Hiszpania Lloret de mar obozy.. zbiorczy - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-26, 18:08   #4471
ojezu
Raczkowanie

Dot.: Hiszpania Lloret de mar obozy.. zbiorczy

oglądałam przed chwilą wydarzenia i kolejne osoby wróciły chore z Lloret i to z biura Fun Club... autokar nie został zdezynfekowany i następnego dnia<wczoraj>miał wyruszyć ponownie do Lloret. Połowa osób zrezygnowała z jazdy takim autokarem tymbardziej do hotelu w którym przebywały osoby chore(nie wiem który to hotel). Kierownik Funclubu wypowiedział się tylko tym że NIE MA OBOWIĄZKU DEZYNFEKOWANIA AUTKARU PONIEWAŻ NIE NASTĄPIŁ ZGON. <ok><ok> więc życze miłej jazdy fanklubowiczom czyli takze mnie
ojezu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 18:18   #4472
kasiulox
Przyczajenie

GG do kasiulox

Cytat:
Napisane przez ojezu Pokaż wiadomość
oglądałam przed chwilą wydarzenia i kolejne osoby wróciły chore z Lloret i to z biura Fun Club... autokar nie został zdezynfekowany i następnego dnia<wczoraj>miał wyruszyć ponownie do Lloret. Połowa osób zrezygnowała z jazdy takim autokarem tymbardziej do hotelu w którym przebywały osoby chore(nie wiem który to hotel). Kierownik Funclubu wypowiedział się tylko tym że NIE MA OBOWIĄZKU DEZYNFEKOWANIA AUTKARU PONIEWAŻ NIE NASTĄPIŁ ZGON. <ok><ok> więc życze miłej jazdy fanklubowiczom czyli takze mnie

Moim zdaniem powinni zdezynfekować ten autokar.Ale przepis to przepis ;/
kasiulox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 18:45   #4473
Paradoxalement
Raczkowanie

no nie wiem czy takie halo, poniewaz ja wlasnie mam ustanowioną kwarantanne ! ale nie jestem chora.

A WIEC TO CO BYŁO W WYDARZENIACH ! CZYTAĆ I NIE BĘDĘ SIĘ POWTARZAĆ !
Do badania na świńska grypę jechał autokar numer 3, byli tam ludzie z hotelu GOYA. mieli cala drogę gorączkę.
We wszystkich trzech autokarach polowa ludzi była chora, nie mówcie mi, ze wszyscy nagle sie przezeibili.

bylo pytanie o to, czy kazdy jedzie na badania.. zalezy. ja pojechałam na własną ręke.
Paradoxalement jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 18:45   #4474
karolajjn
Przyczajenie

Cytat:
aa gruboo... robi się zayebiscie nie ma co. Oby to czegos ich nauczyło do 10 sierpnia ;P
karolajjn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 18:49   #4475
ojezu
Raczkowanie

ufufufufufufuufufuf całe szczescie że to nie w Masie a tak na pocieszenie to ponoć leczy się i przebieg jest taki sam jak przy zwykłej grypie
Stary 2009-07-26, 18:50   #4476
Paradoxalement
Raczkowanie

ale z hotelu Goya to wiem ze bylo 20 osob a reszta nie wiem czy z masa czy z czego innego..
Stary 2009-07-26, 18:56   #4477
ojezu
Raczkowanie

ale jak to było wszystko? Byliście sobie w lloret plaża wypoczynek świetne samopoczucie i ogólnie wszystko ok, nagle dzień wyjazdu nadchodzi i w autkarze wszyscy wysoka temperatura i źle się czują? wczesniej nikt nic nie mowił ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-26, 19:07   #4478
Paradoxalement
Raczkowanie

nie no u mnie w hotelu zaczęło się od jednej osoby i prawie każdy zaraz byl chory.. nie wiem jak było gdzie indziej, wiem, ze szczegolnie byli narazeni ci, co chodizli do klubów. to sie tak zaczelo ze 3-4 dni przed wyjazdem to chorowanie.
Stary 2009-07-26, 19:13   #4479
sann
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Paradoxalement Pokaż wiadomość
nie no u mnie w hotelu zaczęło się od jednej osoby i prawie każdy zaraz byl chory.. nie wiem jak było gdzie indziej, wiem, ze szczegolnie byli narazeni ci, co chodizli do klubów. to sie tak zaczelo ze 3-4 dni przed wyjazdem to chorowanie.
jakie były objawy?
sann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 19:19   #4480
Paradoxalement
Raczkowanie

katar, kaszel, bóle mięśni, gorączka no takie jak normalna grypa. Ja takie miałam, ale przeszło mi w sumie ale lekarz z Łodzi, który przyjmował ta grupę, o której tak głośno, nakazał mi kwarantanne.
Stary 2009-07-26, 19:34   #4481
andzka15
BAN stały

