Hiszpania Lloret de mar obozy.. zbiorczy - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-27, 10:36   #4531
malinooowa
Raczkowanie

Dot.: Hiszpania Lloret de mar obozy.. zbiorczy

Cytat:
Napisane przez andzka15 Pokaż wiadomość
No właśnie, przecież to jest wirus - roznosi się wszędzie Nawet możemy go nie zauważyć, a skutki nie muszą być od razu tragiczne ...
właśnie tak.

Cytat:
no ale ja przez tych ludzi, co są w Łodzi i czekają na badania mam kwarantanne domową.
bd okej^

Cytat:
Zrezygnowałam z Lloret, niestety, ale zameniłam wycieczkę i termin na Włochy

Cytat:
A co będzię jak okaże się, że we Włoszech będzie 10 tysięcy innych osób, które miały kontakt z wirusem to co wtedy ??
OTÓŻ TO! Może nie czytałaś forum/ta która zrezygnowała/ ale większość pisze, że jest tam od cholery WŁOCHÓW. Nie Hiszpanów ALE WŁOCHÓW. więc jeśli wycieczka z Łodzi była chora i była na imprezce, gadała z włochami, kichnęła, oni tez to mają i potem jeden na drugiego itp.

Jeśli będziesz się na siłę starać unikać to jeszcze bardziej cię dopadnie. Ja tam uważam, że jak ma mnie dopaść to dopadnie, niezależnie czy będę w Lloret, Warszawie, antarktydzie czy Marsie...//

... a może Mars to nie taki zły pomysł, uciekajmy na marsa
2008 - Chorwacja
2007 - Włochy
2006 - Czechy

malinooowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 10:42   #4532
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez piter14 Pokaż wiadomość
ty ku*** jestes taboretem deklu
troll pogrzebany
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 11:00   #4533
lukasz91
Przyczajenie

Tutaj macie mape swiata na ktorej sa zaznaczone tereny gdzie zanotowano przypadek zachorowania i gdzie zanotowano zgon w skutek zachorowania na swinska grype. Jak widac w Hiszpanii zanotowano zgon.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:H1N1_map.svg
lukasz91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 11:11   #4534
carolyn91
Raczkowanie

Wszedzie swinska grypa jest.
W hiszpani czy we włoszech czy w polsce jestes tak samo narazony ze dostaniesz tego h... i nic na to nie porazdzisz.
Jezeli zajzysz w dane statystyczne to sie okaze ze wiecej ludzi wciagu takiego samego czasu zmarlo w tamtym roku na zwykla grype.
Po pierwsze grypy swinskiej nie trzeba wcale leczyc w szpitalu i ponoc pomagaja leki na normalna grype.
A PROPO Hiszpani i Lloret to jest tam cudownie jak bym miala mozliwosc dzis tam wrocic i zarazic sie grypa to bymto wybrala. A propo dobrze sobie jest wziasc cos na gardlo strepsils, gardlox itp. bo klimat jest ciezki i ludzi gardla bola juz nie mowic o klimie w autokarze . Wiec bez stresu ze bedziecie miec chrype czy bol gardla to jeszcze nie grypa to raczej normalka. I nie warto rezygnowac z powodu jakiejs tam grypy.
Stary 2009-07-27, 11:14   #4535
andzka15
BAN stały

No, akurat na rozprzestrzenianie się choroby wpływ mamy wszyscy, ale nie możemy panikować z tego powodu.
To, że gdzieś zachorowanie jest większe nie świadczy przecież, że przebywając tam czeka nas najgorsze.
Tak samo jesteśmy zagrożeni w kraju, jak i w każdym innym miejscu na ziemi, a przecież ten wirus jest już prawie wszędzie :/

Edytowane przez andzka15
Czas edycji: 2009-07-27 o 11:30
andzka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 11:30   #4536
neTy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malinooowa Pokaż wiadomość
właśnie tak.

bd okej^

OTÓŻ TO! Może nie czytałaś forum/ta która zrezygnowała/ ale większość pisze, że jest tam od cholery WŁOCHÓW. Nie Hiszpanów ALE WŁOCHÓW. więc jeśli wycieczka z Łodzi była chora i była na imprezce, gadała z włochami, kichnęła, oni tez to mają i potem jeden na drugiego itp.

Jeśli będziesz się na siłę starać unikać to jeszcze bardziej cię dopadnie. Ja tam uważam, że jak ma mnie dopaść to dopadnie, niezależnie czy będę w Lloret, Warszawie, antarktydzie czy Marsie...//

... a może Mars to nie taki zły pomysł, uciekajmy na marsa
Heh dokładnie
Robicie panike straszną!! No ale tak to jest wypuścić ludzi do dyskoteki, piją wszyscy jednego drinka a to z Włochem, a to z Niemcem i sobie mały wirusek krąży A wystarczy kilka podstawowych zasad higieny
CO do mapki no to cóż..Wystarczyło, że w Hiszpanii zmarła jedna osoba i już zaznaczyli kraj, jako ten gdzie odnotowano zgony.

take it easy
Stary 2009-07-27, 11:33   #4537
andzka15
BAN stały

Question Dot.: Hiszpania Lloret de mar obozy.. zbiorczy

Cytat:
Napisane przez lukasz91 Pokaż wiadomość
Tutaj macie mape swiata na ktorej sa zaznaczone tereny gdzie zanotowano przypadek zachorowania i gdzie zanotowano zgon w skutek zachorowania na swinska grype. Jak widac w Hiszpanii zanotowano zgon.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:H1N1_map.svg

Co prawda, zgony wystąpiły. Ale patrząc na inne mapy na Wikipedii dot. tego wirusa - prawie w każdym polskim województwie ktoś miał do czynienia ze świńską grypą ... to co z domu mamy nie wychodzić ?

Opanujmy się w końcu !

Edytowane przez andzka15
Czas edycji: 2009-07-27 o 11:34
andzka15 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 11:55   #4538
mrs Visage
Raczkowanie

Powiem Wam tak, Włochy zawsze się wywiną. Specyficzny klimat zmniejsza ryzyko rozprzestrzeniania się wirusa, w końcu z tych terenów wyszło większość cywilizacji świata, które przetrwały do dziś Pozatym jadę w najbliższym terminie, a naraze epi- ani pandemii nie ogłoszono na terenie państwa włoskiego, w przeciwieństwie do Hiszpanii. Ja osobiście pojechałabym do Lloret, aczkolwiek rodzice są przeciwni, więc za dużo do gadania nie mam. Nie uważacie, że większość tych "zakażen" wirusem śwnińskiej grypy w Łodzi to nic innego jak reakcja organizmu na zmianę klimatu i klimatyzację? o_O
mrs Visage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 13:10   #4539
sann
Przyczajenie

U ludzi z obozu ktorym było wczoraj tak głosno w mediach NIE WYKRYTO PRZECIEZ WIRUSA . Hospitalizowano 19 osob z czego jedna była chora na ANGINE a reszcie pobrano probki . Dopiero dzis ma sie okazac czy rzeczywiscie sa chorzy .. poza tym czytałam ze wczoraj otrzymali list z Katalonii w którym jest informacja iż w Lloret nie odnotowano ani jednego przypadku swinskiej grypy. Aha.. przed wyjazdem badał ich hiszpanski lekarz który od razu wykluczył wirusa.. Nie rozumiem dlaczego media zrobiły taki rozgłos? !

Edytowane przez sann
Czas edycji: 2009-07-27 o 13:12
sann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 13:43   #4540
mrs Visage
Raczkowanie

Znajomy lekarz z Łodzi powiedział mi, że odnotowano 4 przypadki zakażen osoób, które wróciły z Lloret. -_-`
Stary 2009-07-27, 13:53   #4541
patrycja91
Przyczajenie

19.07 wrocilam z Lloret autokar nr 3. nie byl to oboz. polowa autokaru miala kaszel, jednak wydaje mi sie ze to z powodu klimatyzacji, jak rowniez tego iz wiekszosc pila np.zimne napoje itp zamiast wode, ktora powinna byc w pokojowej temeraturze. mam tylko pytanie czy ktos wie kiedy ta grupa, ktora jest poddana obecnie badaniom wrocila z hiszpani?
patrycja91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 14:11   #4542
ojezu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sann Pokaż wiadomość
U ludzi z obozu ktorym było wczoraj tak głosno w mediach NIE WYKRYTO PRZECIEZ WIRUSA . Hospitalizowano 19 osob z czego jedna była chora na ANGINE a reszcie pobrano probki . Dopiero dzis ma sie okazac czy rzeczywiscie sa chorzy .. poza tym czytałam ze wczoraj otrzymali list z Katalonii w którym jest informacja iż w Lloret nie odnotowano ani jednego przypadku swinskiej grypy. Aha.. przed wyjazdem badał ich hiszpanski lekarz który od razu wykluczył wirusa.. Nie rozumiem dlaczego media zrobiły taki rozgłos? !
przyszły wyniki i 3 osoby maja wykryte

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja91 Pokaż wiadomość
19.07 wrocilam z Lloret autokar nr 3. nie byl to oboz. polowa autokaru miala kaszel, jednak wydaje mi sie ze to z powodu klimatyzacji, jak rowniez tego iz wiekszosc pila np.zimne napoje itp zamiast wode, ktora powinna byc w pokojowej temeraturze. mam tylko pytanie czy ktos wie kiedy ta grupa, ktora jest poddana obecnie badaniom wrocila z hiszpani?
chyba 25 lipca

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja91 Pokaż wiadomość
chyba 25 lipca
ojezu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 14:26   #4543
sann
Przyczajenie

tak 3 osoby maja wykryte ale chyba nie wracali z obozu. Byli w Hiszpanii , nie wiadomo nawet czy byli w Lloret.

" W szpitalu im. Biegańskiego w Łodzi przebywa 19 osób, które wróciły w piątek z obozu wypoczynkowego w Hiszpanii w miejscowości Lloret de Mar. U tych osób podejrzewa się zakażenie wirusem A/H1N1. Część z tych osób przyjęto jeszcze w piątek, a kolejna grupa trafiła na szpitalne łóżka ostatniej nocy. Wśród przyjętych jest 18 nastolatków i dorosła opiekunka. Jak do tej pory tylko jedna osoba została poddana leczeniu. Lekarze podają jej leki jednak nie z powodu grypy, a innego schorzenia na jakie cierpi.

Jak podają lekarze, wszyscy ci pacjenci są w stanie dobrym i ich życiu nic nie zagraża. Od wszystkich pobrano próbki krwi i wymazy z gardła; trwa oczekiwanie na wyniki badań.

W szpitalu przebywają także 3 osoby, u których wirusa tzw. świńskiej grypy już potwierdzono. Jest to jedna osoba dorosła i dwoje dzieci. Wszyscy oni także powrócili z wczasów w Hiszpanii. Lekarze określają ich stan jako zadowalający. Część z nich zapewne wkrótce zostanie wypisanych ze szpitala."

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Edytowane przez sann
Czas edycji: 2009-07-27 o 15:39
sann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 15:11   #4544
mrs Visage
Raczkowanie

Ktoś jeszcze zamierza zrezygnować lub zamienić imprezę?
Stary 2009-07-27, 15:36   #4545
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kazuan Pokaż wiadomość
A czy można na przykład wziąć te 3 drinki gratisowe z alkoholem .
To zalezy od karnetu. Opiekunowie rozdawali je i niektórzy dostali karnety z literami AS (na napoje bezalkoholowe), a niektórzy (w tym ja ) BC, na który można wziąć alkohol

Cytat:
Napisane przez lizkaa92 Pokaż wiadomość
no to kochanie się troszeczkę zastanów potwierdzoony wirus : pare osób z Elbląga. 3 osoby z Bełchatowa, 3 osoby leżą w Łodzi i dwie w Wielkopolsce. Nad całą resztą (31os.) są badania, bo mają objawy. To nie są żarty. Przez dwa miesiące zmarło ponad 700 osób. w tym 2/3 to nastolatkowie. Ludzie. Zastanówcie się ! Czytałam, ze tak szybko rozprzestrzeniającej się epidemii nie było od 41 lat. Niektórzy to chyba nie myślą i nie zdają sobie sprawy z konsekwencji.
skąd o tym wiesz?? Wiem, że w kwietniu kobieta była podejrzana po powrocie z Meksyku, ale w końcu nie stwierdzono u niej wirusa.

Ludzie nie dajmy się zwariować! Ja też gdybym teraz mogła, to z wielką chęcią pojechałabym znowu do Lloret. Jesteśmy młodzi, bawmy się! Jasne, trzeba dbać o zdrowie i przestrzegać pewnych zasad, ale bez przesady. Na każdym kroku może spotkać nas coś złego, ale czy to jest powodem, dla którego warto zamknąć się w czterech ścianach?? Życie jest za krótkie, żeby ciągle się czymś przejmować, martwić. Z mojej strony życzę wszystkim udanego pobytu w Lloret

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 16:13   #4546
malinooowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sann Pokaż wiadomość
Nie rozumiem dlaczego media zrobiły taki rozgłos? !

PONIEWAŻ Media kochaj robić szum i siać panikę. W sumie na tym polega ich praca. Robią szum ze wszystkiego. Jak zaczęła się ta cała grypa mówili, że już 700 osób zmarło/na samym początku/ a potem się okazało, że jednak dane były DELIKATNIE zawyżone. Czyli mniej więcej o jakieś 500 osób.

jak juz zostało powiedziane TAKE IT EASY!
2008 - Chorwacja
2007 - Włochy
2006 - Czechy

Stary 2009-07-27, 16:40   #4547
Turystka91
Przyczajenie

GG do Turystka91

No i wiedziałam,że ktoś ten temat poruszy haha... co niektórzy na tym forum są śmieszni i rozbawili mnie do łez. Oczywiście Ci co panikują. Mam pytanie do lizki 92 czy jakoś tak..rozumiem,że się boisz bo na świecie są różni ludzie... jedni są z natury panikarzami,tchórzami a inni są opanowani. I już tak mają..aha są jeszcze łatwowoierni co w media wierzą jak staruszki w o. dyrektora. Ostatnio dowiedziałam się,że odnotowano zachorowania na świńską grypę (zbiorowe,pojedyńcze ze zgonem i bez itp.) w ok. 160 krajach. Sądzisz,że jak zmienisz wycieczkę np. do Egiptu to jesteś bezpieczna i nic już cię nie dopadnie? Ja mieszkam w Łodzi i może te niby chore osoby zanim trafiły do szpitala chodziły sobie normalnie po mieście...i co mam nie wychodzić haha? Sprawdź,może już w twoim mieście świńska grypa dotarła ! A co do mediów...haha słyszałam NAJCZARNIEJSZY scenariusz haha..mianowicie na jesieni ma opanować prawie wszystkie kraje a 1/3 ludzi na ziemi z jej powodu umrze... cofnijcie się wstecz i poczytajcie archiwalne już teraz artykuły o ptasiej grypie..czy nie pisano o tym podobnie?
Gwoli wyjaśnienia..nie cieszcie się,że nie jedziecie tym samym autokarem czy nie mieszkacie w tym samym hotelu bo to nic nie da. Zaraźić się można wszędzie a nie wszystkie biura podróży czy hotele będą się chwalić,że wystąpił u nich taki przypadek.
Dbam o swoje zdrowie,ale nie zamierzam panikować. Podejmę podstawowe środki ostrożności i już.Zbyt długo czekałam na tą wycieczke do raju
Pozdrawiam wszystkich ze zdrowym rozsądkiem
Turystka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 16:59   #4548
mrs Visage
Raczkowanie

Turystka, większość ludzi na słowo "przypadek śmiertelny" spanikuje i nie ma się co śmiać. Lepiej życia nie narażać, ale to jest tylko i wyłącznie moje zdnanie.
Stary 2009-07-27, 17:09   #4549
Turystka91
Przyczajenie

GG do Turystka91

Żeby było jasne.Bardzo współczuję tym,którzy się zarazili jak i wszystkim chorym,kalekim itp. byłam jakiś czas wolontariuszką. Rozumiem,że ktos może się bać to ludzka reakcja. Ale po co zaraz panika?. Jeśli ktos boi się narażać to niech nie jedzie wcale i będzie ok. Ci co jadą niech jadą i wszystko gra. Ciekawe tylko dlaczego większość ludzi na ,,przypadek smiertelny" nie reaguje tak samo jak na ,,wypadek śmiertelny" bo to się znacznie cześciej zdarza^^

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 18:24   #4550
klaudus1711
BAN stały

wróciłam w sobote z Lloret.. obóz udany w 100%.. ale teraz masakrycznie sie boje.. byłam w jednym hotelu z osobami zarażonymi z Łodzi. Mam wszystkie objawy tej grypy. Byłam dziś u lekarza .. dał mi antybiotyk i skierowanie do szpitala zakaźnego.. Jeżeli do jutra nie bede czuła sie lepiej to mam tam pojechać. Mimo to uważam , że Lloret to piękne miasto.. zakochałam się w Barcelonie. ; 3 Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem . )
klaudus1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 19:19   #4551
karolajjn
Przyczajenie

Co do Włoch http://www.tvn24.pl/12691,1610525,0,...wiadomosc.html
"Do tej pory we Włoszech zanotowano 258 przypadków zachorowania na grypę A/H1N1." ;]
karolajjn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 19:21   #4552
Turystka91
Przyczajenie

GG do Turystka91

Klauduś mam nadzieje,że będzie wszystko w porządku i będzie to zwykłe przeziębienie
Mam jedno pytanie: jakie buty miałaś na sobie w klubie? bo nie wiem jakie wziąść...

