|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Hiszpania Lloret de mar.. kto był?:>
Mam pytanie do tych co już wrócili.
Czy w Paryżu poruszaliście się metrem,autobusem czy na pieszo?
|
#842 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przecież żartuje !
![]()
|
|
|
#844 |
|
Raczkowanie
|
|
#845 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#846 |
|
Przyczajenie
|
Nie róbcie paniki z tą wagą bagaży xD W każdym biurze niby piszą o tych limitach ale bez przesady. Przecież nie mają wagi w autokarze i przed wejściem nie będą sprawdzać czy nie przekroczyliście limitu xD [ale swoją drogą, to zabawnie by było xD].
Ludzie brali ogromne walizki, tony bagażu podręcznego i parę zgrzewek picia i jakoś nikt nic nie mówił, więc nie macie się czym martwić ![]() Mój bagaż na pewno przekroczył limit i jakoś nic w związku z tym się nie stało. |
|
|
|
#847 |
|
Przyczajenie
|
no ja wczoraj wróciłam.
było superr. i wiek nie miał znaczenia. :P Byłam na obozie z ludźmi od 14 do 18 lat. (ja mam 14 ) i wszyscy trzymaliśmy się razem. ogólnie miałam trochę sztywnych wychowawców, ale po jakimś czasie okazali się spoko.. ;d na dyskoteki nie chodziłam, bo od 16... ![]() ale z tego co wszyscy którzy byli ,mówili, to było max fajnie ;d. jedzenie to ogólnie frytki i wszystko z ziemniaków. warzywa, owoce i lody. połowa mojego obozu cierpiała na ból gardła. xd Alkohol wszędzie sprzedawali. i nie sprawdzali dowodów czy paszportów ;P do hotelu nie można było wnosić alkoholu. ale i tak wnosiliśmy. xd raz był u mnie w pokoju ochroniarz bo skakaliśmy przez balkony, to powiedział, że możemy pić ale nie przeskakiwać. Mało tam Hiszpanów. przeważnie Polacy, Niemcy itp. w sklepach trzeba się targować z Rumunami ![]() wystarczy, że ładnie się uśmiechniecie dziewczyny i podacie mniejszą cenę, to od razu to na nich działa. xD Basen jest mały, jak na tak duży hotel. Plaża super.. ślicznie widoki. jak coś jeszcze chcecie wiedzieć to piszcie ))
|
|
|
|
#848 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W jakim byłaś Hotelu ? Costella *+ ?
|
|
|
#850 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#851 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#852 |
|
Zadomowienie
|
a ktoś był w Goya? ;d
|
|
#853 |
|
Przyczajenie
|
Ja jade 11.o8-22.08 z biura Karlik
kto jeszcze jedzie? dodam ze jade z KWK :P
|
|
|
|
#854 |
|
Zadomowienie
|
nie.
|
|
#855 |
|
Przyczajenie
|
wiek ktos coś,o hotelu villa garbi**?
był ktos tam? |
|
|
|
#856 |
|
Przyczajenie
|
Ja wróciłem z niego przedwczoraj
Ogólnie to dostaliśmy jeden z gorszych pokoi - strzeżcie się numerów kończących się na 17 (np. 117, 217 itd.) bo... nie maja balkonów;/ Hmm.. pokoje bidne troche ale najważniejsze w pokoju są ŁÓŻKA, bo my spędzaliśmy w hotelu tylko SIESTE (1-2h odpoczynku po obiedzie) i 3-4 h po przyjściu z dyskotek do śniadania Noo i uważajcie na ****tego ochroniarza o ksywce CAPO i po przyjściu w nocy do hotelu jeżeli macie zamiar przemieszczać się miedzy pokojami to JAKNAJCISZEJ i nie chodźcie schodami ewakuacyjnymi bo was wygoni z hotelu i będzie kazał "party tu najt, kom ejt a klok" chociaż jak cicho przyjdziecie z powrotem po 5ciu minutach to będzie mówił "promis?" (on zna ok. 10 słów po angielsku a ma się za szefa hotelu) ogólnie to tylko w recepcji można się dogadac po angielsku - to było bardzo nie w paski, bo przychodziła sprzataczka i nie wiedziała co ma sprzątać a czego nie;/ ona do nas wyzywa po hiszpańsku to my do niej po Polsku "przestań pie*lić i sprzątaj":P AAA! Nie zostawiać kasy na wierzchu, ani telefonów, ani nic ważnego! Jak posprzątacie łóżko z ciuchów to wam pościelą (mi się to raz zdarzyło:P) Co tam jeszcze? Aaa basen oceniam na 5- jak na Hotel ** to basen gites! (głęboki 180cm i dość duzy)... Jedzenie oceniam na 3- lub 2+ (nie jedzcie sałatek bo stoją po kilka dni;|) jedyne dobre są frytki, kalmary, spagetti i owoce hmm.. gniazdka takie jak w Polsce Nie wycierajcie się ręcznikami hotelowymi bo nimi przeważnie ludzie ścierają podłogi a sprzątaczki kładą je.. w bidetach;| no ok bo sie rozpisałem a chyba się tu dużo mozna dowiedzieć ? jak coś to pytaj pozdro
|
#857 |
|
Przyczajenie
|
ja byłem w tropics, holywood, revolution
ludzie wporządku może oprócz włochów niektórych i większości niemców no i bardzo dobrze że nie wpuszczają dzieci! bardzo, bardzo żadko widziałem na sali kogoś wyglądającego na mniej niż 18 POzdr. |
|
|
|
#858 |
|
Raczkowanie
|
A może ktoś coś powiedzieć o hotelu eugenia??Interesuje mnie wszystko,ale przede wszystkim jakie są gniazdka,czy duże są pokoje i łazienki(to podstawa)
![]() Djtomas:a co masz do Włochów?
|
|
|
|
#859 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#860 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
Ja jadę z paczką, ale również z zamiarem poznania nowych ludzi
. tylko, że dopiero 20.08 .
|
|
#862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez jade jutro już spakowany, przygotowany ... nie mogę się doczekać ! Jade z Gdańska, pociagiem do Warszawy a z Warszawy do Hiszpani autokarem
Więc szukujeee się długaaa jazdaaa ![]()
|
|
|
#863 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#864 |
|
Przyczajenie
|
hej
no to wyglada na to ze jedziemy Igor razem tyle ze ja jade z Wrocławia... a ty jedziesz sam czy ze znajomymi;> ja jade sama i mam nadzieje z epoznam jakas fajna sasiadeczke do autokatu ) Juz jutrooo mmm
|
|
|
|
#865 |
|
Szara Eminencja
|
|
|
|
|
#866 |
|
Przyczajenie
|
nie nie ja Orlando.....do Hotelu San Marti a ty?
|
|
|
|
#867 |
|
Szara Eminencja
|
Castella
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#868 |
|
Przyczajenie
|
a sama jedziesz?
|
|
|
|
#869 |
|
Szara Eminencja
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hotel ma 4 gwiazdki. Nie wiem czego oczekujesz, do czego jesteś przyzwyczajona, ale jak dla mnie hotel był bardzo przyzwoity. Pokoje max 8 osobowe. Gniazdka normalne, takie jak w Polsce. W apartamentach 8 osobowych są dwie łazienki - (jak dla mnie trochę za ciasne, ale da się przeżyć), 2 balkony na środku jeden duży stół, lodówka, telewizor, sejf (18 euro+10euro kaucji bodajże). Natomiast w pokojach 6 i mniej osobowych jeden pokój przedzielony jest takimi zasuwanymi drzwiami z lustrem na dwa pomieszczenia, jest jedna łazienka, w łazience dodatkowo jest też suszarka, są 2 telewizory (w każdym pomieszczeniu jeden), 2 balkony - ja akurat miałam pokój z widokiem na morze W każdym pokoju jest klimatyzacja. Ogólnie to pokoje nie są za duże i czasem trzeba poprosić kogoś, żeby się przesunął gdy chcesz coś wziąść, gdzieś dojść, ale sądzę, że nie będziesz zbyt wiele czasu tam przebywała;p Pokoje są sprzątane codziennie, sciela ci lozko, wymieniają ręczniki, wynoszą smieci. Nie spotkałam się z kradzieżą w tym hotelu. W recepcji pracuje polka, sprzątaczkę też polkę spotkałam. Na zewnątrz jest basen, raczej niewielki, aczkolwiek mało osób się w nim kąpie, więc miejsca starcza;p, obok jest też brodzik. Leżaki w czasie siesty wszystkie pozajmowane, więc gdybyś chciała poleżeć to najlepiej zająć sobie wcześniej miejsce. Koło basenu stoi też bilard, są stoliki i jest też taki mały barek gdzie można sobie zamówić np. coś do picia. W środku jest też taka jakby restauracja, a idąc na stołówkę przechodzisz przez salę z bilardem, tv i takimi stolikami, które na blacie mają szachownicę Jedzenie oczywiście szwedzki stół. Śniadanie jest od 8 do 10 rano - każdy znajdzie coś dla siebie - płatki, bułki, jajka, tosty, wędliny itp. Obiad bodajże od 13:00, ale dokładnie nie wiem co i jak bo byłam na obozie studenckim i nie mielismy obiadów, ale podobno jedzenie prawie to samo co na kolację. Kolacja jest od 20. Są frytki, pizza, jakieś mięso, ryby, parówki itp. do kolacji były też desery - lody, jakies budynie, galaretki. Owoce były do każdego posiłku. W sumie przez cały czas było do jedzenia to samo, z niewielkimi urozmaiceniami. Hotel ma 5 pięter, winda jest. Ogólnie wydaje się być niewielki, ale w sumie to naprawdę nie ma na co narzekać, no może tylko na mrówki spacerujące po korytarzu;p do mojego pokoju co prawda nie doszły, ale do pokoju moich koleżanek tak;p Hotel jest położony od centrum ok.20 minut szybkim tempem, ale za to do morza idzie sie ok. 10 minut prostą drogą, zresztą morze widać z hotelu jak już wspominałam;p naprzeciwko hotelu jakies 200m (?) znajduje się supermarket, najtansza woda 0,24 eurocentaJakbyś miała jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem;p |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.

;P

W każdym pokoju jest klimatyzacja. Ogólnie to pokoje nie są za duże i czasem trzeba poprosić kogoś, żeby się przesunął gdy chcesz coś wziąść, gdzieś dojść, ale sądzę, że nie będziesz zbyt wiele czasu tam przebywała;p Pokoje są sprzątane codziennie, sciela ci lozko, wymieniają ręczniki, wynoszą smieci. Nie spotkałam się z kradzieżą w tym hotelu. W recepcji pracuje polka, sprzątaczkę też polkę spotkałam. Na zewnątrz jest basen, raczej niewielki, aczkolwiek mało osób się w nim kąpie, więc miejsca starcza;p, obok jest też brodzik. Leżaki w czasie siesty wszystkie pozajmowane, więc gdybyś chciała poleżeć to najlepiej zająć sobie wcześniej miejsce. Koło basenu stoi też bilard, są stoliki i jest też taki mały barek gdzie można sobie zamówić np. coś do picia. W środku jest też taka jakby restauracja, a idąc na stołówkę przechodzisz przez salę z bilardem, tv i takimi stolikami, które na blacie mają szachownicę