Smile Dot.: Hiszpania Lloret de mar obozy.. zbiorczy

No,zapowiada się nieciekawie. Ja wyruszam właśnie 10 sierpnia do Lloret i tylko obawiam się, że odwołają te późniejsze turnusy ... byłoby szkoda ...
Mam nadzieję, że "rozdmuchanie" tej sprawy przez media nie wpłynie na to negatywnie ...

Co do świńskiej grypy - na pewno jest zagrożenie i będę bacznie się pilnowała - już poczynam pierwsze kroki (myślałam, żeby kupić nawet maskę ;D ) No, i przyda się kontrola po powrocie ...
andzka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 19:39   #4482
ojezu
Raczkowanie

ojezu myślałam że jestem jedyna osoba która mysli o zabraniu maski, a pozatym też jade 10sierpnia
Stary 2009-07-26, 19:43   #4483
Paradoxalement
Raczkowanie

jak cos to piszcie o gg bo nie moge siedziec w kolko na tym forum i odpowiadac..
Stary 2009-07-26, 19:46   #4484
kopan89
Przyczajenie

Cytat:
ojezu myślałam że jestem jedyna osoba która mysli o zabraniu maski, a pozatym też jade 10sierpnia
też wtedy jade z WArszawy :/
kopan89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 19:51   #4485
andzka15
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kopan89 Pokaż wiadomość
też wtedy jade z WArszawy :/

Z jakiego biura jedziecie ? Ja z funclubu właśnie
Stary 2009-07-26, 19:52   #4486
kopan89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez andzka15 Pokaż wiadomość
Z jakiego biura jedziecie ? Ja z funclubu właśnie
funclub :P kurna mac :/ pewnie nie pojade
kopan89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 19:57   #4487
andzka15
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kopan89 Pokaż wiadomość
funclub :P kurna mac :/ pewnie nie pojade
U mnie już rodzinka skacze z przerażenia, ale co tam - zebrałam 4-osobową ekipę i nie zamierzamy się wycofać, tylko nieźle się bawić !
Chyba, że odwołają .... ale bądźmy dobrej myśli
Stary 2009-07-26, 20:10   #4488
Domiiinikaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jaca092 Pokaż wiadomość
Ja jadę Skąd wyjeżdżasz?
ja bede wyjezdzac z Kłodzka . Pisz na gg 8173629
Domiiinikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 20:19   #4489
Kazuan
Raczkowanie

Cytat:
Tak tak nich cały autokar zaleją spyrytusem i podstawią go gdy ja pojade... Szczeże sadzi mnie kompletnie ta cała afera z świńską grypą. Moja koncepcja jest taka że nie mam zamiaru się przejmować. I nawet niech nie myślą iż pujdę na badania po powrocie. NFZ żeruje na tym jak cholera niewiem czy wiecie ale oni prubują zrobić z polaków "lekomanów".
Tyle odemnie Peace !
Kazuan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-26, 21:11   #4490
nikolan92
Przyczajenie

łoo ;/ Świńska grypa? Kurcze Lloret to małe miasteczko i myślę, że jakby miało być to coś bardzo poważnego to by już o tym głośno było. Jak na razie w internecie przeczytałam kilka artykułów na ten temat. teraz sie boje serio.
nikolan92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 21:14   #4491
piter14
BAN stały

warszawa 10 sierpnia biuro fun club hotel goya hehe będzie ciekawie
piter14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 21:20   #4492
lizkaa92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kazuan Pokaż wiadomość
Tak tak nich cały autokar zaleją spyrytusem i podstawią go gdy ja pojade... Szczeże sadzi mnie kompletnie ta cała afera z świńską grypą. Moja koncepcja jest taka że nie mam zamiaru się przejmować. I nawet niech nie myślą iż pujdę na badania po powrocie. NFZ żeruje na tym jak cholera niewiem czy wiecie ale oni prubują zrobić z polaków "lekomanów".
Tyle odemnie Peace !
no to kochanie się troszeczkę zastanów potwierdzoony wirus : pare osób z Elbląga. 3 osoby z Bełchatowa, 3 osoby leżą w Łodzi i dwie w Wielkopolsce. Nad całą resztą (31os.) są badania, bo mają objawy. To nie są żarty. Przez dwa miesiące zmarło ponad 700 osób. w tym 2/3 to nastolatkowie. Ludzie. Zastanówcie się ! Czytałam, ze tak szybko rozprzestrzeniającej się epidemii nie było od 41 lat. Niektórzy to chyba nie myślą i nie zdają sobie sprawy z konsekwencji.
lizkaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 21:23   #4493
piter14
BAN stały

nie zdaje sobie sprawy bo mam to w dupie. jesli ty nie chcesz jechac to nie jedź i tyle. ja i tak jade choćby nie wiem co
piter14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 21:24   #4494
ojezu
Raczkowanie

andzka15 - ja tez jade z FunClubu, do masu

na zwykłą nie leczoną grype też można umrzeć ja tez nie zrezygnuje z wyjazdu ale wolałabym żeby zdezynfekowali ten autobus

Edytowane przez ojezu
Czas edycji: 2009-07-26 o 21:27
Stary 2009-07-26, 21:26   #4495
lizkaa92
Raczkowanie

Cytat:
ufufufufufufuufufuf całe szczescie że to nie w Masie a tak na pocieszenie to ponoć leczy się i przebieg jest taki sam jak przy zwykłej grypie
gdyby to było jak zwykła grypa to tyle ludzi by nie umierało i nie było by takiej akcji. nie leczy się tak samo. Bo są specjalne do tego antybiotyki (inne niż przy zwykłej grypie). Na rynku dostępne są obecnie dwa leki przeciwwirusowe, które podaje się chorym - oseltamiwir (znany u nas jako tamiflu) i zanamiwir (znany jako relenza). Objawy są podobne, ale nie takie same jak przy zwykłej grypie. ;] warto poszperać i poczytać.
mhm. i jeszcze. Ludzie nie cieszcie się, ze przyjeżdżają ludzie, zarażeni (czy podejrzani o zarażenie) nie z waszego bióra podróży, czy hotelu. Bo tą grypą można zarazić się wszędzie. Rozmawiając (np. z obcokrajowcem) dotykając klamki, stołu, gdy ktoś zarażony kaszlnie a Ty będziesz w pobliżu ok 2m. Bióro tutaj nic do tego nie ma. mozesz zarazić się na plaży, w sklepie, przy fontannie. WSZĘDZIE.
Stary 2009-07-26, 21:28   #4496
nikolan92
Przyczajenie

Co się z tym światem dzieje..
nikolan92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 21:28   #4497
lizkaa92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piter14 Pokaż wiadomość
nie zdaje sobie sprawy bo mam to w dupie. jesli ty nie chcesz jechac to nie jedź i tyle. ja i tak jade choćby nie wiem co
nie powiedziałam, ze nie jadę. Chciaż pewnie i tak zmienię kierunek jeżeli się to da. Ale nie myślisz i to jest fakt. Jeżeli masz w dupie swoje życie i zdrowie to powodzenia.!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-26, 21:28   #4498
andzka15
BAN stały

[QUOTE=ojezu;13446200]andzka15 - ja tez jade z FunClubu, do masu

No to super - ja też do masu Właśnie prześledziłam stronę FUNCLUBu i znalazłam artykuł na ten temat :

