Hiszpania Lloret de mar obozy.. zbiorczy - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-13, 22:28   #1231
10Pablo
Przyczajenie

Dot.: Hiszpania Lloret de mar.. zbiorczy

Hej
A wybiera sie ktos z was do Lloret De Mar z Biura podróży Naturatour ??
http://naturatour.pl/kolonie2009/pages/0280001.html
xD
10Pablo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 22:39   #1232
psotnic
Przyczajenie

Ibermaxx

Katalonia to Hiszpania czy tego chcemy czy nie. A, że oni chcą sobie wojować o odrębne państwo to inna bajka. Faktem też jest, że mają się za Katalończyków i ich język również nieco różni się od kastylijskiego. Jednak powtarzam, to jest prawnie Hiszpania i tego się trzymajmy. Druga sprawa to taka, że jadąc do LLoret de mar ludzie nie nastawiają się specjalnie na przyswajania dóbr kulturowych danego regionu a krótko mówiąc, chcą się wyszaleć w porządnych dyskotekach, wygrzać w śródziemnomorskim klimacie, popływać w słonym morzu, oraz pojeść ciekawych potraw. Oczywiście alternatyw dla tych spokojniejszych nie brakuje - jak wspomniałem jest mnóstwo programów fakultatywnych.

@Rainbooow

Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że to biuro jest kiepskie. Na ocenie kilku osób? Nie przesadzasz? Wydaje mi się, że jednak tak, ponieważ zdecydowana WIĘKSZOŚĆ osób wyjeżdżających z tym biurem na obozy jest BARDZO ZADOWOLONA. Poza większością oczywiście istnieje mniejszość - jak wszędzie. Jeżeli ktoś jest z natury negatywnie nastawionym, trudno mu dogodzić i na wszystko patrzy przez czarne okulary, to nawet hotel pięciogwiazdkowy + all inclusive nie jest w stanie poprawić mu humoru. Znam właśnie przypadki takich krytyków obozów, którzy już po samym wejściu do autokaru ziali ogniem Nie ma biura podróży, które nie miało by negatywnej oceny jakiejś jednostki - taka kolej rzeczy, wszystko z czego korzystamy poddajemy krytyce, jednemu się coś spodoba - drugiemu nie.
psotnic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 23:10   #1233
Rainbooow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez psotnic Pokaż wiadomość
[/B]
Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że to biuro jest kiepskie. Na ocenie kilku osób? Nie przesadzasz? Wydaje mi się, że jednak tak, ponieważ zdecydowana WIĘKSZOŚĆ osób wyjeżdżających z tym biurem na obozy jest BARDZO ZADOWOLONA. Poza większością oczywiście istnieje mniejszość - jak wszędzie. Jeżeli ktoś jest z natury negatywnie nastawionym, trudno mu dogodzić i na wszystko patrzy przez czarne okulary, to nawet hotel pięciogwiazdkowy + all inclusive nie jest w stanie poprawić mu humoru. Znam właśnie przypadki takich krytyków obozów, którzy już po samym wejściu do autokaru ziali ogniem Nie ma biura podróży, które nie miało by negatywnej oceny jakiejś jednostki - taka kolej rzeczy, wszystko z czego korzystamy poddajemy krytyce, jednemu się coś spodoba - drugiemu nie.
Nie wiem gdzie widzisz moją wypowiedź o tym, że biuro jest kiepskie ?
Poza tym, czy biuro, które NIE jest kiepskie reklamuje się na forach ?
Byłam w Lloret de Mar rok temu i poznałam trochę osób, które były na obozie właśnie z tego biura, m.in. dowiedziałam się, że jechały okropnym roklekotanym autokarem, czekali w upale ponad 2 godz. przed Disneylandem przez co zostało im tylko 5.30 godz. (miało być 8 czy coś koło tego), opiekunki też niezabardzo, podobała im się wycieczka do Barcelony, kiedy to na tak krótką trasę autokar był o wiele lepszy od tego co wiózł ich z Polski , hotel podobno też nawet ok. To było w Lipcu więc nie sądzę, że to był pierwszy turnus żeby pozwolić sobie na takie niezorganizowanie.
Nie chcę tu robić żadnej antyreklamy biura, ale po prostu takie usłyszałam opinie i nie sądzę by te osoby były nastawione negatywnie.
Rainbooow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-13, 23:11   #1234
SsIlonka16sS
Raczkowanie

Cześć dziewczyny..
ja wybieram sie do lloret samolotem.. ale łażę po forach.. i nikt się nie wybiera..
może ktoras z was ?;-))
ja jadę za 2540zł
SsIlonka16sS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 00:45   #1235
psotnic
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Rainbooow
Nie wiem gdzie widzisz moją wypowiedź o tym, że biuro jest kiepskie ?
Chociażby:

Cytat:
A co do samego biura to wiele osób mi go nie polecało.
Nie wiem o jaki turnus Ci chodzi z tym "rozklekotanym autokarem" zważając na to, iż np. w sezonie 08 były NOWIUŚKIE autokary marki BOVA - jeszcze pachniały nowością, ale widzę znowu masz informacje wyssane z palca, albo - nie mówimy o tym samym biurze - ja mam cały czas na myśli biuro z Lublina a nie jakieś filie z innych miast.

Cytat:
Nie chcę tu robić żadnej antyreklamy biura
No niestety ją właśnie robisz, nie opierając się na prawdziwych dowodach, ale to nic, tego biura nie trzeba reklamować na forum jak to ujęłaś, i biuro się na forach nie reklamuję, tylko o biurze oraz ich imprezach wypowiadam się ja (jako żaden przedstawiciel biura) przy okazji polecając ich ofertę.

Edytowane przez psotnic
Czas edycji: 2009-02-14 o 00:47
Stary 2009-02-14, 14:39   #1236
10Pablo
Przyczajenie

Natura Tour

Jedzie ktoś z biura Natura Tour do Lloret De Mar ??
Stary 2009-02-14, 21:37   #1237
olcia229
Raczkowanie

Chciałabym się odnieść do wcześniejszej rozmowy na temat wpuszczania osób, które mają rocznikowo 16 lat na dyskoteki. Wysłałam maila do Almatura z zapytaniem i dostałam taką odpowiedź
Witam,
Mamy informacje, ze sprawdzane sa ksera paszportów i daty dzienne.
Po wyrazeniu zgody rodzica w umowie mozemy probowac wejsc z osoba mlodsza ale nie dajemy gwarancji powodzenia
olcia229 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-14, 21:58   #1238
gosia713
Przyczajenie

A ja chciałam zapytać, czy przed wyjazdem na taki obóz jest jakieś zebranie w biurze z rodzicami, czy coś? Bo jeśli tak to muszę szukać biura bliżej siebie
gosia713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 22:04   #1239
natkacz
Zadomowienie

nie ma zebrania xP

natkacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-14, 22:45   #1240
gosia713
Przyczajenie

To dobrze ) Ale pytam, bo jak kiedyś byłam na kolonii nad morzem w Polsce to było zebranie...
gosia713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-15, 01:06   #1241
psotnic
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez olcia229 Pokaż wiadomość
Chciałabym się odnieść do wcześniejszej rozmowy na temat wpuszczania osób, które mają rocznikowo 16 lat na dyskoteki. Wysłałam maila do Almatura z zapytaniem i dostałam taką odpowiedź
Witam,
Mamy informacje, ze sprawdzane sa ksera paszportów i daty dzienne.
Po wyrazeniu zgody rodzica w umowie mozemy probowac wejsc z osoba mlodsza ale nie dajemy gwarancji powodzenia
Nie ma się co łudzić. Hiszpanie są bardzo skrupulatni na tym punkcie. Brakuje Ci jednego dnia do ukończenia szesnastego roku życia - nie wejdziesz na dyskotekę (przykład z życia wzięty). Nawet nie ma co z nimi na ten temat dyskutować, takie mają prawo, policja bardzo często sprawdza kluby. Właściciele nie chcą ryzykować utratą uprawnień do prowadzenia dyskoteki więc trzymają się ostro reguł. Niestety wiele osób na miejscu się dopiero o tym dowiaduję i zostaje rozczarowanie. Chociaż widziałem bodajże w klubie ZOO, jak wchodzili młodsi, ale np. TROPICS pod żadnym pozorem nie wpuszcza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-15, 20:33   #1242
karolkuuu
Zadomowienie

Dot.: Natura Tour

myślę, że nie potrzebnie zakładałeś nowy wątek, skoro istnieje wątek o Lloret de mar gdzie można zadawać różne pytania, a na pewno ktoś udzieli odpowiedzi
Stary 2009-02-15, 21:47   #1243
ewel007
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez psotnic Pokaż wiadomość
Nie ma się co łudzić. Hiszpanie są bardzo skrupulatni na tym punkcie. Brakuje Ci jednego dnia do ukończenia szesnastego roku życia - nie wejdziesz na dyskotekę (przykład z życia wzięty). Nawet nie ma co z nimi na ten temat dyskutować, takie mają prawo, policja bardzo często sprawdza kluby. Właściciele nie chcą ryzykować utratą uprawnień do prowadzenia dyskoteki więc trzymają się ostro reguł. Niestety wiele osób na miejscu się dopiero o tym dowiaduję i zostaje rozczarowanie. Chociaż widziałem bodajże w klubie ZOO, jak wchodzili młodsi, ale np. TROPICS pod żadnym pozorem nie wpuszcza.
z tym wpuszczaniem to jest smieszna sprawa,raz Cię wpuszą a raz nie,to chyba zalezy jak sie z nimi ktos z kadry ugada czy nie..ja bylam w tamtym roku w sierpniu i wpuszali prawie zawsze;]
ewel007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 16:02   #1244
olcia229
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewel007 Pokaż wiadomość
z tym wpuszczaniem to jest smieszna sprawa,raz Cię wpuszą a raz nie,to chyba zalezy jak sie z nimi ktos z kadry ugada czy nie..ja bylam w tamtym roku w sierpniu i wpuszali prawie zawsze;]
Hmm...a ile masz lat? Poza tym czyjest już ktoś zdecydowany na konkretny obóz i termin? Bo wiem, że do 28 lutego w Almaturze jest 30% zniżki więc opłaca się zamawiać
Stary 2009-02-16, 20:45   #1245
Spraniuszka
Raczkowanie

Hej dawno juz nie pisała tu na forum ,ale własnie chciałam się odniesc do tematu sprawdzonych biur i prosiłabym o polecenie oczywicie chodzi mi o obóz do LLoret

pozdrawiam
Spraniuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-16, 22:17   #1246
luizkaa89
Raczkowanie

ok 13 czerwca zamierzam wraz z kolezankami wybrac sie do pracy do Lloret de mar. Miasteczka nie trzeba reklamowac Bylysmy tam w te wakacje i bylo bajecznie!! szczerze to jedziemy tam w ciemno, na żywioł, z polakami rozmawialismy na tamtejszej promenadzie i polecali nam zebysmy tutraj przyjezdzaly do pracy . troche namiarow mamy wiec moze nie bedzie źle. do czego dąże :P do tego iż szukamy 2-4współlokatorów/ współlokatorek. My jestesmy we 3 ale myśle że w wiekszej grupie zawsze raźniej, płaci sie taniej za mieszkanie, a mozna poznac swietnych ludzi i przezyc niezapomniane chwile . Poszukujemy osob raczej rozmownych, obdarzonych w poczucie humoru, za bardzo nie wymagajacych i cierpliwych ( znalezienie pracy i mieszkania moze troche potrwac ale jestesmy optymistkami ) Chodzi o to, że same lubimy troche poimprezowac i bysmy nie chcialy zeby byly przykre klotnie bo nikt tego nie lubi :P
Jezeli ktos jest zainteresowany to niech pisze :P gg:3920684 lub 4443463 e-mail: luizaa22@poczta.onet.pl )Lloret zbliża się dużymi krokami dlatego prosimy o odzywanie sie tylko osób które są zdecydowane jechać tam do pracy i mogą jechać 13 czerwca(nie później).
luizkaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 15:11   #1247
agnessss
Rozeznanie

a był ktos z funclubu?

"Ten, kto zwycięża innych, jest silny. Ten, kto zwycięża samego siebie, jest potężny"

13.08-24.08 - Lloret de Mar ^^

I FAZA - 1 / 14

agnessss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 16:21   #1248
inwencja
Zadomowienie

Cytat:
Hmm...a ile masz lat? Poza tym czyjest już ktoś zdecydowany na konkretny obóz i termin? Bo wiem, że do 28 lutego w Almaturze jest 30% zniżki więc opłaca się zamawiać
Ja widziałam , że jest do -16 % do 15 marca , ale o -30% do 28 nie słyszałam .
Zastanawiam się nad tym , gdzie mam jechać . Mam już mętlik w głowie .

There's only one way to soothe my soul.

inwencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-17, 17:03   #1249
Spraniuszka
Raczkowanie

z jakich biur jedziecie ?
Spraniuszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-17, 17:23   #1250
olcia229
Raczkowanie

Trochę się pomyliłam, jak zamówi się do 28 lutego to jest 100 zł mniej i jeszcze stali klienci mają 50 zł zniżki więc ja bym miała 150 zł mnie, ale nie mogę zamawiać, bo nie mam z kim jechać i nie wiem jaki turnus wybrać tzn. koleżanka mnie wystawiła i zostałam sama :/
Stary 2009-02-17, 18:30   #1251
10Pablo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Spraniuszka Pokaż wiadomość
z jakich biur jedziecie ?
Ja jade z Natura Tour Jedzie ktoś ??
Stary 2009-02-18, 17:00   #1252
duska132
Raczkowanie

Cytat:
Trochę się pomyliłam, jak zamówi się do 28 lutego to jest 100 zł mniej i jeszcze stali klienci mają 50 zł zniżki więc ja bym miała 150 zł mnie, ale nie mogę zamawiać, bo nie mam z kim jechać i nie wiem jaki turnus wybrać tzn. koleżanka mnie wystawiła i zostałam sama :/

hellOu ;*. mowisz ze bez kumpeli ani rusz ?
szczerze ? radze abys jechala sama uwierz ze poznasz wiele nowych osob, i uwierz ze z kumpelami nie zawsze jest fajnie jezdzic na obocy wiem z wlasnego doswiadczenia. a co do Lloret to jest cudnie xd. aaj
duska132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 17:39   #1253
olcia229
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez duska132 Pokaż wiadomość
hellOu ;*. mowisz ze bez kumpeli ani rusz ?
szczerze ? radze abys jechala sama uwierz ze poznasz wiele nowych osob, i uwierz ze z kumpelami nie zawsze jest fajnie jezdzic na obocy wiem z wlasnego doswiadczenia. a co do Lloret to jest cudnie xd. aaj
Byłam dwa razy sama, ale z kimś znajomym zawsze się czuję bezpieczniej ;p Po protu jest prawdopodobieństwo, że każdy będzie z jakąś grupą, albo będą nieciekawi ludzie, a z jakiego biura byłaś?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-18, 19:43   #1254
agnessss
Rozeznanie

Właśnie ja tez się boję :/ W tamtym roku na jednym z turnusów studenckich z ok-tours były właśnie 2 pary i jednak grupka 4 osobowa więc jest gorzej :/

"Ten, kto zwycięża innych, jest silny. Ten, kto zwycięża samego siebie, jest potężny"

I FAZA - 1 / 14

Stary 2009-02-18, 22:37   #1255
BlueEyes46
Raczkowanie

Ja też bardzo chciałabym pojechać do Lloret, ale nie mam z kim. Miałam jechać z koleżankami, ale one nie mogą. Wiem, że poznam tam wiele ludzi, ale i tak trochę się boję. ;P Myślałam żeby jechać coś koniec czerwca, początek lipca. Ale sama raczej nie pojadę.
BlueEyes46 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 23:15   #1256
BlueEyes46
Raczkowanie

Obóz do Lloret de Mar z Almatura. Ktoś się wybiera? :)

Mam pytanie.
Czy ktoś wybiera się w tym roku do Lloret de Mar z Almatura?
Ja jestem Martyna i mam 15 lat. Bardzo chciałabym w tym roku pojechać do Hiszpanii, bo jeszcze nigdy nie byłam, ale nie mam z kim. Jeżeli chodzi o termin, to najbardziej odpowiada mi koniec czerwca, początek lipca. Czy jest ktoś zainteresowany?? )

Pozdrawiam.
Martyna.
BlueEyes46 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 16:28   #1257
olcia229
Raczkowanie

Dot.: Obóz do Lloret de Mar z Almatura. Ktoś się wybiera? :)

Cytat:
Napisane przez BlueEyes46 Pokaż wiadomość
Mam pytanie.
Czy ktoś wybiera się w tym roku do Lloret de Mar z Almatura?
Ja jestem Martyna i mam 15 lat. Bardzo chciałabym w tym roku pojechać do Hiszpanii, bo jeszcze nigdy nie byłam, ale nie mam z kim. Jeżeli chodzi o termin, to najbardziej odpowiada mi koniec czerwca, początek lipca. Czy jest ktoś zainteresowany?? )

Pozdrawiam.
Martyna.
No ja się wybieram, ale to już wiesz, bo pisałam na innch wątkach
Stary 2009-02-19, 18:42   #1258
agnessss
Rozeznanie

A orientujecie się może jaka może byc pogoda sierpień/wrzesień? Czytałam że niektórzy trafiają na deszcze :/

I FAZA - 1 / 14

Stary 2009-02-21, 11:37   #1259
paulina9191
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnessss Pokaż wiadomość
A orientujecie się może jaka może byc pogoda sierpień/wrzesień? Czytałam że niektórzy trafiają na deszcze :/

Słyszałam,że pogoda do października jest dobra. Ja byłam w sierpniu i tylko raz deszcz mi się trafił i do tego w nocy.

paulina9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 12:41   #1260
natkacz
Zadomowienie

ja w lipcu dwa razy trafiłam na deszcz ) ale to było fajne, bo cały czas upały i raz deszcz w dzień,po południu.pozniej wieczorem deszcz i też był ok.
a do dziewczyn które jadą same, nie martwcie sięę ja byłam sama w lloret natrafiłam na pare znajomych na moim turnusie, a w lloret to juz wogle.) a na moim turnusie poznałam pełno osób już w autokarze, ludzie jak widzą ze jestescie sama to zagadaja do was

natkacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości