|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Raczkowanie
|
Dot.: Hiszpania Lloret de mar obozy.. zbiorczy
oglądałam przed chwilą wydarzenia i kolejne osoby wróciły chore z Lloret i to z biura Fun Club... autokar nie został zdezynfekowany i następnego dnia<wczoraj>miał wyruszyć ponownie do Lloret. Połowa osób zrezygnowała z jazdy takim autokarem tymbardziej do hotelu w którym przebywały osoby chore(nie wiem który to hotel). Kierownik Funclubu wypowiedział się tylko tym że NIE MA OBOWIĄZKU DEZYNFEKOWANIA AUTKARU PONIEWAŻ NIE NASTĄPIŁ ZGON. <ok><ok> więc życze miłej jazdy fanklubowiczom czyli takze mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Moim zdaniem powinni zdezynfekować ten autokar.Ale przepis to przepis ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Raczkowanie
|
no nie wiem czy takie halo, poniewaz ja wlasnie mam ustanowioną kwarantanne ! ale nie jestem chora.
A WIEC TO CO BYŁO W WYDARZENIACH ! CZYTAĆ I NIE BĘDĘ SIĘ POWTARZAĆ ! Do badania na świńska grypę jechał autokar numer 3, byli tam ludzie z hotelu GOYA. mieli cala drogę gorączkę. We wszystkich trzech autokarach polowa ludzi była chora, nie mówcie mi, ze wszyscy nagle sie przezeibili. bylo pytanie o to, czy kazdy jedzie na badania.. zalezy. ja pojechałam na własną ręke. |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Raczkowanie
|
ufufufufufufuufufuf całe szczescie że to nie w Masie a tak na pocieszenie to ponoć leczy się i przebieg jest taki sam jak przy zwykłej grypie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Raczkowanie
|
ale z hotelu Goya to wiem ze bylo 20 osob a reszta nie wiem czy z masa czy z czego innego..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Raczkowanie
|
ale jak to było wszystko? Byliście sobie w lloret plaża wypoczynek świetne samopoczucie i ogólnie wszystko ok, nagle dzień wyjazdu nadchodzi i w autkarze wszyscy wysoka temperatura i źle się czują? wczesniej nikt nic nie mowił ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Raczkowanie
|
nie no u mnie w hotelu zaczęło się od jednej osoby i prawie każdy zaraz byl chory.. nie wiem jak było gdzie indziej, wiem, ze szczegolnie byli narazeni ci, co chodizli do klubów. to sie tak zaczelo ze 3-4 dni przed wyjazdem to chorowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Raczkowanie
|
katar, kaszel, bóle mięśni, gorączka no takie jak normalna grypa. Ja takie miałam, ale przeszło mi w sumie ale lekarz z Łodzi, który przyjmował ta grupę, o której tak głośno, nakazał mi kwarantanne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
BAN stały
|
![]()
No,zapowiada się nieciekawie. Ja wyruszam właśnie 10 sierpnia do Lloret i tylko obawiam się, że odwołają te późniejsze turnusy ... byłoby szkoda ...
Mam nadzieję, że "rozdmuchanie" tej sprawy przez media nie wpłynie na to negatywnie ... ![]() ![]() Co do świńskiej grypy - na pewno jest zagrożenie i będę bacznie się pilnowała - już poczynam pierwsze kroki (myślałam, żeby kupić nawet maskę ;D ) No, i przyda się kontrola po powrocie ... ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 |
Raczkowanie
|
ojezu myślałam że jestem jedyna osoba która mysli o zabraniu maski, a pozatym też jade 10sierpnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Raczkowanie
|
jak cos to piszcie o gg bo nie moge siedziec w kolko na tym forum i odpowiadac..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tyle odemnie Peace ! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4490 |
Przyczajenie
|
łoo ;/ Świńska grypa? Kurcze Lloret to małe miasteczko i myślę, że jakby miało być to coś bardzo poważnego to by już o tym głośno było. Jak na razie w internecie przeczytałam kilka artykułów na ten temat. teraz sie boje serio.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
BAN stały
|
warszawa 10 sierpnia biuro fun club hotel goya
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
BAN stały
|
nie zdaje sobie sprawy bo mam to w dupie. jesli ty nie chcesz jechac to nie jedź i tyle. ja i tak jade choćby nie wiem co
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Raczkowanie
|
andzka15 - ja tez jade z FunClubu, do masu
na zwykłą nie leczoną grype też można umrzeć ja tez nie zrezygnuje z wyjazdu ale wolałabym żeby zdezynfekowali ten autobus Edytowane przez ojezu Czas edycji: 2009-07-26 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mhm. i jeszcze. Ludzie nie cieszcie się, ze przyjeżdżają ludzie, zarażeni (czy podejrzani o zarażenie) nie z waszego bióra podróży, czy hotelu. Bo tą grypą można zarazić się wszędzie. Rozmawiając (np. z obcokrajowcem) dotykając klamki, stołu, gdy ktoś zarażony kaszlnie a Ty będziesz w pobliżu ok 2m. Bióro tutaj nic do tego nie ma. mozesz zarazić się na plaży, w sklepie, przy fontannie. WSZĘDZIE. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Przyczajenie
|
Co się z tym światem dzieje..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
BAN stały
|
[QUOTE=ojezu;13446200]andzka15 - ja tez jade z FunClubu, do masu
No to super - ja też do masu ![]() Wszystkie nasze imprezy, zarówno do Hiszpanii jak i do innych krajów odbywają się niezmiennie, zgodnie z zawartymi przez Turystów umowami. W związku z zaleceniami Państwowego Inspektoratu Sanitarnego nasze imprezy mogą odbywać się bez najmniejszych zastrzeżeń, zgodnie z publikowanym harmonogramem. "Główny Inspektorat Sanitarny zaleca wyjeżdżającym za granicę: stosowanie się do zaleceń miejscowej służby zdrowia, unikanie kontaktu z osobami, u których występują objawy grypopodobne, pozostanie w domu w przypadku wystąpienia u siebie podobnych objawów, zakrywanie ust i nosa chusteczką podczas kaszlu i kichania, częste mycie rąk z użyciem wody i mydła, unikanie dotykania rękami oczu, nosa i ust; natomiast osobom wracającym do kraju niezwłoczny kontakt z lekarzem w przypadku wystąpienia ww. objawów chorobowych oraz poinformowanie go o pobycie w rejonie występowania wirusa świńskiej grypy." Żródło: www.gis.gov.pl Nasze autokary są po każdym kursie dezynfekowane przy użyciu ogólnodostępnych środków chemicznych: ACE, DOMESTOS. |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"W szpitalu im. Biegańskiego w Łodzi przebywa 19 osób, które wróciły w piątek z obozu wypoczynkowego w Hiszpanii w miejscowości Lloret de Mar. U tych osób podejrzewa się zakażenie wirusem A/H1N1. Część z tych osób przyjęto jeszcze w piątek, a kolejna grupa trafiła na szpitalne łóżka ostatniej nocy. Wśród przyjętych jest 18 nastolatków i dorosła opiekunka. Jak do tej pory tylko jedna osoba została poddana leczeniu. Lekarze podają jej leki jednak nie z powodu grypy, a innego schorzenia na jakie cierpi. Jak podają lekarze, wszyscy ci pacjenci są w stanie dobrym i ich życiu nic nie zagraża. Od wszystkich pobrano próbki krwi i wymazy z gardła; trwa oczekiwanie na wyniki badań. W szpitalu przebywają także 3 osoby, u których wirusa tzw. świńskiej grypy już potwierdzono. Jest to jedna osoba dorosła i dwoje dzieci. Wszyscy oni także powrócili z wczasów w Hiszpanii. Lekarze określają ich stan jako zadowalający. Część z nich zapewne wkrótce zostanie wypisanych ze szpitala." źródło;tvn24. http://www.tvn24.pl/12690,1611587,0,...wiadomosc.html -film, to jest uleczalne, a kiedyś mówili także w tvn24 , ze dane na temat tego ile osób umarło są naciągane. nie ma to jak siać panikę i zarabiać na ludzkim nieszczęściu i głupocie. takie wiadomości się dobrze sprzedają, czego dziś się nie zrobi dla duże popularności i poziomu oglądalności "informacji o 19;00" ![]() osobiście, troche się boję ale nie zamierzam rezygnować z przyjemności. jeśli am mnie dopaś to dopadnie. a dla takich osób jak koleżanka którą cytuję w tym poście polecam siedzieć w domu. na pewno niczym się nie zarazisz. to głupota przecież skoro ta grypa jest już w Polsce to równie dobrze możesz ja dostać w sklepie, basenie, spencerze. Nie można się izolować. Jeśli masz umrzeć to umrzesz. Przeznaczenia nie oszukasz.
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
BAN stały
|
wg niektorych nagłaśnianie tej grypy ma za zadanie przyćmienienie międzynarodowego kryzysu gospodarczego. Moim zdaniem nie ma co panikować. Media szukaja wszedzie rozgłosu, a jesli rzeczywiscie duzo osob sie zarazilo ta grypa w hiszpanii to za kilka dni bedzie to samo z wycieczkami z innych krajów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.