|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Hiszpania Lloret de mar.. zbiorczy
Hej
![]() A wybiera sie ktos z was do Lloret De Mar z Biura podróży Naturatour ?? http://naturatour.pl/kolonie2009/pages/0280001.html xD |
|
|
|
#1232 |
|
Przyczajenie
|
Ibermaxx
Katalonia to Hiszpania czy tego chcemy czy nie. A, że oni chcą sobie wojować o odrębne państwo to inna bajka. Faktem też jest, że mają się za Katalończyków i ich język również nieco różni się od kastylijskiego. Jednak powtarzam, to jest prawnie Hiszpania i tego się trzymajmy. Druga sprawa to taka, że jadąc do LLoret de mar ludzie nie nastawiają się specjalnie na przyswajania dóbr kulturowych danego regionu a krótko mówiąc, chcą się wyszaleć w porządnych dyskotekach, wygrzać w śródziemnomorskim klimacie, popływać w słonym morzu, oraz pojeść ciekawych potraw. Oczywiście alternatyw dla tych spokojniejszych nie brakuje - jak wspomniałem jest mnóstwo programów fakultatywnych. @Rainbooow Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że to biuro jest kiepskie. Na ocenie kilku osób? Nie przesadzasz? Wydaje mi się, że jednak tak, ponieważ zdecydowana WIĘKSZOŚĆ osób wyjeżdżających z tym biurem na obozy jest BARDZO ZADOWOLONA. Poza większością oczywiście istnieje mniejszość - jak wszędzie. Jeżeli ktoś jest z natury negatywnie nastawionym, trudno mu dogodzić i na wszystko patrzy przez czarne okulary, to nawet hotel pięciogwiazdkowy + all inclusive nie jest w stanie poprawić mu humoru. Znam właśnie przypadki takich krytyków obozów, którzy już po samym wejściu do autokaru ziali ogniem Nie ma biura podróży, które nie miało by negatywnej oceny jakiejś jednostki - taka kolej rzeczy, wszystko z czego korzystamy poddajemy krytyce, jednemu się coś spodoba - drugiemu nie.
|
|
|
|
#1233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym, czy biuro, które NIE jest kiepskie reklamuje się na forach ? Byłam w Lloret de Mar rok temu i poznałam trochę osób, które były na obozie właśnie z tego biura, m.in. dowiedziałam się, że jechały okropnym roklekotanym autokarem, czekali w upale ponad 2 godz. przed Disneylandem przez co zostało im tylko 5.30 godz. (miało być 8 czy coś koło tego), opiekunki też niezabardzo, podobała im się wycieczka do Barcelony, kiedy to na tak krótką trasę autokar był o wiele lepszy od tego co wiózł ich z Polski , hotel podobno też nawet ok. To było w Lipcu więc nie sądzę, że to był pierwszy turnus żeby pozwolić sobie na takie niezorganizowanie. Nie chcę tu robić żadnej antyreklamy biura, ale po prostu takie usłyszałam opinie i nie sądzę by te osoby były nastawione negatywnie. |
|
|
|
|
#1234 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny..
![]() ja wybieram sie do lloret samolotem.. ale łażę po forach.. i nikt się nie wybiera..![]() może ktoras z was ?;-)) ![]() ja jadę za 2540zł |
|
|
|
#1235 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez psotnic Czas edycji: 2009-02-14 o 00:47 |
|||
|
|
|
#1236 |
|
Przyczajenie
|
Natura Tour
Jedzie ktoś z biura Natura Tour do Lloret De Mar ??
|
|
|
|
#1237 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym się odnieść do wcześniejszej rozmowy na temat wpuszczania osób, które mają rocznikowo 16 lat na dyskoteki. Wysłałam maila do Almatura z zapytaniem i dostałam taką odpowiedź
Witam, Mamy informacje, ze sprawdzane sa ksera paszportów i daty dzienne. Po wyrazeniu zgody rodzica w umowie mozemy probowac wejsc z osoba mlodsza ale nie dajemy gwarancji powodzenia |
|
|
|
#1238 |
|
Przyczajenie
|
A ja chciałam zapytać, czy przed wyjazdem na taki obóz jest jakieś zebranie w biurze z rodzicami, czy coś? Bo jeśli tak to muszę szukać biura bliżej siebie
|
|
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
nie ma zebrania xP
|
#1240 |
|
Przyczajenie
|
To dobrze
) Ale pytam, bo jak kiedyś byłam na kolonii nad morzem w Polsce to było zebranie...
|
|
|
|
#1241 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1242 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Natura Tour
myślę, że nie potrzebnie zakładałeś nowy wątek, skoro istnieje wątek o Lloret de mar gdzie można zadawać różne pytania, a na pewno ktoś udzieli odpowiedzi
|
#1243 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Raczkowanie
|
Hmm...a ile masz lat? Poza tym czyjest już ktoś zdecydowany na konkretny obóz i termin? Bo wiem, że do 28 lutego w Almaturze jest 30% zniżki więc opłaca się zamawiać
|
|
|
|
#1245 |
|
Raczkowanie
|
Hej
dawno juz nie pisała tu na forum ,ale własnie chciałam się odniesc do tematu sprawdzonych biur i prosiłabym o polecenie oczywicie chodzi mi o obóz do LLoret ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
#1246 |
|
Raczkowanie
|
ok 13 czerwca zamierzam wraz z kolezankami wybrac sie do pracy do Lloret de mar. Miasteczka nie trzeba reklamowac
Bylysmy tam w te wakacje i bylo bajecznie!! szczerze to jedziemy tam w ciemno, na żywioł, z polakami rozmawialismy na tamtejszej promenadzie i polecali nam zebysmy tutraj przyjezdzaly do pracy . troche namiarow mamy wiec moze nie bedzie źle. do czego dąże :P do tego iż szukamy 2-4współlokatorów/ współlokatorek. My jestesmy we 3 ale myśle że w wiekszej grupie zawsze raźniej, płaci sie taniej za mieszkanie, a mozna poznac swietnych ludzi i przezyc niezapomniane chwile . Poszukujemy osob raczej rozmownych, obdarzonych w poczucie humoru, za bardzo nie wymagajacych i cierpliwych ( znalezienie pracy i mieszkania moze troche potrwac ale jestesmy optymistkami ) Chodzi o to, że same lubimy troche poimprezowac i bysmy nie chcialy zeby byly przykre klotnie bo nikt tego nie lubi :PJezeli ktos jest zainteresowany to niech pisze :P gg:3920684 lub 4443463 e-mail: luizaa22@poczta.onet.pl )Lloret zbliża się dużymi krokami dlatego prosimy o odzywanie sie tylko osób które są zdecydowane jechać tam do pracy i mogą jechać 13 czerwca(nie później).
|
|
|
|
#1247 |
|
Rozeznanie
|
a był ktos z funclubu?
|
#1248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Zastanawiam się nad tym , gdzie mam jechać . Mam już mętlik w głowie .
|
|
#1249 |
|
Raczkowanie
|
z jakich biur jedziecie ?
|
|
|
|
#1250 |
|
Raczkowanie
|
Trochę się pomyliłam, jak zamówi się do 28 lutego to jest 100 zł mniej i jeszcze stali klienci mają 50 zł zniżki więc ja bym miała 150 zł mnie, ale nie mogę zamawiać, bo nie mam z kim jechać i nie wiem jaki turnus wybrać tzn. koleżanka mnie wystawiła i zostałam sama :/
|
|
|
|
#1251 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hellOu ;*. mowisz ze bez kumpeli ani rusz ? szczerze ? radze abys jechala sama uwierz ze poznasz wiele nowych osob, i uwierz ze z kumpelami nie zawsze jest fajnie jezdzic na obocy wiem z wlasnego doswiadczenia. a co do Lloret to jest cudnie xd. aaj
|
|
|
#1253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1254 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie ja tez się boję :/ W tamtym roku na jednym z turnusów studenckich z ok-tours były właśnie 2 pary i jednak grupka 4 osobowa więc jest gorzej :/
|
#1255 |
|
Raczkowanie
|
Ja też bardzo chciałabym pojechać do Lloret, ale nie mam z kim. Miałam jechać z koleżankami, ale one nie mogą. Wiem, że poznam tam wiele ludzi, ale i tak trochę się boję. ;P Myślałam żeby jechać coś koniec czerwca, początek lipca. Ale sama raczej nie pojadę.
|
|
|
|
#1256 |
|
Raczkowanie
|
Obóz do Lloret de Mar z Almatura. Ktoś się wybiera? :)
Mam pytanie.
![]() Czy ktoś wybiera się w tym roku do Lloret de Mar z Almatura? Ja jestem Martyna i mam 15 lat. Bardzo chciałabym w tym roku pojechać do Hiszpanii, bo jeszcze nigdy nie byłam, ale nie mam z kim. Jeżeli chodzi o termin, to najbardziej odpowiada mi koniec czerwca, początek lipca. Czy jest ktoś zainteresowany?? )Pozdrawiam. Martyna.
|
|
|
|
#1257 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Obóz do Lloret de Mar z Almatura. Ktoś się wybiera? :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1258 |
|
Rozeznanie
|
A orientujecie się może jaka może byc pogoda sierpień/wrzesień? Czytałam że niektórzy trafiają na deszcze :/
|
#1259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałam,że pogoda do października jest dobra. Ja byłam w sierpniu i tylko raz deszcz mi się trafił i do tego w nocy .
|
|
#1260 |
|
Zadomowienie
|
ja w lipcu dwa razy trafiłam na deszcz
) ale to było fajne, bo cały czas upały i raz deszcz w dzień,po południu.pozniej wieczorem deszcz i też był ok. a do dziewczyn które jadą same, nie martwcie sięę ja byłam sama w lloret natrafiłam na pare znajomych na moim turnusie, a w lloret to juz wogle. ) a na moim turnusie poznałam pełno osób już w autokarze, ludzie jak widzą ze jestescie sama to zagadaja do was
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

, hotel podobno też nawet ok. To było w Lipcu więc nie sądzę, że to był pierwszy turnus żeby pozwolić sobie na takie niezorganizowanie. 
ale łażę po forach.. i nikt się nie wybiera..

.