witam
A propo`s Hiszpani.. Chciałabym sie Was zapytac jakie regiony warto zwiedzać. Chce w sierpniu wyjechać na wakacje,wlaśnie do Hiszpani, a nie wiem gdzie jechać i co warto zwiedzać. Licze na Wasze propzycje ![]() Pozdrawiam goraco ;* |
|
|
|
#3624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest co prawda droższa niż Katalonia, ale jest przepieknie. Polecam Malage na Costa del Sol, Kordobe i Granade
|
|
|
#3625 |
|
Raczkowanie
|
a w jakiej cenie sa lody.? ;d
|
|
|
|
#3626 |
|
Przyczajenie
|
A wiecie jak jest w hotelu Don Juan ?? Bo właśnie jadę jutro i nie wiem czy tam kradną .
|
|
|
|
#3627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w sklepiku Barcelony było WSZYSTKO nawet kuwety dla kotów i psów z logiem Barcy i chipsy BARCA dużoooo rzeczy, ceny są różne, ja kupowałam piłkę do ręcznej oryginalną i zapłaciłam tylko 20euro, do tego jakiś breloczek po 3.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3628 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie tak ,ale są przezabawni i sympatyczni. szybko się uczą polskiego. ;DD
|
#3629 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uwielbiam ich! żwirek mówicie... to kiepsko osobiście wolę piach... a jest to taki 'żwirek' jak w Chorwacji? czy mniejszy? /pytanie do osób które były w Chorwacji i mają porównanie/ ![]() 28dni<33 pada deszcz ...
|
|
|
#3630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A z czego jedziesz, bo ja z Oluśką też tam jutro jedziemy. ; )
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

?
no ale wydaje mi się, że taaaak