Wszystkie nasze imprezy, zarówno do Hiszpanii jak i do innych krajów odbywają się niezmiennie, zgodnie z zawartymi przez Turystów umowami. W związku z zaleceniami Państwowego Inspektoratu Sanitarnego nasze imprezy mogą odbywać się bez najmniejszych zastrzeżeń, zgodnie z publikowanym harmonogramem.
"Główny Inspektorat Sanitarny zaleca wyjeżdżającym za granicę: stosowanie się do zaleceń miejscowej służby zdrowia, unikanie kontaktu z osobami, u których występują objawy grypopodobne, pozostanie w domu w przypadku wystąpienia u siebie podobnych objawów, zakrywanie ust i nosa chusteczką podczas kaszlu i kichania, częste mycie rąk z użyciem wody i mydła, unikanie dotykania rękami oczu, nosa i ust; natomiast osobom wracającym do kraju niezwłoczny kontakt z lekarzem w przypadku wystąpienia ww. objawów chorobowych oraz poinformowanie go o pobycie w rejonie występowania wirusa świńskiej grypy."
Żródło: www.gis.gov.pl

Nasze autokary są po każdym kursie dezynfekowane przy użyciu ogólnodostępnych środków chemicznych: ACE, DOMESTOS.
Stary 2009-07-26, 21:30   #4499
malinooowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lizkaa92 Pokaż wiadomość
no to kochanie się troszeczkę zastanów potwierdzoony wirus : pare osób z Elbląga. 3 osoby z Bełchatowa, 3 osoby leżą w Łodzi i dwie w Wielkopolsce. Nad całą resztą (31os.) są badania, bo mają objawy. To nie są żarty. Przez dwa miesiące zmarło ponad 700 osób. w tym 2/3 to nastolatkowie. Ludzie. Zastanówcie się ! Czytałam, ze tak szybko rozprzestrzeniającej się epidemii nie było od 41 lat. Niektórzy to chyba nie myślą i nie zdają sobie sprawy z konsekwencji.
uspokój się! wdech! wydech!

"W szpitalu im. Biegańskiego w Łodzi przebywa 19 osób, które wróciły w piątek z obozu wypoczynkowego w Hiszpanii w miejscowości Lloret de Mar. U tych osób podejrzewa się zakażenie wirusem A/H1N1. Część z tych osób przyjęto jeszcze w piątek, a kolejna grupa trafiła na szpitalne łóżka ostatniej nocy. Wśród przyjętych jest 18 nastolatków i dorosła opiekunka. Jak do tej pory tylko jedna osoba została poddana leczeniu. Lekarze podają jej leki jednak nie z powodu grypy, a innego schorzenia na jakie cierpi.

Jak podają lekarze, wszyscy ci pacjenci są w stanie dobrym i ich życiu nic nie zagraża. Od wszystkich pobrano próbki krwi i wymazy z gardła; trwa oczekiwanie na wyniki badań.

W szpitalu przebywają także 3 osoby, u których wirusa tzw. świńskiej grypy już potwierdzono. Jest to jedna osoba dorosła i dwoje dzieci. Wszyscy oni także powrócili z wczasów w Hiszpanii. Lekarze określają ich stan jako zadowalający. Część z nich zapewne wkrótce zostanie wypisanych ze szpitala."
źródło;tvn24.
http://www.tvn24.pl/12690,1611587,0,...wiadomosc.html -film,

to jest uleczalne, a kiedyś mówili także w tvn24 , ze dane na temat tego ile osób umarło są naciągane. nie ma to jak siać panikę i zarabiać na ludzkim nieszczęściu i głupocie.
takie wiadomości się dobrze sprzedają, czego dziś się nie zrobi dla duże popularności i poziomu oglądalności "informacji o 19;00"

osobiście, troche się boję ale nie zamierzam rezygnować z przyjemności. jeśli am mnie dopaś to dopadnie.

a dla takich osób jak koleżanka którą cytuję w tym poście polecam siedzieć w domu. na pewno niczym się nie zarazisz. to głupota przecież skoro ta grypa jest już w Polsce to równie dobrze możesz ja dostać w sklepie, basenie, spencerze. Nie można się izolować. Jeśli masz umrzeć to umrzesz. Przeznaczenia nie oszukasz.
2008 - Chorwacja
2007 - Włochy
2006 - Czechy

malinooowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 21:30   #4500
bebe18
BAN stały

wg niektorych nagłaśnianie tej grypy ma za zadanie przyćmienienie międzynarodowego kryzysu gospodarczego. Moim zdaniem nie ma co panikować. Media szukaja wszedzie rozgłosu, a jesli rzeczywiscie duzo osob sie zarazilo ta grypa w hiszpanii to za kilka dni bedzie to samo z wycieczkami z innych krajów.
bebe18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości