|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Hiszpania Lloret de mar obozy.. zbiorczy
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli będziesz się na siłę starać unikać to jeszcze bardziej cię dopadnie. Ja tam uważam, że jak ma mnie dopaść to dopadnie, niezależnie czy będę w Lloret, Warszawie, antarktydzie czy Marsie.../ ![]() ... a może Mars to nie taki zły pomysł, uciekajmy na marsa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Przyczajenie
|
Tutaj macie mape swiata na ktorej sa zaznaczone tereny gdzie zanotowano przypadek zachorowania i gdzie zanotowano zgon w skutek zachorowania na swinska grype. Jak widac w Hiszpanii zanotowano zgon.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:H1N1_map.svg |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Raczkowanie
|
Wszedzie swinska grypa jest.
W hiszpani czy we włoszech czy w polsce jestes tak samo narazony ze dostaniesz tego h... i nic na to nie porazdzisz. Jezeli zajzysz w dane statystyczne to sie okaze ze wiecej ludzi wciagu takiego samego czasu zmarlo w tamtym roku na zwykla grype. Po pierwsze grypy swinskiej nie trzeba wcale leczyc w szpitalu i ponoc pomagaja leki na normalna grype. A PROPO Hiszpani i Lloret to jest tam cudownie jak bym miala mozliwosc dzis tam wrocic i zarazic sie grypa to bymto wybrala. A propo dobrze sobie jest wziasc cos na gardlo strepsils, gardlox itp. bo klimat jest ciezki i ludzi gardla bola juz nie mowic o klimie w autokarze . Wiec bez stresu ze bedziecie miec chrype czy bol gardla to jeszcze nie grypa to raczej normalka. I nie warto rezygnowac z powodu jakiejs tam grypy.
#4535 |
BAN stały
|
No, akurat na rozprzestrzenianie się choroby wpływ mamy wszyscy, ale nie możemy panikować z tego powodu.
To, że gdzieś zachorowanie jest większe nie świadczy przecież, że przebywając tam czeka nas najgorsze. Tak samo jesteśmy zagrożeni w kraju, jak i w każdym innym miejscu na ziemi, a przecież ten wirus jest już prawie wszędzie :/ Edytowane przez andzka15 Czas edycji: 2009-07-27 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Robicie panike straszną!! No ale tak to jest wypuścić ludzi do dyskoteki, piją wszyscy jednego drinka a to z Włochem, a to z Niemcem i sobie mały wirusek krąży ![]() ![]() CO do mapki no to cóż..Wystarczyło, że w Hiszpanii zmarła jedna osoba i już zaznaczyli kraj, jako ten gdzie odnotowano zgony. take it easy ![]()
![]() |
#4537 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
Co prawda, zgony wystąpiły. Ale patrząc na inne mapy na Wikipedii dot. tego wirusa - prawie w każdym polskim województwie ktoś miał do czynienia ze świńską grypą ... to co z domu mamy nie wychodzić ? ![]() Opanujmy się w końcu ! Edytowane przez andzka15 Czas edycji: 2009-07-27 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4538 |
Raczkowanie
|
Powiem Wam tak, Włochy zawsze się wywiną. Specyficzny klimat zmniejsza ryzyko rozprzestrzeniania się wirusa, w końcu z tych terenów wyszło większość cywilizacji świata, które przetrwały do dziś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Przyczajenie
|
U ludzi z obozu ktorym było wczoraj tak głosno w mediach NIE WYKRYTO PRZECIEZ WIRUSA . Hospitalizowano 19 osob z czego jedna była chora na ANGINE a reszcie pobrano probki . Dopiero dzis ma sie okazac czy rzeczywiscie sa chorzy
![]() ![]() Edytowane przez sann Czas edycji: 2009-07-27 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Raczkowanie
|
Znajomy lekarz z Łodzi powiedział mi, że odnotowano 4 przypadki zakażen osoób, które wróciły z Lloret. -_-`
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Przyczajenie
|
19.07 wrocilam z Lloret autokar nr 3. nie byl to oboz. polowa autokaru miala kaszel, jednak wydaje mi sie ze to z powodu klimatyzacji, jak rowniez tego iz wiekszosc pila np.zimne napoje itp zamiast wode, ktora powinna byc w pokojowej temeraturze. mam tylko pytanie czy ktos wie kiedy ta grupa, ktora jest poddana obecnie badaniom wrocila z hiszpani?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4542 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Przyczajenie
|
tak 3 osoby maja wykryte ale chyba nie wracali z obozu. Byli w Hiszpanii , nie wiadomo nawet czy byli w Lloret.
" W szpitalu im. Biegańskiego w Łodzi przebywa 19 osób, które wróciły w piątek z obozu wypoczynkowego w Hiszpanii w miejscowości Lloret de Mar. U tych osób podejrzewa się zakażenie wirusem A/H1N1. Część z tych osób przyjęto jeszcze w piątek, a kolejna grupa trafiła na szpitalne łóżka ostatniej nocy. Wśród przyjętych jest 18 nastolatków i dorosła opiekunka. Jak do tej pory tylko jedna osoba została poddana leczeniu. Lekarze podają jej leki jednak nie z powodu grypy, a innego schorzenia na jakie cierpi. Jak podają lekarze, wszyscy ci pacjenci są w stanie dobrym i ich życiu nic nie zagraża. Od wszystkich pobrano próbki krwi i wymazy z gardła; trwa oczekiwanie na wyniki badań. W szpitalu przebywają także 3 osoby, u których wirusa tzw. świńskiej grypy już potwierdzono. Jest to jedna osoba dorosła i dwoje dzieci. Wszyscy oni także powrócili z wczasów w Hiszpanii. Lekarze określają ich stan jako zadowalający. Część z nich zapewne wkrótce zostanie wypisanych ze szpitala." ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Edytowane przez sann Czas edycji: 2009-07-27 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Raczkowanie
|
Ktoś jeszcze zamierza zrezygnować lub zamienić imprezę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Zakorzenienie
|
To zalezy od karnetu. Opiekunowie rozdawali je i niektórzy dostali karnety z literami AS (na napoje bezalkoholowe), a niektórzy (w tym ja
![]() ![]() Cytat:
Ludzie nie dajmy się zwariować! Ja też gdybym teraz mogła, to z wielką chęcią pojechałabym znowu do Lloret. Jesteśmy młodzi, bawmy się! Jasne, trzeba dbać o zdrowie i przestrzegać pewnych zasad, ale bez przesady. Na każdym kroku może spotkać nas coś złego, ale czy to jest powodem, dla którego warto zamknąć się w czterech ścianach?? Życie jest za krótkie, żeby ciągle się czymś przejmować, martwić. Z mojej strony życzę wszystkim udanego pobytu w Lloret ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 |
Raczkowanie
|
PONIEWAŻ Media kochaj robić szum i siać panikę. W sumie na tym polega ich praca. Robią szum ze wszystkiego. Jak zaczęła się ta cała grypa mówili, że już 700 osób zmarło/na samym początku/ a potem się okazało, że jednak dane były DELIKATNIE zawyżone. Czyli mniej więcej o jakieś 500 osób. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak juz zostało powiedziane TAKE IT EASY!
![]() |
#4547 |
Przyczajenie
|
No i wiedziałam,że ktoś ten temat poruszy haha... co niektórzy na tym forum są śmieszni i rozbawili mnie do łez. Oczywiście Ci co panikują. Mam pytanie do lizki 92 czy jakoś tak..rozumiem,że się boisz bo na świecie są różni ludzie... jedni są z natury panikarzami,tchórzami a inni są opanowani. I już tak mają..aha są jeszcze łatwowoierni co w media wierzą jak staruszki w o. dyrektora. Ostatnio dowiedziałam się,że odnotowano zachorowania na świńską grypę (zbiorowe,pojedyńcze ze zgonem i bez itp.) w ok. 160 krajach. Sądzisz,że jak zmienisz wycieczkę np. do Egiptu to jesteś bezpieczna i nic już cię nie dopadnie? Ja mieszkam w Łodzi i może te niby chore osoby zanim trafiły do szpitala chodziły sobie normalnie po mieście...i co mam nie wychodzić haha? Sprawdź,może już w twoim mieście świńska grypa dotarła !
![]() ![]() Gwoli wyjaśnienia..nie cieszcie się,że nie jedziecie tym samym autokarem czy nie mieszkacie w tym samym hotelu bo to nic nie da. Zaraźić się można wszędzie a nie wszystkie biura podróży czy hotele będą się chwalić,że wystąpił u nich taki przypadek. Dbam o swoje zdrowie,ale nie zamierzam panikować. Podejmę podstawowe środki ostrożności i już.Zbyt długo czekałam na tą wycieczke do raju ![]() Pozdrawiam wszystkich ze zdrowym rozsądkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Raczkowanie
|
Turystka, większość ludzi na słowo "przypadek śmiertelny" spanikuje i nie ma się co śmiać. Lepiej życia nie narażać, ale to jest tylko i wyłącznie moje zdnanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Przyczajenie
|
Żeby było jasne.Bardzo współczuję tym,którzy się zarazili jak i wszystkim chorym,kalekim itp. byłam jakiś czas wolontariuszką. Rozumiem,że ktos może się bać to ludzka reakcja. Ale po co zaraz panika?. Jeśli ktos boi się narażać to niech nie jedzie wcale i będzie ok. Ci co jadą niech jadą i wszystko gra. Ciekawe tylko dlaczego większość ludzi na ,,przypadek smiertelny" nie reaguje tak samo jak na ,,wypadek śmiertelny" bo to się znacznie cześciej zdarza^^
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4550 |
BAN stały
|
wróciłam w sobote z Lloret.. obóz udany w 100%.. ale teraz masakrycznie sie boje.. byłam w jednym hotelu z osobami zarażonymi z Łodzi. Mam wszystkie objawy tej grypy. Byłam dziś u lekarza .. dał mi antybiotyk i skierowanie do szpitala zakaźnego.. Jeżeli do jutra nie bede czuła sie lepiej to mam tam pojechać. Mimo to uważam , że Lloret to piękne miasto.. zakochałam się w Barcelonie. ; 3 Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Przyczajenie
|
Co do Włoch http://www.tvn24.pl/12691,1610525,0,...wiadomosc.html
"Do tej pory we Włoszech zanotowano 258 przypadków zachorowania na grypę A/H1N1." ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Przyczajenie
|
Klauduś mam nadzieje,że będzie wszystko w porządku i będzie to zwykłe przeziębienie
![]() Mam jedno pytanie: jakie buty miałaś na sobie w klubie? bo nie wiem jakie wziąść... Edytowane przez Turystka91 Czas edycji: 2009-07-27 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj wróciłam. Zatrzymali nas w Katowicach na badania... Nie przebadali nas nawet konkretnie. Gorączka i jakie mamy objawy. Jutro jade do lekarza sie upewnic bo mam goraczke, katar, kaszel i gardło boli ale jakos sie tym nie przejmuje nawet
![]() Ogólnie było świetnie. Pytanie do tych którzy mieli jechac w pozniejszym terminie; jedziecie czy nie ? Bo straszna zadyma się robi... ![]() Pozdrawiam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 |
Przyczajenie
|
Troszkę już rozgłośnione jest ti o tej świńskiej grypie. Powiem wam, że troszkę strach i rodzice mi panikują ale nie chcę rezygnować. Będę przestrzegać zasad higieny (bo to najważniejsze) i mam nadzieję, że nikt nie ucierpi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Raczkowanie
|
Może tak zmienicie temat... Bo staje się to już nudne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Raczkowanie
|
ehhh musiałem sobie 2 konto założyć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Przyczajenie
|
Ja rowniez nie mam zamiaru rezygnowac chyba ze biuro samo odwola wycieczke ale mam nadzieje ze tak sie nie stanie .Troche sie boje ale jak ma cos mi sie stac to sie stanie nawet w domu. Na wszelki wypadek kupiłam juz tabletki na wzmocnienie bo skoro pomagaja przy zwykłej grypie to czemu przy swinskiej maja nie pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() najciekawsze jest to, że moja mama W OGÓLE się tym nie przejęła. nie rusza ją liczba zgonów ani statystyki zachorowań NIC. nie wiem czy to dobrze czy źle, ale chyba jutro z czystej przezorności pójdę do biura i zapytam co z tą grypą. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Raczkowanie
|
Czy jest mozliwosc zmiany kraju na inny niz hiszpania w biurze ze wzgledu na ta grype?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pewnie jest. aczkolwiek myślę, że trzeba coś dopłacić ale nie wiem ... kolega chrzanu chyba się boi, że może się zarazić jak będzie uprawiać przygodny s e x... ale to tak ode mnie taka uwaga ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.