Edytowane przez Turystka91
Czas edycji: 2009-07-27 o 19:32
Stary 2009-07-27, 20:25   #4553
Cz@rown!c@
Raczkowanie

GG do Cz@rown!c@

A ja dzisiaj wróciłam. Zatrzymali nas w Katowicach na badania... Nie przebadali nas nawet konkretnie. Gorączka i jakie mamy objawy. Jutro jade do lekarza sie upewnic bo mam goraczke, katar, kaszel i gardło boli ale jakos sie tym nie przejmuje nawet
Ogólnie było świetnie.

Pytanie do tych którzy mieli jechac w pozniejszym terminie; jedziecie czy nie ? Bo straszna zadyma się robi...
Pozdrawiam.

Lloret de Mar
16.07 <3
Cz@rown!c@ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 20:32   #4554
nikolan92
Przyczajenie

Troszkę już rozgłośnione jest ti o tej świńskiej grypie. Powiem wam, że troszkę strach i rodzice mi panikują ale nie chcę rezygnować. Będę przestrzegać zasad higieny (bo to najważniejsze) i mam nadzieję, że nikt nie ucierpi Zresztą jestem tego samego zdania co inni.. Nie zarazisz się w Lloret? Możliwe że zarazisz się w swojej miejscowości. Nigdy nic nie wiadomo. Mam tylko nadzieje, że mój obóz nie zostanie odwołany jak ten z Łodzi.
nikolan92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 20:54   #4555
Kazuan
Raczkowanie

Może tak zmienicie temat... Bo staje się to już nudne.
Kazuan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 20:55   #4556
piter93
Raczkowanie

ehhh musiałem sobie 2 konto założyć ja tak jak mowilem wczesniej jade!! A ci ktorzy sie przestraszyli to ich sprawa Jak mam sie rozchorować to sie moge wszedzie rozchorować a w tropicsie i tak pierdykne densa joł
piter93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 21:09   #4557
Domiiinikaa
Przyczajenie

Ja rowniez nie mam zamiaru rezygnowac chyba ze biuro samo odwola wycieczke ale mam nadzieje ze tak sie nie stanie .Troche sie boje ale jak ma cos mi sie stac to sie stanie nawet w domu. Na wszelki wypadek kupiłam juz tabletki na wzmocnienie bo skoro pomagaja przy zwykłej grypie to czemu przy swinskiej maja nie pomoc
Domiiinikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 21:26   #4558
malinooowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaudus1711 Pokaż wiadomość
wróciłam w sobote z Lloret.. obóz udany w 100%.. ale teraz masakrycznie sie boje.. byłam w jednym hotelu z osobami zarażonymi z Łodzi. Mam wszystkie objawy tej grypy. Byłam dziś u lekarza .. dał mi antybiotyk i skierowanie do szpitala zakaźnego.. Jeżeli do jutra nie bede czuła sie lepiej to mam tam pojechać. Mimo to uważam , że Lloret to piękne miasto.. zakochałam się w Barcelonie. ; 3 Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem . )
to mnie trochę zniechęciło, ale na pewno nie na tyle by zrezygnować.
najciekawsze jest to, że moja mama W OGÓLE się tym nie przejęła.
nie rusza ją liczba zgonów ani statystyki zachorowań NIC.
nie wiem czy to dobrze czy źle, ale chyba jutro z czystej przezorności pójdę do biura i zapytam co z tą grypą.
2008 - Chorwacja
2007 - Włochy
2006 - Czechy

Stary 2009-07-27, 21:38   #4559
chrzanu
Raczkowanie

Czy jest mozliwosc zmiany kraju na inny niz hiszpania w biurze ze wzgledu na ta grype?
chrzanu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 21:44   #4560
malinooowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chrzanu Pokaż wiadomość
Czy jest mozliwosc zmiany kraju na inny niz hiszpania w biurze ze wzgledu na ta grype?

pewnie jest.
aczkolwiek myślę, że trzeba coś dopłacić ale nie wiem ...

kolega chrzanu chyba się boi, że może się zarazić jak będzie uprawiać przygodny s e x... ale to tak ode mnie taka uwaga
2008 - Chorwacja
2007 - Włochy
2006 - Czechy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości